-
Ρε συ Φάνη μιλάμε για εξοπλισμούς που διαφημίζουν επίσημα στην Ελλάδα! Όχι στην Ασία! Δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τιμές?!
Και δώσε παράδοση 8 μήνες!
Έστειλα email σε αντιπρόσωπο και του ζητάω όλο τον εξοπλισμό τον έξτρα που δεν υπάρχει σε καμία έκδοση να μου δώσουν τιμή και χρόνο παράδοσης!
Δεν πιστεύω να απαντήσουν καθόλου ή θα μου πουν να τους δώσω το τηλέφωνο για να μου πουν το ποίημα τηλεφωνικά!
Έχω επισυνάψει και τα λινκ από τον σημερινό τύπο να μην αρχίσουν τα δεν υπάρχει αυτός ο εξοπλισμός και τα γνωστά...
-
Τα έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, οι Ασιατικές (κυρίως) αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τελείως διαφορετικό σύστημα παραγωγής από τις Ευρωπαϊκές. Αυτό έχει πολλά θετικά (κυρίως σε ποιότητα, τυποποίηση, κόστος και χρόνο παραγωγής) αλλά έχει τα εξής αρνητικά αναφορικά με τους καταναλωτές:
- Σπάνια μπορείς να προσθέσεις εξοπλισμό, 95% είναι σε πακέτα. Δείτε π.χ. Nissan, Toyota, Honda, δεν μπορείς να βάλεις σχεδόν τίποτα σε έξτρα (λίγο η Τογιότα έχει βελτιωθεί αλλά ελάχιστα), απλά να αγοράσεις την επόμενη έκδοση. Εαν ήθελες π.χ. στο Qashqai LED αγόραζες την Τέκνα (μαζί με όλα τα άλλα άχρηστα έξτρα), δεν μπορούσες να προσθέσεις LED σε όποια έκδοση ήθελες.
- Οποιαδήποτε παραγγελία εκτός της στάνταρ γραμμής παραγωγής έχει τεράστιο χρόνο αναμονής (από το εργοστάσιο).
- Τα πακέτα δεν έχουν πολύ μεγάλη ευελιξία και έτσι δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στην κάθε αγορά. π.χ. λεέι το εργοστάσιο ότι εαν θές ACC θα πάρεις και 18αρες, δεν δίνουν πολλές επιλογές.
- Όλα τα παραπάνω είναι σπαζοκεφαλιά για τις εισαγωγικές και σε συνδυασμό με τα αδιάφορα στελέχη (θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις Δημ. υπαλλήλους) που δεν αγαπάνε ούτε το αυτοκίνητο ούτε αυτό που κάνουν (ήταν π.χ. ο άλλος εμπορικός δντης στην Aegean και επειδή μειώθηκε η δουλειά πήγε στην ΚΙΑ) δεν κάθονται να ασχοληθούν όσο χρειάζεται.
Το προσέγγισε σωστά ο Φανης, αυτο που λεει ειναι το μοντελο παραγωγής καθετου Κεϊρετσου, και αντιστοιχα στην Κορεα το Οικογενειακό Τσεϊμπόλ.
Με αυτο μπορουν να προσφερουν καλο εξοπλισμο αρκετα φθηνα, βλεπε suzuki αλλα δυσκολευονται σε customer oriented προσεγγισεις παραγωγης.
-
Ρε συ Φάνη μιλάμε για εξοπλισμούς που διαφημίζουν επίσημα στην Ελλάδα! Όχι στην Ασία! Δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τιμές?!
Εαν έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους, ναι σωστά τα λές. Εαν όμως δεν έχουν ασχοληθεί να προσαρμόσουν τα δελτία τύπου / προσπέκτους στην Ελλάδα και απλά έκαναν μια μετάφραση, προφανώς και θα έχει ό,τι νάναι. Για αυτό και πολλές φορές βλέπουμε disclaimers τύπου: 'μπορεί να δείχνει εξοπλισμό που είναι έξτρα ή δεν είναι διαθέσιμος σε όλες τις αγορές' ή κάτι παρόμοιο.
To μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η φιλοσοφία παραγωγής που δεν επιτρέπει full customization. Σε μια BMW π.χ μπορείς να κάνεις σχεδόν ό,τι θές, δηλαδή να έχει τα πάντα όλα από εξοπλισμό και 16αρες ζάντες (ακόμα και ατσάλινες!), σε ένα Toyota απλά δεν μπορείς να το κάνεις, δεν το υποστηρίζει το σύστημα παραγωγής τους! Ακόμα και ταπετσαρίες ή χρώματα είναι διαθέσιμα με συγκεκριμένα πακέτα, ενώ π.χ. η BMW σου επιτρέπει να διαλέξεις ακόμα και χρώμα που δεν υπάρχει (individual)....θα το πληρώσεις ένα αστρονομικό ποσό, αλλά μπορείς.
Θυμάμαι τύπο στην Αμερική που ήθελε συγκεκριμένο ξύλο για επένδυση του ταμπλό στην 6αρα του και υπάρχει ολόκληρη διαδικασία (πήρες περίπου 3 μήνες στην bmw να καταφέρει να προσαρμόσει το ξύλο στο καλούπι του ταμπλό)....το πλήρωσε και έγινε (one-off), σε ένα Νισσάν δεν μπορεί ποτέ να γίνει αυτό, προτιμάνε να χάσουν την πώληση.
-
Κατανοητά αλλά αυτά που συζητάμε δεν είναι custom ξυλεια στο ταμπλό μιλάμε για μερικά συστήματα ασφαλείας που οι ίδιοι τα διαφημίζουν ότι τα έχει η ομπρέλα ασφαλείας τους στα δελτία τύπου τους και όμως τελικά δεν μπορείς να τα βαλεις.
Τώρα αν τα δελτία είναι μεταφράσεις από την Αγγλία και δεν αφορούν την Ελλάδα ε τι να πω μήπως να αφήσει και αυτός την συγκεκριμένη μάρκα μπας και την πάρει κάποιος που ενδιαφέρεται;
-
Έστειλα email σε αντιπρόσωπο και του ζητάω όλο τον εξοπλισμό τον έξτρα που δεν υπάρχει σε καμία έκδοση να μου δώσουν τιμή και χρόνο παράδοσης!
Δεν πιστεύω να απαντήσουν καθόλου ή θα μου πουν να τους δώσω το τηλέφωνο για να μου πουν το ποίημα τηλεφωνικά!
Έχω επισυνάψει και τα λινκ από τον σημερινό τύπο να μην αρχίσουν τα δεν υπάρχει αυτός ο εξοπλισμός και τα γνωστά...
Αν τυχόν σου απαντήσουν, ενημέρωσέ μας και εδώ αν μπορείς!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! -
Τώρα αν τα δελτία είναι μεταφράσεις από την Αγγλία και δεν αφορούν την Ελλάδα ε τι να πω μήπως να αφήσει και αυτός την συγκεκριμένη μάρκα μπας και την πάρει κάποιος που ενδιαφέρεται;
Για τον εξοπλισμό πιστέυω κατάλαβες τι λέω (μην κολλάς στο ξύλο), πως διαφέρει ο τρόπος παραγωγής.
Για την μάρκα δεν την αφήνει, γιατί δεν είναι θεμα αυτοκινήτων αλλά τραπεζών. Εργαζόμουν τότε που έγινε η συμφωνία σε μια εκ των τραπεζών (και μαλιστα στην Δ/νση επισφαλών δανείων επιχειρήσεων) που είχε τα χρωστούμενα ο Δάβαρης και ξέρω τι έγινε και τις συμφωνίες, δεν πρόκειται να την αφήσει ο Β. σύντομα, είναι οι τράπεζες από πίσω.
-
Tkin73 wrote:
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!Μου απάντησαν!
Αντι να πουν αν μπαίνουν , ποσο κοστιζουν και σε πόσο χρόνο μπορουν να παραδώσουν αμάξι, μου εγραψαν μια ξερη απαντηση με το τι συστήματα περιλαμβάνει το μοντελο!!! λες και δεν μπηκα στο σαιτ τους να τα δω. Ποντάρουν μπας και με θαμπώσουν και το βουλώσω. Κλασική χωριάτικη κακου δημοσίου υπαλληλου λογικη.
Φυσικά επέμενα σε νεο email να μου απαντήσουν σε αυτό που τους ρωτάω.
Τώρα ή θα με αγνοήσουν ή θα μου πουν φιλακια αυτά είναι για την Ευρώπη που πληρώνει!!!
Παντως θεωρώ ότι αν 10-20 καναμε την ίδια κινηση και τους ζαλίζαμε τα φρύδια με τέτοια email θα υπήρχε ανάδραση προς τα πάνω ότι έχουμε κόσμο που μας ενοχλεί γιατί δεν προσφέρουμε τους έξτρα εξοπλισμούς! Αλλιως είναι ένας μεμωνομένος γραφικός που αντι να πάει σε γερμανικό να βάλει ότι θελει ερχεται σε εμας που πουλάμε προκατ μοντέλα.
-
ChristosVvs wrote:
Tkin73 wrote:
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!Μου απάντησαν!
Αντι να πουν αν μπαίνουν , ποσο κοστιζουν και σε πόσο χρόνο μπορουν να παραδώσουν αμάξι, μου εγραψαν μια ξερη απαντηση με το τι συστήματα περιλαμβάνει το μοντελο!!! λες και δεν μπηκα στο σαιτ τους να τα δω. Ποντάρουν μπας και με θαμπώσουν και το βουλώσω. Κλασική χωριάτικη κακου δημοσίου υπαλληλου λογικη.
Φυσικά επέμενα σε νεο email να μου απαντήσουν σε αυτό που τους ρωτάω.
Τώρα ή θα με αγνοήσουν ή θα μου πουν φιλακια αυτά είναι για την Ευρώπη που πληρώνει!!!
Παντως θεωρώ ότι αν 10-20 καναμε την ίδια κινηση και τους ζαλίζαμε τα φρύδια με τέτοια email θα υπήρχε ανάδραση προς τα πάνω ότι έχουμε κόσμο που μας ενοχλεί γιατί δεν προσφέρουμε τους έξτρα εξοπλισμούς! Αλλιως είναι ένας μεμωνομένος γραφικός που αντι να πάει σε γερμανικό να βάλει ότι θελει ερχεται σε εμας που πουλάμε προκατ μοντέλα.
Που έστειλες φίλε μου, αν είναι να κάνω και γω μια απόπειρα?
Πάντως από την στιγμή που η επίσημη εισαγωγική επιβεβαιώνει την ύπαρξη και δυνατότητα τοποθέτησης εξτρά εξοπλισμού και υπάρχει και τιμοκατάλογος, θεωρώ απαράδεκτο το λιγότερο να σου πουν ακόμη και τώρα ότι δεν γίνεται. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν στο αρνηθούν είναι να κάνεις προώθηση την απάντηση στην εισαγωγική!
Το αστείο είναι πως όταν ανέφερα στην εισαγωγική ότι οι πωλητές/αντιπροσωπείες αρνούνται την ύπαρξη και δυνατότητα τοποθέτησης εξτρά εξοπλισμού, μου απάντησαν κατηγορηματικά ότι γίνεται κάτι τέτοιο.... -
Έχω το εμαιλ στο λάπτοπ μου θα το ανεβάσω αυριο
-
karapalis@e-b.gr ειναι απο την εσκιαδης μπαλοδημος στην Θεσσαλονίκη.
Φυσικά μετά και από το δεύτερο χθεσινο email σιγη ιχθύος....
Παραθετω και τις αλληλογραφίες:
Ενδιαφέρομαι για το νεο i30 n line σε 1.6 136 48v manual ή σε 1.5 159 48v manual .
* *Eπιπρόσθετα του εξοπλισμού της εκδοσης θα ήθελα να περιλαμβάνουν του παρακάτω προαιρετικούς εξοπλισμούς ασφαλείας:
* *Lane Following Assist (LFA- σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στο κέντρο της λωρίδας)
Rear Collision-avoidance Assist (RCA)
Leading Vehicle Departure Alert (LDVA- απόκλιση πορείας προπορευόμενου οχήματος)
Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA- σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου)
Blind Spot Detection (BSD)
Intelligent Speed Limit Assist (ISLA- έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ορίου ταχύτητας)
* Εξοπλισμοί οι οποίοι παρουσιάζονται στις παρακάτω ειδήσεις.*
* Παρακαλώ για την αποστολή των προσφορών σας μέσω email με τους παραπάνω εξοπλισμούς και χρόνο παράδοσης σε χρώμα Stellar Blue.*
Απαντηση:
*ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ Η ΕΚΔΟΣΗ N-LINEHyundai SmartSenseTM VSM - Συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) και Ελέγχου Ευστάθειας (ESC)*
Hyundai SmartSenseTM DAW - Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού
Hyundai SmartSenseTM LDW - Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας
Hyundai SmartSenseTM LKA - Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
Hyundai SmartSenseTM FCW - Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης
Hyundai SmartSenseTM FCA City - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)
Hyundai SmartSenseTM FCA Interurban - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)
Hyundai SmartSenseTM FCA Interurban - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (αναγνώριση πεζών)
Hyundai SmartSenseTM HBA - Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
Hyundai SmartSenseTM HAC - Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα
Hyundai SmartSenseTM SL - Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας
Hyundai SmartSenseTM SCL - Στατικά Φώτα Στροφής
Απαντηση δικη μου:
Ευχαριστώ για την ενημέρωση τα έχω δει από το site σας τα συστήματα αυτά.
* Θέλω να μου πείτε κόστος για να μπουν τα παρακάτω συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό σύμφωνα με τα δελτία τύπου του μοντέλου και δεν αφορούν τα παρακάτω στάνταρ.*
* Πιο συγκεκριμένα για αυτά:*
* *Lane Following Assist (LFA- σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στο κέντρο της λωρίδας)
Rear Collision-avoidance Assist (RCA)
Leading Vehicle Departure Alert (LDVA- απόκλιση πορείας προπορευόμενου οχήματος)
Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA- σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου)
Blind Spot Detection (BSD)
Intelligent Speed Limit Assist (ISLA- έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ορίου ταχύτητας)
* *Eυχαριστώ.
-
Προσωπικά θα επιδιώξω μόλις τελειώσω με την ανακαίνιση στο σπίτι μου να μάθω τιμή και για τα LED που δεν έχει το SW καθώς δεν το φέρνουν σε N-line...
-
SW εννοείς το fastback?
-
Όχι το fastback με το hatchback δεν έχουν διαφορά κατά τον εισαγωγέα. Το SW την πληρώνει ως συνήθως όπως τα περισσότερα SW που τα έχουν χεσμέν@! SW εννοώ το station, wagon, estate, 'καραβαν' που το έλεγαν παλιά.
-
Υπάρχει επιλογή sw i30? Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο σάιτ τους.
-
Υπάρχει επιλογή sw i30? Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο σάιτ τους.
Και γω τώρα που μπήκα στο διαμορφωτη δεν είδα τίποτα για sw
-
Τηλεφωνικά πριν 1,5 εβδομάδα είχα μάθει ότι υπάρχει διαθέσιμο πλην όμως μέχρι distinctive, όχι N-line. Τι να σας πω ότι μου είπαν λέω.
-
Εσένα Χρησταρα σε πιστεύουμε. Αυτούς κράζουμε που είναι πέρα πλάκα τελικα
-
Το sw i30 προ fl ερχόταν στην Ελλάδα; Δεν το ξέρω . Θα μου κάνει έκπληξη αν ενω δεν το έφερναν τώρα το φέρουν. Κι άλλος μπελάς στο κεφάλι τους;....
-
Ως SW i30 ερχόταν στην Ελλάδα ένα με την ονομασία Tourer:
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2020/02/timokatalogos-i30-tourer.pdf
Δεν βλέπω έκδοση distinctive (αν κι επειδή είναι στα τελειώματα το profl ίσως δεν φέρνουν πια κάποιες εκδόσεις,εκτός αν τους περίσσεψε κανένα). Για το fl σε SW δεν βρίσκω κάτι.
Sabas, μήπως ο πωλητής σου έλεγε για την profl;
-
Sabas, μήπως ο πωλητής σου έλεγε για την profl;
Τι να σου πω όλα πιθανά είναι με αυτούς. Ξεκάθαρα του ζήτησα πληροφορίες για το sw του νέου i30 και η κουβέντα κύλησε με αυτό ως δεδομένο. Αν μου μιλούσε παρα ταύτα για το pregl θεός και η ψυχή του! Δηλαδή αυτή την στιγμή επίσημα δεν εισάγεται το SW, μόνο hatchback & fastback;
Hyundai i30