-
Νανοτεχνολογια η' μαρκετινγκ;;;;;
Δεν υπαρχει μεχρι σημερα κατι αλλο...... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε πολλά αυτοκίνητα δεν προβλέπεται αλλαγή βαλβολίνης.Αλήθεια είναι. Απλά τις αλλάζεις μαζί με το δίσκο πλατο
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σε πολλά αυτοκίνητα δεν προβλέπεται αλλαγή βαλβολίνης.
Αλήθεια είναι. Απλά τις αλλάζεις μαζί με το δίσκο πλατο
Και το σασμαν.........λιγο αργοτερα!!!!!
-
Σωστοοοος!
-
Εγώ πάντως με 224.000 χλμ στο Φοκους δεν άλλαξα ούτε βαλβολινες, ούτε κιβώτιο. Αφού έτσι λέει ο κατασκευαστής...
-
Ουτε εγώ στην 146 με 238000 χλμ δεν χρειαστηκε να αλλάξω, όμως έχει να κάνει πιστεύω και με τα μέρη που κινείται το όχημα. Στην επαρχία και κυρίως σε κάμπους ή σε οδήγηση σε ανοικτούς δρόμους και όπου τελικα δεν απαιτούνται συχνές αλλαγές ταχύτητας, η ταλαιπωρία αυτών των μερών του αυτοκινήτου είναι πολύ μικρότερη. Το seicento με το ίδιο στυλ οδήγησης βλέπω πως κάπου στα 150000 πιθανό να χρειαστεί δίσκο πλατό. Ομως αυτό κινείται κυρίως εντός των τοιχών. Η Αλφα ούτε πέρασε ποτέ από την Ομόνοια... Τα λίγα χλμ εντός πόλης έγιναν κυρίως περιξ της Πεντέλης (Βριλήσια, Χαλάνδρι, Μελίσια άντε και λίγο Γαλάτσι. Το 95% στην επαρχία και στις ΕΟ, ΑΟδός κοκ.
-
Αγαπητέ Σπύρο δεν μιλάμε για δίσκο-πλατώ (που δεν έχει σχέση με τις βαλβολίνες έτσι κι αλλιώς). Για βαλβολίνες και κιβώτιο μιλάμε. Πάντως αν μιλήσουμε για δίσκο, αυτό που με έχει καταπλήξει είναι το Xedos. 308.000 χλμ και 23 χρόνια με τον μαμά συμπλέκτη... Τώρα πατινάρει βέβαια στις γρήγορες αλλαγές, αλλά καιρός του ήταν.
-
Γενικως οι συμπλεκτες μεχρι καποια χρονολογια λογω των διαφορετικων ,μη 'οικολογικων' ,υλικων τριβης αντεχαν απιστευτα. Και σιγουρα εχει σημασια και ο προμηθευτης.
Διαφωνω τελειως παντως με την αποψη βαλβολινη->εφ ορου ζωης. -
Αγαπητέ Σπύρο δεν μιλάμε για δίσκο-πλατώ (που δεν έχει σχέση με τις βαλβολίνες έτσι κι αλλιώς). Για βαλβολίνες και κιβώτιο μιλάμε. Πάντως αν μιλήσουμε για δίσκο, αυτό που με έχει καταπλήξει είναι το Xedos. 308.000 χλμ και 23 χρόνια με τον μαμά συμπλέκτη... Τώρα πατινάρει βέβαια στις γρήγορες αλλαγές, αλλά καιρός του ήταν.Δεν ξερω αν σε αυτες τις περιπτωσεις το λογο εχουν τα υλικα η' ο τροπος χρησης........η' και τα δυο μαζι;;;
-
Αγαπητέ Σπύρο δεν μιλάμε για δίσκο-πλατώ (που δεν έχει σχέση με τις βαλβολίνες έτσι κι αλλιώς). Για βαλβολίνες και κιβώτιο μιλάμε. Πάντως αν μιλήσουμε για δίσκο, αυτό που με έχει καταπλήξει είναι το Xedos. 308.000 χλμ και 23 χρόνια με τον μαμά συμπλέκτη... Τώρα πατινάρει βέβαια στις γρήγορες αλλαγές, αλλά καιρός του ήταν.Αλέξανδρε συγχωρεσε με αλλά να... Αν μπει κάποιος στην διαδικασία να αλλάξει δίσκο πλατό, δεν αποτελεί σχεδόν μονόδρομο να πρέπει να αλλάξει και τις βαλβολινες; Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έτσι το έχω αντιληφθεί. Από εκεί και μετά μπορεί θεωρητικά να μην χρειάζεται αντικατάσταση των βαλβολινων εξ επί τούτου αλλά ζημιά στο κιβώτιο πάλι δεν θα είναι αφορμή ώστε να αλλαχθούν;
-
ζητω συγνωμη αν εχει ξανα απαντηθει, μπορείτε , να μου πειτε πιο λάδι συστήνει η hyundai στην αλλαγή λαδιών?
Σας ευχαριστω
-
*Λίγες ημέρες απέμειναν πριν από την επίσημη παρουσίαση του νέου Hyundai i30.
Οι μηχανικοί της Hyundai εξέλιξαν για λογαριασμό του νέου i30 ένα νέο πλαίσιο, το οποίο δοκιμάστηκε, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν με έμφαση, στην πίστα του Nurburgring καλύπτοντας πάνω από 480 γύρους, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 150.000 «καθημερινά» χλμ. Επιπρόσθετα, η εξέλιξη πραγματοποιήθηκε και σε δημόσιους δρόμους, με τα «μουλάρια» του νέου i30 να «γράφουν» περί τα 160.000 χλμ., πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα των Κορεατών.
Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, μέχρι και αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε λίγα –αλλά ουσιώδη- στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η υιοθέτηση μιας ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων πίσω και ενός συστήματος διεύθυνσης με δύο προ-επιλογές: την Normal και την Sport.
Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, τη βάση αναμένεται να αποτελέσει ένας 3κύλινδρος κινητήρας 1.000 κ.εκ. με τούρμπο. Για τη συνέχεια, οι μηχανικοί της Hyundai προσφέρουν έναν ολοκαίνουργιο 1.400άρη, με τούρμπο ασφαλώς, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους και συνδυάζεται δυνητικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Σε ότι αφορά τους ντίζελ, το «παρών» δίνει ο γνώριμος 1.6 CRDi, με άγνωστη προς το παρόν απόδοση.
Σχεδιαστικά, το νέο i30 υιοθετεί πολλά από τα αισθητικά γνωρίσματα που είδαμε στο i40, με βασικότερα τα πιο γωνιώδη φωτιστικά σώματα και τη μεγάλη μάσκα στο εμπρός μέρος. Επίσης, στον εμπρός προφυλακτήρα βρίσκονται ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας. Σύμφωνα με τον Peter Schreyer, τον υπεύθυνο σχεδιασμού του Ομίλου Kia/Hyundai, το αισθητικό προφίλ του νέου i30 έχε περατωθεί με γνώμονα τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες ενός μεγάλου φάσματος αγοραστών.
Όπως όλα δείχνουν, το νέο i30 θα διατίθεται αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, απόφαση στην οποία οδηγήθηκαν οι ιθύνοντες της κορεάτικης εταιρείας ύστερα από την περιορισμένη εμπορική απήχηση των 3θυρων παραλλαγών της υπάρχουσας γενιάς.
Η επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, με την παγκόσμια ασφαλώς πρεμιέρα του να πραγματοποιείται στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού στα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως διαβεβαιώνουν οι ιθύνοντες της Hyundai, οι πωλήσεις του νέου i30 θα ξεκινήσουν πριν το πέρας της χρονιάς που διανύουμε.
Θυμίζουμε πως το νέο αυτό χάτσμπακ θα αποτελέσει τη βάση για την πολυαναμενόμενη σπορ έκδοση της νεοσυσταθείσας οικογένειας Ν, η οποία θα εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση κοντά στους 260 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς.*
-
Πισωγυρισμα το νεο i30 απο σχεδιαστικης αποψης και αυτη η οθονη,ζηλεψαν την KIA φαινεται.Θετικο νεο οι νεοι κινητηρες.
-
Σήμερα έγινε και η επίσημη αποκάλυψη
-
Καλύτερα να μην την έκαναν... (την αποκάλυψη...) ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλύτερα να μην την έκαναν... (την αποκάλυψη...) ...+100
Πήγαν στον σχεδιαστικό τομέα το αυτοκίνητο στο επίπεδο του πρώτου accent. Τι βαράει τον κόσμο??? -
Εγώ το μόνο που διαπιστώνω είναι μία αποτυχημένη προσπάθεια αντιγραφής ευρωπαϊκών σχεδιασμών.
Ειδικά μπροστά είναι σαν μικρό φαλαινάκι που χασκογελάει. -
Οκ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά μη λέμε και υπερβολές
Πώς πήγε σχεδιαστικά στο επίπεδο του πρώτου Accent??
Ουσιαστικά μια προσπάθεια να γίνει Golf είναι....
Και σωστά υλοποιημένη θα έλεγα.
Άσχετα αν εμένα δεν μου αρέσει αυτή η φιλοσοφία.... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ το μόνο που διαπιστώνω είναι μία αποτυχημένη προσπάθεια αντιγραφής ευρωπαϊκών σχεδιασμών.
Ειδικά μπροστά είναι σαν μικρό φαλαινάκι που χασκογελάει.Ας πουμε εσυ ποια θεωρεις επιτυχημενη προσπαθεια αντιγραφης?
Εγω παντως το βρισκω τρομερο απο εμφανιση. Ειδικα πισω μοιαζει πολυ με Golf με μιξη Ασσου οπως προειπαν τα παιδια. Μπροστα επισης τρομερo.
-
Είχαν ένα ξεχωριστό σχέδιο και πήγαν και αντέγραψαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας, αντί να εξελίξουν αυτό το σχέδιο.
Αυτό σχεδιαστικά είναι τουλάχιστον πισωγύρισμα. Σε συνδυασμό με το πόσο αδιάφορο είναι το νέο σουλούπι, το φέρνει στο σχεδιαστικό επίπεδο της εποχής του πρώτου accent.
Hyundai i30