Σίγουρα ΗΠΑ δεν είναι μόνο η ΝΥ αλλά εκεί ζουν (στη metropolitan area) 20M άνθρωποι! Δεν είναι και λίγοι. Βάλε πόσοι άλλοι είναι σε μεγαλουπόλεις της Αμερικής και πες μου τι ωραίο έχει η ποιότητα της ζωής τους. Να εξαιρέσω το LA για να είμαι δίκαιος που έχω ακούσει όντως τα καλύτερα. Επαρχία προφανώς, αν πας καμιά Βόρεια/Νότια Καρολίνα λογικά θα είναι ωραία και ήρεμα, και στη Δυτική Ακτή το ίδιο, το να μένεις στο κωλοKentucky πχ. τι τόσο ωραίο έχει; Οτι βλέπεις τη θάλασσα σε καρτ ποστάλ; Η ζέστη; Η Arizona (που έχει εξοχικό η οικογένεια του φίλου μου) που ψήνονται στη ζέστη στην έρημο τι καλό έχει; Οι στρούγκες με τους γελαδάρηδες είναι ωραίο μέρος για να ζήσεις;
Πολιτισμένα δε ζεις στην Αμερική για τον απλούστατο λόγο οτι το κράτος πρόνοιας έχει εκφυλιστεί σε κουπόνια για πάσα...νόσο, δεν υπάρχει δημόσια υγεία και αν σου κάτσει η στραβή είτε από ασθένεια είτε απόλυση, μπορείς εύκολα να βρεθείς να κοιμάσαι στο αμάξι. Ή μπορεί να σε πυροβολήσει κάνας παρανοικός μπάτσος γιατί η αστυνομική βία είναι αδιανόητη, ή να σε μαχαιρώσουν για να σου φάνε το κινητό ή το πορτοφόλι. Αυτό το θεωρείς πολιτισμένο κράτος; Γιατί εγώ θεωρώ πολιτισμό να μην υπάρχει άστεγος, να είναι δημόσια η υγεία, να υπάρχει σοβαρή μέριμνα για τους άνεργους, ασφάλεια κτλ. Δε θεωρώ οτι είναι παράδεισος η Αμερική επειδή έχω 500 δολλάρια στην τσέπη και μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε 37 διαφορετικές εταιρείες ενεργειακών ποτών πχ.
Αθήνα επειδή την ανέφερες, έχω κυκλοφορήσει πεζός σε μέρη που φοβάται ο μέσος άνθρωπος να σταθεί, δε σημαίνει όμως οτι επειδή γίνονται και στην Αμερική τα ίδια πρέπει να τη βγάλουμε λάδι. Είναι σημάδι μιας χώρας σε κατάρρευση, και στην Αθήνα έχει μέρη κοντά στην Ομόνοια που πάει η πρέζα σύννεφο, πορνεία στη μεση του δρόμου, ληστείες κτλ. Πυροβολισμός ακόμα δε μου έχει τύχει, αλλά από τα άλλα ό,τι θες.