-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τώρα, αν εμείς μαζευόμασταν και καίγαμε τα σπίτια όσων χτίσουν εκεί κάθε χρόνο, φαντάζομαι ότι θα εντασσόμασταν στην κατηγορία των ζώων γιατί δεν έχει κανείς δικαίωμα να φθείρει την περιουσία των άλλων, και υπάρχουν οι νόμιμες οδοί και κλπ ?
Δε 'ν' κακή η ιδέα σου!
Θυμίστε μου ποιά κυβέρνηση νομίμοποίησε τα αυθαίρετα και πολλοί χάρηκαν και τους ψήφισαν, γιατί εγώ είμαι λίγο χρυσόψαρο και ξεχνάω...
-
Δε λες καλα που δεν περασε αυτο το αρθρο για τους καταπατητες που πηγανε να ψηφισουν προσφατα, με κλασικη και πιασιαρικη δικαιολογια την 'οικονομικη αναπτυξη' και γλυτωσαμε, εστω προσωρινα;
-
Οπως είπε και ο ο balo νωρίτερα,τα δαση ξεκινούνε εναν νεο κύκλο ζωης μετα απο μια πυρκαγια (η απο μια υλοτόμηση).Αυτο ειναι επιβεβαιωμένο και δεν χωράει αμφιβολιών.Αρκει,μετα την φωτιά να μην βοσκηθει απο κοπάδια ή να μην γίνει οικοπεδοποίηση.
Το κακο φυσικά είναι οτι χρειάζονται αρκετα χρόνια για την αναγεννηση του δασους,και οτι αυτα τα χρόνια θα είναι δυσκολα για μια τοσο μεγαλη πόλη που βρίσκεται δίπλα τουΥ.Γ. Αυτη η εξυπνάδα των δελτίων ειδησεων με τις 'επικίνδυνες' περιοχες για εκδηλωση πυρκαγιάς,μηπως αποτελει την καλύτερη πληροφόρηση για καθε επίδοξο εμπρηστη;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Υ.Γ. Αυτη η εξυπνάδα των δελτίων ειδησεων με τις 'επικίνδυνες' περιοχες για εκδηλωση πυρκαγιάς,μηπως αποτελει την καλύτερη πληροφόρηση για καθε επίδοξο εμπρηστη;
Μάλλον ουδόλως ανάγκη την έχει
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Νομίζω ότι και μόνο του μπορεί να ξαναγεννηθεί το δάσος, αρκεί να μην ξανακαεί και να μη χτιστεί.
+100
Σωστά, η φύση έχει μηχανισμούς να διορθώσει μόνη της την βλάβη, αλλά το θέμα είναι οι άλλοι «μηχανισμοί» που είναι πιο ισχυροί από της φύσης!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Mεγάλη λυπη και για μας, που την επισκεπτόμασταν σε εβδομαδιαια βαση. Το τελευταιο παρθενο βουνό της Αττικής.Πραγματικά κρίμα....
Και εγώ ήμουν λάτρης αυτού του βουνού και το επισκεπτόμουν πολύ συχνά..
Τόσο πολύ δεν έχω στεναχωρηθεί ούτε με το θάνατο συγγενών μου..
Σκέφτομαι τις στιγμές που έχω περάσει εκεί πάνω,σκέφτομαι τα ελάφια που είχα συναντήσει και ζούσαν ευτυχισμένα σκέφτομαι την ηρεμία που έβρισκα εκεί και η θλίψη ξεχειλίζει..
Βαρέθηκα τη σκατοζωη που έχουμε δημιουργήσει..
Που θα φτάνει η θερμοκρασία 50 βαθμούς και εμείς όλο χαρά θα πηγαίνουμε κλεισμένοι στο καινούριο μας αυτοκίνητο με το δέκατης γενιάς a/c να πιούμε τον φραπέ και να δούμε καμιά γκόμενα..
Καλά ξεμπερδέματα στο ανθρώπινο είδος.. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Mεγάλη λυπη και για μας, που την επισκεπτόμασταν σε εβδομαδιαια βαση. Το τελευταιο παρθενο βουνό της Αττικής.
Πραγματικά κρίμα....
Και εγώ ήμουν λάτρης αυτού του βουνού και το επισκεπτόμουν πολύ συχνά..
Τόσο πολύ δεν έχω στεναχωρηθεί ούτε με το θάνατο συγγενών μου..
Σκέφτομαι τις στιγμές που έχω περάσει εκεί πάνω,σκέφτομαι τα ελάφια που είχα συναντήσει και ζούσαν ευτυχισμένα σκέφτομαι την ηρεμία που έβρισκα εκεί και η θλίψη ξεχειλίζει..
Βαρέθηκα τη σκατοζωη που έχουμε δημιουργήσει..
Που θα φτάνει η θερμοκρασία 50 βαθμούς και εμείς όλο χαρά θα πηγαίνουμε κλεισμένοι στο καινούριο μας αυτοκίνητο με το δέκατης γενιάς a/c να πιούμε τον φραπέ και να δούμε καμιά γκόμενα..
Καλά ξεμπερδέματα στο ανθρώπινο είδος..Στο ανθρώπινο είδος ή στο ελληνικό;; Ειδα δάση στη Σκανδιναβία τεράστια που ο κόσμος τα σέβεται, που η πολιτειά τα καθάριζε χειμώνα καλοκαιρι. Δρυμούς που έμπαιναν τα ποδήλατα και έκαναν ονειρεμένες διαδρομές.. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Τοτε καλά να πάθουμε γιατι ειμαστε ηλιθιοι.
-
Χθες το βράδυ ανάλωσα πολλες ώρες στο να προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορούμε να κάνουμε σε τετοιες περιπτώσεις; Να κάνουμε μόνοι μας δασοφύλαξη;; Δεν πληρώνουμε από τους φόρους μας για αυτό ούτως ή άλλως;;Να πηγαίναμε μια βόλτα και να καθαρίζαμε κάνα ξερόχορτο, πχ;
Να μην πετάμε τα σκουπίδια μας στα δάση;
Να μην πετάμε τα αναμμένα μας τσιγάρα από το παράθυρο του αυτοκινήτου μας, έστω;
(Έχει προσέξει κανείς τα καμένα κάθε 200 μέτρα αριστερά - δεξιά στην 'ΕΟ';)Δεν αναφέρομαι σ' εσένα, σαφώς, αλλά δεν θεωρώ σωστό αυτό το 'εμείς πληρώνουμε, να το κάνουν αυτοί'.
-
Οκ συμφωνω, αλλά οι σκέψεις μου πηγαίνουν πέρα από αυτό. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν πετάμε τίποτα εκτός από μπανανόφλουδες και μήλα στα δάση. Ούτε τσιγάρα, ούτε σαμπρέλες, ούτε συρματόσχοινα κτλ κτλ κτλ....
Μετά όμως τι;
Χθες βγηκα για ΜΤΒ σε βουνο του νησιού. όπου εβλεπα αυτοκινητο/μηχανακι στο χωματόδρομο, σταματαγα και κράταγα τον αριθμό του. Τι θέλει ενα κανονικό αυτοκίνητο με ένα τύπο μέσα στο δυσβατο χωματόδρομο;;
Αυτό ομως δεν είναι λύση. Χρειάζοντα πιο αποτελεσματικά μέτρα.
-
Οσο αγοράζουμε οικόπεδα/σπίτια σε καταπατημένες περιοχές δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή η φάμπρικα
-
μη ξεχναμε οτι μεγαλη καταστροφη εχουμε και στο πυλιο το οποιο ολο
το βραδυ καιγοτανε.τα τσογλανια βαλανε το χερακι τους και εκει ακομα και καταστεψανε ενα απο τα πιο ομορφα μερη της ελλαδος.οχι τιποτα αλλο ρε παιδια να πιασεις εναν την ωρα που το κανει
να του κοψεις τα κουλα απο τη ριζα τον μπασταρδο. -
Μάλλον στο Αθηναϊκό είδος.
Στην Ρόδο , όταν πήρε φωτιά το δάσος αμέσως κινητοποιήθηκε όλο το νησί. Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια και ακόμη εάν σε δούν δίπλα στη θάλασσα να πετάξεις τσιγάρο θα σε καταγγείλουν και θα συλληφθείς. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πέρα από την όποια οικονομική ανάπτυξη του νησιού , το δάσος τους έδινε ζωή , τροφή , ισορροπία. Γι' αυτό και είπα από την αρχή ότι χρέος μας είναι να μην επιτραπεί σε κανέναν να πειράξει αυτό το βουνό. Η Πάρνηθα είναι περίπου σαν τον Αττάβυρο. Οι Ρόδιοι είναι σχεδόν 100.000 και το φύλαξαν. Εμείς είμαστε 5.000.000. Θα καταφέρουμε να το φυλάξουμε λέτε ή θα περιμένουμε να κάνει κάτι ο ΣΚΑΪ ;
-
Δυστυχώς δεν έχει νόημα να ψάχνουμε για λύσεις και μέτρα..
Μπορεί να φανώ μοιρολάτρης αλλά σε αυτή τη χώρα δε γίνεται ποτέ τίποτα σωστά..
Έτσι θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση..
Κάποιοι θα αποκτήσουν βίλες με θέα... -
ενα βουνο ειχε μεινει χωρις να καει, παει και αυτο...
σημερα απο το μπαλκονι δε φαινεται ακομη η ζημια που εχει γινει, υπαρχει παντου ακομη καπνος...
-
Οκ συμφωνω, αλλά οι σκέψεις μου πηγαίνουν πέρα από αυτό. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν πετάμε τίποτα εκτός από μπανανόφλουδες και μήλα στα δάση. Ούτε τσιγάρα, ούτε σαμπρέλες, ούτε συρματόσχοινα κτλ κτλ κτλ....Μετά όμως τι;
Χθες βγηκα για ΜΤΒ σε βουνο του νησιού. όπου εβλεπα αυτοκινητο/μηχανακι στο χωματόδρομο, σταματαγα και κράταγα τον αριθμό του. Τι θέλει ενα κανονικό αυτοκίνητο με ένα τύπο μέσα στο δυσβατο χωματόδρομο;;
Αυτό ομως δεν είναι λύση. Χρειάζοντα πιο αποτελεσματικά μέτρα.
Βγήκε βόλτα. Εγώ το κάνω συχνά. Σιγά μην αρχίσουμε να δινόμαστε. Εάν με δεις να πετάξω τσιγάρο , κάλεσε επιτόπου ακόμη και τον Στρατό να με εκτελέσει. Αλλά όχι επειδή βγήκα βόλτα είμαι και ύποπτος.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Δυστυχώς δεν έχει νόημα να ψάχνουμε για λύσεις και μέτρα..
Μπορεί να φανώ μοιρολάτρης αλλά σε αυτή τη χώρα δε γίνεται ποτέ τίποτα σωστά..
Έτσι θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση..
Κάποιοι θα αποκτήσουν βίλες με θέα...τι θεα ενα καμμενο βουνο...να χεσο και τις βιλες και τα ολα τους...
-
Κάψαμε την Πεντέλη, κάψαμε το Υμητό (παλιότερα), κάψαμε τη Μάκρη....Τώρα κάψαμε και την Πάρνηθα. και ότι άλλο βρούμε θα το κάψουμε....
Καίω τα δάση
Χτίζω μεζονέτες
θα κάνω τα παιδιά μου
μαριονέτεςΈλληνας, νεοέλληνας
(Τζίμης Πανούσης)
-
Δυστυχώς κύριοι είμαστε άξιοι της μοίρας μας... για οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτή την χώρα.
Κρίμα σε όλους εκείνους που δεν προνόησαν τόσα χρόνια για την προστασία της Πάρνηθας και όχι μόνο.
Κρίμα σε εκείνους που αφάνισαν το πυροσβεστικό σώμα.
Κρίμα σε εκείνους που έχουν ακόμη και σήμερα στα συρτάρια των γραφείων τους τις προτάσεις για την αγορά νέων πυροσβεστικών μέσων.
Κρίμα σε όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για το τι ΘΑ έπρεπε να είχαμε κάνει...Όπως πάει η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, σε λίγα χρόνια το μόνο πράσινο που θα βλέπουμε θα βρίσκετε εντός των πόλεων.....
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
τι τιμωρία να βάλεις σε εμπρηστές;Κλίσμα με αναμμένο κλαδί από τη φωτιά που άναψαν
-
Ο χρήστης divxakias έγραψε:
Δυστυχώς κύριοι είμαστε άξιοι της μοίρας μας... για οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτή την χώρα.
Κρίμα σε όλους εκείνους που δεν προνόησαν τόσα χρόνια για την προστασία της Πάρνηθας και όχι μόνο.
Κρίμα σε εκείνους που αφάνισαν το πυροσβεστικό σώμα.
Κρίμα σε εκείνους που έχουν ακόμη και σήμερα στα συρτάρια των γραφείων τους τις προτάσεις για την αγορά νέων πυροσβεστικών μέσων.
Κρίμα σε όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε για το τι ΘΑ έπρεπε να είχαμε κάνει...Όπως πάει η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, σε λίγα χρόνια το μόνο πράσινο που θα βλέπουμε θα βρίσκετε εντός των πόλεων.....
Υπάρχει πάντα κάτι που θα μπορούμε να κάνουμε. Στον Κορυδαλλό πριν από αρκετά χρόνια πήρε φωτιά το Αιγάλεω. Στο κομμάτι της Νίκαιας χτίστηκε όλο. Στον Κορυδαλλό δεν υπάρχουν οικόπεδα εκεί που ήταν δάσος. Ξαναγίνεται δάσος.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες