-
-
Τα ποιά;
-
-
https://www.parapolitika.gr/article/tsi ... y0.twitter
http://bankingnews.gr/index.php?id=377315
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Σπύρο επειδή την περιοχή της Πεντέλης την γνωρίζω καλά , το πρόβλημα μου δεν είναι οι άνθρωποι που έχουν κτίσει εκεί , προφανώς οι νόμιμοι και γνωρίζω πολύ καλά το κόστος , αλλά όλη η διαδικασία που μπήκε στο σχέδιο η περιοχή . Και αφού μπήκε πλέον , θα πρέπει να γίνονται ασκήσεις εκκένωσης και διάφορες διαδικασίες , άσχετα αν τώρα μεγάλο μέρος της περιοχής είναι καμμένο . Μπορεί στο Ντράφι να υπάρχουν κάπως άνετοι δρόμοι , αλλά το θέμα είναι που οδηγούν αυτοί .
Την ημέρα της φωτιάς πήρα τηλέφωνο φίλο και συνάδελφο που μένει στην Διώνη . Μου είπε ότι η φωτιά πάει αλλού , ενώ αρχικά έλεγαν ότι θα πάει προς αυτούς . Για να ανέβω από το Πικέρμι στην Διώνη περνάω από στενά δρομάκια με μάντρες και πεύκα και γεφυράκια και γενικά σίγουρα δεν μπορεί αυτός ο δρόμος να θεωρηθεί δρόμος εκκένωσης .
Ανάλογα πόσο εύκολα φεύγεις από το Ντράφι για την παλαιά Πεντέλη για παράδειγμα και όχι μόνος σου , αλλά με χιλιάδες άλλους κατοίκους .
Δεν λέω λοιπόν σε καμία περίπτωση ότι καλά έπαθαν . Αγωνία εκφράζω , ακριβώς γιατί έχω ζήσει της φωτιές των παλαιότερων δεκαετιών και θυμάμαι καλά την Πεντέλη πως ήταν .
-
Από το γνωστό σκατοψυχο τρόλ που έκανε χιούμορ με τους νεκρούς στην Μαρφίν:
https://twitter.com/pitsirikos/status/1 ... 93632?s=21 -
Criuser σου ζητώ συγνώμη που σε 'πήρε η μπάλα' στα γραφόμενά μου. Είναι αυτή η αίσθηση των τελευταίων ημερών που διαβάζω γενικά πολλά σχόλια σε διάφορα sites που μου βγάζει πως για ότι έγινε φταίει ο ένας πολίτης ή άλλος ενώ οι υπεύθυνοι δεν βρίσκουν κάτι μεμπτό στην αυτοκριτική τους. Υπάρχουν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν, πράγματα που δεν θα πρέπει να επαναληφθούν αλλά είναι πολύ άδικο να την πληρώσει ο τελευταίος τροχός της άμαξας και οι άλλοι να βγουν 'λάδι'.
-
Έγραψα την άποψή μου στο θέμα των εκλογών. Αλλά θέλω να προσθέσω ότι μου έρχονται στο μυαλό ένα σωρό χωριά με στενούς δρόμους εσωτερικά μικρότερους των 4 μέτρων, με μία έξοδο διαφυγής προς κάθε κατεύθυνση (τον δρόμο που μπαίνει και που βγαίνει) που μια φωτιά που θα κατεβαίνει από το βουνό και κλείσει τον δρόμο και από τα δύο σημεία θα σημάνει θάνατο (όπως έγινε και στην Ηλεία). Τα χωρία αυτά υπάρχουν εδώ και 400 χρόνια, εμπίπτουν και αυτά στην αυθαίρετη δόμηση; Έλεος δηλαδή... Αν δεν ειδοποιηθεί ο κόσμος να φύγει έγκαιρα θα καεί, πάει και τέλειωσε. Ασχολούμαστε με το γιατί δεν κατάφερε ο κόσμος να διαφύγει από το Μάτι (αιτιατό) και όχι γιατί ήταν ακόμη εκεί την συγκεκριμένη ώρα που έφτασε η φωτιά (αίτιο).
ΥΓ: Το αποπάνω συριζοτρόλ είναι μία απο τις πολλές ενσαρκώσεις τις σκατοψυχίας και του μίσους που σπέρνει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα. Εσείς κι εμείς, ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν, οι ΝΑΙδες και οι ΟΧΙδες κ.λ.π. Όταν παγιδεύονται στο λαγούμι όπως τώρα, έναν μόνο δρόμο ξέρουν, τον διχασμό και την πόλωση.
-
Εμείς εδώ παιδιά δεν θέλουμε να βγάλουμε λάδι κανένα της κρατικής μηχανής . Αλλά για να μην ξανασυμβεί θα πρέπει να θυμίσουμε σε αυτούς που έδιναν το λάδι στην κρατική μηχανή , ότι τελικά αυτοί θα καούν στην επόμενη πυρκαγιά .
Και ναι μπορεί να έχουμε πολλά χωριά με ένα δρόμο , αλλά είναι λίγα τα σπίτια , μερικές δεκάδες οι άνθρωποι , άλλη η φύτευση γύρω από το χωριό και γενικά στην Ηλεία είχαμε φωτιά που έκαψε ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ και τελικά κάηκαν λιγότεροι .
Στο Μάτι το καλοκαίρι , όπως είδαμε ζούσαν χιλιάδες κόσμος , κυρίως παππούδες με εγγόνια . Αλλά επειδή στο Μάτι και γενικότερα στην Αττική , μένει και κόσμος που έχει μαγαζιά στην Αθήνα , ήταν Δευτέρα με κλειστά τα μαγαζιά .
Μην συγκρίνουμε λοιπόν τα ασύγκριτα . Να μην ξανασυμβεί είναι το θέμα .
-
@criu
Συμφωνούμε, διαφωνώντας(;). Στην Ηλεία ο κόσμος σώθηκε από πολλαπλάσιας έκτασης πυρκαγιές όχι επειδή υπήρχε πολεοδομικό σχέδιο στα χωριά αλλά επειδή εκκένωσε τα χωριά του έγκαιρα. Στην Μάκιστο που δεν πρόλαβαν, χάθηκαν 20 (λόγω πανικού, όπως στα Μάτι υπήρξε σύγκρουση οχημάτων και κλείσιμο του δρόμου). Προφανώς αν το Μάτι είχε σχέδιο πόλεως με οικοδομικά τετράγωνα κ.λ.π. ίσως σώζονταν περισσότεροι. Το θέμα όμως είναι να μην φτάσεις να τρέχεις πανικόβλητος με την φωτιά στα 100 μέτρα να έρχεται. -
Πως να έχει το Μάτι σχέδιο πόλεως με οικοδομικά τετράγωνα αφού το έχουν χαρακτηρίσει δασική έκταση ?
Προφανώς το θέμα είναι να μην τρέχεις πανικόβλητος . Οπότε εγώ επαναλαμβάνω το ερώτημα . Σε περίπτωση φωτιάς στην Πεντέλη , οι οικισμοί Ντράφι , Διώνη . Βουτζάς κλπ έχουν σχέδιο εκκένωσης ? Και αν έχουν μέσω ποιών δρόμων και που οδηγούν αυτοί ? Μήπως όλοι πέφτουν σε ένα που δεν θα μπορέσει να σηκώσει το φορτίο ?
Αλλά ξαναθυμίζω γιατί μάλλον δεν το διαβάσατε . Αν ο Δήμος ήθελε να κάνει διαπλάτυνση των δρόμων και να ανοίξει καθέτους , για πλάτος μέχρι 20 μ , δηλαδή για όλους τους δρόμους δεν χρειαζόταν να δώσει λεφτά για απαλλοτριώσεις παρά μόνο οι παρόδιοι αν κάποιος έχανε περισσότερο από τον απέναντι του . Ετσι το κόστος ήταν μόνο των μηχανημάτων και των ασφαλτοστρώσεων .
Αν όμως έχει πράγματα πάνω στο οικόπεδο , χτίσματα , δένδρα , ΜΑΝΤΡΕΣ , τότε ο Δήμος πρέπει να αποζημιώσει για την καταστροφή τους . Αρα πλέον τα λεφτά ΔΕΝ φτάνουν και έτσι ΔΕΝ έγιναν διανοίξεις δρόμων .
Τώρα θεωρείτε ότι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης αυτοί που έβαλαν το χωράφι πάνω από την ζωή τους ?
Λυπάμαι αλλά για μένα έχουν μερίδιο ευθύνης .
Αυτό βέβαια ανεξάρτητα από τις ευθύνες κράτους , δήμων , κυβερνήσεων , αστυνομίας , δικαιοσύνης , πολεοδομίας που είναι και μεγάλες και υπαρκτές .
-
«αυτοί που έβαλαν το χωράφι πάνω από την ζωή τους ? »
Έίχαν άραγε, συνειδητοποιήσει/γνώση πως σε περίπτωση φωτιάς, θα είχαν αδυναμία εκκένωσης της περιοχής; -
κρίου... ο πρωην αρχηγος μας... ξερεις στο τσμεδε... νυν υπουργαρας... ξερεις εφκα...
https://twitter.com/omadaalithias/statu ... 06/video/1 -
Γάτε δεν με νοιάζει τι λένε οι Καρανίκες και οι διάφοροι Κρούεζες των κομμάτων . Αυτοί δεν δούλεψαν ποτέ . Πάντα ήταν στην ομάδα Πάγκαλου και Μαζί τα έτρωγαν .
Όπως βλέπεις είτε ο Σπρίτζης , είτε η Ομάδα Αλήθειας για το κομματικό συμφέρον και τα οφέλη της εξουσίας νοιάζονται .
Εδώ όμως έχουμε καμένα και πνιγμένα παιδάκια . Γιατί το κράτος , αλλά και οι πολίτες δεν έκαναν το αυτονόητο .
Ηταν όλοι στην λογική του 'Ελα μωρέ , τι θα γίνει ?' Να που έγινε όμως .Εθεσα κάποιο ερώτημα και περιμένω από αυτούς που ζούν ή γνωρίζουν αυτές της περιοχές της Αττικής και της Χαλκιδικής με τους μεγάλους πληθυσμούς μέσα σε δάση .
Υπάρχει σχέδιο εκκένωσης ? Αν υπάρχει είναι σοβαρό ή όλοι οδηγούνται σε ένα δρόμο που μπορεί να έχει πρόβλημα ?
Ηδη τα κανάλια άρχισαν πάλι την σπέκουλα για συγνώμες , δείχνοντας ουσιαστικά ΜΟΝΟ τους πολιτικούς , ενώ το πρόβλημα είναι διαχρονικό και διακομματικό . Τώρα τι γίνεται για τα διάφορα Μάτια ?
Αλλωστε όσα έχω πει είδα ότι τα ίδια τόνιζε και ο καθηγητής Καρύδης στις εμφανίσεις του .
Αλλά προφανώς με δημοτικές και άλλες εκλογές σε λίγους μήνες , πόσοι υποψήφιοι θα στενοχωρήσουν αυθαιρετούχους .
-
Καταρχάς να συγχαρώ τον Γάτο που με τρόπο καταλυτικό προσθέτει εκεί που πρέπει και όταν πρέπει τις κατάλληλες απαντήσεις σε όσους πιθανό να αναρωτιούνται ακόμη αν και πόσο άχρηστοι διαπλεκόμενοι ευθυνόφοβοι κοκ είναι όλοι αυτοί που χειρίζονται τις ζωές μας. Στο θέμα των σκληρών αποφάσεων να πω λόγω εμπειρίας πως αν αυτές είναι στη σωστή κατεύθυνση ο πολύς κόσμος το καταλαβαίνει και το αναγνωρίζει πολύ σύντομα. Παράδειγμα. Στην Κοπαϊδα ξεκίνησε κάποια στιγμή Αναδασμός. Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες έχασαν τμήματα γης ως αντιστάθμισμα στις εργονομικές παρεμβάσεις στην κατάτμηση των αγρών. Τότε λοιπόν είχαμε ένα χωράφι 22 στρεμμάτων σε σχήμα όπως το περιγράφω (t) . Μετά τον αναδασμό προέκυψε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο εμβαδού 19 στρεμμάτων. Το προηγούμενο μόνο για να ποτιστεί κάθε φορά απαιτούσε κατ' ελάχιστο 5 μέρες. Το νέο ζητά μόλις 2. Η πρόσβαση στο αρχικό χωράφι γίνονταν μέσω ενός παλιού καρόδρομου 5χλμ δημιουργημένου από την εποχή του Τρικούπη. Τώρα υπάρχουν δυο δρόμοι ευθείας γραμμής. Η νέα χωροταξία επέτρεψε την υλοποίηση δικτύου άρδευσης στην κυριολεξία με χρήση βάνας δίχως να απαιτείται πλέον μεγάλη κατανάλωση πετρελαίου. Τέλος στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει σχέδιο εκκένωσης των χωριών μέσα από τον κάμπο σε περίπτωση πλημμυρών (δρόμοι ψηλότεροι ως να είναι μικρά τεχνητά φράγματα) ή ακόμη και φωτιάς.
Φυσικά και μπορούν να γίνουν αντίστοιχες δράσεις εκεί που πρέπει εντός των οικισμών με τρόπο τέτοιο ώστε κανείς να μη νιώθει μακάκας ενώ θα βελτιωθεί και σχεδόν άμεσα ο τρόπος ζωής του. Για Διώνη Ντράφι κλπ φυσικά και δεν υπάρχει ουσιαστικό σχέδιο εκκένωσης ή αν υπάρχει κρατιέται μυστικό . Το μόνο θετικό είναι πως υπάρχουν προς όλες τις κατευθύνσεις αρκετοί κυρίως στενοί δρόμοι που προς ώρας εξυπηρετούν λόγω χαμηλού φόρτου τους λίγους σχετικά κάτοικους. Η οικονομική κρίση μείωσε δραματικά το ρυθμό νέων οικοδομών αλλά όταν με το καλό έρθει η ανάπτυξη (κάποιοι λένε ότι σε κάποιες περιοχές πέριξ του Μαξίμου έφτασε κιόλας!) τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Δεν λείπουν τόσο τα χρήματα όσο η διάθεση από μέρους της περιφέρειας κυρίως να προχωρήσει η περιοχή μπροστά. Το ζήτημα είναι ταξικό όπως αντιλαμβάνομαι... Στα 600 σπίτια της περιοχής υπάρχουν 5-6 σπίτια και μερικά οικόπεδα που στα πρώτα θα έπρεπε να δωθεί όπου είναι εφικτό μια ολοκληρωμένη τεχνική λύση (με το φτωχό μου το μυαλό δίχως να επιβαρυνθούν απαραίτητα οι ιδιοκτήτες τους ) ενώ τα κακώς οικοδομήσιμα οικόπεδα να απαλλοτριωθούν και οι ιδιοκτήτες τους να πάρουν άλλα κάπου αλλού από την τράπεζα γης. Ακολούθως οι μηχανικοί γνωρίζετε πως οι δρόμοι που πρέπει να διαπλατυνθούν κυρίως δεν απαιτούν πολύ κόπο και χρήμα. Άλλωστε οι κάτοικοι δεν είναι λίγα αυτά που δίνουμε μέσω τελών όσο και με έκτακτες εισφορές...Ας μη γράψω περισσότερα. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα είναι εφικτές. -
Νάτα κι αρχίσαμε...
https://www.protothema.gr/greece/articl ... -sto-mati/ -
Γάτε δεν με νοιάζει τι λένε οι Καρανίκες και οι διάφοροι Κρούεζες των κομμάτων . Αυτοί δεν δούλεψαν ποτέ . Πάντα ήταν στην ομάδα Πάγκαλου και Μαζί τα έτρωγαν .
Οχι πολυ σχετικο με το θεμα αλλα πρεπει να ειπωθει οτι ο Παγκαλος ειχε δικαιο,οσο κι αν ποναει.
Ναι δεν πηρες δανειο για μαιζονετα,ομως πηρες αμοιβη ελευθερου επαγγελματια απο αυτον που πηρε δανειο.
Ναι δεν επαιξες στο χρηματιστηριο με αερα,ομως η εταιρεια που δουλευεις ωφεληθηκε απο αυτο.
Ναι δεν πηρες μιζα απο εξοπλιστικα,ομως αυτοι που πηραν εκαναν εταιρειες για ξεπλυμα και δουλευε η γυναικα σου.
Ναι δεν πηρες συνταξη στα 40,ομως οι γονεις σου επαιρναν καθε χρονο αυξηση στη δικη τους. -
Nα προσθέσουμε όμως ότι όλα αυτά τα χρόνια, όταν καμιά μπουλντόζα πήγαινε να γκρεμίσει ένα παραλιακό τσαντίρι, μαζεύονταν και κάποιοι χρήσιμοι ηλίθιοι που φώναζαν για το 'ανάλγητο κράτος που πάζει να γκρεμίσει το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή'και 'δεν ξεκινάει από το να γκρεμίζει βίλες'. Τώρα που οι φτωχοί βιοπαλαιστές τόλμησαν να καούν και να μουτζουρώσουν την θητεία του μεγάλου τιμονιέρη (αφού τους άφησαν να τρέχουν σαν τα ποντίκια τελευταία στιγμή να βρουν διέξοδο...) οι χρήσιμοι ηλίθιοι ανακάλυψαν ότι δεν κάνουν τελικά μόνο οι βίλες ζημιά και η μπουλντόζα τελικά θα έπρεπε να έχει γκρεμίσει και το τσαρδί του φτωχού βιοπαλαιστή/μικροαστού/καταπατητή.
ΥΓ: Κάποτε είχα πει ότι η βλαχάρα του Άκη πήγε και αγόρασε ένα κορδόνι κουρτίνας 10000 ευρώ από ένα γνωστό μου διακοσμητή στο Κολωνάκι. Όσα από τα λεφτά δεν βγήκαν έξω, καταναλώθηκαν εντός με διάφορους τρόπους. Οι περισσότεροι οφελήθηκαν από την 'ρευστότητα'. Αλλά αν έγραφες κάτι τέτοιο το 12 επί κακών σαμαροβενιζέλων σε πάιρνανε με τις πέτρες. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί...
-
Να το δούμε κάπως αναλυτικότερα .
https://www.google.gr/maps/@38.0274853,23.893634,14.25z
Λεωφόρος Δωριέων-Αχαιών και κάποιοι μικρότεροι , οδηγούν σε Ελαιώνων - Σοφοκλέους - Καλισσίων όπως το βλέπω στον χάρτη . Θεωρείτε ότι είναι ασφαλείς έξοδοι ?
Επειδή η Πεντέλη εκεί έχει καεί , το πρόβλημα δεν είναι τώρα τόσο μεγάλο νομίζω . Στο μέλλον όμως ? Με χτίσιμο περισσότερων σπιτιών ?
Οσο για τον κόσμο Σπύρο , επέτρεψε μου να διαφωνήσω . Εχω δει πολλές φορές πως σκέπτονται . Το τώρα και μόνο . Ποτέ το αύριο και τον κίνδυνο . Πάντα στην λογική του έλα μωρέ τι θα γίνει .
Τάιγκερ συνεχίζω να διαφωνώ κάθετα στο θέμα αυτό . Γιατί ποτέ δεν υπήρξε πραγματικό όφελος για όποιον δεν ήταν στα κέντρα αποφάσεων .
Να σου δώσω ένα παράδειγμα από τον χώρο μου .
Σε εμάς οι τράπεζες όποτε γούσταραν και πάντα με κρατικές πλάτες , είτε έμπαιναν , είτε έβγαιναν από την αγορά ακινήτων .
Μέχρι το 1987 απλά δεν υπήρχαν στον χώρο . Το 1987 άρχισε να εμπλέκεται ΜΟΝΟ η Κτηματική και μόνο για πρώτες κατοικίες και μόνο αν ο δανειολήπτης είχε τουλάχιστον το 1/3 της εμπορικής αξίας σε δικά του κεφάλαια .
Υπήρχε και το Παρακαταθηκών , αλλά ήταν ελάχιστοι αυτοί που έβγαιναν στην ελεύθερη αγορά ,αφού οι περισσότεροι πήγαιναν στα σπίτια του ΟΕΚ .
Μετά το 1988 μπήκε στον χώρο και η Ασπίς Κτηματική Τράπεζα , με τους ίδιους όρους της Κτηματικής , η οποία Ασπίς δεν ήταν εμπορική τράπεζα . Δηλαδή δεν είχε δάνεια για επαγγελματίες , επιχειρήσεις κλπ
Το 1998 αποφάσισαν να μπουν στον χώρο και οι εμπορικές τράπεζες , αλλά πάντα με την σύνεση των όρων που είχαν οι προηγούμενοι .
Και φτάσαμε στο 2002 . Μέχρι τότε οι αξίες των ακινήτων ακολουθούσαν 2 νόμους . Τον πληθωρισμό και την προσφορά και ζήτηση , που ήταν σταθερή και ανάλογη με την αύξηση του πληθυσμού , αλλά και τις μετακινήσεις στον αστικό ιστό .
Το 2002 αποφάσισε Σημίτης-Παπαδήμος κλπ ότι οι Ελληνες δεν χρωστάνε πολλά , όντως δεν χρωστούσαν σε σχέση με τους Δυτικούς και έτσι αποφάσισαν να μοιράσουν χρήμα .
Τι έκανε αυτό το χρήμα . Ανέβασε την ζήτηση , γέμισε ο χώρος μας ευκαιριακούς που είχαν λεφτά και πρόσβαση σε φτηνό χρήμα και αυτοί επειδή δεν είχαν παρελθόν ώστε να πείσουν τους οικοπεδούχους , απλά τους έδιναν τρελλές αντιπαροχές με αποτέλεσμα να ανέβει το κόστος και κατά συνέπεια η τιμή πώλησης σε ψηλές τιμές , χωρίς ταυτόχρονα αυτό να σημαίνει και περισσότερα κέρδη για τις επιχειρήσεις , αφού κάθε επόμενο οικόπεδο ήταν πολύ ακριβότερο , ενώ ταυτόχρονα οι ψηλές τιμές μείωναν τον αριθμό των υποψηφίων αγοραστών .
Και ξαφνικά επειδή οι τράπεζες διεθνώς έπαιζαν ρουλέτα στα καζίνα των αγορών , αποφάσισαν να κλείσουν εντελώς την στρόφιγγα .
Αλλά μέχρι τότε τα μπόνους τα έπαιρναν τα τραπεζικά στελέχη . Τελικά μονά ζυγά δικά τους .
Οταν για να μπορέσεις να πάρεις ραντεβού για έλεγχο στην πολεοδομία και αλλού έπρεπε να δώσεις λεφτά , προφανώς δεν τα έφαγες εσύ . Απλά σου έλεγε ότι ή θα δώσεις ή θα κάνεις 6 μήνες με 1 χρόνο να πάρεις την άδεια με αποτέλεσμα να εκτεθείς στον πελάτη σου , αφού ταυτόχρονα το ίδιο λαμόγιο είχε παράλληλο κανάλι που την έβγαζε σε 1-2 μήνες .
Εχω βρεί πολλές φορές μπροστά μου διεφθαρμένους του κράτους , είτε σε δικό μου θέμα , είτε σαν ανταγωνιστή σε δουλειά , οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ την παγκάλεια λογική .
Εγώ δεν έκανα ποτέ δουλειές με το κράτος και έτσι δεν αισθάνομαι καμία ενοχή .
-
Απο τη στιγμη που πηγαινες στην πολεοδομια προκειμενου τελικα να πληρωθεις απο τον πελατη,τοτε σου αρεσει-δεν σου αρεσει,εκανες δουλειες με το κρατος.Κυριοτερα,ειχες δουλεια γιατι οι τραπεζες εδιναν δανεια σε οποιον περναγε απεξω.Αλλιως η δουλεια θα ηταν πολυ λιγη.Και αν δεν εκλεινε η στροφιγγα ισως ειχες ακομα δουλεια οσο ειχες και εκεινη την εποχη.
Ολοι ωφεληθηκαμε γιατι η οικονομια ειναι αλυσιδα,το οτι δεν πηραμε ολοι οσα πηρε ο Ακης ειναι προφανες και δεν χρηζει αναλυσεως Το οτι υπηρχε και υπαρχει διαφθορα δεν σημαινει οτι δεν διακινηθηκε χρημα για ολους.Αυτα τα λεφτα που εδωσες στη πολεοδομια μπορει να τα ειδες να γυριζουν πισω ασχετα αν δεν το καταλαβες.Αλυσιδα ειναι.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες