-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ώρα 18.50. Ο Σκάι αναφέρει ότι παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδιας όπου Ξενοδόχοι ζητούν 150 ευρώ τη βραδιά από πυροπαθείς.Εκτός και αν μιλάμε για το Grecotel και εφόσον αυτό είναι αληθές.....
ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!! Μας ενοχλεί η εκάστοτε Κυβέρνηση......
Ας ελπίσουμε ότι το συγκεκριμένο είναι ανακρίβεια γιατί διαφορετικά είναι για πίσσα και πούπουλα....
γιατι εχω την εντυπωση πως επειδη ειμαστε σε κατασταση εκτακτης αναγκης, το κρατος εχει το δικαιωμα να επιβαλλει τη φιλοξενια των ανθρωπων ΔΩΡΕΑΝ?
-
Γιατί όχι ο Στρατός;
Γράφει ο καθηγητής Παναγιώτης Λιανός - 27/08/2007
http://www.skai.gr/master_story.php?id=57898 -
Αρχιζω και ανυσηχω για το θεμα των πυρκαγιων στην Ελλαδα. Μεχρι τωρα νομιζα υπερβαλουν μερικοι για τις καταστροφες, ομως απο εδω και περα εαν συνεχιστει θα υπαρξει και οικονομικο προβλημα που θα διαρκεσει χρονια. Φυσικα οσον αφορα τους νεκρους, even one, is one too many. Κριμα. Ομως ακομη δεν καταλαβαινω πως και γιατι συμβαινει αυτο, σιγουρα ειναι και φυσικο φενομαινο ομως υπαρχει και θεμα εμπρησμου σιγουρα, ομως δεν μπορων να μαντεψω κατα ποσο.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Η Γιαννα εδωσε 10 μυρια και το ιδρυμα Ωναση 5 μυρια.Ολα καλα ρε παιδια, αλλα δεν θελω σαν πολιτης αυτης της χωρας ελεημοσυνη απο κανενα πουστη, θελω να λειτουργει το γαμημενο το κρατος!
ΥΓ. μπραβο σε οσους δωσανε ειτε 10 μυρια ειτε 10 λεπτα, ο καθενας δινει οσα μπορει, αλλα γιατι να βασιζεται ο Ελληνας σε 'φιλανθρωπιες'?
Στέλιο το κράτος είναι ήδη πολύ μέσα και στριμωγμένο οικονομικά.
Αν δεν δώσουν και οι έχοντες, ειδικά οι τράπεζες (έχουν τα υψηλότερα κέρδη) και μεγάλοι επιχειρηματίες και εταιρίες κολοσσοί, άστα να πάνε μετά...
Επίσης μόνο 50 € να δώσουμε το 1/10 του πληθυσμού μαζεύονται 50.000.000 €.
-
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών με πρωτοβουλία του πρύτανη από χτες το βράδυ διοργανώνονται περιπολίες για την αποφυγή φωτιών στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Η εξεταστική απ' την άλλη έχει αναβληθεί ήδη δύο ημέρες και αναμένεται περαιτέρω αναβολή της για το υπόλοιπο της εβδομάδας.
-
Μόλις ανακοινώθηκαν οι οικονομικές βοήθειες...
Αρκετές και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι για τα πρώτα χρήματα θα παρακάμπτεται η γραφειοκρατία... -
Απο το πόλ λείπει το 'ανεπάρκεια όλων των κυβερνήσεων'~!
-
Από τα οικονομικά μέτρα, αυτό που με χαλάει είναι το επίδομα 2.500 ευρώ στους πυροσβέστες και τους πιλότους. Η αμοιβή τους είναι καθορισμένη, οι υπερωρίες τους το ίδιο και τη δουλειά τους έκαναν στο κάτω-κάτω. Ας έπαιρναν κι αυτά τα χρήματα οι πληγέντες.
-
Ηλία με τη σειρά μου να σας ευχηθώ καλή δύναμη για να ξεπεράσετε τις απώλειες και να ξαναφτιάξετε τον τόπο σας...
Ο χρήστης ililias έγραψε:
αντιφώτια χρησιμοποιήθηκαν καθόλου;
Αντιπύρια ναι, έσωσαν έτσι τουλάχιστον το χωριό Ανάληψη - αυτό το ξέρω καλά.
φαντάζομαι ότι αυτό έγινε ως συνήθως με πρωτοβουλία των πολιτών, χωρίς τη βοήθεια της πυροσβεστικής και με τις απειλές του Δασαρχείου...
Δεν θα έπρεπε κάποια στιγμή αυτές οι μέθοδοι να διδάσκονται και να εκτελούνται οργανωμένα από την ΠΥ σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ με το Δασαρχείο; έχει αποδειχτεί ότι όταν γίνονται ΣΩΣΤΆ και ΌΤΑΝ ΠΡΈΠΕΙ σώζουν ζωές και περιουσίες... -
Καλησπέρα.
Μόλις γύρισα από Αργολίδα.
Το σοφικό έχει κατακαεί, για όσους γνωρίζουν στις τρεις μεγάλες ευθείες πριν τη διαστάυρωση.... δεν έχει μείνει τίποτα, όλη η πλαγιά έχει καταστραφεί, κάπνιζε ακόμα δυο μέρες μετά!
Τρεις μικρές φωτιές γύρω γύρω στην περιοχή του εξοχικού μου ενώ το βράδυ πότιζα το σπίτι μου.
Παιδιά, είναι τρόμος να μην ξέρεις από που και πότε θα σου έρθει και να βλέπεις μόνο καπνούς, σκέφτείτε να βλέπεις και τη φωτιά...Το τηλέφωνό μου το έχει ο Sirgus, επειδή δεν μπορώ (ούτε και έχει σημασία) να παρακολουθήσω όλο το thread, αν οργανωθεί τίποτα παρακαλώ ειδοποιήστε με. Έχω δυο χέρια και δύο πόδια και αυτό αρκεί νομίζω. Δεν έχω σοβαρό αυτοκίνητο αλλά δεκαριά 6δες θα τις βολέψω αν έρθω μόνος...Δε γνωρίζω καθόλου την περιοχή, όμως, οπότε αναγκαία σε κονβόι...
Προτείνω η Παγκόσμια Συνάντηση 4τφ να γίνει στον Πύργο, όπου να οργανωθούμε να βοηθήσουμε ενεργά με εθελοντική εργασία (αναδάσωση-καθαρισμό), όσοι μπορούμε σωματικά τουλάχιστον, αντί να πάμε για φαγητό ή χαβαλέ. Και πέντε στρέμματα να βοηθήσουμε να ξαναγεννηθούν κάτι κάνουμε.
Επίσης προτείνω γενικά τη δημιουργία μιας ομάδας εθελοντικής εργασίας-προσφοράς τους φόρουμ μας που να να ενεργεί τακτικά. Έχω βαρεθεί να φωνάζουμε και να κλαίμε όταν γίνεται ένα κακό και μετά από 3 μέρες να τα ξεχνάμε όλα. Έχουμε το βασικό πλεονέκτημα της μεταξύ μας εύκολης συνεννόησης...Εννοείται, όμως, ότι η ομάδα θα πρέπει να συγκεντρώνεται τακτικά. Αν κάποιος έχει σχέση με σώματα ασφαλείας και μπορεί να μας οργανώσει ας το αναλάβει.
Ούτε το μπινελίκωμα ούτε τα μπανεράκια κάνουν τίποτα, παιδιά!Αν σας φαίνεται ενδιαφέρον (πρόεδρε; ) παρακαλώ εξετάστε το ενδεχόμενο.
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από τα οικονομικά μέτρα, αυτό που με χαλάει είναι το επίδομα 2.500 ευρώ στους πυροσβέστες και τους πιλότους. Η αμοιβή τους είναι καθορισμένη, οι υπερωρίες τους το ίδιο και τη δουλειά τους έκαναν στο κάτω-κάτω. Ας έπαιρναν κι αυτά τα χρήματα οι πληγέντες.Μα καλά αυτό βρήκες από όλα να σε ενοχλήσει ??? το ότι οι πιλότοι ρισκάρουν την ζωής τους για 1000 ευρώ το μήνα και πετάνε με τόσο αντίξοες συνθήκες , οι πυροσβέστες στο μέτωπο έχουν 5 μέρες να κοιμηθούνε σου φαίνεται τόσο φυσιολογικό ώστε να κάνει το επίδομα των 2500 ευρώ τόσο παράλογο ???
Εδώ δεν μιλάμε για υπερωρία στο γραφείο με φραπέ και α/c μιλάμε για αληθινή μάχη στο μέτωπο.....πλησίασε μια φωτιά ποτέ στα 20 μέτρα για 2 λεπτά και μετά τα λέμε.....
Τουλάχιστον με το επίδομα θα νιώσουν και αυτοί οι άνθρωποι οι κάποιος αναγνωρίζει τους κόπους τους και ΜΗΝ αρχίσει να λέει κανείς αραχτός από την καρέκλα του σπιτιού του οτι ήξεραν τι επάγγελμα διάλεξαν....
Φιλικά
Γιάννης -
Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βασσες την Γλύτωσε ;; ξέρει κανείς ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Άκουγα πριν λίγο κάποιες απόψεις του Μάργαρη για τις φωτιές. Το συμπέρασμα από αυτά που είπε είναι ότι η φωτιά από μόνη της δεν κάνει κακό στο δάσος. Το δάσος θα αναγεννηθεί από μόνο του . Το μόνο που χρειάζεται ίσως είναι κάποια φράγματα με κορμούς για να μην παρασύρεται το έδαφος. Είναι όμως απαραίτητο να απαγορευθεί η βόσκηση στις περιοχές αυτές.
Υ.Γ Στην Κύπρο ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από αυτά που βλέπει να γίνονται. Ήδη πέραν των 100 πυροσβεστών και εθελοντών με 12 οχήματα από την Κύπρο βρίσκονται στα μέτωπα των πυρκαγιών.
Η Κύπρος δεν είναι - ανεπίσημα έστω - Ελλάδα ; Σαν να λέμε ότι η Ρόδος είναι συγκλονισμένη.
Ξεριζωμός ανθρώπων από τις εστίες τους, νεκροί, αγνοούμενοι... Κάτι θυμίζει εδώ κάτω στην Κύπρο.
-
Ο χρήστης Thorpedo έγραψε:
Όχι, να λειτουργήσουμε με τι λογική λέω εγώ. Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι είναι εμπρηστής; Κι εγώ καχύποπτος απέναντι σε όλους θα ήμουν, αλλά αυτό απέχει ΠΟΛΥ από τη βεβαιότητα ότι ο άλλος είναι εμπρηστής.
Έστω ότι είναι εμπρηστής, έχουμε δικαίωμα να αντικαθιστούμε το νόμο; να δικάζουμε και να τιμωρούμε;
Ναι εχουμε. απορω με την 'ψυχραιμια' και τη 'λογικη' σας ορισμενοι. το οτι τον σαπισαν στο ξυλο ειναι επιβεβλημενο. το τελειο θα ηταν να τον σκοτωναν επι τοπου βαζοντας του φωτια.
δεν καταλαβαινετε οτι θα καταστραφει η χωρα μας μια και καλη οπως παμε?
και σεις λετε γιατι οι ανθρωποι που καηκαν οι οικογενειες τους και τα σπιτια τους εδειραν τον εμπρηστη??
αυτη δεν ηταν μονο μια συναισθηματικη αντιδραση των κατοικων αλλα στην προκειμενη περιπτωση ηταν και η απολυτα σωστη αντιδραση. αν δεν ειμαστε αμειλικτοι με αυτους που καταστρεφουν τη χωρα μας, τοτε η χωρα θα καταστραφει πολυ πριν μπει ο επομενος αιωνας..καλα θα τρελαθουμε σε λιγο
θα πλακωνει ο ενας τον αλλο επειδη θα νομιζει οτι ειναι εμπρηστης
εγω συμφωνω παντως στο να λιντσαρουν καποιον εμπρηστη
αλλα αυτο που επικρατει να κανουν οι πολιτες τη δουλεια του κρατους κ να πλακωνουν στον ξυλο επειδη δεν ξερουν καποιον κ νομιζουν οτι ειναι εμπρηστης ειναι ανοητο -
Εχει επελθει το χαος και θελει προσοχη, ισως καποιοι που απλα περιδιαβαινουν να χαρακτηριστουν εμπρηστες και να παραδοθουν στην βορα του πολυπαθου και αγριεμενου πληθους.
Οσο συνεχιζεται αυτη η κατασταση με τα στουπια να πεφτουν βροχη πλεον αρχιζω να πιστευω οτι κατι οργανωμενο κρυβεται απο πισω,σιγουρα οχι απο το ΠΑΣΟΚ παντως.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Η Γιαννα εδωσε 10 μυρια και το ιδρυμα Ωναση 5 μυρια.
Ολα καλα ρε παιδια, αλλα δεν θελω σαν πολιτης αυτης της χωρας ελεημοσυνη απο κανενα πουστη, θελω να λειτουργει το γαμημενο το κρατος!
ΥΓ. μπραβο σε οσους δωσανε ειτε 10 μυρια ειτε 10 λεπτα, ο καθενας δινει οσα μπορει, αλλα γιατι να βασιζεται ο Ελληνας σε 'φιλανθρωπιες'?
Στέλιο το κράτος είναι ήδη πολύ μέσα και στριμωγμένο οικονομικά.
Αν δεν δώσουν και οι έχοντες, ειδικά οι τράπεζες (έχουν τα υψηλότερα κέρδη) και μεγάλοι επιχειρηματίες και εταιρίες κολοσσοί, άστα να πάνε μετά...
Επίσης μόνο 50 € να δώσουμε το 1/10 του πληθυσμού μαζεύονται 50.000.000 €.
Να δώσουμε, όμως ποιος θα κάνει την ακριβοδίκαιη μοιρασιά; Να πάρουν όλοι - όχι οι τυχεροί πρώτοι.
Να δώσει και το κράτος - να βάλει πρόσθετο φόρο για ένα χρόνο σε καπνό και τσιγάρα.
-
Ο χρήστης JTGANG έγραψε:
Από τα οικονομικά μέτρα, αυτό που με χαλάει είναι το επίδομα 2.500 ευρώ στους πυροσβέστες και τους πιλότους. Η αμοιβή τους είναι καθορισμένη, οι υπερωρίες τους το ίδιο και τη δουλειά τους έκαναν στο κάτω-κάτω. Ας έπαιρναν κι αυτά τα χρήματα οι πληγέντες.
Μα καλά αυτό βρήκες από όλα να σε ενοχλήσει ??? το ότι οι πιλότοι ρισκάρουν την ζωής τους για 1000 ευρώ το μήνα και πετάνε με τόσο αντίξοες συνθήκες , οι πυροσβέστες στο μέτωπο έχουν 5 μέρες να κοιμηθούνε σου φαίνεται τόσο φυσιολογικό ώστε να κάνει το επίδομα των 2500 ευρώ τόσο παράλογο ???
Εδώ δεν μιλάμε για υπερωρία στο γραφείο με φραπέ και α/c μιλάμε για αληθινή μάχη στο μέτωπο.....πλησίασε μια φωτιά ποτέ στα 20 μέτρα για 2 λεπτά και μετά τα λέμε.....
Τουλάχιστον με το επίδομα θα νιώσουν και αυτοί οι άνθρωποι οι κάποιος αναγνωρίζει τους κόπους τους και ΜΗΝ αρχίσει να λέει κανείς αραχτός από την καρέκλα του σπιτιού του οτι ήξεραν τι επάγγελμα διάλεξαν....
Φιλικά
ΓιάννηςNα μου πεις, 750 ευρώ θα πάρουν οι άνδρες όλων των σωμάτων ασφαλείας για 1 24ωρο με φραπέ και αναμονή σε μια καρέκλα στις εκλογές.
Αλλά, γνώμη μου, τα χρήματα αυτά θα ήταν καλύτερα να πάνε στους πληγέντες, μαζί με κάμποσα ακόμα.Τώρα, το ότι είναι δύσκολη η δουλειά τους, ούτε συζήτηση. Αλλά είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Δεν τους έστειλε κανείς να σπείρουν πατάτες ή να σκάψουν στους δρόμους. Υπάρχουν και πληρώνονται για να κάνουν ακριβώς αυτά τα πράγματα και μάλιστα όχι ως απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ως άνδρες σωμάτων ασφαλείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για την αυτοθυσία τους ας δεχθούν επαίνους, αυτή είναι η ανταμοιβή των ηρώων. Όχι τα χρήματα. Γνώμη μου, ε;
Φιλικά (ασφαλώς).Γιατί όχι ο Στρατός;
Γράφει ο καθηγητής Παναγιώτης Λιανός - 27/08/2007
http://www.skai.gr/master_story.php?id=57898Ως λαός πρέπει να εγκαταλείψουμε πια τα συμπλέγματά μας. Αλλά δεν το κάνουμε εύκολα γιατί ορισμένοι τρώνε απ' αυτά.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=752636
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=752526
δειτε τι λεει το ζωο
κ μολις τωρα λενε οτι πεθανε ενας ανθρωπος σε αυτο το σημειο
σκατα στο ταφο του βουλγαρακη κ στους ομοιους τουΔεν πάς αλλού να βγάλεις το άχτι σου? Ο υπουργός (που, παρεπιπτόντως, δεν πολυ-συμπαθώ) μίλησε για το χώρο της αρμοδιότητός του - δηλαδή το μουσείο κτλ.
Στο ηλίθιο site που μας παρέπεμπψες, επαναλαμβάνει την πιπίλα 'το κάθαρμα (!) άρχιζε να πανηγυρίζει'. Κάθε νοήμων άνθρωπος δεν είδε κανένα πανηγυρισμό στις δηλώσεις του Βουλγαράκη. Αυτά τα βλέπουν ορισμένα ανθρωπάκια, εν μέσω 'έξαψης' και κοντόφθαλμου κομματικού μίσους που ανήκει σε άλλες εποχές.Για αυτό γύρνα στο '80, και άσε μας ήσυχους.
ΥΓ Αν κάποιος διερμηνεύει αυτό το πόστ ώς εύσημα για την κυβέρνηση, είναι λίγο βλάκας.
συγνωμη που στον εθειξα, και που εχω αποψη
αλλα καταλαβαινω τι ατομο εισαι απο τι στιγμη που αναφερεις 'κομματικο μισος',νταξει καλα χριστουγεννα
μαλλον εσυ θεωρεις σωστο ενω εχει γινει τετοια καταστροφη να βγαινει ο καραγκιοζης κ να ειρωνευεται τους παθοντες κ να υπερηφανευεται οτι απετρεξε τα χειροτεραΔεν μου τον 'έθιξες' γιατί δεν είναι φίλος/γνωστός/κτλ.
Πολύ απλά, κουράστηκα, την ώρα που καίγεται όλη ή χώρα προεκλογικά, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε κομματικά ή κοντόφθαλμα ανθρωπάκια σαν εσένα. Και σκασίλα μου αν είσαι μπλέ, πράσινος, κόκκινος, ή μαύρος.
απο οτι φαινεται κοντοφθαλμο κομματικο ανθρωπακι εσυ εισαι γιατι ετρεξες να υπερασπιστεις οπου ειδες καποιον να κραζει πολυδωρα κ βουλγαρακη κ να μιλησεις για 'κομματικο' μισος αντι να δεις καθαρα οτι ολοι μας δουλευουν,ειτε ανθρωποι σαν αυτους που οχι μονο δεν λενε συγνωμη αλλα βγαινουν κ απο πανω ειτε κουκουεδες κ πασοκοι που βρηκαν ευκαιρια για να πουνε τα δικα τους πατωντας πανω στα καμμενα.
εκτος αν νομιζεις οτι οσοι φορουμιτες,εφημεριδες,πληγεντες,πολιτες,ζωα,δεντρα τους κραζουνε ειναι κ αυτοι κοντοφθαλμα κομματικα ανθρωπακια.
ακου κομματικο ανθρωπακι εγω .....πρωτη φορα στη ζωη μου ψηφιζω -
Εγώ πάντως φοβάμαι οτι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα σε σχέση με τα ερχόμενα..
Ο καιρός πλέον δεν αστειεύεται..
Απο εδώ και πέρα θα έχουμε συνέχεια καύσωνες ,χειρότερες φωτιές απο τις φετινές ,πλυμμήρες και φοβερή ξηρασία..
Μην παραξενευτείτε αν κάνουμε Χριστούγεννα με 30 βαθμούς.. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
.....ΡΕ ΣΥ, ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΑΣΟΣ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ??? 3.000 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΗΚΑΝ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
ΦΤΟΥΥΥΥ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....Φίλοι, έχει χαθεί το μέτρο. Εξηγήστε μου γιατί πρέπει να στεναχωρηθώ για το 'Ιερό Δάσος'. Τί είμαστε, ειδωλολάτρες? Τι ακριβώς είναι τα δένδρα των '3000 ετών'? Ποιά είναι τα καμμένα μνημεία?
Εστω και συμβολικά, maxmara, το Κρόνιο Δάσος δεν έπρεπε να καεί.
Βεβαίως, μπροστά στην καταστροφή που έχει γίνει ίσως να είναι το λιγότερο. Αλλά δεν παύει να δείχνει το μέγεθος της ασυντονισίας και της ανικανότητας!!!Δεν είναι το λιγότερο. Και επειδή ανέκαθεν υπήρχαν εμπρηστές και μαλάκες συμφεροντολόγοι , τα δάση ήταν αφιερωμένα σε Θεούς για να προστατεύονται ( με το φόβο του Θεού ) από τους ανθρώπους. Αλλά τότε οι άνθρωποι είχαν τον Θεό τους.
Για να καταλαβαινόμαστε, ερωτώ γιατί πρέπει να στεναχωριόμαστε για 10 δένδρα, όταν έχουν καεί χιλιάδες αλλού?
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες