-
Δεν καταλαβα καλά. Σου τελείωσε η μπαταρία από το συναγερμό ή από το κλειδί? Ρωτάω γιατί εγώ έχω άλλο control για τον συναγερμό ανεξάρτητα από το κλειδί (με διαφορετικές συχνότητες). Εμένα είναι του 2000. Η ΤΟΥΟΤΑ τώρα δίνει συναγερμούς που ελέγχονται από το κλειδί? Αν σου τελειώσει η μπαταρία από το κλειδί μπορείς να βάλεις μπροστά? Το Immobilizer θέλει μπαταρία για να δουλέψει?
-
Αναφέρω ότι μου τελείωσε η μπαταρία από το κλειδί με το οποίο βάζω το συναγερμό αλλά και μπροστά το αυτ/το. Για τον Pavleoyra σωστή η παρατήρηση που έκανε σχετικά με το imobilizer. Πως έβαλα μπροστά. Μήπως είχε μαζευτεί έστω και λίγη ενέργεια στην μπαταρία και αυτή επαρκούσε. Πάντως ακριβή και θετική λύση δε μου δίνει κανένας για τυχόν εφαρμογή στο μέλλον αν μου ξανασυμβεί.
-
.
Προσωπικά έχω πάντα μαζί μου δύο ανταλλακτικές μπαταρίες για το κοντρόλ του συναγερμού (μαζί με ένα κάρο άλλα πράγματα που χρησιμεύουν μία φορά τη χιλιετηρίδα)...
.
-
Ο χρήστης paulos έγραψε:
Αναφέρω ότι μου τελείωσε η μπαταρία από το κλειδί με το οποίο βάζω το συναγερμό αλλά και μπροστά το αυτ/το. Για τον Pavleoyra σωστή η παρατήρηση που έκανε σχετικά με το imobilizer. Πως έβαλα μπροστά. Μήπως είχε μαζευτεί έστω και λίγη ενέργεια στην μπαταρία και αυτή επαρκούσε. Πάντως ακριβή και θετική λύση δε μου δίνει κανένας για τυχόν εφαρμογή στο μέλλον αν μου ξανασυμβεί.To immobiliser δε θέλει μπαταρία για να διαβάσει τον κωδικό του κλειδιού. Η μπαταρία στα κλειδιά βρίσκεται μόνο για τις ανάγκες του τηλεχειρισμού/συναγερμού.
Όταν τελειώνει η μπαταρία το καταλαβαίνεις, μιας και η ακτίνα δράσης που ενεργοποιείται ο τηλεχειρισμός μειώνεται. Βεβαίως, πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να σου πεσουν μέσα σε νερό και να το πάθεις ξαφνικά.
Σε τέτοιες περιπτώσεις κάθε συναγερμός έχει τα δικά του τερτίπια για να απενεργοποιηθεί. Άλλοι με κλειδί, άλλοι με κωδικό που τον περνάς με το άνοιξε-κλείσε της ανάφλεξης κτλ (περιγράφεται στα manual).
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
To immobiliser δε θέλει μπαταρία για να διαβάσει τον κωδικό του κλειδιού. Η μπαταρία στα κλειδιά βρίσκεται μόνο για τις ανάγκες του τηλεχειρισμού/συναγερμού.
Οπότε αυτό εξηγεί και το γιατί το ένα από τα κλειδιά που μου έχουν δώσει για το αμάξι, που προορίζεται για να το δίνω στα parking δεν έχει μπαταρία.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Προσωπικά έχω πάντα μαζί μου δύο ανταλλακτικές μπαταρίες για το κοντρόλ του συναγερμού (μαζί με ένα κάρο άλλα πράγματα που χρησιμεύουν μία φορά τη χιλιετηρίδα)...
.
Αρκεί να μην τα έχεις μέσα στο αυτοκίνητο
-
.
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αρκεί να μην τα έχεις μέσα στο αυτοκίνητοΜε το κλειδί μπορώ να ανοίξω το αυτοκίνητο και απλά βαράει ο συναγερμός αν είναι ενεργοποιημένος (δεν εκκινεί ο κινητήρας αν θυμάμαι καλά). Οι εφεδρικές μπαταρίες και ο λοιπός εξοπλισμός είναι στο πορτ παγκάζ.
.
-
Παρόμοια πλάκα έχω πάθει και εγώ την μπαταρία του τηλεχειρηστηρίου συναγερμού ένος φίλου. Το αμάξι ήταν αρκετά παλιό (80s) με aftermarket συναγερμό και manual δεν φαινόταν πουθενά στον όριζοντα (αλλά και να υπήρχε είναι λίγο παρτάλι ο φίλος και αμφιβάλω αν το είχε ιδέα πως απενεργοποιήται ο συναγερμός)
Είχα την τύχη όμως να είμαι σε πάρκινγκ καταστήματος γνωστής αλυσίδας εργαλείων και χρωμάτων και η λύση ήταν απλή' γρήγορο ψάξιμο για το κατάλληλο κατσαβίδι (ήταν κάτι περίεργο... κάτι torx ή t6), αφαίρεση του καλύματος, αντικατάσταση της μπαταρίας, επιστροφή του κατσαβιδιού στον πάγκο και έτοιμοι!
Σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο και δεν έχει διαβαστεί το manual (γιατί μοτο μας είναι το when EVERYTHING else fails then try RTFM) αξίζει να προσπαθήσει κάποοιος να 'πειράξει'¨το χειριστήριο. Μερικές φορές η θερμότητα απο τα δάκτυλα αρκεί να δώσει λίγη 'πνοή' στην τελειωμένη μπαταρία. Και μερικά λεπτά έκθεσης στον ήλιο μπορούν να κάνουν θαύματα επίσης
Προσοχή μόνο όσοι κουβαλάτε εφεδρική μπαταρία γιατι μπορεί μετά απο τόσα χρόνια να είναι σε χειρότερη κατάσταση απο την τελειωμένη -
επισης κατι αλλο που μπορει να φανει χρησιμο ειναι
οταν το ρευμα της μπαταριας του χειριστηριου ειναι στα τελευταια και δεν δινει αρκετο σημα για να ανοιξουν οι κλειδαριες,απλα ακουμπειστε το χειριστηριο σε μια μεταλικη κολωνα που βρισκεται εκει κοντα(μια ταμπελα του Κ.Ο.Κ ας πουμε) και πατηστε το κουμπι.η κολωνα λειτουργει ως κεραια και κανει το σημα πιο εντονο και δυνατο. -
Και εγω εχω αυτο το φοβο μιας και ο συναγερμος ειναι πανω στο κλειδή..το ιδιο αμαξι εχω..
Αλλα ρε παιδια οταν πηρα το αμαξι μου δωσαν, μεταξυ των αλλων οδηγιων του συναγερμου (μοντ. συναγερμου ΤΗ3000 της toyota),και μια καρτα σαν πιστωτικη με συγκεκριμενες οδηγιες απενεργοποιησης του συναγερμου manually.
Την ειχα διαβασει τοτε ..τωρα δεν θυμαμε τιποτα.... αλλα την εχω στο ντουλαπακι αν ποτε χρειαστεί.....
Paulos σε ποσο καιρο σου τελειωσε η μπαταρια..... στο δικο μου 20 μηνες δεν εχει τελειωση η μπαταρια του συναγερμού.
-
Στο folderάκι που σου δίνει η Toyota, εκεί που κρατάμε άδειες, ασφάλειες, τέλη, βιβλίο συντήρησης κλπ έχει ειδική θέση για να βάλεις αυτή την καρτούλα που σου λέει τι πρέπει να κάνεις για να απενεργοποιήσεις τον συναγερμό.
-
Μιας και καλύψαμε το πως απενεργοποιείται, πάμε για λίγο ΜακΓκάιβερ!!
Οι μπαταρίες αν είναι κρύες χάνουν λίγο από την 'δύναμή' τους. Πιθανότατα μιας και ήσουν χειμωνιάτικα για ψάρεμα είχε αρκετό κρύο για να 'πέσει' η μπαταρία.
Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που συνήθως τα αμάξια μας μένουν από μπαταρία με τα πρώτα κρύα, και όχι όλο το καλοκαίρι!!
Έτσι λοιπόν αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να την ζεστάνεις λίγο (το κλειδί ή το τηλεχειριστήριο εν προκειμένω) και να ξαναδοκιμάσεις.
Μπορείς να την βάλεις σε καλοριφέρ για λίγο, ή αν είσαι για ψάρεμα και δεν έχεις τέτοιες πολυτέλειες να το... κλωσσήσεις!!
Σε μια τσέπη πουκαμίσου (και αποπάνω πουλόβερ και μπουφάν) ή και μέσα στο εσώρουχο στην ανάγκη. Εκεί βέβαια προσοχή μη σε... ξεκλειδώσει!!!
-
Aς αλλάξει κάποιος τον τίτλο του topic ώστε να καταλαβαίνουμε τι αφορά χωρίς να χρειάζεται να το ανοίγουμε, αν δεν μας ενδιαφέρει.
Ευχαριστώ... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Aς αλλάξει κάποιος τον τίτλο του topic ώστε να καταλαβαίνουμε τι αφορά χωρίς να χρειάζεται να το ανοίγουμε, αν δεν μας ενδιαφέρει.
Ευχαριστώ...Έφτασεεεεε!
Παρακαλώ. -
Αυτο με τις 3 φορες γυρισμα του κλειδιου ισχυει και καθε φορα αναβει το λαμπακι και ξανασβηνεις κτλ. Αυτο ομως ειναι σαν κωδικος και κανποιος μπορεις να το αλλαξει. Επισης εννοειται οτι δεν κραταμε κατι τετοιο, οπως το καρτελακι που λετε, μεσα στο αυτοκινητο. Μηπως να βαλω και τον κωδικο του pc μου μπροστα στο pc; Παντως και να χτυπαγε τι εγινε; Δεν μπλοκαρει τον κινητηρα οποτε παρτο και φυγε. Στο corolla Ε12 το τηλεχιεριστηριο ειναι λιγο αδυναμο, δεν πιανει απο μακρια, και παρολο που εχω αλλαξει μπαταρια τα ιδια. Στο yaris που εχουμε 6 χρονια δεν εχει τελειωσει η μπαταρια και πιανει και πιο μακρια αν και δε χρησιμοποιουμε συνεχεια το τηλεχειριστηριο.
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Στο folderάκι που σου δίνει η Toyota, εκεί που κρατάμε άδειες, ασφάλειες, τέλη, βιβλίο συντήρησης κλπ έχει ειδική θέση για να βάλεις αυτή την καρτούλα που σου λέει τι πρέπει να κάνεις για να απενεργοποιήσεις τον συναγερμό.Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω πολύ φίλε μου, γιατί όπως ακριβώς μου τα περιέγραψες, έτσι και είναι. Διότι μετά από εξακρίβωση που έκανα μέσα στο folderάκι που μου έδωσε η ΤΟΥΟΤΑ υπάρχει και το καρτελάκι το οποίο με καθοδηγεί τι ακριβώς θα κάνω. Και πάλι ευχαριστώ.
-
Τον Αύγουστο που ήμουν διακοπές στη Χαλκιδική έκανα κάτι πολύ κακό... ξέχασα στη τσέπη του μαγιώ το κλειδί του αυτοκινήτου και φυσικά πάνω στο μπρελόκ ήταν το remote του συναγερμού. Το αποτέλεσμα ήταν να μου φύγουν από τη τσέπη και να κάτσουν απαλά και όμορφα στον αμμώδη βυθό. Το πρώτο θαύμα της ημέρας ήταν όταν τα εντόπισα και τα μάζεψα , αλλά η τύχη μου αυτή την ημέρα δεν είχε ακόμη τελειώσει. Φυσικά και δεν λειτουργούσε το remote, οι φόβοι για καμμένο ολοκληρωμένο άρχισαν να γιγαντώνονται, τελευταία ελπίδα το λύσιμο του και το άπλωμα στον καυτό ήλιο του μεσημεριού, αλλά με τι κατσαβίδι? κάπου εδώ πιάνει δουλειά ο μαγκάιβερ... άνοιγμα της ασφάλειας του σακ βουαγιάζ και χρήση του σαν κατσαβίδι και η βίδα ξεβιδώθηκε, μετά από μια ώρα ηλιοθεραπείας το remote ξαναβιδώνεται και βουρ για το αμάξι με την αγωνία κορυφωμένη.... με το πρώτο κλικ ο συναγερμός λειτούργησε...τελικά τα ηλεκτρονικά σήμερα δεν είναι καθόλου κακά.
-
Μιας και πλησιαζει η παραλαβη του Honda CRV εχω κι εγω το ιδιο ερωτημα...Οι elser τι λενε ???? Καποια μοντελλα τους εχουν και δορυφορικο εντοπισμο.Ξερει κανεις κατι παραπανω ???? Ευχαριστω.
-
Στο φίλο που ανέφερε οτι ο Κομπρα Συναγερμός δεν κάνει άλλο το χαρακτηριστικό ήχο όπλισης και αφόπλισης θέλω να του πω πως τα παλιότερα μοντέλα της Κομπρα έιχαν ένα εξαρτηματάκι στις καλωδιώσεις που έβζαζε αυτόν τον θόρυβο,δεν θυμάμαι να σασ πω πως ακριβώς λέγεται,δηλαδή ο θόρυβος αυτόν δεν προέρχόταν από την σειρήνα αλλά από αυτό το πραγματάκι και πολύ απλά πήρε υγρασία και χάλασε.Το ίδιο έπαθε και Ο Κόμπρα στο αυτοκίνητο του Πατέρα μου.
Ενα χαρακτηριστικό των Κόμπρα είναι η πάρα πολύ δυνατή σειρήνα τους μπορει νμα μην υπάρχει και πιο δυνατή σειρήνα,τουλάχιστον στα μοντέλα πριν 5 χρόνιαΟσον αφορά την τηλεειδοποίηση από τα χειριστήρια και όχι τα δορυφορικά έχουν μικρή εμβέλεια,περίπου 1000Μ σε ανοιχτούς πάντα χώρους.Ολα τα άλλα που έχουν είναι πολύ απλά εφετζίδικα.Υπάρχουν στους Κλίφορντ αισθητήρες που όταν ακουμπάς το αυτοκίνητο σφυρίζουν,όταν περνάς από δίπλα του σε κοντινή απόσταση βαράει προειδοποιητικά(τα ογκομετρικά είναι αυτά)μπορούν ακόμα να παίρνουν τηλέφωνο στο κινητό όταν βαράει και πολλά άλλα όπως εκκίνηση κινητήρα και άλλα.
Πρέπει να ξέρεις πως ο συναγερμός αποθαρρύνει τον ψευτοκλεφτάκο που θα μπανίσει το ηχοσύστημα σου και σε όχι τον εππαγγελματία που θα στο πάρει σε λίγα δευτερόλεπτα
Γνώμη μου είναι να μην βάλεις συναγερμό πάνω από 350 Ε.Τα μεγάλα μοντέλα της Κλίφορντ με όλα τα εφέ μπορούν να φτάσουν τα 1500Ε.Πρόσεξε να έχουν αρκετά χρόνια εγγύηση,να έχουν ένα αισθητήρα κραδασμών και μεταβαλόμενο κωδικό.Ενας φθηνός Ελσερ όπως η σειρά 4000 θα σε καλύψει με 300-350 Ε έχει και τηλεειδοποίηση για εφέ.
Να αποφύγεις τον συναγερμό της αντιπροσωπείας γιατί τοποθετούν τις πιο πιο φθηνές σειρές των εταιρειών που θέλουν να ξεστοκάρουν και το σημαντικότερο δεν τους τοποθετούν σωστά.Η τοποθέτηση είναι το βασικό στον συναγερμό ,το βασικότερο για να μην σου δίνει ψευδοσυναγερμούςΚατα την εγκατάσταση αν επιλέξεις συναγερμό με ρανταράκια πρόσεξε να μην στα βάλουν στο ταμπλό στις γωνίες που σχηματίζουν οι μπροστινές κολώνες κοντά στους καθρέπτες αλλά πάνω ψηλα στις κολόνες για να μην τα βαράει ο ήλοις και σουν δίνουν ψευδοσυναγερμούς,Αν δεις να στο κάνουν έτσι, αυτόματα να ξέρεις ότι επέλεξες άπειρο εγκαταστάτη.
-
Θέλω να διευκρινήσω πως δεν υποστηρίζω τους ΕΛΣΕΡ απλώσ σαν παράδειγμα τους ανέφερα.Υπάρχουν και άλλοι συναγερμολι σε αυτήν την τιμή.Πάντως οι Κλίφορντ όντωσ δίνου εγγύηση εφόρου ζωής.Αν το ψάξεις πάντως να ξέρις πωσ δύσκολα θα βγάλεις άκρη γιατί υπάρχουν πάρα πολ΄λές θυγατρικές που έχουν συναγερνμούς
Θα δεις πως είναι ακριβώς ίδιοι σε κατασκευή αλλά με διαφορετικές ονομασίες.Εχει Πυθον,έχει GXB VIPER ένα σωρό άλλους
Επίσης να μην σε προβληματίζει η αυτοτροφοδοτούμενη σειρήνα γιατί οι μπαταρίες της σειρήνας σκάνε εύκολα από τις ψηλές θερμοκρασίες του κινητήρα και σε 2 χρόνια τα φτύνουν.Αλλά αν φθάσει ο κλεφτάκος ως εκεί πολύ απλά σου ανοίγει το καπό και σου ξηλώνει την σειρήνα οπότε δεν έχει νόημα να είναι αυτοτροφοδοτούμενη.
Αν θέλεις άλλες πληροφορίες ρώτα με
Περί Συναγερμών........