-
Ξέχασα να ψηφίσω...
Ψηφίζω λοιπόν την πρώτη επιλογή. Χρειάζεται και ο συναγερμός.
Βέβαια ποτέ δεν είσαι πλήρως εξασφαλισμένος, απλά ελπίζεις στην μεγαλύτερη καθυστέρηση και ταλαιπωρία που θα προκαλέσεις στον επίδοξο 'απαλλοτριωτή', έτσι που να τον στρέψεις σε κάτι άλλο. Εκτός αν έχει βάλει το δικό σου 'στο μάτι', οπότε δεν σε σώζει μάλλον τίποτα, και εκεί παρηγορείσαι με την ασφάλεια κλοπής...Το 307 μου έχει immobilizer και συναγερμό Peugeot (χωρίς αντικραδασμικό, οπότε μάλλον μπορεί να φύγει με γερανό) και έχω κλειστό χώρο στάθμευσης σε σπίτι και δουλειά.
Και ασφάλεια κλοπής...(Πως αποκαλούμε τον τύπο που φορά ζώνη και τιράντες μαζί; )
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Το 307 μου έχει immobilizer και συναγερμό Peugeot (χωρίς αντικραδασμικό, οπότε μάλλον μπορεί να φύγει με γερανό) και έχω κλειστό χώρο στάθμευσης σε σπίτι και δουλειά.
Και ασφάλεια κλοπής...Κι εγώ μια από τα ίδια μόνο που ο συναγερμός είναι Clifford και καλύπτει και το γερανό.
(Πως αποκαλούμε τον τύπο που φορά ζώνη και τιράντες μαζί; )
Απροβλημάτιστο;
-
Ο συναγερμός είναι απαραίτητος για αποτρεπτικούς κυρίως λόγους.
(Δεν θα σου σπάσουν τόσο εύκολα το παράθυρο για να σου πάρουν το ραδιόφωνο.)
Αν το αυτοκίνητο το έχει βάλει κάποιος στο μάτι, όχι το immobiliser, αλλά ούτε ο clifford σε γλυτώνουν.Επίσης θυμάμαι μία έρευνα για το πόσο γρήγορα μπορεί να παραβιαστεί ένα immobiliser. Αν βλέπατε τους χρόνους.... Ήταν όλοι σε δευτερόλεπτα και μιλάμε για μεγάλο δείγμα αυτοκινήτων. BMW, Porsche, Toyota κ.λ.π.
Με άλλα λόγια όποιος έχει την εντύπωση ότι θα τον γλυτώσει το immobiliser κάνει τρομερό λάθος. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
.
Επίσης θυμάμαι μία έρευνα για το πόσο γρήγορα μπορεί να παραβιαστεί ένα immobiliser. Αν βλέπατε τους χρόνους.... Ήταν όλοι σε δευτερόλεπτα και μιλάμε για μεγάλο δείγμα αυτοκινήτων. BMW, Porsche, Toyota κ.λ.π.
Με άλλα λόγια όποιος έχει την εντύπωση ότι θα τον γλυτώσει το immobiliser κάνει τρομερό λάθος.Ναι αλλα χρειάζεται και ο αντίστοιχος εξοπλισμός ανάλογα το immo,έτσι δεν είναι;Δεν ειναι βαλαμε ενα λοστό και φύγαμε..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ναι αλλα χρειάζεται και ο αντίστοιχος εξοπλισμός ανάλογα το immo,έτσι δεν είναι;Δεν ειναι βαλαμε ενα λοστό και φύγαμε..
θα σε γελάσω. Δεν το διευκρινιζαν αυτό.
'Λογικά' έτσι πρέπει να είναι... -
Εγω θα συμφωνησω στο οτι αν θελουν στο κλεβουν οτι και να κανεις... το θεμα ειναι ομως πως οσο πιο δυσκολο το κανεις, γλυτωνεις μια γκαμα κλεφτων...
με ενα απλο συναγερμο γλυτωνεις κωλοπαιδα...
με ενα πιο καλο γλυτωνεις κλεφτρονια
με ενα καλο γλυτωνεις κλεφτες
ε αν ερθει ο επαγγελματιας με παραγγελια για τετοιο αμαξι, δεν σε γλυτωνει ουτε ο παππας... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Εγω θα συμφωνησω στο οτι αν θελουν στο κλεβουν οτι και να κανεις... το θεμα ειναι ομως πως οσο πιο δυσκολο το κανεις, γλυτωνεις μια γκαμα κλεφτων...
ε αν ερθει ο επαγγελματιας με παραγγελια για τετοιο αμαξι, δεν σε γλυτωνει ουτε ο παππας...Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Υπάρχουν πολύ που υποστηρίζουν ότι όσα περισσότερα εμπόδια βάζεις (συναγερμό, μπάρα τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων – πεντάλ) τόσο ποιο εύκολα αποτρέπεις τον ερασιτέχνη να σε πειράξει. Σε φίλο με Astra του έσπασαν το τζάμι και του πήραν το ραδιοκασετόφωνο. Τι τον νοιάζει αυτόν αν δεν δουλεύει χωρίς τον κωδικό και είναι άχρηστο στον ερασιτέχνη ή πρεζάκια που το πείρε. Αυτός αναγκάστηκε και τζάμι να αλλάξει και νέο ραδιοκασετόφωνο να πάρει!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
ε αν ερθει ο επαγγελματιας με παραγγελια για τετοιο αμαξι, δεν σε γλυτωνει ουτε ο παππας...Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Υπάρχουν πολύ που υποστηρίζουν ότι όσα περισσότερα εμπόδια βάζεις (συναγερμό, μπάρα τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων – πεντάλ) τόσο ποιο εύκολα αποτρέπεις τον ερασιτέχνη να σε πειράξει. Σε φίλο με Astra του έσπασαν το τζάμι και του πήραν το ραδιοκασετόφωνο. Τι τον νοιάζει αυτόν αν δεν δουλεύει χωρίς τον κωδικό και είναι άχρηστο στον ερασιτέχνη ή πρεζάκια που το πείρε. Αυτός αναγκάστηκε και τζάμι να αλλάξει και νέο ραδιοκασετόφωνο να πάρει!!!
επισης ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ευκολα σε καποιον ο οποιος βλεπει οτι προσεχει το αμαξι, του, γιατι μπορει να τον κυνηγησει, να το κοιταζει απο το μπαλκονι, γενικως ρε παιδι μου να το εχει εννοια και να τυχει να δει την ωρα που θα το κλεβει...
Δεν μπορει ο κλεφτης να ξερει τι λοξα κουβαλας εσυ...μεχρι και γρατζουνιες με κλειδια γλυτωνεις ετσι πιστευω...
-
μεχρι και γρατζουνιες με κλειδια γλυτωνεις ετσι πιστευω...Αυτες κι αν δεν τις γλυτώνεις,όποτε τολμήσεις να μη παρκάρεις σε γκαράζ και σε περιοχή εκτός Κηφισιάς,Ψυχικού,Εκάλης κτλ
Μόνη λύση να δουμε καποτε καποιον στις εφημεριδες πρωτοσέλιδο για φόνο,μπας και συνετιστούν μερικοί
Ενας αλβανος που ξέρω είχε πιάσει έναν,του βάραγε το κεφάλι στο καπώ επί μία ώρα και τον ρώταγε:'Μαζί πηραμε το αυτοκίνητο;!' -
οποτε πηγαινεις σε περιοχες εκτος απο αυτες που ανεφερες, πρεπει να το εχεις ΒΡΩΜΙΚΟ. ΟΣΟ πιο βρωμικο γινεται. μονο ετσι μπορεις να τη γλυτωσεις...
-
Eμένα το κουβαδάκι μου μονίμως βρώμικο είναι χεχεχε..
Εγώ στο Vts (1ο αμάξι γαρ) του έχω και συναγερμό και όλα τα μπιχλιμπιδια...αλλά κατάλαβα ότι εά έχεις μια καλή ασφάλεια (όπως κ έχω) δεν σε νοιάζει τίποτε!
Εμένα στο δικό μου η αξία που μου το ασφαλίζουν είναι 9200 ευρώ (4 χρόνια το έχω κ πληρώνω ετησίως 500 ευρώ με τα πάντα-όχι μικτή)...άρα εάν μου το πάρουν θα μου τα στάξουν...
Στην αρχή ήταν στα 13.500 ευρώ αλλά κάθε χρόνο προσαρμόζεται..λογικό!Οπότε μία είναι η σωστή προφύλαξη...ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eμένα το κουβαδάκι μου μονίμως βρώμικο είναι χεχεχε..Εγώ στο Vts (1ο αμάξι γαρ) του έχω και συναγερμό και όλα τα μπιχλιμπιδια...αλλά κατάλαβα ότι εά έχεις μια καλή ασφάλεια (όπως κ έχω) δεν σε νοιάζει τίποτε!
Εμένα στο δικό μου η αξία που μου το ασφαλίζουν είναι 9200 ευρώ (4 χρόνια το έχω κ πληρώνω ετησίως 500 ευρώ με τα πάντα-όχι μικτή)...άρα εάν μου το πάρουν θα μου τα στάξουν...
Στην αρχή ήταν στα 13.500 ευρώ αλλά κάθε χρόνο προσαρμόζεται..λογικό!Οπότε μία είναι η σωστή προφύλαξη...ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!
Μια απορια :αφου καθε χρονο αναπροσαρμοζεται η αποζημιωση προς τα κατω,αναπροσαρμοζονται (προς τα κατω ) και τα ασφαλιστρα ;Αφου θα δωσουν λιγοτερα χρηματα ως αποζημιωση δεν ειναι λογικο να ζητουν λιγοτερα ασφαλιστρα;
-
elteo,μακαρι να κανω λαθος αλλα 9200 ειναι το max που θα παρεις αν γινει το δυσάρεστο,όχι αυτα που θα παρεις ντε και καλά.
-
Από το τίποτα που θα πάρει κάποιος αν έχει μόνο αστικής ευθύνης το προτιμώ..
Ναι αναπροσαρμόζονται και τα ασφάλιστρα προς τα κάτω Βill.. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
elteo,μακαρι να κανω λαθος αλλα 9200 ειναι το max που θα παρεις αν γινει το δυσάρεστο,όχι αυτα που θα παρεις ντε και καλά.Συνηθως αυτο που γινεται, ειναι αυτο που λεω... ποσο κανει ΤΩΡΑ θα σου πουν μεταχειρισμενο? ΤΟΣΑ θα παρεις.
Αυτο που αναφερεις, ειναι ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ που θα σου δωσουν... μην το ψαχνεις... φρικη...
οποιος ειδικος ας μας λυσει την απορια. Ισχυει αυτο οτι τα παιρνεις μετα απο 2 ετη? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η πραγματική αξία πως υποτίθεται ότι υπολογίζεται;Αν υπολογίζεται από την ασφαλιστική,κλάφτα χαράλαμπε!.Μια καλή λύση που ακολουθείται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο μέσος όρος μεταξύ αγοράς και πώλησης του συγκεκριμένου μοντέλου στο Auto Τρίτη στη στήλη των μεταχειρισμένων Auto Τρίτη.
Παρεπιπτόντως, ασφαλιστικά θέματα έχουμε συζητήσει παλιότερα εδώ, εδώ και εδώ.
Θυμάμαι παλιά ότι υπήρχε ένα θέμα με τις ασφαλιστικές που ασφάλιζαν χρέπια για 10 μύρια (με το ανάλογο τίμημα φυσικά) αλλά σου πλήρωναν την 'πραγματική αξία' όταν ερχόταν η κρίσιμη ώρα.
Όπως σε όλα τα πράγματα γύρω μας, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε κι αυτό το θέμα με λίγη γνώση και πολλή κοινή λογική.
Μπορώ να κάνω εγώ τον πονηρό μάγκα σε μια ασφαλιστική εταιρία και να ασφαλίσω ένα 127 ηλικίας 25 ετών για κλοπή με αξία οχήματος π.χ. 27.000 € με απώτερο σκοπό να το 'χάσω' μετά από δυο μήνες και να 'χτυπήσω' επιτέλους με την αποζημίωση εκείνο το Type R που έχω βάλει στο μάτι; Η σοβαρή εταιρία που σέβεται το αντικείμενό της και τον πελάτη της δεν θα το δεχτεί, αν δεν γελάσει κιόλας, αφού έχει μια νομική υπηρεσία πίσω της, ειδικευμένη σε παντός είδους κομπίνες που στήνονται καθημερινά, μικρές ή μεγάλες.
Όπως έχουμε συζητήσει και παλιότερα, σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες, άρα δεν αποκλείεται να πουληθεί ή παραπάνω ασφάλεια με μόνο στόχο την είσπραξη των παχυλών ασφαλίστρων, και την αντίστοιχη ποσοστιαία παχυλή προμήθεια από τον ασφαλιστή.Συμπέρασμα: Ρωτάμε, διαβάζουμε τα 'ψιλά γράμματα', και ξαναρωτάμε!
-
...Ισχυει αυτο οτι τα παιρνεις μετα απο 2 ετη?Φίλε Σπύρο, στην προηγούμενη σελίδα, κάτω από την παράθεση των όρων της κάλυψης κλοπής, αναφέρω συμπερασματικά: *Πολύ περιληπτικά, αν το όχημα δεν βρεθεί σε τρεις μήνες, και έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, παίρνουμε την αποζημίωση. *
Αυτό βέβαια δεν αποκλείει καθυστέρηση μετά από τυχόν δικαστική διαμάχη που μπορεί να υπάρξει ή και κάποιο άλλο λόγο που δεν γνωρίζουμε. Βέβαια αν η καθυστέρηση οφείλεται μόνο σε κωλυσιεργία της ασφαλιστικής εταιρίας, υπάρχει πάντα η υπηρεσία καταναλωτή στο υπουργείο εμπορίου και ο συνήγορος του πολίτη, και πίστεψέ με, λειτουργούν σε όφελος του πολίτη, αν έχει πράγματι δίκιο! -
Χμ... Ευχαριστω! ειχα διαβασει το ποστ αλλα λιγο βιαστικα η αληθεια, και το προσπερασα ελαφρως αυτο που ελεγε αυτα...
-
Λοιπόν , για να επανέλθω στους συναγερμούς!
Στο mazda που το εχω 2 μήνες και θελω να του βάλω συναγέρμό τι να προτημήσω?
Αντιπροσωπείας η κάτι αλλο?
Ο συναγερμός της αντιπροσωπείας δεν ειναι όπως αυτος που δειχνει manual!!!!!
Αν γείνει η τοποθέτηση αλλού θα έχω πρόβλημα με την εγγύηση? -
Ο χρήστης cpap78 έγραψε:
Λοιπόν , για να επανέλθω στους συναγερμούς!
Στο mazda που το εχω 2 μήνες και θελω να του βάλω συναγέρμό τι να προτημήσω?
Αντιπροσωπείας η κάτι αλλο?
Ο συναγερμός της αντιπροσωπείας δεν ειναι όπως αυτος που δειχνει manual!!!!!
Αν γείνει η τοποθέτηση αλλού θα έχω πρόβλημα με την εγγύηση?Είπαμε, clifford και όχι, δεν θα έχεις πρόβλημα με την εγγύηση!!!!
Περί Συναγερμών........