Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η πραγματική αξία πως υποτίθεται ότι υπολογίζεται;Αν υπολογίζεται από την ασφαλιστική,κλάφτα χαράλαμπε!.
Μια καλή λύση που ακολουθείται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο μέσος όρος μεταξύ αγοράς και πώλησης του συγκεκριμένου μοντέλου στο Auto Τρίτη στη στήλη των μεταχειρισμένων Auto Τρίτη.
Παρεπιπτόντως, ασφαλιστικά θέματα έχουμε συζητήσει παλιότερα εδώ, εδώ και εδώ.
Θυμάμαι παλιά ότι υπήρχε ένα θέμα με τις ασφαλιστικές που ασφάλιζαν χρέπια για 10 μύρια (με το ανάλογο τίμημα φυσικά) αλλά σου πλήρωναν την 'πραγματική αξία' όταν ερχόταν η κρίσιμη ώρα.
Όπως σε όλα τα πράγματα γύρω μας, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε κι αυτό το θέμα με λίγη γνώση και πολλή κοινή λογική.
Μπορώ να κάνω εγώ τον πονηρό μάγκα σε μια ασφαλιστική εταιρία και να ασφαλίσω ένα 127 ηλικίας 25 ετών για κλοπή με αξία οχήματος π.χ. 27.000 € με απώτερο σκοπό να το 'χάσω' μετά από δυο μήνες και να 'χτυπήσω' επιτέλους με την αποζημίωση εκείνο το Type R που έχω βάλει στο μάτι; Η σοβαρή εταιρία που σέβεται το αντικείμενό της και τον πελάτη της δεν θα το δεχτεί, αν δεν γελάσει κιόλας, αφού έχει μια νομική υπηρεσία πίσω της, ειδικευμένη σε παντός είδους κομπίνες που στήνονται καθημερινά, μικρές ή μεγάλες.
Όπως έχουμε συζητήσει και παλιότερα, σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες, άρα δεν αποκλείεται να πουληθεί ή παραπάνω ασφάλεια με μόνο στόχο την είσπραξη των παχυλών ασφαλίστρων, και την αντίστοιχη ποσοστιαία παχυλή προμήθεια από τον ασφαλιστή.
Συμπέρασμα: Ρωτάμε, διαβάζουμε τα 'ψιλά γράμματα', και ξαναρωτάμε!