-
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
Παιδια εχω σκασει με το συναγερμο μου. Καθε καλοκαίρι, συχνα-πυκνα, οταν βρισκεται το focus μου για αρκετη ωρα κατω απο δυνατο ηλιο, χτυπάει ο προειδοποιητικα ο συναγερμός (spyball), και μετα μεσω της ηχητικης αναγνωρισης, καταλαβαίνω οτι η ενεργοποιηση προερχοταν παντα απο το αντικραδασμικο. Δυστυχως το αντικραδασμικό δεν απενεργοποιείται ουτε ρυθμίζεται. Ειμαι σε απόγνωση. Καμμια ιδεα?Αν σταθμεύεις σε πάρκινγκ και η γειτονιά είναι πυκνοκατοικημένη, τότε μπορείς εναλλακτικά να μην οπλίζεις τον συναγερμό σου. Περισσότεροι θα ενοχληθούν όταν χτυπάει και λιγότεροι θα ενδιαφερθούν πραγματικά για το εάν τρέχει κάτι ή όχι...
-
Δεν ελέγχεις για καλό και για κακό τις επαφές του αντικραδασμικού; Μπορεί με τον ήλιο να διαστέλλεται κάτι και να κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα.
-
Αν χτυπάει στον ήλιο, δεν είναι καλός συναγερμός. Άλλαξέ τον ή βάλε ένα ακόμα ανιχνευτή κραδασμών ΣΕ ΣΕΙΡΑ με αυτόν που έχεις (θα χτυπάει μόνο αν δώσουν σήμα και οι δύο ανιχνευτές ταυτόχρονα).
-
Εγω το 1995 ειχα ενα Cinquecento Sporting με συναγερμο Cobra απο την αντιπροσωπεια τοποθετημενο,οταν ανεβαινε η θερμοκρασια το καλοκαιρι και μετα απο καποιες ωρες εκτεθειμενο στον ηλιο αρχιζε να βαραει...η μονη λυση που υπηρχε ηταν να απομονωσεις τα ρανταρ μεσα στη καμπινα με μια λειτουργεια που ειχε στο τηλεχειριστηριο.....
-
Θα τον ξηλώσω και θα δώ. Παντως παιδια πρεπει να ειναι φτηνιάρικος συναγερμός, γιατι οι σενσορες ειναι τσιπακια σε μια πλακετιτσα τοση δα, μεσα σε ενα κουτι οπου βρισκονται τα παντα. Δλδ και η μπαταρια και η σειρήνα.
-
Για να το ρίξω λίγο στην πλάκα.
Πιστεύω ότι το κάνει μόνο του το αυτοκίνητο για αυτοάμυνα…Όπως εσείς δεν την παλεύετε πολύ στο ήλιο… αυτό γιατί να την παλέψει…
Τα αφήνετε τα κακόμοιρα ώρες ολόκληρες να ψήνονται στις γεμάτες με ακτινοβολία ακτίνες του ήλιου με αποτέλεσμα να τα δουν όλα μπλε… ε βαράνε τον συναγερμό τους για να σας πουν: εεε μάστορα είμαι και εγώ εδώ… με ξέχασες!
Πάλι καλά που δεν ανάβουν φώτα, βαράνε κόρνες… ανοιγοκλείνουν πόρτες!
-
Ίσως θέλει ρύθμιση. Ρώτα σ' αυτούς που στον τοποθέτησαν. Αυτό είχα κάνει εγώ και μέσα σε μισό λεπτό είχε σταματήσει το πρόβλημα (βάραγε στα καλά καθούμενα ή όταν μάρσαρε λίγο κάποιο περαστικό αυτοκίνητο).
-
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
Παιδια εχω σκασει με το συναγερμο μου. Καθε καλοκαίρι, συχνα-πυκνα, οταν βρισκεται το focus μου για αρκετη ωρα κατω απο δυνατο ηλιο, χτυπάει ο προειδοποιητικα ο συναγερμός (spyball), και μετα μεσω της ηχητικης αναγνωρισης, καταλαβαίνω οτι η ενεργοποιηση προερχοταν παντα απο το αντικραδασμικο. Δυστυχως το αντικραδασμικό δεν απενεργοποιείται ουτε ρυθμίζεται. Ειμαι σε απόγνωση. Καμμια ιδεα?Προσωπικά o Spyball δεν με έχει προβληματίσει ποτέ. Ποτέ δεν χτύπησε χωρίς λόγο. Μόνο από κραδασμούς (πχ έκλεισε κάποιος δυνατά το πορτπαγκαζ του μέσα σε υπόγειο γκαράζ, ή πέρασε κοντά μηχανάκι με εξάτμιση που κάνει βαβούρα και από τον κραδασμό τέθηκε σε λειτουργία). Και ποτέ δεν με έχει προβληματίσει.
Αντίθετα ξέρω άλλα άτομα με άλλες μάρκες που έχουν συνεχή προβλήματα.
Το αντικραδασμικό ρυθμίζεται με την ευαισθησία του συναγερμού (όλοι οι συναγερμοί ρυθμίζονται ως προς την ευαισθησία τους). Μια βόλτα από ένα κατάστημα με ηχοσυστήματα & συναγερμούς ίσως σου δώσει τη λύση.
-
Η πίεση του αέρα που διαστέλεται στο εσωτερικό, δημιουργεί μερικές φορές τα προβλήματα.
Δοκίμασε να αφήνεις τους αεραγωγούς στη θέση εισαγωγής αέρα απ' έξω, και όχι ανακύκλωσης. Επιτρέπει την -ελάχιστη έστω- κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό, και μειώνει την εσωτερική πίεση. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Για να το ρίξω λίγο στην πλάκα.
Πιστεύω ότι το κάνει μόνο του το αυτοκίνητο για αυτοάμυνα…Πλακα-πλακα και εγω το σκεφτηκα.......
Ίσως θέλει ρύθμιση. Ρώτα σ' αυτούς που στον τοποθέτησαν.
Το εκανα. Το ρυθμισαν στο πιο αναισθητο σημείο. Αυτο ομως παλι κανει τα δικα του.
Προσωπικά o Spyball δεν με έχει προβληματίσει ποτέ. :
Και εγω απο παλια ειχα σε εκτιμηση τους spyball, αλλα αυτους με την μπιλια και το συστημα antilifting. Αυτος που φοραει το αυτοκινητο μου ειναι μια εντελώς στοιχιωδης κατασκευη.
Δοκίμασε να αφήνεις τους αεραγωγούς στη θέση εισαγωγής αέρα απ' έξω, και όχι ανακύκλωσης. Επιτρέπει την -ελάχιστη έστω- κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό, και μειώνει την εσωτερική πίεση.
Ενδιαφέρον αυτο που προτεινεις. Το προβλημα ομως ειναι οτι η μοναδα του συναγερμου βρισκεται στο χωρο του κινητήρα. Νομιζω οτι στην καμπινα επιβατών δεν υπαρχει τιποτα αλλο εκτος απο τα ρανταρ, αλλα ο αναγνωριστικος ηχος ανφερει παντα κραδασμικό. Παντως το οτι αλλες φορες χτυπαει συχνα-πυκνα και αλλες καθόλου, ισως να μην ειναι τυχαιο, αλλα να οφειλεται σε κατι συγκεκριμενο που ξεφευγει απο την προσοχή μου.
-
ιδιο ακριβως προβλημα σε seat ibiza 2ετιας.
με το που το δει για λιγη ωρα ο ηλιος αρχιζει τα μπιπ μπιπ.
απ'οταν το πηραμε το εκανε αυτο, παω μια φορα στην αντιπροσωπεια,
διαπιστωνουν το προβλημα και μου λενε οτι συμβαινει σε ολα τα ibiza.
εβαλαν τελικα μια αντιστασουλα, αλλα το προβλημα παραμενει... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το αντικραδασμικό ρυθμίζεται με την ευαισθησία του συναγερμού (όλοι οι συναγερμοί ρυθμίζονται ως προς την ευαισθησία τους). Μια βόλτα από ένα κατάστημα με ηχοσυστήματα & συναγερμούς ίσως σου δώσει τη λύση.αυτό ξέρω κ εγώ... μείωσε λίγο την ευαισθησία... μερικοί συναγερμοί εχπυν διαβάθμιση από το ένα ως το πέντε.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Το αντικραδασμικό ρυθμίζεται με την ευαισθησία του συναγερμού (όλοι οι συναγερμοί ρυθμίζονται ως προς την ευαισθησία τους). Μια βόλτα από ένα κατάστημα με ηχοσυστήματα & συναγερμούς ίσως σου δώσει τη λύση.
αυτό ξέρω κ εγώ... μείωσε λίγο την ευαισθησία... μερικοί συναγερμοί εχπυν διαβάθμιση από το ένα ως το πέντε.
Ανέφερε όμως παραπάνω ότι το έχει κάνει ήδη αυτό...
tiodor σε ποιον απευθύνθηκες για το πρόβλημά σου? Σε ηλεκτρονικό της αντιπροσωπείας ή σε κατάστημα με ηχοσυστήματα και συναγερμούς?
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Η πίεση του αέρα που διαστέλεται στο εσωτερικό, δημιουργεί μερικές φορές τα προβλήματα.Παιδιά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανέβει η πίεση του εσωτερικού αέρα εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας της καμπίνας. Η καμπίνα δεν έχει απόλυτη στεγανότητα, ενώ σε όλα τα αμάξια υπάρχει 'κλαπέτο' εξαγωγής αέρα (συνήθως εσωτερικά της αριστερής ή δεξιάς πλευράς του πίσω προφυλακτήρα), για να μην αυξάνεται η πίεση υπερβολικά π.χ. τη στιγμή που κλείνεις τις πόρτες.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
tiodor σε ποιον απευθύνθηκες για το πρόβλημά σου? Σε ηλεκτρονικό της αντιπροσωπείας ή σε κατάστημα με ηχοσυστήματα και συναγερμούς?
Σε καταστημα με ηχοσυστηματα, αντιπροσωπο της SPYBALL στην Σαλονικη.
Ειναι αυτος που σας ειπα οτι ρυθμισε στο μηδεν την ευαισθησία του κραδασμικου. Με προειδοποιησε ομως οτι ακομα και στο μηδεν, θα ειχε αυξημένη ευαισθησία. (να δειτε που κατι γνώριζε αυτος ) Οχι ομως και να χτυπαει μεσα στην ησυχια του μεσημεριου. -
Κατι που προσεξα τελευταια και ισως χρησιμεψει και σε αλλους: Ο σωληνας νερου του ψυγειου του κινητήρα ηταν βγαλμενος απο την θεση του και ακουμπουσε στο συναγερμο. Ο εγκαταστατης, ελλειψει χωρου, για να στερεωσει τον συναγερμο, εβγαλε τον σωληνα νερου απο το clip στηριξης, σηκωσε τον σωλήνα, βιδωσε τον συναγερμο απο κατω, και μετα αφησε απλως των σωληνα του καυτου νερου να ακουμπησει επανω στο κουτι του συναγερμου. Δλδ τελειως λανθασμενη τοποθετηση. Αποτελεσμα? Σιγουρη υπερθερμανση της συσκευης του συναγερμου και ισως δυσλειτουργιες. Δεν νοείται κατα κανενα τροπο να εφαπτεται ηλεκτρονικη συσκευη με πηγη εκπομπης υψηλης θερμοτητας. Δουλειες του ποδαριου απο ανθρώπους που βρεθηκαν κατα λαθος στο επαγγελμα. Προσωρινη λυση ενα μικρο κοματο isopipe, (αφρωδες μονωτικο) γυρω απο το σωληνα, στο σημειο που ακουμπαει στο συναγερμο. Γιατι τωρα που το σκεφτομαι, πολλες φορες οι λαθος ενεργοποιησεις του συναγερμου, γινονται λιγη ωρα μετα το τελος καποιας διαδρομης.........και βλεπουμε.
-
Αφου καταφερα και πηρα το αμαξι που ηθελα, το οποιο τυχαινει να ειναι και ανοιχτο με μαλακη οροφη, πρεπει να του βαλω και συναγερμο.
Τι θελω...
να κανει ενα μπιπ (η κατι τετοιο) οταν πλησιαζεις το αμαξι
να κλεινει παραθυρα
να υπαρχει τροπος να με ειδοποιει οταν χτυπαει
να ειναι ευαισθητος στην παραμικρη παραβιαση του εσωτερικουνα ειναι επωνυμος....
Εχετε καποιον να προτειντετε;
-
Εχει η κορη μου ενα Peugeot 206 cc /2006 μοντ (αναθεμα την ωρα που της το πηρα...) και οταν ειναι παρκαρισμενη χτυπαει χωρις λογο ο συναγερμος σε ατακτα χρινικα διαστηματα κυριως οταν περναει πλαϊ της βαρυ οχημα κλπ .Σημειωτεον οτι ο συναγερμος **δεν εχει αντικραδασμικο **και ειναι εργοστασιακος.Μπορει να περασουν και μερες χωρις να χτυπησει αλλα μπορει και να χτυπαει πολλες φορες σε μια μερα.
Πηγς σημερα στο service εξουσιοδοτημενου συνεργειου και της ειπαν οτι εχει προβλημα 'το λογισμικο καμπινας' και θα περιμενουν στοιχεια απο Γαλλια για να το φτιαξουν και οτι ο συναγερμος δεν εχει προβλημα....Ισχυει κατι τετοιο ή οτι τους κατεβηκε ειπαν ??? Ευχαριστω.
-
Εχει η κορη μου ενα Peugeot 206 cc /2006 μοντ (αναθεμα την ωρα που της το πηρα...) και οταν ειναι παρκαρισμενη χτυπαει χωρις λογο ο συναγερμος σε ατακτα χρινικα διαστηματα κυριως οταν περναει πλαϊ της βαρυ οχημα κλπ .Σημειωτεον οτι ο συναγερμος **δεν εχει αντικραδασμικο **και ειναι εργοστασιακος.Μπορει να περασουν και μερες χωρις να χτυπησει αλλα μπορει και να χτυπαει πολλες φορες σε μια μερα.
Πηγς σημερα στο service εξουσιοδοτημενου συνεργειου και της ειπαν οτι εχει προβλημα 'το λογισμικο καμπινας' και θα περιμενουν στοιχεια απο Γαλλια για να το φτιαξουν και οτι ο συναγερμος δεν εχει προβλημα....Ισχυει κατι τετοιο ή οτι τους κατεβηκε ειπαν ??? Ευχαριστω.
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=25403
Συνέχεια εκεί. Το μετέφερα.. [kouk]
Περί Συναγερμών........