-
Παμε λοιπον με φορα
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ο ΚΟΚ είναι σαφήςΑ. Απαγορεύεται η προσπέραση από δεξιά.
Β. Η Αριστερή λωρίδα στους Αυτοκινητόδρομους είναι και μόνον για προσπέραση και όχι για πορεία.
Μεταξύ των 2 παραβάσεων συνήθως ο τροχαίος σε σταματά για το πρώτο καθώς έχει πιο πολύ ψωμί το αντικανονικό προσπέρασμα.....
Κόλπο (απλά δεν ανάβεις φλας και πάς με 130). Δικαιολογείσαί ότι κινείσαι στη πορεία σου κανονικά και στα αριστερά σου εβρέθει όχημα που βραδυπορούσε..... Πιάνει πιστέψτε με....
Η προσπεραση απο δεξια απαγορευται ΕΚΤΟΣ αν υπαρχει κινηση σε παραλληλους στοιχους, οπου ο ΚΟΚ λεει ρητα οτι αυτο ΔΕΝ αποτελει παρανομο προσπερασμα.
Το 'κολπο' που αναφερεις ειναι η πραγματικοτητα και οχι κολπο. Ο ΚΟΚ μου **ΕΠΙΒΑΛΕΙ **να κινουμαι οσο πιο δεξια μπορω, αρα αμα η δεξια ειναι αδεια και μεσαια+αριστερη εχουν αυτοκινητα που πηγαινουν με 100, τοτε εγω πηγαινω στην δεξια με 130 (που ειναι το νεο οριο στις ΕΟ). Και τερμα δεξια καθομαι οπως ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανω, ΚΑΙ το οριο τηρω. Οταν δε πετυχω καποιον πιο αργο στην δεξια, βγαινω μια αριστεροτερα (δηλαδη μεσαια), τον περναω και ξαναγυρναω τερμα δεξια οπως ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανω. Αρα εγω ειμαι ο μονος νομιμος, ολοι οι αλλοι ειναι παρανομοι.
Ρε παιδιά πόσο ανεύθυνα πετάτε ένα 'ε,πέρνα τον από δεξιά...'
Δηλαδή τον συμβουλέυτε να παρανομήσει επειδή οι άλλοι μαλάκες δεν ξέρουν να οδηγούν...Δεν παρανομεις. Βλέπε τα πιο πανω. Δηλαδη αμα εσυ πηγαινεις με 130 στην μεσαια και ειναι ενας κατασκηνωση στην αριστερη με 100, αντι απλα να συνεχισεις την πορεια σου κοβεις στα 100, μπαινεις απο πισω του στην αριστερη και περιμενεις να κανει ακρη για να ξαναεπιταχυνεις στα 130, ωστε μολις τον περασεις να ξαναμπεις στην μεσαια?
Αυτο ειναι ανεκδοτο και αμα δεν το δω δεν το πιστευω.
- Τα όρια στους αυτοκινητόδρομους είναι 60, 90, 120 αρχίζοντας από δεξιά, μεσαία, αριστερά. Οπότε κανείς δεν δικαιούται να την πει σε κανένα αν συναντήσει κάποιον να πάει στη μεσαία με 120.
Αυτο δεν παιζει. Ολες οι λωριδες εχουν ανωτερο οριο τα 130 (εκτος αν υπαρχουν πινακιδες που οριζουν αλλιως). Εκτος αν εννοεις ΚΑΤΩΤΕΡΟ οριο τοσο σε καθε λωριδα, το οποιο αν και δεν θυμαμαι να το εχω δει καπου, μου φαινεται λογικο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η προσπεραση απο δεξια απαγορευται ΕΚΤΟΣ αν υπαρχει κινηση σε παραλληλους στοιχους, οπου ο ΚΟΚ λεει ρητα οτι αυτο ΔΕΝ αποτελει παρανομο προσπερασμα.
Το 'κολπο' που αναφερεις ειναι η πραγματικοτητα και οχι κολπο. Ο ΚΟΚ μου **ΕΠΙΒΑΛΕΙ **να κινουμαι οσο πιο δεξια μπορω, αρα αμα η δεξια ειναι αδεια και μεσαια+αριστερη εχουν αυτοκινητα που πηγαινουν με 100, τοτε εγω πηγαινω στην δεξια με 130 (που ειναι το νεο οριο στις ΕΟ). Και τερμα δεξια καθομαι οπως ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανω, ΚΑΙ το οριο τηρω. Οταν δε πετυχω καποιον πιο αργο στην δεξια, βγαινω μια αριστεροτερα (δηλαδη μεσαια), τον περναω και ξαναγυρναω τερμα δεξια οπως ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανω. Αρα εγω ειμαι ο μονος νομιμος, ολοι οι αλλοι ειναι παρανομοι.+οο
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το 'κολπο' που αναφερεις ειναι η πραγματικοτητα και οχι κολπο. Ο ΚΟΚ μου **ΕΠΙΒΑΛΕΙ **να κινουμαι οσο πιο δεξια μπορω, αρα αμα η δεξια ειναι αδεια και μεσαια+αριστερη εχουν αυτοκινητα που πηγαινουν με 100, τοτε εγω πηγαινω στην δεξια με 130 (που ειναι το νεο οριο στις ΕΟ). Και τερμα δεξια καθομαι οπως ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανω, ΚΑΙ το οριο τηρω. Οταν δε πετυχω καποιον πιο αργο στην δεξια, βγαινω μια αριστεροτερα (δηλαδη μεσαια), τον περναω και ξαναγυρναω τερμα δεξια οπως ειμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κανω. Αρα εγω ειμαι ο μονος νομιμος, ολοι οι αλλοι ειναι παρανομοι.+οο
H έκφραση 'κόλπο' περιέχει και μία δόση ειρωνίας. Απλά γουμάρι αυτός που δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να κινηθεί δεξιά, γουρούνια και εμείς να περνάμε αέρα με 130 δίπλα του και να μην μπορεί να κάνει τίποτα.
Πάντως το σωστό είναι να του ανάψεις μία με δύο φορές διακριτικά τα φώτα. Μπορεί και να μην έχει δει το καθρέπτη του. Συνήθως στο 90% των περιπτώσεων ο Έλληνας πάει δεξιά μετά την πρώτη όχληση. Υπάρχει και το τμήμα που σε γράφει και κάποιοι που επιταχύνουν την ώρα που τους προσπερνάς ενώ είσαι στο αντίθετο ρεύμα. Για τους τελευταίους μία αγχόνη λύνει το πρόβλημα.
-
...και εμείς να περνάμε αέρα με 130 δίπλα του...τσε βάλε...
Είναι απλό, ή θα πέφτεις στα φρένα κάθε τόσο και το ταξίδι θα γίνει ένα μαρτύριο ή θα κινείσαι ανάλογα με το πως σου επιβάλλουν αυτοί που καταλαμβάνουν την αριστερή...
Προσοχή, ποτέ***** δεν έχω κάνει σινιάλο ή έχω περάσει (από τέρμα δεξιά) κάποιον που έκανε προσπέραση στην αριστερή ακόμα και αν πήγαινε πολύ αργά...*: εκτός από 2-3 φορές που υπήρχε έκτακτος λόγος...
_
-
Απλά γουμάρι αυτός που δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να κινηθεί δεξιά, γουρούνια και εμείς να περνάμε αέρα με 130 δίπλα του και να μην μπορεί να κάνει τίποτα.Ας το σκεφτόταν νωρίτερα είναι η άποψη μου. Όταν φτάσει η στιγμή να τον προσπεράσεις από δεξιά είναι αργά και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να καθίσει στ' αυγά του.
Πάντως το σωστό είναι να του ανάψεις μία με δύο φορές διακριτικά τα φώτα. Μπορεί και να μην έχει δει το καθρέπτη του.
Για μένα δεν είναι δικαιολογία να μην έχει δει τον καθρέφτη του. Τον καθρέφτη τον κοιτάμε τακτικότατα, ειδικά όταν παρανομούμε (όταν δηλαδή κινούμαστε στη μεσαία λωρίδα ενώ η ακριανή στα δεξιά είναι ελεύθερη). Δηλαδή εγώ θα κινούμαι στη μεσαία και μόνο αν κάποιος μου παίξει τα φώτα και συγχρόνως τύχει να κοιτάξω τον καθρέφτη μου θα κάνω δεξιά; Σιγά μην περιμένω να μου κάνει και αίτηση και να του δώσω και αριθμό πρωτοκόλλου.
Φιλικά
-
Η δεξιά λωρίδα είναι γι΄αυτούς που βραδυπορούν, για τα φορτηγά, τα λεωφορεία κλπ.
Αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες πρέπει να πας δεξιά.
Στη μεσαία κυκλοφορούν όλα υπόλοιπα.
Η αριστερή είναι μόνο για προσπέραση με μία και μόνη εξαίρεση
όπου λόγω αυξημένης κίνησης καταλαμβάνονται όλες οι λωρίδες
όπου τότε επιτρέπεται η αλλαγή λωρίδας μόνο για στροφή αριστερά ή δεξιά ή παρκάρισμα. -
Εθνική δεν προσπερνώ ποτέ από δεξιά...
Ο.Κ. ίσως να το έχω κάνει 1-2 φορές και αυτές μετά από έντονο κορνάρισμα από πίσω, να παίζω φώτα και να έχω βγάλει χέρια και πόδια από τα παράθυρα και να του κάνω ό,τι κινήσεις ξέρω με τα άκρα του σώματός μου.Γενικά είμαι πολύ υπομονετικός και κάνω φώτα διακριτικά 1-2 φορές, μετά διακριτικά κόρνα και φώτα, μετά κόρνα και φώτα έντονα και μετά φώτα και κόρνα συνέχεια για αρκετή ώρα.Όταν συμβαίνει το τελευταίο, τις περισσότερες φορές με βρίζουν και με κοιτάνε περίεργα αλλά δεν κάθομαι να ασχοληθώ και να εξηγώ.Πάντως με το τελευταίο,πιστέψτε με...πιάνει...κάνουν δεξιά το 99% των οδηγών.
Αν δεν κάνει δεξιά και τότε (πράγμα πολύ δύσκολο πιστεύω), προσπέρασμα από δεξιά, και τρελή κόρνα και το χέρι έξω δείχνοντάς του με έντονο ύφος και κινήσεις να κάνει δεξιά επιτέλους.Ευτυχώς δε με έχουν αναγκάσει να προσπεράσω από δεξιά πολλές φορές.Μέσα στην πόλη, πάλι κάνω φώτα διακριτικά.Αν δεν κάνει δεξιά, η αλλαγή λωρίδας και προσπέρασμα από δεξιά. 2-3 να μου τύχουν μαζεμένοι και αρχίζει ο κανιβαλισμός:πολλαπλές αλλαγές λωρίδας με μεγάλο ρυθμό. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να μην ενοχλώ τους άλλους ό,τι κι αν κάνω στο δρόμο, είτε τρέχω είτε πάω βόλτα μιας και δεν έχει ο καθένας την όρεξή μου ούτε ξέρω τι του συμβαίνει αυτουνού εκείνη την ώρα (γιατί βιάζεται ή γιατί είναι ζαλισμένος και σταρχιδιστής κτλ).
Να σημειωθεί πως το να προσπερνάει κάποιος έστω και με +5-10km/h, δεν έχει κανείς δικαίωμα να του 'παίξει' φώτα, αλλά μετά ας κάνει δεξιά...
ΥΓ:Σήμερα πέτυχα τρελό ζώο που πήγαινε στη μέση, καταλαμβάνοντας και τις 2 λωρίδες του δρόμου της δικής μας κατεύθυνσης, να του κάνω φώτα...τίποτα...να πάει με 40 ο τύπος...κόρνες-μούτζες και τα σχετικά...τίποτα...Αφού πραγματικά εξάντλησε τελείως την υπομονή μου, τον καβάλησα από το αντίθετο κάνοντας και τα συναφή (κόρνες και χειρονομίες του στύλ 'κάνε επιτέλους δεξιά μαλάκα')...Μετά από αυτό με 'κυνήγησε' για να μου δείξει ότι είναι γρήγορος και ότι μπορεί να πάει πιο γρήγορα από μένα... (Παρεπιπτόντως πράγματι πήγαινα γρήγορα γιατί είχα αργήσει στο εργαστήριο που είχα λόγω ανεξήγητης κίνησης που είχα συναντήσει κι αυτός νόμιζε ότι εγώ κάνω κόντρες...όποιος έχει τη μύγα... )
-
Εγω παντως που κινουμαι με ταχυτητες 100-130 συνηθως καθομαι στην μεσαια.
Και οχι δεν θα παω δεξια μαζι με αυτους που πηγαινουνε με 70 για να χρειαζεται να αλλαζω εγω λωριδα καθε 5 μετρα για να μην ενοχλησω τον γληγορο που θελει την μεσαια και την αριστερη δικη του για να τελικιαζει.
Αν δω οτι χρειαζεται κανω και δεξια δεξια αλλα η λωριδα κινησης μου ειναι η μεσαια. -
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Η δεξιά λωρίδα είναι γι΄αυτούς που βραδυπορούν, για τα φορτηγά, τα λεωφορεία κλπ.
Αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες πρέπει να πας δεξιά.
Στη μεσαία κυκλοφορούν όλα υπόλοιπα.
Η αριστερή είναι μόνο για προσπέραση με μία και μόνη εξαίρεση
όπου λόγω αυξημένης κίνησης καταλαμβάνονται όλες οι λωρίδες
όπου τότε επιτρέπεται η αλλαγή λωρίδας μόνο για στροφή αριστερά ή δεξιά ή παρκάρισμα.H δεξια λωριδα ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ. Εισαι υποχρεωμενος να οδηγεις οσο πιο δεξια γινεται, οποτε αν ειναι αδεια και δεν εχει φορτηγα, δεν μπορεις να καθεσαι ουτε στην μεσαια με το επιχειρημα 'εγω δεν βραδυπορω'.
Καβουρας και λοιποι που 'δεν προσπερνατε ποτε απο δεξια'...
Περιμενω απαντηση στο εξης σεναριο:
Εισαι στην ΕΟ με αραιη κινηση. Στην δεξια που και που κανα φορτηγο ή αλλο αργοκινητο πραμα. Εισαι στην μεσαια με 130 (νομιμα και με το οριο, και εισαι στην μεσαια οπως ωφειλεις να κανεις). Και καποια στιγμη πλησιαζεις τον Ελλην Μαλακα, που ειναι στην αριστερη με 100 και παααααααει. Τι κανεις?
α) αυτο που θα εκανε καθε λογικος ανθρωπος, συνεχιζεις την πορεια σου στην μεσαια και απλα τον γραφεις στα @@ σου και τον αφηνεις στην νιρβανα του?
β) φρεναρεις, πεφτεις στα 100, μπαινεις στην αριστερη απο την μεσαια, περιμενεις να κανει ακρη (ΑΝ κανει ακρη), επιταχυνεις στα 130 και οταν τον περνας ξαναμπαινεις στην μεσαια (και αυτος επιστρεφει στην αριστερη φυσικα)?
περιμενω απαντησεις απο ολους αυτους που 'δεν προσπερνανε απο δεξια'...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
....
Να σημειωθεί πως το να προσπερνάει κάποιος έστω και με +5-10km/h, δεν έχει κανείς δικαίωμα να του 'παίξει' φώτα, αλλά μετά ας κάνει δεξιά....Ο οδηγος μπορει να παραμεινει στην αριστερη λωριδα για να συνεχισει να προσπερνα, μονο αν δεν προκαλει δυσχερεια σε οδηγους αλλων ταχυτερων οχηματων που πλησιαζουν απο πισω
Απο ΚΟΚ. Σε απλη μεταφραση, ΔΕΝ μπορεις να καθεσαι και να προσπερνας επ΄απειρον με +5χαω απο τον διπλα σου...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απο ΚΟΚ. Σε απλη μεταφραση, ΔΕΝ μπορεις να καθεσαι και να προσπερνας επ΄απειρον με +5χαω απο τον διπλα σου...Δεν είπαμε επί μονίμου βάσεως.Όμως πρέπει να υπάρχει μια ανεκτικότητα.Δεν θέλουν όλοι να τρέχουν ή να κινούνται στο όριο.
Σχετικά με το ερώτημά σου:
Είναι πολλά τα km/h στην Εθνική και δεν συγχωρούν λάθη.
Πάντως αυτό που μου περιγράφεις δεν μου έχει τύχει ακόμα...
Ίσως γιατί θα ήμουν ήδη στην αριστερή μιας και έβλεπα πως τον έφτανα και θα έπρεπε να 'πιάσω' αριστερή για να τον προσπεράσω(=>καθώς τον φτάνω φώτα διακριτικά για να κάνει δεξιά κτλ-κτλ).
Επίσης ΑΝ τον έφτανα και ήμουν αναγκαστικά στην μεσαία (πχ γιατί κάποιος λίγο νωρίτερα με ήθελε να με προσπεράσει), θα έπεφτε κι αυτός στην κίνηση του μπροστά, οπότε θα έκοβα και θα έμπαινα αριστερά πίσω από τον 'γρήγορο'.Ο λόγος είναι ότι αν αποφασίσω να προσπεράσω από δεξιά (μένοντας δηλαδή στην μεσαία λωρίδα), τότε ίσως ο τύπος να μην έβλεπε καθρέφτη και να με έκλεινε ή (ακόμα χειρότερα) να έπεφτε πάνω μου, καθώς προσπαθούσε να κάνει δεξιά για να αφήσει τον πιο γρήγορο να προσπεράσει.Πίστεψέ με, δε θέλω να ζήσω μια τέτοια εμπειρία.Προτιμώ να πάω με την απορία που λένε.Σε κάλυψα?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ερώτηση:κινούμαι σε σχεδόν άδεια Εθνική Οδό στη δεξιά λωρίδα με αρκετά πχ 160-180 χλμ και πλησιάζω όχημα το οποίο κινείται στην μεσαία ή την αριστερή με 120-130 ας πούμε.Τι κάνω ? Συνεχίζω την πορεία μου στην δεξιά ή φρενάρω και κολάω από πίσω του προσπαθώντας να τον πείσω να πάει δεξιά?Είσαι ήδη φάουλ, όχι τυπικά αλλά επί της ουσίας: με 180 στη δεξιά κινδυνεύεις και εσύ και όσοι (α) βγαίνουν από πάρκινγκ (β) είναι στη μεσαία και αποφασίζουν να πάνε δεξιά (γ) έχουν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει στη ΛΕΑ. Κανείς από αυτούς δεν περιμένει κάποιον με 180 στη δεξιά λωρίδα, διότι η κοινή λογική (ΟΚ, όχι στην Ελλάδα ίσως) λέει πως οι γρήγοροι πάνε αριστερά. Το (γ) μάλιστα μου έχει συμβεί προσωπικά, λόγω προβλήματος υγείας αναγκάστηκα να σταματήσω, στη ΛΕΑ (ούτε καν δεξιά) πέρναγαν όλα τα αστέρια με 150 και έριξα το αυτοκίνητο στο ρείθρο του δρόμου και πάλι δεν μπορούσα να ανοίξω καν την πόρτα...
Δε λέω, πολλές φορές σε φέρνουν στο αμήν και αναγκάζεσαι να κατ΄εξαίρεση προσπερνάς από δεξιά. Αλλά η συνήθης και μόνιμη κίνηση στη δεξιά λωρίδα με πολύ υψηλές ταχύτητες σε κάνει, ΙΜΗΟ, μέρος του προβλήματος (της αναρχίας και της έλλειψης σεβασμού στους δρόμους) και όχι μέρος της λύσης.
Επίσης νομίζω πως πολλοί θεωρούν τη δεξιά την εύκολη λύση. Προσωπικά όσες φορές έχω επιμείνει στην αριστερή με φλας + φώτα κατά 90+% έχουν πάει στη μεσαία ή δεξιά -όταν βέβαια δεν έχει τόσο πυκνή κίνηση ώστε να είναι πλήρως κατειλλημένη η λωρίδα αυτή, που τότε σημαίνει πως ΕΓΩ το παρακάνω, διότι δε δίνω εναλλακτικές στον μπροστινό. Αρα θέλει κάποια επιμονή και όχι άντε πάμε στη δεξιά με 180...
-
Συνήθως όταν είσαι σε θέση να κινείσαι με 180, ο δρόμος είναι αρκετά άδειος ώστε να έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις με ασφάλεια τη θέση σου στο οδόστρωμα. Ελέγχεις γύρω γύρω και κάνεις την κίνησή σου με προσοχή. Υπάρχει περίπτωση να μπορείς να πας με 180 και να τυχαίνει να είσαι μόνο τοπικά εγκλωβισμένος από όλες τις πλευρές? Οκ, ναι, αλλά ελάχιστες φορές και συνήθως με υπομονή 10-20 δευτερόλεπτα ανοίγει ο δρόμος.
Νομίζω πολλή φασαρία για το τίποτα κάνουμε. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ερώτηση:κινούμαι σε σχεδόν άδεια Εθνική Οδό στη δεξιά λωρίδα με αρκετά πχ 160-180 χλμ και πλησιάζω όχημα το οποίο κινείται στην μεσαία ή την αριστερή με 120-130 ας πούμε.Τι κάνω ? Συνεχίζω την πορεία μου στην δεξιά ή φρενάρω και κολάω από πίσω του προσπαθώντας να τον πείσω να πάει δεξιά?σε σχεδον αδεια εθνικη οπως λες,
με 160 και 180 δεν νομιζω οτι ειναι συνετο και ασφαλες να εισαι στη δεξια λωριδα.
καλυτερα στη μεσαια.
οταν πλησιασεις εναν που παει πιο αργα και ειναι στη μεσαια,ελεγχεις καθρεφτες,βγαζεις φλας και περνας απο αριστερα.
αν ειναι στην αριστερη,το νομιμο βεβαια ειναι να πας απο πισω του,να κοψεις,να περιμενεις λιγο σε ασφαλη αποσταση,να του αναψεις φωτα μετα απο λιγο,και αν παει στη δεξια καλως.
αν δεν παει ουτε τον κολλας,ουτε αρχιζεις κορνες και εξαλλα σινιαλα.
τον περνας απο δεξια,εφοσων εχεις κοιταξει αρκετες φορες το καθρεφτη.
βεβαια αυτο ειναι βαση νομου παρανομο,οπως και να πηγαινεις με 180 εσυ.
εγω παντως ΟΤΑΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ και ενας παπαρας παει με 100 στην αριστερη,
ενω οι αλλες λωριδες ειναι αδειες,
τον περναω απο την δεξια,ουτε καν απο την μεσαια.δεν θα κατσω να ασχοληθω με κορνες,φλας,σινιαλα και τετοια χαζα.και φυσικα ουτε θα τον κολλησω στο μισο μετρο.
δεν υπαρχει βασικος κανονας σε αυτο,εκτος αν πας εσυ ο ιδιος με το γραμμα του νομου.
ειναι αναλογως τη περιπτωση,οπως με τι ταχυτητα,σε τι δρομο,με ποση κινηση. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ερώτηση:κινούμαι σε σχεδόν άδεια Εθνική Οδό στη δεξιά λωρίδα με αρκετά πχ 160-180 χλμ και πλησιάζω όχημα το οποίο κινείται στην μεσαία ή την αριστερή με 120-130 ας πούμε.Τι κάνω ? Συνεχίζω την πορεία μου στην δεξιά ή φρενάρω και κολάω από πίσω του προσπαθώντας να τον πείσω να πάει δεξιά?Είσαι ήδη φάουλ, όχι τυπικά αλλά επί της ουσίας: με 180 στη δεξιά κινδυνεύεις και εσύ και όσοι (α) βγαίνουν από πάρκινγκ (β) είναι στη μεσαία και αποφασίζουν να πάνε δεξιά (γ) έχουν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει στη ΛΕΑ. Κανείς από αυτούς δεν περιμένει κάποιον με 180 στη δεξιά λωρίδα, διότι η κοινή λογική (ΟΚ, όχι στην Ελλάδα ίσως) λέει πως οι γρήγοροι πάνε αριστερά...
...Είναι πραγματικά πολλά τα 180 τέρμα δεξιά γιατί όπως λέει και ο nass, είναι πολύ πιθανό -- και άκρως επικίνδυνο -- να συναντηθείς σε κάποια σημεία με κάποιον που προσπαθεί να εισέλθει στον αυτ/δρομο (από χώρο στάσης, ΣΕΑ, κόμβο), και να είναι σε διαδικασία επιτάχυνσης, ή συναντηθείς με κάποιον που έχει σταματήσει έκτακτα στη ΛΕΑ... Είναι αρκετά επικίνδυνο σε κάθε περίπτωση...
_
-
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
- Τα όρια στους αυτοκινητόδρομους είναι 60, 90, 120 αρχίζοντας από δεξιά, μεσαία, αριστερά. Οπότε κανείς δεν δικαιούται να την πει σε κανένα αν συναντήσει κάποιον να πάει στη μεσαία με 120.
Να συμφωνησω και γω με τους προηγουμενους οτι κανει λαθος.Το παραπανω ισχυει μονο οταν υπαρχει σχετικη σημανση.Εχεις συζητηθει σε παλιοτερο τοπικ.
Πισω στο θεμα μας , το θεωρω υπερβολη καποιος που κινειται με 100-120χμλ στη μεσαια να απαιτουμε να παει στην δεξια, αλλα αυτοι που κινουνται αριστερα και δεν πανε δεξια για να περασει ο πισω ειναι για
Thanx στο φιλο που μας εδωσε το αρ.17/π.8 , πλεον εχουμε αποδειξεις για το αυτονοητο.
Παντως οταν εχω ορεξη ειναι ψιλοαπολαυση να προσπερνας απο την δεξια ολα τα ζωα που νομιζουν οτι ειναι γρηγοροι και πανε με 80 στην αριστερη+μεσαια.
-
nass
μιλαμε για ΕΟ, δεν παιζουν εισοδοι απο παρκινγκ/βενζιναδικα κλπ κλπ χωρις λωριδα εισοδου στην ΕΟ. Απο κει και περα σωστο αυτο που λες για τα 180+ στην δεξια, αλλα αμα πηγαινε με 130 τερμα δεξια επειδη δεξια ειναι αδεια ενω οι αλλες δυο εχουν αυτοκινητα? Ειναι φαουλ αυτος, ή οοοολοι οι αλλοι? Γιατι οπως εγραψα και πιο πανω, ο ΚΟΚ σε υποχρεωνει να πηγαινεις τερμα δεξια οταν μπορεις.
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Απο ΚΟΚ. Σε απλη μεταφραση, ΔΕΝ μπορεις να καθεσαι και να προσπερνας επ΄απειρον με +5χαω απο τον διπλα σου...
Δεν είπαμε επί μονίμου βάσεως.Όμως πρέπει να υπάρχει μια ανεκτικότητα.Δεν θέλουν όλοι να τρέχουν ή να κινούνται στο όριο.
Σχετικά με το ερώτημά σου:
Είναι πολλά τα km/h στην Εθνική και δεν συγχωρούν λάθη.
Πάντως αυτό που μου περιγράφεις δεν μου έχει τύχει ακόμα...
Ίσως γιατί θα ήμουν ήδη στην αριστερή μιας και έβλεπα πως τον έφτανα και θα έπρεπε να 'πιάσω' αριστερή για να τον προσπεράσω(=>καθώς τον φτάνω φώτα διακριτικά για να κάνει δεξιά κτλ-κτλ).
Επίσης ΑΝ τον έφτανα και ήμουν αναγκαστικά στην μεσαία (πχ γιατί κάποιος λίγο νωρίτερα με ήθελε να με προσπεράσει), θα έπεφτε κι αυτός στην κίνηση του μπροστά, οπότε θα έκοβα και θα έμπαινα αριστερά πίσω από τον 'γρήγορο'.Ο λόγος είναι ότι αν αποφασίσω να προσπεράσω από δεξιά (μένοντας δηλαδή στην μεσαία λωρίδα), τότε ίσως ο τύπος να μην έβλεπε καθρέφτη και να με έκλεινε ή (ακόμα χειρότερα) να έπεφτε πάνω μου, καθώς προσπαθούσε να κάνει δεξιά για να αφήσει τον πιο γρήγορο να προσπεράσει.Πίστεψέ με, δε θέλω να ζήσω μια τέτοια εμπειρία.Προτιμώ να πάω με την απορία που λένε.Σε κάλυψα?
Χμμ, οχι, και ακου γιατι:
Λες δεν σου εχει τυχει? Προχτες λοιπον, στις 5 το μεσημερι (και οχι ξημερωματα), μου ετυχε το εξης. Πανω στο υπερυψωμενο τμημα του Κηφισσου (το καινουριο που απο Ρεντη φτανει μεχρι την παραλια), ετυχε να ειμαι ΜΟΝΟΣ. ΜΟΝΟΣ στις 5 το απογευμα καθημερινης στον Κηφισσο. Εγινε και αυτο...
Εκει λοιπον που πηγαινα με ακριβως 120 χαω στην δεξια (στο συγκεκριμενο τμημα δεν εχει εισοδους οποτε εισαι μια χαρα στην δεξια, ειδικα οταν εισαι μονος), αρχιζω να πιανω ενα καγκουρεμενο kontramaster edition Civic, το οποιο σε αυτο τον αδειο αυτοκινητοδρομο με 3 λωριδες, ηταν τερμα αριστερα με καμμια 80αρα. Εκει τι θα εκανες εσυ? Θα εκοβες, αλλαζες 2 λωριδες, καθοσουν απο πισω του? Εγω απλα συνεχισα την πορεια μου.
Ασε που με αυτο το συνεχομενο κοψε-πατα τρως τακακια, βενζινη, επιβαρυνεις το περιβαλλον, τα νευρα σου, και εν τελει εμενα μου ακουγεται ακρως κουφο και απιθανο.
Για το πρωτο, ναι να υπαρχει ελαστικοτητα αλλα αλλο το ελαστικοτητα, αλλο το ανεχομαι τον αλλο που εχει σκοπο να περασει 20+ αυτοκινητα στην σειρα με +5 χαω. Ή πατα γκαζι ή διεκοψε το προσπερασμα και ξαναπιασ΄το μετα ρε μαστορα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως είτε είναι παράνομο είτε όχι μονίμως κάνω σλάλομ από δεξιά στα αριστερά και αντιστρόφως διότι υπάρχουν βραδυπορούντες σε όλες τις λωρίδες.Ε ναι, οταν οδηγεις ferrari εχει και τα κακα του
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χμμ, οχι, και ακου γιατι:Λες δεν σου εχει τυχει? Προχτες λοιπον, στις 5 το μεσημερι (και οχι ξημερωματα), μου ετυχε το εξης. Πανω στο υπερυψωμενο τμημα του Κηφισσου (το καινουριο που απο Ρεντη φτανει μεχρι την παραλια), ετυχε να ειμαι ΜΟΝΟΣ. ΜΟΝΟΣ στις 5 το απογευμα καθημερινης στον Κηφισσο. Εγινε και αυτο...
Εκει λοιπον που πηγαινα με ακριβως 120 χαω στην δεξια (στο συγκεκριμενο τμημα δεν εχει εισοδους οποτε εισαι μια χαρα στην δεξια, ειδικα οταν εισαι μονος), αρχιζω να πιανω ενα καγκουρεμενο kontramaster edition Civic, το οποιο σε αυτο τον αδειο αυτοκινητοδρομο με 3 λωριδες, ηταν τερμα αριστερα με καμμια 80αρα. Εκει τι θα εκανες εσυ? Θα εκοβες, αλλαζες 2 λωριδες, καθοσουν απο πισω του? Εγω απλα συνεχισα την πορεια μου.
Ασε που με αυτο το συνεχομενο κοψε-πατα τρως τακακια, βενζινη, επιβαρυνεις το περιβαλλον, τα νευρα σου, και εν τελει εμενα μου ακουγεται ακρως κουφο και απιθανο.
Για το πρωτο, ναι να υπαρχει ελαστικοτητα αλλα αλλο το ελαστικοτητα, αλλο το ανεχομαι τον αλλο που εχει σκοπο να περασει 20+ αυτοκινητα στην σειρα με +5 χαω. Ή πατα γκαζι ή διεκοψε το προσπερασμα και ξαναπιασ΄το μετα ρε μαστορα...
Χμ...μιλούσα για Εθνική...
Μέσα στην πόλη δε θα κάτσω να χαλάσω το αμάξι μου και να καίω και βενζίνη τσάμπα γιατί κάποιοι δεν έχουν μάθει σωστά στον ΚΟΚ ή καλύτερα τον έχουν γράψει εκεί που δεν πιάνει το μελάνι.
Δε λέω ότι μου αρέσει, αλλά πάρα πολλές φορές μέσα στην πόλη 'αναγκάζομαι' να προσπερνάω από όπου νά ναι...(μεσαία, αριστερή, δεξιά λωρίδα).
Και εξηγούμαι. Μία φορά στοιχημάτισε ένας φίλος μου πως δεν μπορώ να ακολουθήσω τον κοκ κατά γράμμα όχι μόνο γιατί έχω μία τάση να κινούμαι λίγο πιο γρήγορα από την κίνηση του δρόμου, αλλά και γιατί και οι άλλοι θα με αναγκάσουν να παρανομήσω. Πήγαμε λοιπόν διαδρομή από το Π.Φάληρο ως τη Λίμνη της Βουλιαγμένης τηρώντας κατά γράμμα τον ΚΟΚ (ξέρεις:φλασάκια συνέχεια, προσπέρασμα μόνο από αριστερά, άλλαζα λωρίδες μόνο αν υπήρχε αυτή η τεράστια απόσταση που ορίζει ο ΚΟΚ κλτ-κλτ). Κατάφερα και το έκανα, όμως εκτός του ότι η κατανάλωση από ~8lt/100km που καίει το αμάξι, τότε έκαψε 9.1lt/100km, όταν φτάσαμε ένιωθα λες και είχα κάνει τουλάχιστον 100km ταξίδι, σίγουρα είχα φθείρει x10 φορές το αμάξι μου και όλοι οι επιβάτες (κι εγώ μαζί) είχαμε τρελό πονοκέφαλο και ζαλάδα με αυτό το σταμάτα-ξεκίνα και τα φρεναρίσματα χωρίς λόγο που γίνονται πολλές φορές στην παραλιακή. Και μιλάμε για 7:00 το απόγευμα που είναι μια νορμάλ ώρα που δεν πήζει η παραλιακή αλλά ούτε είναι και άδεια.ΥΓ:Στην εθνική όμως ο ΚΟΚ είναι ευαγγέλιο.Δεν λέω ότι δεν προσπερνάω από δεξιά, απλά στην Εθνική δεν το κάνω.Μέσα στην πόλη αν το έκανα, με τόσα αμάξια που πετυχαίνει κανείς στο δρόμο του που ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει, θα έπρεπε να μου δώσουν μετάλλιο αν κατάφερνα να το κάνω για 1 βδομάδα...
-
Και εγω για αυτοκινητοδρομο μιλαω, αν οχι ΕΟ. Ο κηφισσος στο τελειωμα του, και μαλιστα με συνθηκες και ταχυτητες εθνικης (αδειος δρομος). Και το παραδειγμα που σου εδωσα το εχω πετυχει πολλες φορες και σε ΕΟ. Απλα εγραψα για το προχτεσινο επειδη α) ηταν φρεσκο, και β) επειδη μου ειπες οτι ειναι τραβηγμενο παραδειγμα, και να που το πετυχα απογευματιατικα στον Κηφισσο.
ΥΓ Μεσα στην πολη ειναι ο ορισμος του 'κινηση σε στοιχους', οποτε δεν εχεις τιποτα να σε νοιαζει. Τερμα δεξια και ασε τους αλλους να πηγαινουν τρενακι.
Η μαστιγα της λωριδας!