-
Ναι αυτό είναι...
-
Αυτά που θα επιθυμούσα διακαώς...
1.Ηλεκτρικά παράθυρα
2.Α/C
3.Radio CD/mp3 (....κι όμως,ναι!! )
4.Ηλιοροφή
5.Μπλοκέ διαφορικό (ανεξαρτήτως άξονος μετάδοσης....)
6.Σπορ καθίσματα (όσο πιο μπακετοειδή,τόσο το καλύτερο..)ότι περισσότερο δεν με απασχολεί,καθώς είμαι γνωστός 'χάχας'...δηλαδή δεν θα τα χρησιμοποιούσα...
-
απλώς κρατάς το μοχλό σε μια ενδιάμεση θέση όσο αλλάζεις λωρίδα (τεχνολογία εχμής απο το 97 )
τι χρειάζομαι:
abs
ηλεκτρικά παράθυρα
ραδιο-cd (όχι εργοστασιακό!)
cruise control
xenonAC δεν ανάβω ΠΟΤΕ
-
Eγώ:
- abs
- a/c
- ηλεκτρικούς καθρέπτες/παράθυρα
- υδραυλικό τιμόνι
- cruise control
- xenon
- ηχοσύστημα
- μερικά μπαλόνια
-
Βασικα εγω θελω απο το αυτοκινητο μου
ABS
AC
Bucket
MπλοκεΑυτα... ολα τα αλλα ηλεκτρονικα μακρυα απο εμας του διαολου πραματα...
-
ηλεκτρικά παράθυρα
Α/C
ράδιο με mp3 ή usb
αισθητήρες παρκαρίσματοςκαι φυσικά συναγερμό
-
τα πιο πολλα αμαξια εχουν πλεον ηδη στο βασικο εξοπλισμο τους τα πραγματα που αναφερατε.
abs,esp,ραδιο-cd,κλιματισμο,ζαντες αλουμινιου,θερμαινομενοι καθρεφτες,εχουν πλεον σχεδον ολα.
εγω θα ηθελα,δερμα,θερμαινομενα καθισματα και σπορ αναρτησεις.
αν και τα θερμαινομενα καθισματα που τα εχω στο αμαξι μου,ζητημα να τα αναψα στα 4 χρονια 2 με 3 φορες -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για μένα λίγο διαφορετικά. Ηλεκτρικό παράθυρο ας είναι μόνο το δεξί (το δικό μου μπορώ και με μανιβέλα), αναδιπλούμενος καθρέπτης επίσης μόνο δεξιά. Απαραίτητο αν κινείσαι σε κωλόστενα. Ραδιόφωνο με USB στικ φτάνει και περισσεύει για την υπόλοιπη ζωή μου και με γλιτώνει από το χάος των CD μέσα στο αυτοκίνητο.Air Condition απαραιτήτως (όχι απαραίτητα αυτόματο κλπ.). Πλέον δεν παλεύεται...και το ζω συχνά το απαλευτιλίκι. Κατά τ'άλλα, δεν έχω άλλες απαιτήσεις από εξοπλισμό άνεσης. Από ενεργητική και παθητική ασφάλεια, ό,τι υπάρχει καλό είναι.
Μνήμες στα καθίσματα δεν νομίζω ότι χρειάζεται...τρεις οδηγοί στα 2 αυτοκίνητα (1,93 - 1,85 - 1,80 και ενίοτε 1,71) και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ζήτημα...η θέση φτιάχνεται εν ριπή οφθαλμού. Ίσως αν μιλάμε για 1,90 και 1,60 να χρειάζεται πολλή ρύθμιση, τι να πω; Το cruise control επίσης καλό και χρήσιμο, αλλά νομίζω ότι για τα ελληνικά δεδομένα, αντέχω και παρά την έλλειψή του. Θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενοι καθρέπτες δεν μου έχουν χρειαστεί ποτέ. Το ψυχόμενο ντουλαπάκι, αν κάνεις ταξίδια πρέπει να είναι καλή φάση.
Σαν όνειρο τρελό, θα ήθελα το σύστημα της Mercedes με την 'προ-ψύξη' του εσωτερικού από τις κυψέλες στην οροφή. Ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να είναι απίστευτα χρήσιμο.
ακριβώς το ίδιο! αλλά βαριόμουν να το γράψω...!
βέβαια θα αφαιρέσω το ψυγειάκι στο ντουλαπάκι (δε με ενδιαφέρει).
κ θα προσθέσω 4 αερόσακους, έτσι για να είναι πιο ασφαλής η καμπίνα... -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
το σύστημα για να αλλάζεις λωρίδες ακουπώντας απλά το μοχλό των φλας που έχει το smart
Τι είναι αυτό;
Αν εννοουμε το ιδιο..το εχει και το Astra αυτο..απλα ακουμπωντας το μοχλο αναβει 3 φορες το φλας(οσο κανεις να αλλαξεις λωριδα περιπου) και σβηνει μονο του!
Χρησιμο..Και το Golf... και το Ibiza... και...
-
Μια Ουκρανέζα... αυτή μου φτάνει.
-
WEBER 40άρια DCOE ....και μπλοκέ....
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ακριβώς το ίδιο! αλλά βαριόμουν να το γράψω...!
βέβαια θα αφαιρέσω το ψυγειάκι στο ντουλαπάκι (δε με ενδιαφέρει).
κ θα προσθέσω 4 αερόσακους, έτσι για να είναι πιο ασφαλής η καμπίνα...A, και εγώ που το είπα το ψυγειάκι, μάλλον καταχρηστικά το είπα! Δεν θα το απαιτούσα ποτέ, αν υπάρχει όμως μπορεί και να αποδειχθεί χρήσιμο. Μόνο όμως σε ταξίδια. Αλλά δυστυχώς όταν πηγαίνω ταξίδι δεν πηγαίνω ποτέ μόνος και με αναγκάζουν να κάνω στάσεις για κατούρημα, στάσεις για τσιγάρο, στάσεις για να αγοράσουν τσιγάρα, στάσεις για να αγοράσουν αναπτήρα κλπ. οπότε, αν θέλω να πιω κάτι, πάω και το αγοράζω κρύο κατευθείαν!
-
Απαραίτητα:
-
Ηλεκτρικό δεξή καθρέπτη. Τον αριστερό τον φτάνω και μόνος μου, ευχαριστώ.
-
Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός. Θα έλεγα μόνο εμπρός δεξιά, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Οι πίσω, μανιβέλα
-
Α/C, αν και είμαι από τους τελευταίους φανατικούς εναντίον του. Χρειάζεται στα ταξίδια με υψηλές ταχύτητες και στο μποτιλιάρισμα, δυστυχώς. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το ανοιχτο παραθυράκι είναι μια χαρά, εκτός αν πέσεις σε επαρχιακό δρόμο πίσω από νταλίκα που κουβαλάει γουρούνια
-
Ποτηροθήκες
Είναι να απορείς που σε σύγχρονα αυτοκίνητα (Opel Astra, Peugeot 307 τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό) ταλαιπωρείσαι τόσο για να έχεις μαζί τον καφέ σου. Είμαι καφεϊνόπληκτος και οδηγώ ΠΟΛΥ, δεν γίνεται αλλιώς. Οι ποτηροθήκες πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία ανά επιβάτη και στο σωστό σημείο, δεν θα σκοτωθούμε κιόλας για να... πετύχουμε την τρύπα. Κορυφή στον τομέα αυτό ΙΜΗΟ οι BMW και τα Toyota, αμφότερα με αναδιπλούμενες ποτηροθήκες και στην ακτίνα βολής του A/C. Tα δε Toyota έχουν και θήκη για μπουκάλι στην πόρτα. -
Καλά καθίσματα, κι ας μην είναι μπάκετ. Να μην κουράζουν και να στηρίζουν σωστά τη μέση.
-
Αερόσακους εμπρός, πλευρικούς, οροφής. Καλώς ή κακώς, σώζουν ζωές.
-
Ρύθμιση καθίσματος οδηγού σε ύψος. Είναι κριτικής σημασίας για να οδηγεί κανείς σωστά. Για τους επιβάτες, όποιος δεν βολεύεται και θέλει πανοραμικές ορατότητες ή αρχοντικό ύψος να πάρει ταξί
-
Αυτόματο κλείδωμα θυρών και χώρου αποσκευών με το που ξεκινήσει το όχημα. Μερικοί έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και 'ψωνίζουν' από των άλλων τα πορτ-μπαγκάζ στα φανάρια.
-
Εκτός από φαρμακείο-πυροσβεστήρα που είναι στάνταρ πλέον, απαραιτητο θεωρώ ένα φακό, ιμάντα ρυμούλκησης, καλώδια μπαταρίας και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πλήρες σετ εργαλείων και γρύλο της ΠΡΟΚΟΠΗΣ.
-
Ρεζέρβα. Έλεος με τα ροδάκια ανάγκης
-
Δίχτυ χώρου αποσκευών. Οι ήχοι που κάνει το λάπτοπ χτυπώντας στα τοιχώματα του πορτ-μπαγκάζ από στροφή σε στροφή ειναι ανατριχιαστικοί, ειδικά αν πληρώνεις ακόμα δόσεις
-
Τασάκι
Σταθερό, αναδιπλούμενο, μεγάλο και φωτιζόμενο, όπως τον παλιό καλό καιρό. Τα ποτήρια-τασάκια που βάζουν οι περισσότεροι πλέον είναι yatabaza. -
R/CD + mp3 + bluetooth.
-
-
Σπύρο τι έχουν οι ποτηροθήκες του 307;
-
εγώ κακό ειναι που θα ζητούσα μοναχα ενα δίπλωμα οδηγησης ΕΚΑΒ ή οτιδηποτε αναλογο που θα σε αφηναν να φύγεις σε μπλόκο?
τα υπολοιπα είναι ανακτήσιμα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σπύρο τι έχουν οι ποτηροθήκες του 307;Είναι ρηχές, σε φρενάρισμ έχω κάνει μπάνιο με φραπέ μέσα σε τέτοιο. Ή 206 ήταν?
-
Το μόνο που με έχει ενοχλήσει είναι ότι κάτι μικρά μπουκαλάκια νερού δεν σφηνώνουν επαρκώς, και κουνιούνται λίγο. Με φραπέδες δεν είχα πρόβλημα ευτυχώς. Θα το προσέχω όμως...
-
Κάθε φέτος και περισσότερα. Τα extra των προηγούμενων ετών, σήμερα είναι στάνταρ.
Για εμένα:
- αισθητήρες παρκαρίσματος (100 ευρώ κάνουν πια εκτός αντιπροσωπείας και η στάθμευση γίνεται όλο και πιο καουμπόικη υπόθεση).
- ESP γιατί τα αλογάκια αυξάνονται και οι δρόμοι χειροτερεύουν.
- καθίσματα με στήριξη μέσης και αρκετές ρυθμίσεις για να βρίσκεις τη σωστή θέση οδήγησης.
- cruise control, ειδικά αν κάνουμε ταξίδια στην Εθνική.
- mp3 οπωσδήποτε.
- αερόσακοι.
- ποτηροθήκες, αν κι αυτές δεν θεωρούνται extra. Ή τις έχει το μοντέλο, ή δεν τις έχει.
Αυτά είναι τα βασικά. Από εκεί και πέρα, ό,τι περισσότερο, τόσο καλύτερα.
-
1.mp3
2.Ηλ παράθυρα παντού
3.Συναγερμός ή κεντρικό κλείδωμα που να κλέινει και τα παραθυρα
4.Υποβραχιόνιο για τον οδηγό με παροχή ρεύματος
5.Ηλ/χρωματικός καθρέφτης για τα ζώα με τα xenon
6.Αερόσακος για τα γόνατα-Θεμιτά (ως στάνταρ ή τουλάχιστον με χαμηλότερο κόστος)
7.Parkingn sensors μπροστά-πίσω ή κάμερα οπισθοπορείας
8.Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξ. καθρέφτες
9.Δίχτυ στο χώρο αποσκ. και συρταράκι κάτω απο καθ. οδηγού-συνοδηγού -
Συμφωνώ με αυτόν που είπε για το δερμάτινο τιμόνι. Άλλη αίσθηση που σπάνια βρίσκεις σε μη δερμάτινα. Ακόμη σημαντική είναι και η διάμετρος της στεφάνης, να είναι τόσο παχιά που να το αγκαλιάζεις.
Απαραίτητος εξοπλισμός αυτοκινήτου