-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
BAN στον κυριο γιατι ειναι και εκτος θεματος. -
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Πάντως, το Golf ακούγεται πιο ορθολογική επιλογή στην Ελλάδα (χαμηλή τιμή λόγω κυβισμού, μικρότερα πάγια έξοδα μάλλον). Μέχρι την οποιαδήποτε επαφή με μαστρο-Μήτσο ή μαστρο-συνεργείο αντιπροσωπείας.
Μικροτερα παγια εξοδα;;;Τα σερβις ειναι εξωφρενικα!150 ευρω μονο για αλλαγη λαδιων πληρωσε κολλητος μου για το golf gti του οποτε κ για το 14αρι φανταζομαι αντιστοιχα θα ειναι...
Για ασφάλιστρα σκεφτόμουν εγώ περισσότερο, για αυτό είπα 'μάλλον'. Δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα έχουν διαφορά, πάντως η τιμή στην Ελλάδα λογικά πρέπει να φουσκώνει στο Λεόν σε σχέση με το Golf λόγω κυβικών. Για αυτό και μετά αναφέρω περί μάστρο-μήτσων και μαστρο-αντιπροσώπων...
-
Θα τα οδηγούσα και τα δύο για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα. Ετσι δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Θεωρώ πάντως ότι πια δεν υπάρχει αντίπαλος και όποιο από τα δύο να επιλέξει ο καταναλωτής θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πάντως, το Golf ακούγεται πιο ορθολογική επιλογή στην Ελλάδα (χαμηλή τιμή λόγω κυβισμού, μικρότερα πάγια έξοδα μάλλον). Μέχρι την οποιαδήποτε επαφή με μαστρο-Μήτσο ή μαστρο-συνεργείο αντιπροσωπείας.
Μικροτερα παγια εξοδα;;;Τα σερβις ειναι εξωφρενικα!150 ευρω μονο για αλλαγη λαδιων πληρωσε κολλητος μου για το golf gti του οποτε κ για το 14αρι φανταζομαι αντιστοιχα θα ειναι...
Για ασφάλιστρα σκεφτόμουν εγώ περισσότερο, για αυτό είπα 'μάλλον'. Δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα έχουν διαφορά, πάντως η τιμή στην Ελλάδα λογικά πρέπει να φουσκώνει στο Λεόν σε σχέση με το Golf λόγω κυβικών. Για αυτό και μετά αναφέρω περί μάστρο-μήτσων και μαστρο-αντιπροσώπων...
φαντάσου Leon με κανονικό 14αρι TSI
Από '16Κ'
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Από '16Κ'
Μπα, τότε θα ήταν απλά το 1.8 ακριβότερο, καθώς θα χτυπούσε το Golf το 1.4... Αν το Golf ξεκινάει από 19Κ, το Leon 1.4 θα ξεκινούσε από 17.5Κ με καλύτερο εξοπλισμό (πχ ζάντες και...προβολείς ομίχλης... ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Από '16Κ'
Μπα, τότε θα ήταν απλά το 1.8 ακριβότερο, καθώς θα χτυπούσε το Golf το 1.4... Αν το Golf ξεκινάει από 19Κ, το Leon 1.4 θα ξεκινούσε από 17.5Κ με καλύτερο εξοπλισμό (πχ ζάντες και...προβολείς ομίχλης... ).
Σωστά όσα λές, μόνο που
το Golf ΤSI ξεκινά από 18Κ, γι αυτό είπα περίπου 16 -
Ο 1.8T(F)SI κάνει το Leon πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά παραμένει ακριβό για Leon όταν με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα παίρνεις GOLF TSI που έχει και κομπρέσορα (ίσως για κάποιους να είναι σημαντική η διαφορά στη ροπή χαμηλά). Επίσης 20Κ ευρώ για Leon δεν τα δίνει ο μέσος Έλληνας εύκολα όταν μπορεί να πάρει πιο 'αναγνωρίσιμα' αυτοκίνητα.
Πιστεύω ότι αν έμπαινε ο 1.4 TSI στο Leon με τιμή βασικής έκδοσης 16K και γύρω στα 17.5 στη Sport έκδοση θα πουλούσε σαν ζεστό ψωμάκι Τώρα και πάλι θα πουλήσει αλλά δεν νομίζω να χτυπήσει το Golf σε νούμερα.
-
Ο χρήστης M3lkor έγραψε:
Ο 1.8T(F)SI κάνει το Leon πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά παραμένει ακριβό για Leon όταν με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα παίρνεις GOLF TSI που έχει και κομπρέσορα (ίσως για κάποιους να είναι σημαντική η διαφορά στη ροπή χαμηλά). Επίσης 20Κ ευρώ για Leon δεν τα δίνει ο μέσος Έλληνας εύκολα όταν μπορεί να πάρει πιο 'αναγνωρίσιμα' αυτοκίνητα.Πιστεύω ότι αν έμπαινε ο 1.4 TSI στο Leon με τιμή βασικής έκδοσης 16K και γύρω στα 17.5 στη Sport έκδοση θα πουλούσε σαν ζεστό ψωμάκι Τώρα και πάλι θα πουλήσει αλλά δεν νομίζω να χτυπήσει το Golf σε νούμερα.
Μωρέ, στην κατάσταση που βρίσκεται η Seat, ό,τι και να πουλήσει, καλοδεχούμενο είναι! Ούτως ή άλλως, με τις τιμές που έχει το Golf πλέον , τον εξοπλισμό και τα μοτέρ του, είναι δύσκολο να το χτυπήσει ο οποιοσδήποτε...
Τέλος, δύσκολο να πουλήσει Seat στην κατηγορία αυτή πολύ καλά, καθώς οι μισοί Ελληνες τα κοιτάνε στραβά και οι άλλοι μισοί δεν τα κοιτάνε καθόλου! Ε, κάποιοι από τους πρώτους αλλάζουν άποψη λόγω των άτοκων δόσεων και κάποιοι από τους δεύτερους μαζί με τις άτοκες παίρνουν κι ένα βόδι-κιτ δώρο... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ο 1.8T(F)SI κάνει το Leon πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο αλλά παραμένει ακριβό για Leon όταν με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα παίρνεις GOLF TSI που έχει και κομπρέσορα (ίσως για κάποιους να είναι σημαντική η διαφορά στη ροπή χαμηλά). Επίσης 20Κ ευρώ για Leon δεν τα δίνει ο μέσος Έλληνας εύκολα όταν μπορεί να πάρει πιο 'αναγνωρίσιμα' αυτοκίνητα.
Πιστεύω ότι αν έμπαινε ο 1.4 TSI στο Leon με τιμή βασικής έκδοσης 16K και γύρω στα 17.5 στη Sport έκδοση θα πουλούσε σαν ζεστό ψωμάκι Τώρα και πάλι θα πουλήσει αλλά δεν νομίζω να χτυπήσει το Golf σε νούμερα.
Μωρέ, στην κατάσταση που βρίσκεται η Seat, ό,τι και να πουλήσει, καλοδεχούμενο είναι! Ούτως ή άλλως, με τις τιμές που έχει το Golf πλέον , τον εξοπλισμό και τα μοτέρ του, είναι δύσκολο να το χτυπήσει ο οποιοσδήποτε...
Τέλος, δύσκολο να πουλήσει Seat στην κατηγορία αυτή πολύ καλά, καθώς οι μισοί Ελληνες τα κοιτάνε στραβά και οι άλλοι μισοί δεν τα κοιτάνε καθόλου! Ε, κάποιοι από τους πρώτους αλλάζουν άποψη λόγω των άτοκων δόσεων και κάποιοι από τους δεύτερους μαζί με τις άτοκες παίρνουν κι ένα βόδι-κιτ δώρο...Η κατάσταση με τα εργοστασιακά καγκουρω-βόδι-κιτ της Seat είναι τρομακτική Είδα ένα στο δρόμο και νόμιζα ότι είναι κυρ-Μπάμπης works αλλά ψάχνοντας στο internet το βρήκα ως επίσημο body-kit της Seat Force
Ας ελπίσουμε να μπει και ο TSI με τα 122 στα 15K για να μην κλείσει τουλάχιστον η εταιρεία... όχι ότι θα αποτελέσει απώλεια -
ερώτηση:
τα τέλη κυκλοφορίας τα ίδια δεν είναι;;ερώτηση Νο2:
τα service και το after sales στη seat είναι παρόμοια με της vw ή σε καλύτερα επίπεδα;; (απο τιμολογιακή πλευρά κυρίως) -
πιο φθηνη ειναι γενικα η σεατ..το θεμα συνεργειο στα vag θελει πολυ ψαξιμο ομως...
-
Θα μπουν καποια στιγμη κ οι 1.4 turbo με τα 122 στα Leon κ με μια καλη τιμη στα 16-17 πιστευω οτι θα'ναι μια πολυ καλη προταση.Ακομα κ υπο τις παρουσες συνθηκες παντως εγω θα προτιμουσα leon 1.8 γιατι δεν εχω πιστει ακομα για την αξιοπιστια του διδυμου(turbo-kompressor),επειδη θεωρω το Leon πιο ξεχωριστο(κ ωραιο ταυτοχρονα,οχι οπως το Toledo)κ επειδη οι εντυπωσεις μου απο τις αντιπροσωπειες VW ειναι πραγματικα οι χειροτερες!Επισης διατηρω κ καποιες επιφυλαξεις για την τελικη τιμη του golf που νομιζω οτι ανεβαινει αρκετα με ενα-δυο εξτρα που το Leon τα εχει στανταρ...Φυσικα ολα τα παραπανω για αυτοκινητο για τον πατερα μου κ οχι για μενα!
-
Ρε παιδιά το Golf TSI 1.4 Sportline με, αν όχι χειρότερο(βλέπε ηχοσύστημα), τουλάχιστο ίδιο εξοπλισμό με το Leon Stylance έχει τοις μετρητοίς χωρίς χρώμα κλπ κλπ
-
Ο χρήστης Karmakoma έγραψε:
Το Leon είναι φοβερό Value for money, κατά τη γνώμη μου το καλύτερο της αγοράς.Δε θα το λεγα - τέλη, ασφάλεια για 1.8 αντί για 1.4 έχει διαφορά.
-
Τα τέλη γιατί έχουν διαφορά; Επειδή είναι Λεόν;
-
Έχουν ίδια τέλη - λάθος. Μόνο ασφάλιστρα έχουν διαφορά.
Έχω κόλλημα με τα τέλη, το αρχαίο μερσεντές του πατέρα μου πληρώνει 370 ευρώ (ή κάτι παρόμοιο).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα τέλη γιατί έχουν διαφορά; Επειδή είναι Λεόν;υπάρχει Λεοντόσημο (για να βγεί η διαφήμιση)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχουν ίδια τέλη - λάθος. Μόνο ασφάλιστρα έχουν διαφορά.Γνωριζουμε ποσο διαφορα εχουν?
-
Τα τέλη είναι ίδια και η ασφάλεια άντε νάναι
-
Η διαφορά μπορεί να είναι μικρή αλλά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις, το 1.8 δεν πουλιέται με τίποτε. Αντίθετα το 1.4 πουλιέται αμέσως.
Η μάχη των Τ(F)SI: Golf TSI 140 GTsport & Leon 1.8TFSI