-
Ένα γκόλφ τσάι σε μπλεδάκι παρακαλώ με μικρότερη κατανάλωση, όσες πόρτες θέλω, με μικρότερο κόστος χρήσης αλλά και υψηλότερο κόστος μεταπώλησης, ροπή χαμηλά (προσωπικά για να πάω πάνω από 4500 πρέπει να γίνουν θαματα και πράγματα ή να είμαι σε κάνα ...βουνο!), να με σώσουν από ένα πιθανό τραυματισμό ή θάνατο (χτύπα ξύλο!) τα 5 άστέρια του και το βασικότερο να μπορώ να το βλέπω από έξω χωρίς να πάθω έμφραγμα και από μέσα όντας ένα από τα ομορφότερα εσωτερικά...
Προσπαθώ να βρω ΕΝΑ μόνο σημείο όπου υπερτερεί το λεόν αλλά δεν μπορώ αλλά κάποιο λάθος πρέπει να κάνω αφού ώς γνωστόν το λεόν είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Προσπαθώ να βρω ΕΝΑ μόνο σημείο όπου υπερτερεί το λεόν αλλά δεν μπορώΧώρους και κινητήρα. Τα υπόλοιπα θα μπορούσες να τα πεις και υποκειμενικά. Εγώ πχ. το βρίσκω πιο ταιριαστό στα οδηγικά μου γούστα. Κατά βάση τα ίδια αυτοκίνητα είναι, με άλλη γεύση όμως.
Τα έχεις οδηγήσει και τα δύο ε;
-
Πάντως, αυτό που θα πρέπει να αλλάξουν στον TSI, στην επόμενη γενιά του (αν υπάρξει), είναι να εξαλείψουν (ή να μειώσουν έστω) τον θόρυβο που ακούγεται από την εμπλοκή του κομπρέσορα. Ακούγεται σαν κάτι να έχει χαλάσει εκεί μέσα...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Πάντως, αυτό που θα πρέπει να αλλάξουν στον TSI, στην επόμενη γενιά του (αν υπάρξει), είναι να εξαλείψουν (ή να μειώσουν έστω) τον θόρυβο που ακούγεται από την εμπλοκή του κομπρέσορα. Ακούγεται σαν κάτι να έχει χαλάσει εκεί μέσα...ένα κλάκ-κλάκ όταν πατάς το γκάζι?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πάντως, αυτό που θα πρέπει να αλλάξουν στον TSI, στην επόμενη γενιά του (αν υπάρξει), είναι να εξαλείψουν (ή να μειώσουν έστω) τον θόρυβο που ακούγεται από την εμπλοκή του κομπρέσορα. Ακούγεται σαν κάτι να έχει χαλάσει εκεί μέσα...
ένα κλάκ-κλάκ όταν πατάς το γκάζι?
Στις χαμηλές ακούγεται, σαν να φτιάχνεις φραπέ σε κατσαρόλα με σκόρπιες βίδες μέσα...
-
Στις χαμηλές ακούγεται, σαν να φτιάχνεις φραπέ σε κατσαρόλα με σκόρπιες βίδες μέσα...
λογικά το ίδιο πράγμα λέμε
-
Ο συμπλέκτης του κομπρέσσορα είναι. Και όντως, ακούγεται.
-
Ναι, μάλλον...
Τις ακούς κι εσύ τις βίδες;
-
Ναι, μάλλον...
ακούγεται ένας μεταλλικός ήχος (κλακ) στις χαμηλές στροφές (από το ρελαντί),
όταν πατάς το γκάζι, που είναι η εμπλοκή του κομπρέσσορα.Αν πεινάς, κατσαρολικά ονειρεύεσαι
-
Ναι, μάλλον...
ακούγεται ένας μεταλλικός ήχος (κλακ) στις χαμηλές στροφές (από το ρελαντί),
όταν πατάς το γκάζι, που είναι η εμπλοκή του κομπρέσσορα.Αν πεινάς, κατσαρολικά ονειρεύεσαι
Ελπίζω μόνο να μην καεί το φαγητό που είναι μέσα στην κατσαρόλα...
-
Η τιμή του Leon το αδικεί.(λόγω φορολογίας)
Το golf είναι ανώτερο ποιοτικά(το ταμπλώ για παράδειγμα έχει ίδια υλικά με bmw 3 προηγούμενης γενιάς
Το Σέατ σχεδιαστικά έχει καλύτερες γραμμές αλλά λόγω φινιρίσματος(ποιοτητας,χρώματος,δεν έχει ακριβά υλικά στο αμάξωμα) δεν φαίνεται...
σε σχέση με τους ωραίους προβολείς και το συμπαγές στην όψη golf
το golf θα διάλεγα......στην περίπτωση που δεν υπήρχε civic -
Τα έχω οδηγήσει και τα 2. Όχι βέβαια το 1.8 TFSI αλλά το 1.6 με τα 115. Σαν στήσιμο αυτοκινήτου το leon σαφώς υπερτερεί. Τα φρένα του κλάσεις ανώτερα. Κατά τη γνώμη μου στο μόνο που υπερτερεί το golf είναι η αίσθηση του εσωτερικού του. Είμαι 1.87 και ένιωθα μικρόσωμος μέσα στο αμάξι και η γυναίκα μου που το οδήγησε και αυτή ένιωθε μεγαλόσωμη. Δύσκολο πράγμα να το πετύχει αυτό ένα αυτοκίνητο.
Όσο αφορά την κατανάλωση στην Αθήνα ναι το golf θα καίει λιγότερο, σε επαρχιακή εθνική οδό που κινούμαι εγώ όμως πολύ αμφιβάλλω... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προσπαθώ να βρω ΕΝΑ μόνο σημείο όπου υπερτερεί το λεόν αλλά δεν μπορώ
Χώρους και κινητήρα. Τα υπόλοιπα θα μπορούσες να τα πεις και υποκειμενικά. Εγώ πχ. το βρίσκω πιο ταιριαστό στα οδηγικά μου γούστα. Κατά βάση τα ίδια αυτοκίνητα είναι, με άλλη γεύση όμως.
Τα έχεις οδηγήσει και τα δύο ε;
Σπύρο δεν έχω οδηγήσει κανένα, άλλα έχω κάνει αρκετά χιλίομετρα με το γκόλφ ως επιβάτης. και άν και πλουσίων σωματικών διαστάσεων είναι από τα πολύ λίγα αμάξια που έχω τη μαγική κίνηση να τραβήξω το κάθισμα μπροστά χωρίς να υπάρχει πίσω επιβάτης χώρις να ξεχνώ ότι πίσω οι χώροι είναι άψογοι, και η ανάρτηση ήταν η καλύτερη που θυμάμαι (μερκ εξαιρουμένων) όσον αφορά την παρεχόμενη άνεση! Όσο για τον κινητήρα τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλω να έχει είναι να είναι οικονομικός και να έχει καλή ροπή χαμηλά, το να βγάζει 20 άλογα παραπάνω στις 5000 ρπμ δεν με κόφτει και ιδιαίτερα.
Τώρα το handling ενός αμαξίου είναι αρκετά υποκειμενικό και σε άλλους μπορεί να αρέσει και σε άλλους όχι αλλά ο βασικός λόγο που απολαμβάνει το λεόν την εύνοια του ειδικού τύπου είναι η παρουσία μικρών υπερστροφικών τάσεων το οποίο δεν είναι κατ' εμέ τεχνικό επίτευγμα αλλά θέμα επιλογών και που σε πολλούς δεν αρέσει! Δε λέω και εγώ προτιμώ μία χειρότερη πίσω ανάρτηση προκειμένου να έχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ υπο/υπερστροφής αλλά το βρίσκω υπερβολικό από μόνο του αυτό το στοιχείο για να χαρακτηριστεί ένα ασχημότερο, καθυστερημένο (χρονικά!), ανασφαλέστερο και με χειρότερη γκάμα μοτέρ γκολφ να χαρακτηριστεί αυτοκίνητο της χρονίας ακόμα και αν είναι λίγο φτηνότερο. Στην παρούσα σύγκριση που το κόστος είμαι βραχυ/μακροπρόθεσμα μικρότερο για το γκολφ δεν τίθεται καν δίλημμα για μένα πάντα. Εφόσον βλέπουμε (έστω και ελάχιστα) λεόν στο δρόμο κάποιοι θα βρίσκουν λόγους να το προτιμήσουν...
-
Ερώτηση: Το leon βγαίνει σε έκδοση 2,0tdi dsg;;;;; (κι αν ναι πόσο πάει;;;) Αν ναι αυτό δαγκωτό. Και πάλι από τα δύο της ψηφοφορίας το leon. Με το golf δεν εμπιστεύομαι καθόλου την αντιπροσωπεία να έχει ανταλλακτικά. Θα το έπαιρνα μόνο σαν εταιρικό με leasing για να μην μπλέκω εγώ με αυτό το αίσχος...
-
leon γιατί είναι ομορφότερο και δυνατότερο απο το golf.
servis πάνω κάτω τα ίδια,χώρους το leon,ποιότητα το golf αλλά who cares?
υποθετικά το πετάς και ένα προγραμματάκι αύριο-μεθαύριο και το πας 200hp χαλαρά..
το golf σε άστρο,to leon σε κίτρινο!
μεταπώληση το μόνο αρνητικό σημείο του leon (και το εχώνευτο εσωτερικό του που θυμίζει αυτοκίνητο του 1990)
εγώ πάντως διάλεξα astra gtc σε κόκκινο με τον 1.6t 180hp με πρόγραμμα της eds στα 220hp.
-
Αυθορμητα, θα επελεγα golf. Ισως, αν το σκεφτομουν λιγακι να διαλεγα το Leon.
Το θεμα της εξωτερικης εμφανισης ειναι σχετικο: το golf μου αρεσει περισσοτερο. -
Ο χρήστης music_lover έγραψε:
το golf σε άστροΣε πλανήτη βγαίνει?
-
Λεον λευκό
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ερώτηση: Το leon βγαίνει σε έκδοση 2,0tdi dsg;;;;; (κι αν ναι πόσο πάει;;;) Αν ναι αυτό δαγκωτό. Και πάλι από τα δύο της ψηφοφορίας το leon. Με το golf δεν εμπιστεύομαι καθόλου την αντιπροσωπεία να έχει ανταλλακτικά. Θα το έπαιρνα μόνο σαν εταιρικό με leasing για να μην μπλέκω εγώ με αυτό το αίσχος...Βγαινει αλλα στην Ελλαδα μαλλον με παραγγελια...
Το ειχε για πολυ καιρο το αγγλικο Car.Αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικά ,ειναι οτι το αυτοκινητο τους αρεσε,αλλα ειδικα το DSG ,τους παραξενεψε...Δεν δουλευε τοσο καλα ,οσο το αντιστοιχο στο Golf και αρχισαν να κανουν εικασιες,λεγοντας οτι η SEAT αργει πολυ να παρει τα updates apo th VW,και οτι η vw βαζει σε δευτερη μοιρα τη seat... -
Έτσι όπως είναι τώρα βρίσκω αδικία να μην τραβάει το Leon σε πωλήσεις αλλά και δεν μπορώ να βλέπω το τόσο κοινότυπο Golf απέξω. Από την άλλη δεν μου αρέσει και το ταμπλώ και η κεντρική κολώνα του Leon.... Μπορώ λοιπόν να έχω τον κινητήρα , το εσωτερικό και το σήμα του Golf φορεμένα σε ένα Leon? (οικονομία σε καύσιμα και σε εφορία κλπ κι ας φοβάμαι για αξιοπιστία και διάρκεια ζωής σε σχέση με τον 1,8, αποφυγή του ενοχλητικού ταπλώ του Λεόν και το καλό σήμα για τη μεταπώληση!) Μόνο έτσι θα το δεχόμουνα.
.... αράπη να μου κάνει αέρα δεν θέλω ευχαριστώ (ελπίζω να έχει κλιματιστικό το αυτοκίνητο)
Η μάχη των Τ(F)SI: Golf TSI 140 GTsport & Leon 1.8TFSI