-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διαφορά μπορεί να είναι μικρή αλλά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις, το 1.8 δεν πουλιέται με τίποτε. Αντίθετα το 1.4 πουλιέται αμέσως.ε;
πότε γίνεται αυτό; μήπως έχεις μείνει στην εποχή που δεν υπήρχε αφορολόγητο για μέχρι 2.000cc ;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η διαφορά μπορεί να είναι μικρή αλλά όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις, το 1.8 δεν πουλιέται με τίποτε. Αντίθετα το 1.4 πουλιέται αμέσως.Από που το συμπεραίνεις αυτό??? Θα πουληθεί πιο εύκολα ένα 1.4 από ένα 1.8? Το Leon I 1.8 πενταετίας+ μια χαρά πουλιέται και σε τιμή διπλάσια+ από το δικό μου 1.4
Πάντως γνώμη μου είναι πως αν αγοράζεις αυτοκίνητο με κύριο γνώμονα τη μεταπώληση είναι σα να παντρεύεσαι και να έχεις προαποφασίσει το δικηγόρο που θα σου βγάλει το διαζύγιο... -
Υπάρχει κόσμος που αγοράζει αυτοκίνητο χωρίς να σκέφτεται τη μεταπώληση;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχει κόσμος που αγοράζει αυτοκίνητο χωρίς να σκέφτεται τη μεταπώληση;Υπάρχει. Εφόσον κυκλοφορούν SAAB π.χ. στους δρόμους...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Υπάρχει. Εφόσον κυκλοφορούν SAAB π.χ. στους δρόμους...
...Hyundai, Kia, Chevrolet, Citroen, Fiat, Peugeot, Lancia κτλ κτλ...
-
Υπάρχει. Εφόσον κυκλοφορούν SAAB π.χ. στους δρόμους...Πολύ καλό.
Πάντως ή μεταπώληση είναι εξαιρετικά σημαντική για μερικούς ανθρώπους. Εγώ (πλέον) κρατάω πολλά χρόνια τα αμάξια και δε με ενδιαφέρει άμεσα αλλά φίλος μου που τα αλλάζει στη 3ετία τα κοιτάει σα χρηματιστήριο - πήρε τη 2η 530, ίδια με τη προηγούμενη με μικροαλλαγές. Δε λέει νούμερα, μόνο ότι 'συμφέρει' (μήπως λέει ψέμματα?)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όλα όσα ανέφερες θα πουληθούν εύκολα (πλήν της Lancia: Τhesis, Lybra, Phedra, όσες κυκλοφορούν)
τα SAAB δεν τα ανέφερα τυχαία, μιας και ούτε καινούρια πουλάνε, έχουν μεγάλο κόστος κτήσης=>περισσότερη χασούρα, και είναι 'SAAB'
-
όλα όσα ανέφερες θα πουληθούν εύκολα (πλήν της Lancia: Τhesis, Lybra, Phedra, όσες κυκλοφορούν)
τα SAAB δεν τα ανέφερα τυχαία, μιας και ούτε καινούρια πουλάνε, έχουν μεγάλο κόστος κτήσης=>περισσότερη χασούρα, και είναι 'SAAB'
Δεν είναι και αξιόπιστα και τα ανταλλακτικά τα περιμένεις ....και τα περιμένεις και τα ...περιμένεις
αλλά σε ασφάλεια είναι super. θυμάστε τη δοκιμή που έκαναν με μετωπική και ταχύτητα (αθροιστική ) 120 χλμ/ωρα? -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Δεν είναι και αξιόπιστα και τα ανταλλακτικά τα περιμένεις ....και τα περιμένεις και τα ...περιμένεις
αλλά σε ασφάλεια είναι super. θυμάστε τη δοκιμή που έκαναν με μετωπική και ταχύτητα (αθροιστική ) 120 χλμ/ωρα?πολύ καλά αυτοκίνητα, δεν αντιλέγω, αλλά εδώ αναφερόμαστε στη μεταπώληση
-
Κάτσε, δηλαδή το Chevrolet Evanda που και ακριβό είναι και κυκλοφορεί λίγο, θα πουληθεί εύκολα και χωρίς μεγάλη χασούρα; Να μην μιλήσω για τα κορεάτικα SUV... Θα πουληθούν, αλλά πόσο θα έχουν χάσει, ειδικά με τις συνεχείς προσφορές...Lancia πάντως, τα Ypsilon πουλιούνται πανεύκολα... Οταν αγόρασα το δικό μου (προηγούμενης γενιάς...) σε λιγότερο από 2 βδομάδες, τα καλά , βγαίναν από την Χρυσή Ευκαιρία... Τώρα τα υπόλοιπα, σαφώς και είναι αντιεμπορικά και θα πωληθούν δύσκολα, αλλά αυτό ισχύει για πάρα πολλές μάρκες και μοντέλα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάτσε, δηλαδή το Chevrolet Evanda που και ακριβό είναι και κυκλοφορεί λίγο, θα πουληθεί εύκολα και χωρίς μεγάλη χασούρα; Να μην μιλήσω για τα κορεάτικα SUV... Θα πουληθούν, αλλά πόσο θα έχουν χάσει, ειδικά με τις συνεχείς προσφορές...Lancia πάντως, τα Ypsilon πουλιούνται πανεύκολα... Οταν αγόρασα το δικό μου (προηγούμενης γενιάς...) σε λιγότερο από 2 βδομάδες, τα καλά , βγαίναν από την Χρυσή Ευκαιρία... Τώρα τα υπόλοιπα, σαφώς και είναι αντιεμπορικά και θα πωληθούν δύσκολα, αλλά αυτό ισχύει για πάρα πολλές μάρκες και μοντέλα!
απλά 'SAAB',
ΔΕΝ πωλείται καθόλου εύκολα
οποιοδήποτε μοντέλο της μάρκαςΤο Εβαντα (ή άρωμα Λεβάντα ) που ανεφερες, είναι μια περίπτωση-συμφωνώ, όπως και το Σονάτα
Είδες, δεν αναφέρθηκα στο Υψιλον
-
Πολύ ευγενικό, δεν μου...έριξες την μεταπώληση!
Πάντως από τα Chevrolet, όλα πλην Matiz δύσκολα να πουληθούν σε ικανοποιητική τιμή...
Βέβαια, τώρα που σχεδόν πρώτευσε στην έρευνα του AutoTriti, το πράγμα αλλάζει... -
Με ενα προχειρο υπολογισμο στο asfalistra.gr τα ασφαλιστρα για το λεον βγαινουν απο 312-570Ε το εξαμηνο ενω για το VW βγαινουν 175-500Ε το εξαμηνο. Αναλογα την εταιρεια και το πακετο.
Σουμα λοιπον τα ασφαλιστρα μπορει να τα πετυχεις ιδια ή με μικροδιαφορες , τα τελη ιδια , συνεργεια ιδια (μαλλον εχουν ακριβυνει τα σεατ) και μενει το ερωτημα για την μεταπωληση.Με την λογικη αντε το vw να κερδισει 1-2Κ που δεν ειναι και σιγουρο λογω του συγκεκριμενου μοντελου.
Καταληγω λοιπον οτι αναμεσα στα δυο αν δεν σε ενδιαφερει το σημα επιλεγεις συμφωνα με την εμφανιση και το τεστ drive. (και τις ατοκες...)
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Καταληγω λοιπον οτι αναμεσα στα δυο αν δεν σε ενδιαφερει το σημα...Φίλος μου έχει το Leon 1.8T (της γυναίκας του είναι, αυτός οδηγά το εταιρικό) και το σήμα της VW είναι κάτι που άλλοι το θέλουν και άλλοι δεν το θέλουν.
Το Seat το πήραν γιατί ήταν φθηνότερο ΚΑΙ γιατί δεν είναι VW
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το Seat το πήραν γιατί ήταν φθηνότερο ΚΑΙ γιατί δεν είναι VW...και να φανταστώ ότι ξετρελάθηκαν;
Όντως, μερικές φορές το όποιο σήμα δεν το θέλεις...+1
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το Seat το πήραν γιατί ήταν φθηνότερο ΚΑΙ γιατί δεν είναι VW
...και να φανταστώ ότι ξετρελάθηκαν;
Όντως, μερικές φορές το όποιο σήμα δεν το θέλεις...+1
Αλλοι αποφεύγουν τα...'λαϊκά' σήματα, κι άλλοι τα 'πρίμιουμ'...Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου τελικά!
-
Όταν πλησιάζω στην αντιπροσωπεία για σέρβις, δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που έχω Seat σήμα μπροστά και στο πορτ-μπαγκάζ.
Τώρα, τα διαφορετικά σηματάκια για το ίδιο αυτοκίνητο μου κάνουν λίγο 'κάπως', αλλά τι να πεις;
Πάντως, δεν έχω λόγο να αποφύγω 'λαϊκό' σήμα, δεν έχω τέτοια ψυχολογικά κόμπλεξ, ο περίγυρός μου δεν αξίζει να μπω σε τέτοια ταλαιπωρία! Αν με ευχαριστεί το αυτοκίνητο και κάνει τις δουλειές που θέλω, ας έχει και τον αγκυλωτό σταυρό!
-
Όταν πλησιάζω στην αντιπροσωπεία για σέρβις, δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που έχω Seat σήμα μπροστά και στο πορτ-μπαγκάζ.δηλαδή πόσο σου βγήκε περίπου η τελευταία επίσκεψη;;;
-
Εγκάθετε, σε ό,τι ποσό θυμάσαι, ρίξε ένα 60% παραπάνω για συνεργείο της κακιάς ώρας, με premium όμως σήμα. Για αντιπροσωπεία premium, μπορεί να χτυπάμε δυσθεώρατα ύψη!
-
Εγκάθετε, σε ό,τι ποσό θυμάσαι, ρίξε ένα 60% παραπάνω για συνεργείο της κακιάς ώρας, με premium όμως σήμα. Για αντιπροσωπεία premium, μπορεί να χτυπάμε δυσθεώρατα ύψη!
Η μάχη των Τ(F)SI: Golf TSI 140 GTsport & Leon 1.8TFSI