-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι πού να βρεθούν λεφτά ή χώρος για να μπει μεταλλική οροφή στην Bentley Azure...
Ενώ αντίθετα το Peugeot 207 ας πούμε...
Ανάλογου επιπέδου συλλογισμούς βλέπει κανείς και σε πολλά Ελληνικά (ή μη) περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου. Στα αυτιά ενός άσχετου ακούγεται λογικό επιχείρημα, δεν παύει όμως να είναι εκτός πραγματικότητας και νηπιακού επιπέδου αντίληψης.
Ωραίο ποστ όμως
Πέρα από τη συνήθη τακτική σου να προσβάλεις τον άλλο, στην ουσία η απάντησή σου είναι μία τρύπα στο νερό με γερή δόση 'αυθεντίας', ως συνήθως.
Για τόσο υψηλό δείκτη γνώσεων και γούστου πάντως, η συνεισφορά σου πέρα από τις περιστασιακές καλές ατάκες είναι μάλλον μηδαμινή.
-
Παραδόξως ο ΙΚΕ έχει μερικά δίκια...
-
KWSN_Men το ποστ σου δεν ήταν απορία ή έστω διαφωνία. Αν ήταν έτσι θα σου απαντούσα αναλυτικά, απλώς τώρα πέταξες μία μπαρούφα που σου φάνηκε έξυπνη. Υπό τις συνθήκες αυτές βαριέμαι να ασχοληθώ έστω και 20' να σου απαντήσω, μείνε στις ατάκες, μέχρι όπου φτάνει ο καθένας. Επίσης αν προσέξεις δεν έχω αναφερθεί ποτέ στο αν είμαι ή δεν είμαι αυθεντία, απλά ίσως εσύ έχεις κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας. Καλά χριστούγεννα
-
Ναι, αλλά τελικά δεν καταλάβαμε από τη στιχομυθία γιατί π.χ. η Bentley βάζει ύφασμα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παραδόξως ο ΙΚΕ έχει μερικά δίκια...Σε τι έχει δίκιο ακριβώς; Ότι η Bentley Azure Convertible των 5,4 μέτρων δεν έχει χώρο για να χωρέσει μεταλλική οροφή; Ή μήπως το κόστος μιας μεταλλικής οροφής θα ανέβαζε το κόστος που ήδη βρίσκεται στα 300.000 ευρώ (στο εξωτερικό). Ούτε η μειωμένη παραγωγή καθιστά απαγορευτικό το κόστος υιοθέτησης μεταλλικής οροφής μια και δε νομίζω ότι ο υποψήφιος αγοραστής στην Αμερική για παράδειγμα θα αποτρέποταν αν η τιμή ήταν $400K αντί για $380Κ.
Απλά αστείος συλλογισμός, χωρίς επιχειρήματα εξάλλου.
Άσε που η ίδια η Bentley σε έρευνες στο αγοραστικό της κοινό είδε ότι οι πελάτες της προτιμούν την υφασμάτινη οροφή σαν επιλογή με περισσότερο 'class'. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η μόνη Ferrari με μεταλλική οροφή είναι η California. Άλλο αγοραστικό κοινό.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
KWSN_Men το ποστ σου δεν ήταν απορία ή έστω διαφωνία. Αν ήταν έτσι θα σου απαντούσα αναλυτικά, απλώς τώρα πέταξες μία μπαρούφα που σου φάνηκε έξυπνη. Υπό τις συνθήκες αυτές βαριέμαι να ασχοληθώ έστω και 20' να σου απαντήσω, μείνε στις ατάκες, μέχρι όπου φτάνει ο καθένας. Επίσης αν προσέξεις δεν έχω αναφερθεί ποτέ στο αν είμαι ή δεν είμαι αυθεντία, απλά ίσως εσύ έχεις κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας. Καλά χριστούγενναΓενικά, έχεις πλάκα.
Τι άλλο μπορώ να κάνω από το γελάσω ας πούμε, όταν με καλείς να μείνω στις ατάκες, γιατί μέχρι εκεί φτάνω. Ποιος, ο κατεξοχήν θιασώτης της ειρωνείας και της ατάκας.
Μετά, δεν ασχολείσαι ούτε για 20', αλλά βρήκες 19' (και 2 φορές μάλιστα!) για να μιλήσεις για 'νηπιακού επιπέδου αντιλήψεις' και 'κόμπλεξ κατωτερότητας'. Σιγά ρε, θα σε φάει η ανωτερότητα.
ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι η άποψή μου περί δικής σου ύφους αυθεντίας δεν προκύπτει από τον τρόπο και ύφος γραφής σου, απλά έχω κόμπλεξ κατωτερότητας επειδή ζηλεύω την ομορφιά σου.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η μόνη Ferrari με μεταλλική οροφή είναι η California. Άλλο αγοραστικό κοινό.Δεν υπάρχει ανοιχτή Ferrari πλέον με μαλακή οροφή, πλην της Aperta που είναι έκδοση υπερ-περιορισμένη παραγωγής και επίτηδες χρησιμοποιήθηκε ένα απλό πανί ανάγκης για να δίνει την αίσθηση του roadster/speedster. Η νέα 458 Spider έχει μεταλλική αναδιπλούμενη, όπως και η California.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ναι, αλλά τελικά δεν καταλάβαμε από τη στιχομυθία γιατί π.χ. η Bentley βάζει ύφασμα...Διαίρεσε το κόστος της εξέλιξης αναδιπλούμενης πτυσσόμενης οροφής δια τους επιπλέον αγοραστές που θα είχε ένα τέτοιο μοντέλο* και θα καταλάβεις.
*με επιπλέον δεδομένο της περιορισμένης παραγωγής που έχει μία τέτοια μάρκα. (περιορισμένη = με όριο, όχι μικρή).
Εγώ δεν λέω πως η υφασμάτινη (εξωτερικά τουλάχιστον) οροφή είναι για πέταμα και οι σκληρές είναι μονόδρομος. Απλώς το επιχείρημα πως τα ακριβά αυτοκίνητα πρέπει να έχουν υφασμάτινη οροφή επειδή αυτό ζητούν οι αγοραστές τους είναι μπούρδα.
Ένα άλλο παράδειγμα όχι ακριβώς ίδιο αλλά με το ίδιο σκεπτικό είναι μικρά εξαρτήματα δευτερέυουσας σημασίας, πχ αεραγωγοί. Η Ford έχει ειδικούς και μοναδικούς στο Fiesta αεραγωγούς αλλά στις Aston Martin έβαζε αεραγωγούς της Volvo. Είναι ένα Ford Ka πιο ακριβό από μια Vanquish? Όχι φυσικά, το κόστος για την μαζική παραγωγή του αεραγωγού του ka αποσβένεται από την πολυάριθμη παραγωγή του αλλά μία Aston Martin είναι οκ με αεραγωγούς προέλευσης Volvo (ή Ford) Δεν θα είχε σημαντική διαφορά μεν με bespoke αεραγωγούς, μπορεί να μην έδινε κανείς σημασία αλλά από την άλλη ο αεραγωγός αυτός θα επιβάρυνε την εξέλιξη του μοντέλου με κάποια εκατομμύρια που διαιρούμενα σε πχ 1000 κομμάτια είναι σημαντικό κόστος. Σε κάποια σημεία φυσικά η πλάστιγγα γέρνει και για να μείνουμε στις Aston Martin τα χερούλια στις πόρτες είναι μοναδικά επειδή το επιπλέον (και σημαντικότατο) κόστος ισοσκελίζεται από την εντύπωση που δημιουργούν.
ΥΓ. KWSN_Men αφού ζορίζεσαι, γιατί το παιδεύεις? κουράζεις και κουράζεσαι, ασχολείσου με κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ναι, αλλά τελικά δεν καταλάβαμε από τη στιχομυθία γιατί π.χ. η Bentley βάζει ύφασμα...
Διαίρεσε το κόστος της εξέλιξης αναδιπλούμενης πτυσσόμενης οροφής δια τους επιπλέον αγοραστές που θα είχε ένα τέτοιο μοντέλο* και θα καταλάβεις.
*με επιπλέον δεδομένο της περιορισμένης παραγωγής που έχει μία τέτοια μάρκα. (περιορισμένη = με όριο, όχι μικρή).
Διαφωνώ με τους ιθύνοντες, καθώς θεωρώ ότι αυτές οι μάρκες έπρεπε να βγάζουν ό,τι πιο μελετημένο και καινοτόμο υπάρχει (αφού το τελικό κόστος στον πελάτη δεν είναι θέμα), αλλά η εξήγησή σου είναι μάλλον η πιο λογική. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαι CEO σε μια τέτοια μάρκα.
-
Σε κάποιους τομείς έχουν το πιο μελετημένο και καινοτόμο, σε κάποιους όχι. Η VW πχ έβαλε πρώτη φορά κιβώτιο DSG σε αυτοκίνητο παραγωγής στο TT mk1, το R8 δεν έχει ακόμα DSG, μήπως δεν το θέλουν οι αγοραστές της κατηγορίας αυτής? Από την άλλη CFRP και κεραμικά φρένα υπάρχουν ακόμα μόνο σε πολύ ακριβά μοντέλα. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα και για τις δύο περιπτώσεις.
-
Οι αγοραστές θέλουν μεταλική οροφή, γι αυτό και η Ζ4 έσπευσε να κοπιάρει τη Mercedes.
Το επιχείρημα υπέρ της υφασμάτινης οροφής νομίζω ότι είναι θέμα στυλ και μόνο. Εκτός αν μιλάμε για ειδικές super light κατασκευές που και πάλι πιο πολύ για λόγους εφέ γίνεται (υφασμάτινα χερούλια στις πόρτες την ώρα που ο οδηγός μπορεί να είναι 180 κιλά). -
Πάντα γούσταρα που σε αυτό το forum όλοι μιλούν με όρους marketing χωρίς να ξέρουν τι σκατά λένε...
-
Άλλο το κοινό μιας κάμπριο Βentley και άλλο της Ferrari (αν και πλέον ράπερ/αθλητές/άραβες τα αγοράζουν και τα δύο).
Εφόσον μιλάμε για το απόλυτο η οροφή σε ένα κάμπριο είναι έρμα. H σκληρή οροφή...ακόμα μεγαλύτερο έρμα. Η Aperta και οι περισσότερες κάμπριο Bentley δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθούν με κλεισμένη την οροφή. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής ο ιδιοκτήτης θα πάρει άλλο αυτοκίνητο, ή το ελικόπτερο βρε αδερφέ.
Είναι σα να βάζει κανείς ραδιόφωνο σε μια Challenge Stradale. -
Δηλαδή η 599 Aperta έχει πάνινη οροφή όχι για λόγους κόστους και χωροταξίας αλλά επειδή είναι το απόλυτο και για εξοικονόμηση βάρους? lol
-
Σε τόσο ακριβά αυτοκίνητα πιο πολύ θέμα αισθητικής μου φαίνεται είναι παρά οτιδήποτε άλλο.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Άλλο το κοινό μιας κάμπριο Βentley και άλλο της Ferrari (αν και πλέον ράπερ/αθλητές/άραβες τα αγοράζουν και τα δύο).
Εφόσον μιλάμε για το απόλυτο η οροφή σε ένα κάμπριο είναι έρμα. H σκληρή οροφή...ακόμα μεγαλύτερο έρμα. Η Aperta και οι περισσότερες κάμπριο Bentley δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθούν με κλεισμένη την οροφή. Αν υπάρχει πιθανότητα βροχής ο ιδιοκτήτης θα πάρει άλλο αυτοκίνητο, ή το ελικόπτερο βρε αδερφέ.
Είναι σα να βάζει κανείς ραδιόφωνο σε μια Challenge Stradale.Η Ferrari πάντως ευαγγελίζεται ότι η σκληρή οροφή της 458 είναι πιο ελαφριά από την μαλακή της 430... Οι δε Bentley είναι στην ίδια κλάση γεφύρωσης με πολλά ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ, το βάρος είναι το τελευταίο που τους απασχολεί!
-
Επαναλαμβάνω σε ένα πραγματικό κάμπριο η οροφή είναι το ίδιο χρήσιμη με το ηχοσύστημα σε ένα αυτοκίνητο πίστας. Η σκληρή οροφή το ίδιο χρήσιμη με ένα ηχοσύστημα 12 ηχείων σε αυτοκίνητο πίστας. Δε θα χρησιμοποιηθεί ποτέ* και επιπλέον πρέπει να φαίνεται ότι δε θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. ...μη νομίσει κανένας ότι δεν έχουμε και αυτοκίνητο να πάρουμε στη βροχή!
@ΙΚΕ είναι σαν ένα ραμμένο στο χέρι δερμάτινο τιμόνι. Οι ραφές δεν είναι τέλειες και κοστίζει τα 50πλάσια γιατί κάποιοι πρέπει να φαίνονται πλούσιοι και να ξεχωρίζουν από τους άλλους.
*μην κολλάτε στο βάρος. Έρμα εννοώ άχρηστη.
-
Αυτό έχει νόημα σε vintage κομμάτια αλλιώς με τη λογική αυτή θα έπρεπε αντί για λαστιχένιες τσιμούχες τα παράθυρα να στεγανοποιούνταν με κήρο καρναούμπα πλασμένο στο χέρι και με την πρώτη βροχή να γίνεται το αμάξι μπανιέρα.
Η υφασμάτινη ή η σκληρή οροφή (και οι ενδιάμεσες εκδοχές τους*) έχουν υπερ και κατά, το αίσθημα γκλαμουριάς δεν βλέπω που υπεισέρχεται.
*= η 'υφασμάτινη' οροφή μιας 911 είναι κατά μέρος μόνο υφασμάτινη και δεν έχει σχέση με τον μουσαμά ενός πχ 2cv
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οι αγοραστές θέλουν μεταλική οροφή, γι αυτό και η Ζ4 έσπευσε να κοπιάρει τη Mercedes.
Το επιχείρημα υπέρ της υφασμάτινης οροφής νομίζω ότι είναι θέμα στυλ και μόνο. Εκτός αν μιλάμε για ειδικές super light κατασκευές που και πάλι πιο πολύ για λόγους εφέ γίνεται (υφασμάτινα χερούλια στις πόρτες την ώρα που ο οδηγός μπορεί να είναι 180 κιλά).Γιατί δεν έσπευσε να την κοπιάρει στην Σειρά 6;
Ξέρω, δε θα πουλούσε αρκετές 6άρες για να βγάλει μεταλλική...
-
Να σου αντιστρέψω το ερώτημα... η SL γιατί έχει μεταλλική οροφή;
Mercedes SL-Class