-
Άλλο είναι αυτό που εννοεί ο Παντελής...
Ορθά αναφέρθηκε ότι η απόκτηση ακριβού αυτοκινήτου έχει γίνει πολύ πιο εύκολη υπόθεση,ότι τα πλάισια έχουν γίνει καλύτερα και τα αυτοκίνητα σχετικώς βαρύτερα...
Ωστόσο,είναι αργά τα δίλιτρα και τα τρίλιτρα?
'Δεν πάνε?'
Πάντως,αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει μια ευθεία συνεπαγωγή μεταξύ του πορτοφολιού και της οδηγικής ικανότητος.Με την αύξηση του εισοδήματος φαίνεται,χωρίς να έχει ακόμη αποδειχθεί με αδιάσειστα επιστημονικά πειράματα,ότι επέρχεται και μια αύξηση των ικανοτήτων πίσω από το τιμόνι....
Είναι δέ τέτοια η διαφορά,ώστε το Μ3 'να μην πηγαίνει...' παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια σού ήταν αρκετή και μια Lancia Dedra 1.6
Περίεργα πράγματα,δηλαδή...Παρατηρείται η συνεπαγωγή κυρίως σε οδηγούς premium αυτοκινήτων (bmw,Merc etc),ουχί βεβαίως εξαιρουμένων των περιφήμων SUV...
Βέβαια,τίποτε δεν είναι αίολο και ανεξήγητο τελικά!Αρκεί η παρατήρηση της καθ'ημέρα συμπεριφοράς και του τρόπου οδήγησης των Νεοελλήνων στις Εθνικές (...αλήθεια,έχετε οδηγήσει ποτέ με 100-120 χλμ στις δεξιές λωρίδες της εθνικής,και παράλληλα να παρατηρείτε τα δυνητικως θανατηφόρα να εκτυλίσσονται μπροστά σας από τους επίδοξους καμικάζι των 3 λωρίδων ?),ώστε να εξηγηθούν κάποια γεγονότα και απόψεις...
Νομίζετε ότι είχε άδικο ο άλλοτε λιτός λαός μας όταν έλεγε ότι 'πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά-κουβάρια...'
Θα μου πεις ότι ο καθένας και όλοι μας θεωρούμε τον εαυτό 'παλληκάρι' και όχι 'πούστη',αλλά έλα μου ντε που δεν είναι έτσι...
Η ξιπασιά και η ξετσιπωσιά,ίδιον των ανερμάτιστων που θεώρησαν ότι απέκτησαν οντότητα,είναι αυτή που οδηγεί τα αυτοκίνητα και μας 'οδηγεί' σε απόψεις σαν και αυτή που περιγράφει ο Παντελής απηυδισμένος,ή και ακόμη να ξοδεύουμε χιλιάδες στα πλαστικά βυζιά των σκυλάδικων ή και να δίνουμε 40 ευρώ στην ξαπλώστρα της παραλίας στη Μύκονο, ή και πολλών άλλων αναλόγων,που τελειωμό δεν έχουν....Το τραβάω πολύ,λέτε?
Μπορεί,αλλά συνδέεται αν το καλοσκεφτείτε...Θυμήσου τον εαυτό σου λίγα έτη πριν,θυμήσου τι οδηγούσες λίγα έτη πριν,σκέψου με ειλικρίνεια (....sv2 μπράβο ειλικρινώς) τις ικανότητές σου και τότε μίλα
Αλλά πού τέτοια τύχη?
Είναι βαρύ το ποτό της ξιπασίας (ελεύθερος τονισμός...από την Πάνια σας αρέσει,από εδώ όχι? )Νεόπλουτοι και 'vlahoi' of the world ενωθείτε,γιατί οι δικοί μας σας φάγανε!!
Υ.Γ παρακαλώ οι γνησίως βλάχοι και οι καταγόμενοι από χωριό (όπως εγώ..) να μην παρεξηγηθούν,γιατί οι 'vlahoi' ουδεμίαν σχέση έχουσιν μαζί τους....ευτυχώς!!
-
Ο χρήστης Tobajara έγραψε:
Επειδη εχει τυχει να δω του συγκεκριμενου το αυτοκινητο δεν ηταν leasing (τουλαχιστον δε φαινοταν) αλλα με ξενες πινακιδες.Το leasing αφορα συνηθως τις εταιρειες,στο ονομα της οποιας αγοραζεται το αυτοκινητο για φορολογικους λογους.Επισης το leasing δεν ειναι μορφη δανεισμου απλα σου παραχωρουν την κατοχη του αυτοκινητου και κρατα την κυριοτητα η εταιρια leasing πληρωνοντας καποιες δοσεις μεχρι να το εξοφλησεις ή να το επιστρεψεις στην εταιρια υο οποιο και πωλουν αυτοι μετα.Η leasing εταιρια αναλαμβανει και ολα τα εξοδα συντηρησης του αυτοκινητου.
Η λογικη λεει να αγορασεις αυτοκινητο που αντεχει η τσεπη σου και στην αγορα και στη συντηρηση του.Ξερεις ποσα αυτοκινητα και ακινητα βγαινουν στον πλειστηριασμο καθε μερα?Η λογικη λοιπον λεει μετρητα γιατι οι τραπεζες
δεν αστειεονται(αρκετα υπερκερδη εχουν αλλωστε).Ξερεις ποσα τηλεφωνηματα δεχομαι καθε μερα απο τραπεζες για καρτες και δανεια?
Και ναι, πιστευω οτι αυτος που οδηγει αυτοκινητο των 300χιλιαδων ευρω εχει πολλα μηδενικα στον τραπεζικο του λογαριασμο.Δεν ειμαι και σιγουρος αν οι τραπεζες δινουν δανειο για τετοια ποσα και δεν γνωριζω αν ασφαλιστικες εταιρειες τα ασφαλιζουν(ειχα ακουσει παλια οτι τις ferrari δεν τις ασφαλιζαν ευκολα οταν ενας καθρεπτης στοιχιζει πολλα χρηματα).+1.
θα φρικαρετε αν δειτε ποσα αμαξια κατασχονται καθημερινα απο τις τραπεζες,επειδη οι κατοχοι τους αδυνατουν να τα ξεπληρωσουν. -
Τα λέγαμε κανα δύωρο Νίκο....
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα... -
Εχει να κάνει με τον νεοπλουτισμό.
Είμαστε μία κατά βάσιν υπανάπτυκτη χώρα, με απίθανα ποστοστά αναλφαβητισμού, που μιάμιση γενιά πριν μετακινιόταν με το ζώο, που πλούτισε με ξένα λεφτά.
Το γεγονός βέβαια ότι τα λεφτά της ΕΕ τα φάγαμε στα αμάξια και τις πουτάνες (και στους 'ολυμπιακούς αγώνες'), αντί να κάνουμε παραγωγικές επενδύσεις, ορθολογικά έργα υποδομής και να αλλάξουμε καλλιέργειες στη γεωργία μας, ουδόλως στενοχώρησε τους Γερμανούς (αυτοί κυρίως συνεισφέρουν στον Κοινοτικό προϋπολογισμό) μια και τα λεφτά τους ξαναγύρισαν σε αυτούς (Μερκ, Μπέμπες, ΦάουΒε γκρουπ).Το ηθικόν δίδαγμα, είναι: Δράσε γερμανικά. Χρηματοδοτώντας κάφρους, τα λεφτά σου ξαναγυρίζουν σε εσένα!
-
Βασικα, ενα οικογενειακο αμαξι, ειναι πια ενα αμαξι των 25.000-30.000
-
Aς ειναι καλα οι τραπεζες και τα χρηματοδοτικα προγραμματα!
Σιγουρα οι απαιτησεις εχουν ανεβει, τα κυβικα το ιδιο οπως και οι ιπποδυναμεις.
Τα 200 αλογα πλεον ειναι κατι δεδομενο και με 30,000 τα εχεις..
Γλυφαδα, Κηφισια, Κολωνακι αμαξια σαν το golf & astra περνανε απαρατηρητα. Μετρας πιο πολλες SLK παρα πουντο!Για να μην πουμε τι γινεται εξω απο τα μεγαλα παραλιακα κλαμπ...
Αλλα προς θεου, δεν ειναι αυτος ο μεσος ορος. Δεν πλουτισαμε!Για το μεσο ελληνα με μισθο 800-1000 ευρω το αμαξι ειναι απλα ειναι η διεξοδος για να την παλεψει. Με τα χρηματα που περνει -σε κατασταση εργενη αναφερομαι- πλουσιος δεν γινεται, ουτε σπιτι μπορει να αγορασει -το αφηνει για αργοτερα αν μπορει στο γαμο με κανα δανειο απο κοινου- οποτε τι μπορει να κανει?
... Να μεινει μονος του δυσκολο -πολλα τα εξοδα- οποτε βολευεται στο σπιτι της μαμας και του μπαμπα και δινει δοση κανα 400αρι και αγοραζει κατι αξιοπρεπες... Ετσι και ενα gti ειναι πιο κοντα απο ποτε ή ενα mx5 δεν ειναι το τρελο ονειρο του παρελθοντος...ή εστω μια 3αρα 4ετιας........
Και καπως ετσι εχει ανεβει αρκετα ο Μ.Ο. -
Oντως σημερα εχουμε παθει ανοσια! Παλια (80s) οταν εβλεπες Golf ηξερες οτι ειναι 1050 κ.εκ και αν ειχε GTI σηματακι ηταν μετατροπη. Για αυθεντικο GTI ή εστω απλο 1600 ουτε λογος! Τωρα οταν βλεπεις GTI (Golf ή αλλο) ειναι το αυθεντικο και απο 1600αρια εχει 'βρωμισει' ο τοπος. Αυτα για πιο ταπεινα αυτοκινητα. Θυμαμαι οταν, σπανιοτατα, βλεπαμε τοτε Porsche κατα 95% θα ειχε ξενες πινακιδες και μας τρεχανε τα σαλια . Τωρα βλεπουμε 2-3 τουλαχιστον καθε μερα και ο οργανισμος εχει συνηθισει. Δε μας πιανει η δοση πια
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εχεις απόλυτο δίκιο.Εχουμε καβαλήσει το καλάμι.Το ένα μας βρωμάει ,το άλλο μας ξυνίζει.Εχει ανέβει πολύ ο πύχης.Η νεολαία αγοράζει πλέον 200 ίππων αυτοκίνητα και στο παρελθόν βλέπαμε Golf Gti MK I 110 ίππων και μας τρέχανε τα σάλια....Και τωρα αν δεν εχουμε ferrari δεν μας καθεται καλα ε;
-
(Απευθυνόμενος στον μέσο νεο-Έλληνα)
Κάποτε είχες Μερτσεντέ 190 (1800) και ήσουν ο άρχοντας των δρόμων.. τώρα μου θέλεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ε500 για το αρχοντιλίκι...
Κάποτε 100 άλογα από μικρομεσαίο ήταν 'κορυφαία απόδοση'.. θυμάμαι το Σουίφτ Σεντάν 1600 (με 90..) που το δοκίμαζαν οι 4Τ και το έλεγαν σφαίρα! Ή το Daihatsu Applause 1600 που το.. χειροκροτούσαν!
Τώρα θέλουμε Οκτάβια και ο 1600άρης μας είναι απελπιστικά λίγος.. βέβαια, όταν παίρναμε το Audi 80 1600 με τα 75 ζώα, ήμασταν εντάξει!!
Και φυσικά, το έχουμε (εντελώς όμως!) ξεφτυλίσει με τα αυτοκίνητα επιδόσεων.. πλέον τα 200 άλογα θεωρούνται η 'βάση'!!! Αυτοκίνητα με 170 άλογα θεωρούνται (από τους 'χεράδες' δημοσιογράφους) ως 'λίγα'..
Πρόσφατα, συνάδελφος αγόρασε το Άστρα OPC. Του έλεγα 'πολλά τα λεφτά για μικρομεσαίο ρε φίλε! Και πραγματικά τα θέλεις τόσα άλογα;;'
'Ε, τι να πάρω;' ήταν η απάντηση...
-
παγκοσμιοποιηση κύριοι.αυτό συμβαινει.
μπήκαμε στο τρυπακι,και αντε να βγεις από κει. -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Και φυσικά, το έχουμε (εντελώς όμως!) ξεφτυλίσει με τα αυτοκίνητα επιδόσεων.. πλέον τα 200 άλογα θεωρούνται η 'βάση'!!! Αυτοκίνητα με 170 άλογα θεωρούνται (από τους 'χεράδες' δημοσιογράφους) ως 'λίγα'..
Πρόσφατα, συνάδελφος αγόρασε το Άστρα OPC. Του έλεγα 'πολλά τα λεφτά για μικρομεσαίο ρε φίλε! Και πραγματικά τα θέλεις τόσα άλογα;;'
'Ε, τι να πάρω;' ήταν η απάντηση...
Eδω που τα λεμε ομως, φταινε και οι εταιριες
Καποτε ενα swift gti των 100 ιππων εκανε τα 0-100 σε 8''
Τωρα θες τουλαχιστον 160 αλογα σε αντιστοιχης κατηγοριας αμαξι(και αν), για να εχεις την ιδια επιδοση
Η διαφορα στην ιπποδυναμη ειναι χαωδης(>50%) -
Μη ξεχνάτε και την τεράστια διαφορά στον τομέα της πληροφόρησης. 'Τότε' πώς γίνοταν η ενημέρωση; Με κάνα περιοδικό (οι 4Τ ήταν κατι εξαιρετικό τότε). Τώρα που για το κάθε μοντέλο βλέπουμε 100 φωτογραφίες, διαβάζουμε 10άδες κριτικές, μαθαίνουμε σχόλια ιδιοκτητών και παρακολουθούμε και τον Clarkson να το θάβει, λογικό είναι να είμαστε πιο 'γειωμένοι'.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Πάντως,αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει μια ευθεία συνεπαγωγή μεταξύ του πορτοφολιού και της οδηγικής ικανότητος.Με την αύξηση του εισοδήματος φαίνεται,χωρίς να έχει ακόμη αποδειχθεί με αδιάσειστα επιστημονικά πειράματα,ότι επέρχεται και μια αύξηση των ικανοτήτων πίσω από το τιμόνι....
Είναι δέ τέτοια η διαφορά,ώστε το Μ3 'να μην πηγαίνει...' παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια σού ήταν αρκετή και μια Lancia Dedra 1.6
Περίεργα πράγματα,δηλαδή...Παρατηρείται η συνεπαγωγή κυρίως σε οδηγούς premium αυτοκινήτων (bmw,Merc etc),ουχί βεβαίως εξαιρουμένων των περιφήμων SUV...
Νομίζετε ότι είχε άδικο ο άλλοτε λιτός λαός μας όταν έλεγε ότι 'πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλλιά-κουβάρια...'
Θα μου πεις ότι ο καθένας και όλοι μας θεωρούμε τον εαυτό 'παλληκάρι' και όχι 'πούστη',αλλά έλα μου ντε που δεν είναι έτσι...
Η ξιπασιά και η ξετσιπωσιά,ίδιον των ανερμάτιστων που θεώρησαν ότι απέκτησαν οντότητα,είναι αυτή που οδηγεί τα αυτοκίνητα και μας 'οδηγεί' σε απόψεις σαν και αυτή που περιγράφει ο Παντελής απηυδισμένος,ή και ακόμη να ξοδεύουμε χιλιάδες στα πλαστικά βυζιά των σκυλάδικων ή και να δίνουμε 40 ευρώ στην ξαπλώστρα της παραλίας στη Μύκονο, ή και πολλών άλλων αναλόγων,που τελειωμό δεν έχουν....Το τραβάω πολύ,λέτε?
Μπορεί,αλλά συνδέεται αν το καλοσκεφτείτε...Θυμήσου τον εαυτό σου λίγα έτη πριν,θυμήσου τι οδηγούσες λίγα έτη πριν,σκέψου με ειλικρίνεια (....sv2 μπράβο ειλικρινώς) τις ικανότητές σου και τότε μίλα
Αλλά πού τέτοια τύχη?
Είναι βαρύ το ποτό της ξιπασίας (ελεύθερος τονισμός...από την Πάνια σας αρέσει,από εδώ όχι? )Νεόπλουτοι και 'vlahoi' of the world ενωθείτε,γιατί οι δικοί μας σας φάγανε!!
Υ.Γ παρακαλώ οι γνησίως βλάχοι και οι καταγόμενοι από χωριό (όπως εγώ..) να μην παρεξηγηθούν,γιατί οι 'vlahoi' ουδεμίαν σχέση έχουσιν μαζί τους....ευτυχώς!!
φιλε tsilis συμφωνω, πρωτα απολα πρεπει να παραδεχθουμε οτι υπαρχει χρημα + υπερβολικο χρημα που σημαινει οτι εγω ποτε δεν εκπλησομαι με το πληθος των porshe κλπων.
το χρημα δε το εχουν ολοι οποτε το να λεμε οτι ο ελληνας εβγαλε λεφτα ειναι χαζο , λεφτα εβγαλε αυτος που ηδη ειχε , και επειδη δεν εχει τι να τα κανει φυσικα θα τα δωσει στη ξαπλωστρα και στο ακριβο αμαξι , γιατι το ακριβο αμαξι δε σημαινει τιποτα σημερα , σημαινει απλα οτι εχεις τα λεφτα να το παρεις.μπορει να μισεις τα αυτοκινητα.οσον αφορα την 'απαξιωση' λογικο ειναι - ταυτοχρονα υπερβολικο-(τωρα οι νεοι ειναι στη φαση 'S3 και ανω') γιατι ολα εχουν στραφει στο πουλ-μουρ , ετσι ενα ποιο ακριβο αμαξι 'μετραει' παντα περισσοτερο ακομα και αν δεν 'πηγαινει' ποτε γρηγοροτερα.
τα βλεπουμε και καθε μερα , ειμαστε και σνομπ και τα κραζουμε , θελουμε παντα περισσοτερα , τα περιοδικα τα απομυθοποιουν και εδεσε το γλυκο, + η ασχετοσυνη καλα κρατει.
δηλαδη σου λεει ο αλλος '200 αλογα , γ@μ@ει' τι λε ρε βλαμενε θα τα βαζεις συχνα στο δρομο? -
Ο χρήστης patro έγραψε:
δηλαδη σου λεει ο αλλος '200 αλογα , γ@μ@ει' τι λε ρε βλαμενε θα τα βαζεις συχνα στο δρομο?
Zητημα ειναι αν το 5% των κατοχων τους, τα εχουν παει οπως πρεπει(οχι σε ευθεια )
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Άλλο είναι αυτό που εννοεί ο Παντελής...Ορθά αναφέρθηκε ότι η απόκτηση ακριβού αυτοκινήτου έχει γίνει πολύ πιο εύκολη υπόθεση,ότι τα πλάισια έχουν γίνει καλύτερα και τα αυτοκίνητα σχετικώς βαρύτερα...
'Δεν πάνε?'
Βέβαια,τίποτε δεν είναι αίολο και ανεξήγητο τελικά!Αρκεί η παρατήρηση της καθ'ημέρα συμπεριφοράς και του τρόπου οδήγησης των Νεοελλήνων στις Εθνικές (...αλήθεια,έχετε οδηγήσει ποτέ με 100-120 χλμ στις δεξιές λωρίδες της εθνικής,και παράλληλα να παρατηρείτε τα δυνητικως θανατηφόρα να εκτυλίσσονται μπροστά σας από τους επίδοξους καμικάζι των 3 λωρίδων ?),ώστε να εξηγηθούν κάποια γεγονότα και απόψεις...
Αλλά πού τέτοια τύχη?
Γειά σου Γιατρέ !!!
Πέστα για να θυμόμαστε και να μην κατηγορούμε ... τις τράπεζες, τις βιομηχανίες,... τη ρημάδα κενωνία -
Ο χρήστης patro έγραψε:
[...] το χρημα δε το εχουν ολοι οποτε το να λεμε οτι ο ελληνας εβγαλε λεφτα ειναι χαζο , λεφτα εβγαλε αυτος που ηδη ειχε [...]Σε αυτήν τη φράση θα σταθώ που με έκανε να θυμηθώ το παρακάτω:
«Ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος»Επίσης θυμήθηκα μια κουβέντα που είχα με το νονό μου το '93 όταν στη διαδρομή Άρτα-Μενίδι με το Astra του (το κλασσικό της εποχής πεντάπορτο GL με 82 άλογα) και αφού προσπεράσαμε μία νταλίκα είπε «καλό το αυτοκίνητο, να είχε και 20 άλογα παραπάνω να δίνει καλύτερο γκάζι για όταν θέλεις να κάνεις μια προσπέραση... [...] Δε χρειάζονται περισσότερα από 100 άλογα σε ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο, τι να τα κάνεις;»
Τελικά μήπως είχε δίκιο τότε; I mean... το 307 πχ με τα 110 άλογα δεν είναι μια χαρά αυτοκίνητο στο δρόμο; Η 116i πόσο καλύτερες επιδόσεις θα έπρεπε να έχει δηλαδή;
Ίσως να μου φαίνονται εμένα ικανοποιητικά αυτοκίνητα βέβαια διότι στα λίγα χρόνια που έχω δίπλωμα έχω οδηγήσει (εννοώντας καθημερινά, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες) μόνο τα αυτοκίνητα της οικογένειας με 58 και 76 άλογα. ΟΚ, δεν έχουν καλές ρεπρίζ, δεν έχουν υψηλή τελική ταχύτητα αλλά το γνωρίζω και είμαι συμβιβασμένος με αυτό.
Μήπως τελικά θα έπρεπε να προσπαθούμε να βρίσκουμε τη «χρυσή τομή» στην αναλογία πορτοφόλι-άλογα αντί να αδειάζουμε το πορτοφόλι (μας; αλλωνών;) αδιακρίτως;
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Άλλο είναι αυτό που εννοεί ο Παντελής...Ορθά αναφέρθηκε ότι η απόκτηση ακριβού αυτοκινήτου έχει γίνει πολύ πιο εύκολη υπόθεση,ότι τα πλάισια έχουν γίνει καλύτερα και τα αυτοκίνητα σχετικώς βαρύτερα...
'Δεν πάνε?'
Αλλά πού τέτοια τύχη?
το γνωριζεις - βεβαια - πως απο τη στιγμη που αναφερεις τιμη παραλιας μυκονου, παει να πει πως γνωριζεις, συνεπως ακυρωνεις/αναιρεις αυτα που γραφεις?
δεν ειναι ακριβως ετσι ρε παιδια..
τα αυτοκινητα καλυπτουν αναγκες της εποχης...
οσα αλογα και να εχει ενα αυτοκινητο, φαινονται λιγα σε ευθειες το στυλ Α.Ο. και θηβας ή στις ανοιχτες καμπες που εχουν οι καινουριες Ε.Ο.
το δεν παει μπορω να το καταλαβω μονο σαν ανιστοιχια και συγκριτικα..
οταν ενα οπελ κορσα οπισι εχει τις ιδιες επιδοσεις με ενα διλιτρο golf gti τοτε 2 πραγματα συμβαινουν:- το κορσα παει τον κωλο του
- το γκολφ δεν παει
(μπονους τρακ) 3) ισχυουν τα 1) & 2)
πως να το κανουμε?
σχετικα με την συμπεριφορα στον δρομο, το εχω πει πιθανοτατα, οτι καποια στιγμη παιδια χανεις το μετρο... γυριζα με τον νικολα απο μια συναντηση της πατρας και ειχα 'εκνευριστει' απο το ποσο σιγα πηγαιναν ολοι γυρω μου... ξαφνικα κοιταω το κοντερ και ημουν 180 και ηθελα να προσπερασω!!
ενταξει, δεν ειναι ευκολο.. χανεις το μετρημα, οτι και να λεμε..
α!
το τι ειχαμε πριν και τι εχουμε τωρα δε νομιζω να εχει καμμια σχεση... -
Πές τα τρούλη!!
Τα άλογα έχουν γίνει πλέον στραγάλια. Βγαίνουν αυτοκίνητα και μας απασχολεί αν είναι βαριά για να κερδίσουν 0,0001 δευτερόλεπτο (που? από ποιόν?) στο 0-100!!
Παλιά 100 άλογα ήταν μια χαρά. Τώρα μιλάμε για 200 και παραπονιόμαστε!
Και το κυριότερο...ενώ έχουμε μπει για τα καλά στο λούκι της ικανοποίσης των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ορέξεων κατηγορούμε όλους τους άλλους για τις συνεχείς αλλαγές αυτοκινήτων...αφού βγήκε νέο μοντέλο με +2 κιλά ροπής (που προφανώς θα τα εκμεταλευτούμε στο έπακρο...)
Πολλά λεφτά κύριοι. Και κάπως πρέπει να ξοδευτούν, αφού ως γνωστόν, είναι σαν τα ψάρια. Πρέπει να τρώγονται φρέσκα!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Νομιζω οτι ο Ελληνας ξαφνικα (με διαφορους τρπους νομιμους η μη) απεκτησε πολλα λεφτα και επιδεινυει τον πλουτο του εμφανεστατα.Παλαιοτερα εβλεπες στο δρομο πχ Ferrari η BMW Ε34 535 και ηξερες οτι ανηκουν σε δυο ή τρεις το πολυ οικογενειες.Σημερα οπου και να κοιταξεις βλεπεις πανακριβα αυτοκινητα των 300 ή 500 χιλιαδων ευρω (Bentley,SLR,Aston Martin, Ferrari).Τελικα ειμαστε μια φτωχη χωρα με κροισους κατοικους.Βεβαια κυκλοφορουν και πολλα εισαγωγης αυτοκινητα.
Δεν τίθεται θέμα ότι όλοι πλούτισαν ξαφνικά.
Σε αυτό το φαινόμενο συντελεί κυρίως το ότι ο τρόπος να δανειστείς χρήματα έχει απλοποιηθεί αρκετά καθώς και το ποσό δανειοδότησης έχει αυξηθεί.
Στα δεκαετία του 1990 τα προσωπικά δάνεια ήταν το μέγιστο 1.000.000 δρχ (3.000 €) . Σε καταναλωτικά και δάνεια αυτοκινήτου ήταν πολύ περιορισμένες οι επιλογές με υψηλά επιτόκια και με αρκετά δικαιολογητικά, με εγγυητές και ιστορίες.
Σήμερα τα δάνεια και οι κάρτες εγκρίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και τα ποσά έχουν πολλαπλασιαστεί. Για παράδειγμα 10.000 € παίρνεις πολύ χαλαρά ως προσωπικό ή ανοιχτό δάνειο. Επίσης τα επιτόκια έχουν μειωθεί ενώ υπάρχουν και πολλά προγράμματα και πολλές επιλογές δανειοδότησης.
Ένας βασικός λόγος για την αύξηση των ακριβών αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι και η κατάργηση του τεκμηρίου. Και παλιότερα υπήρχε μαύρο χρήμα αλλά δεν μπορούσε να βγεί στην επιφάνεια.
Σήμερα επίσης υπάρχουν πολλοί τρόποι ξεπλύματος μαύρου χρήματος...
-
καλα κανουν κ απομυθοποιουνται.
σημερα ολοι μαθαινουμε, βελτιωνομαστε, ψαχνομαστε γενικοτερα περισσοτερο.
μην ψαρωνετε με τα αμαξια. ο οδηγος μετραει.
ΠΑΝΤΑ.
Απομυθοποίηση....