-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αγαπητέ Δημήτρη, γιατί πρέπει να εμπιστευτώ περισσότερο τα δικά σου (ή τα δικά μου) λεγόμενα από αυτά ενός εμπειρότερου δημοσιογράφου; Καλή κι η δική μας γνώμη, δεν είναι όμως πανάκεια. Και στο λέω αυτό, γιατί απαξιώνεις τελείως τα περιοδικά αυτοκινήτου κι αυτό νομίζω ότι δεν είναι σωστό.Καμία σχέση! Μισό να σου εξηγήσω!
Ο δημοσιογράφος το δοκιμάζει το αυτοκίνητο με σκοπό να κάνει την κριτική του και να το συγκρίνει με τον ανταγωνισμό! Δουλεία του είναι και για αυτό πληρώνεται! Εγώ δεν έχω κέρδος να σου πουλήσω ένα OPC αντιθέτως όσα λιγότερα πουληθούν τόσο καλύτερα για μένα! Όταν το πουλήσω θα πιάσει καλύτερη τιμή.
Εγώ το αμάξι το ζω καθημερινά και το κρίνω και καθημερινά! Δεν είπα ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει! Αλλά μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο value for money αυτοκίνητο στην κατηγορία του! Μπορέι να είναι OPC αλλά είναι και OPEL, με ότι αυτό σημαίνει!
Αν ο δημοσιογράφος πάει να μου πάρει στροφή με 180 και του κάνει μούτρα γιατί έτσι την πήρε με την Porsche που οδηγούσε στην προηγούμενη δοκιμή και μου πεί ότι το Corsa και κάθε Corsa δε στρίβει, τότε τι άλλο να πεί κανείς! Καλές οι κριτικές αλλά αν δεν το οδηγήσεις το κάθε αμάξι δε μπορείς να ξέρεις! Και να σου και κάτι τελευταίο! Από πότε οι δημοσιογράφοι μου έγιναν ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, από πότε έγιναν οδηγοι ολκής! Βάλε με σε μία πίστα με ένα δημοσιογράφο να δούμε ποιος θα κάνει καλύτερο χρόνο, εγώ που το οδηγάω 6 μήνες ή αυτός που το πήρε για μια δοκιμή!
Χρίσιμες οι κριτικές αλλά πάνω από όλα οι προσωπικές εμπειρίες είναι αυτές που μετράνε!Φιλικά
Δημήτρης -
Το πιο κομμουνιστικό απο τα 2
-
Δημήτρη, νομίζω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση! Μακάρι να είχαμε όλοι την εμπειρία τους (άπειρα χιλιόμετρα με τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα) και τις ικανότητές τους! Χωρίς να απαξιώνω και το ότι 'όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος'.
Κάτι ακόμα: άλλο τι μου αρέσει **εμένα **κι άλλο τι είναι αντικειμενικά καλό ή καλύτερο. Μπορεί στο δικό μου ταμπεραμέντο ή τρόπο οδήγησης να ταιριάζει το OPC, αυτό όμως δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι και καλύτερο από κάποιο άλλο μοντέλο.
Τέλος πάντων, έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας και στο κάτω-κάτω, δε νομίζω ότι διαφωνούμε και τόσο. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Δημήτρη είσαι ευχαριστημένος από το στρίψιμό του?
Το έχεις πιέσει σε κλειστά κομάτια?
Λένε ότι γενικά έχει παραπανίσια δύναμη που πάει χαμένη στους άθλιους, δημόσιους, ελληνικούς δρόμους. Τι λες?
Το σκεφτόμουν για αγορά γι' αυτό σε ρωτάω...
Α, κι από κατανάλωση πώς πάει?Φυσικά και το έχω πιέσει...Με ESP και χωρίς! Αν η άσφαλτος είναι γυαλί σε ευθεία σπινιάρει και με τρίτη (αν μπει το overboost). Στις στροφές είναι πολύ παιχνιδιάρικο, ο κώλος μπαίνει στο παιχνίδι, το γκάζι πρέπει να το μάθεις για να μην ενεργοποιείς το overboost kai κατ'επέκταση το ΕSP! Mε το ΕSP off, θέλει εξοικείωση λόγω υπερσυμπίεσης αλλά μαθαίνεται εύκολά και μετά αρχίζεις να οργώνεις! Αφου όμως δίνουμε βαρύτητα σε δημοσιογράφους - δοκιμαστές γιατι δε διαβάζεις τι είπε η κα. Φαμπιάτου εδώ:http://fabiatou.com/2007/12/opel-corsa-16-opc.html.
Όσον αφορά την κατανάλωση μετα από 10.000 χλμ έχω 10,4 μέση και απόλυτη 1018 λίτρα με 36 kmh/h μέση ωριαία ταχύτητα! Αλλά αν το πιέσεις πίνει τον άμπακα....λογικό είναι!
Ελπίζω να σε κάλυψα... -
Ο χρήστης Corsa OPC έγραψε:
Ελπίζω να σε κάλυψα...
Kαι βέβαια... προσωπικά εκτιμώ πολύ τους δημοσιογράφους-δοκιμαστές, αλλά δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στις γνώμες των ίδιων των ιδιοκτητών...
-
To πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες είναι πως ελάχιστοι μπορούν να παραδεχτούν αδύναμα σημεία του αυτοκινήτου τους ή/και πως ενδεχομένως δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Χώρια το οπαδικό στοιχείο, εδώ πέφτουν τσακωμοί για μάρκες, οπότε για συγκεκριμένα μοντέλα
Αντιθέτως ο δημοσιογράφος έχει το τεκμήριο (μαχητό φυσικά ) της αντικειμενικότητας.
Corsa OPC, όσο πιο σπάνιο είναι το αυτοκίνητό σου τόσο πιο πολύ το 'παντρεύεσαι' ακόμα και όταν θέλεις να το 'χωρίσεις'
-
Μα ακομα κ οι δημοσιογραφοι των 4τροχων το επελεξαν στη συγκριση του με το clio rs...
'Δίλημμα;
Με το χέρι στην καρδιά -και το συναίσθημα, ίσως- αλλά και βάσει της λογικής και των αντικειμενικών δεδομένων, μάλλον όχι. Βλέπετε, δεν έχουμε να κάνουμε με μια κόντρα ανάμεσα στα «γκάζια» και στο «στρίψιμο», όπως, για παράδειγμα, στο παρελθόν με το Punto GT και το 106 Rallye. Τα δεδομένα του παιχνιδιού έχουν αλλάξει, και μάλιστα σε σχέση όχι μόνο με τις ιπποδυνάμεις, τους κυβισμούς και την ασφάλεια αλλά και με τη συνολική ποιότητα των σύγχρονων προτάσεων. Πιο απλά, ίσως το θέλγητρο των υπερτροφοδοτούμενων 192 ίππων από μόλις 1.600 κ.εκ. του Corsa OPC να είναι αυτό που θα τραβήξει πρώτο την προσοχή, όμως, επί της ουσίας, δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος για την επιλογή του. Αξίζει, επειδή πρόκειται για την πιο εύστοχη, ευχάριστη και ανταποδοτική σπορ πρόταση της Opel, αναλογικά με τα δεδομένα της κατηγορίας όπου τοποθετείται. Οι επιδόσεις που προσφέρει συνοδεύονται από ποιότητα, ομοιογένεια και, κυρίως, ένα οδηγικό προφίλ που δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό «σπορ» ακόμα και με αυστηρά κριτήρια. Προσθέστε στα παραπάνω την ιδιαίτερα ελκυστική οικονομοτεχνική προσέγγιση, σε σχέση με τις δυνατότητες, το χαρακτήρα και τον εξοπλισμό, κι έχετε την απάντηση για το λόγο που το Corsa OPC είναι αγκαλιά με τον τίτλο του μπεστ σέλερ. Μοιραία, στην απευθείας σύγκριση, το Clio RS έρχεται αντιμέτωπο με τη σημαντική διαφορά κόστους, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί απλώς με την πιο ψαγμένη φιλοσοφία και τον εντονότερο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, οπότε πρακτικά γίνεται η επιλογή του μερακλή με τις εστιασμένες απαιτήσεις σε καθαρόαιμες οδηγικές αξίες._ 4Τ'Αποσπασμα απο τη συγκριτικη δοκιμη τους
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=12057 -
Ο χρήστης nass έγραψε:
To πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες είναι πως ελάχιστοι μπορούν να παραδεχτούν αδύναμα σημεία του αυτοκινήτου τους ή/και πως ενδεχομένως δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή.Χώρια το οπαδικό στοιχείο, εδώ πέφτουν τσακωμοί για μάρκες, οπότε για συγκεκριμένα μοντέλα
Αντιθέτως ο δημοσιογράφος έχει το τεκμήριο (μαχητό φυσικά ) της αντικειμενικότητας.
Corsa OPC, όσο πιο σπάνιο είναι το αυτοκίνητό σου τόσο πιο πολύ το 'παντρεύεσαι' ακόμα και όταν θέλεις να το 'χωρίσεις'
Στα της αντικειμενικότητας θα συμφωνήσω. Απλά υποτίθεται ότι μιλάμε με λογικούς ανθρώπους (όχι για οπαδούς) που, χώρια από την όποια υποκειμενικότητά τους, δεν έχουν ίδιο συμφέρον ούτε είναι πωλητές.
Το βρίσκω λοιπόν τουλάχιστον χαζό, να υποστηρίζεις ένα αυτοκίνητο ή μια μάρκα φανατικά και να μη βλέπεις τα αρνητικά του. Δε λέω βέβαια πως δε γίνεται...
-
- 'Η ανάρτηση δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο σε ότι αφορά την σχεδίαση της(McPherson, ημιάκαμπτος), αλλά είναι τόσο καλά και σοφά ρυθμισμένη που εντυπωσιάζει στην πράξη . … το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για να κινείται γρήγορα ...το Opel Corsa OPC έχει φτιαχτεί για να στρίβει! ...Μπορεί να μην έχει την ρυθμίσιμη συμπεριφορά ενός Clio Sport,αλλά ο δυνατός κινητήρας και η ουδέτερη συμπεριφορά του πλαισίου θα κάνουν το Corsa να κινείται σχεδόν το ίδιο γρήγορα με λιγότερη προσπάθεια από την πλευρά του οδηγού...Οι κλίσεις στις στροφές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ο πίσω άξονας δεν θα αναπηδήσει σχεδόν πουθενά και το γκάζι δίνει πάντα το παρόν για να τραβήξει το αυτοκίνητο προς την κατεύθυνση που στοχεύουν οι εμπρός τροχοί. Φυσικά εάν δεν σεβαστείς την δύναμη του κινητήρα και αρχίσεις να πατάς παραπάνω γκάζι από αυτό που χρειάζεται εννοείται ότι θα παραχθούν απίστευτες ποσότητες υποστροφής ισχύος και πολύς -ακριβός -καπνός από τα λάστιχα. Το πίσω μέρος είναι σχετικά ουδέτερο αλλά με τους κατάλληλους χειρισμούς δεν θα πει όχι στο να ανοίξει την πορεία του και να πλασαριστεί στην στροφή....'*
-
saxon 747, το λινκ που παραθέτεις, δεν είναι ότι πιο αντικειμενικό έχει υπάρξει. Η συγκεκριμένη κυρία σκέφτεται με διαφορετικά οδηγικά κριτήρια από σχεδόν όλους μας εδώ μέσα και κάποιες παρατηρήσεις της, όχι για εδώ συγκεκριμένα, είναι εντελώς off, μα εντελώς... όπως of topic είμαι κι εγώ .
-
H φαμπιάτου είναι που με 16αρι λεόν τσάγιασε Μ3;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H φαμπιάτου είναι που με 16αρι λεόν τσάγιασε Μ3;Ναι… και είστε εκτός θέματος.
-
-
Ο χρήστης ismini έγραψε:
Ναι… και είστε εκτός θέματος.
express service...
-
Τελικά τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα αμάξι 'στρίβει' ή 'δεν στρίβει'; Στρίβει ένα αμάξι που - σύμφωνα με τα λεγόμενα ιδιοκτητών του και δοκιμαστών - θέλει προσοχή όταν δεν έχει ηλεκτρονικά συστήματα ενεργοποιημένα για να το κρατάνε στο δρόμο και απαιτεί από τον οδηγό να 'πάει με τα νερά του' (όπως η ΑΣΤΡΙΦΤΗ και ενοχλητικά υποστροφική Citroen C5 του πατέρα μου) για να μη στουκάρει μετωπικά σε δέντρο ή στουκάρει στο ίδιο δέντρο έχοντας πρώτα φέρει δεκαπέντε σβουρές χωρίς ο οδηγός να έχει ελπίδα αντίδρασης έτσι και ο τελευταίος τολμήσει να μπει λίγο πιο γρήγορα από την ταχύτητα του μέσου Χανιώτη (δηλαδή την ταχύτητα μαστουρωμένης χελώνας που πάσχει από αρθριτικά) σε μια στροφή;
Εγώ νόμιζα ότι στρίβει ένα αμάξι που υπακούει πιστά, χωρίς δισταγμούς και τσιριμόνιες στις εντολές του οδηγού και του δίνει περιθώρια διόρθωσης της πορείας του, ενώ δε χαζολογάει με την - αδίκως κατέχουσα τον τίτλο της 'ασφαλούς' οδικής συμπεριφοράς - υποστροφή.
-
Ο χρήστης ismini έγραψε:
Δώστε και ένα link να το δούμε γιατι αδυνατώ να το πιστέψω... (αναφέρθηκε που αναφέρθηκε )
Ξέρω-ξέρω... way offtopic...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
saxon 747, το λινκ που παραθέτεις, δεν είναι ότι πιο αντικειμενικό έχει υπάρξει. Η συγκεκριμένη κυρία σκέφτεται με διαφορετικά οδηγικά κριτήρια από σχεδόν όλους μας εδώ μέσα και κάποιες παρατηρήσεις της, όχι για εδώ συγκεκριμένα, είναι εντελώς off, μα εντελώς... όπως of topic είμαι κι εγώ .Αποτελει ομως μια γνωμη. Ας τη λαβουμε και αυτη υπ'οψιν.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δώστε και ένα link να το δούμε γιατι αδυνατώ να το πιστέψω... (αναφέρθηκε που αναφέρθηκε )
Ξέρω-ξέρω... way offtopic...
Διαβασε και τα σχολια.
Οfftopic για λιγο ακομα... ξερω...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
saxon 747, το λινκ που παραθέτεις, δεν είναι ότι πιο αντικειμενικό έχει υπάρξει. Η συγκεκριμένη κυρία σκέφτεται με διαφορετικά οδηγικά κριτήρια από σχεδόν όλους μας εδώ μέσα και κάποιες παρατηρήσεις της, όχι για εδώ συγκεκριμένα, είναι εντελώς off, μα εντελώς... όπως of topic είμαι κι εγώ .αν κατσεις και το διαβασεις θα δεις οτι ειναι αντικειμενικη
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τελικά τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα αμάξι 'στρίβει' ή 'δεν στρίβει'; Στρίβει ένα αμάξι που - σύμφωνα με τα λεγόμενα ιδιοκτητών του και δοκιμαστών - θέλει προσοχή όταν δεν έχει ηλεκτρονικά συστήματα ενεργοποιημένα για να το κρατάνε στο δρόμο και απαιτεί από τον οδηγό να 'πάει με τα νερά του' (όπως η ΑΣΤΡΙΦΤΗ και ενοχλητικά υποστροφική Citroen C5 του πατέρα μου) για να μη στουκάρει μετωπικά σε δέντρο ή στουκάρει στο ίδιο δέντρο έχοντας πρώτα φέρει δεκαπέντε σβουρές χωρίς ο οδηγός να έχει ελπίδα αντίδρασης έτσι και ο τελευταίος τολμήσει να μπει λίγο πιο γρήγορα από την ταχύτητα του μέσου Χανιώτη (δηλαδή την ταχύτητα μαστουρωμένης χελώνας που πάσχει από αρθριτικά) σε μια στροφή;Εγώ νόμιζα ότι στρίβει ένα αμάξι που υπακούει πιστά, χωρίς δισταγμούς και τσιριμόνιες στις εντολές του οδηγού και του δίνει περιθώρια διόρθωσης της πορείας του, ενώ δε χαζολογάει με την - αδίκως κατέχουσα τον τίτλο της 'ασφαλούς' οδικής συμπεριφοράς - υποστροφή.
Θα πρεπει να ρωτησεις αυτους που εγραψαν αυτο που παρεθεσα πιο πανω απο τη συγκριση corsa opc κ clio rs πως αντιλαμβανονται τον ορο στριβει...
Fiat grande punto abarth VS Opel Corsa OPC