-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ε ρε μία ΧΟΥΝΤΑ που χρειάζεται!!!!
Kαι με τη χούντα πάλι κάποια άλλα λαμόγια θα βολεύονται οπότε + - ο λογαριασμός τα ίδια βγάζει.
Μάλλον θα πρέπει να είχαν κερδίσει οι Γερμανοί τον πόλεμο -
delete
-
Mε τη γεωθερμία στην Νίσυρο υπάρχει κακό προηγούμενο.
Η2S ή βρωμόθειο αν σας λέει κάτιΔυστυχώς πέρα απ την αδιαμφισβήτητη ηλιθιότητα ορισμένων και την εκφορά γνώμης για το ό,τιδήποτε(γνωστό το ρητό περί ομοιότητας κ@λοτριπίδων και γνώμεων), υπάρχει πάντα και η αρπακολατζίδικη αντιμετώπιση απ το κράτος που δημιουργεί καχυποψία...
Επειδή αναφέρθηκε η Κύπρος πάντως, να σας ενημερώσω ότι ετοιμάζεται η εγκατάσταση μεγάλου αιολικού παρκου (είχα βρεθεί σε σεμινάριο με παιδιά απ τον διαχειριστή της κύπρου, για την εκμάθηση ενός προγράμματος εξομοιώσεων και τα λέγαμε).
Μία άλλη συνάντηση που είχα πρόσφατα, άκυρη ήταν στο καράβι για ελλάδα. Πέτυχα εναν ορνιθολόγο και μου έδειξε φωτο απο συνέδριο με χιλιάδες νεκρά πουλιά στα αιολικά πάρκα στην αμερική και στην Ισπανία. Μου έλεγε μάλιστα ότι στην Αμερική, ο πληθυσμός των αετών έχει μειωθεί δραματικά.
Μήπως πλέον πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε και για το λόμπυ της Gamesa, GΕ, Siemens κοκ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:hmmm:
Mε τη γεωθερμία στην Νίσυρο υπάρχει κακό προηγούμενο.
Η2S ή βρωμόθειο αν σας λέει κάτιΔυστυχώς πέρα απ την αδιαμφισβήτητη ηλιθιότητα ορισμένων και την εκφορά γνώμης για το ό,τιδήποτε(γνωστό το ρητό περί ομοιότητας κ@λοτριπίδων και γνώμεων), υπάρχει πάντα και η αρπακολατζίδικη αντιμετώπιση απ το κράτος που δημιουργεί καχυποψία...
Επειδή αναφέρθηκε η Κύπρος πάντως, να σας ενημερώσω ότι ετοιμάζεται η εγκατάσταση μεγάλου αιολικού παρκου (είχα βρεθεί σε σεμινάριο με παιδιά απ τον διαχειριστή της κύπρου, για την εκμάθηση ενός προγράμματος εξομοιώσεων και τα λέγαμε).
Μία άλλη συνάντηση που είχα πρόσφατα, άκυρη ήταν στο καράβι για ελλάδα. Πέτυχα εναν ορνιθολόγο και μου έδειξε φωτο απο συνέδριο με χιλιάδες νεκρά πουλιά στα αιολικά πάρκα στην αμερική και στην Ισπανία. Μου έλεγε μάλιστα ότι στην Αμερική, ο πληθυσμός των αετών έχει μειωθεί δραματικά.
Μήπως πλέον πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε και για το λόμπυ της Gamesa, GΕ, Siemens κοκ
Α. Αν κρίνεις βάσει μίας πειραματικής διάταξης του 80 μία τεχνολογία είσαι άξιος της μοίρας σου.
Β. Για τον ορνιθολόγο τώρα με τους αετούς και τα άλλα πουλιά. Παίζει να είναι εντελώς μα εντελώς άκυρος ο συγκεκριμένος. Η Αμερική ξεκίνησε σχετικά αργά με μεγάλες τουρμπίνες. Στις περιοχές όπου υπάρχουν πολλά παλαιά πάρκα όπου και υφίσταται η πιθανότητα ο αετός να πέσει πάνω σε κάποια λεπίδα (και αυτό αν έχει αυτοκτονικές τάσεις) και πάλι δεν θα βρεις νεκρά πουλιά καθώς το σύνολο πρακτικά των ανεμογεννητριών είναι από 500kw και άνω με ταχύτητες τέτοιες που είναι πιο εύκολο πουλί να καθίσει πάνω στη γεννήτρια παρά να πέσει στην πτέρυγα.
Γ. Μήπως λέω μήπως όλοι αυτοί που λένε για όλα αυτά είναι απλά υπάλληλοι της Shell, Mobil, Exxon και δεν συμμαζεύεται. Κάτι τέτοια έλεγαν και πριν 30 χρονιά για τα πυρηνικά ξέρεις....
-
Φαντάζομαι το δεύτερο πρόσωπο είναι χάριν της συζήτησης, μιας και πιστεψέ με ξέρω καλά τις τεχνολογίες.
Αυτό που ήθελα να τονίσω, είναι ότι λόγο έλλειψης σε τέτοιες μελέτες πολλές φορές του social engineering, δημιουργούνται κακά προηγούμενα που δύσκολα ξεπερνούνται. Και ο κόσμος δεν είναι εν τέλει πάντα εσφαλμένα καχύποπτος.
Αυτό ήταν το νόημα που ήθελα να περάσω, πιστεύω να το κατάλαβεςΒ Για την αμερική έχεις δίκιο, μιας και αυτές οι τουρμπίνες δεν χρησιμοποιούνται, τουλάχιστον εδώ
Youtube VideoΚαι απ την Δανία υπάρχει ο αντίλογος
http://www.windpower.org/en/tour/env/birds.htmΤο θέμα για το environmentan impact δεν το γνωρίζω καθόλου, μιας και δεν με εχει απασχολήσει, αλλά το είχα θεωρήσει κι εγώ προπαγάνδα. Απλά εκείνη η συνάντηση με έβαλε σε σκέψεις
Γ. Στην Γερμανία, στην Ισπανία και στην Δανία, να είσαι σίγουρος ότι έχουν πολύ μεγάλη δύναμη.
Σίγουρα όλα αυτά μπορεί να είναι και προπαγάνδα, απλά δεν το απορρίπτω ασυζητητί. Και αυτό το λέω, μιας και ήταν ένα θέμα που το 'εμαθα' πρόσφατα, μιας και δεν το πίστευα καθόλου, ασπαζόμενος την δική σου προσέγγιση -
POSOI APO ESAS POU SYNFONHTE NA VALOUN ANEMOGENHTRIES EISTE APO EKEI;
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
POSOI APO ESAS POU SYNFONHTE NA VALOUN ANEMOGENHTRIES EISTE APO EKEI;Γουιτς αρ ιν γιορ οπινιον δε προμπλεμς ριλεϊτεντ του γουιντ τζενερεϊτορς;
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
POSOI APO ESAS POU SYNFONHTE NA VALOUN ANEMOGENHTRIES EISTE APO EKEI;Εγώ είμαι από την Αθήνα και δεν έχω πρόβλημα να γεμίσω τον Υμηττό, την Πάρνηθα, το όρος Αιγάλεω με ανεμογεννήτριες.
Ακόμα θα ήθελα να επιτρέψει το αδηφάγο κράτος την εγκατάσταση μικρών Φ/Β (ως 3 ΚW) από Πολυκατοικίες χωρίς να υπάρχει η απαίτηση η Πολυκατοικία να αποκτήσει ΑΦΜ θεωρούμενη ως παραγωγός.
Θα ήθελα τα σκουπίδια που στέλνω στα ΧΥΤΑ να τα έστελνα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που θα μπορούσε να εγκατασταθεί εντός του Λεκανοπεδίου και να πάψει έτσι η ανεξέλεκτη καύση σκουπιδιών είτε ακουσίως είτε ηθελιμένα (όπως συμβαίνει στους καταυλισμούς Αθιγγάνων για την αφαίρεση του χαλκού).
Θα ήθελα δε, να θεωρηθεί υποχρέωση σε κάθε μεγάλο Mall που θα φτιαχτεί να υπάρξει και εγκατάσταση ήπιας Γεωθερμίας για την εξυπηρέτηση του.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
POSOI APO ESAS POU SYNFONHTE NA VALOUN ANEMOGENHTRIES EISTE APO EKEI;
Εγώ είμαι από την Αθήνα και δεν έχω πρόβλημα να γεμίσω τον Υμηττό, την Πάρνηθα, το όρος Αιγάλεω με ανεμογεννήτριες.
+1.
Ποτέ δε μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση η ύπαρξη ανεμογεννητριών σε κάποια πλαγιά βουνού. Ίσα-ίσα που σε ξεροβούνια δίνουν μια πιο 'γεμάτη' εικόνα.
-
Προσωπικά, μπορώ να πω ότι μου αρέσει κιόλας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προσωπικά, μπορώ να πω ότι μου αρέσει κιόλας.Δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν πολλά όσο υπάρχει κόσμος που πιστεύει ή 'πιστεύει' ότι καλύτερα να υπάρχει στην ελληνική επικράτεια αυτή η εικόνα.
αντί για αυτή
-
Mε τη διαφορά ότι την πρώτη εικόνα, οι κύριοι στη Σέριφο δεν την βλέπουν, την απολαμβάνουν μόνο οι τυχεροί της Πτολεμαϊδας
Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι ανεμογεννήτριες είναι άσχημες, και οι πολυκατοικίες στην Κυψέλη, ή οι γραμμές Υψηλής Τάσης είναι ωραίες.
+1 για τα heat pumps ειδικά σε μεγάλα κτίρια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mε τη διαφορά ότι την πρώτη εικόνα, οι κύριοι στη Σέριφο δεν την βλέπουν, την απολαμβάνουν μόνο οι τυχεροί της ΠτολεμαϊδαςΕπίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι ανεμογεννήτριες είναι άσχημες, και οι πολυκατοικίες στην Κυψέλη, ή οι γραμμές Υψηλής Τάσης είναι ωραίες.
+1 για τα heat pumps ειδικά σε μεγάλα κτίρια
Γιατι τους κυρίους στην Σέριφο τους έχουμε καλομάθει όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες. Αν ο καθένας πλήρωνε το πραγματικό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος θα βλέπαμε άλλες συμπεριφορές.
Εσύ καλά τα λες για τα heat pumps να δεις όμως τι γραφειοκρατία υπάρχει για να πάρει την άδεια εγκατάστασης!!!!
-
Eιλικρινά πίστεψέ με ούτε θέλω να μάθω
Κάποια πράγματα μου φαίνονται τελείως τραγικά...
Παρεπιπτώντος, στο πρότζεκτ των μαθητών που επιβλεπω, έχουν να παίξουν με ένα σενάριο όπου μια γειτονιά έχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και heat pumps. Προβλέπω να γίνεται στο δίκτυο το έλα να δείς -
Και κατι που ειδα συχνα στην Γερμανια...πολλα χωρια με γραμμες υψηλης τασης.
Εδω ομως ειμαστε εξυπνοι και αποφασισαμε κατοπιν...ερευνων (του Χαρδαβέλλα άραγε;) οτι βλαπτουν την υγεια
Τελικα ολα αυτα τα 'μην' μηπως ειναι καθε αλλο παρα περιβαλλοντικά και ειναι απλως εκβιασμοί και δοσοληψίες; -
Με διάφορους τρόπους, ο Έλληνας Πολίτης έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη στο desicion making της χώρας. Τι και αν υπάρχει νόμος ή directive για κάτι πολύ συγκεκριμένο (όπως το ποσοστό χρήσης ενέργειας από ΑΠΕ), τι και αν υπάρχουν και ελληνικές πολιτικές, όλα κολλάνε στην εφαρμογή. Ο καθένας βγαίνει και κλείνει δρόμους, ενοχλεί, κόβει την Ελλάδα στα 2, άσχετα με το άν έχει δίκιο ή άδικο.
Κάθε μήνα έχουμε τις απεργίες (σούπα έγιναν και αυτές) παραλύει το κέντρο, αλίμονό σου αν πρέπει να κατέβεις κάτω εκείνη την μέρα, ή ακόμα χειρότερα αν εργάζεσαι εκεί συνέχεια. Κάμποσα εκατομμύρια ανθρώπων στο έλεος αυτών που αποφασίζουν δημοκρατικά να διαμαρτυρηθούν.
Όπως καταλαβαίνετε, η λύση δεν είναι αποκλειστικά η θέσπιση νομοθεσίας και στόχων για περιβαλλοντική ανάπτυξη, αλλά η εφαρμογη ενός πλαισίου εφαρμογής αυτών, που θα μπορεί δραστικά να αποκρούει τον κάθε απολίτιστο που θεωρεί (πχ) την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου σε περιοχές μη προστατευμένες ΟΧΛΗΣΗ.
Έλεος, φτάνει πια. Μας κυβερνάνε φέτος οι αγρότες, πέρσι η Αστυνομία, πρόπερσι οι συνταξιούχοι, αντιπρόπερσι ΟΛΜΕ κ.ό.κ
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Με διάφορους τρόπους, ο Έλληνας Πολίτης έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη στο desicion making της χώρας. -
Βάλε λίγη κορτιζόνη για τη φαγούρα
Μια Betnovate θα σε καλύψει πιστεύω -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Με διάφορους τρόπους, ο Έλληνας Πολίτης έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη στο desicion making της χώρας. Τι και αν υπάρχει νόμος ή directive για κάτι πολύ συγκεκριμένο (όπως το ποσοστό χρήσης ενέργειας από ΑΠΕ), τι και αν υπάρχουν και ελληνικές πολιτικές, όλα κολλάνε στην εφαρμογή. Ο καθένας βγαίνει και κλείνει δρόμους, ενοχλεί, κόβει την Ελλάδα στα 2, άσχετα με το άν έχει δίκιο ή άδικο.Κάθε μήνα έχουμε τις απεργίες (σούπα έγιναν και αυτές) παραλύει το κέντρο, αλίμονό σου αν πρέπει να κατέβεις κάτω εκείνη την μέρα, ή ακόμα χειρότερα αν εργάζεσαι εκεί συνέχεια. Κάμποσα εκατομμύρια ανθρώπων στο έλεος αυτών που αποφασίζουν δημοκρατικά να διαμαρτυρηθούν.
Όπως καταλαβαίνετε, η λύση δεν είναι αποκλειστικά η θέσπιση νομοθεσίας και στόχων για περιβαλλοντική ανάπτυξη, αλλά η εφαρμογη ενός πλαισίου εφαρμογής αυτών, που θα μπορεί δραστικά να αποκρούει τον κάθε απολίτιστο που θεωρεί (πχ) την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου σε περιοχές μη προστατευμένες ΟΧΛΗΣΗ.
Έλεος, φτάνει πια. Μας κυβερνάνε φέτος οι αγρότες, πέρσι η Αστυνομία, πρόπερσι οι συνταξιούχοι, αντιπρόπερσι ΟΛΜΕ κ.ό.κ
MAMAΑΑΑ! ΦΑΣΙΣΤΑΣ!
-
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Το πρόβλημα της Σέριφου