-
Καλά θυμάσαι, ήταν 1.200-1.300 και πήγαινε σε άλλη κλάση ταξινόμησης, ενώ τα άλλα είχαν έκδοση 1.000 κυβικών.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το Wagon R νομίζω ότι ήταν σημαντικά ακριβότερο.Και καποια χρόνια αργότερα........
Το είχα πάρει 2.750.000δρχ με όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες της εποχής!!!!! -
Είχα για ένα διάστημα μικρό, καμιά εβδομάδα, ένα Audi A3 τριθυρο του 2002 1800 turbo 150ps. Διετίας αμάξι ήταν, δεν είχε βγάλει κανένα πρόβλημα, η ποιότητα κατασκευής πολύ καλή, τραβούσε πολύ καλά, όμως εκείνο που με τπτ δεν μπορούσα να συνηθίσω ήταν η έντονη υποστροφή του. Και το Golf II Gti 138 άλογα είχε ένα μικρό θέμα υποστοφής αλλά αν το μάθαινες ήταν εντάξει. Στο Α3 δεν μπόρεσα να το μάθω. Την μούρη την πετούσε εύκολα. Είχε κανένα θέμα υποστροφής αυτό το μοντέλο ή ήταν δικό μου θέμα;
Και κάτι άλλο. Διάβασα 2 με 3 σελίδες. Εντάξει από το Ατος για τα λεφτά του και για αμάξι πόλης τι να περιμένεις. Το είχα κανά δύο ημέρες, εντάξει για την πόλη καλό ήταν. Άνετο 1000αράκι με 55 άλογα τι να σου δώσει αλλά και πάλι τραβούσε. Τότε είχε κάτι ciquecento με 38 άλογα που είχα μπει μέσα μια φορά και τα απλά ceicento και νύσταζες μέχρι να πιάσουν τα 80. Μόνον τα Sporting άξιζαν. Γενικά η Hiunday τότε και στο Accent της δεύτερης γενιάς είχε πολύ μαλακές αναρτήσεις.
Δεν διάβασα στις 2 αυτές σελίδες, δεν ξέρω αν είναι σε προηγούμενες για το Punto GT. Δεν το είχα ποτέ. Αλλά για κράτημα και αξιοπιστία δεν άκουγα τα καλύτερα λόγια όπως και για το lag του turbo που αν δεν το ήξερες, ειδικά σε στροφή μπορεί να την έκανες ευθεία από όσο μου είχε πει παλικάρι που το είχε το αμάξι ο αδερφός του. Βέβαια για την εποχή του και τα κυβικά του ήταν γρήγορο. -
Συγγνωμη αλλα το Seicento ειναι ανωτερο αμαξακι απο το Atos ,απο προσωπικη επαφη. Το Ciquecento ειναι αμαξι αρκετα παλιοτερο, δεν εχει νοημα η συγκριση.
Εννοειται επισης οτι ηταν αρκετα υποστροφικα αυτοκινητα τα VAG 1.8T της εποχης... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Συγγνωμη αλλα το Seicento ειναι ανωτερο αμαξακι απο το Atos ,απο προσωπικη επαφη. Το Ciquecento ειναι αμαξι αρκετα παλιοτερο, δεν εχει νοημα η συγκριση.
Εννοειται επισης οτι ηταν αρκετα υποστροφικα αυτοκινητα τα VAG 1.8T της εποχης...γκοντ φαδερ, ειχα παρει καποτες στη γυναικα το ατοζ. και το πρωτο το ψηλο, χωρις υδραυλικο μαλιστα και το επομενο το χαμηλο. μια χαρα επηγαινε και το πρωτο και το δευτερο. στο πρωτο εβλεπες ομως δελτιο καιρου - θυμαμαι ειχε σε καποιο καναλι μια ωραια γκομενιτσα που κουναγε τα χερια να δειξει στο χαρτη και αναστεναζα. στο περιφερειακο της πατρας στις γεφυρες επρεπε να κανεις τακ για το κρατησεις ευθεια - τοτε συνεχισα τα μαθηματα στον ναυτικο ομιλο. στο αλλο επρεπε να ξερεις οτι οι ζαντες του εκαναν σε πολλα της εποχης, μου το ειχαν ξεζανταρει 3 φορες, τη εξω απο το σπιτι, τις αλλες στο παρκιν του απολλωνα τοτε-κλουμπ 22 τωρα. τοτε στο σπιτι μαλιστα δεν ειχε δει η λήγκαλ σπάουζ τους τσιμεντολιθους που το ειχαν σηκωσει και επεσε κατω και επηγε και καμποσο με τους δισκους μπροστα και τα ταμπουρα πισω. δεν εσπαγαν ομως.
μετα ειχα εμπνεφση. ειχα κανει τα παιδια, δεν μου χρειαζοτανε η σπάουζ. επηρα ματιζ. καπου εδω μεσα υπαρχει η ιστορια με τη μηνυση που τους εκαμα και τους αναγκασα σε ανακληση - εκει στα στενακια πισω απο τον παλιο οπαπ επαψα απο τοτες να πηγαινω, ο τεχνικος κατι ειχε ορκιστει να με συνουσιασει...
το σέι απο τη αλλη, οπως και το ξερεις, σερνοτανε πολυ. και εμενε. και δεν σταματαγε ουτε με ποδι κατω.
ευτυχως δεν υπαρχουν πια ουτε ολα αυτα τα φαστφουνταδικα εκεινης εποχης και μαζι τους χαθηκανε και αυτα τα χρεπια...Αρ.Ες.
το ματιζ ητανε το γκαμπριο-τοπλες. παντα ειχα πειραγμενη λιμπιντο.
το ειχε παρει λοιπον και επηγε ναυπακτο και επιασε και 160-170.
και θυμαμαι ερωταγε σε ενα τραπεζι τη κουμπαρα (μηχ-μηχ προισταμενη/διευθυντρια σε γνωστο ομιλο μεχρι το σημερον) γιατι ακουγοταν ενα κλαπ-κλαπ απο επανω... η αγγελικουλα παντα ψαγμενη:- Ο χάρος σου εκτυπαγε να μπει μεσα
-
O Γάτος εκτός του ότι είναι 6 χρόνια νεώτερος από το 500, αλλά σύγχρονος με το 600, ήταν διαφορετικό κόνσεπτ από τα ιταλικά. Το κυριώτερο κοινό στοιχείο τους είναι ότι είναι πολύ κοντά κοστολογικά και ότι κατά κύριο λόγο σχεδιάστηκαν για χρήση ως δεύτερα.
Οι κυριώτερες διαφορές τους ήταν στους χώρους και στη διαμόρφωσή τους. Ο Γάτος, και περισσότερο στην αρχική του έκδοση και όχι στην Prime, είναι ουσιαστικά εμπνευσμένος από τα ιαπωνικά kei, ταιριάζει πάρα πολύ στις διαστάσεις και αναλογίες τους, θεωρώ ότι ο 100% απευθείας ανταγωνιστής είναι το kei Wagon R+ και τα γεννόσημα του. Επίσης τα ιταλικά είχαν μόνο δύο πόρτες επιβατών, τεράστια διαφορά στην προσσέγγιση.
Ο Γάτος τα πήγε σχετικά καλά και στο γιούρονκαπ, 3/5 το μεν, μη δοκιμασθέν το 500, 1/5 το 600.
Ελπίζω καταλαβαίνουμε τι θα είχε ακούσει το μαγαζί αν είχε συμβεί το αντίθετο.Για πρώτο μικρό των κορεατών, και 100% αυτόφωτο και όχι ριμπατζιά ή με δανεικά εξαρτήματα, τα πήγε εξαιρετικά.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Είχα για ένα διάστημα μικρό, καμιά εβδομάδα, ένα Audi A3 τριθυρο του 2002 1800 turbo 150ps. Διετίας αμάξι ήταν, δεν είχε βγάλει κανένα πρόβλημα, η ποιότητα κατασκευής πολύ καλή, τραβούσε πολύ καλά, όμως εκείνο που με τπτ δεν μπορούσα να συνηθίσω ήταν η έντονη υποστροφή του. Και το Golf II Gti 138 άλογα είχε ένα μικρό θέμα υποστοφής αλλά αν το μάθαινες ήταν εντάξει. Στο Α3 δεν μπόρεσα να το μάθω. Την μούρη την πετούσε εύκολα. Είχε κανένα θέμα υποστροφής αυτό το μοντέλο ή ήταν δικό μου θέμα;
Και κάτι άλλο. Διάβασα 2 με 3 σελίδες. Εντάξει από το Ατος για τα λεφτά του και για αμάξι πόλης τι να περιμένεις. Το είχα κανά δύο ημέρες, εντάξει για την πόλη καλό ήταν. Άνετο 1000αράκι με 55 άλογα τι να σου δώσει αλλά και πάλι τραβούσε. Τότε είχε κάτι ciquecento με 38 άλογα που είχα μπει μέσα μια φορά και τα απλά ceicento και νύσταζες μέχρι να πιάσουν τα 80. Μόνον τα Sporting άξιζαν. Γενικά η Hiunday τότε και στο Accent της δεύτερης γενιάς είχε πολύ μαλακές αναρτήσεις.
Δεν διάβασα στις 2 αυτές σελίδες, δεν ξέρω αν είναι σε προηγούμενες για το Punto GT. Δεν το είχα ποτέ. Αλλά για κράτημα και αξιοπιστία δεν άκουγα τα καλύτερα λόγια όπως και για το lag του turbo που αν δεν το ήξερες, ειδικά σε στροφή μπορεί να την έκανες ευθεία από όσο μου είχε πει παλικάρι που το είχε το αμάξι ο αδερφός του. Βέβαια για την εποχή του και τα κυβικά του ήταν γρήγορο.Το Punto gt το έχω. Το πρόβλημά του είναι ο τρόπος που μπαίνει η τουρμπίνα ( όπως το είπες πχ πάνω σε στροφή) αυτό όμως ήταν πρόβλημα σχεδόν όλων των αυτοκινήτων με τουρμπίνα της εποχής. Δεν είναι όπως τωρα. Σαφώς δεν είχε την ομοιογένεια ενός πχ 106 rallye. Θυμίζω 0-100 έκανε ψηλά 7αρια. Πολύ καλά για την εποχή και τα κυβικά του ειδικά αν λάβουμε υπ´οψιν τον κινητήρα που είχε και που ερχότανε απο πολλά χρόνια πίσω. Όσο αφορά την αξιόπιστία του τα μέταλλα που είχε ο Ιταλός στον κινητήρα ήταν άπαιχτα απο πολλά άλλα. Τωρα αν ο κάθε νεανίας έβαζε πάνω τουρμπίνα απο SCANIA (ρίξε μια ματιά στα μεταχειρισμένα να δείς κανιβαλισμούς άνευ προηγουμένου, χωρίς να υπολογίζουμε όσα αναφέρουν 136 άλογα αλλά πρίν βγούν προς πώληση δουλεύανε με άλλες τουρμπίνες και προγράμματα. Και εννοείτε ο Μαστρο Μήτσος racing πάνω σε σαξόραλα και gt έμαθε να τουρμπίζει και να βάζει τετραπετάλουδα. Και όπως είναι γνωστό όταν τα άλογα γίνονται στραγάλια πάρε και καμμιά μπουκάλια ουίσκι γιατί τα ξενύχτια στα συνεργεία κρατάνε πολύ, χώρια την αφαίμαξη του πορτοφολιού.
-
Παντως οκ ,υπηρχαν και αλλης φιλοσοφιας αυτοκινητα αρκετα πριν με πολυ γραμμικη λειτουργια του turbo... Πολυ προχειρα επειδη την ειχε ο πατερας μου, cx 2.5 Τ2. Σμουδ οσο και το αμαξι γενικως.
-
Andreas61971 είναι αλήθεια ότι γινόταν πειράγματα. Άκουγα για 200άλογα, 250άλογα, οπότε αν οι αναφορές είναι από εκεί, έχεις δίκιο πως αδικείται η αξιοπιστία του κινητήρα ο οποίος για την εποχή εκείνη ήταν σε άλλο επίπεδο. Ήταν ένα αυτοκίνητο από όσο έτσι το έζησα και στην παρέα και γενικότερα με γνωστούς που από πολλούς αγαπήθηκε και από άλλους μισήθηκε. Δεν πέρασε όμως απαρατήρητο. Αγαπήθηκε γιατί με 1400 κυβικά πήγαινε πολύ γρήγορα για τότε και μισήθηκε για τον ίδιο λόγο για όσους βρέθηκαν μπροστά του και το είδαν να τους κερνάει. Αυτό και το rallye μου άρεσαν εμφανισιακά πολύ εκείνη την εποχή. Το rallye όχι τόσο μέσα, το Punto μέσα για εμένα ήταν ομορφότερο. Όπως ωραίο και γρήγορο για τα κυβικά του ήταν και το 106xsi. Για κανένα 6μηνο είχα το 306 Hatchback (3θυρο), αυτό εδώ σε μαύρο μεταλικό χρώμα 1.6 κυβικά https://www.parkers.co.uk/peugeot/306/. Πολύ όμορφο οδηγηκά αυτοκίνητο. Δεν το πίεσα, ήταν ξεκούραστο στο ταξίδι, τραβούσε καλά, για εμένα ποιοτικό μέσα, δεν έβγαλε κάποια ζημία και ωραίο αυτοκίνητο. Χαιρόμουν να το οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο. Τεσπα. Κλείνω την παρένθεση.
-
Συγκριση του punto gt, με citroen 2,5lt τουρμπο που απεδιδε λιγοτερα αλογα κι απο το punto
Edit [Admin]
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Συγκριση του punto gt, με citroen 2,5lt τουρμπο που απεδιδε λιγοτερα αλογα κι απο το puntoσου ανοιγουν το περιοδικο να δεις τη θεα, να δεις ποσο ψαγμενο ειναι το μπρα που φοράει.
και απαντας για συγκριση με τη κορη του περιπτερα που ψωνιζει απο παγκο... -
Αλλος τα συγκρινε
εγω σχολιασα την ακυρη συγκριση , αν δεν καταλαβες -
Δεν την ήξερα την CX γενικότερα και ψάχνοντας ένα βιντεάκι που μου άρεσε ήταν αυτό το συγκριτικό.
Πόσο καλύτερο αυτοκίνητο ήταν!!!Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Δεν την ήξερα την CX γενικότερα και ψάχνοντας ένα βιντεάκι που μου άρεσε ήταν αυτό το συγκριτικό.
Πόσο καλύτερο αυτοκίνητο ήταν!!!Εξαιρετικό αυτοκίνητο για την εποχή της (και όχι μόνο) και μια από τις μεγάλες μου αγάπες στο χώρο του αυτοκινήτου. Ακόμα και σήμερα, θέλω να μπορέσω κάποια στιγμή να αποκτήσω μια CX 2.5 Gti.
-
Εμένα μόνο η xantia μου άρεσε από Citroen , παλαιότερα και μικρότερος η CX και αντίστοιχα μοντέλα όπως η BX μου φαίνονταν πολύ πολύ αλλόκοτα , περίεργα σχεδιαστικά , έλεγα από μέσα μου ποιος λογικός άνθρωπος τα αγοράζει;
Τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει μάλλον λόγω ωριμότητας , μάλιστα χαζεύω συνέχεια μια μαύρη XM κάθε φορά που την βλέπω εκτός γκαράζ στην περιοχή μου!
Έχω επίσης πάθει και ένα μικρό έρωτα με την DS5 που κυκλοφορεί πλέον κάποια χρόνια αλλά τώρα τελευταία την παρατηρώ και αυτή στο δρόμο.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει μάλλον λόγω ωριμότητας , μάλιστα χαζεύω συνέχεια μια μαύρη XM κάθε φορά που την βλέπω εκτός γκαράζ στην περιοχή μου!Άλλος έρωτας από εκεί....πανέμορφο αυτοκίνητο και πολύ μπροστά από την εποχή της!
-
alfa 33, δεν το οδηγάς, απλά σε οδηγεί !
-
Ο χρήστης foni έγραψε:
alfa 33, δεν το οδηγάς, απλά σε οδηγεί !η οδική
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ