-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν ρωτάω για τα χιλιόμετρα (στον κάθε οδηγό διαφέρει πολύ, όπως και σε κάθε αυτοκίνητο), αλλά για το αν υπάρχει συσχέτιση φθοράς - μαλακού πεντάλ.Το πόσο μαλακό ή σκληρό είναι το πεντάλ εξαρτάται απο δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ο μοχλικός μηχανισμός. Κρατώντας τις άλλες παραμέτρους ίδιες, οσο μεγαλύτερη διαδρομή έχει το πενταλ τόσο πιό μαλακό θα είναι.
Το δεύτερο είναι η σκληρότητα του πλατώ. Σκληρό πλατώ=μεγάλη δύναμη στο πεντάλ. Το πόσο σκληρό θα είναι το πλατώ εξαρτάται απο την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου.
Συνήθως στα μικρά αυτοκίνητα πόλης για να είναι πιό ελαφρύ το πεντάλ επίτηδες το πλατώ είναι οριακό για τη δύναμη του αυτοκινήτου. Αν ο οδηγός το ζορίζει με απότομες εκκινήσεις και απότομες αλλαγές μπορεί να ζεσταθεί και να αρχίσει αναιπέσθητα να πατινατει και τότε αρχίζει να φθείρεται πολύ γρήγορα.
-
Δεν ρωτάω για τα χιλιόμετρα (στον κάθε οδηγό διαφέρει πολύ, όπως και σε κάθε αυτοκίνητο), αλλά για το αν υπάρχει συσχέτιση φθοράς - μαλακού πεντάλ.Προσωπικά δεν ξέρω που κολλάει. Αλλά ακόμα και στο service όταν παραπονέθηκα για την γρήγορη φθορά του συμπλέκτη, αυτό μου είπαν.
Ίσως έγκειται στο γεγονός ότι επειδή είναι πολύ μαλακά τα πετάλια, μπορεί ακόμα κι όταν ακουμπάς το συμπλέκτη, αυτός να αποσυμπλέκει έστω και λίγο και να τρώς το συμπλέκτη τσάμπα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Τουλάχιστον η λογική αυτό λέει, όμως ακόμα κι έτσι παραμένει μόνο μια ικασία.Δηλαδή αυτή η συσχέτηση οφείλεται περισσότερο στον οδηγό και στους χειρισμούς που κάνει, παρά σε κάποια μηχανολογική σχέση που ενώνει αυτά τα 2 γεγονότα.
Σίγουρα όμως κάποιος θα ξέρει περισσότερα από μένα, οπότε ίσως να μας δώσει τα φώτα του.ΥΓ:Ακόμα κι έτσι πάντως, προτιμώ τα μαλακά πετάλια μιας και κάνουν πιο ξεκούραστο το αμάξι στην κίνηση.Όλα τα άλλα περί αίσθησης, πιστεύω ότι είναι περισσότερο στο μυαλό μας και λιγότερο στην ουσία=>με λίγη συνήθεια, ούτε που θα καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ πετάλ με αίσθηση και χωρίς αίσθηση.
-
Καλησπέρα...
Έχω ένα Golf GT 170hp από τον Φεβρουάριο και έχω κάνει 5000km.
Όλο τον Χειμώνα ήμουνα με κλειστά τα παράθυρα και γενικά δεν άκουγα τίποτα...
Τώρα το καλοκαίρι που ανοίγω τα παράθυρα .. ακούω έντονα τις αλλαγές ταχυτήτων
Τι θέλω να πω......
Με το που κάνω σύμπλεξη - αποσύμπλεξη ακούγεται ένα ΤΣΑΚ... από μπροστά...
και μερικές φορές ένας μικρός μεταλλικός θόρυβος.... Το αμάξι δεν κλωτσάει για να πεις ότι το κάνω λάθος...
Αυτό είναι πρόβλημα???? ή έτσι κάνει?
Για να μην κάνει κανέναν θόρυβο... θα πρέπει να κάνω εκνευριστικά αργή σύμπλεξη - αποσύμπλεξη
Υπάρχει περίπτωση να έχει φθαρεί δίσκο - πλατό.... ή το σασμάν?
Μοίπος απλά θέλει κάποιο καλιμπράρισμα.?????
-
Δεν είναι ο συμπλέκτης. Τσεκάρισε αν το κάνει και στο πάτα-άσε του γκαζιού, με ταχύτητα μέσα (πρέπει να το κάνει). Είναι ένα μικρό 'συμπλεκτάκι' που εμπλέκει-απεμπλέκει τον κομπρέσσορα στο σύστημα τροφοδοσίας. Σε όλα τα TSi που έχω οδηγήσει ακούγεται έτσι όπως περιγράφεις.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν είναι ο συμπλέκτης. Τσεκάρισε αν το κάνει και στο πάτα-άσε του γκαζιού, με ταχύτητα μέσα (πρέπει να το κάνει). Είναι ένα μικρό 'συμπλεκτάκι' που εμπλέκει-απεμπλέκει τον κομπρέσσορα στο σύστημα τροφοδοσίας. Σε όλα τα TSi που έχω οδηγήσει ακούγεται έτσι όπως περιγράφεις.Όχι δεν είναι αυτό... το γνωρίζω αυτό που λες... εγώ λέω ότι το κάνει μόλις γίνεται η σύμπλεξη
-
Μόλις γίνεται η σύμπλεξη ή μόλις γίνεται η αλλαγή (πατημένος συμπλέκτης ακόμα, απλά μετακινείς π.χ. από 2α σε 3η);
Αν μιλάς για την αλλαγή, ακριβώς τον ίδιο ήχο ακούω και εγώ στο Leon μου, από την 1η ημέρα κιόλας.
-
Μόλις γίνεται η σύμπλεξη ή μόλις γίνεται η αλλαγή (πατημένος συμπλέκτης ακόμα, απλά μετακινείς π.χ. από 2α σε 3η);Αν μιλάς για την αλλαγή, ακριβώς τον ίδιο ήχο ακούω και εγώ στο Leon μου, από την 1η ημέρα κιόλας.
Όχι ... μιλάω για όταν αφήνω το πόδι μου από τον συμπλέκτη. Και για να είμαστε ξεκάθαρη... το αμάξι δεν κλωτσάει για να πεις ότι το κάνω λάθος. Απλά φοβάμαι ... μιας και του έχω κάνει 5000km σχετικά με γκαζάκια και γρήγορες αλλαγές... μην τυχόν και θέλει επισκευή
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Μόλις γίνεται η σύμπλεξη ή μόλις γίνεται η αλλαγή (πατημένος συμπλέκτης ακόμα, απλά μετακινείς π.χ. από 2α σε 3η);
Αν μιλάς για την αλλαγή, ακριβώς τον ίδιο ήχο ακούω και εγώ στο Leon μου, από την 1η ημέρα κιόλας.
Όχι ... μιλάω για όταν αφήνω το πόδι μου από τον συμπλέκτη. Και για να είμαστε ξεκάθαρη... το αμάξι δεν κλωτσάει για να πεις ότι το κάνω λάθος. Απλά φοβάμαι ... μιας και του έχω κάνει 5000km σχετικά με γκαζάκια και γρήγορες αλλαγές... μην τυχόν και θέλει επισκευή
Εγώ έχω ένα astra 1.6T και κάνει ένα παρόμοιο θόρυβο μ' αυτόν που αναφέρεις, μόνο που σε εμένα το κάνει μόνο την πρώτη φορά που θα ξεκινήσω με σβηστό τον κινητήρα και μόνο στην αλλαγή από 1η σε 2α με το άφημα του συμπλέκτη, ακούγεται κάπως σαν 'κλανκ'. Και είναι κάτι που το κάνει από την πρώτη μέρα. Με την πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω στην αντιπροσωπεία, και καλό θα ήταν να κάνεις και συ το ίδιο.
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Άκυρον τότε! Καλά θα κάνεις να ρωτήσεις, αν και δεν πιστεύω να είναι τίποτα σοβαρό!
-
Γενικά έχω παρατηρήσει οτι σε μερικά αμάξια η σύμπλεξη-αποσύμπλεξη δεν ειναι εντελώς 'βουβή' διαδικασία.
Π.χ. στο δικό μου και στου πατέρα μου, αν με νεκρά πατήσεις συμπλέκτη και τον αφήσεις απότομα, με ανοιχτά παράθυρα θα ακούσεις ενα ελαφρύ 'τακ' κάπου απο μπροστά...
-
GT 17.000 χλμ
Σε μπερδεύει ο compressor...
Ο θόρυβος που ακούς κατά τη σύμπλεξη και την αποσύμπλεξη είναι οκ.
Τίποτα το ιδιαίτερο...
Αν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες, --> συνεργείο
Εκτός φυσικά αν το έχεις σκίσει...
τότε ατύχησες...
αν τις καρφώνεις, αν δεν το αφήνεις να κρυώσει μετα από 'απολαυστική' βόλτα, αν με το που το ανάψεις το πρωί παίζεις συνέχεια στα κόκκινα...
ε τότε....
-
Αφου τα Γερμανικα δεν χαλανε ρε παιδια.
-
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Εκτός φυσικά αν το έχεις σκίσει...τότε ατύχησες...
αν τις καρφώνεις, αν δεν το αφήνεις να κρυώσει μετα από 'απολαυστική' βόλτα, αν με το που το ανάψεις το πρωί παίζεις συνέχεια στα κόκκινα...
ε τότε....
Χάνεις τη διετή εγγύηση της VW αν το έχεις 'σκίσει';
-
Αφου σε μαστιγωσουν πρώτα, μετα περνας απο το γκισε και παραδισεις την εγγυηση σου!
-
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ GOLF TSI ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 13500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΦΟΡΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΙΤΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ
ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΠΗΓΑ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟ ΣΤΟ SΕRVICE ΤΗΣ ΚΑΡΕΝΤΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ.
ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ IMOBILAIZER KAI STA ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ .ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΠΩς ΤΟ TSI ME ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ? ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ STO SERVICE.ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΣΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ! -
Εγώ έχω ακούσει ότι αν έχεις σκίσει το γκολφ και σου βγάλει πρόβλημα, είναι προτιμότερο να πας στην αντιπροσωπεία με ένα φίλο ή συγγενή σου.
Αν πας μόνος, σε μαστιγώνουν, πράγμα πολύ ζόρικο.
Αν πας με άλλον, σας βάζουν να ρίχνετε σφαλιάρες ο ένας στον άλλο φωνάζοντας 'ΕΙΜΑΙ Μ@Λ@Κ@Σ'. -
Ολα τα αυτοκινητα μπορουν να παρουσιασουν καποιο περιεργο προβλημα. Απλα απαιτησε να στο φτιαξουν σωστα και φετος, εφοσον εισαι εντις εγγυησης.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ολα τα αυτοκινητα μπορουν να παρουσιασουν καποιο περιεργο προβλημα. Απλα απαιτησε να στο φτιαξουν σωστα και φετος, εφοσον εισαι εντις εγγυησης.+1000
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ.
[b]ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ IMOBILAIZER KAI STA ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΣΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!Να φροντίσεις να έχεις καταγεγραμμένες όλες τις εργασίες και επισκέψεις στο σέρβις, και να καταγράψεις και τι πράγματα σου λένε εκεί. Τουλάχιστον να είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι ελέφαντας βρε αδερφέ!
Άποψή μου αν έχεις αμφιβολίες αφού φτιαχτεί να το πας και σε άλλο συνεργείο για να βεβαιωθείς ποιο μπορεί να ήταν το πρόβλημα και να μάθεις επίσης από τα συνεργεία αν το πρόβλημα είναι διαδεδομένο.
Δεν νομίζω να φταίει το μοντέλο, τέτοια προβλήματα συμβαίνουν παντού. Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι εφ'όσον είσαι εντός εγγύησης. Με σωστή τακτική και λίγη σύνεση, όλα θα λυθούν 'αναίμακτα'.
-
Ε ναι, στις Alfa Romeo σου αλλάζουν 3-4 φορές την μονάδα του imobillizer και στο τέλος πετυχαίνεις την σωστή
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...