-
σημερα στο γκαζι στην κωνσταντινουπολεως ξηλωσανε πινακιδες φουυυλ στο διαζωμα που τα παρκαρουν πανω και αριστερα και απο το δεξια μερια..δεν ειδα βεβαια αν την ξηλωσανε απο την αρχη της..
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οταν πατησεις κανεναν στο δρομο επειδη ετρεχες σα πουστης για οποιονδηποτε λογο τοτε ξαναελα να κανεις κηρυγμα
Οταν ο καθενας μας κ ο καθενας εκει εξω τρεχει σαν πουστης για ψυλλου πηδημα, νομιζω οτι εισαι δικαιολογημενος να τρεχεις επειδη πεθαινει ο πατερας σου στο νοσοκομειο...
Κ σε παω κ οτι στοιχημα θες οτι σε ενδεχομενη συναντηση με την αστυνομια κ επεξηγηση, θα σε πανε κ συνοδεια για να πας πιο γρηγορα. Ξεκολλα...
Ναι τα νοσοκομεια εχουν γιατρους, αλλα δεν τρεχεις για να πας να του δωσεις την αγωγη του ή να του κανεις εγχειρηση. **Τρεχεις για να τον δεις/σε δει πριν τα τιναξει. **Καταλαβες?
Διεγράφη flame bait - προσβλητικό [Mod]
φυσικα ολοι ξερουμε οτι οι νομοι της φυσικης δεν ισχυουν οταν εχεις συγγενη στο νοσοκομειο που πεθαινει
αυτοματα τα φρενα και τα λαστιχα αποκτουν 4πλασια τριβη και ο οδηγος 50πλασια αντανακλαστικα
μαλιστα ακουγεται οτι στους οδηγους της f1 πριν τρεξουν τους λενε οτι στο τερματισμο ειναι το νοσοκομειο που νοσηλευεται ο μπαρμπας τους,εχει το ιδιο αποτελεσμα με το καροτο στο ξυλακι που βαζανε στα αλογα στις αμαξες.δοκιμασε το!και φυσικα και οι μπατσοι ειναι καλυτεροι οδηγοι,και σε αυτους δεν ισχυουν οι νομοι της φυσικης
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Φίλε ntinara με όλο τον σεβασμό, σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά αν βρεθείς στην παραπάνω κατάσταση κόβω το χέρι μου ότι και εσύ το ίδιο θα κάνεις.....
Είναι εκείνο το ρητό που λεει έξω απο τον χορό όλοι χορεύουν.+1000
Χρειάστηκε να τρέξω σαν θεόμουρλος πρόσφατα για την κοπέλα μου. Βραδυνή ώρα με αλαρμ - κόρνες - και ψώτα πορείας να αναβοσβήνουν. Πέρασα δύο κόκκινα -φυσικά όχι σαν χάρος- και καθιστώντας σαφές σε αυτούς που είχαν πράσινο ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που ζητάω προτεραιότητα. Τα 5 λεπτά που έφτασα νωρίτερα στον άνθρωπό μου ήταν πολύ σημαντικά.
Ζώο; Μπορεί αλλά τουλάχιστον for the right reason.
Οι άλλοι χρήστες του δρόμου φυσικά και δεν φταίνε σε τίποτα, όμως όλοι θα έκαναν το ίδιο στη θέση μου.
Ευτυχώς όλα καλά κατά τα άλλα -
Ntinara αγορι μου, εσυ οταν πεθαινει ο γονεας ή το παιδι σου στο νοσοκομειο κ το προλαβαινεις/δεν το προλαβαινεις, πηγαινε αργα κ νομιμα. Κ ασε εμας να τρεχουμε σαν αλητες κοντρακηδες που ειμαστε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ntinara αγορι μου, εσυ οταν πεθαινει ο γονεας ή το παιδι σου στο νοσοκομειο κ το προλαβαινεις/δεν το προλαβαινεις, πηγαινε αργα κ νομιμα. Κ ασε εμας να τρεχουμε σαν αλητες κοντρακηδες που ειμαστε.Δεν διαβασα το προσβλητικό που μου έγραψες, αλλα δεν σέβεσαι τον διαλογο
-
τι ψαχνετε να βρειτε τωρα?οσοι μενετε σε πολη αυτα τραβατε!αφου γινετε ο χαμος!!!ολοι καπου θελουν να πανε,βαλε κι αυτους που ειναι αργοσχολοι,βαλε κι αυτους που βιαζοντε να πανε νοσοκομειο γιατι εχουν καποιον δικο τους φαυλος κυκλος,ολοι θελουν να περασουν πρωτοι!!!ολα αυτα συμβαινουν επειδη εχουν μαζευτει ολοι στις πολεις.
-
The Canadian way:
Road race costs man his $235,000 Ferrari
By MATT KIELTYKA, QMI AgencyVANCOUVER, B.C. - Crime doesn’t pay.
One North Vancouver driver learned that the hard way after a 200-km/h race up Mount Seymour in September that cost him a $235,000 Ferrari.
The provincial government announced Tuesday the 2008 Ferrari Scuderia, which was forfeited after RCMP stopped the race, was sold to a local dealership.
The second car in the race, a 2008 BMW M6, will be auctioned on the province’s B.C. Auction website, www.bcauction.ca.
The Italian sports car is the most expensive vehicle impounded by the province since B.C.’s civil forfeiture legislation was introduced in 2006.
Fifty per cent of the proceeds from the sale went to a relative of the driver listed as the owner of the vehicle. The un-named Ferrari driver gets 30% and the province cashed in on the remainder.
The government will collect 70% of the proceeds from the auctioning of the BMW.
The Ferrari driver was clocked doing 200-km in a 60-km/h zone and police say the racers narrowly missed a mother walking her two children.
“Our laws now work to take vehicles away from reckless drivers before they hurt someone because they are demonstrating no regard for the safety of themselves or others on our roads,” said solicitor general Rich Coleman in a statement.
At the time, the street racers each received immediate 15 day driving bans and both cars were impounded.
-
Nα πω και εγω τον πονο μου
μου ηρθε κληση απο τον Δημο Αθηναιων για παρανομη σταθμευση 80 ευρω (28/12/2009 και ωρα 2330)Την συγκεκριμενη ημερομηνια το πρωι ειχα τρακαρει με το αυτοκινητο μου εξω απο το σπιτι μου (Παιανια).Το αυτοκινητο ειχε ακινητοποιηθει και την επομενη μερα το πηγα με οδικη στο συνεργειο
Εχω το συμβαν απο την τροχαια καταγεγραμενο αλλα δεν το δεχονται διοτι μπορει οπως λενε να πηγα με τρακαρισμενο αυτοκινητο στο τοπο της κλησης
Καμια ιδεα ,αναρωτιεμαι πως μπορουν να εμπιστευτουν εναν υπαλληλο που με τον παραγοντα ανθρωπινο λαθος ισως να εχει γραψει λαθος νουμερο στην κληση (δεν εχω δει αν η μαρκα του αυτοκινητου ειναι σωστη)
Επισης δεν εχω παει ΠΟΤΕ με αυτοκινητο στην Αθηνα οτι ωρα και να ναι (και να παρκαρω)
-
Αν έχεις κάποιον φίλο δικηγόρο, πες του να πάρει αυτός ένα τηλέφωνο. Ξέρει τι να τους πει και τι να τους ζητήσει. Θα τη σβήσουν την κλήση, μη φοβάσαι. Απλά, αν πας μόνος, ως πολίτης, κοιτάνε πρώτα τα €€€ και μετά την πραγματικότητα. Αν το παίξουν δύσκολοι με το τηλέφωνο, ένα χαρτί που να τους γράφει ότι έγινε αυτό κι αυτό και πως, αν σε ενοχλήσουν ξανά, θα κινηθείς νομικά εναντίον του Δήμου και το πρόβλημα θα λυθεί.
Κι εμένα, μου ήρθε κλήση από Σαντορίνη, στην οποία έχω πάει μεν 2 φορές, αλλά χωρίς ΙΧ. Τους έστειλα μέσω δικηγόρου ένα χαρτί που τους έλεγε ότι δεν έχω πάει ποτέ, να ελέγξουν πάλι τα χαρτιά τους και να μου γνωστοποιήσουν ό,τι στοιχεία υπάρχουν (την κλήση βασικά) για να κινηθώ νομικά εναντίον, είτε του Δήμου που έκανε το λάθος, είτε αυτού που παραποίησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου, αν αυτά που έγραψε ο υπάλληλος ήταν σωστά. Έκτοτε, δεν με ενόχλησαν ξανά, ούτε όμως μου έστειλαν αντίγραφο της κλήσης, πράγμα ύποπτο. Πάντως, στην εφορία δε μου έχει έρθει τίποτε από τότε (2 χρόνια), αλλά για καλό και για κακό, στην ΕΛΑΣ δήλωσα το συμβάν, ώστε να υπάρχει καταγραφή για την περίπτωση αντιγράφου πινακίδας. Είναι και εύκολο με τα χιλιάδες ασημί Astra να την πατήσεις (έχω βρει πινακίδα που διαφέρει κατά ένα γράμμα από το δικό μου και μάλιστα, γράμμα που το μπερδεύεις εύκολα Μ Ν).
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Nα πω και εγω τον πονο μου
μου ηρθε κληση απο τον Δημο Αθηναιων για παρανομη σταθμευση 80 ευρω (28/12/2009 και ωρα 2330)Την συγκεκριμενη ημερομηνια το πρωι ειχα τρακαρει με το αυτοκινητο μου εξω απο το σπιτι μου (Παιανια).Το αυτοκινητο ειχε ακινητοποιηθει και την επομενη μερα το πηγα με οδικη στο συνεργειο
Εχω το συμβαν απο την τροχαια καταγεγραμενο αλλα δεν το δεχονται διοτι μπορει οπως λενε να πηγα με τρακαρισμενο αυτοκινητο στο τοπο της κλησης
Καμια ιδεα ,αναρωτιεμαι πως μπορουν να εμπιστευτουν εναν υπαλληλο που με τον παραγοντα ανθρωπινο λαθος ισως να εχει γραψει λαθος νουμερο στην κληση (δεν εχω δει αν η μαρκα του αυτοκινητου ειναι σωστη)
Επισης δεν εχω παει ΠΟΤΕ με αυτοκινητο στην Αθηνα οτι ωρα και να ναι (και να παρκαρω)
Τα στοιχεία της κλήσης είναι σωστά; Αριθμός, τύπος, χρώμα;
-
Γεια χαρά σε όλους,
Γνωρίζει κάποιος να με πληροφορήσει αν στο άρθρο 34 του ΚΟΚ η απαγόρευση στάθμευσης σε απόσταση 12μ από στάση μέσων μαζικής μεταφοράς αφορά και τη δημοτική συγκοινωνία εκτός από την αστική;
Ευχαριστώ -
Προχθες γυρνουσα με μια φιλη απο πτολεμαιδα μεσω εγνατιας οδου 4 τα ξημερωματα κ οταν ειδα καμερα εκοψα απο 170 στα 110-120. Το οριο εκει ειναι 130 οποτε ολα οκ. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. Η φιλη μου ειπε οτι εχουν σταματησει τη λειτουργια των καμερων τροχαιας γτ λεει ειναι παρανομη η καταγραφη προσωπικων δεδομενων (μη σ ερθει καμια κληση στο σπιτι κ σε δει η γυναικα σου με τη γκομενα να της δειχνεις ποσο γρηγορος εισαι κλπ). Εγω της λεω δεν εχω ακουσει κατι γιαυτο κ κοβω στις καμερες. Οποτε παιδια αν καποιος ξερει στα σιγουρα ας με διαφωτισει...δισκοφρενα ειναι αυτα....χαλανε! χαχα
-
Είχα παρκάρει κάθετα στο δρόμο και μου πήραν πινακίδες και πρόστιμο 40€ (20 αν πληρωθεί σε 10 μέρες) . Επίσης πρέπει να τους πάω και το δίπλωμα για 10 μέρες. Διάβασα στο άρθρο 34 του ΚΟΚ το οποίο αναφέρεται στη κλήση πως το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι για αυτοκίνητα που παρκάρουν παράπλευρα στα άλλα κάτι που δεν ισχύει σε μένα. Μήπως έχουν κάνει λάθος και πρέπει να το ψάξω πριν πάω να δώσω το δίπλωμα;
-
Στο http://www.sefeaa.gr/downloads/2009/KOK.pdf στη σελίδα 195 (αρίθμηση του pdf) αναφέρει ότι η παραβίαση των παραγράφων 1, 3 έως 11 του άρθρου 34 τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 40ευρώ κι επιπλέον με 10 ημέρες αφαίρεση άδειας οδήγησης και στοιχείων κυκλοφορίας (μόνο για παραγράφους 3-7). Η περίπτωσή σου καλύπτεται από την παράγραφο 6 του άρθρου 34, άρα η κλήση που σου βεβαιώθηκε είναι σύννομη.
Αυτό που μπορεί να σε μπέρδεψε είναι ότι στον πίνακα με τις ποινές
Παράνομη στάση - στάθμευση (λοιπές διατάξεις όπως παραπλεύρως άλλου σταθμευμένου οχήματος, σε χώρους στάθμευσης ΤΑΞΙ, σε πεζόδρομους και εισόδους -εξόδους αυτών)
δεν αναφέρει τη στάθμευση κάθετα. Όμως, υπάρχει η λέξη 'όπως' που υποδηλώνει παράδειγμα κι όχι πλήρη ανάλυση. Η περίπτωσή σου φαίνεται αναλυτικά στην παράγραφο 6.
- Tα oχήματα πoυ βρίσκoνται σε στάση ή στάθμευση, επιβάλλεται να τoπoθετoύνται παράλληλα με την oριoγραμμή τoυ oδoστρώματoς και επί της αντιστοιχούσας γι’ αυτούς προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας πλευράς, εκτός αν oρίζεται με σήμανση διαφoρετικά. [...]
-
Έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα απο τον πίνακα!
Τότε ισχύει το: ' Καλά ρε μάνα γιατί πάρκαρες κάθετα και θα χάσεις το δίπλωμα σου; '
-
Ο χρήστης Michalis73 έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους,
Γνωρίζει κάποιος να με πληροφορήσει αν στο άρθρο 34 του ΚΟΚ η απαγόρευση στάθμευσης σε απόσταση 12μ από στάση μέσων μαζικής μεταφοράς αφορά και τη δημοτική συγκοινωνία εκτός από την αστική;
ΕυχαριστώΛογικά δεν πρέπει να αφορά ό,τιδήποτε ορίζεται ως στάση ΜΜΜ?...
Στην πράξη, πάντως, αυτά τα 12μ σε ελάχιστες περιπτώσεις τα έχω δει να τηρούνται σε περιοχές όπου υπάρχει δυσκολία να βρει κανείς θέση να παρκάρει - μέχρι και ακριβώς μπροστά από τη στάση του λεωφορείου παρκάρουν κάποιοι κάφροι στη γειτονιά μου, 'για 2 λεπτάκια' (υποτίθεται). Το δε λεωφορείο έχει συνηθίσει να σταματά 3 μέτρα από το πεζοδρόμιο...
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα απο τον πίνακα!Τότε ισχύει το: ' Καλά ρε μάνα γιατί πάρκαρες κάθετα και θα χάσεις το δίπλωμα σου; '
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα π00σταρα ελληνα!! χαχαχαχαχαχαχαχαχ φανταζομαι την εκφραση της μανας σου να μη ξερει τπτ κ να της πεις αυτο κ να πεταξει μπροστα στο μπατσο 'πας καλα γιε μου? εγω μονο του μπαμπα οδηγαω! το δικο σου το φοβαμαι ειναι γρηγορο!' χαχαχαχαχαχαχαχαχα
-
Προφανώς το περιστατικό που μου αναφέρθηκε σήμερα ταιριάζει σε πολλά θέματα, αλλά τελικά είπα να το γράψω εδώ. Ήμουν λοιπόν σήμερα το μεσημέρι με παρέα, και ένας από την παρέα, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανέφερε με καμάρι πως τον έχουν σταματήσει 2 φορές για παράβαση, την μία επειδή πήγαινε με 200 στην Ε.Ο. και την άλλη επειδή οδηγούσε πιωμένος και πως κατάφερε να μην τον γράψουν και στις δύο περιπτώσεις.
Ξεφτίλα... Θέλουμε να γίνουμε και κράτος... -
Του ανέφερες τη γνώμη σου για τον ίδιο και τους αστυνομικούς που τον άφησαν; Αν ακούει μόνο 'μπράβο μάγκα μου' από ομοίους του και δεν τον κράξει κάποιος τόσο για την οδηγική του συμπεριφορά όσο και για το ότι κοκορεύεται για αυτήν, θα συνεχίσει να νομίζει ότι είναι 'μάγκας' και θα εξακολουθήσει να κοκορεύεται/οδηγεί πιωμένος.
-
Εξετάζουν μείωση προστίμων του ΚΟΚ
Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) δρομολογεί το Εθνικό Συμβούλιο για την Οδική Ασφάλεια, που ανοίγει τη συζήτηση για το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται στους παραβάτες, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την κίνηση των ποδηλάτων.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Υποδομών Σπ. Βούγια, συζητήθηκε η αναμόρφωση του ΚΟΚ με εξορθολογισμό των προστίμων. Ηδη κυβερνητικά στελέχη έχουν προαναγγείλει πως θα υπάρξει επανεξέταση στο ύψος των ποινών, καθώς έχει διαπιστωθεί στην πράξη πως τα πρόστιμα των 700 ευρώ για ορισμένες παραβάσεις κάνουν τους τροχονόμους να «κάνουν τα στραβά μάτια».
Προαναγγέλλεται επίσης η εισαγωγή στον ΚΟΚ νέων πινακίδων κυκλοφορίας, κυρίως για την αποτελεσματικότερη σήμανση σηράγγων, εργοταξίων και ποδηλατοδρόμων. Σημειώνεται πως οργανώσεις ποδηλατών έχουν καταθέσει σχετικές προτάσεις, τόσο αναφορικά με την κίνηση του ποδηλάτου στην κυκλοφορία της πόλης όσο και για την εισαγωγή νέων ρυθμιστικών πινακίδων.
Παράλληλα η Επιτροπή θα... ξαναδιαβάσει τον ΚΟΚ προκειμένου να εντοπίσει τυχόν αντιφάσεις, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και οι αρμοδιότητες, αφού εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να υπάρχουν επικαλύψεις μεταξύ των διαφόρων κρατικών φορέων.
Πάντως οι αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Η Επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει τον Φεβρουάριο προκειμένου να συζητήσει σαφείς προτάσεις για κάθε επιμέρους θέμα, ενώ η πρώτη διαβούλευση για το νέο ΚΟΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2011, χωρίς όμως σαφέστερο χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... &id=231602
Βέβαια, απ' ότι άκουσα στις ειδήσεις στη νετ, δε θα μειωθούν τα πρόστιμα για μέθη, ταχύτητα κ.α. Οι μειώσεις θα αφορούν παραβάσεις όπως, ρίψη αντικειμένων από το παράθυρο κ.λ.π.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.