-
Θέληση να υπάρχει, και όλα γίνονται.
Πρόχειρα, μου περνάει από το κεφάλι πως 'τον ακολουθούσαμε και είδαμε τα χιλιόμετρα στο κοντέρ του περιπολικού'.
Απλά πράγματα... Το όργανο έχει πάντα δίκιο... -
[quote='dog80']Απ ότι βλέπω το πρόστιμο είναι 350
-
Παρε τηλ στο διοικητη εξηγησε του το θεμα και πες του οτι τα οργανα δεν του εδειξαν το αποκομα του ρανταρ κτλ κτλ...
-
[quote='dog80']Τα φώτα σας! Πρίν λίγο μου πήραν το δίπλωμα.
Πώς έγινε η φάση: Είμαι στην πλατεία της Ν. Κηφισιας και παίρνω την Ιλισίων που καταλήγει στην Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Λαμία.
Με το που μπαίνω Ιλισίων, κοφτιάζω την πρώτη, βάζω δευτέρα, επιταγχύνω λίγο ακόμα και μετά επιβραδύνω και στρίβω δεξιά στην Εθνική οδό. Λίγα μέτρα μετά με σταματά μπατσικό (το οποίο με είχε ακολουθήσει απο την πλατεία).
Τα μπατσάκια ήταν όλο ειρωνία και εξυπνάδες και εγώ του απαντούσα ανάλογα. Τελικά για να μην τα πολυλογώ: Μου λένε οτι έτρεχα με πάνω απο 30χαω πάνω απο το όριο. Στην αρχή κάτι λέγανε για φωτογραφίες κάτι για ραντάρ και μετά με ρωτούσαν με πόσο έτρεχα. Τους λέω δεν ξέρω, πείτε μου εσείς. Δέν μου είπαν. Τελικά και ενώ ήταν έτοιμοι να φύγουν χωρίς να μου κόψουν κλήση τους λέω με το μάτι μετράτε την ταχύτητα? Τότε το ένα μπατσάκι τα παίρνει στο κρανίο και μου λέει θα σου δείξω τώρα με τι μετράω την ταχύτητα και αρχίζει να γράφει κλήση Φυσικά και δέν υπέγραψα.
Εκεί που σπάστηκα είναι το οτι άκουσαν τους κόφτες και χωρίς να με μετρήσουν έβγαλαν πόρισμα οτι έτρεχα ενώ εγώ είμαι σίγουρος 100% οτι δέν ξεπέρασα το όριο, τουλάχιστον όχι κατα 30χαω όπως λένε αυτοί. Με τα χαμηλότερα λάστιχα που έχω βάλει τώρα η απόκλιση του κοντέρ ξεπερνά το 8%. Επομένως για να ξεπεράσω τα 80 έπρεπε σχεδόν να είχα κοφτιάσει και την δευτέρα.
Απ ότι βλέπω το πρόστιμο είναι 350
-
[quote='koutsan'][quote='dog80']Τα φώτα σας! Πρίν λίγο μου πήραν το δίπλωμα.
Πώς έγινε η φάση: Είμαι στην πλατεία της Ν. Κηφισιας και παίρνω την Ιλισίων που καταλήγει στην Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Λαμία.
Με το που μπαίνω Ιλισίων, κοφτιάζω την πρώτη, βάζω δευτέρα, επιταγχύνω λίγο ακόμα και μετά επιβραδύνω και στρίβω δεξιά στην Εθνική οδό. Λίγα μέτρα μετά με σταματά μπατσικό (το οποίο με είχε ακολουθήσει απο την πλατεία).
Τα μπατσάκια ήταν όλο ειρωνία και εξυπνάδες και εγώ του απαντούσα ανάλογα. Τελικά για να μην τα πολυλογώ: Μου λένε οτι έτρεχα με πάνω απο 30χαω πάνω απο το όριο. Στην αρχή κάτι λέγανε για φωτογραφίες κάτι για ραντάρ και μετά με ρωτούσαν με πόσο έτρεχα. Τους λέω δεν ξέρω, πείτε μου εσείς. Δέν μου είπαν. Τελικά και ενώ ήταν έτοιμοι να φύγουν χωρίς να μου κόψουν κλήση τους λέω με το μάτι μετράτε την ταχύτητα? Τότε το ένα μπατσάκι τα παίρνει στο κρανίο και μου λέει θα σου δείξω τώρα με τι μετράω την ταχύτητα και αρχίζει να γράφει κλήση Φυσικά και δέν υπέγραψα.
Εκεί που σπάστηκα είναι το οτι άκουσαν τους κόφτες και χωρίς να με μετρήσουν έβγαλαν πόρισμα οτι έτρεχα ενώ εγώ είμαι σίγουρος 100% οτι δέν ξεπέρασα το όριο, τουλάχιστον όχι κατα 30χαω όπως λένε αυτοί. Με τα χαμηλότερα λάστιχα που έχω βάλει τώρα η απόκλιση του κοντέρ ξεπερνά το 8%. Επομένως για να ξεπεράσω τα 80 έπρεπε σχεδόν να είχα κοφτιάσει και την δευτέρα.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ας είναι όμως καλού-κακού σίγουρος ότι δεν έχει εκκρεμότητες με το 'νόμο' (π.χ. καμία απλήρωτη κλήση) γιατί αυτοί είναι ικανοί αν τα πάρουν να του φορτώσουν και τη δολοφονία του Κένεντι
Όλα όσα ανέφερα πρέπει να γίνουν ΠΑΝΤΑ με αηδιαστική (σχεδόν ειρωνική ) ευγένεια...
-
[quote='dog80']Τα φώτα σας! Πρίν λίγο μου πήραν το δίπλωμα.
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Θέληση να υπάρχει, και όλα γίνονται.
Πρόχειρα, μου περνάει από το κεφάλι πως 'τον ακολουθούσαμε και είδαμε τα χιλιόμετρα στο κοντέρ του περιπολικού'.
Απλά πράγματα... Το όργανο έχει πάντα δίκιο...Κάτι τέτοιο δεν παίζει ως δικαιολογία, γιατί η απάντηση είναι έτοιμη: και ποιός σας κάνει διακρίβωση στο κοντέρ;
-
Λοιπόν, χθές πήγα στην τροχαία και είδα την κλήση. Γράφει οτι έτρεχα στην Εθνική με 150 και οτι με μέτρησαν με το κοντέρ του αυτοκινήτου τους.
Εννοείται οτι δέν έτρεχα αφού τους είχα δεί που με ακολουθούν απο την πλατεία
Επίσης το όριο δέν έχει ανέβει απο τα 120 στα 130? Επομένως η παράβαση είναι 20 χιλιόμετρα πάνω απο το όριο η οποία έχει σημαντικά μικρότερο πρόστιμο και αν θυμάμαι καλά δεν προβλεπεται αφαίρεση διπλώματος.
-
Εμένα με έγραψαν Θεσσαλονίκη στα Σφαγεία στις 07.30 το πρωί με 105, το όριο εκεί είναι 50!!!!! και καλά είναι εντός πόλεως. @ρχιδιές... αλλά δεν μπορείς να συνενοηθείς με τους μπατσους γιατί ουτως ή άλλως ταμίες είναι... είτε δουλεύεις στον Μασούτη και χτυπάς με το πιστολάκι σερβιέτες είτε είσαι στον δρόμο και χτυπάς αμάξια με το radar το ίδιο είναι.....
Βασικά δεν φταίνε αυτοί , οι γ@μημένοι αμόρφωτοι πολιτικοί μας φταίνε και εμείς που τους ψηφίζουμε .. και ζούμε σε χώρα με πρόστιμα Ελβετίας και ποιότητα ζωής Ουγκάντας.
Τα παλικάρια ήταν πολύ ευγενικοί και μάλιστα ΔΕΝ μου αφαίρεσαν το δίπλωμα , ούτε μου έγραψαν πόντους..... μιλησα και εγώ πολύ ευγενικά.. εξάλου η παράβαση είναι παράβαση... όριο 50 και πήγαινα με 105.
Η ενσταση μου είναι ότι χθες όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν είχε ρεύμα... στο περιφερειακό γινόταν της πουτ@ν@ς και ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΠΑΤΣΟ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
Η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώνει ότι οι τροχόμπατσοι είναι πλέον οι ταμείες των δήμων....Υστερόγραφο.... Όταν τους ρώτησα για χρήση antiradar... μου είπαν ότι αν το βρουν έχει 2.000€ πρόστιμο.... όταν τους είπα όμως ότι τα καινούργια δεν ανιχνεύονται... τους είδα λίγο ψαρωμένους... με ρώτησε μάλιστα έχεις??? Και του είπα 'Ναι και το χρησιμοποιώ, αλλά είναι στο άλλο αμάξι'....
Έχω την αίσθηση ότι τα μηχανάκια τους ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ πραγματικά τα νέου τύπου antiradar... απλά αφήνουν να αιωρείται το πρόστιμο για να βοφόμαστε να χρησιμοποιησουμε τα μηχανάκια...
-
απο καπου πρεπει να βγαλουμε λεφτα.....
και απο την στιγμη που δεν εχουμε αλλο τροπο να παραγουμε χρηματα, τα τσεπωνουμε απο τον καημενο τον κοσμακο......
αηδιαζω ολο και πιο πολυ για την χωρα στην οποια ζω....
τωρα θα μου πειτε , εξω ειναι καλυτερα? η απαντηση ειναι διφορουμενη.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Λοιπόν, χθές πήγα στην τροχαία και είδα την κλήση. Γράφει οτι έτρεχα στην Εθνική με 150 και οτι με μέτρησαν με το κοντέρ του αυτοκινήτου τους.Εννοείται οτι δέν έτρεχα αφού τους είχα δεί που με ακολουθούν απο την πλατεία
Επίσης το όριο δέν έχει ανέβει απο τα 120 στα 130? Επομένως η παράβαση είναι 20 χιλιόμετρα πάνω απο το όριο η οποία έχει σημαντικά μικρότερο πρόστιμο και αν θυμάμαι καλά δεν προβλεπεται αφαίρεση διπλώματος.
Και τελικά τι έκανες?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Λοιπόν, χθές πήγα στην τροχαία και είδα την κλήση. Γράφει οτι έτρεχα στην Εθνική με 150 και οτι με μέτρησαν με το κοντέρ του αυτοκινήτου τους.Εννοείται οτι δέν έτρεχα αφού τους είχα δεί που με ακολουθούν απο την πλατεία
Ωραίος...
Δηλαδή το οργανο στο δικαστήριο θα ισχυριστεί ένα από τα παρακάτω:-
έχει το αετήσιο μάτι που καταλαβαίνει ότι ένα αμάξι που βρίσκεται αρκετά μέτρα μπροστά του κινείται ακριβώς με τα ίδια χιλιόμετρα που πηγαίνει αυτός
-
Σε πήγε προφυλακτήρα με 150 χιλιόμετρα την ώρα και έθεσε σε κίνδυνο όλους τους άλλους οδηγούς
ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΟΤΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Το δικό μου αμάξι στα 100 έχει απόκληση 7 χιλιόμετρα (μετρημένο σε περιοδικά και μετρημένο με GPS). Στα 150 που έχω μετρήσει με το GPS η απόκλιση είναι πανω από 10 χιλιόμετρα. Νομίζω πως το δικό μου όταν λέει 150 πάει περίπου με 135-137. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο δικαστήριο θα έχεις βρει ένα τρόπο να αποδείξεις ότι το κοντέρ της xsara έχει αντίστοιχη απόκλιση (δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει πάνω από 140 πραγματικά χιλιόμετρα όταν λεει 150 στο κοντέρ), επομένως κακώς σε έγραψαν για τόσα χιλιόμετρα...
Βασικά στο δικαστήριο δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να ισχυριστείς ότι λένε ψέματα γενικά (δηλαδή να πεις την αλήθεια ότι δεν σε μετρήσανε καν...) ή να προσπαθήσεις να αποδείξεις ότι μέτρηση με το κοντέρ δεν γίνεται. Αυτό καλύτερα να στο πει δικηγόρος
Πάντως η αιτιολογία 'έτρεχε, το είδα στο κοντέρ' είναι για να κάνεις κοιλιακούς από τα γέλια. Σε λίγο θα βγαίνει ο κάθε αγράμματος στο δικαστήριο και λέει 'πήγαινα δεξια με 80 και με πέρασε αέρα, θα πήγαινε πάνω από 120 και το έγραψα...'
ΗΜΑΡΤΟΝ
-
-
-
δεν χρειαζονται ολα αυτα, αν και σωστα.
α) Το κοντερ εχει σφαλμα οπως ειπες, πραγμα που θα πει στο δικστηριο. Το θεμα ειναι οτι ο δικαστης θα ειναι ασχετος και θα ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ οτι τα κοντερ δεν κανουν λαθος...
β) Να προσπαθησει να βγαλει ψευτες τους μπατσους, λαθος μεγαλο. Συμφωνα με τα δικαστηρια οι μπατσοι δεν λενε ποτε ψεμματα. Ασε που δεν μπορει να το αποδειξει.
Αυτο που πρεπει να εχει υπ΄οψιν ειναι οτι
- Ο έλεγχος της ταχύτητας των οδικών οχημάτων μπορεί να γίνεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και με ειδικές συσκευές. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές των ειδικών αυτών συσκευών ως και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναγκαία για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
ΚΟΚ αρθρο 20.
Κατι μου λεει οτι ο δικηγορος του θα βρει αυτες τις τεχνικες προδιαγραφες, και οτι ΔΕΝ θα συμπεριλαμβανονται μεσα στις 'ειδικες συσκευες' το κοντερ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι ο δικαστης θα ειναι ασχετος και θα ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ οτι τα κοντερ δεν κανουν λαθος...
Πολύ σωστό αυτό. Για τα επεισόδια στα γήπεδα αναλαμβάνει ο αθλητικός δικαστής. Για την τροχαία πας στον κάθε άσχετο που δεν ξέρει τί του γίνεται (όχι βέβαια ότι αυτοί που βγάζουν τον ΚΟΚ ξέρουν τί τους γίνεται)
- Ο έλεγχος της ταχύτητας των οδικών οχημάτων μπορεί να γίνεται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και με ειδικές συσκευές. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές των ειδικών αυτών συσκευών ως και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναγκαία για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
ΚΟΚ αρθρο 20.
Κατι μου λεει οτι ο δικηγορος του θα βρει αυτες τις τεχνικες προδιαγραφες, και οτι ΔΕΝ θα συμπεριλαμβανονται μεσα στις 'ειδικες συσκευες' το κοντερ.
Βασικά αυτό περίμενα να ακούσω. Νομίζω ότι με μια απλή νοημοσύνη που κυμαίνεται στο μέσο όρο (άντε και λίγο παρακάτω) ο καθένας θα καταλάβει ότι το κοντέρ και τα μάτια δεν υπάγονται στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Η απορία μου μόνο είναι αν ο αγράμματος που τον έγραψε και κίνησε διαδικασία δικαστηρίου (που πάει να πει χρόνος, χρήμα και ψυχική οδύνη) θα έχει καμία κύρωση ή απλά θα τον επιπλήξει ο διοικητής του (που κάθε μήνα του δίνει ένα μπλοκάκι και του λέει θα μου το φέρεις γεμάτουυυυ)
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για πάνω απο 150χλμ/ωρα σε αυτοκινητόδρομο είναι 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 2 μήνες. Αν σε έγραψαν για 150 χλμ/ώρα είναι 40 ευρώ.
-
Κατσε ρε συ...τι πάνω απο 150, 350 €? Δλδ αν εινα ινα παω με 170-180 να παω με 220 να το ευχαριστηθω κιολας αφου τα ιδια λεφτα θα πληρώσω,ε?
Αλλη ποινη εκτος απο 350 € πινακιδες και διπλωμα (και φυσικα ποντους ) δεν εχει η ταχύτητα ανω των 150 χλμ?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κατσε ρε συ...τι πάνω απο 150, 350 €? Δλδ αν εινα ινα παω με 170-180 να παω με 220 να το ευχαριστηθω κιολας αφου τα ιδια λεφτα θα πληρώσω,ε?Αλλη ποινη εκτος απο 350 € πινακιδες και διπλωμα (και φυσικα ποντους ) δεν εχει η ταχύτητα ανω των 150 χλμ?
καπως ετσι ειναι ραταπλαν
αν πας εως και 20χλμ πανω απο το οριο ειναι 40 ευρω,
εως 40 χλμ πανω απο το οριο ειναι 100 ευρω,
και ανω των 40 χλμ ειναι 350 ευρω και 60 μερες αφαιρεση διπλωματος.
δηλαδη ειτε πας με 180 ειτε με 250,το ιδιο προστιμο ειναι .το κακο ειναι οτι δεν διευκρινιζεται για ποιες περιοχες.
δηλαδη το να πας με 170 σε αυτοκινητοδρομο η και 180 δεν ειναι και κατι το τραγικο.ενα καλοσυντηρημενο αμαξι δεν εχει προβλημα.
το να πας ομως μεσα σε κατοικημενες περιοχες οπου το οριο ειναι 50 και μπορει ανα πασα στιγμη να σου πεταχτει κανα παιδι,
με 100 ειναι για μενα εγκληματικο.
δηλαδη θα επρεπε να τα προστιμα να ειναι αναλογα με το δρομο.
ετσι γινεται τουλαχιστον σε ολη την ευρωπη.
εκτος αν ισχυει κατι παρομοιο και στην ελλαδα,οποτε διορθωστε με. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
εως 40 χλμ πανω απο το οριο ειναι 100 ευρω,
και ανω των 40 χλμ ειναι 350 ευρω και 60 μερες αφαιρεση διπλωματος.
δηλαδη ειτε πας με 180 ειτε με 250,το ιδιο προστιμο ειναι .Έως 30χλμ/ώρα είναι 100 ευρω και πάνω απο 30, τα 350 ευρώ + αφαίρεση διπλώματος.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.