Ψάξτε στο google για
combustion chamber spark temperature
για παράδειγμα το παρακάτω αποτέλεσμα τα εξηγεί λίγο :
Ψάξτε στο google για
combustion chamber spark temperature
για παράδειγμα το παρακάτω αποτέλεσμα τα εξηγεί λίγο :
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
σε κατι κατι τυπους σαν και αυτον (που το κανουν επιτηδες) βγαζω τον πιο αντικοινωνικο εαυτο μου και τρωνε μια σφηνα ή τετοιο κολλημα που το θυμουνται καιρο...
μ@λ....ια μου βεβαια για πολλους λογους αλλα....
Να σου πω την αλήθεια και εμένα το ίδιο μου βγάζουν. Αλλά όχι σφήνα ακριβώς, σφήνα και μετά με 30. Ήμουν έτοιμος να την κάνω αλλά ξέρεις τί σκέφτομαι? Είναι βραδάκι, είναι ωραία μέρα, έχει χαλαρή κίνηση, γιατί να σπαστώ και να μου χαλάσει η διάθεση? Και αν στο φανάρι που σε πιάσει μετά κατέβει κάτω να σου ζητήσει τον λόγο και κατέβεις και εσύ και αρπαχτείς, η κοπέλα σου δίπλα τί φταίει? Αυτά σκέφτομαι και όταν βλέπω τέτοια το παίρνω στην πλάκα και λέω 'χαχα κοίτα ένα νούμερο, κάτσε να τον χαζέψουμε να το γράψουμε στους 4τροχούς! '
ΑΝ ΟΙ ΠΟΡΣΕ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΜΑ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ????
Αυτό αναρωτήθηκα χτες το βραδάκι. Είμαι στη Βουλιαγμένη κατά τις 9 το βράδυ. Η κίνηση νορμάλ και κινούμαι στην μεσαία με 70 περίπου. Κάποια στιγμή βλέπω την αριστερή να μπλοκάρει και ακούω παρατεταμένες κόρνες! Προχωράω λίγο ακόμη και βλέπω τον άρχοντα του δρόμου. Boxter να είναι στην αριστερή και να σερνεται με 40. Από πίσω κολλημένο mx5 όπου ο οδηγός που και πού του κούναγε το χέρι (κοσμιότατα) να κάνει δεξιά και πίσω από το mx5 ενα 307 να κορνάρει και να ανάβει φώτα. Πλάγιαζω την Boxter από δεξία και βλέπω οδηγό 30αρι με (βαμμένο ίσως) ξανθό μαλλί και γυναίκα ίδιας κοψιάς. Εδειχναν ότι και καλά δεν έχουν πάρει χαμπάρι τί γινεται.
Στο μεταξύ και η μεσαία (που είμαι εγώ) έχει κόψει ταχύτητα για να θαυμασει το ζώο. Με το που περνάω το ζώο, αυτό βλέπει την πρόθεση μου να αλλάξω λωρίδα μπροστα του (δεν πήγα να αλλάξω αλλά πλησίασα προς τα αριστερά για να δείξω την πρόθεση μου) και το ζώο αρχίζει να επιταχύνει αργά έτσι ώστε ούτε να πάει με νορμαλ ταχύτητα αλλά ούτε και να με αφήσει να μπώ.
Με τα πολλά ο τύπος αποφασίζει να πάει με νορμάλ ταχύτητα (70 περίπου) οπότε το mx5 από πίσω βρίσκει ελέυθερο δρόμο και την κάνει από δεξιά. Δεν προλαβαίνει να φτάσει δίπλα όμως και η Boxter αρχίζει να δίνει (όχι τέρμα αλλά τόσο ώστε να μην τον περάσει!!!!). Με τα πολλά το mx5 τον περνάει διότι το ζώο ήταν και κουλό και δεν μπορούσε ούτε λωρίδα να αλλάξει. Ίδιο σκηνικό με το 307. Την κάνει από δεξιά και μόλις το ζώο βλέπει ότι θα τον περάσει, του δίνει πολύ γκάζι πια και φεύγει (το 307 με το που έγινε αυτό άρχισε παλί τις κορνες και τα φώτα). Η όλη φάση θα κράτησε 2-3 λέπτα. Εγώ μέσα από το φόρουμ θα ήθελα να του πω τα εξής (αν μπορούσε και ξέρει να διαβάζει):
ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ!!!! ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΣΑΓΙΑΣΕΣ ΕΝΑ MX5, ΕΝΑ 307 ΚΑΙ ΕΝΑ COROLLA. ΕΠΙΣΗΣ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑΝ, ΖΗΛΕΥΑΝ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΟΥ ΑΜΑΞΙ...
Ο χρήστης citastak έγραψε:
o ταξιτζης που τον πηρα απο το αεροδρομιο να με παει σπιτι μου. Μολις ακουσε παλληνη, εριξε μια παναγια. Στο τελος το ταξιμετρο εγραψε 7ε και ζητησε 13. Επειδη δεν ξερω του ζητησα να μου πει τι ειναι τα 13 και μου απαντησε 'Δεν εχεις ξαναμπει σε ταξι ρε?'
τεσπα παραδεχθηκε μια στρογγυλοποιηση 40 λεπτων προς τα πανω (παρτα αφου τα εχεις τοσο αναγκη κυρια ταριφα) και εφυγε βριζοντας...
ΗΛΙΘΙΟΣ.
Aκριβώς το ίδιο σκηνικό από αεροδρόμιο --> Κορωπί με ένα φίλο μου, διπλή ταρίφα. Έγραψε 11 (νομίζω), ζήτησε 20 και είχε ρίξει και την παναγία που λες εσύ. Όταν είδε ότι και οι δύο ήμασταν έτοιμοι να τον αρπάξουμε και να φάει της χρονιάς του, συμβιβάστηκε
Πόρισμα: ΠΟΤΕ ταξί, όταν γίνεται αλλιώς. ΠΟΤΕ όμως. Από αεροδρόμιο, παίρνεις κάποιο λεωφορείο Χ (δουλεύουν 24/24), σε αφήνει κεντρικά, παίρνεις από κει ταξί ή οτιδήποτε και πας σπίτι σου. Ειδικά οι ταρίφες των αεροδρομίων, λιμανιών, σταθμών κλπ, είναι εγκληματίες με τη βούλα.
Σπυρο αν επαιρνα προαστιακο και κατεβαινα παλληνη 11.00 το βραδυ δυσκολα θα εβρισκα ταξι να με παει σπιτι που ειναι στην ακρη της πολης. Και στην τελική εφτασα κουρασμενος απο το ταξιδι μου, εχω καιρο να ερθω σπιτι μου και ηθελα να παρω ταξι να παω ατσαλακωτος. Ο ηλιθιος μου χαλασε τη διαθεση και μου εκανε και ειρωνειες 'ποσο κάνει 7 και 6 ε;;' . Μαλλον επρεπε να τον ειχα βρισει και εγω αλλα ειμουν τοσο χαρουμενος που θα εμπαινα σπιτι μου μετα απο τοσο καιρο που ειπα δεν παει να γαμηθει ο ηλιθιος...
Για να μην αρπαχτώ και εγώ καμιά μέρα αδίκως, τα +6 τί ήταν? Αττική οδός, αποσκευές και το οτι το πήρες από το αεροδρόμιο?
Ο χρήστης kostis7gr1 έγραψε:
Δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ΟΠΕΛ. Σε εταιρεία στην Πειραιώς ο πωλητής μου είπε πως στα 6 χρόνια καλύπτεται και η τουρμπίνα.
Κοίτα αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι πωλητές προκειμένου να πουλήσουν λένε και πράγματα που δεν ισχύουν. Πέρισυ που κοίταγα να πάρω το ibiza FR έμαθα ότι υπήρχε μία προσφορά για 4 χρόνια εγγύηση και σέρβις. Όταν πήγα και ρώτησα μου είπαν ότι στο δωρεάν σέρβις εξαιρούνται τα υλικά τριβής (λογικότατο). Μετά από δική μου ερώτηση (φάνηκε ότι μόνοι τους δεν είχαν σκοπό να μου το πούνε) μου είπαν ότι και οι ιμάντες χρονισμού θεωρούνται υλικά τριβής. Όταν διαμαρτυρήθηκα λέγοντας ότι τα υλικά τριβής αλλάζονται όταν φθαρούν και επομένως οι ιμάντες δεν λογίζονται έτσι αφού αλλάζουνται σε συγκεκριμένο σέρβις μου είπαν ότι στο κάτω κάτω είναι φτηνοί, περίπου 200 ευρώ να αλλαχτούν (από όσο ξέρω είναι πολύ παράπανω).
Όλα αυτά τα λέω για να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν ακούμε 6 χρόνια εγγύηση ή δωρεάν σέρβις ή οποιαδήποτε άλλη παροχή. Τώρα αυτό που λες, ότι σε άλλη αντιπροσωπία σου είπαν ότι η τουρμπίνα είναι εντός εγγύησης, εγώ ξέρω ότι η εγγύηση της όπελ δίνεται από την κεντρική αντιπροσωπία επομένως δεν παίζει άλλος αντιπρόσωπος να λέει το ένα και άλλος το άλλο.
Ο χρήστης Wiwol έγραψε:
Πολλα τα ποστ αλλα τελικά βγάζω άκρη.Για το 1.6Τ με βλέπω αν και:
Μετά απο πολλές ερωτήσεις για το θέμα κάλυψης της εγγύησης στην τουρμπίνα, και αφού κατάλαβε ο πωλητής (τσακαλάκος παρεπτιτόντως) οτι μάλλον δεν θα μου το πασάρει πίσω πόρτα... μου είπε καταλέξη.
Στα 2 χρόνια ότι και αν πάθει καλύπτεται, μετά στα άλλα 4 καλύπτονται μόνο τα βασικά μέρη ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΜΠΟ ΕΚΤΟΣ. Οπότε αν σπάσει-ραγίσει τουρμπίνα, χαλάσει η φτερωτή και τα ρέστα πλερώνουμε.αν χτυπήσει ομως φλάτζα ή εγκέφαλο ή κιβώτιο τότε καλύπτονται.
Με είδε και λίγο ανύσηχο και μου πρότειναι το 1.8 για.... να είμαι ίσυχος.
Πάντος βλέπω να παίρνω το 1.6Τ.
Αυτό με τι σκεπτικό το κάνουν? Νομίζω είναι αρκετά σοβαρό καθώς όλοι νομίζουν ότι θα πάρουν ένα τούρμπο αμάξι με 6 χρόνια εγγύηση και το προτιμούν από άλλα που δίνουν μόνο 2. Θεωρώ σωστό από τη μεριά της όπελ αυτό να το λέει ξεκάθαρα κατά την αγορά του αυτοκινήτου.
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
χθες το απογευμα κατεβαινω την Αλιμου προς παραλια.Περναω και το τελευταιο φαναρι και βρισκομαι στην δεξια λωριδα μιας και θα πηγαινα προς πειραια.
θηλυκου (ο θεος να την κανει) γενους αγελαδα με ασημι Κα αρχιζει να με κλεινει χωρις φλας και να θελει να με κανει ποστερ στα λεωφορεια που εχουν αφετηρια εκει.Παταω κορνα και το ζωο μαζευεται.Περναω απο διπλα της χωρις να την κοιταξω και παρατηρω οτι με βριζει.δινω τοπο στην οργη και δεν της απανταω.φτανουμε στο φαναρι και ερχεται πλαι και πισω μου και συνεχιζει να βριζει.στο αμαξι και ο γιος της-μαλλον γυμνασιοπαιδο.
γυρναω την κοιταω και της λεω'δεν φτανει που με κλεινεις ζητας και τα ρεστα και βριζεις?...και καλα εισαι τοσο ζωο που πας να μας σκοτωσεις ολους,τι συνεχιζεις θελεις να πετυχεις κανα τρελο και να σε πλακωσει στο ξυλο και σενα και το γιο σου που θα προσπαθησει να υπερασπιστει την ηλιθια μανα του?'μοκο το ζωο.
τι κυκλοφορει εκει εξω ρε γμτ?
Χαχα, σε παρόμοια φάση παλιότερα, κυρία (με σταφιδιασμένη μούρη) με Μερσεντες ξεπαρκάρει με την όπισθεν από το πεζοδρόμιο όπου έχει παρκάρει κάθετα. Την στιγμή που έχει ευθυγραμμιστεί με τον δρόμο (και κάνει ακόμη όπισθεν) την περνάω από δίπλα και πάω κάνω δεξιά για να μπω μπροστά της καθώς ήθελα να στρίψω δεξιά (είχε παρκάρει πολύ κοντά στην στροφή). Την ώρα που αλλάζω λωρίδα αυτή βάζει πρώτη και πάει να πέσει επάνω μου! Αφου πατάμε και οι δύο φρένο ξαναξεκινάω για να μπω μπροστά της και ξακαξεκινάει για να πέσει επάνω μου. Στο μεταξύ μου φωνάζει έντονα 'Που πας???'. Δε δίνω σημασία και στρίβω. Αυτή στρίβει από πίσω μου και συνεχίζει να με βρίζει! Βγαίνουμε Κηφισίας και συνεχίζει από πίσω μου να βρίζει μέσα από το τζάμι. Οπότε και εγώ κόβω ταχύτητα στα 50 (δεξιά λωρίδα) οπότε και η κυρία κόβει στα 30 και αφήνει μια σεβαστή απόσταση για να απομακρυνθώ. Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους ανθρώπους. Μάλλον εκτός από σταφιδιασμένη μούρη είχε και σταφιδιασμένο μυαλό.
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Με τον νέο ΚΟΚ τι γίνεται όταν σε πιάσουν να μην έχεις μαζί το δίπλωμα; Μπορείς να το πας την επόμενη μέρα να το δουν χωρίς επιπτώσεις;Κάτι τέτοιο έλεγε χτες ένας τύπος και με ενδιαφέρει διότι βαριέμαι να κουβαλάω το δίπλωμα σε κάθε αυτοκίνητο και μηχανή που οδηγώ!
Α, και κατι άλλο σχετικά με το κράνος: Φορούσα (καλό) κράνος από το 1980 αλλά έχω τη γνώμη ότι κανείς δεν ασχολείται με την άθλια ποιότητα που έχουν κάποια κράνη που κυκλοφορούν στην αγορά...
Τα καλά κράνη είναι πολύ ακριβά. Εχουν μάλιστα και ημερομηνία λήξης όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Το υλικό τους χάνει την δυνατότητα καλής απόσβεσης του χτυπήματος περρίπου στα 5 χρόνια!
Αλλά στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε μόνο για το τυπικό μέρος και όχι για την ουσία...
Δεν λέω να μην φοράτε κράνος. Κάθε άλλο! Λέω ότι πρέπει να προσέχουμε να αγοράζουμε ποιοτικό κράνος (και επίσης όχι μεγαλύτερο νούμερο απόσο πραγματικά χρειαζόμαστε!).
Είπες μεγάλη κουβέντα τώρα. Πέρα από την κακή ποιότητα που λες έχεις δεί ότι πολλοί μοτοσυκλετιστές (έως πάααρα πολλοί) φορούνε το κράνος λυμένο? Δηλαδή το χρησιμοποιούν σαν καπέλο για τον ήλιο! Η γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από το να μη φοράς καθόλου κράνος καθώς σου δίνει μια πλασματική αίσθηση ασφάλειας και προσέχεις λιγότερο - τρέχεις περισσότερο.
Αλήθεια η τροιχαία τους γράφειο όλους αυτούς? Δηλαδή αν στο αυτοκίνητο φοράω μια μπλούζα με μία ζώνη ζωγραφισμένη επάνω είναι νόμιμος...
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Ολα εύκολα τα βλέπετε μερικοί.
Εγω θελω να σας δω οταν στο ολοκαίνουργιο και καλογυαλισμένο αμαξάκι σας αρχίσουν να ξηλώνουν το ταμπλό:iconcool: ........ να είμαι απο μια γωνιά και να μετράω τα απανωτά εγκεφαλικά και εμφράγματα την ώρα που θα βλέπετε τα σωθικά του στον αέρα.......... και όλα αυτά επειδή κλατάρισε το CD PLAYER.
Εκει να σας δω:yahoo: ......... χαρούλες που θα κάνετε!!!!
Το ολοκαίνουριο αμάξι δεν θα το ακούμπαγα. Για πιο παλιό μίλαγα!
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αυτή η μαλακία με τους μονούς και τους ζυγούς μήνες ποτέ μου δεν κατάλαβα τι νόημα έχει...
και καλά ότι είναι στενός ο δρόμος και να μην είναι συνέχεια στη πόρτα σου παρκαρισμένα, να πηγαίνουν και απέναντι.
Δεν ξέρω αν υπάρχει σε άλλη χώρα....Υπάρχει.
Στα στενά του κέντρου στον Πειραιά, η κατάσταση είναι έτσι και είναι εντελώς γελοίο αυτό που συμβαίνει: βλέπεις αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη σωστή μεριά του δρόμου (βάσει ημερομηνίας) και άλλα που έχουν ξεχαστεί στην απέναντι από 'χθες'. Αποτέλεσμα; Τα διερχόμενα οχήματα αναγκάζονται να κάνουν σλάλομ ανάμεσα στα παρκαρισμένα συν του ότι σπαταλιούνται πολύτιμες θέσεις.
Εγω δεν καταλαβαινω αυτους που πρωι-πρωι την μερα που αλλαζει η πλευρα πανε και παρκαρουν ακριβως απεναντι απο παρκαρισμενο της λαθος πλευρας .Μπορει να ειναι νομιμοι αλλα μαλλον στερουνται κοινης λογικης.
Η τροχαια παντως την πρωτη μερα δεν γραφει για παρκαρισμα σε τετοιους δρομους.
Ναι αλλά αν κάποιος δεν κάνει την αρχή πώς τελικά θα αλλάξουν πλευρά τα παρκαρισμένα?
Ο χρήστης menthol1979 έγραψε:
Ξεκινα απο τα ευκολα και αλλαξε τα ηχεια πρωτα. Βεβαια μετα θα χρειαζεσαι καλυτερο στερεο για να καλυπτεις τους τριγμους!
Για το Auris μιλάμε όχι για Alfa Romeo. Μάλλον μπέρδεψες τα threads
Προφανώς εννοεί ότι αν το ανοίξει και το ξαναδέσει θα τρίζει...
Για καινούριο αμάξι που δεν τρίζει υπάρχει όντως κίνδυνος να εμφανιστούν τριγμοί μετά το ξαναδέσιμο.
Για πιο παλιό όμως αμάξι που έχει τριγμούς αν το λύσεις και το δέσεις σταματάει να τρίζει γιατί τα πλαστικά κάθονται σε νέες θέσεις και δεν έχουν ανοχές. Καλό είναι μάλιστα όταν το ξαναδέσεις να βάλεις ένα λεπτό αφρολέξ από μέσα για να μειωθούν οι ανοχές (είχα πάρει από το πρακτικερ ένα που είχε κολλητική ταινία από τη μία πλευρά).