-
Όπως τα λέει ο kacey. Προτεραιότητα παραχωρεί όποιος έχει το εμπόδιο στο ρεύμα του. Αντίθετα σε στενό δρόμο προτεραιότητα έχει το όχημα που ανηφορίζει < αυτό μεγαλύτερης κλάσης < με ρυμουλκούμενο < με επιβάτες (λεωφορείο vs φορτηγού). Όπισθεν δεν νομίζω να προβλέπεται από τον ΚΟΚ κατά την κίνηση σε οδό.
-
Οπισθεν μονο:
α) κατα το παρκαρισμα, μονο για συγκεκριμενο μηκος (νομιζω 2χ μηκος οχηματος)
β) αν η προς τα εμπρος κινηση ειναι αδυνατη.edit:
Άρθρo 22
Kίνηση πρoς τα πίσω- Aπαγoρεύεται η πρoς τα πίσω κίνηση των oχημάτων, με εξαίρεση τις
περιπτώσεις κατά τις oπoίες η πρoς τα μπρoς κίνηση είναι αδύνατη ή γίνεται
ελιγμός στάθμευσης, καθώς και στις περιπτώσεις εκπαίδευσης και εξέτασης
υποψήφιων οδηγών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις εκάστοτε ισχύου-
σες διατάξεις. O ελιγμός στάθμευσης επιτρέπεται να εκτελείται στην ίδια oδό
και σε μήκoς όχι μεγαλύτερo τoυ διπλάσιoυ μήκoυς τoυ oχήματoς. - Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με
διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.
- Aπαγoρεύεται η πρoς τα πίσω κίνηση των oχημάτων, με εξαίρεση τις
-
Κι αν ρε παιδιά είναι ανηφόρα, χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο ο δρόμος τί γίνεται αν απαγορεύεται η όπισθεν?
-
'...με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις oπoίες η πρoς τα μπρoς κίνηση είναι αδύνατη...'
-
Καλησπέρα, πρωτο ποσταρισμα και καλώς σας βρήκα.
Λοιπόν, πριν σχεδον 7 χρονια δεχτηκα κληση απο φωτογραφικο ρανταρ, η οποια μου επιδοθηκε
στην δηλωμενη στο διπλωμα διευθυνση μου. Πηγα, την πληρωσα και τελος.
Το προβλημα, ειναι οτι τωρα, ο δημος που εγινε η παραβαση, μου εστειλε
ειδοποιηση να πληρωδω την ιδια κληση. Μαλον φαινεται απλήρωτη????????
Και ρωταω: Ειναι δυνατον μετα απο 7 χρονια να μου καταλογιζουν - χρεωνουν παραβαση;
Πρεπει να αποδειξω , ΤΩΡΑ, οτι την εχω πληρώσει;;;;(δλδ οτι δεν ειμαι ελέφαντας);
Μα 7 χρονια μετα!!!!!????
Μπορω να κινηθω νομικα και να ζητησω αποζημιωση για χρονο, τρεξιμο, αγχος, επειδη οι
υπηρεσιες δεν βγαζουν ακρη μεταξυ τους???
Και δηλαδη , μπορει ακομα και αν τη πληρωσω, ξανα, σε
αλλα 7,20,100 χρονια να μου ζητησουν να ξαναπληρωσω?????
Mα....μήπως ψαχνουν για ΜΑΚΑΚΕΣ????
Aν καποιος εχει γνωση και θελει νσ βοηθησει... ειναι ευπροσδεκτος.
Επισηε, αν καποιος εχει νομικη αποψη για το αν αξιζει να το κυνηγησω, ας μου πει.
Ευχαριστω για το χρονο σας. -
Μπορεις βεβαια να κινηθεις νομικα αλλα θεωρω οτι ειναι χασιμο χρονου και αν δεν εχεις αποδεικτικα στοιχεια οτι εγινε η πληρωμη, αφου παραδεχεσαι οτι έγινε η παραβαση, δεν νομιζω να βγαλεις ακρη. Αν αξιζει το ολο κοπο εξαρταται και το απο το υψος του προστιμου. Αποζημειωση για το χρονο το τρεξιμο και το άγχος δεν παιζει, αν κερδισεις θα κερδισεις το ποσο του προστίμου που δεν θα πρεπει να καταβαλεις. Την αποδειξη της πληρωμης δεν την εχεις κρατημενη, ωστε να πας να κανεις ενσταση και να τελειωνεις;
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης λεφ έγραψε:
Λοιπόν, πριν σχεδον 7 χρονια δεχτηκα κληση απο φωτογραφικο ρανταρ, η οποια μου επιδοθηκε
Και ρωταω: Ειναι δυνατον μετα απο 7 χρονια να μου καταλογιζουν - χρεωνουν παραβαση;
Πρεπει να αποδειξω , ΤΩΡΑ, οτι την εχω πληρώσει;;;;(δλδ οτι δεν ειμαι ελέφαντας);
Μπορω να κινηθω νομικα και να ζητησω αποζημιωση για χρονο, τρεξιμο, αγχος, επειδη οι
Επισηε, αν καποιος εχει νομικη αποψη για το αν αξιζει να το κυνηγησω, ας μου πει.
Ευχαριστω για το χρονο σας.Μου φαίνεται περίεργο ότι ο Δήμος έστειλε κλήση.
Αν σου έστειλαν μετά από 7 χρόνια πρέπει να είναι από την ΔΟΥ -
.
-
Ψάχνουν για... Είχα πάρει κλήση από το Δήμο Ραφήνας για παρκάρισμα (είχα πάρει καινούριο αυτοκίνητο και είχα ξεχάσει την άδεια μονίμου κατοίκου στο παλιό), την πλήρωσα και μετά από 2 χρόνια μου έστειλαν ειδοποιητήριο να πληρώσω ξανά. Τους παίρνω τηλέφωνο, τους λέω ότι έχω την απόδειξη πληρωμής από τα ΕΛΤΑ και τους ζητάω να ελέγξουν τα αρχεία τους. Στο ταμείο, έβλεπε ότι την έχω πληρώσει, αλλά μου ζήτησε να τους στείλω με φαξ την απόδειξη (όχι ηλεκτρονικά) επειδή το μητρώο είχε άλλο σύστημα και εκεί δεν μπορούσαν να δουν ότι είναι πληρωμένη.
Στην ερώτηση τι θα γινόταν εάν είχα πετάξει το απόκομα απάντηση δεν υπήρξε. Όσοι πληρώνουν κλήσεις και υποχρεώσεις γενικότερα, καλό θα είναι να φυλάνε τα αποδεικτικά στοιχεία σαν τα μάτια τους. Ου μπλέξεις! -
Ετσι ακριβως!!!!
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Ευχαριστω για το χρονο σας.Μου φαίνεται περίεργο ότι ο Δήμος έστειλε κλήση.
Αν σου έστειλαν μετά από 7 χρόνια πρέπει να είναι από την ΔΟΥΜην είσαι πολύ σίγουρος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μας έρχονται κάθε χρόνο από διάφορους δήμους 'ρεζερβούτες' από κλήσεις, μέχρι ακόμα και 10-15 χρονών. Θεωρώ ότι τα όποια αρχεία των δήμων ή από τις τροχαίες είναι πραγματικά για γέλια ή το κάνουν επίτηδες για να 'πιάσουν' ότι μπορούν.
-
το λοιπόν :
οδηγώντας σε ένα στενό καταλήγεις σε έναν κάθετο δρόμο στον οποίο απαγορεύεται να στρίψεις αριστερά και έχεις stop.
Ακριβώς απέναντι από αυτό το στενό υπάρχει χωράφι-αλάνα που παρκάρουν (αυτοσχέδιο πάρκινγκ που καβαλάνε πεζοδρόμιο για να μπουν-όχι οριοθετημένο με σήματα κτλ).
Σταματάω στο στοπ και βλέπω κανονικά αριστερά οτι δεν έρχεται κανένας και πάω να φύγω προς τα δεξιά και πετάγεται ξαφνικά ένας από την αλάνα και χώνεται μπροστά μου κορνάροντας και δείχνοντας το στοπ. Η λογική μου λέει οτι είναι μλκς κ σωστά τον μπινελίκιασα. Είναι;το σημείο είναι εδώ : http://showmystreet.com/#0mn7xn_e6m52_j8r_14
ήμασταν στην ίδια ευθεία σχεδόν γιατί υπήρχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπροστά από τη lancia -
Οποιοσδήποτε εξέρχεται από -νόμιμο- χώρο στάθμευσης (garage, πυλωτή, θέση κλπ) παραχωρεί υποχρεωτικά προτεραιότητα στα κινούμενα επί της οδού οχήματα. Το ημινόμιμο status του εν λόγω χώρου δεν αλλάζει την παραπάνω ιδιότητα. Από την άλλη εσύ οφείλεις να σταματήσεις και να παραχωρήσεις προτεραιότητα στα κινούμενα επί της άλλης οδού οχήματα.
Μάλλον εξαρτάται από το πόσο 'ακριβώς απέναντι' είναι αυτός ο χώρος. Αν αυτός έστω και για 2,3,4 μέτρα έχει εισέλθει νόμιμα στο ρεύμα κυκλοφορίας, τότε ναι έχει προτεραιότητα. Αν θεωρηθεί 'διασταύρωση', πάλι έχει προτεραιότητα. Αν όμως πάει με την εκ δεξιών, τότε εσύ έχεις προτεραιότητα.
-
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
το λοιπόν :
οδηγώντας σε ένα στενό καταλήγεις σε έναν κάθετο δρόμο στον οποίο απαγορεύεται να στρίψεις αριστερά και έχεις stop.
Ακριβώς απέναντι από αυτό το στενό υπάρχει χωράφι-αλάνα που παρκάρουν (αυτοσχέδιο πάρκινγκ που καβαλάνε πεζοδρόμιο για να μπουν-όχι οριοθετημένο με σήματα κτλ).
Σταματάω στο στοπ και βλέπω κανονικά αριστερά οτι δεν έρχεται κανένας και πάω να φύγω προς τα δεξιά και πετάγεται ξαφνικά ένας από την αλάνα και χώνεται μπροστά μου κορνάροντας και δείχνοντας το στοπ. Η λογική μου λέει οτι είναι μλκς κ σωστά τον μπινελίκιασα. Είναι;το σημείο είναι εδώ : http://showmystreet.com/#0mn7xn_e6m52_j8r_14
ήμασταν στην ίδια ευθεία σχεδόν γιατί υπήρχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπροστά από τη lanciaΕιναι μλκς και σωστα τον μπινελικωσες , αφου ζηταγε και τα ρεστα
-
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
το λοιπόν :
ήμασταν στην ίδια ευθεία σχεδόν γιατί υπήρχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπροστά από τη lanciaΑυτος που βγαινει απο χωρο σταθμευσης, δεν εχει προτεραιοτητα εναντι κανενος.
αυτος που 'προσγειωνεται' στην ασφαλτο απο ενα χωραφι ή απο πανω απο το πεζοδρομιο, μπορεις να πεις οτι ειναι καραπαρανομος οποτε να μη μιλαει (εγω συμφωνω).
Αυτος ομως μπορει να επιχειρηματολογησει οτι απαξ και προσγειωθηκε στην ασφαλτο, βρισκεται επι του δρομου που εχει προτεραιοτητα (αυτος που ερχεται απο αριστερα). Και εσυ να πεις οτι προλαβε να μπει στην ασφαλτο, ή οτι προλαβε αλλα εσυ ειχες ηδη ξεκινησει, και παει λεγοντας. Και να πρεπει να τα ζυγισει ολα αυτα ενας δικαστης.
Χειροτερα, μπορει να ισχυριστει οτι ηταν στο δρομο εξ'αρχης (ερχοταν απο αριστερα δηλαδη) και εσυ παραβιασες το στοπ. Ψεμμα θα ειναι, αλλα αντε αποδειξε το.
-
Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς σε πόσο χρόνο περίπου από την παράβαση αποστέλλει η τροχαία τις κλήσεις από φωτογραφικά ραντάρ? Πέρασα προχθές μία κάμερα με 40 άνω του ορίου και θέλω να ξέρω αν την άρπαξα ή όχι!
-
Στον κουνιαδο μου ηρθε στο πενταμηνο.(εγνατια)
Δουλευει η καμερα; -
Καλησπέρα
Θα σας πω τι συνέβη σε κάποιον γνωστό μου που τώρα ψάχνει να δει αν μπορεί να γλιτώσει κάτι αν και στο υπουργείου συγκοινωνιών εδώ στη Θεσ/νίκη σχεδόν δεν του έδωσαν σημασία.
Έγραψαν μαι σειρά αυτοκινήτων γτ έκαναν παράνομη προσπέραση σε τύπο που πήγαινε με 20 και κολούσε την κίνηση επειδή ίσως κάτι να έψαχνε. Του έβαλαν ένα πρόσθιμο 40 ευρώ για αυτό και άλλα 200 γτ του είχε λήξει για 4 μέρες το επαγγελματικό δίπλωμα το οποίο του το κράτησαν κιόλας. Όμως ο άνθρωπος οδηγούσε ΙΧ και υπάρχιε νόμος που αφενώς δίνει παράταση 1 μήνα από την λήξη και επιπλέον αν δεν οδηγείς επαγγελματικό όχημα δνε έχουν δικαίωμα κατάσχεσης. Φυσικά με τους αστυνομικούς επί τόπου ο άνθρωπος που να βγάλει άκρη. Αλλά όπω ςπροείπα και στο υπουργείο δεν άλλαξε κάτι.
Μπορεί να το κηνυγήσει κάπως αλλιώς ή δεν έχει νόημα; Πραγματικά το άκουσα και έφριξα ρε παιδιά, είναι δυνατόν οι τύποι με τα μπλε να μην ξέρουν τους νόμους και να πουλάνε και τρέλα;
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
ΚαλησπέραΘα σας πω τι συνέβη σε κάποιον γνωστό μου που τώρα ψάχνει να δει αν μπορεί να γλιτώσει κάτι αν και στο υπουργείου συγκοινωνιών εδώ στη Θεσ/νίκη σχεδόν δεν του έδωσαν σημασία.
Έγραψαν μαι σειρά αυτοκινήτων γτ έκαναν παράνομη προσπέραση σε τύπο που πήγαινε με 20 και κολούσε την κίνηση επειδή ίσως κάτι να έψαχνε. Του έβαλαν ένα πρόσθιμο 40 ευρώ για αυτό και άλλα 200 γτ του είχε λήξει για 4 μέρες το επαγγελματικό δίπλωμα το οποίο του το κράτησαν κιόλας. Όμως ο άνθρωπος οδηγούσε ΙΧ και υπάρχιε νόμος που αφενώς δίνει παράταση 1 μήνα από την λήξη και επιπλέον αν δεν οδηγείς επαγγελματικό όχημα δνε έχουν δικαίωμα κατάσχεσης. Φυσικά με τους αστυνομικούς επί τόπου ο άνθρωπος που να βγάλει άκρη. Αλλά όπω ςπροείπα και στο υπουργείο δεν άλλαξε κάτι.
Μπορεί να το κηνυγήσει κάπως αλλιώς ή δεν έχει νόημα; Πραγματικά το άκουσα και έφριξα ρε παιδιά, είναι δυνατόν οι τύποι με τα μπλε να μην ξέρουν τους νόμους και να πουλάνε και τρέλα;
Έπρεπε να γίνει αυτό στο φίλο σου για να καταλάβεις ότι δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους? Λίγο αργά το κατάλαβες αγαπητέ.
Εγώ ρώτησα μια φορά ένα αστυνομικό πόσο είναι η κλήση για κάποιος που δεν δίνει προτεραιότητα σε πεζό που περνάει από διάβαση. Προς τιμή του, δεν είπε αερολογίες, ούτε δικαιολογίες, είπε απλά 'δεν ξέρω' -
Από αύριο στον διοικητή και θα το πάρει πίσω
Sent from my iPad using Tapatalk
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.