-
Αυτά που λέεο ο -υποτιθέμενος- δημοτικός υπάλληλος ΙΣΧΥΑΝ πιο παλιά...πλέον δυστυχώς ΟΧΙ...και σας το λέω από ιδία εμπειρία...
Αυτά που λέει είναι και λίγο αστεία και φτάνουν στα όρια του κωμικού....όταν δηλαδή λέει ότι μην κυκλοφορείτε με πινακίδες αλλά να τις έχετε από μέσα στο παρμπρίζ για να μην σας τις πάρουν -οπότε αν σας σταματήσει η τροχαία, σας πήδηξε-και πχ όταν σας πάρουν τις πινακίδες να πάτε στην αστυνομία να δηλώσετε κλοπή λες και στην αστυνομία δεν πρόκειτε να ψάξουν αν εκκρεμεί κράτηση, δηλαδή αν κάθε μήνα σε γράφουν και σου παίρνουν πινακίδες εσύ θα πηγαίνεις και θα βγάζεις άλλες.....!
Λοιπόν για να μην λέει ο καθένας τα δικά του.
Η Δημοτική Αστυνομία έχει δικαίωμα να κάνει όλα τα παραπάνω (π.χ. κλήσεις, αφαίρεση πινακίδων, μεταφορά οχήματος κτλ).
Ποιός το λέει; Ο Νόμος.
Διαβάστε το παρακάτω Προεδρικό Διάταγμα που αναφέρει τις αρμοδιότητες της
Π.Δ. 13/2002Και ειδικότερα το άρθρο 2 παρ. 12
http://www.poeota.gr/_download/pd232002.pdfΕκεί μας παραπέμπει στο άρθρο 34 του ΚΟΚ που με τον παλαιό είναι στον N 2696/199 -KOK και με τον καινούργιο είναι στον Ν. 3442/2007 - ΝΕΟΣ ΚΟΚ
Επίσης ο νέος ΚΟΚ (αρθρο 104) λέει ότι το πρόστιμο έαν πληρωθεί εντός 10 ημερών είναι το μισό.
Εάν δεν πληρωθεί γενικά,μετά απο 3 μήνες ο ΟΤΑ (Δήμος, Κοινότητα, κτλ) το στέλνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην εφορία.Το μόνο που δεν ξέρω και βαριέμαι να ψάξω είναι εάν είναι 10 ημερολογιακές ή εργάσιμες μέρες.
Btw δεν μπορείτε να ισχυριστείτε σε περίπτωση π.χ. δικαστηρίου ή οτιδήποτε ότι δεν το ξέρατε οτι η Δημοτική Αστυνομία έχει αυτές τις αρμοδιότητες κτλ κτλ .
Το λέει ο Νόμος και οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τον κάθε νόμο αποτην στιμγή που αυτός ψηφίζεται (οχι ότι τους ξέρουμε όλους αλλα.... ετσι για να λέμε)
Ψάξτε λίγο στο internet και μην ακούτε τα ραδιο-αρβύλα γιατί θα βγείτε χαμένοι σε πολλές περιπτώσεις!
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Αυτά που λέεο ο -υποτιθέμενος- δημοτικός υπάλληλος ΙΣΧΥΑΝ πιο παλιά...πλέον δυστυχώς ΟΧΙ...και σας το λέω από ιδία εμπειρία...Αυτά που λέει είναι και λίγο αστεία και φτάνουν στα όρια του κωμικού....όταν δηλαδή λέει ότι μην κυκλοφορείτε με πινακίδες αλλά να τις έχετε από μέσα στο παρμπρίζ για να μην σας τις πάρουν -οπότε αν σας σταματήσει η τροχαία, σας πήδηξε-και πχ όταν σας πάρουν τις πινακίδες να πάτε στην αστυνομία να δηλώσετε κλοπή λες και στην αστυνομία δεν πρόκειτε να ψάξουν αν εκκρεμεί κράτηση, δηλαδή αν κάθε μήνα σε γράφουν και σου παίρνουν πινακίδες εσύ θα πηγαίνεις και θα βγάζεις άλλες.....!
Λοιπόν για να μην λέει ο καθένας τα δικά του.
Η Δημοτική Αστυνομία έχει δικαίωμα να κάνει όλα τα παραπάνω (π.χ. κλήσεις, αφαίρεση πινακίδων, μεταφορά οχήματος κτλ).
Ποιός το λέει; Ο Νόμος.
Διαβάστε το παρακάτω Προεδρικό Διάταγμα που αναφέρει τις αρμοδιότητες της
Π.Δ. 13/2002Και ειδικότερα το άρθρο 2 παρ. 12
http://www.poeota.gr/_download/pdf232002.pdfΕκεί μας παραπέμπει στο άρθρο 34 του ΚΟΚ που με τον παλαιό είναι στον N 2696/199 -KOK και με τον καινούργιο είναι στον Ν. 3442/2007 - ΝΕΟΣ ΚΟΚ
Επίσης ο νέος ΚΟΚ (αρθρο 104) λέει ότι το πρόστιμο έαν πληρωθεί εντός 10 ημερών είναι το μισό.
Εάν δεν πληρωθεί γενικά,μετά απο 3 μήνες ο ΟΤΑ (Δήμος, Κοινότητα, κτλ) το στέλνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην εφορία.Το μόνο που δεν ξέρω και βαριέμαι να ψάξω είναι εάν είναι 10 ημερολογιακές ή εργάσιμες μέρες.
Btw δεν μπορείτε να ισχυριστείτε σε περίπτωση π.χ. δικαστηρίου ή οτιδήποτε ότι δεν το ξέρατε οτι η Δημοτική Αστυνομία έχει αυτές τις αρμοδιότητες κτλ κτλ .
Το λέει ο Νόμος και οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τον κάθε νόμο αποτην στιμγή που αυτός ψηφίζεται (οχι ότι τους ξέρουμε όλους αλλα.... ετσι για να λέμε)
Ψάξτε λίγο στο internet και μην ακούτε τα ραδιο-αρβύλα γιατί θα βγείτε χαμένοι σε πολλές περιπτώσεις!
Η σωστή νομική βάση για αφαίρεση πινακίδων, άδειας ικανότητας οδηγού, άδειας κυκλοφορίας κτλ από τη Δημοτική Αστυνομία είναι ο Ν 3274/2004. Δεδομένου ότι το άρθρο 103 του ΚΟΚ προβλέπει τα παραπάνω διοικητικά μέτρα, στο άρθρο 2 του ΠΔ 23/2002 δεν γίνεται αναφορά στο 103 του ΚΟΚ.
Το σωστό λοιπόν είναι :
**Ν. 3274/2004 **
**Άρθρο 35 **
Μεταβατικές διατάξεις και λοιπές ρυθμίσεις
Παράγραφος 12, περίπτωση iv' Στη Δημοτική Αστυνομία ανατίθεται η αρμοδιότητα επιβολής των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Ν. 2696/ 1999, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και της εφαρμογής των διατάξεων που αναφέρονται στην κυκλοφορία οχημάτων στους πεζοδρόμους. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες εξακολουθούν να ασκούνται, παραλλήλως και κατά περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και το Λιμενικό Σώμα.'
-
Τελικα ρε παιδια αν σου κοψουν κληση για παρκαρισμα, εσυ δεν την βρεις αν σου ερθει διπλασιασμενη υπαρχει περιπτωση να βγαλεις ακρη? και αν ναι πως?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τελικα ρε παιδια αν σου κοψουν κληση για παρκαρισμα, εσυ δεν την βρεις αν σου ερθει διπλασιασμενη υπαρχει περιπτωση να βγαλεις ακρη? και αν ναι πως?Διάβασε προηγούμενες σελίδες Στέλιο.
Ισχυρίζεσαι πως δεν έλαβες ποτέ ειδοποίηση και ισχύει το ποσό της αρχικής κλήσης.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τελικα ρε παιδια αν σου κοψουν κληση για παρκαρισμα, εσυ δεν την βρεις αν σου ερθει διπλασιασμενη υπαρχει περιπτωση να βγαλεις ακρη? και αν ναι πως?
Διάβασε προηγούμενες σελίδες Στέλιο.
Ισχυρίζεσαι πως δεν έλαβες ποτέ ειδοποίηση και ισχύει το ποσό της αρχικής κλήσης.
Επειδή εγώ πρότεινα το παραπάνω να ξαναξεκαθαρίσω :
Αυτό είναι κάτι που προτίθεμαι να κάνω εγώ...Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ (στην Ελλάδα) ούτε του δίνω πάνω από 50% πιθανότητες επιτυχίας...Απλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μην πληρώσεις την κλήση καθώς υπάρχει και πιθανότητα να μη σου έρθει ποτέ και να χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας + μπορεί και να δουλέψει η αμφισβήτηση των προσαυξήσεων...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτό είναι κάτι που προτίθεμαι να κάνω εγώ...Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ (στην Ελλάδα) ούτε του δίνω πάνω από 50% πιθανότητες επιτυχίας...Απλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μην πληρώσεις την κλήση καθώς υπάρχει και πιθανότητα να μη σου έρθει ποτέ και να χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας + μπορεί και να δουλέψει η αμφισβήτηση των προσαυξήσεων...
Και όμως το δέχονται! Σε περίπτωση συγγενικού μου προσώπου, επειδή χρωστούσε κάτι κλήσεις δημοτικής αστυνομίας εδώ και 6-7 χρόνια, το Μάϊο που επικοινώνησε με άτομο μέσα από το Δήμο Αθηναίων του πρότεινε ακριβώς αυτό! Να ισχυριστεί ότι δεν έλαβε ποτέ τις ειδοποιήσεις, και δέχονται να λάβουν μόνο το αρχικό ποσό χωρίς τις προσαυξήσεις.
-
Οκ παντως στην περιπτωση για τις κλησεις των 6-7 χρονων μονο και μονο που ακουσανε οτι θα παρουν κατι (ακομα και απο τα τοτε παρανομα παρκομετρα θα μπορουσαν να ειναι) τους εφτανε!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και όμως το δέχονται! Σε περίπτωση συγγενικού μου προσώπου, επειδή χρωστούσε κάτι κλήσεις δημοτικής αστυνομίας εδώ και 6-7 χρόνια, το Μάϊο που επικοινώνησε με άτομο μέσα από το Δήμο Αθηναίων του πρότεινε ακριβώς αυτό! Να ισχυριστεί ότι δεν έλαβε ποτέ τις ειδοποιήσεις, και δέχονται να λάβουν μόνο το αρχικό ποσό χωρίς τις προσαυξήσεις.
Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την έμπνευσή μου και για το συγγενικό σου πρόσωπο
-
Καλλιτεχνης ο koutsan!
-
Γράψανε τη γυναίκα μου με το Κλιό για παρκάρισμα, σε δρόμο που επιτρέπεται με την αιτιολογία '5 μέτρα από διάβαση'. Της είπα να βγάλει φωτογραφία, αφού υπήρχε άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο πριν την γωνία και να μετρήσει την απόσταση, η οποία ήταν 4,70!!!!!!!!!!!!
Είναι μέγιστη αρπαχτή αυτό αφού το πρόστιμο είναι 80
-
[quote='cmarin']Γράψανε τη γυναίκα μου με το Κλιό για παρκάρισμα, σε δρόμο που επιτρέπεται με την αιτιολογία '5 μέτρα από διάβαση'. Της είπα να βγάλει φωτογραφία, αφού υπήρχε άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο πριν την γωνία και να μετρήσει την απόσταση, η οποία ήταν 4,70!!!!!!!!!!!!
Είναι μέγιστη αρπαχτή αυτό αφού το πρόστιμο είναι 80
-
Να πάς Κώστα! Θα την σβήσουν σίγουρα!
-
Τελικά οι δήμοι έχουν δικαίωμα να στείλουν τις κλήσεις μέσω της εφορίας ή όχι..?? Και αν ναι, μετά από ποιό ποσό ενεργοποιούνται για να τις στείλουν..?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
snipΥ.Γ Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν το ψάχναμε περισσότερο θα βρίσκαμε μάλιστα ότι οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί παράνομα μιας και σε πρόσοψη ~ 25 μέτρα υπάρχουν 5 είσοδοι πάρκινγκ φάρδους η μικρότερη ~2,5 μέτρων. Αυτό σημαίνει κάλυψη αρκετά μεγαλύτερη από 50% και αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι παράνομο. Νομίζω δηλαδή ότι επιτρέπεται οι είσοδοι πάρκινγκ να έχουν μέχρι 40% κάλυψη της πρόσοψης.
Με μια καταγγελια στην πολεοδομια με φωτο, ισωςνα σφιξουν καποιοι κωλοι...
Στο θεμα μας. Σε αλλο τοπικ ειχα γραψει οτι οι κλησεις που σου αφηνουν στο παρ-μπριζ, ή δεν θα σου ερθουν ποτε, ή οταν σου ερθουν πρωτα θα ερθει ειδοποιηση οτι χρωστας με το ποσο ΟΧΙ προσαυξημενο, και μετα αν αγνοησεις αυτη την ειδοποιηση, αρχιζει η διαδικασια με την εφορια κλπ. Και μετα ειχα αναφερει οτι εχω κλησεις απο Χανια, απο Πειραια 15Αυγουστο (...), και απο Σαντορινη, και οτι μεχρι τωρα μονο αυτη της Σαντορινης ειχε ερθει, φυσικα με το original ποσο.
ΚΩΛΟΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Μου ηρθε και του Πειραια (χρονολογια 2002), φυσικα παντα με το ποσον οσο ηταν στην αρχη (60,κατι ευρω).
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
snip
Υ.Γ Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν το ψάχναμε περισσότερο θα βρίσκαμε μάλιστα ότι οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί παράνομα μιας και σε πρόσοψη ~ 25 μέτρα υπάρχουν 5 είσοδοι πάρκινγκ φάρδους η μικρότερη ~2,5 μέτρων. Αυτό σημαίνει κάλυψη αρκετά μεγαλύτερη από 50% και αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι παράνομο. Νομίζω δηλαδή ότι επιτρέπεται οι είσοδοι πάρκινγκ να έχουν μέχρι 40% κάλυψη της πρόσοψης.
Δεν έχεις άδικο, αλλά κάτι μου λέει ότι αν η καταγγελία γίνεται ονομαστικά μετά θ' αρχίσουμε να βρίσκουμε τ' αυτοκίνητά μας 'περιποιημένα'
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βασιλη για τους κλεφτες να αφησουμε και τα κλειδια πανω?
Όχι ρε.
Κλειδώνεις κανονικά. Απλά το καπώ της μηχανής αφήνεις ανοιχτό. Το είχε κάνει ο αδερφός μου στη Πλ.Κοτζιά έξω από το παλιό δημαρχείο. Έπρεπε να κάνει μια επείγουσα δουλειά. Βρίσκει χώρο που δεν εμποδίζει, ανοίγει καπώ, ανάβει αλαρμ, κλειδώνει και φεύγει. Κάνει τη δουλειά του και όπως πάει στο αυτοκίνητο, αγοράζει και ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό από το περίπτερο. Όταν έφτασε στο αυτοκίνητο ήταν οι της δημοτικής και τους λέει αφήστε παιδιά 'άναψε' η μηχανή... Και εκείνοι 'εντάξει φιλε μου απλά μόλις πέσει η θερμοκρασία μετακίνησε το'....
Κόστος παράβασης =αξία ενός μπουκαλιού μεταλλικού νερού 1 1/2 λίτρου
ψιλορίσκο...να αφήνεις το καπό ανοικτό όμως...δεν νομίζεις;
πολλά μπορούν να συμβούν...Οπως?
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
snip
Υ.Γ Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν το ψάχναμε περισσότερο θα βρίσκαμε μάλιστα ότι οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί παράνομα μιας και σε πρόσοψη ~ 25 μέτρα υπάρχουν 5 είσοδοι πάρκινγκ φάρδους η μικρότερη ~2,5 μέτρων. Αυτό σημαίνει κάλυψη αρκετά μεγαλύτερη από 50% και αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι παράνομο. Νομίζω δηλαδή ότι επιτρέπεται οι είσοδοι πάρκινγκ να έχουν μέχρι 40% κάλυψη της πρόσοψης.
Δεν έχεις άδικο, αλλά κάτι μου λέει ότι αν η καταγγελία γίνεται ονομαστικά μετά θ' αρχίσουμε να βρίσκουμε τ' αυτοκίνητά μας 'περιποιημένα'
Αντιποινα στα αυτοκινητα που ειναι μεσα στην πολυκατοικια...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
snip
[Off topic, sorry]
Νέα πολυκατοικία στα Καμίνια, με πρόσοψη σε έναν δρόμο. Οχι μόνο έχει κάνει όλο το ΜΗΚΟΣ του πεζοδρομίου μπροστά της είσοδο για πάρκινγκ. Έχει κάνει και όλο το ΠΛΑΤΟΣ του ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ για να ανεβαίνουν τα αμάξια τους.
Φανταστείτε ένα πεζοδρόμιο, εκεί που είναι κανονικά επίπεδο, να αποκτάει όλο τεράστια κλίση για μήκος περίπου 3 αυτοκίνητα.
Αίσχος. Οταν περπατάω από εκεί, μπαίνω μέσα στην πολυκατοικία (!) για να μην σκοτωθώ.
-
Που ρε συ?
-
Ήρθε σήμερα κλήση για παράνομη στάθμευση απο των δήμο χανίων με ημερομηνία υποτιθέμενης παράβασης 2002. Βεβαιωμένη απο την δημοτική αστυνομία του δήμου. Λήξη προθεσμίας πληρωμής 2/11.
Δεν φτάνει που βεβαιώνουν παραβάσεις παίζοντας λόττο θέλουν και να την πληρώσω σε 3 μέρες.
Το αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης του και κανένας απο την οικογένεια δεν έχει πάει ποτέ οχι στα Χανιά αλλά ούτε στην κρήτη.
Σαν να μην έφταναν αυτά η επικοινωνία με την δημοτική αστυνομία (θέλουν να ονομάζονται και αστυνόμοι τρομάρα τους) ήταν αδύνατη όλο το πρωι γιατι συνεδρίαζαν, οπως τους δικαιολόγησε το γραφείο του αντιδημάρχου. Να χαίρεται τα καμάρια του.
Δεν μας έκανε η τροχαία θέλαμε δημοτική αστυνομία.
Το θέμα είναι εγω τι κάνω; Πληρώνω την κλήση 60 ευρω πριν την λήξη της προθεσμίας και μετα τους τρέχω μέχρι εκει που δεν φτάνουν ή δεν πληρώνω στέλνοντας εξωδικό; Γενικότερα ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις μου;
Οποιεσδήποτε σκέψεις ευπρόσδεκτες.
Δημοτική Αστυνομία - κλήσεις και αρμοδιότητες