-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι δεν καταλαβαίνω. Για το νόμο, εφόσον σε ψάχνουν να σε βρουν και δεν σε βρίσκουν, αρκεί στο φινάλε μια τοιχοκόληση στον οικείο δήμο/κοινότητα ή, αν δεν ξέρουν καν που μπορεί να βρίσκεσαι, σε κάποια κεντρική δημόσια υπηρεσία. Κόψε το λαιμό σου μετά, αφού δεν ενημερώνεις τις αρχές για τα whereabouts σου.
Επίσης για το νόμο αρκεί, αφού δεν είναι δυνατόν να σε ψάχνουν να σε βρουν στα παρακείμενα φαγάδια - ξενυχτάδικα ή στη φίλη-σου-τη-Σούλα για να σου επιδώσουν την κλήση, να σου την αφήσουν στο παρμπρίζ. Στο κάτω-κάτω ας μην είχες παρκάρει παράνομα.
Όταν λοιπόν για την επίδοση μιας πολύ σοβαρότερης ειδοποίησης, πχ του ορισμού μιας δικασίμου ποινικής υπόθεσης, ο νόμος αρκείται, εφόσον δεν σε βρίσκουν τα αρμόδια όργανα, σε μια απλή τοιχοκόληση, πολύ περισσότερο καλώς αρκείται στο ν' αφεθεί στο αντικείμενο-μέσο διάπραξης ενός παραπτώματος η κλήση. Τέτοιες λογικές σαν τις παραπάνω μου φαίνονται αστείες, τουλάχιστον για το δικό μας νομικό σύστημα.
Επίσης μου φαίνεται προκλητικό το να επικαλείται κάποιος το νόμο όταν τον παραβιάζει.Ξεκινώντας από την τελευταία φράση σου : 'Επίσης μου φαίνεται προκλητικό το να επικαλείται κάποιος το νόμο όταν τον παραβιάζει' νομίζω πως απλά σου ξέφυγε : ξέρουμε όλοι ότι το νόμο μπορεί να τον επικαλεστεί και ο Τζακ ο αντεροβγάλτης και να πετύχει και την εφαρμογή του. Αυτό έλειπε επειδή παραβιάζω τους νόμους να μην μπορώ να τους επικαλεστώ μετά....Μόνο προκλητικό δεν είναι αλλά σίγουρα είναι το πιο αυτονόητο στοιχείο ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου.
Ως προς τα λοιπά τα οποία έχουν βάση :
-
Πέραν της εμπειρίας μου στη Γαλλία δεν έχω βάλει σε εφαρμογή ποτέ αυτά που είπα, υπό την έννοια ότι δε μου έχει έρθει ποτέ κλήση προσαυξημένη. Συνεπώς δεν καλώ κάποιον να πράξει προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά και δεν έχω πληρώσει τις - κάπου 10-15 - κλήσεις (εδώ και 15 χρόνια, αλλά όχι τα τελευταία 4 χρόνια) που έχω φάει για παράνομη στάθμευση αλλά ποτέ κανείς δε με έχει ενοχλήσει περαιτέρω για να μάθω τι θα γινόταν...
-
Τα νομικά συστήματα όλης της Ευρώπης - σε επίπεδο γενικών αρχών και βάσεων - είναι απολύτως συγκρίσιμα ή μάλλον είναι ταυτόσημα (το λένε όλοι και το ΔΕΚ και το ΕΔΔΑ).
-
Η σύγκριση με την επίδοση αγωγής στο αστικό δίκαιο για τις ανάγκες της αστικής δίκης ή και στο ποινικό δίκαιο είναι σίγουρα λογική αλλά έχει τη διαφορά ότι γίνονται σε ιδιωτικό χώρο (κατοικία) με τη θυροκόλληση και όχι εκτεθειμένη σε δημόσιο χώρο όπου είναι δυνατή η πρόσβαση στον οποιονδήποτε, όπως είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο 'βάζουν χέρι' χιλιάδες άνθρωποι...(γενικώς το όλο ζήτημα της λεγόμενης 'πλασματικής επίδοσης' θέλει προσοχή και είναι αρκετά λεπτό για να μην έχουμε παραβίαση του άρθρου 20 παρ. 1 Συντάγματος για το δικαίωμα ακροάσεως)
-
Δεν αμφισβητώ την κλήση αυτή καθ'αυτή αλλά τις περαιτέρω -δυσμενείς για μένα - συνέπειες των προσαυξήσεων...Θεωρώ ότι αν και λογικό να μου αφήσει την κλήση στο αυτοκίνητο, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν γίνεται να κληθώ να πληρώσω υπέρογκα ποσά για κάτι για το οποίο δεν ευθύνομαι, πέρα από την παράβασή μου...Το θεωρώ λογικό αίτημα και είμαι βέβαιος ότι θα είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις 'εξαφανίσεως' της κλήσης από το pare-brise άρα και της μη γνωστοποίησης της παράβασης…...
5)Πάντα μπαίνει στην εξίσωση και το άρθρο 20 παρ.1 Σ το οποίο σαφώς και διακυβεύεται αφού το δικαιώμά μου να προβάλλω αντιρρήσεις για την παράβαση τίθεται εν αμφιβολία, χάριν διευκολύνσεως της διαδικασίας: μην το παρατεντώσουμε όμως γιατί νομίζω ότι μια οριακή αντισυνταγματικότητα είναι κοντά... -
Σε τελική ανάλυση δεν επιμένω καθόλου ως προς την ορθότητα του εγχειρήματος που είναι φυσικά αμφισβητούμενη. Απλά εγώ συγκεκριμένα δεν πρόκειται να πληρώσω κλήση που θα βρω στο pare-brise γιατί θεωρώ ότι το στοίχημα είναι υπέρ μου : η πιθανότητα να μη γίνει ποτέ τίποτα αντισταθμίζει τον κίνδυνο της προσαύξησης, η οποία κιόλας θεωρώ ότι παλεύεται να αποφευχθεί με κάποιες πιθανότητες…
Τόσο απλά : όλα είναι θέμα εκτίμησης ρίσκου - απόδοσης...
-
-
Έγραψα ότι είναι 'προκλητικό', όχι παράνομο. Εδώ κουβεντιάζουμε μεταξύ μας και κάποιος λέει 'πάρκαρα παράνομα, να πληρώσω;'. Αντί να πούμε 'Ναι', ψάχνουμε ως γνήσιοι Έλληνες παραθυράκια διότι (σύμφωνα με τον κ. Πανούση) 'οι ελληνικοί νόμοι πρέπει να έχουν παράθυρα, να αερίζονται'. Καλή η στρεψοδικία και στρεψονομία, αλλά κακό να περηφανευόμαστε όταν και εφόσον τις χρησιμοποιούμε καταχρηστικά. Γι' αυτό χρησιμοποίησα λοιπόν τη λέξη 'προκλητικό'.
Στα τυπικά δεν διαφωνούμε, αλλά δεν νομίζω ότι πρακτικά μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος να ψάχνει ή να περιμένει επί τόπου τον ιδιοκτήτη. Άσε που 'βολεύει' το γράψιμο, γιατί διαφορετικά εγώ ως αστυνόμος Σαΐνης θα έπαιρνα ΠΑΝΤΑ και τις πινακίδες, αν δεν μπορούσα να σηκώσω ΠΑΝΤΑ το αυτοκίνητο με γερανό ώστε να είμαι βέβαιος ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα ψάξει να μάθει τι κλήση έφαγε και να μη μπορεί να επικαλεστεί άγνοια μελλοντικά.
-
Απο την στιγμη που υπαρχουν παραθυράκια δεν φταίει ο έλληνας που τα χρησιμοποιει! Στο φιναλε δεν εχεις δει ποτε Ελληναρασ να παρκαρει σε μερος που εχει περασει η αστυνομια και εχει γραψει τα αυτοκινητα, να παιρνει την κληση του διπλανου και να την κοτσαρει στο δικο του παρμπριζ? Φυσικα και εχεις δει...ε αυτος ο κακομοιρης θα μαθει ποτε οτι πήρε κληση?
-
Παραθυράκια υπάρχουν παντού, αφού όλο και κάποια ατέλεια θα έχει κάποιος νόμος. Το θέμα είναι ότι φαίνεται από τα γραφόμενά σου να επικροτείς τη χρήση τέτοιων προβλημάτων στους νόμους.
Να πούμε λοιπόν ότι 'δεν φταίει' αυτός που χρησιμοποιεί τα παράθυρα του νόμου και καίει/καταπατεί δάση, εξαπατεί τους επενδυτές στο χρηματιστήριο με εικονικές αυξήσεις κεφαλαίου για δήθεν επεκτάσεις της εισηγμένης του, παίρνει τερατώδεις προμήθειες για νομότυπες αγοραπωλησίες ομολόγων, τρώει κοινοτικά κονδύλια αντί να τα χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη της χώρας και πολλά ακόμα.
Για εμένα ΦΤΑΙΕΙ. Τόσο απλά το βλέπω το πράγμα. -
Το επικροτω γιατι λεω ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατοτητα να βρεις το δικιο σου? Δλδ αυτο το βρισκεις παραλογο? Να μου ερθει κληση 2πλασιασμενη που εφαγα ενω ειμουν παρανομα παρκαρισμενος, αλλα δνε την βρηκα ποτε γιατι ο επομενος την πηρε και την εβαλε στο δικο του παρ μπριζ? Δικαιο,ε?
-
Να είσαι σίγουρος ότι αν ευδοκιμήσουν μερικές τέτοιες κινήσεις, θα αφαιρούνται οι πινακίδες πολύ ευκολότερα. Άλλωστε σε όλο τον κόσμο αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται για τις κλήσεις λόγω παράνομης στάθμευσης, δεν βλέπω το λόγο ν΄αλλάξει για την Ελλάδα. Άντε να πούμε ότι είναι καλό να μη διπλασιάζεται/τριπλασιάζεται το πρόστιμο όταν φτάνει στην εφορία. Θα φτάσει βέβαια η στιγμή, με την εξέλιξη των μηχανογραφικών συστημάτων, που η κλήση θα έχει ήδη φύγει για την εφορία μετά από μερικές ημέρες, οπότε η κουβέντα δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία.
-
Δεν μου απαντας ομως καλε μου ανθρωπε, πας εσυ και παρκαρεις κάπου (μη μου πεις οτι δεν παρκαρεις ποτε σε δρομο που εχει σημανση οτι απαγορευεται το παρκαρισμα) που απαγορευεται, δεν βρισκεις ποτέ κλήση πάνω στο αμάξι σου, μετα λοιπον απο μερικούς μηνες, σου έρχεται ενα μπουγιορντι με διπλασιασμένη κλήση....ωραίο,ε? Δικαιο?
-
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα να σε βρουν επί τόπου και ταυτόχρονα έχεις παρανομήσει, ναι είναι δίκαιο.
Αν τώρα ο άλλος έχει πάρει την κλήση και την έχει κάνει σαΐτα ή την έχει βάλει στο δικό του παρμπρίζ, βρες τον και κάνε του αγωγή για να καλύψει τη ζημία σου. Απλά τα πράγματα.
Μόνο σε ένα σημείο μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει πρόβλημα: στην πάροδο του χρόνου προβολής ένστασης κατά της κλήσης (αν υπάρχει παραδεκτός λόγος) εξαιτίας της άπρακτης παρόδου της σχετικής προθεσμίας. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γίνεται δεκτή η ένσταση περί άγνοιας της κλήσης και να επιτρέπεται εκ των υστέρων να υποβάλλει κάποιος ένσταση κατά της πράξης του οργάνου που την έκοψε. Αλλά μόνο ως εκεί. -
Ενδιαφέρων....ελπίζω μονο να μην είσαι δικαστης...το αισθημα περι δικαιου που έχεις πιστεύω δεν ακολουθεί την κοινη λογική.
-
H παραβατική λογική εννοείς. 'Παρανόμησα, δεν με βρήκατε γιατί έπινα καφέ, δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι εγώ βρήκα την κλήση, αθώος ο κατηγορούμενος'.
Εντάξει, όλοι έχουν τη γνώμη τους - πόσο μάλλον αν αυτή συνάδει με το συμφέρον τους. -
Μια 'διορθωση'
Τροπος (εαν ηθελαν) να μην σβηνονται οι κλησεις και να πηγαινουν κατευθειαν στην εφορια προφανως και υπαρχει, και υπαρχει εδω και πολλα χρονια. -
Εμενα μου ειχε ερθει κληση απο την Λαρισα που σκοπιμως ειχα αφησει απληρωτη μετα απο 2 χρονια χωρις καμια προσαυξηση...
Διαφωνω και γω στο θεμα με τον διπλασιασμο/προσαυξηση κλπ..
Αγωγη δεν μπορεις να κανεις αφου δεν ξερεις ποιος το κανε...
Δεν ειπε καποιος να μην πληρωσεις αφου εισαι παρανομος αλλα το τυπικο θα ηταν αφου περασει η προθεσμια πληρωμης 15 μερες μετα ειδοποιηση για το απληρωτο... Δεν το πληρωσες??? Παρτο διπλασιο μετα... Αν θελαν και ηταν μηχανογραφημενα και οχι κατι κλησεις που σου ρχονται μετα απο 2-3 χρονια (ελεος) ολα αυτα θα ηταν θεμα ημερων...Τωρα το κατα ποσο 'παρανομο' ειναι το παρκαρισμα σε ορισμενες περιοχες και που πανε τα λευτα απο τις κλησεις αυτο ειναι αλλο μεγαλο θεμα....
-
Νταμπλ ποστ...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
H παραβατική λογική εννοείς. 'Παρανόμησα, δεν με βρήκατε γιατί έπινα καφέ, δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι εγώ βρήκα την κλήση, αθώος ο κατηγορούμενος'.
Εντάξει, όλοι έχουν τη γνώμη τους - πόσο μάλλον αν αυτή συνάδει με το συμφέρον τους.Οχι ρε ανθρωπες του θεου την κοινη λογικη σου λέω, επι 3 ποστ λεω ο καργιολης ότι ΔΕΝ βρηκες την κληση πάνω στο αμαξι και σου ερχεται διπλασιασμενη....ΔΕν το έχεις δει? ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εντάξει, όλοι έχουν τη γνώμη τους - πόσο μάλλον αν αυτή συνάδει με το συμφέρον τους.Οχι ρε ανθρωπες του θεου την κοινη λογικη σου λέω, επι 3 ποστ λεω ο καργιολης ότι ΔΕΝ βρηκες την κληση πάνω στο αμαξι και σου ερχεται διπλασιασμενη....ΔΕν το έχεις δει? ΕΛΕΟΣ!
Συμβαίνουν αυτά.. δεν αναιρεί το γεγονός πως είχες σταθμεύσει παράνομα και ίσως η εμπειρία σου να δράσει ανασταλτικά στο μέλλον.
-
Ακριβως φιλε μου επειδει όλοι ξερουμε οτι συμβαίνουν αυτα, όταν μου ρίχνουν ποινή να πληρώσω το διπλάσιο, θα έπρεπε να ειναι βεβαιο 100% ότι παρελαβα την κλήση και ΔΕΝ την πλήρωσα, αλλιως απλα μιλάμε για την Ελλαδαμ που νταξ λιγο ετσι λιγο αλλιως δουλευει το πράγμα, πηρες δεν πήρες την κλίση στα @@ μας, γι'αυτό λοιπόν να πέρνεται την κλιση του διπλανού....το κράτος πάλι θα εισπράξει 2 κλήσεις....απο το ιδιο ατομο....απλα το λεω μηπως εχεται ενοχες για το δημοσιο χρήμα.
Αλήθεια τα σοβαρα πράγματα γιατι δεν στα στέλνουν με το ταχυδρομειο και τα στέλνουν με κλητητρα? Πχ. δικαστηριο, εφορευτικη επιτροπη κλπ?
-
Ακριβως φιλε μου επειδει όλοι ξερουμε οτι συμβαίνουν αυτα, όταν μου ρίχνουν ποινή να πληρώσω το διπλάσιο, θα έπρεπε να ειναι βεβαιο 100% ότι παρελαβα την κλήση και ΔΕΝ την πλήρωσα, αλλιως απλα μιλάμε για την Ελλαδαμ που νταξ λιγο ετσι λιγο αλλιως δουλευει το πράγμα, πηρες δεν πήρες την κλίση στα @@ μας, γι'αυτό λοιπόν να πέρνεται την κλιση του διπλανού....το κράτος πάλι θα εισπράξει 2 κλήσεις....απο το ιδιο ατομο....απλα το λεω μηπως εχεται ενοχες για το δημοσιο χρήμα.Αλήθεια τα σοβαρα πράγματα γιατι δεν στα στέλνουν με το ταχυδρομειο και τα στέλνουν με κλητητρα? Πχ. δικαστηριο, εφορευτικη επιτροπη κλπ?
Σκύλε....μήπως να μην πάρκαρες παράνομα; ...λέω εγώ τώρα..
-
Ρε ελεεινε shit-roenakia εχω γκαραζ σπιτι μου στην δουλεια μου στο σπιτι της μανας μου και της κοπελας μου..........βασικα δεν χρειάζετια γενικα να παρκαρω εκτος γκαραζ με το αμαξι μου πλην καφεδων κλπ, και φυσικα παω γενικα σε μερη που εχει ανετο παρκινκ.
Το οτι στα 10 χρονια που οδηγο έχω φαει 1-2 κλήσεις για παρκαρισμα δεν νομιζω να δειχνει ότι καιγομαι μην με γράψουν κλπ, απλα το θεωρω για την Ελλαδα παραλογο να γινεται κατι τετοιο.
Η μονη περιπτωση που εχω ακουσει και πραγματικα παραδεχτηκα τους μπάτσους ήταν όταν ενας συναδελφος πριν 3-4-5 χρονια είχε πάει στα δικαστηρια για μια δουλεια με ετιαρικο αμαξι, και παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο, παιρνει την κλήση του διπλανού και την βάζει πανω στο αμαξι του, μετα απο 15 λεπτα βγαινει εξω, η κλήση ειναι στο σωστό αμαξι, το δικο του αμαξι έχει φρεσκια κανονικη κλήση.....και το μονο αμαξι που πηραν τις πινακιδες ήταν το δικό του!
Αλλα νταξ μια και μοναδικη φορά το έχω ακούσει!
-
Η μονη περιπτωση που εχω ακουσει και πραγματικα παραδεχτηκα τους μπάτσους ήταν όταν ενας συναδελφος πριν 3-4-5 χρονια είχε πάει στα δικαστηρια για μια δουλεια με ετιαρικο αμαξι, και παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο, παιρνει την κλήση του διπλανού και την βάζει πανω στο αμαξι του, μετα απο 15 λεπτα βγαινει εξω, η κλήση ειναι στο σωστό αμαξι, το δικο του αμαξι έχει φρεσκια κανονικη κλήση.....και το μονο αμαξι που πηραν τις πινακιδες ήταν το δικό του!Μάλλον κάποιος τον είδε να κάνει την κουτσουκέλα.
-
Ρε ελεεινε shit-roenakia εχω γκαραζ σπιτι μου στην δουλεια μου στο σπιτι της μανας μου και της κοπελας μου..........βασικα δεν χρειάζετια γενικα να παρκαρω εκτος γκαραζ με το αμαξι μου πλην καφεδων κλπ, και φυσικα παω γενικα σε μερη που εχει ανετο παρκινκ.κάτσε στα αυγά σου τότε Πεζό2 και άσε τις 'διακηρύξεις' περι αδικίας ...
Δημοτική Αστυνομία - κλήσεις και αρμοδιότητες