-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@super-t said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
....
οταν θα πέσει ο ήλιος θα ξεκινήσει να αδειάζει την μπαταρία μέχρι να πάει στο 40% και μετά θα χρησιμοποιεί το ρεύμα δικτυου. Την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει φόρτιση μπαταρίας μαζί με τροφοδοσία του σπιτιού και μόλις γεμίσει η μπαταρία πάλι θα δίνει πίσω στον ΔΕΔΗΕ και πάλι από την αρχή. Μένει να το δω στην πράξηΕλάχιστο 40 %, μέγιστο πόσο το πας; 100 %;
Ναι σχεδόν πάει μέχρι 98% μετά σταματάει
Ότι ισχύει για τα χαμηλά ποσοστά και την αντοχή της μπαταρίας, ισχύει και για τα υψηλά. Αν φορτίζει π.χ. μέχρι το 80 % θα αντέξει περισσότερο σε σχέση με το 98 % κ.τ.λ. Προφανώς και έχεις λιγότερη ενέργεια διαθέσιμη έτσι.
-
Ωραίος ο cirus.... Πέρασε στην επόμενη εποχή
-
....
οταν θα πέσει ο ήλιος θα ξεκινήσει να αδειάζει την μπαταρία μέχρι να πάει στο 40% και μετά θα χρησιμοποιεί το ρεύμα δικτυου. Την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει φόρτιση μπαταρίας μαζί με τροφοδοσία του σπιτιού και μόλις γεμίσει η μπαταρία πάλι θα δίνει πίσω στον ΔΕΔΗΕ και πάλι από την αρχή. Μένει να το δω στην πράξηΕλάχιστο 40 %, μέγιστο πόσο το πας; 100 %;
Ναι σχεδόν πάει μέχρι 98% μετά σταματάει
Ότι ισχύει για τα χαμηλά ποσοστά και την αντοχή της μπαταρίας, ισχύει και για τα υψηλά. Αν φορτίζει π.χ. μέχρι το 80 % θα αντέξει περισσότερο σε σχέση με το 98 % κ.τ.λ. Προφανώς και έχεις λιγότερη ενέργεια διαθέσιμη έτσι.
Εχεις δίκιο, ισχυει θα το κοιτάξω. Ακόμα παίζω με τα ποσοστά
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ωραίος ο cirus.... Πέρασε στην επόμενη εποχή
κατσε οχι ακόμα lol
μολις έχω και ηλεκτρικο αμάξι τότες θα τελιώσω την μετάβαση
Στο μέλλον αν πάει καλά θα προσπαθήσω να αυξήσω τα πάνελ, θα δούμε πως πάει πρώτα
-
Εχω παρατηρήσει από τον προηγούμενο μήνα ότι η ηλιοφάνεια κάνει το σύστημα να παράγει όλο και περισσότερο ωστε να πλησιασει το θεωρητικό μέγιστο των 3,3kW που είναι το δικό μου
Σημερα για παράδειγμα πριν λίγο που κοίταξα εφτασε τα 2.4kW ενώ τον προηγούμενο μήνα δεν ξεπέρασε ποτέ το 2KW. Φαντάζομαι το καλοκαίρι θα πιάσει και το μέγιστο. Αυτό γιατι ανυσηχούσα λίγο μήπως δεν δουλεύει κάτι σωστά
Ειχα κάτι θεματα με την ΔΕΗ, ο εγκαταστάτης μου είπε ότι το ένα 4G modem εστελνε κανονικά τις μετρήσεις ποσο κατανάλωνα αλλά ο δεύτερος μετρητής δεν επικοινωνούσε και δεν έστελνε πόσα παρηγαγε το σύστημα οπότε πέρασε πριν λίγες μέρες ξανα και ήταν ένα πριζάκι Rj11 που δεν είχε πρεσαριστεί σωστα. Δεν μπορουσε να το βρει ουτε είχε πρέσσα ουτε πριζάκια αλλα ευτυχώς ειχα εγω, μου έδειξε σε διαγραμμα πως είναι το σωστό οπότε το εφτιαξα και τώρα επικοινωνεί και ο δεύτερος μετρητής οπότε δεν χρειαζεται πια να περνάνε για μετρήσεις. -
Ελλαδαρα χωρα του φωτος!
Τα έλεγε η Καιτουλα
-
Στην Ρόδο αδερφές μου, στην Ρόδο.
ή έστω στα Μάταλα. -
Έχεις χάρτη και για την υπόλοιπη Ευρώπη;
-
Εχω παρατηρήσει από τον προηγούμενο μήνα ότι η ηλιοφάνεια κάνει το σύστημα να παράγει όλο και περισσότερο ωστε να πλησιασει το θεωρητικό μέγιστο των 3,3kW που είναι το δικό μου
Σημερα για παράδειγμα πριν λίγο που κοίταξα εφτασε τα 2.4kW ενώ τον προηγούμενο μήνα δεν ξεπέρασε ποτέ το 2KW. Φαντάζομαι το καλοκαίρι θα πιάσει και το μέγιστο. Αυτό γιατι ανυσηχούσα λίγο μήπως δεν δουλεύει κάτι σωστά
Ειχα κάτι θεματα με την ΔΕΗ, ο εγκαταστάτης μου είπε ότι το ένα 4G modem εστελνε κανονικά τις μετρήσεις ποσο κατανάλωνα αλλά ο δεύτερος μετρητής δεν επικοινωνούσε και δεν έστελνε πόσα παρηγαγε το σύστημα οπότε πέρασε πριν λίγες μέρες ξανα και ήταν ένα πριζάκι Rj11 που δεν είχε πρεσαριστεί σωστα. Δεν μπορουσε να το βρει ουτε είχε πρέσσα ουτε πριζάκια αλλα ευτυχώς ειχα εγω, μου έδειξε σε διαγραμμα πως είναι το σωστό οπότε το εφτιαξα και τώρα επικοινωνεί και ο δεύτερος μετρητής οπότε δεν χρειαζεται πια να περνάνε για μετρήσεις.Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας (συνδυασμός γωνίας ηλίου και θερμοκρασίας), εκτός αν κάνει τίποτα συννεφιές.
Χειροτεροι Δεκέμβρης Γενάρης λόγω χαμηλού ύψους ηλίου.
Βέβαια σε σχέση με άλλες χώρες, πολύ καλύτερα. Πχ Αγγλία όλο το χειμώνα με 5kw φωτοβολταϊκό, βγάζουν όσο ένα σύστημα 1,6kw Ελλάδα. Το καλοκαίρι περίπου τα ίδια με εμάς. Γερμανία κάπου ενδιάμεσα μεταξύ Αγγλίας Ελλάδας.Επίσης τα διπλά ρολόγια για το net metering εδώ λένε κάποιοι ότι πρέπει να καταργηθουν, αφού έτσι όπως υπολογίζονται οι χρεώσεις πλέον είναι άχρηστα... Ένα ρολόι απλό (ψηφιακό ή με sim) αρκεί, δε χρειάζονται πρόσθετες εγκαταστάσεις...
https://energypress.gr/news/fotoboltaika-kritis-na-katargithei-i-hrisi-deyteroy-metriti-sta-systimata-net-metering-horis -
@johnny-0 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ειχα κάτι θεματα με την ΔΕΗ, ο εγκαταστάτης μου είπε ότι το ένα 4G modem εστελνε κανονικά τις μετρήσεις ποσο κατανάλωνα αλλά ο δεύτερος μετρητής δεν επικοινωνούσε και δεν έστελνε πόσα παρηγαγε το σύστημα οπότε πέρασε πριν λίγες μέρες ξανα και ήταν ένα πριζάκι Rj11 που δεν είχε πρεσαριστεί σωστα. Δεν μπορουσε να το βρει ουτε είχε πρέσσα ουτε πριζάκια αλλα ευτυχώς ειχα εγω, μου έδειξε σε διαγραμμα πως είναι το σωστό οπότε το εφτιαξα και τώρα επικοινωνεί και ο δεύτερος μετρητής οπότε δεν χρειαζεται πια να περνάνε για μετρήσεις.Επίσης τα διπλά ρολόγια για το net metering εδώ λένε κάποιοι ότι πρέπει να καταργηθουν, αφού έτσι όπως υπολογίζονται οι χρεώσεις πλέον είναι άχρηστα... Ένα ρολόι απλό (ψηφιακό ή με sim) αρκεί, δε χρειάζονται πρόσθετες εγκαταστάσεις...
Ακουσα ότι πάει για κατάργηση το net-metering
θα βάζουν σε λίγο μόνο net-billing
νομίζω εκει χρειάζονται 2 ρολόγια χωρις να είμαι σίγουρος.
και όταν τελιωσει το συμβολαιο του net-metering να πάνε και αυτα σε net-billing
τιποτα δεν είναι σίγουρο, θα δούμε
https://energypress.gr/news/skepseis-toy-ypen-gia-katargisi-toy-net-metering-akomi-kai-gia-ta-mikra-fotoboltaika-parathyro#:~:text=Πάντως%2C επί τάπητος βρίσκεται ακόμη,αγροτικά φωτοβολταϊκά μέχρι 100 κιλοβάτ. -
Ώπα....πως πέρασες με κίτρινο ένα σημείο από το άρθρο;;;;
-
Ώπα....πως πέρασες με κίτρινο ένα σημείο από το άρθρο;;;;
δεν πέρασα τίποτα απλά δεν εχει ανακοινωθει τίποτα ακόμα επίσημα οπότε δεν θελω να πάρω κανεναν στο λαιμό μου
-
Ειχα κάτι θεματα με την ΔΕΗ, ο εγκαταστάτης μου είπε ότι το ένα 4G modem εστελνε κανονικά τις μετρήσεις ποσο κατανάλωνα αλλά ο δεύτερος μετρητής δεν επικοινωνούσε και δεν έστελνε πόσα παρηγαγε το σύστημα οπότε πέρασε πριν λίγες μέρες ξανα και ήταν ένα πριζάκι Rj11 που δεν είχε πρεσαριστεί σωστα. Δεν μπορουσε να το βρει ουτε είχε πρέσσα ουτε πριζάκια αλλα ευτυχώς ειχα εγω, μου έδειξε σε διαγραμμα πως είναι το σωστό οπότε το εφτιαξα και τώρα επικοινωνεί και ο δεύτερος μετρητής οπότε δεν χρειαζεται πια να περνάνε για μετρήσεις.Επίσης τα διπλά ρολόγια για το net metering εδώ λένε κάποιοι ότι πρέπει να καταργηθουν, αφού έτσι όπως υπολογίζονται οι χρεώσεις πλέον είναι άχρηστα... Ένα ρολόι απλό (ψηφιακό ή με sim) αρκεί, δε χρειάζονται πρόσθετες εγκαταστάσεις...
https://energypress.gr/news/skepseis-toy-ypen-gia-katargisi-toy-net-metering-akomi-kai-gia-ta-mikra-fotoboltaika-parathyro#:~:text=Πάντως%2C επί τάπητος βρίσκεται ακόμη,αγροτικά φωτοβολταϊκά μέχρι 100 κιλοβάτ.Πιθανώς να πιέζουν τα lobby ενέργειας για αυτό, γιατί προφανως δε θέλουν να δίνεις ρεύμα από τον ήλιο τα μεσημέρια, και να παίρνεις ρεύμα π.χ. από φυσικό αέριο βράδυ/χειμώνα. Για τον ίδιο λόγο έχουν λυσσαξει και στην Ελλάδα και είναι από τις λίγες χώρες που δεν επιτρέπονται φωτοβολταϊκά μπριζας. Θέλουν πράσινη ανάπτυξη, αλλά όχι αυτή που βοηθάει τη δική μας τσέπη, αλλά αυτή που βοηθάει τη δική τους...
-
Αφού κιτρινίζει όταν ανοίγεις το άρθρο....
-
This post is deleted! -
Δεν ξέρω....ρε σύ πως κιτρινιζει το άρθρο μέσω λινκ;;;
Αααα! με έσκασες.
-
Δεν ξέρω....ρε σύ πως κιτρινιζει το άρθρο μέσω λινκ;;;
Αααα! με έσκασες.
ε δεν σε καταλαβαίνω
-
Πάλι τρελάθηκε το Μάτριξ.
Όταν πατάς στο αρθρο που έβαλες μου βγάζει σε κίτρινο αυτό που αναφέρεις και μαλιστα κουνιέται.
Δηλαδή αυτό με τους μετρητές είναι υπογραμμισμένο με φωσφοριζέ κίτρινο
-
Πάλι τρελάθηκε το Μάτριξ.
Όταν πατάς στο αρθρο που έβαλες μου βγάζει σε κίτρινο αυτό που αναφέρεις και μαλιστα κουνιέται.
δεν εχω ιδεα εγώ απλά εκανα copy paste το link
κουνα το κεφάλι σου με τον ίδιο ρυθμό και θα το διαβάσεις για να βοηθήσω
-
https://energypress.gr/news/skepseis-toy-ypen-gia-katargisi-toy-net-metering-akomi-kai-gia-ta-mikra-fotoboltaika-parathyro#:~:text=Πάντως%2C επί τάπητος βρίσκεται ακόμη,αγροτικά φωτοβολταϊκά μέχρι 100 κιλοβάτ.Πιθανώς να πιέζουν τα lobby ενέργειας για αυτό, γιατί προφανως δε θέλουν να δίνεις ρεύμα από τον ήλιο τα μεσημέρια, και να παίρνεις ρεύμα π.χ. από φυσικό αέριο βράδυ/χειμώνα. Για τον ίδιο λόγο έχουν λυσσαξει και στην Ελλάδα και είναι από τις λίγες χώρες που δεν επιτρέπονται φωτοβολταϊκά μπριζας. Θέλουν πράσινη ανάπτυξη, αλλά όχι αυτή που βοηθάει τη δική μας τσέπη, αλλά αυτή που βοηθάει τη δική τους...
πιθανον δεν είμαι τοσο ενημέρωμένος
πάντως στα μικρά φωτοβολταικα προφανώς το net-metering συμφέρει πολύ περισσότερο από το net-billing
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα