-
ερωτησις
εχω ταρατσα με αποκλειστικη χρηση.
και τη βλεπει ο ηλιος απο το ξημερωμα μεχρι το δειλινο.
και δεν ειμαι ρομαντικος.
τι και πως με τα φωτοβολταικα?
τι μπορω να βαλω ή να κανω ωστε να πλερω λιγοτερα δεη?
το κοστος εχουμε?
τι αδειες θελουμε?
σε ποσες μερες μπαινει? -
Δες εδώ. Συμπαθεστατος τύπος, γενικά πολύ καλό κανάλι και τα λέει ωραία και πρακτικά...
Μπράβο απο εμένα για την πρωτοβουλία -
παντως εχω εντονο ενδιαφερον και για φωτοβολταικα ΑΛΛΑ και για αντλια θερμοτητας.
φυσικα ιδιατερα επιθυμητοι οι συνφορουμιτες επαγγελματιες -
Πρόσθεσε τους λογαριασμούς ενός έτους και στείλε μου την ετήσια κατανάλωση σου να σε βοηθήσω.
Βρίσκεις τις υφιστάμενες ανάγκες σου σε κατανάλωση.Αν σκοπεύεις να βάλεις αντλία, ρωτάς έναν επαγγελματία του χώρου να σου πει τι αντλία θες ανάλογα τα m2 σου και πόσο θα καις ετησίως. Προσθέτεις την κατανάλωση αυτή στην υφιστάμενή σου.
Βλέπουμε συνολικά πόσα kw φωτοβολταϊκά χρειάζεσαι. Δίνεις μια κάτοψη του δώματος, στέγης. Σου κάνουν μια χωροθέτηση για να δούμε αν χωράει η ισχύς που θες.
Αν χωράει κάνεις αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ για να σου βγάλει προσφορά σύνδεσης. Στην βγάζει σε 5 ημέρες έως 1 μήνα, ανάλογα τον φόρτο. Την αποδέχεσαι, πληρώνεις το κόστος(νέος μετρητής) και μετά παίρνεις προσφορά κατασκευής από έναν επαγγελματία. Αν τα υλικά είναι διαθέσιμα, μιλάμε για μισή ημέρα δουλειά.
Άλλη άδεια δεν χρειάζεται, παρά μόνο να είναι νόμιμο το κτίριο εγκατάστασης.Tip: ένα σύστημα ανάλογα τις ανάγκες σου κάνει απόσβεση σε 5 έτη περίπου. Αν όμως κόψεις τιμολόγιο τα υλικά στην εταιρεία σου(Ανεξάρτητα αν θα το βάλεις σπίτι) θα πας στην 3ετία.
Υ.Γ: Όποιος μπορεί να βάλει ΦΒ-αντλία-ηλεκτρικό όχημα και δεν το κάνει, κάνει μεγάλο λάθος.-
-
Τι ακούγεται για επιδοτήσεις;
-
Aκούγεται αλλά δεν είδαμε κάτι ακόμα.
Όταν θα δούμε το συζητάμε. -
@insanedriver said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Πρόσθεσε τους λογαριασμούς ενός έτους και στείλε μου την ετήσια κατανάλωση σου να σε βοηθήσω.
Βρίσκεις τις υφιστάμενες ανάγκες σου σε κατανάλωση.Αν σκοπεύεις να βάλεις αντλία, ρωτάς έναν επαγγελματία του χώρου να σου πει τι αντλία θες ανάλογα τα m2 σου και πόσο θα καις ετησίως. Προσθέτεις την κατανάλωση αυτή στην υφιστάμενή σου.
Βλέπουμε συνολικά πόσα kw φωτοβολταϊκά χρειάζεσαι. Δίνεις μια κάτοψη του δώματος, στέγης. Σου κάνουν μια χωροθέτηση για να δούμε αν χωράει η ισχύς που θες.
Αν χωράει κάνεις αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ για να σου βγάλει προσφορά σύνδεσης. Στην βγάζει σε 5 ημέρες έως 1 μήνα, ανάλογα τον φόρτο. Την αποδέχεσαι, πληρώνεις το κόστος(νέος μετρητής) και μετά παίρνεις προσφορά κατασκευής από έναν επαγγελματία. Αν τα υλικά είναι διαθέσιμα, μιλάμε για μισή ημέρα δουλειά.
Άλλη άδεια δεν χρειάζεται, παρά μόνο να είναι νόμιμο το κτίριο εγκατάστασης.Tip: ένα σύστημα ανάλογα τις ανάγκες σου κάνει απόσβεση σε 5 έτη περίπου. Αν όμως κόψεις τιμολόγιο τα υλικά στην εταιρεία σου(Ανεξάρτητα αν θα το βάλεις σπίτι) θα πας στην 3ετία.
Υ.Γ: Όποιος μπορεί να βάλει ΦΒ-αντλία-ηλεκτρικό όχημα και δεν το κάνει, κάνει μεγάλο λάθος.-
tnx
κατατοπιστικοτατος
λοιπον
8500kwh το χρονο χωρις θερμανση
να υποθεσω και πριν να μπλεξω με την αντλια θερμοτητας, επιβαρυνση για καποιο ποσοστο της θερμανσης απο a/c απο εδω και περα, περυσι δεν υπηρχαν στη θερμανση σαν συμμετοχη
24000btu a+++ 1.545/377 Kw/έτος 6.5 seer 5.1 scop
3 x 9000btu a+++ 700/107 Kw/έτος 8.5 seer 4.6 scop
48 τετραγωνικα τα δικα μου, εντελως φλατ με προσανατολισμο οπου και να ειναι, ενα αγγουρι ειναι η πολυκατοικια μονο του χωρις τιποτε γυρω-γυρω -
Aκριβώς την ίδια κατανάλωση έχουμε. LoL
Κάπου 6Kw χρειάζεσαι με την υφιστάμενη κατανάλωση. Το πόσο θα επιβαρύνει η χρήση των a/c δεν είναι κάτι που μπορώ να το προσδιορίσω. Προφανώς παίζει ρόλο η θερμοκρασία λειτουργίας, χρόνος λειτουργίας κτλπ.
Tα 6kw χωράνε άνετα πιστεύω στα 48m2. Σημείωση, ελπίζω να μην λέμε για απόληξη κλιμακοστασίου, γιατί εκεί απαγορεύεται η εγκατάσταση Φ/Β. -
Κάπου 6Kw χρειάζεσαι με την υφιστάμενη κατανάλωση. Το πόσο θα επιβαρύνει η χρήση των a/c δεν είναι κάτι που μπορώ να το προσδιορίσω. Προφανώς παίζει ρόλο η θερμοκρασία λειτουργίας, χρόνος λειτουργίας κτλπ.
Tα 6kw χωράνε άνετα πιστεύω στα 48m2. Σημείωση, ελπίζω να μην λέμε για απόληξη κλιμακοστασίου, γιατί εκεί απαγορεύεται η εγκατάσταση Φ/Β.Απορία...
Υπάρχει ταράτσα στην οποία δεν καταλήγει κάποια σκάλα?
Εκτός αν απόληξη κλιμακοστασίου σημαίνει κάτι άλλο στη τεχνική ορολογία...
-
Tα 6kw χωράνε άνετα πιστεύω στα 48m2. Σημείωση, ελπίζω να μην λέμε για απόληξη κλιμακοστασίου, γιατί εκεί απαγορεύεται η εγκατάσταση Φ/Β.αυτο που λεει ο μετανοιωμενος αντουαν
τι σημαινει αποληξη?
μετραω ενα τμημα της ταρατσας που μεσα σε αυτο δεν ειναι το δωμα φυσικα (που μεσα του ειναι η σκαλα και το φρεατιο του ασανσερ), ειναι κοινοχρηστο αλλωστε, οπως και καποιοι χωροι που δεν ανηκουν στην αποκλειστικη χρηση μου. αλλα και το δωμα εκει που βρισκεται δεν εμποδιζει ηλιο, σκεψου οτι εχει ηλιοφανεια απο το ξημερωμα μεχρι τη δυση αδιακοπα.
βεβαια πανω του το δωμα εχει τους ηλιακους ολων μια που βολευει σε προσανατολισμο. -
@gatoz said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
tnx
κατατοπιστικοτατος
λοιπον
8500kwh το χρονο χωρις θερμανση
να υποθεσω και πριν να μπλεξω με την αντλια θερμοτητας, επιβαρυνση για καποιο ποσοστο της θερμανσης απο a/c απο εδω και περα, περυσι δεν υπηρχαν στη θερμανση σαν συμμετοχη
24000btu a+++ 1.545/377 Kw/έτος 6.5 seer 5.1 scop
3 x 9000btu a+++ 700/107 Kw/έτος 8.5 seer 4.6 scop
48 τετραγωνικα τα δικα μου, εντελως φλατ με προσανατολισμο οπου και να ειναι, ενα αγγουρι ειναι η πολυκατοικια μονο του χωρις τιποτε γυρω-γυρωΗδη τρέχω σπίτι και στην εταιρία το ίδιο project.
Ένας ευκολος configurator είναι εδώ
https://www.protergia.gr/el/protergia-sun-save-energeiakh-autonomia-me-mpataria
Εννοείτε θα βάλεις και στην εταιρία για να βγαίνει σωστά η τροφοδότηση των ηλεκτρικών.
-
Είχα πάρει 2-3 προσφορές πριν 2 χρόνια (και ακόμα απορώ γιατί δεν προχώρησα ) ο μόνος που ήρθε να μετρήσει την πέργκολα ήταν ο Ηρων- με πολύ βολικό site με αεροφωτογραφίες για να δήξεις το ακίνητο κτλ -οι υπόλοιποι ήθελαν 50-100ε ταρίφα για να έρθουν να μετρήσουν να σου δώσουν προσφορά για να πάρουν την δουλειά!!!
7.000kwh/ έτος η κατανάλωση ,μου έβγαζε ένα σύστημα απόδοσης 4,5kw με κόστος περίπου 5.500ε.
Τώρα θα ξαναβγώ στην γύρα μιας και η ανάγκη για ρεύμα θα είναι αυξημένη κατά πολύ λόγο ακύρωσης του φυσικού αερίου .
Αν τα καταφέρω και συνδυάσω και αντλία θερμότητας θα είναι σωτήριο για να μην καίω και a/c τον χειμώνα!
Τελικά τι ισχύει με την κατανάλωση στην διάρκεια της μέρας και τί κατά τις νυχτερινές ώρες , ποιες χρεώσεις ισχύουν ? -
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Είχα πάρει 2-3 προσφορές πριν 2 χρόνια (και ακόμα απορώ γιατί δεν προχώρησα ) ο μόνος που ήρθε να μετρήσει την πέργκολα ήταν ο Ηρων- με πολύ βολικό site με αεροφωτογραφίες για να δήξεις το ακίνητο κτλ -οι υπόλοιποι ήθελαν 50-100ε ταρίφα για να έρθουν να μετρήσουν να σου δώσουν προσφορά για να πάρουν την δουλειά!!!
7.000kwh/ έτος μου έβγαζε ένα σύστημα απόδοσης 4,5kw με κόστος περίπου 5.500.
Τώρα θα ξαναβγώ στην γύρα μιας και οι ανάγκες για ρεύμα θα είναι αυξημένη κατά πολύ λόγο ακύρωσης του φυσικού αερίου .
Αν τα καταφέρω και συνδυάσω και αντλία θερμότητας θα είναι σωτήριο για να μην καίω και a/c τον χειμώνα!
Τελικά τι ισχύει με την κατανάλωση στην διάρκεια της μέρας και τί κατά τις νυχτερινές ώρες , ποιες χρεώσεις ισχύουν ?Πλεον δεν υπάρχει αισθήτη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας. Οσο διαρκεί το φούσκωμα του αερίου και η εξάρτηση της χονδρικής από αυτό πρακτικά εξισώνονται.
Για την ακρίβεια οι πραγματικές τιμές στο διάστημα 7-10 το βράδυ είναι αστρονομικές (ξεπερνάει η χονδρική τα 1000e/MW)
-
Και στην κατανάλωση της μέρας και στην νυχτερινή χρεώνεσαι και δίκτυο διανομής ? Κάθε πότε μηδενίζουν οι έξτρα Kw που έχω παράξει ?
-
ερωτησις
το κοστος εχουμε?
τι αδειες θελουμε?
σε ποσες μερες μπαινει?Ανέβα με πυξίδα για το ακριβή προσανατολισμό έαν βλέπει Νότια η ταράτσα ανεπόδιστα είσαι σε καλό δρόμο.
-
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Και στην κατανάλωση της μέρας και στην νυχτερινή χρεώνεσαι και δίκτυο διανομής ? Κάθε πότε μηδενίζουν οι έξτρα Kw που έχω παράξει ?
όσες Kwh είναι ιδιοκατανάλωση δεν χρεώνεσαι δίκτυο διανομής
Ø Ανά 4 μήνες πραγματοποιείται ενεργειακός συμψηφισμός (Ενέργεια που καταναλώθηκε; μείον Ενέργειας που παράχθηκε)
o Εάν η ενέργεια που παράχθηκε είναι μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώθηκε τότε πιστώνεται στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη
o Εάν η ενέργεια που παράχθηκε είναι μικρότερη από αυτή που καταναλώθηκε, τότε ο ιδιοκτήτης πληρώνει ΜΟΝΟ τη διαφορά.
Ø Ανά 12 μήνες γίνεται ο υπολογισμός του ενεργειακού ισοζυγίου και πραγματοποιείται ο ΕΤΗΣΙΟΣ ενεργειακός συμψηφισμός
o Εάν η ενέργεια που παράχθηκε είναι μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώθηκε τότε διοχετεύεται υπέρ του δικτύου
o Εάν η ενέργεια που παράχθηκε είναι μικρότερη από αυτή που καταναλώθηκε, τότε ο ιδιοκτήτης πληρώνει ΜΟΝΟ τη διαφορά.
-
@george1977 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
ερωτησις
το κοστος εχουμε?
τι αδειες θελουμε?
σε ποσες μερες μπαινει?Ανέβα με πυξίδα για το ακριβή προσανατολισμό έαν βλέπει Νότια η ταράτσα ανεπόδιστα είσαι σε καλό δρόμο.
νοτιοανατολικα
-
Εξαιρετικός , ευχαριστώ πολύ
-
@george1977 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
ερωτησις
το κοστος εχουμε?
τι αδειες θελουμε?
νοτιοανατολικα
Το ΝΑ δεν ειναι 100% αλλα ειναι κοντα.
-
@insanedriver σου έστειλα pm
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα