-
Η ΔΕΗ θα αγοράζει όλο το ρεύμα που θα παράγεις για 25 χρόνια από την ενεργοποίηση της σύμβασης. Το τι θα καταναλώσεις είναι άσχετο, εσύ μπορεί και να κάθεσαι με το καντήλι και να μαγειρεύεις στο τζάκι με ξύλα, δεν την ενδιαφέρει πόσο ψηλά ή χαμηλά θα φτάσει ο λογαριασμός σου. Επίσης σε περίπτωση εναλλακτικής ΔΕΗ, πάλι γίνεται αποδεκτό το συμβόλαιο και συμψηφίζεται με τον λογαριασμό.
Κάθε τρεις ή τέσσερεις μήνες έρχεται ένας λογαριασμός που λέει π.χ. πάγια, κατανάλωση ρεύματος, δημοτικά τέλη και ΕΡΤ = 180 ευρώ, παραγωγή ρεύματος 1500 ευρώ, άρα διαφορά 1500-180 = 1320 ευρώ.
Αυτόματα σου πιστώνει τα 1320 ευρά στον λογαριασμό τραπέζης που έχεις επιλέξει.
Το σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι η ΔΕΗ δεν πληρώνει 55 λεπτά το κιλοβατώριο, ο ΔΕΣΜΗΕ το κάνει αυτό μέσω της κάθε ΔΕΗ.Και που βρίσκει τα λεφτά για να το κάνει?, αυτό είναι ωραία ερώτηση.
Μα του τα δίνουμε όλοι εμείς μέσω του τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που πληρώνουμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως με τον λογαριασμό μας. Πράσινη ανάπτυξη δεν θέλατε, ορίστε.ΥΓ. Δεν κάνεις απόσβεση σε 3-5 χρόνια, κάτι σε 9 είναι αρκετά ρεαλιστικότερο.
-
και γω δεν έχω ούτε μήνα που συνδέθηκα. έβαλα 10άρι με solaredge inverter λόγω σκιών από καμινάδες.
μέχρι τώρα πρόλαβε να γράψει 500 κιλοβατώρες αν και ξεκίνησαν οι βροχές κτλ που θα ρίξουν πολύ την παραγωγή... -
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
εβαλα και εγω τον περασμενο μηνα και τωρα εχω συνδεθει, δουλευει κανονικοτατα!!!
απλα οταν βρεχει και ριχνει χωμα, λερωνονται και δεν εχουν τοσο αποδοση οσο θα επρεπε και για να τα καθαρισω σε μακρινα σημεια ειναι λιγο δυσκολο!!!
εσεις βρε παιδια, με ποιο τροπο τα καθαρισετε???κάτσε να το βρω...
Youtube Videoκαλό; χεχεχε
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η ΔΕΗ θα αγοράζει όλο το ρεύμα που θα παράγεις για 25 χρόνια από την ενεργοποίηση της σύμβασης. Το τι θα καταναλώσεις είναι άσχετο, εσύ μπορεί και να κάθεσαι με το καντήλι και να μαγειρεύεις στο τζάκι με ξύλα, δεν την ενδιαφέρει πόσο ψηλά ή χαμηλά θα φτάσει ο λογαριασμός σου. Επίσης σε περίπτωση εναλλακτικής ΔΕΗ, πάλι γίνεται αποδεκτό το συμβόλαιο και συμψηφίζεται με τον λογαριασμό.
Κάθε τρεις ή τέσσερεις μήνες έρχεται ένας λογαριασμός που λέει π.χ. πάγια, κατανάλωση ρεύματος, δημοτικά τέλη και ΕΡΤ = 180 ευρώ, παραγωγή ρεύματος 1500 ευρώ, άρα διαφορά 1500-180 = 1320 ευρώ.
Αυτόματα σου πιστώνει τα 1320 ευρά στον λογαριασμό τραπέζης που έχεις επιλέξει.
Το σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι η ΔΕΗ δεν πληρώνει 55 λεπτά το κιλοβατώριο, ο ΔΕΣΜΗΕ το κάνει αυτό μέσω της κάθε ΔΕΗ.Και που βρίσκει τα λεφτά για να το κάνει?, αυτό είναι ωραία ερώτηση.
Μα του τα δίνουμε όλοι εμείς μέσω του τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που πληρώνουμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως με τον λογαριασμό μας. Πράσινη ανάπτυξη δεν θέλατε, ορίστε.ΥΓ. Δεν κάνεις απόσβεση σε 3-5 χρόνια, κάτι σε 9 είναι αρκετά ρεαλιστικότερο.
αυτο και αν ειναι πλακα πληρωνεις την δεη πληρωνεις και το καθε εναν που εχει βαλει φβ και μετα λεγαμε οτι τα κομμουνια πεθαναν
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
και γω δεν έχω ούτε μήνα που συνδέθηκα. έβαλα 10άρι με solaredge inverter λόγω σκιών από καμινάδες.
μέχρι τώρα πρόλαβε να γράψει 500 κιλοβατώρες αν και ξεκίνησαν οι βροχές κτλ που θα ρίξουν πολύ την παραγωγή...Δηλαδή μέσα σε ένα μήνα έχεις έσοδα ~250 ευρώ? ...Συνολικά το κόστος πόσο σου πήγε (όλα μέσα, σχέδιο μηχανικού, εγκατάσταση, γραφειοκρατικά κλπ.)?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αυτο και αν ειναι πλακα πληρωνεις την δεη πληρωνεις και το καθε εναν που εχει βαλει φβ και μετα λεγαμε οτι τα κομμουνια πεθαναν
καλύτερα έτσι παρά να έχεις φθηνότερο ρεύμα και τα παιδιά σε Κοζάνη-Πτολεμαϊδα να ρουφάνε τα φουγάρα της ΔΕΗ.
kozani speaking
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δηλαδή μέσα σε ένα μήνα έχεις έσοδα ~250 ευρώ? ...Συνολικά το κόστος πόσο σου πήγε (όλα μέσα, σχέδιο μηχανικού, εγκατάσταση, γραφειοκρατικά κλπ.)?
ναι, δεν είναι παράξενο. αυτά μπορείς να βλέπεις όπως και γω και σε άλλα έργα σε όλη την Ελλάδα που δίνουν ελεύθερα τα στατιστικά τους.
πχ, με τον ίδιο inverter να ένα 10αρι στην Ηλεία.
http://monitoring.solaredge.com/solared ... dashboard_πχ εκεί τον Ιούλιο έγραψε 1875KWh, ένα χιλιάρικο ακριβώς στην τσέπη
το πόσο πήγε στον καθένα είναι όπως και στα.. αυτοκίνητα παράγοντας από πολλά πράγματα. πχ ο inverter που έβαλα είναι ειδικός για σκιες που κάνουν πχ καμινάδες και δέντρα και είναι περίπου δύο χιλιάρικα επιπλέον κόστος.
η πχ τα πανελ είναι βορειοκορεάτικα ενώ με κινέζικα θα μπορούσα να είναι και πάλι πιο κάτω σε κόστος.
όλα όλα μαζί με τη σύνδεση της ΔΕΗ(1000Ε) μου βγήκαν 27 χιλιάρικα, μέχρι και το αλουμινένιο κουτί για τα ρολόγια έχω στο κόστος
καλύτερα επάνω στη στέγη λοιπόν, παρά στην τράπεζα
ελπίζω σε 4 χρόνια να έχουν βγάλει τα λεφτά τους για να περάσουμε στο κέρδος... -
Πολλά περισσότερα συστήματα με SMA inverters μπορείτε να δείτε live στο
http://www.sunnyportal.com/Templates/Pu ... tList.aspx -
Το inverter τί σχέση έχει με τη σκίαση?
-
Eρώτηση. Αν η Ελλάδα χρεοκωπήσει ή κοπουν οι επιχορηγήσεις λογω οικονομικής κρίσης, τι θα γίνει με τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν? Υπάρχουν ρήτρες σε περίπτωση που ο ΔΕΣΜΗΕ αθετήσει την συμφωνία?
-
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Eρώτηση. Αν η Ελλάδα χρεοκωπήσει ή κοπουν οι επιχορηγήσεις λογω οικονομικής κρίσης, τι θα γίνει με τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν? Υπάρχουν ρήτρες σε περίπτωση που ο ΔΕΣΜΗΕ αθετήσει την συμφωνία?το συμβόλαιο είναι συμβόλαιο. Τώρα αν πάμε σε πόλεμο κτλ εκεί δε σε καλύπτει τίποτα. Για μένα ισχύει αυτό που είπα πιο πάνω. Καλύτερα να τα έχω στη στέγη παρά στην τράπεζα. Πιο εύκολα τα χάνω στην τράπεζα νομίζω σε έκτακτες περιπτώσεις.
Το πρόβλημα είναι τι κάνεις αν πρέπει να πας σε δάνειο.. -
το συμβόλαιο είναι συμβόλαιο, αλλά η ευρωπαϊκή πρακτική έχει αποδείξει ότι αν θέλεις να αθετήσεις κάτι στην πράξη, μπορείς να το κάνεις και δεν υπάρχει τπτ που να μπορείς να κάνεις γι' αυτό.
Ο πλέον εύκολος, και αποδεδειγμένος, τρόπος είναι να βάλεις ένα νέο ειδικό φόρο, στο ύψος της μείωσης που θα ήθελες να κάνεις αλλά δεν μπορούσες για να μην αθετήσεις το συμβόλαιο.
Αυτό έχει γίνει, δεν είναι ούτε υποθετικό σενάριο, ούτε ελληνική πατέντα. -
ε ναι και αυτό παίζει, πχ να φορολογηθούν αυτά τα έσοδα που τώρα είναι ελεύθερα.
επίσης έχει όρο οτι σε περίοδο εθνικής ανάγκης ή κάπως έτσι ο ΔΕΣΜΗΕ μπορεί να αρνηθεί την απορόφηση της παραγωγής για όσο διάστημα διαρκεί αυτό.
το θέμα είναι ότι πουθενά δε λέει ότι θα το πάρουν τζάμπα και δεύτερον ότι πάντα θα υπάρχει ζήτηση για ρεύμα.
τώρα αν είναι πιο φτηνό το να το εισάγουμε από Βουλγαρία και Τουρκία είναι ένα άλλο θέμα.
εδώ θα έρθουν οι Γερμανοί να.. μαζεύουν τον ήλιο, τι να λέμε..και στην τελική, αν δω ότι κάτι στραβώνει, βάζω επέκταση με μπαταρίες και κόβω και τη ΔΕΗ. και με 10αρι σύστημα μέχρι και σολάριουμ θα μπορώ να παίζω το μεσημέρι
-
Σορρυ, αλλά για να κόψεις τη ΔΕΗ θες κάτι παραπάνω απο 10άρι σε σπίτι που ζεις 365 μέρες το χρόνο
-
Πριν συνδέσεις στη ΔΕΗ τα φωτοβολταϊκά σου, γίνεται (από τη ΔΕΗ) κάποιος έλεγχος στην εγκατάσταση;
-
ναι από μηχανικό της ΔΕΗ. αλλά μη φανταστείς και κάτι τραγικό... έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχει υπογράψει ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης τα χαρτιά που υποβάλεις στη ΔΕΗ όταν πεις 'τα πέρασα, ελάτε για έλεγχο'
-
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Συμφέρει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε εξοχική κατοικία, για να διακοπεί πλήρως η ΔΕΗ;
Από τη μικρή εμπειρία που έχω ψάχνοντας το θέμα και μη έχοντας κάνει ακόμη εγκατάσταση, πιστεύω ότι αυτό που σκέφτεσαι δεν συμφέρει οικονομοτεχνικά (καλύτερα να πουλήσεις το ρεύμα στη ΔΕΗ).
Μάλιστα, σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Όσο για τη ΔΕΗ, πιστεύω θα υπάρχουν ανατροπές και αναπροσαρμογές στους ήδη έχοντες φ/β συστήματα. Δεν έχω πληροφορία, σκέψεις κάνω.
Για εξοχική κατοικία που μένει ανεκμετάλλευτη και χωρίς κατανάλωση ηλεκτρικού τον περισσότερο χρόνο είναι σχεδόν σίγουρο πως συμφέρει να πουλάς το ρεύμα στη ΔΕΗ.
Όπως επίσης θα συνέφερε και τόσες υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, σχολεία κλπ να είχαν ένα μικρό φωτοβολταϊκό, για να βγάζουν κάποια έξοδα της χρονιάς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πριν συνδέσεις στη ΔΕΗ τα φωτοβολταϊκά σου, γίνεται (από τη ΔΕΗ) κάποιος έλεγχος στην εγκατάσταση;O έλεγχος γίνεται κυρίως στην σωστή λειτουργία του Inverter και στους χρόνους διακοπής και επανασύνδεσης όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ. Αυτός γίνεται προς αποφυγή του φαινομένου της 'νησιδοποίησης' που συμβαίνει όταν ενώ έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση η ΔΕΗ εσύ να συνεχίζεις να εγχέεις ρεύμα με κίνδυνο ατυχημάτων κτλ.
Κατά τη σύνδεση ξαναελέγχουν πως υπάρχει εγκατεστημένος ηλιακός, ενώ δεν ασχολούνται (τουλάχιστον σε όσες συνδέσεις ήμουν παρών) με το ηλεκτρολογικό μέρος της εγκατάστασης, εκτός από τη διατομή του παροχικού που καταφθάνει στον νέο μετρητή.
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα