-
Αυτά τα λίγα vag με τουρμπο και κομπρέσορα που έχεις ακούσει ότι λιώνουν, είναι η εξαίρεση στον κανόνα....Το ένα αμπαρθ είναι ο κανόνας....
Ετσι πάει... -
καλα το συγκεκριμενο ισως ειχε φαει πολυ σκισιμο και δε θα εστιασουμε σε αυτο..
οποιοδηποτε αυτοκινητο κι αν λιωσεις θα σου μεινει στο χερι.
εγω επικρινω τη σταση της abarth να σου ελεγξει τι χρηση κανεις, προκειμενου να σου κανει βελτιωση
ο κοφτης ειναι καθορισμενος απο το εργοστασιο, αν υπαρχει προβλημα ας παει πιο κατω..και tsagry με ολο το σεβασμο που σου εχω, ξερεις οτι παραδεχομαι οτι και τα vag εχουν τις μαλακιουλες τους(πχ δισκοι γτπ) , ομως δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν οταν μιλαμε για το abarth.
οποιος δλδ εχει vag δε μπορει να θιξει τα ιταλικα και αν το κανει σημαινει οτι θεωρει το δικου του αυτοκινητο υπερανωτερο?? -
Qsis τι δεν καταλαβαίνεις;
Στα ιταλικά για ότι αυτά εμφανίσουν φταίνε οι κάτοχοι.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα το συγκεκριμενο ισως ειχε φαει πολυ σκισιμο και δε θα εστιασουμε σε αυτο..
οποιοδηποτε αυτοκινητο κι αν λιωσεις θα σου μεινει στο χερι.
εγω επικρινω τη σταση της abarth να σου ελεγξει τι χρηση κανεις, προκειμενου να σου κανει βελτιωση
ο κοφτης ειναι καθορισμενος απο το εργοστασιο, αν υπαρχει προβλημα ας παει πιο κατω..και tsagry με ολο το σεβασμο που σου εχω, ξερεις οτι παραδεχομαι οτι και τα vag εχουν τις μαλακιουλες τους(πχ δισκοι γτπ) , ομως δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν οταν μιλαμε για το abarth.
οποιος δλδ εχει vag δε μπορει να θιξει τα ιταλικα και αν το κανει σημαινει οτι θεωρει το δικου του αυτοκινητο υπερανωτερο??Σε καμμιά περιπτωση δεν θεωρω κατι τετοιο...και το μήνυμα μου δεν ηταν απάντηση στο δικο σου...αλλα ενα γενικοτερο συμπερασμα των οσων διαβαζα...απλα όταν το εστειλα, είχες γραψει ηδη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ποσα gt εχουν σπασει?εσυ ξερεις?
και τι εννοεις ποσοτητα που καινε? βενζινη, λαδι??Πολλα.Καμια μερα θα σε παρω για παρεα σε γνωστη αντιπροσωπεια μουφοαυτοκινητων του λαου..
-
καλα και εγω εχω ακουσει πολλα για τα gt αλλα λεω φημες ειναι
-
Aυτη η ιστορια με τους κοφτες, την καταμετρηση τους, και υπολογισμο αυτων βαση του οποιου θα επιτρεπεται ή οχι περεταιρω αναβαθμιση σε κιτ SS, ειναι
πραγματικα για πολλα γελια αλλα και μουντζες στους 'εφευρετικους'
σε δικαιολογιες Ελληνες 'ειδημονες' του χωρου.
Κριμα για την Abarth. Tετοιο ονομα με ιστορια να φθειρεται απο ελλειπη αντιπροσωπευση,
τεχνογνωσια και επαγγελματισμο... -
πάντως το gpa ss στο Drive δυναμομετρήθηκε 161 τροχό, όσα περίπου έδειξε και το golf vi 160...
-
Παιδιά, όπως είπα και παραπάνω, μπορεί να έτυχε και να έσπασε το μοτέρ.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
πάντως το gpa ss στο Drive δυναμομετρήθηκε 161 τροχό, όσα περίπου έδειξε και το golf vi 160...Με 20+ ιππους απωλειες απο τη μεταδοση ομως... Κανε μια μικρη προσθεση και θα δεις οτι η FIAT δεν λεει ψεματα.
-
μα σημασία έχουν τα άλογα που τρέχουν στο δρόμο, όχι αυτά που κρύβονται στη μετάδοση
-
σημασια ομως εχει και τα αλογα να ειναι αραβικα και οχι πονυ.
-
και αν είναι αληθινά ή πέτσινα...
γιατί πολύ καλά τα 28 κιλά ροπής που γράφει το ss στις 2600 και το πέταγμα από 30ps/2100 σε 100ps/2600, αλλά μετά η κλίση αύξησης της ιπποδύναμης μειώνεται δραματικά.. πχ στις επόμενες 500rpm (2600-3100) έχει πάρει μόνο 15ps, στις επόμενες 500rpm πάλι 15psμήπως λέω απλά φορτώνουν την τουρμπίνα με πίεση (1.3bar του απλού abarth σε 2bar) στα χαμηλά για να υπάρχει και η αντίστοιχη διαφορετική αλλά και ολίγον εσφαλμένη (λόγω εκρηκτικής τουρμποροπής πολύ χαμηλά) αίσθηση σε σχέση με το απλό?
-
Εγω παντως που ειχα και punto gt για 6 χρονια δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. τωρα αν καποιος ηθελε το
punto να βγαλει 300 αλογα σιγουρα η αξιοπιστια θα παει περιπατο. -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
και αν είναι αληθινά ή πέτσινα...
γιατί πολύ καλά τα 28 κιλά ροπής που γράφει το ss στις 2600 και το πέταγμα από 30ps/2100 σε 100ps/2600, αλλά μετά η κλίση αύξησης της ιπποδύναμης μειώνεται δραματικά.. πχ στις επόμενες 500rpm (2600-3100) έχει πάρει μόνο 15ps, στις επόμενες 500rpm πάλι 15psμήπως λέω απλά φορτώνουν την τουρμπίνα με πίεση (1.3bar του απλού abarth σε 2bar) στα χαμηλά για να υπάρχει και η αντίστοιχη διαφορετική αλλά και ολίγον εσφαλμένη (λόγω εκρηκτικής τουρμποροπής πολύ χαμηλά) αίσθηση σε σχέση με το απλό?
To SS έχει τουρμπίνα Garrett σε αντίθεση με την IHI του απλού και παίζει στο 1,5bar.
Tώρα το να ψοφάει ψιλά είναι λογικό αφού η τουρμπίνα είναι μικρή και δεν έχει μεγάλη παροχή.
-
ναι σωστά 1.5bar είναι, λέγοντας για 2bar εννοώ το οverboost..
-
2bar overboost πολλα για νορμαλ κινητηρα.
-
1,5bar πρέπει να είναι το overboost με το Sport και γύρω στο 1,2-1,3bar η σταθερή πίεση...
-
Και τα golf gt που οντως εχουν προβλημα δουλευουν νομιζω στο 1.7 η 1.8 αν δεν κανω λαθος.Οπως και να εχει και το 1.3 του απλου abarth ειναι πολυ.Θα ηταν καλυτερα αν λειτουργουσε σαν το mini πχ που δεν δουλευει ουτε στο 1bar.H σαν το rc.
-
Ο χρήστης stefangpa έγραψε:
Και τα golf gt που οντως εχουν προβλημα δουλευουν νομιζω στο 1.7 η 1.8 αν δεν κανω λαθος.Οπως και να εχει και το 1.3 του απλου abarth ειναι πολυ.Θα ηταν καλυτερα αν λειτουργουσε σαν το mini πχ που δεν δουλευει ουτε στο 1bar.H σαν το rc.Eκείνα είναι 1600 όμως...
Fiat Grande Punto ABARTH