Συμπληρώνοντας σε λίγες ημέρες 3 μήνες ως φαντάρος να πω με την σειρά μου ότι η στρατιωτική θητεία δεν συνδέεται ούτε με καταναγκαστικές εργασίες(υπό την έννοια που γράφεται σε κάποια posts) από τη μιά ούτε με ηρωισμούς,σημαίες,πατρίδες,μυξομάντηλα κλπ από την άλλη.
Κάτι σαν παραμονή σε ένα camping είναι,στο οποίο προφανώς και δεν παιρνάς καλά(περισσότερο γιατί στο έχουν επιβάλλει και όχι τόσο γιατί πραγματικά είναι τόσο χάλια),αλλά που με τα φιλαράκια που αποκτάς εκεί μέσα(και αποκτάς και πολλά και καλά )το διακωμωδείς ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που στο τέλος περνάει ο καιρός και δεν το παίρνεις χαμπάρι.
Ένας χρόνος είναι και περνάει.Σαφώς και μαθαίνεις πράγματα(τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της πατρίδας)και αυτά που μαθαίνεις είναι 100% σίγουρο ότι θα σε φτιάξουν πιο δυνατό για την συνέχεια.(σχέσεις με άτομα που φυσιολογικά ούτε θα γύρναγες να τα φτύσεις,σχέσεις με ανωτέρους,σχέσεις με βυσματίες,αντοχή στις διάφορες αγγαρείες που σωστά έχουν αναφερθεί παραπάνω και οι οποίες είναι και οι πλέον σπαστικές-πιο πολύ και από τις σκοπιές)
Όσα αγοράκια δεν έχετε έρθει στρατό και το αναβάλλετε,να ΕΡΘΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ.Είτε πεζικό είτε αεροπορία είτε ναυτικό,αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο,επικρατεί ΧΑΒΑΛΕΣ
Όσοι πάλι πιστεύουν ότι ως φαντάροι θα προσφέρουν κάτι στην πατρίδα(την ποιά;)ας μην έρθουν καλύτερα γιατί θα απογοητευτούν.
Και μια φωτογραφιούλα(αγγαρεία μου στα μαγειρεία)για το τέλος,μιας και 1 φωτο ισούται με 1000 λεξούλες.
ΥΓ:Κρίμα για το παληκάρι που έφυγε έτσι άδικα. Νομίζω όμως ότι μόνο ο αυτόχειρας ήξερε γιατί επέλεξε να 'φύγει' και κανένας άλλος.
ΥΓ2:Κουτσάν:Δυστυχώς ή ευτυχώς ούτε την κοπέλα μας υπερασπιζόμαστε ούτε τους φίλους μας ούτε το σπίτι μας και τους δικούς μας.Τουλάχιστον όχι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
-Η κοπέλα σου(τρόπος του λέγειν)αργά ή γρήγορα θα σου χρεώσει το γεγονός ότι επέλεξες να πας φαντάρος και να την αφήσεις μοναχούλα .
-Οι φίλοι σου θα συνεχίσουν τη ζωούλα τους ως είχε αγνοώντας πλήρως το ότι σε κάποιο στρατόπεδο υπάρχεις εσύ και τους προστατεύεις μαζεύοντας σκουπιδιάρες και λουφάροντας στην σκουπιά καθισμένος σε μια καρέκλα και ακούγοντας ράδιο)
-και το σπίτι σου σαφώς φίλε μου θα σε ήθελε να το προστατεύεις αλλιώς(πιάνοντας μια δουλειά και συνεισφέροντας στα έξοδα,και όχι πληρώνοντάς σε για τσιγάρα,καφέδες,μεταφορικά ή ακόμα και ενοικίαση σπιτιού αν το στρατόπεδο είναι μακρυά από το σπίτι σου)
Τον εαυτό σου προστατεύεις και υπερασπίζεσαι Κουτσάν όσο είσαι φαντάρος.Για να μην 'φύγεις' όπως έφυγε το παληκάρι.