-
γιατί βρε DAP, ίσα ίσα που είπα ότι το αμάξι του θα έφευγε αμέσως!
Επίσης όσοι αφήνουν αμάξι σε μάντρα ας μας πουν πότε παίρνουν το χρήμα πόσο καιρό το αφήνουν στην έκθεση και αν έχουν αναλογιστεί το ρισκο που φέρουν σε περιπτωση που καταστραφεί η έκθεση!!!
Καλά δεν άφηνα το αμάξι μου σε μαντρά ούτε με σφαίρες!
-
Γεια σας,
την προηγούμενη εβδομάδα έδωσα 200 ευρώ προκαταβολή για ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν είναι ετοιμοπαράδοτο. Επειδή έτυχε κάτι όμως πρέπει να ακυρώσω την παραγγελία. Πάω το Σάββατο λοιπόν στον πωλητή και του το λέω και μου λέει να πάω σήμερα να που θα είναι ανοιχτό το λογιστήριο. Πάει σήμερα ο αδερφός μου και του λέει πως πρέπει να πάει αύριο με έναν αριθμό λογαρισμού και το χαρτί που μου είχε δώσει όπου αναγράφει το ποσό της προκαταβολής. Τον παίρνω τηλέφωνο να του δώσω τον αριθμό και επειδή ήταν απασχολημένος μου λέει να τον πάρω αργότερα. Από εκείνη την ώρα δεν έχει ξαναβγεί στο τηλέφωνο. Εδώ, να πω πως η παραγγελία είχε παγώσει καθώς υπήρχε ένα κόλλημα με την έγκριση από την τράπεζα. Εμένα όμως όλο αυτό το 'κυνηγητό' και 'κρυφτό' μου βάζει ψύλλους στα αυτιά. Μου είχε διευκρινήσει πως θα πάρω πίσω τα χρήματα σε περίπτωση ακύρωσης.
Μήπως τελικά τα χάσω??? Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο?
Είμαι πολύ συγχυσμένη και ταραγμένη... -
Καλησπέρα σε όλους.
Μια ερώτηση γιατί πρόκειται σύντομα να αγοράσω αυτοκίνητο με διακανονισμό.
Αν κλείσω το αυτοκίνητο κανονίζοντας πχ.5000 ευρω προκαταβολή και το υπόλοιπο (πχ 7000 ευρώ) σε δύο χρόνια τι γίνεται: α)αν η τιμή/επιτόκιο του αυτοκινητου μειωθεί μέχρι να το παραλάβω, θα επωφεληθώ και εγώ η θα ισχύει η προηγούμενη τιμή/επιτόκιο?Ευχαριστώ
-
Ο νομοθέτης τι λέει για όλα αυτά?
-
Ο χρήστης konpan έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Αν κλείσω το αυτοκίνητο κανονίζοντας πχ.5000 ευρω προκαταβολή και το υπόλοιπο (πχ 7000 ευρώ) σε δύο χρόνια τι γίνεται: α)αν η τιμή/επιτόκιο του αυτοκινητου μειωθεί μέχρι να το παραλάβω, θα επωφεληθώ και εγώ η θα ισχύει η προηγούμενη τιμή/επιτόκιο?Ευχαριστώ
Γιατι να δωσεις προκαταβολικα τοσα λεφτα;Θα τα δωσεις με την παραδοση του αυτοκινητου.Οσο για τα υπολοιπα 7000€ θα πρεπει απο τωρα να κανονισεις πως και με τι επιτοκιο θα τα πληρωσεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Γιατι να δωσεις προκαταβολικα τοσα λεφτα;Θα τα δωσεις με την παραδοση του αυτοκινητου.Οσο για τα υπολοιπα 7000€ θα πρεπει απο τωρα να κανονισεις πως και με τι επιτοκιο θα τα πληρωσεις.
Εννοειται οτι τα 5000 θα τα δωσω με την παραδοση.Αν ομως το αμαξι εχει χρονο παραδοσης ,ας πουμε, 3 μηνες και μεχρι τοτε το επιτοκιο μειωθει (πολυ πιθανο αν μιλαμε για toyota που επιμενει σε υψηλα επιτοκια και εντοκο διακανονισμο)θα επωφεληθω εγω?. Σε βαζουν να υπογραψεις τιποτα που εχει να κανει με διακανονισμους αποπληρωμης, με το ''κλεισιμο'' του αυτοκινητου?
-
Αφου λοιπον αποφασισουμε τι θα αγορασουμε και μαζεψουμε τα χρηματα μας (ειτε παμε για
χρηματοδοτηση) ολες σχεδον οι αντιπροσωπειες θα μας ζητησουν να παμε να ξεχρεωσουμε το
αυτοκινητο (η να υπογραψουμε τα του διακανονισμου) και θα περιμενουμε μερικες μερες μεχρι
να το παραλαβουμε. Και εδω αρχιζει το προβλημα !
Τι γινεται αν η αντιπροσωπεια βαρεσει 'κανονι' ??? Ακομα και διακανονισμο να εχουμε κανει,
εμεις σαν πελατης τα χρωσταμε σε καποια τραπεζα.
Ο νομος που εχω υποψιν, ειναι πως οοοοοταν ρευστοποιηθει η οποια περιουσια της εταιριας, αρχιζουν
να αποζημιονονται οσοι διεκδικουν χρηματα αλλα με ποσοστοση. Κοινως, μετα απο αρκετο χρονο, θα
παρουμε ισως πισω, ενα ποσοστο των χρηματων μας.
Αραγε δεν υπαρχει κανενας νομος να προστατευει τον πελατη-καταναλωτη ???? -
Γιατί να δώσουμε προκαταβολή;;;;
Οταν πάμε σε άλλο μαγαζί π.χ μανάβικο, όταν μπαίνουμε δίνουμε μια προκαταβολή και στην έξοδο τα υπόλοιπα;;;;
Μου δίνεις αμάξι ;;; πάρε τα λεφτά!!! Οχι πριν!!!!!! -
Και εγω της ιδιας αποψης ειμαι, ΑΛΛΑ οσες φορες εχω αγορασει αυτοκινητο παντα τα ιδια. Το εξοφλεις
και μετα απο μερικες μερες πας να το παρεις. Και οχι μονο στην Ελλαδα ... -
Ο χρήστης spy! έγραψε:
Και εγω της ιδιας αποψης ειμαι, ΑΛΛΑ οσες φορες εχω αγορασει αυτοκινητο παντα τα ιδια. Το εξοφλεις
και μετα απο μερικες μερες πας να το παρεις. Και οχι μονο στην Ελλαδα ...Στη Βρετανια παντως 250 λιρες για την παραγγελια ειχα δωσει και το υπολοιπο κατα την παραλαβη. Εδω ολοκληρο το ποσο για να εκτελωνιστει..
-
Εμένα μου είπε ο πωλητής ότι θα έρθει το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία, θα πάω να το δω, να το ξεχρεώσω και μετά από μια μέρα να το πάρω. Ρε γμτ, ενώ μου φαίνονται εντάξει άνθρωποι κ την έχω ξαναδεί τη διαδiκασία, κάτι δεν μου κάθεται καλά...
Επίσης υπάρχει ένα ίδιο στην έκθεση κ θα πάω να τσεκάρω κανά αριθμό πλαισίου μην τσιμπήσω αυτό στο τέλος...
-
Καλημέρα φίλοι ...
Τελικά μετά από το δίλλημα που με ταλάνιζε για κάμποσο καιρό πήρα απόφαση γιά το Α3 1.8 και έψαξα γιά την καλύτερη προσφορά.
Βρήκα μία πολύ καλή στον Παζαρόπουλο και άφησα ένα κατοστάρικο για να το κλείσω.Το πρόβλημα μου είναι ότι ο πωλητής μου ζητάει όλα τα χρήματα μπροστά (θα πληρώσω μετρητής,είναι περίπου 25.000) και παράδοση 10-20 μέρες μετά την εξόφληση.
Μετά από συζητήσεις που είχα με διάφορους έμαθα ( δεν κόβω και τον λαιμο μου όμως) ότι ο Π....ς δεν είναι και τόσο αξιόπιστος,ότι εκανε κάποια ανοίγματα και έχει πεσει έξω,και τέλοςπάντων ότι δεν είναι ότι καλύτερο να του σκάσω όλα τα μετρητά μπροστά.Με ζώσανε τα φίδια.Είμαι που είμαι λίγο παρανοικός από τη φύση μου και δεν ξέρω τι να κάνω τώρα.Με φοβίζει λίγο αυτό, το όλα τα λεφτά μπροστά.
Εσείς τι λέτε ;Υπάρχει κάποιος κίνδυνος,για καθυστέρηση παράδοσης (ή και χειρότερα)αδυναμία παράδοσης;Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο τελευταία;
-
Κάνε την μαγκιά.
Πες τους ότι θα τους το ξεχρεώσεις αρκεί να δεις το αυτοκίνητο στην αποθήκη τους.
Μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό με το Pajero που είχα πάρει. Τα έσκασα όλα τα λεφτά μετρητά αλλά είχα ζητήσει από πριν να δω το αυτοκίνητο που θα παραλάβω. Με πήγαν στην αποθήκη που τα είχαν και το είδα και αυτό παρέλαβα.Εκτός αν ζητάει τα χρήματα για να το εκτελωνίσει... Τότε αλλάζει το θέμα...
-
Ναί,κάτι τέτοιο θα με καθησύχαζε...
Το αυτοκίνητο είναι ετοιμοπαράδοτο,δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι το έχουν ήδη εκτελωνίσει ή δεν παίζει καμία σημασία.
Το θέμα που με στεναχωρεί είναι ότι το μοντέλο που βρήκα μου αρέσει πολύ,και το χρώμα επίσης,και η τιμή ακόμα περισσότερο.Απλά με φοβίζει το όλα ντούκου από την αρχή.
-
Ετοιμοπαράδοτο σημαίνει ότι σίγουρα υπάρχει στο τελωνείο.
Για να λένε όμως 10 με 20 μέρες μάλλον δεν το έχουν εκτελωνίσει.
Ρώτησέ τους. Αν επιβεβαιωθεί ότι είναι στο τελωνείο τότε δεν έχεις κάτι να φοβηθείς.
Να φοβηθείς αν σου πούνε ότι πρέπει να το ξωφλήσεις και μετά να περιμένεις δυο-τρεις μήνες...
Επίσης πες να σου βάλουν στο χαρτί παραγγελίας την πιθανή μέρα παράδοσης ή τις μέρες παράδοσης ώστε να είσαι καλυμμένος.Εγώ που πήρα πριν λίγες βδομάδες το 207 μου είχαν πει ότι είναι ετοιμοπαράδοτο σε 5 εργάσιμες. Μετά έμαθα ότι τα αυτοκίνητα τα είχαν στην LION έτοιμα προς παράδοση σε εμπόρους. (ήταν ήδη εκτελωνισμένα)
Και έτσι έγινε. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εμένα μου είπε ο πωλητής ότι θα έρθει το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία, θα πάω να το δω, να το ξεχρεώσω και μετά από μια μέρα να το πάρω. Ρε γμτ, ενώ μου φαίνονται εντάξει άνθρωποι κ την έχω ξαναδεί τη διαδiκασία, κάτι δεν μου κάθεται καλά...Επίσης υπάρχει ένα ίδιο στην έκθεση κ θα πάω να τσεκάρω κανά αριθμό πλαισίου μην τσιμπήσω αυτό στο τέλος...
εγω την επαθα ετσι και πηρα αυτό που ειχε εξω από την εκθεση, αλλά τελικά ηταν μια χαρα
-
Πήρα μια προσφορά από τον Ρώρη σήμερα (ο πατέρας μου δηλ.) σε παραπλήσια τιμή και το ίδιο παραμύθι.
Τα λεφτά μπροστά (όλα) και το αμάξι μετά...Συννενοημένοι είναι ρε γαμώτη μου;
-
Εγώ το μάζντα τελικά θα το πληρώσω αύριο με την παράδοση!
(προκαταβολή 500 ευρώ )
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εγώ το μάζντα τελικά θα το πληρώσω αύριο με την παράδοση!(προκαταβολή 500 ευρώ )
Από ποιά αντιπροσωπεία Mazda??
Προκαταβολές αυτοκινήτων