-
(δεν ξέρω αν είναι στη σωστή ενότητα το θέμα)
Έχω παραγγείλει ένα ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο, για το οποίο έδωσα προκαταβολή 2000 Ευρώ. Το αμάξι δεν έχει έρθει ακόμα (φόρτος εργασίας), αλλά φαίνεται ότι μου τα μασάνε σχετικά με κάτι έξτρα που ήθελα να προσθέσω, ανεβάζοντας το τελικό κόστος.
Για το Χ ή Υ λόγο μπορεί να αποφασίσω να ακυρώσω την παραγγελία και να πάω σε άλλον έμπορο. Έχει η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία το δικαίωμα να μου κρατήσει όλη ή μέρος της προκαταβολής;
Ξέρω ότι αν τους κυνηγήσω μπορώ να πάρω πίσω όλο το ποσό, αλλά ποιά είναι η κατάσταση; Τι δικαιώματα έχω;
-
Έχω παραγγείλει ένα ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο, για το οποίο έδωσα προκαταβολή 2000 Ευρώ. Το αμάξι δεν έχει έρθει ακόμα (φόρτος εργασίας), αλλά φαίνεται ότι μου τα μασάνε σχετικά με κάτι έξτρα που ήθελα να προσθέσω, ανεβάζοντας το τελικό κόστος.
Για το Χ ή Υ λόγο μπορεί να αποφασίσω να ακυρώσω την παραγγελία και να πάω σε άλλον έμπορο. Έχει η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία το δικαίωμα να μου κρατήσει όλη ή μέρος της προκαταβολής;
Ξέρω ότι αν τους κυνηγήσω μπορώ να πάρω πίσω όλο το ποσό, αλλά ποιά είναι η κατάσταση; Τι δικαιώματα έχω;
-
-
Τα παιρνεις και φευγεις, ευκολα και γρηγορα,εφοσον το αυτοκινητο δεν εχει εκτελωνιστει (συνηθως σου ζητανε λεφτα εκεινη την ημερα) και δεν εχεις ξεκινησει καμια διαδικασια δανεισμού....
Νομιζω οτι κανενα σοβαρο μαγαζι δεν θα τολμησει να σε παραμυθιασει οτι αυτο δεν γινεται, το πολυ-πολυ να σε καθυστερησουν για λιγες μερες,αν και το πιο πιθανο ειναι να....σταματησουν το μάσημα.
-
Οταν κλεινουμε το αυτοκινητο δινουμε το πολυ 100-150 ευρω.
Για να τρεχουν αυτοι μετα και οχι εμεις.
Αν αρνηθουν (που δεν...) παμε σε αλλο μαγαζι!!!! -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Οταν κλεινουμε το αυτοκινητο δινουμε το πολυ 100-150 ευρω.
Για να τρεχουν αυτοι μετα και οχι εμεις.
Αν αρνηθουν (που δεν...) παμε σε αλλο μαγαζι!!!!+1
hyundai elantra 1.6 εδωσα προκλη 300Ε
hyundai santafe εδωσα προκλη 200Ε
toyota yaris 1.0 εδωσα προκλη 100ΕΓια εμενα πες τους οτι ακυρωνεις οτι θες πισω τα λεφτα αμεσα και θα σου κανουν τεμεναδες. Οι εταιρεις ολες κανουν κρα για πελατες και για να πουλησουν μονο...Εχει τελειωσει η εποχη αγοραζω μετρητοις και θα εχω καλυτερη συμπεριφορα απο την εταιρεια..οι τραπεζες πληρωνουν αμεσα τις εταιρειες...
-
Η προκαταβολη εξαρταται και απο την αξια του αυτοκινήτου, παντως ακομα και για αυτοκινητο αξιας 30.000Ε, πολλά ειναι τα 2.000Ε
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η προκαταβολη εξαρταται και απο την αξια του αυτοκινήτου,Ποιος το λεει αυτο ρε Τιγρη??
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Η προκαταβολη εξαρταται και απο την αξια του αυτοκινήτου,
Ποιος το λεει αυτο ρε Τιγρη??
Η αγορά!
-
αν η προκαταβολη εξαρταται απο την αξια του αυτοκινητου, ποσα λεφτα πρεπει να κανει το αυτοκινητο για το οποιο ζηταει καποιος 2000ε, οταν για το δικο μου (15κ περιπου) εδωσα 150ε?
απαντηση ....195000ε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν η προκαταβολη εξαρταται απο την αξια του αυτοκινητου, ποσα λεφτα πρεπει να κανει το αυτοκινητο για το οποιο ζηταει καποιος 2000ε, οταν για το δικο μου (15κ περιπου) εδωσα 150ε?απαντηση ....195000ε
Κατι θα θες να πεις εσυ τωρα αλλα καπου την εχασες την βαρκα που 'σερνες
-
Το αμάξι κοστίζει 23000. Έδωσα 100 Ευρώ την πρώτη μέρα που το έκλεισα και άλλα 1900 ευρώ 2-3 μέρες μετά για να προχωρήσει η παραγγελία. Σημείωση: το αμάξι ήταν ήδη στα κεντρικά της αντιπροσωπείας, ετοιμοπαράδοτο. Όταν έρθει στο μαγαζί θα το εξοφλήσω.
Οπότε;
Αν τυχόν ακυρώσω την παραγγελία, θα μου δώσουν όλο το ποσό ή θα αρχίσω μάχη;
-
Εγω εκτος απο 450 ευρω για πινακιδες, τελη κλπ δε τους εδωσα ΤΙΠΟΤΑ!!!!!! Παντως ειδικα στη περιπτωση που στα 2000 δεν περιλαμβανονται τα πιο πανω εξοδα....πολλα ειναι! Αλλα αυτα δε τα χανεις αν θες να αποχωρησεις!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αγορά!
Την οποία την έχουμε καλομάθει εμείς.
Αν λοιπόν του πούμε 200 ευρώ ή πάω στον δίπλα τι θα κάνει;kouasimodos Τα έξτρα που θες να βάλεις λογικό δεν είναι να ανεβάσουν το κόστος;
Το ετοιμοπαράδοτο αν δε κάνω λάθος σημαίνει ότι παίρνεις το αυτοκίνητο περίπου σε 10 εργάσιμες ημέρες από την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων.
Εσένα σε πόσες ημέρες σου λένε ότι θα το έχεις;Αυτό το, 'και άλλα 1900 ευρώ 2-3 μέρες μετά για να προχωρήσει η παραγγελία', δε το κατάλαβα;
Μετρητά θα το πάρεις ; Αν ναι τότε μόλις το έφερναν στο κατάστημά τους τότε έπρεπε να τους δώσεις περισσότερα χρήματα. -
Να παίξω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου.
α) Φυσικά αφού έβαλες extra άλλαξε η τιμή.
β) Αφού το αυτοκινήτο ειναι ετοιμοπαράδοτο τότε σε 2 εβδομάδες θα το έχεις.που ακριβώς στράβωσε ;
άλλαξες γνώμη για το αυτοκίνητο, για την αντιπροσωπία...Ποιός ο λόγος της προκαταβολής εαν δεν είναι η δεσμευσή σου να αγοράσεις
το αυτοκίνητο ; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η αγορά!
Η 'αγορα' εχει καποιους κανονες και γραφτους και αγραφτους.
Ενας βασικος κανονας λεει οτι πληρωνεις αυτο που αγοραζεις και οχι αυτο που ΘΑ αγορασεις.
Εμενα λοιπον η 'αγορα' μου ζητησε το 2000, ενα εκατομμυριο δρχ 'για να προχωρησει η διαδικασια'.Φυσικα πηραν ενα δεκαχιλιαρο(!) και τους ειπα οτι οταν ολοκληρωθει η διαδικασια θα πληρωθουν με επιταγη ημερας.
Η 'αγορα' οχι μονο το δεχτηκε, αλλα και τσακιστηκε να εχει το αμαξι την προκαθορισμενη ημερομηνια παραδοσης γιατι υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες κλπ στην 'αγορα', και κανενας δεν φτωχυνε επειδη εχασε ενα δεκαχιλιαρο.
Η ιδια ιστορια επαναληφτηκε πριν λιγους μηνες.150 ευρωπουλα και μολις το αμαξι περιμενε εξω 'πινακιδωμενο' και ετοιμο προς αναχωρηση (μετα απο λεπτομερη και ενδελεχη ελεγχο δυσικα) επεσε το μαγικο χαρτακι.Τα λεφτα βγαινουν δυσκολα για να τα εμπιστευομαστε στην 'αγορα'.....
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Η αγορά!
Η 'αγορα' εχει καποιους κανονες και γραφτους και αγραφτους.
Ενας βασικος κανονας λεει οτι πληρωνεις αυτο που αγοραζεις και οχι αυτο που ΘΑ αγορασεις.
Εμενα λοιπον η 'αγορα' μου ζητησε το 2000, ενα εκατομμυριο δρχ 'για να προχωρησει η διαδικασια'.Φυσικα πηραν ενα δεκαχιλιαρο(!) και τους ειπα οτι οταν ολοκληρωθει η διαδικασια θα πληρωθουν με επιταγη ημερας.
Η 'αγορα' οχι μονο το δεχτηκε, αλλα και τσακιστηκε να εχει το αμαξι την προκαθορισμενη ημερομηνια παραδοσης γιατι υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες κλπ στην 'αγορα', και κανενας δεν φτωχυνε επειδη εχασε ενα δεκαχιλιαρο.
Η ιδια ιστορια επαναληφτηκε πριν λιγους μηνες.150 ευρωπουλα και μολις το αμαξι περιμενε εξω 'πινακιδωμενο' και ετοιμο προς αναχωρηση (μετα απο λεπτομερη και ενδελεχη ελεγχο δυσικα) επεσε το μαγικο χαρτακι.Τα λεφτα βγαινουν δυσκολα για να τα εμπιστευομαστε στην 'αγορα'.....
+1!!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Η ιδια ιστορια επαναληφτηκε πριν λιγους μηνες.150 ευρωπουλα και μολις το αμαξι περιμενε εξω 'πινακιδωμενο' και ετοιμο προς αναχωρηση (μετα απο λεπτομερη και ενδελεχη ελεγχο δυσικα) επεσε το μαγικο χαρτακι.
πρώτα έβγαλε πινακίδες η εταιρεία και μετά πλήρωσες ;;;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η ιδια ιστορια επαναληφτηκε πριν λιγους μηνες.150 ευρωπουλα και μολις το αμαξι περιμενε εξω 'πινακιδωμενο' και ετοιμο προς αναχωρηση (μετα απο λεπτομερη και ενδελεχη ελεγχο δυσικα) επεσε το μαγικο χαρτακι.
πρώτα έβγαλε πινακίδες η εταιρεία και μετά πλήρωσες ;;;
Για να καταλαβω δηλαδη μιλαμε για τις πινακιδες ή για τη προκαταβολη??
Μιας ομως και τοφερε η κουβεντα εγω περα απο μια εξουσιοδοτηση που εκανα για να βγουν οι πινακιδες στο ονομα μου και να πληρωθουν τα τελη κυκλοφοριας, λεφτα δεν τους εδωσα.Αυτη ηταν η συμφωνια μας εξαλλου.
Με πηραν τηλεφωνο οτι το αμαξι ειναι ετοιμο να παω να το παραλαβω.Οταν πηγα το αμαξι ηταν παρκαρισμενο στο χωρο παραλαβης με τις πινακιδες κανονικα,Στη συνεχεια πηγα με τον πωλητη για να ελεγξω το αυτοκινητο, και αφου ολα πηγαν καλως πηραν την επιταγη.Που βλεπεις το περιεργο??Καλυτερα δεν ειναι να με κυνηγανε αυτοι να παραλαβω το αμαξι απο το να τους παρακαλαω εγω ποτε θα μου το φερουν?? -
σχεδόν πάντα, οι εταιρείες ζητούν εξόφληση, 1 μέρα πρίν εκδοθούν πινακίδες.
μετά το πινακίδωμα μπορούν να συμβούν ...διάφορα
Προκαταβολές αυτοκινήτων