Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΡΘΡΟ 16
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΡΘΡΟ 16
    • 1
    • 2
    • 29
    • 30
    • 31
    • 32
    • 33
    • 53
    • 54
    • 31 / 54
    Αντίλογος
    81
    1072
    3312
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      j-marr last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

Το επίπεδο ενός ΕΜΠ και μιας Ιατρικής σχολής είναι ΠΑΡΑ πολύ υψηλό σε σχέση με τα περισσότερα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού.Σε θεωρητικό επίπεδο μάλιστα συγκαταλεγονται στα καλύτερα.

πασχαλη εχεις καποια στοιχεια γι'αυτο που λες;
      γιατι οσα ratings εχω ψαξει δεν επιβεβαιωνουν τα λεγομενα σου (το αντιθετο μαλιστα)

είχα βρει ranks στο παρελθόν και το ΕΜΠ ήταν σε λίστα με τα καλά τεχνολογικά της ευρώπης όχι πολυ ψηλά αλλα ήταν μεσα

μπορείτε να δείτε rankings απο

http://www.thes.co.uk/
      http://ed.sjtu.edu.cn/ranking.htm

(γενικότερα η ελλάδα είναι γτπ)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        emmanoyhl last edited by

Η Δημοκρατία επιβάλει να ακούγονται όλες οι απόψεις και να μην φιμώνεται καμία, ακόμα και αυτές που ζητούν την κατάργηση της!!!!

Το κακό έγκειται στο ότι εξακολουθούν να επιβιώνουν αντιδημοκρατικές λογικές.

Ν απαγορευτεί η μίνι φούστα, τα φαρδιά παντελόνια, τα μακριά μαλλιά και η συνάθροιση πάνω των τριών!!!!!!!!!!!!

• K
          koutsan last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
          Δικαίωμα του είναι να ζητάει να νομιμοποιηθεί η οπλοκατοχή ή η θανατική ποινή, άλλο αν θα το δεχτεί κανείς ή αν είναι σωστό/δίκαιο.

Δεν μιλάω με όρους σωστού/δίκαιου και λάθους...
          Με αυτή τη λογική είναι δικαίωμά του επίσης να ζητά το κόψιμο του χεριού του κλέφτη, την εξόντωση των Αλβανών στο ελληνικό έδαφος και το κρέμασμα των ιερέων στην πλατεία Συντάγματος....
          Αν αυτό εννοείς ως δικαίωμά του οκ, θα συμφωνήσω μαζί σου..Απλά αυτό του το δικαίωμα προϋποθέτει την ανατροπή ή την κατάλυση της υπάρχουσας συνταγματικής τάξης, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό, αν το συνειδοτοποιείς είμαστε σύμφωνοι...Θα ξεχάσεις όμως μάλλον πολλά από αυτά που τώρα απολαμβάνεις...

Η θανατική ποινή (εν καιρώ ειρήνης) απαγορεύεται από το Σύνταγμα και αυτή λοιπόν εντάσσεται στις προηγούμενες περιπτώσεις που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα...
          Η οπλοκατοχή δεν είναι το ίδιο όμως και έχει το 'δικαίωμα' να υποστηρίζει την νομιμοποίησή της χωρίς να παραβιάζει κάποιο ατομικό δικαίωμα...

• D
            drdino last edited by

Παραδείγματα έθεσα. Δεν σκέφτηκα καν τι συμβαίνει τώρα.

Το σκεπτικό μου είναι ότι όπως εγώ έχω δικαίωμα να μιλάω και να ζητάω οτιδήποτε, άλλο τόσο έχει και αυτός το δικαίωμα. Το γεγονός ότι για α, β,γ λόγους δεν γίνεται αυτό, είναι άλλη ιστορία.

Δεν δέχομαι δλδ ότι **δεν **έχει δικαίωμα κάποιος να λέει ότι η χούντα ήταν καλή, και να ξανάχουμε μία, ή να επαναφέρουμε τον βασιλιά ας πούμε. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

• S
              skye last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:

Μην ταράζεστε πάντως κανείς δεν θα μείνει αγράμματος επειδή κλείνουν οι σχολές ή τα σχολεία (όπως κατά κόρον λέει ο Τραγκας ) αγράμματοι θα μείνουν τα φύσει και θέσει 'ντουβάρια' επειδή η σχέση τους με τη μελέτη και την έρευνα είναι όση η δική μου με το τρομπόνι...

δεν ειναι το θεμα το αν θα μεινει καποιος αγραμματος
              υπαρχουν ομως και καποιοι, οπως ο ξαδερφος μου, που μια χαμενη εξεταστικη λεει πολλα γιατι εχει στειλει τα χαρτια του για μεταπτυχιακο σε κορυφαιο πανεπιστημιο και αν δεν τελειωσει παιρνει τον πουλο οπως καταλαβαινεις..
              χαρακτηριστικα παντως μου ειπε σημερα οτι εχει ξενερωσει απιστευτα με τη φαση αυτη στην ελλαδα που μια ζωη καθεσαι και χαραμιζεις το χρονο σου (βλεπε χαμενες εξεταστικες, στρατιωτικο κλπ) που για σενα μπορει να μην ειναι σημαντικα (ουτε και για μενα γιατι και μενα μου αρεσει το κωλοβαρεμα μεχρι ενα σημειο) για καποιους ομως που εχουν πολυ υψηλους στοχους και δυνατοτητες ειναι φρενο

• P
                patro last edited by

Ο χρήστης Kid έγραψε:

Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος...Στο ΕΜΠ, στην ιατρική etc etc είναι μόνο αυτοί που πέρασαν και κανείς άλλος ...Δεν είναι σοβαρή υπόθεση η φράση 'είχα τη δυνατότητα να περάσω ιατρική αλλά...', γιατί δεν είναι αποδείξιμη ούτε στο ελάχιστο, οπότε ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να την υποστηρίζει στο διηνεκές χωρίς κανείς να μπορεί να του αντιτάξει κανένα επιχείρημα...Κοινώς είναι τζάμπα μάγκας...Και όχι δεν είναι καθόλου σοβαρό επιχείρημα ήμουν καλός μαθητής στο Λύκειο => άρα θα πέρναγα όπου ήθελα...Οποιανού του αρέσει ας δώσει εξετάσεις, όποιος δεν θέλει ας πάει όπου βαστάνε τα κότσια του αλλά χωρίς ατάκες του στυλ 'φυσικά και μπορούσα να περάσω όπου ήθελα αλλά ο daddy ήθελε να πάω Αγγλία, είναι πιο chic'...

Φυσική Κατεύθυνσης: 19
                Φυσική Γενικής Παιδείας: 19.5
                Μαθηματικά Γενικής Παιδείας: 19.5
                Μαθηματικά Κατεύθυνσης: 16.8
                Προγραμματισμός: 19.8

Έκθεση: 14.8
                Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων: 13.4

Ιστορία: 8.1
                Βιολογία: 14.1

Koutsan θες να μου εξηγήσεις γιατί δεν άξιζα να είμαι στο Πολυτέχνειο ως πολιτικός μηχανικός και είμαι στα Γιάννενα ως πληροφορικάριος?

Αν έκανα προετοιμασία για έξω, αυτή την στιγμή - με αντίστοιχες βαθμολογίες - θα ήμουν Imperial/Oxford/UCL ή σε κάποιο αντίστοιχο πανεπιστήμιο, αλλά Ιστορία, Βιολογία, και ΑΟΔΕ δεν με 'άφησαν' να ακολουθήσω σπουδές πολυτεχνικές που να έχουνε σχέση με μαθηματικά & φυσική.

@Tsakirtas
                Τα παιδιά του IB παίρνουνε απολυτήριο λυκείου.

Προσωπικά, το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει στην ζωή μου είναι που είπα όχι στους γονείς μου όταν μου είπανε να κάνω προετοιμασία για εξωτερικό..

δεν παιζει ρολο αν αξιζεις,ξεχασε το απο σημερα αυτο.
                αυτο που παιζει ρολο ειναι οτι καποιοι εγραψαν καλυτερα απο σενα.
                αν ηθελες να γινεις πολιτικος μηχανικος μπορεις να ξαναδωσεις.
                οκ μαλλον επρεπε να φυγεις εξω αλλα ποτε δε ξερεις τι συμβαινει αυριο

• P
                  panos_ag last edited by

delete

• K
                    kid last edited by

Ο χρήστης patro έγραψε:
                    δεν παιζει ρολο αν αξιζεις,ξεχασε το απο σημερα αυτο.
                    αυτο που παιζει ρολο ειναι οτι καποιοι εγραψαν καλυτερα απο σενα.

Δεν τίθεται θέμα ότι κάποιοι - εξυπνότεροι/διαβαστερότεροι/τυχερότεροι - έγραψαν καλύτερα από μένα συνολικά, απλά εγώ γιατί δεν άξιζα να μπω? Δηλαδή γιατί να υπάρχει όριο επιτυχόντων και να μην υπάρχει μία βάση που να είναι στάνταρ εξαρχής?

αν ηθελες να γινεις πολιτικος μηχανικος μπορεις να ξαναδωσεις.

Σαφώς, δεν ήθελα όμως να με ξαναυποβάλλω σε αυτή την διαδικασία, οπότε προτίμησα να μπω στην σχολή που είμαι τώρα. Ευτυχώς πάντως που δεν πέτυχα, μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω τώρα.

οκ μαλλον επρεπε να φυγεις εξω αλλα ποτε δε ξερεις τι συμβαινει αυριο

Γι αυτό ψάχνω τρόπο να την κάνω από Ελλάδα το συντομότερο δυνατό..

• K
                      koutsan last edited by

Ο χρήστης Kid έγραψε:

Φυσική Κατεύθυνσης: 19
                      Φυσική Γενικής Παιδείας: 19.5
                      Μαθηματικά Γενικής Παιδείας: 19.5
                      Μαθηματικά Κατεύθυνσης: 16.8
                      Προγραμματισμός: 19.8

Έκθεση: 14.8
                      Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων: 13.4

Ιστορία: 8.1
                      Βιολογία: 14.1

Koutsan θες να μου εξηγήσεις γιατί δεν άξιζα να είμαι στο Πολυτέχνειο ως πολιτικός μηχανικός και είμαι στα Γιάννενα ως πληροφορικάριος?

Αν έκανα προετοιμασία για έξω, αυτή την στιγμή - με αντίστοιχες βαθμολογίες - θα ήμουν Imperial/Oxford/UCL ή σε κάποιο αντίστοιχο πανεπιστήμιο, αλλά Ιστορία, Βιολογία, και ΑΟΔΕ δεν με 'άφησαν' να ακολουθήσω σπουδές πολυτεχνικές που να έχουνε σχέση με μαθηματικά & φυσική.

@Tsakirtas
                      Τα παιδιά του IB παίρνουνε απολυτήριο λυκείου.

Προσωπικά, το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει στην ζωή μου είναι που είπα όχι στους γονείς μου όταν μου είπανε να κάνω προετοιμασία για εξωτερικό..

Δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω για το τι αξίζεις και δεν είναι αυτό το θέμα που συζητάω...Εσύ προφανώς με το post σου θέλεις να κουβεντιάσεις για το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και το κατά πόσο είναι καλό ή όχι....
                      Το ζήτημα είναι ότι έχουμε ένα σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια που το γνωρίζουμε όλοι...Με αυτό κρίνονται όλοι οι υποψήφιοι...Το να έρθεις εσύ και να μου πεις ότι άξιζες να μπεις στο ΕΜΠ δεν έχει κανένα νόημα εφόσον αποδέχεσαι το σύστημα όπως και οι υπόλοιποι...
                      Κακώς εισάγεις το θέμα των βαθμών στην κουβέντα γιατί στην ίδια λογική αυτοί που έχουν 20,20, 20, 20,20 κοκ για που δηλ θα άξιζαν? ΑΝ το 90% των συνυποψηφίων σου είχε μεγάλύτερους βαθμούς από τους δικούς σου πως θα σου φαινόταν να μην μπεις πουθενά με αυτούς τους βαθμούς? Εδώ δεν πάς να πιάσεις μια βαθμολογία πας να φας το διπλανό σου...Αν εγώ έχω 20 κι εσύ 19,9 έμεινες έξω...
                      Δεν σου αρέσει το σύστημα? οκ πρότεινε άλλο...Θες να μπαίνουν όλοι στο Πανεπιστήμιο (όπως ας πούμε στη Γαλλία)? Οκ η αξιολόγηση θα γίνει μετά και αν αποτύχεις τότε θα μένεις έξω στο 2ο έτος πχ...Και μη γελιέσαι ότι εκεί δεν υπάρχει ανταγωνισμός γιατί στη Γαλλία οι καθηγητές δίνουν οδηγίες στους διορθωτές στα γραπτά του 1ου και 2ου έτους να κόψουν ένα ποσοστό πχ 40%, οπότε πάλι ουσιαστικά γίνεται ανταγωνισμός (concours)....Μόνο θεωρητικά πρέπει να πιάσεις βάση και περνάς, στην πράξη διορθώνονται με κριτήρια ξεσκαρταρίσματος τα γραπτά των πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών....(μέσα στους οποίους φυσικά υπήρχε απίστευτος κατιμάς λόγω συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια )...

Σε ενοχλεί το ότι υπαρχουν και άλλα μαθήματα που ΕΣΥ θεωρείς ότι δεν σου χρειάζονται? Ε δεν γίνεται να φτιάξουμε και κατά παραγγελία το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια...Άλλωστε υπάρχω και εγώ που θέλω ας πούμε μια πιο σφαιρική παιδεία των μελλοντικών πτυχιούχων και δεν θέλω μαθηματικούς που δεν μπορούν να γράψουν 2 λέξεις σωστά ή νομικούς που αδυνατούν να κάνουν διαίρεση δεκαδικών και νομίζουν ότι ο λογάριθμος είναι ένδικο μέσο...Δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα και σίγουρα ένα σύστημα αξιολόγησης θα έχει εξ ορισμού τρωτά σημεία...

Με 2 λόγια κάποιοι βαθμοί έτσι ξεκάρφωτοι δεν μου λένε τίποτα...Αυτό που με ενδιαφέρει είναι που βρίσκεσαι σε σχέση με τους γύρω σου οι οποίοι φυσικά πρέπει να έχουν κριθεί στην ίδια βάση...

• T
                        tsakirtas last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:
                        Το διάβασα πολλές φορές αυτό για κατάργηση των παρατάξεων : τι ακριβώς εννοείτε δηλ ρε παιδιά? Κάτι σαν την θέση εκτός νόμου των κομμάτων? Γίνεται να καταργηθεί ποτέ ο φοιτητικός συνδικαλισμός? ή ο εργατικός συνδικαλισμός?
                        Θα ήθελα αυτοί που το υποστηρίζουν να μου πουν τι ακριβώς προτείνουν? Να μην επιτρέπεται στους φοιτητές να συνδικαλίζονται? να συγκεντρώνονται? να προβάλλουν ιδεολογίες ή κομματικές ταυτότητες? να φωνάζουν με ντουντούκα? Τι θέλουν δηλ, οι φοιτητές να έχουν λιγότερα δικαιώματα εντός του πανεπιστημιακού χώρου από ότι έχουν οι πολίτες στην κοινωνία? Γιατί οι πολίτες και στο δρόμο μπορούν να βγουν και κομματική ταυτότητα να έχουν και οργανώσεις να ιδρύουν και ιδεολογίες να προβάλλουν και να διαμαρτύρονται για ό,τι δεν τους αρέσει και πάει λέγοντας...Είναι δυνατόν ποτέ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι κομματικές παρατάξεις? Ούτε χούντα δεν θα τολμούσε να το κάνει...Όποιος δε γουστάρει, δεν ασχολείται μαζί τους...Δηλ επειδή δεν γουστάρετε τους πολιτικούς μας πρέπει να καταργηθούν τα κόμματα? Ή επειδή αντιπαθείτε τους εργατοπατέρες θα πρέπει να απαγορευθεί ο συνδικαλισμός?
                        Για εξηγείστε μου σας παρακαλώ τι εννοείτε να καταργηθούν οι φοιτητικές παρατάξεις γιατί τα ελληνικά μου δεν με βοηθάνε...Ανήκουστο είναι αυτό...

Άλλοι έγραψαν ότι δεν υπάρχουν λέει στο εξωτερικό φοιτητικές παρατάξεις και άλλες τέτοιες μπούρδες....Μα τα λέτε με τα σωστά σας? Απλώς αδιαφορία υπάρχει στο εξωτερικό όχι ότι απαγορεύονται οι φοιτητικές παρατάξεις...Και φυσικά και υπάρχουν, αλλά απλά στις φοιτητικές εκλογές το ποσστό συμμετοχής είναι 15-20% (πχ στη Γερμανία) οπότε λίγοι που ασχολούνται μόνο παίρνουν πρέφα την ύπαρξή τους...
                        Δε σας υποχρεώνει κανείς να ασχολείστε μαζί τους, αν η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί σας θα μπουν στην άκρη de facto...
                        Όχι όμως και με το ζόρι...

Επειδή εγώ το ανέφερα και αυτό
                        πολύ απλά να ΜΗΝ του χρηματοδοτούν.Γιατί να πληρώνει ο κάθε εργαζόμενος τα κινητά και τις αφήσες και δεν ξέρω εγω τι άλλο????
                        Διακαιούνται να βάζουν μουσική στο φουλ??? πριν απο κάθε πάρτυ ή πρίν απο τις εκλογές ενολόντας και εμποδίζοντας τη διδακτική διαδικασία???
                        δικαιούνται τα αμφιθέατρα και οι χώροι του πανεπιτημίου να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα(ακολουθούν φωτογραφίες)?????Δεν είπε κανείς να καταργηθεί ο συνδικαλισμός αλλά μη μου λες οτι είναι διακριτικοί και δεν τους παίρνουμε και πρέφα!!!!Αντίστοιχα και στον εργασιακό χώρο δεν μπορείς να κολλάς πχ αφίσες όπου σου κα...σει.

Ναι τότε έχω πρόβλημα αλλά κανένας ηλίθιος πολιτικός δεν μιλάει για αυτό.....Και δεν νομίζω όλοι οι συνδικαλιστές να είναι γύφτοι.Εγώ τουλάχιστον για γυφτιά το βλέπω.Και μη μου πεί κανένας για το 'δικαίωμα στη γυφτιά'σπίτι του αυτά! ή που βγαίνουν και λένε για φθορές των περιουσιών αυτό δεν είναι φθορά???ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

KID τα παιδιά του ΙΒ δεν παίρνουν απολυτήριο λυκείου όπως πείρα εγώ και εσύ αλλα πιστοποίηση παρακολούθησης του συγκεκριμένου κύκλου σπουδών.....(Για αυτό άλλωστε δεν μπορούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις,και δεν διδάσκονται τα ίδια μαθήματα και την ίδια ύλη που ορίζει το υπουργείο παιδείας)

• K
                          koutsan last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                          Παραδείγματα έθεσα. Δεν σκέφτηκα καν τι συμβαίνει τώρα.

Το σκεπτικό μου είναι ότι όπως εγώ έχω δικαίωμα να μιλάω και να ζητάω οτιδήποτε, άλλο τόσο έχει και αυτός το δικαίωμα. Το γεγονός ότι για α, β,γ λόγους δεν γίνεται αυτό, είναι άλλη ιστορία.

Δεν δέχομαι δλδ ότι **δεν **έχει δικαίωμα κάποιος να λέει ότι η χούντα ήταν καλή, και να ξανάχουμε μία, ή να επαναφέρουμε τον βασιλιά ας πούμε. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Νομίζω ότι σου απάντησα επακριβώς...Συμφωνώ 100% ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει...Αλλά απλά θέλω να ξέρεις τι σημαίνει αυτό που λέει και τι συνέπειες θα έχει κάτι τέτοιο...

• D
                            drdino last edited by

Μα φυσικά.

• K
                              kid last edited by

Αυτό που θέλω να πω με το post μου είναι ότι η ίδια βαθμολογία στο σύστημα της Αγγλίας με έστελνε στα καλύτερα πανεπιστήμια ενώ εδώ η ίδια βαθμολογία με στέλνει απλά σε ένα καλό πανεπιστήμιο.

Η Βιολογία & η Ιστορία μου είναι άχρηστες, γι αυτό πλέον κανένας δεν εξετάζεται σε αυτές εκτός από μελλοντικούς γιατρούς & ιστορικούς.

Το ότι το σύστημα είναι έτσι το ήξερα πριν πάω να δώσω, ήξερα τους κανόνες, έπαιξα και έχασα. Απλά το συγκεκριμένο σύστημα είχε πολλές αδυναμίες που οδηγούσανε σε αδικίες εν τέλει.

• L
                                lokatzis last edited by

Ο χρήστης Kid έγραψε:

Δεν τίθεται θέμα ότι κάποιοι - εξυπνότεροι/διαβαστερότεροι/τυχερότεροι - έγραψαν καλύτερα από μένα συνολικά, απλά εγώ γιατί δεν άξιζα να μπω? Δηλαδή γιατί να υπάρχει όριο επιτυχόντων και να μην υπάρχει μία βάση που να είναι στάνταρ εξαρχής?

Ο καθορισμός των βάσεων βάσει των επιδόσεων των μαθητών είναι κατά τη γνώμη μου ο δικαιότερος τρόπος (ή καλύτερα ο λιγότερο άδικος). Κι αυτό γιατί είναι ανεξάρτητος του αν κάποια χρονιά οι εξετάσεις ήταν δύσκολες και άρα έπεσε ο μέσος όρος των γραπτών των μαθητών.
                                Είναι λογικό το να μην είναι κάθε χρόνο τα θέματα των εξετάσεων ίδιας δυσκολίας με του προηγουμένου ή του επομένου χρόνου. Τη μία χρονιά θα ήταν ευκολότερα και θα έμπαινα περισσότεροι και την επομένη δυσκολότερα και θα έμπαιναν λιγότεροι. Σκέψου τι είχε να γίνει από αντιδράσεις μαθητών και γονέων των στην τελευταία περίπτωση. Η εισαγωγή σε 'κατώτερες' σχολές από τις αναμενόμενες θα οδηγούσε σε 'λαϊκή εξέγερση'.

Γενικότερα, πιστεύω ότι ασχέτως συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια (πανελλήνιες εξετάσεις, εξετάσεις στα ίδια τα πανεπιστήμια, κτλ) η βέλτιστη λύση ως προς τον αριθμό εισαγομένων σε μια σχολή είναι ο καθορισμός θέσεων και όχι ο καθορισμός βάσης. Είναι και ο πιο πρακτικός αφού (υποτίθεται ότι) βάσει δυνατοτήτων υποδοχής της εκάστοτε σχολής καθορίζεται ο αριθμός εισακτέων. Φαντάσου δύο χρονιές στη σειρά για τους x, y λόγους να βρεθούν 50% επιπλέον εισακτέοι σε μία σχολή. Ανατρέπεται πλήρως ο σχεδιασμός της σχολής!

• S
                                  skye last edited by

Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:

KID τα παιδιά του ΙΒ δεν παίρνουν απολυτήριο λυκείου όπως πείρα εγώ και εσύ αλλα πιστοποίηση παρακολούθησης του συγκεκριμένου κύκλου σπουδών.....(Για αυτό άλλωστε δεν μπορούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις,και δεν διδάσκονται τα ίδια μαθήματα και την ίδια ύλη που ορίζει το υπουργείο παιδείας)

κανεις λαθος.
                                  τα παιδια του ΙΒ στην ελλαδα και στην ευρωπη, εφοσον ειναι απο νομιμο σχολειο (ολα σχεδον ειναι και παιρνουν πανω σφραγιδα χαγης αλλα ειναι πολυ σημαντικο να το ρωτησεις αυτο για το σχολειο σου, για να μην βρεθεις προ εκπληξεων πριν κανεις το ΙΒ) ειναι ισοτιμο του ελληνικου απολυτηριου λυκειου και μπορεις να δωσεις πανελληνιες στο δημοσιο σχολειο της περιοχης σου αν το σχολειο που εκανες το ΙΒ ηταν στην ελλαδα. αν ηταν στο εξωτερικο ισχυει οτι κ για του εξωτερικου εφοσον αυτα θεωρουνται ισοτιμα του ελληνικου.
                                  σε ξενο σχολειο πηγα που ειχε ΙΒ και τα εχω ψαξει παρα πολυ αυτα που λεω και ειμαι 1000% σιγουρος οτι ισχυουν.

• K
                                    koutsan last edited by

Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:

Επειδή εγώ το ανέφερα και αυτό
                                    πολύ απλά να ΜΗΝ του χρηματοδοτούν.Γιατί να πληρώνει ο κάθε εργαζόμενος τα κινητά και τις αφήσες και δεν ξέρω εγω τι άλλο????
                                    Διακαιούνται να βάζουν μουσική στο φουλ??? πριν απο κάθε πάρτυ ή πρίν απο τις εκλογές ενολόντας και εμποδίζοντας τη διδακτική διαδικασία???
                                    δικαιούνται τα αμφιθέατρα και οι χώροι του πανεπιτημίου να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα(ακολουθούν φωτογραφίες)?????Δεν είπε κανείς να καταργηθεί ο συνδικαλισμός Αντίστοιχα και στον εργασιακό χώρο δεν μπορείς να κολλάς πχ αφίσες όπου σου κα...σει.

Ο φοιτητικός συνδικαλισμός πρέπει να χρηματοδοτείται όσο και ο εργατικός συνδικαλισμός...Τόσο απλά...Για τον ίδιο λόγο που πληρώνεις το κινητό του προέδρου της ΓΣΕΕ και τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ ως κόμμα...
                                    Δικαιούνται να βάζουν μουσική όσο κι εγώ που κάνω πάρτυ σπίτι μου ή κάποιος που διαδηλώνει και ουρλιάζει με τη ντουντούκα...(η μουσική στο φουλ σε πειράζει στις παρατάξεις? αν είναι αυτό πες το και θα τα βρούμε )...
                                    Περί αφίσας ισχύουν όσα βλέπουμε και πριν τις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές...Υπάρχουν παραβιάσεις νομοθεσίας και υπερβολές αφισοκόλησης...
                                    Τα παραπάνω δεν στοιχειοθετούν νομίζω λόγο κατάργησης των παρατάξεων...

Όσο για τη φράση σου :
                                    'αλλά μη μου λες οτι είναι διακριτικοί και δεν τους παίρνουμε και πρέφα!!!!' : αυτό το έβγαλες από την κοιλιά σου...Λίγη προσοχή δε βλάπτει...Διάβασε το post μου και θα καταλάβεις ότι αυτό το έλεγα για τη Γερμανία και το εξωτερικό γενικά...

Είπες ή δεν είπες να καταργηθούν οι παρατάξεις? Εγώ σε αυτο απάντησα εν πάσει περιπτώσει και όχι στο τι εννοούσες εσύ ή όποιος το ανέφερε...

• K
                                      kid last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

κανεις λαθος.
                                      τα παιδια του ΙΒ στην ελλαδα και στην ευρωπη, εφοσον ειναι απο νομιμο σχολειο (ολα σχεδον ειναι και παιρνουν πανω σφραγιδα χαγης αλλα ειναι πολυ σημαντικο να το ρωτησεις αυτο για το σχολειο σου, για να μην βρεθεις προ εκπληξεων πριν κανεις το ΙΒ) ειναι ισοτιμο του ελληνικου απολυτηριου λυκειου και μπορεις να δωσεις πανελληνιες στο δημοσιο σχολειο της περιοχης σου αν το σχολειο που εκανες το ΙΒ ηταν στην ελλαδα. αν ηταν στο εξωτερικο ισχυει οτι κ για του εξωτερικου εφοσον αυτα θεωρουνται ισοτιμα του ελληνικου.
                                      σε ξενο σχολειο πηγα που ειχε ΙΒ και τα εχω ψαξει παρα πολυ αυτα που λεω και ειμαι 1000% σιγουρος οτι ισχυουν.

+1 στον γκάνγκστα.

• S
                                        skye last edited by

επισης, το ΙΒ οπως και τα ξενα και τα μειονοτικα σχολεια κανεις επισης λαθος, υπαγονται στο υπουργειο παιδειας ανεξαρτητα απο την υλη που ακολουθουν (ΙΒ, GSE - βρεττανικο συστημα κλπ κλπ) :

http://www.ypepth.gr/el_ec_category35.htm

απλα κανονικα χρειαζονται συγκεκριμενες προϋποθεσεις εγγραφης (απο το site του υπουργειου παιδειας) :

Προϋποθέσεις εγγραφής ελληνοπαίδων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο Ξένου Ιδιωτικού Σχολείου,
                                        με ξένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

1. Ο μαθητής να έχει ξένη ή διπλή υπηκοότητα, ή η μητέρα του να έχει ξένη υπηκοότητα
                                        2. Ο μαθητής να είναι παιδί Διπλωματικού ή Διοικητικού υπαλλήλου του Υπουργείου Εξωτερικών
                                        3. Ο μαθητής να είναι παιδί δημοσιογράφου ή ανταποκριτή Ξένου Τύπου
                                        4. Ο μαθητής να έχει φοιτήσει τέσσερα συνεχή χρόνια σε ξένα σχολεία της αλλοδαπής
                                        • K
                                          kid last edited by

Αυτές οι προυποθέσεις μήπως είναι για το Ιταλικό τμήμα της Ιταλικής σχολής (πχ) και όχι για τα IB?

• S
                                            skye last edited by

Ο χρήστης Kid έγραψε:
                                            Αυτές οι προυποθέσεις μήπως είναι για το Ιταλικό τμήμα της Ιταλικής σχολής (πχ) και όχι για τα IB?

IB μπορει να κανει ο καθενας.
                                            εξ'αλλου και ελληνικα σχολεια εχουν ΙΒ
                                            αυτες οι προϋποθεσεις ειναι απλα για ξενα σχολεια που ακολουθουν αποκλειστικα καποιο ξενο προγραμμα. πχ η ελληνογερμανικη ακολουθει και το ελληνικο και το γερμανικο και μπορει να γραφτει ο οποιοσδηποτε.
                                            αλλα και στα ξενα σχολεια (με προγραμμα που βασιζεται σε αλλης χωρας υπουργειο ή οργανισμο) μπορεις να γραφτεις και υπο αλλες συνθηκες που δε γραφει

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 29
                                            • 30
                                            • 31
                                            • 32
                                            • 33
                                            • 53
                                            • 54