-
Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν πρόκειται να καταργηθούν επειδή πολύ απλά εξυπηρετούν όλα τα συμφέρονται και κάνουν την δουλειά όλων των κομμάτων. Η ύπαρξη τους και μόνο μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω όταν τα φασιστικά καθεστώτα εξασφάλιζαν την μακροζωία τους με τη χρήση τέτοιων νεολαιών.
Αυτό που λείπει σήμερα από τα πανεπιστήμια είναι (ξαναλέω) ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ οργανώσεις οι οποίες θα ήταν σε θέση να διαμαρτυρηθούν πιο εποικοδομητικά. Δυστυχώς είναι κατάλοιπο άλλων εποχών και πρέπει να εξαληφθεί.ΥΓ: Πέρσυ στις εκλογές η ΠΑΣΠ είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει πλακίτσα στη ΔΑΠ με το γνωστό σλόγκαν put the ΔΑΠ down (Γελάσαμε πάλι.......). Το γεγονός όμως ότι επέλεξαν να το βάλουν σε αυτοκόλητα που δεν βγαίνουν καταδίκασε όλους τους φοιτητές όπως και τους φοιτητές για τα επόμενα 5-6 χρόνια μέχρι να λιώσουν τα αυτοκόλητα (γιατί δεν παίζει να τριφτούν τόσες χιλιάδες αυτοκόλητα) να τρώνε κάθε μέρα στη μάπα την 'κουράδα' που αμόλησαν οι σύντροφοι της ΠΑΣΠ...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν πρόκειται να καταργηθούν επειδή πολύ απλά εξυπηρετούν όλα τα συμφέρονται και κάνουν την δουλειά όλων των κομμάτων. Η ύπαρξη τους και μόνο μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω όταν τα φασιστικά καθεστώτα εξασφάλιζαν την μακροζωία τους με τη χρήση τέτοιων νεολαιών.
Αυτό που λείπει σήμερα από τα πανεπιστήμια είναι (ξαναλέω) ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ οργανώσεις οι οποίες θα ήταν σε θέση να διαμαρτυρηθούν πιο εποικοδομητικά. Δυστυχώς είναι κατάλοιπο άλλων εποχών και πρέπει να εξαληφθεί.ΥΓ: Πέρσυ στις εκλογές η ΠΑΣΠ είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει πλακίτσα στη ΔΑΠ με το γνωστό σλόγκαν put the ΔΑΠ down (Γελάσαμε πάλι.......). Το γεγονός όμως ότι επέλεξαν να το βάλουν σε αυτοκόλητα που δεν βγαίνουν καταδίκασε όλους τους φοιτητές όπως και τους φοιτητές για τα επόμενα 5-6 χρόνια μέχρι να λιώσουν τα αυτοκόλητα (γιατί δεν παίζει να τριφτούν τόσες χιλιάδες αυτοκόλητα) να τρώνε κάθε μέρα στη μάπα την 'κουράδα' που αμόλησαν οι σύντροφοι της ΠΑΣΠ...
Μάιστα...αυτό ήταν τοποθέτηση για τον αν πρέπει να καταργηθούν οι φοιτητικές παρατάξεις?
Θέλεις να υπάρχουν φοιτητικές παρατάξεις ναι ή όχι? Αν ναι δεν μπορείς να τους επιβάλλεις αν θα είναι χρωματισμένες ή όχι...Θα κάνουν ό,τι τους γουστάρει και αν δεν θες δεν ασχολείσαι...Αυτό έλειπε να τους επιβάλλεις και τι θα προβάλλουν προς τους φοιτητές...Πάντως εσύ τις κάνεις ισχυρές και οι συμφοιτητές σου και όχι το κράτος που τους δίνει - ως οφείλει - θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας...
Αν δεν θες φοιτητικές παρατάξεις τότε μάλλον πρέπει να εγκαταλείψεις όλες τις δημοκρατίες δυτικού τύπου και να στραφείς σε κάποιο καθεστώς ιρανικού-κουβανικού-κορεάτικου τύπου...Εκεί θα νιώσεις άνετα... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ο φοιτητικός συνδικαλισμός πρέπει να χρηματοδοτείται όσο και ο εργατικός συνδικαλισμός...Τόσο απλά...Για τον ίδιο λόγο που πληρώνεις το κινητό του προέδρου της ΓΣΕΕ και τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ ως κόμμα...
Δικαιούνται να βάζουν μουσική όσο κι εγώ που κάνω πάρτυ σπίτι μου ή κάποιος που διαδηλώνει και ουρλιάζει με τη ντουντούκα...(η μουσική στο φουλ σε πειράζει στις παρατάξεις? αν είναι αυτό πες το και θα τα βρούμε )...
Περί αφίσας ισχύουν όσα βλέπουμε και πριν τις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές...Υπάρχουν παραβιάσεις νομοθεσίας και υπερβολές αφισοκόλησης...
Τα παραπάνω δεν στοιχειοθετούν νομίζω λόγο κατάργησης των παρατάξεων...Όσο για τη φράση σου :
'αλλά μη μου λες οτι είναι διακριτικοί και δεν τους παίρνουμε και πρέφα!!!!' : αυτό το έβγαλες από την κοιλιά σου...Λίγη προσοχή δε βλάπτει...Διάβασε το post μου και θα καταλάβεις ότι αυτό το έλεγα για τη Γερμανία και το εξωτερικό γενικά...Είπες ή δεν είπες να καταργηθούν οι παρατάξεις? Εγώ σε αυτο απάντησα εν πάσει περιπτώσει και όχι στο τι εννοούσες εσύ ή όποιος το ανέφερε...
Ναι εγώ είπα να καταργηθούν οι παρατάξεις μέσα στις σχολές ναι και το πιστεύω...(ΌΧΙ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ των κομμάτων.....)
1)Δεν έχουν το δικαίωμα να με ενοχλούν με μουσικές την ώρα που παρακολουθώ διαλέξεις ή εργαστήριο και οι παραλληλισμός που κάνεις είναι ατυχής.....Δεν με πείραξε αυτό μόνο, με πειράζουν πολλά και διάφορα, που δεν έχουν να κάνουν με τις ιδεολογίες και τις προσωπικές επιλογές των φοιτητών,αλλά με το φανατισμό και την ασέβεια που δείχνουν στο χώρο που τους φιλοξενεί και προς τους συναδέλφους τους.Εξάλου και σπίτι σου αν βάλεις μουσική στις 3 το πρωί έχω δικαίωμα μέσω των αρχών να σου επιβάλλω να την σταματήσεις
2)Τώρα αν είδες τις φωτογραφίες και επικροτείς την εικόνα αυτή δεν μπορώ να σου πώ κάτι άλλο....Εγώ εξοργίζομαι πάντως.
3)Το πανεπιστήμιο είναι χώρος μόρφωσης και διακίνισης ιδεών και όχι χώρος προεκλογικού αγώνα.Επίσης υπάρχει διαφορά στο ότι καλύπτουμε έξοδα βουλευτών και λοιπών οργάνων του κράτους απο το να πληρώνω το κάθε τρόμπα-κολοπαιδαρά....νομίζω
Αντίστοιχα όπως δεν πάει ένας εργαζόμενος να κολίσει αφίσα στο χώρο εργασίας του----συνδικαλιστής------δεν πρέπει να το κάνει και ένας φοιτητής---συνδικαλιστής-----
Τώρα όσο για το ΙΒ εγώ αναφέρω την εικόνα που είχα----και όσα είχα μάθει (ενδιαφερόμουνα) απο το δικό μου σχολείο ειδικότερα:
Το πρόγραμμα αφορούσε τις τάξεις 2-3 λυκείου.Αν επέλεγες το ΙΒ είχες μαθήματα τα οποία διδάσκονταν αποκλειστικά στα Αγγλικά----με ένα μάθημα μητρικής γλώσσας απο ότι θυμάμαι----Τα μαθήματα δεν σε ύλη δεν είχαν καμία σχέση με τα αντίστοιχα του ενιαίου λυκείου.Το χαρτί που έπαιρνες ήταν σφραγισμένο απο το υπ.παιδείας αλλά δεν ήταν απολυτήριο ενιαίου ελληνικού λυκείου.Η απάντηση που είχα πάρει ήταν ότι δεν μπορείς να δώσεις πανελλαδικές πολύ απλά γιατί δεν έχεις διδαχτεί τα μαθήματα που απαιτούνται.(ίσως τη χρονιά που αποφοιτείς μόνο).Επίσης δεν μπορούσες να ακολουθήσεις την πρώτη χρονιά ιβ και την δεύτερη να πείς δεν θέλω, θα φοιτήσω στην τρίτη λυκείου.
Δεν λέω ότι δεν είναι ισάξιο απλά δεν είναι απολυτήριο Ε.Λ....δεν μπορείς πχ να διεκδικίσεις θέση στο δημόσιο που να απαιτεί πχ αυτό μόνο ως προσόν....Περιγράφω την εικόνα που έχω εγώ και όσα ξέρω...Τώρα μπορεί να είμαι λάθος δεν επιμένω (μιάς και που το έχεις ψάξει διεξ/κότερα το θέμα )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το επίπεδο ενός ΕΜΠ και μιας Ιατρικής σχολής είναι ΠΑΡΑ πολύ υψηλό σε σχέση με τα περισσότερα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού.Σε θεωρητικό επίπεδο μάλιστα συγκαταλεγονται στα καλύτερα.
πασχαλη εχεις καποια στοιχεια γι'αυτο που λες;
γιατι οσα ratings εχω ψαξει δεν επιβεβαιωνουν τα λεγομενα σου (το αντιθετο μαλιστα)Τι εννοείς ratings;Αξιολόγηση του θεωρητικού επιπέδου γνωσεων που προσφέρουν;Δεν ξερω αν υπάρχει.Αλλά και αν υπάρχει δε θα μου ελεγε κάτι να το δω γραμμενο.Θα ψαξω να σου δείξω μαθηματα που προσφέρονται σε μεταπτυχιακά σε Imperial,Kingston,kent (που εβλεπα πριν λίγο καιρό) και να στα βαλω σε αντιπαραβολή με προπτυχιακά μαθηματα του ΕΜΠ που κανω εγω.Θα δεις πολύ απλά (αν προσεξεις την υλη βεβαια) ότι το επίπεδο στα δικά μας μαθηματα ειναι αρκετα ως πολύ αυξημενο.Θα μου πεις,οκ,τι να λέει αυτό;Λεει ότι απλά αν πας εξω για το μεταπτυχιακό δε θα δυσκολευτείς πολύ (εξαρταται το μεταπτυχιακό βεβαια).Και αυτο το βλέπω και εγω προσωπικά αλλά και 2 πολύ κοντινά μου πρόσωπα που εχουν εμπειρία και απο τα δυο εκπαιδευτικά συστηματα (Αγγλια-Ελλάδα).Προς Θεου,δεν λεω ότι εχουμε στο συνολο καλύτερα πανεπιστημια,απλά δεν αντεχω στο βωμό του μηδενισμού της Ελλάδας να ακούω λανθασμενες και αμασητες απόψεις.
Φυσική Κατεύθυνσης: 19
Φυσική Γενικής Παιδείας: 19.5
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας: 19.5
Μαθηματικά Κατεύθυνσης: 16.8
Προγραμματισμός: 19.8Έκθεση: 14.8
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων: 13.4Ιστορία: 8.1
Βιολογία: 14.1Koutsan θες να μου εξηγήσεις γιατί δεν άξιζα να είμαι στο Πολυτέχνειο ως πολιτικός μηχανικός και είμαι στα Γιάννενα ως πληροφορικάριος?
Κιντακο,θες να σου εξηγησω εγω;Αν και το είπες μόνος σου.Απλά υπήρξαν κάποιοι που εγραψαν καλύτερα από σενα.Και επίσης δεν ξερω αν εχεις κανει κανα μαθημα στο Πολυτεχνείο να δεις το επίπεδο των φοιτητών που ασχολούνται.Αν σου ειπαν ότι με 16.8 μαθηματικά κατεύθυνσης και 13.4 ΑΟΔΕ μπαίνεις στο Πολυτεχνείο σε κορόιδεψαν.(κακώς μπαινουμε στο θεμα των βαθμων,αλλά και μενα η άποψη μου ειναι πως ειναι ο μονος σωστός τρόπος για την εισαγωγη στα πανεπιστημια).Αν ηθελες τοσο πολύ να περασεις Πολ.Μηχ. ας εστρωνες τον πισινό σου και να εγραφες 19 μαθηματικα (ξερεις τη βαρυτητα του μαθηματος για τη σχολή αυτη) και όχι 13 στο αοδε.Σορρυ αλλα ειναι τουλαχιστον τραγικο για εναν μαθητη που στοχευει Πολυτεχνειο να γραφει 13 σ αυτο το (απολυτως θεωρητικο) μαθημα των 150 σελίδων.Ουτε καν ασκησεις δε σου ζητανε.Απλά σου λενε:'Ξερεις τι παει να πει αυτό;Γραψτο. Αυτο το ξέρεις; Τερμα.Πέρασες'. Και στην τελικη αν ηθελες να περασεις εκεί (ασχετα αν σ αρεσει τωρα εκει που εισαι) να ξαναεδινες.Τι παει να πει 'δεν ηθελα να ξαναυποβαλω τον εαυτο μου σ αυτη τη διαδικασια';Να τον ξαναβαλεις για να πετυχεις το στοχο σου.Αυτα,εντελώς φιλικα,με ξερεις..
-
Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:
Ναι εγώ είπα να καταργηθούν οι παρατάξεις μέσα στις σχολές ναι και το πιστεύω...(ΌΧΙ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ των κομμάτων.....)
Το έγραψα παραπάνω : 'Αν δεν θες φοιτητικές παρατάξεις τότε μάλλον πρέπει να εγκαταλείψεις όλες τις δημοκρατίες δυτικού τύπου και να στραφείς σε κάποιο καθεστώς ιρανικού-κουβανικού-κορεάτικου τύπου...Εκεί θα νιώσεις άνετα...'
Σε όλες τις σύγχρονες συνταγματικές δημοκρατίες οι φοιτητικοί σύλλογοι κατοχυρώνονται ως βασικό συστατικό της αστικής δημοκρατίας...Και ο φοιτητικός σύλλογος θα επιλέξει αν θέλει να εκπροσωπεί κομματική παράταξη ή όχι και δεν θα του πεις εσύ πως και τι θα στηρίξει...Τα υπόλοιπα που περιγράφεις δεν με ενδιαφέρουν προς συζήτηση, είναι κουτσομπολιό-περιπτωσιολογία και όχι συζήτηση επί της αρχής...Επίσης σε μεγάλο βαθμό ανήκουν στο χώρο της ποινικής καταστολής, όπου παραβιάζονται νόμοι...(και όχι δεν θα μου επιβάλλεις να σταματήσω στις 3 το πρωί τη μουσική μέσω των αρχών για τον ίδιο λόγο που δεν θα σταματήσεις το πάρτυ στη σχολή σου : θα έρθουν οι μπάτσοι θα τους πω συγγνώμη, θα φύγουν, θα έρθουν ξανά θα μου κόψουν πρόστιμο και θα απολαύσω το πάρτυ μου ενώ εσύ θα τραβάς τα μαλλιά σου...)
Με 2 λόγια δεν είναι πρακτικά εφικτό να επιβληθούν αυτά που λες, θέλει αλλαγή κουλτούρας και όχι κατάργηση των παρατάξεων και των πάρτυ...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Κιντακο,θες να σου εξηγησω εγω;Αν και το είπες μόνος σου.Απλά υπήρξαν κάποιοι που εγραψαν καλύτερα από σενα.Και επίσης δεν ξερω αν εχεις κανει κανα μαθημα στο Πολυτεχνείο να δεις το επίπεδο των φοιτητών που ασχολούνται.Αν σου ειπαν ότι με 16.8 μαθηματικά κατεύθυνσης και 13.4 ΑΟΔΕ μπαίνεις στο Πολυτεχνείο σε κορόιδεψαν.(κακώς μπαινουμε στο θεμα των βαθμων,αλλά και μενα η άποψη μου ειναι πως ειναι ο μονος σωστός τρόπος για την εισαγωγη στα πανεπιστημια).Αν ηθελες τοσο πολύ να περασεις Πολ.Μηχ. ας εστρωνες τον πισινό σου και να εγραφες 19 μαθηματικα (ξερεις τη βαρυτητα του μαθηματος για τη σχολή αυτη) και όχι 13 στο αοδε.Σορρυ αλλα ειναι τουλαχιστον τραγικο για εναν μαθητη που στοχευει Πολυτεχνειο να γραφει 13 σ αυτο το (απολυτως θεωρητικο) μαθημα των 150 σελίδων.Ουτε καν ασκησεις δε σου ζητανε.Απλά σου λενε:'Ξερεις τι παει να πει αυτό;Γραψτο. Αυτο το ξέρεις; Τερμα.Πέρασες'. Και στην τελικη αν ηθελες να περασεις εκεί (ασχετα αν σ αρεσει τωρα εκει που εισαι) να ξαναεδινες.Τι παει να πει 'δεν ηθελα να ξαναυποβαλω τον εαυτο μου σ αυτη τη διαδικασια';Να τον ξαναβαλεις για να πετυχεις το στοχο σου.Αυτα,εντελώς φιλικα,με ξερεις..Στα μαθήματα που έχουνε σχέση με το πολυτεχνείο (Μαθ,Φυσ) έγραψα πολύ καλά.
Ιστορία, ΑΟΔΕ & Βιολογία που είναι παπαγαλία απέτυχα γιατί απλούστατα δεν μπορώ να παπαγαλίσω.
Δεν ήθελα να ξαναδώσω γιατί προτιμούσα την ηρεμία των Ιωαννίνων από το άγχος του διαβάσματος ξανά. Άσε που προφανώς δεν ήθελα και τόσο ώστε να ξαναπεράσω την ταλαιπωρία του διαβάσματος για τις πανελ.
Ο στόχος του Πολυτεχνείου ήταν καθαρά και μόνο επειδή 'είναι ένα καλό χαρτί' και για κανένα άλλο (ουσιαστικό) λόγο.Δεν έχω πρόβλημα με το σύστημα, απλά βλέπω τις αδυναμίες του μέσα από την δική μου εμπειρία & αντιπαραβάλλω αντίστοιχες καταστάσεις στο αγγλικό σύστημα.
-
Το έγραψα παραπάνω : 'Αν δεν θες φοιτητικές παρατάξεις τότε μάλλον πρέπει να εγκαταλείψεις όλες τις δημοκρατίες δυτικού τύπου και να στραφείς σε κάποιο καθεστώς ιρανικού-κουβανικού-κορεάτικου τύπου...Εκεί θα νιώσεις άνετα...'
Σε όλες τις σύγχρονες συντατγματικές δημοκρατίες οι φοιτητικοί σύλλογοι κατοχυρώνονται ως βασικό συστατικό της αστικής δημοκρατίας...Και ο φοιτητικός σύλλογος θα επιλέξει αν θέλει να εκπροσωπεί κομματική παράταξη ή όχι και δεν θα του πεις εσύ πως και τι θα στηρίξει...Τα υπόλοιπα που περιγράφεις δεν με ενδιαφέρουν προς συζήτηση, είναι κουτσομπολιό-περιπτωσιολογία και όχι συζήτηση επί της αρχής...Επίσης σε μεγάλο βαθμό ανήκουν στο χώρο της ποινικής καταστολής, όπου παραβιάζονται νόμοι...(και όχι δεν θα μου επιβάλλεις να σταματήσω στις 3 το πρωί τη μουσική μέσω των αρχών για τον ίδιο λόγο που δεν θα σταματήσεις το πάρτυ στη σχολή σου : θα έρθουν οι μπάτσοι θα τους πω συγγνώμη, θα φύγουν, θα έρθουν ξανά θα μου κόψουν πρόστιμο και θα απολαύσω το πάρτυ μου ενώ εσύ θα τραβάς τα μαλλιά σου...)
Με 2 λόγια δεν είναι πρακτικά εφικτό να επιβληθούν αυτά που λες, θέλει αλλαγή κουλτούρας και όχι κατάργηση των παρατάξεων και των πάρτυ...
Περιπτώσιολογία ΝΑΙ, πες μου ότι μόνο στη δική μου τη σχολή συμβαίνουν αυτά ενώ στις άλλες δεν είναι έτσι,δηλαδά δεν δέρνονται μεταξύ τους,δεν βρωμίζουν τον τόπο με αφίσες,δεν εμποδίζουν να γίνουν τα μαθήματα (σε πολλές περιπτώσεις)ότι δεν κάνουν μπουρδέλο τον τόπο μετά απο κάθε πάρτυ΄....Ωραία η σύγκριση με 'τις σύγχρονες συνταγματικές δημοκρατίες'
μόνο που φίλε μου είναι ¨ΑΚΥΡΗ.Πες μου μία χώρα στη οποία επικρατεί αύτη η εικόνα στα πανεπιστήμια (σοβαρά πανεπιστήμια).ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ....
Και ναι φίλε μου άμα με ενοχλείς θα την κλίσεις την μουσική γιατί σέβεσαι τον συνάνθρωπο σου και μιας οι ελευθερίες σου και τα δικαιώματα σου σταματουν όταν θίγονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων.Αν δεν θίγουν τα δικαιώματα μου δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους.ΚΑΙ αν οι απόψεις μου είναι μη-δημοκρατικές θα πάω να αναδειχθώ σε κάποιο καθεστώς χούντας μη χαραμίζομαι.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Το επίπεδο ενός ΕΜΠ και μιας Ιατρικής σχολής είναι ΠΑΡΑ πολύ υψηλό σε σχέση με τα περισσότερα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού.Σε θεωρητικό επίπεδο μάλιστα συγκαταλεγονται στα καλύτερα.
πασχαλη εχεις καποια στοιχεια γι'αυτο που λες;
γιατι οσα ratings εχω ψαξει δεν επιβεβαιωνουν τα λεγομενα σου (το αντιθετο μαλιστα)Τι εννοείς ratings;
εννοω επισημες ή ανεπισημες καταταξεις σε παγκοσμιο και/ή πανευρωπαϊκο επιπεδο.
Αξιολόγηση του θεωρητικού επιπέδου γνωσεων που προσφέρουν;Δεν ξερω αν υπάρχει.Αλλά και αν υπάρχει δε θα μου ελεγε κάτι να το δω γραμμενο.Θα ψαξω να σου δείξω μαθηματα που προσφέρονται σε μεταπτυχιακά σε Imperial,Kingston,kent (που εβλεπα πριν λίγο καιρό) και να στα βαλω σε αντιπαραβολή με προπτυχιακά μαθηματα του ΕΜΠ που κανω εγω.Θα δεις πολύ απλά (αν προσεξεις την υλη βεβαια) ότι το επίπεδο στα δικά μας μαθηματα ειναι αρκετα ως πολύ αυξημενο.Θα μου πεις,οκ,τι να λέει αυτό;Λεει ότι απλά αν πας εξω για το μεταπτυχιακό δε θα δυσκολευτείς πολύ (εξαρταται το μεταπτυχιακό βεβαια).Και αυτο το βλέπω και εγω προσωπικά αλλά και 2 πολύ κοντινά μου πρόσωπα που εχουν εμπειρία και απο τα δυο εκπαιδευτικά συστηματα (Αγγλια-Ελλάδα).Προς Θεου,δεν λεω ότι εχουμε στο συνολο καλύτερα πανεπιστημια,απλά δεν αντεχω στο βωμό του μηδενισμού της Ελλάδας να ακούω λανθασμενες και αμασητες απόψεις.
συμφωνω σ'αυτο που λες για το μηδενισμο ομως προσωπικα επειδη εχω ζησει το εκπαιδευτικο συστημα 4 χωρων (Ελλαδας, Ιταλιας, ΗΠΑ και εδω και 5 μηνες Βρετανιας) θα μου επιτρεπεις να εχω αντιθετη αποψη και να πιστευω οτι απο τις χωρες που ανεφερα η Ελλαδα ειναι στον πατο και συνολικα και με συγκεκριμενα αντιστοιχα παραδειγματα, με πιο κοντα την Ιταλια στον πατο αλλα για ορισμενα μονο πανεπιστημια, γιατι τα καλα και φημισμενα της Ιταλιας.. δεν...
προσωπικα ναι, θα ηθελα να μου δειξεις αντιστοιχα πραγματα προπτυχιακων σπουδων να τα συζητησουμε, αρκει να ειναι φυσικα ιδιας χρονιας (γιατι αν εισαι 5ο ετος στο ΕΜΠ στην Ελλαδα για UK θεωρεισαι masterας) και επισης να μου εξηγησεις αν μπορεις γιατι αν ειναι τοσο κατωτερα (ή εστω απλα κατωτερα) τα βρετανικα πτυχια γιατι προτιμουνται σε ολο το δυτικο κοσμο απο ενα αντιστοιχο ελληνικο: γιατι θα προτιμησει ο ευρωπαιος τον αποφοιτο του Imperial απο αυτον του ΕΜΠ. γιατι θα προτιμησει ο φοιτητης να παει στο Imperial απ'το EMΠ.
αυτο δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι τα ελληνικα πανεπιστημια δεν ειναι καλα. ομως, κατα την αποψη μου ειναι πισω απο δυτικη ευρωπη/ηπα.
και ναι, σιχαινομαι και εγω το μηδενισμο, αλλα επισης δε μου αρεσει η αποψη που εχουν πολλοι που δεν εχουν παει στο εξωτερικο ουτε για διακοπες οτι μονο εμεις οι ελληνες γαμαμε ειμαστε οι καλυτεροι και τα σχετικα..τελος, το να σπουδαζεις και να μαθαινεις κατι πιο δυσκολο δε σε κανει απαραιτητα καλυτερο. καλυτερο σε κανει το πιο σωστο αναλογα μ'αυτο που σπουδαζεις, το πιο ισσοροπημενο, και αυτο κρινεται στην αγορα εργασιας φυσικα με αποτελεσματα γνωστα
Τώρα όσο για το ΙΒ εγώ αναφέρω την εικόνα που είχα----και όσα είχα μάθει (ενδιαφερόμουνα) απο το δικό μου σχολείο ειδικότερα:
Το πρόγραμμα αφορούσε τις τάξεις 2-3 λυκείου.Αν επέλεγες το ΙΒ είχες μαθήματα τα οποία διδάσκονταν αποκλειστικά στα Αγγλικά----με ένα μάθημα μητρικής γλώσσας απο ότι θυμάμαι----Τα μαθήματα δεν σε ύλη δεν είχαν καμία σχέση με τα αντίστοιχα του ενιαίου λυκείου.Το χαρτί που έπαιρνες ήταν σφραγισμένο απο το υπ.παιδείας αλλά δεν ήταν απολυτήριο ενιαίου ελληνικού λυκείου.
σωστα μεχρι εδω.
Η απάντηση που είχα πάρει ήταν ότι δεν μπορείς να δώσεις πανελλαδικές πολύ απλά γιατί δεν έχεις διδαχτεί τα μαθήματα που απαιτούνται.(ίσως τη χρονιά που αποφοιτείς μόνο).Επίσης δεν μπορούσες να ακολουθήσεις την πρώτη χρονιά ιβ και την δεύτερη να πείς δεν θέλω, θα φοιτήσω στην τρίτη λυκείου.
μπορεις να αλλαξεις ταξη. και αμα τελειωσεις δε μπορεις να ξαναπας δευτερα και τριτη λυκειου γιατι θεωρεισαι οτι εχεις ηδη τελειωσει το λυκειο. ετσι απλα δινεις πανελληνιες. αν εισαι στο εξωτερικο ισως εισαι τυχερος και δωσεις τα ευκολα θεματα που δινουν οι ελληνες του εξωτερικου που ενδιαφερονται να σπουδασουν ελλαδα (υπο καποιες προϋποθεσεις, τις γραφει το site του υπουργειου παιδειας αν δε βαριεσαι να τις διαβασεις)
Δεν λέω ότι δεν είναι ισάξιο απλά δεν είναι απολυτήριο Ε.Λ....
λενε οτι ειναι καλυτερο, οχι απλως ισαξιο, ειδικα στο εξωτερικο εχει μεγαλυτερο κυρος. δεν το ξερω πραγματικα γιατι εγω δεν εκανα ΙΒ παρολο που θα μπορουσα να ειχα κανει, δεν το επελεξα.
δεν μπορείς πχ να διεκδικίσεις θέση στο δημόσιο που να απαιτεί πχ αυτό μόνο ως προσόν....
μπορεις. σε ολη την ευρωπη μαλιστα, οχι απλως στην ελλαδα, σε καθε χωρα της ΕΕ θεωρειται ισοτιμο του αντιστοιχου λυκειακου επιπεδου
Περιγράφω την εικόνα που έχω εγώ και όσα ξέρω...Τώρα μπορεί να είμαι λάθος δεν επιμένω (μιάς και που το έχεις ψάξει διεξ/κότερα το θέμα )
κανενα προβλημα, απλα τα'χω ζησει αυτα που σου λεω και τυχαινει να τα γνωριζω καλα.
-
μάλλον τα ήξερα μισά αναθεωρώ λοιπόν....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εννοω επισημες ή ανεπισημες καταταξεις σε παγκοσμιο και/ή πανευρωπαϊκο επιπεδο.
Γνωριζω οτι υπαρχουν αρκετες,ισως ομως να μην ειναι και εντελώς αξιόπιστες αν το σκεφτεις..
Αξιολόγηση του θεωρητικού επιπέδου γνωσεων που προσφέρουν;Δεν ξερω αν υπάρχει.Αλλά και αν υπάρχει δε θα μου ελεγε κάτι να το δω γραμμενο.Θα ψαξω να σου δείξω μαθηματα που προσφέρονται σε μεταπτυχιακά σε Imperial,Kingston,kent (που εβλεπα πριν λίγο καιρό) και να στα βαλω σε αντιπαραβολή με προπτυχιακά μαθηματα του ΕΜΠ που κανω εγω.Θα δεις πολύ απλά (αν προσεξεις την υλη βεβαια) ότι το επίπεδο στα δικά μας μαθηματα ειναι αρκετα ως πολύ αυξημενο.Θα μου πεις,οκ,τι να λέει αυτό;Λεει ότι απλά αν πας εξω για το μεταπτυχιακό δε θα δυσκολευτείς πολύ (εξαρταται το μεταπτυχιακό βεβαια).Και αυτο το βλέπω και εγω προσωπικά αλλά και 2 πολύ κοντινά μου πρόσωπα που εχουν εμπειρία και απο τα δυο εκπαιδευτικά συστηματα (Αγγλια-Ελλάδα).Προς Θεου,δεν λεω ότι εχουμε στο συνολο καλύτερα πανεπιστημια,απλά δεν αντεχω στο βωμό του μηδενισμού της Ελλάδας να ακούω λανθασμενες και αμασητες απόψεις.
συμφωνω σ'αυτο που λες για το μηδενισμο ομως προσωπικα επειδη εχω ζησει το εκπαιδευτικο συστημα 4 χωρων (Ελλαδας, Ιταλιας, ΗΠΑ και εδω και 5 μηνες Βρετανιας) θα μου επιτρεπεις να εχω αντιθετη αποψη και να πιστευω οτι απο τις χωρες που ανεφερα η Ελλαδα ειναι στον πατο και συνολικα και με συγκεκριμενα αντιστοιχα παραδειγματα, με πιο κοντα την Ιταλια στον πατο αλλα για ορισμενα μονο πανεπιστημια, γιατι τα καλα και φημισμενα της Ιταλιας.. δεν...
Φυσικα και σου επιτρεπω.. Σε συνολικό επίπεδο η Ελλάδα ειναι στον πάτο;
προσωπικα ναι, θα ηθελα να μου δειξεις αντιστοιχα πραγματα προπτυχιακων σπουδων να τα συζητησουμε, αρκει να ειναι φυσικα ιδιας χρονιας (γιατι αν εισαι 5ο ετος στο ΕΜΠ στην Ελλαδα για UK θεωρεισαι masterας) και επισης να μου εξηγησεις αν μπορεις γιατι αν ειναι τοσο κατωτερα (ή εστω απλα κατωτερα) τα βρετανικα πτυχια γιατι προτιμουνται σε ολο το δυτικο κοσμο απο ενα αντιστοιχο ελληνικο: γιατι θα προτιμησει ο ευρωπαιος τον αποφοιτο του Imperial απο αυτον του ΕΜΠ. γιατι θα προτιμησει ο φοιτητης να παει στο Imperial απ'το EMΠ.
Θα επανελθω σε λιγο με λινκ Αγγλικού πανεπιστημίου.Θα πρεπει βεβαια να ξερεις και την υλη που κανω εγω για να μπορεσεις να κανεις αντιπαραθεση μεταξυ των μαθηματων.
Στο δευτερο σκέλος,δεν ειμαι της αποψης ότι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι τα καλυτερα.Αν αφησα να εννοηθει κατι τετοια,σφαλμα μου.Αλλωστε θα θυμασαι που σου εχω πει πως στα σχεδια μου ειναι να φυγω κι εγω μετα το πτυχιο στην Αγγλια ισως.Τεσπα,η αντιπαραθεση που κανω εγω βασιζεται στα οσα ξερω **εγω για τον δικό μου τομέα,τη δικη μου σχολη **δλδ.Δεν μπορω να ξερω για τις υπόλοιπες σχολες.Ετσι;αυτο δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι τα ελληνικα πανεπιστημια δεν ειναι καλα. ομως, κατα την αποψη μου ειναι πισω απο δυτικη ευρωπη/ηπα.
και ναι, σιχαινομαι και εγω το μηδενισμο, αλλα επισης δε μου αρεσει η αποψη που εχουν πολλοι που δεν εχουν παει στο εξωτερικο ουτε για διακοπες οτι μονο εμεις οι ελληνες γαμαμε ειμαστε οι καλυτεροι και τα σχετικα..Κι εμενα το ιδιο,εξηγησα και παραπάνω.
τελος, το να σπουδαζεις και να μαθαινεις κατι πιο δυσκολο δε σε κανει απαραιτητα καλυτερο. καλυτερο σε κανει το πιο σωστο αναλογα μ'αυτο που σπουδαζεις, το πιο ισσοροπημενο, και αυτο κρινεται στην αγορα εργασιας φυσικα με αποτελεσματα γνωστα
Συμφωνω,εν μερει.Υπάρχουν όμως μαθηματα που διδασκονται εδω και εξω όχι.Οι ελληνες φοιτητες πολλες φορες λένε 'μα καλα,τι μας χρειάζεται εμας αυτό το μάθημα';Ελα ομως που ο μηχανικός επιβαλλεται να εχει ΣΦΑΙΡΙΚΗ εικόνα της επιστημης του.Σε αντιθεση με τους εξω που κυριαρχει η εξειδικευση σε μεγαλο βαθμό όπως ειπωθηκε πιο πριν.Βεβαια αυτα φαίνονται όπως λες στην αγορά εργασιας.
Επανερχομαι,αν και εχω την εντυπωση πως αυτα που λεμε ενδιαφερουν ελαχιστους..
-
Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:
Περιπτώσιολογία ΝΑΙ, πες μου ότι μόνο στη δική μου τη σχολή συμβαίνουν αυτά ενώ στις άλλες δεν είναι έτσι,δηλαδά δεν δέρνονται μεταξύ τους,δεν βρωμίζουν τον τόπο με αφίσες,δεν εμποδίζουν να γίνουν τα μαθήματα (σε πολλές περιπτώσεις)ότι δεν κάνουν μπουρδέλο τον τόπο μετά απο κάθε πάρτυ΄....Ωραία η σύγκριση με 'τις σύγχρονες συνταγματικές δημοκρατίες'
μόνο που φίλε μου είναι ¨ΑΚΥΡΗ.Πες μου μία χώρα στη οποία επικρατεί αύτη η εικόνα στα πανεπιστήμια (σοβαρά πανεπιστήμια).ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ....
Και ναι φίλε μου άμα με ενοχλείς θα την κλίσεις την μουσική γιατί σέβεσαι τον συνάνθρωπο σου και μιας οι ελευθερίες σου και τα δικαιώματα σου σταματουν όταν θίγονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων.Αν δεν θίγουν τα δικαιώματα μου δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους.
ΚΑΙ αν οι απόψεις μου είναι μη-δημοκρατικές θα πάω να αναδειχθώ σε κάποιο καθεστώς χούντας μη χαραμίζομαι.Δεν κάνω σύγκριση με καμία άλλη συνταγματική δημοκρατία γιατί σε αυτό όλες είναι ίδιες : τελεία και παύλα, όλες κατοχυρώνουν το δικαίωμα των φοιτητών να οργανώνονται σε συλλόγους και παρατάξεις...Έληξε το ζήτημα και είναι βασική παράμετρος κάθε δημοκρατίας (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής)
Μην μπαίνεις σε περιπτωσιολογία σου ξαναλέω γιατί δεν θα βοηθήσει την επιχειρηματολογία σου...Για να σου αποδείξω ότι δεν σε οδηγεί πουθενά λοιπόν θα σου δώσω την εικόνα ενός παρισινού πανεπιστημίου (ελπίζω να το θεωρείς σοβαρό) : Nanterre Paris X μπαίνεις στο campus της Nanterre και στους διαδρόμους των κτιρίων παντού βρωμάει φούντα...Παντού όμως, οι φοιτητές είναι χύμα παντού με κασετόφωνα να παίζουν rap μουσική στη διαπασών και μέσα στα κτίρια, έξω από αμφιθέατρα...Κινητοποιήσεις υπάρχουν συνέχεια όπως και συγκρούσεις (ξύλο αν δεν κατάλαβες) ακροδεξιών φοιτητών με ακροαριστερούς, προεκλεογικά αλλά όχι μόνο...Αφίσες υπάχρουν (σε λιγότερο βαθμό από Ελλάδα αλλά υπάρχουν)...Τα ίδια σε μικρότερο βαθμό συναντάς και στη Σορβόννη (ναι ναι καλά διάβασες)...Και παρατάξεις υπάρχουν ακροδεξιές, αντιεβραίοι, κομμουνιστές, αριστεριστές τα πάντα έχει ο μπαχτσές....Και ψηφίζουν και κάνουν καμπάνια και μοιράζουν φυλλάδια και κολάνε αυτοκόλητα και όλα...Μήπως η Σορβόννη δεν είναι αρκετά σοβαρή για τα μέτρα σου?
Και τώρα που σου είπα μία μεγάλη χώρα (τη Γαλλία) όπου συμβαίνουν όλα αυτά τι κατάλαβες? Ικανοποιήθηκες? Σε έπεισα ότι είχες άδικο? Όχι βέβαια...Τα ίδια θα συνεχίσεις να λες και θα μου πεις να σου πω άλλη μία κοκ...Δεν στήνεις επιχειρηματολογία με περιπτωσιολογία...Εϊναι προφανές ότι έχεις πολύ στενή εικόνα της πανεπιστημικαής κατάστασης στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα και η περιπτωσιολογία δεν θα σε ωφελήσει καθώς έχεις και μικρό δείγμα περιπτώσεων...Πρόσπαθησε να καταλάβεις ότι όχι μόνο δεν επιτρέπεται η κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό, αλλά και γιατί θα έπληττε το δικαίωμα των φοιτητών σε οργάνωση-διαμαρτυρία-ελευθερία έκφρασης...Είναι τόσο περίπλοκο αυτό για να το συνειδητοποιήσεις? Οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις παρατάξεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ : δεν σου λέει τίποτα αυτό?
Όλα όσα περιγράφεις είναι απλά παθογένεια του συστήματος και είναι εξαιρετικά απλοϊκή η λύση 'καταργώ τις παρατάξεις για να παλέψω ενάντια στην ηχορύπανση και την αφισοκόληση!!!'
Βρες κάτι άλλο πιο έξυπνο να προτείνεις για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων από την κατάργηση των παρατάξεων... -
Πρόσπαθησε να καταλάβεις ότι όχι μόνο δεν επιτρέπεται η κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό, αλλά και γιατί θα έπληττε το δικαίωμα των φοιτητών σε οργάνωση-διαμαρτυρία-ελευθερία έκφρασης...Είναι τόσο περίπλοκο αυτό για να το συνειδητοποιήσεις? Οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις παρατάξεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ : δεν σου λέει τίποτα αυτό?
Όλα όσα περιγράφεις είναι απλά παθογένεια του συστήματος και είναι εξαιρετικά απλοϊκή η λύση 'καταργώ τις παρατάξεις για να παλέψω ενάντια στην ηχορύπανση και την αφισοκόληση!!!'
Βρες κάτι άλλο πιο έξυπνο να προτείνεις για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων από την κατάργηση των παρατάξεων...koutsan, η χρηματοδότηση φοιτητικών παρατάξεων από κόμματα επιτρέπεται;
Σωστά αυτά που γράφεις, αλλά δε νομίζω να πρότεινε κανείς την κατάργηση του φοιτητικού συλλόγου...Ο φοιτητικός σύλλογος ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει και να μάχεται για τα δικαιώματα των φοιτητών και να προβάλλει τις διεκδικήσεις τους.
Αλλά η Χ παράταξη που χρηματοδοτείται και δέχεται εντολές από το Ψ πολιτικό κόμμα, έχει θέση στο πανεπιστήμιο;
-
Περί ποιότητας ελληνικών πανεπιστημίων :
Σε ό,τι αφορά τη νομική όπου γνωρίζω καλά θεωρώ τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων αρκετά υψηλού επιπέδου...Όταν κατέφτασα στη Σορβόννη και με ρώτησαν από ποιο Πανεπιστήμιο είμαι στην απάντηση 'από Αθήνα' εξεδηλώθη από 60χρονο καθηγητή αυτό που στο πλαίσιο του forum θα έβγαινε ως respect, συνοδευόμενο από τη φράση : 'έχετε μεγάλη παράδοση οι έλληνες φοιτητές εδώ, μην την χαλάσετε' ...(ελπίζω να μην τον απογοήτευσα )...
7 χρόνια στο Παρίσι πέρασαν κυριολεκτικά 'από τα χέρια μου' 100δες μεταπτυχιακοί έλληνες φοιτητές και πολύ λίγους θυμάμαι που να τερμάτιζαν στην τελική κατάταξη του master τους κάτω από τη μέση ...Και αυτά σε μια επιστήμη όπως η νομική που οι γάλλοι φοιτητές είχαν μεγάλο αρχικό πλεονέκτημα στην ύλη και στη γλώσσα καθώς τα νομικά δεν είναι ίδια παντού (πχ εγώ έκανα Γαλλικό Δημόσιο Δϊκαιο μαζί με 40 Γάλλους που είχαν 4 χρόνια σπουδών στο αντικείμενο που εγώ έβλεπα για πρώτη φορά)...
Μπορώ επίσης να πω ότι ο συγχρωτισμός μου με δεκάδες επίσης έλληνες διδακτορικούς φοιτητές στην Αγγλία και τη Γερμανία με έπεισε ότι το πτυχίο των βασικών σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στα μάτια των περισσοτέρων (για γνώστες συζητάμε πάντα) ξένων καθηγητών...
Χωρίς λοιπόν να έχω στοιχεία στα χέρια μου αλλά από αρκετούτσικη εμπειρία μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η αξία των πτυχίων μας γενικά είναι μάλλον ψηλά στα εξωτερικό τουλάχιστον στους ακαδημαϊκούς κύκλους... -
+1.
-
skye
Νομιζω οτι ειμαστε καπως off topic αλλα τεσπα.Που να το συζητησουμε αυτο;Να μεταφερθούμε στο αλλο θεμα περι πανεπιστημίων;
Καταρχην,θα σου δωσω τα μαθηματα που κανει ενας Μηχανολόγος Μηχανικός 5ετούς φοίτησης εδω και μετα τα αντιστοιχα της Αγγλίας.Σαφως,θα δεις ότι η εξειδίκευση εκεί είναι τεραστια...μπορείς να εισαι μηχανολογος αυτοκινητων,μηχανολογος αεροπλανων,βιομηχανικος μηχανολογος,,μηχανολος με logistics και management κλπ.Εδω δεν εχει τετοια..
Αγγλία λοιπόν..:
Year 1
The four automotive engineering programmes share a common first year that includes:
-automotive technology and business
-analytical techniques
-electrical and materials science
-mechanical science
-introduction to manufacture
-introduction to design
-fluid mechanics and thermodynamics.Year 2-Vehicle design and aerodynamics
-thermofluid mechanics
-analytical techniques 2
-computer-aided engineering and structural mechanics
-materials and structures; dynamics
-instrumentation and control systems
-project management and product development.Final Year-Motorsport engineering
-aerodynamics and engine design for motorsport
-vehicle engineering design
-vehicle dynamics
-vehicle structural analysis and manufacture
-mechanics and properties of materials
-individual major project.Ελλάδα......
**
Εξάμηνο: 1o Κύκλος: Κοινά**
Εισαγωγή στους Η/Υ
Εισαγωγή στους Η/Υ
Στοιχεία Κοινωνιολογίας
Ιστορία των Επιστημών και της Τεχνολογίας
Εισαγωγή στη Μηχανολογία
Μηχανολογικό Σχέδιο Ι
Μαθηματικά Ια
Φυσική Ι
Εισαγωγή στη Φιλοσοφία
Πολιτική Οικονομία
Εξάμηνο: 2o Κύκλος: ΚοινάΗλεκτρικά Κυκλώματα και Συστήματα
Μαθηματικά ΙΙβ
Μηχανική ΙΙ
Φυσική ΙΙ
Μηχανολογικό Σχέδιο ΙΙ
Λειτουργικά Συστήματα & Γλώσσες Προγραμματισμού
Τεχνικά ΥλικάΜηχανική Ι
Εξάμηνο: 3o Κύκλος: ΚοινάΜαθηματικά ΙΙΙα
Αριθμητική Ανάλυση
Μηχανική ΙΙΙ
Στοιχεία Μηχανών ΙI
Ηλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας
Εισαγωγή στη Μηχανουργική Τεχνολογία
Τεχνολογική Οικονομική
Εξάμηνο: 4o Κύκλος: ΚοινάΒιομηχανικά Ηλεκτρονικά
Μεταφορά Θερμότητας Ι
Θερμοδυναμική Ι
Μηχανική των Ρευστών Ι
Στοιχεία Μηχανών ΙΙ
Μηχανισμοί και Εισαγωγή στο Σχεδιασμό Μηχανών**
Εξάμηνο: 5o Κύκλος: Κοινά**Μετρήσεις Τεχνικών Μεγεθών
Οργάνωση Παραγωγής & Διοίκηση Επιχειρήσεων Ι
Κατεργασίες Ι
Βιομηχανική Ρευστομηχανική
Ατμοπαραγωγοί Ι
Θερμικές Στροβιλομηχανές
Δυναμική Μηχανών Ι
Εξάμηνο: 6o Κύκλος: ΚοινάΥδροδυναμικές Μηχανές Ι
Μηχανές Εσωτερικής Καύσης Ι
Περιβαλλοντική Τεχνολογία
Κατεργασίες ΙΙ
Επιχειρησιακή Έρευνα Ι
Ανάλυση Μηχανολογικών Κατασκευών Ι
Εισαγωγή στη Θεωρία και Τεχνολογία Αυτομάτου Ελέγχου**
Εξάμηνο: 7o Κύκλος: Ε.Ε.Μ.Μ.**
Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ
Μηχανική Ρευστών ΙΙ
Πειραματική Μηχανική Ρευστών
Νέες και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Μέθοδοι Αεροδυναμικής Βελτιστοποίησης
Ανάλυση Μηχανολογικών Κατασκευών ΙΙ
Εισαγωγή στο Αεροσκάφος
Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρυθμίσεως Μηχανών
Κατασκευή Οχημάτων Ι
Αεροδυναμική του Συμπιεστού Ρευστού
Δυναμικές Καταπονήσεις
Υδραυλικά και Πνευματικά Συστήματα
Εφοδιαστική (Μεταφορές, Διανομή)
Εξάμηνο: 8o Κύκλος: Ε.Ε.Μ.Μ.
Υπολογιστική Ρευστομηχανική
Αιολική Ενέργεια
Υπολογιστικές Μέθοδοι Φαινομένων Μεταφοράς
Αρχές Αεροπορικών Κινητήρων
Θερμικές Στροβιλομηχανές ΙΙ
Ελαφρές Κατασκευές
Καταστροφικές Καταπονήσεις
Κατασκευή Οχημάτων ΙΙ
Αεροδυναμική του Αεροσκάφους
Μη Συμβατικές Κατεργασίες
Πληροφοριακά Συστήματα Διοικήσεως στην Παραγωγή
Εξάμηνο: 9o Κύκλος: Ε.Ε.Μ.Μ.[b]Καύση - Ρύπανση Εμβολοφόρων Μ.Ε.Κ.
Συνεκτικές Ροές στις Στροβιλομηχανές
Αεροελαστικότητα και Αεροακουστική
Λειτουργία Αεροπορικών Κινητήρων
Δυναμική Πτήσης
Εφαρμογές Προηγμένων Υλικών
Ηλεκτροκίνητα Οχήματα
Διαγνωστική ΣτροβιλοκινητήρωνΔε νομιζω οτι σε διαφωτησα παντως... Και παλι μιλαω για ενα Τμημα.Σορρυ αν ειμαι οφφ τοπικ.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Καταρχην,θα σου δωσω τα μαθηματα που κανει ενας Μηχανολόγος Μηχανικός 5ετούς φοίτησης εδω και μετα τα αντιστοιχα της Αγγλίας.Σαφως,θα δεις ότι η εξειδίκευση εκεί είναι τεραστια...μπορείς να εισαι μηχανολογος αυτοκινητων,μηχανολογος αεροπλανων,βιομηχανικος μηχανολογος,,μηχανολος με logistics και management κλπ.Εδω δεν εχει τετοια..Καταρχάς πιστεύω ότι είσαι foul εδώ.Ξεχνάς ένα πράγμα.Εξειδίκευση=λιγότερα δικαιώματα σε υπογραφές κτλ-κτλ.
Δηλαδή εσύ θες να πεις ότι ένας μηχανολόγος απο Αγγλία που έγινε αεροναυπηγός μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα με έναν που έχει πάρει το κομμάτι των μηχανολόγων αυτοκινήτων?Εδώ 'εμείς' (και καλά κάνουμε κατ' εμέ) φωνάζουμε να μην γίνουμε στεγνοί μηχανικοί και να μην μας περιορίζει το πτυχίο σε ένα κλάδο κτλ-κτλ.
Εγώ προτιμώ τη σφαιρική γνώση.Οκ,κι εγώ θα ήθελα να μπορούσα να πάρω κομμάτι εξιδείκευσης στην αυτοκίνηση.Στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον αυτό όμως.Άρα αν ήμουν όπως στην Αγγλία που έχω εξειδίκευση=>άνεργος στην Ελλάδα.Σωστά?Από την άλλη διαλέγεις κάτι που τώρα έχει τρελή άνθιση και σε 10 χρόνια κλείνουν οι εταιρίες λόγω κορεσμού και δεν βρίσκεις δουλειά.Θα ήθελες τότε την εξειδίκευση που έχεις κάνει?
Μην τρελαινόμαστε παιδιά.Εξάλλου όταν θα δουλέψουμε (μιλάω για τους μηχανικούς τώρα), όταν θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις το πτυχίο σου θα έχει αναβάθμιση σε ένα τομέα (πχ κατασκευή γεφυρών) και όχι πχ και στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Άρα πάλι έχεις εξειδίκευση.
Εμένα μου αρέσει που μου δίνεται η δινατότητα στην πράξη να αποφασίσω τι μου αρέσει και τι θέλω να κάνω επαγγελματικά και όχι μέσα από τα μαθήματα ή τις γνώσεις/ιδέες/αντιλήψεις που οι άλλοι έχουν ζήσει και θέλουν/προσπαθούν να μου περάσουν και να πάρω αποφάσεις μέσω αλλονών εμπειρίες.Καλύτερα δεν είναι για όλους μας αυτό;(μπορεί να είμαι και λάθος.Δεν ξέρω αν είμαστε off-topic.Ας το κρίνουν οι mods αυτό.(δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτό με το άρθρο 16)
ΥΓ:Δεν λέω ότι αυτό που κάνουμε εδώ είναι καλύτερο, αλλά από την σκοπιά που σου δείχνω, σου δίνει τουλάχιστον την δυνατότητα επιλογής αργότερα και μέσα από την πράξη να δεις τι σου ταιρίαζει και τι μπορείς να κάνεις καλύτερα. Στην άλλη περίπτωση πρέπει να προαποφασίσεις από αυτά που σου λένε.
ΥΓ2:προτιμάς να είσαι δηλαδή ένας στεγνός μηχανικός που ξέρει τέλεια ένα πράγμα και τίποτα πέρα από αυτό γύρω από τον τομέα του?Μετά θα φώναζες ότι σου αφέρεσαν το δικαίωμα ως μηχανολόγος να σηκώσεις ως και 3όροφο κτίριο με εσένα υπεύθυνο πχ ή να κάνεις μικρή ηλεκτρολογική εγκατάσταση, χωρίς να έχεις ανάγκη εμένα (ως ηλεκτρολόγο μηχανικό) μόνο για μία υπογραφή. (παράδειγμα φέρνω.)Γι'αυτό και τα περισσότερα μαθήματα...Για να έχεις περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα.
-
δεν συμφωνώ.
1)Το πανεπιστήμιο αν είναι σοβαρό δεν κρίνεται απο τη χώρα στην οποία βρίσκεται αλλά στη ποιότητα της γνώσης που μεταφέρει και προάγει.ΟΠΟΤΕ είτε για πανεπιστήμιο στη Γαλλία είτε για την Γερμανία είτε για όπου αλλού θες τα ίδια ισχύουν...Και επειδή δέρνονται και στη Γαλλία τι πρέπει να σου πω εγώ οτι ορθά δέρνονται και εδώ???Όχι δεν το κάνω και σαφώς και δεν με πείθεις.(Ξύλο=δημοκρατία άλλωστε)Και επειδή δέρνονται και στη Γαλλία πρέπει να το επικροτώ και όχι να το καταδικάζω??
2)Και εσύ περιπτωσιολογία χρησιμοποιείς αντίστοιχα.Εγώ σου προβάλω την κατάσταση που επικρατεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τιποτα άλλο,είναι η κατάσταση που βιώνω καθημερινά,δεν μπορώ να σου πώ τι γίνεται στη Γαλλία,Γερμανία,Βραζιλία η που αλλού και δεν με ενδιαφέρει.
Με ενδιαφέρει η εκπαίδευση και κατ'επέκταση τα ιδρύματα της χώρας μου να γίνουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά ώστε μεθαύριο που θα σπουδάζουν τα αδέρφια μου,ξαδέρφια,παιδία μου να σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Τώρα η εικόνα των άλλων ιδρυμάτων της χώρας δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ απο αυτό που αντικρίζω καθημερινά....Εξάλου έχω επισκεφτεί αρκετα πανεπιστήμια....(ΕΜΠ,νομική,
πολυτεχνείο χανίων και έχω μια άποψη έστω και στενή)3)Να σου κάνω την απλή ερώτηση:Αν οι ενταγμένοι φοιτητές απολαμβαναν λιγότερα προνόμοια θα εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν την ιδεολογία τους το ίδιο φανατισμένα???
4)σαφώς και 'οργάνωση-διαμαρτυρία-ελευθερία έκφρασης...'που αναφέρεις δεν οφείλεται στις παρατάξεις...
5)Και ούτε είπα άντε να καταργήσουμε τις παρατάξεις απλά ο ρόλος που διαδραματίζουν προκαλεί περισσότερα κακά.Ένας περιορισμός δεν θα έβλαπτε...
Και ούτε θεωρώ ότι έτσι θα βελτιωθούν τα πανεπιστήμια σε μεγάλο βαθμό και ότι αυτό είναι το μεγάλο τους πρόβλημα
Να σε ρωτήσω μόνο κάτι αν θέλεις απαντάς,είσαι φοιτητής και αν ναι είσαι σε κάποια παράταξη???Όχι ότι εχει μεγάλη σημασία-------------->άκυρη ερώτηση διάβασα το ποστ σου δημοσιεύθηκε ενώ έγραφα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
koutsan, η χρηματοδότηση φοιτητικών παρατάξεων από κόμματα επιτρέπεται;
Σωστά αυτά που γράφεις, αλλά δε νομίζω να πρότεινε κανείς την κατάργηση του φοιτητικού συλλόγου...Ο φοιτητικός σύλλογος ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει και να μάχεται για τα δικαιώματα των φοιτητών και να προβάλλει τις διεκδικήσεις τους.
Αλλά η Χ παράταξη που χρηματοδοτείται και δέχεται εντολές από το Ψ πολιτικό κόμμα, έχει θέση στο πανεπιστήμιο;
Περί χρηματοδότησης δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα αλλά διαισθητικά θα έλεγα ναι : αν θέλει η ΝΔ να χρηματοδοτήσει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γιατί να μη μπορεί?
Ωραία κατοχυρώσαμε το σύλλογο και τώρα πάμε στις παρατάξεις. ..Τα κόμματα είναι φαινόμενα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής των αστικών δημοκρατιών δυτικού τύπου και παρεισφρύουν παντού (εργασία, εκπαίδευση, κοινωνική ζωή)...Μήπως δεν θα ήταν καλύτερα και οι εργατικές συνδικαλιστικές παρατάξεις να ήταν ακομάτιστες? (πραγματικά όμως)...Ίσως λοιπόν η Χ παράταξη 'να μην έχει θέση' στο πανεπιστήμιο αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με το στανιό...Αυτό λέω...Θα χάσει τη θέση της στο Πανεπιστήμιο μόνο αν κανένας φοιτητής δεν ψηφίσει ως εκπρόσωπό του κάποιο κομματικό υποψήφιο, μόνο έτσι...Άρα λοιπόν αντί για τα συνθήματα 'έξω τα κόμματα από το Πανεπιστήμιο' καλό θα ήταν να τα κάνατε πράξη ή με την ψήφο σας ή με την αδιαφορία σας...Πως μπορώ εγώ να απαγορεύσω σε κάποιον που κατεβαίνει υποψήφιος να κραδαίνει τη σημαία της ΝΔ? Είναι δικαίωμά του...Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ή να μην τον ψηφίσω ή (και ) να τον μουτζώσω...Είναι ακριβώς το ίδιο με τα κόμματα στην καθημερινή μας ζωή : όλοι τα βρίζουν και μετά πάνε και τα ψηφίζουν...Τι να κάνουμε να τα απαγορεύσουμε?Δεν έχουμε λοιπόν να καταργήσουμε κάτι άλλο εκτός από τα μυαλά μας...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Καταρχην,θα σου δωσω τα μαθηματα που κανει ενας Μηχανολόγος Μηχανικός 5ετούς φοίτησης εδω και μετα τα αντιστοιχα της Αγγλίας.Σαφως,θα δεις ότι η εξειδίκευση εκεί είναι τεραστια...μπορείς να εισαι μηχανολογος αυτοκινητων,μηχανολογος αεροπλανων,βιομηχανικος μηχανολογος,,μηχανολος με logistics και management κλπ.Εδω δεν εχει τετοια..
.......
Δεν ειμαι φαουλ φιλε Καβουρα. Αυτα ακριβως που λες κι εσυ πιστευω.Στον skye ανφερόμουν μ αυτο το ποστ.Ακριβως την ιδια αποψη εχουμε.Εντελώς πληροφοριακα ανεφερω οτι υπαρχει μεγαλη εξειδίκευση.Μονο και μονο επειδη παραθετω τα μαθηματα..
-
επειδη στα αλλα ψιλο-συμφωνουμε και δε θα παιξουμε το δεν ειναι γιαννης ειναι γιαννακης, τα εσβησα
το λινκ με τα μαθηματα θα το δω αυριο και θα σου πω γιατι ειμαι κομματια.. παντως τα μαθηματα λιγο με ενδιαφερουν (εξ'αλλου εγω δεν εχω σπουδασει μηχ.μηχ για να ξερω, παρολο που και εμενα πολυτεχνικη ηταν η σχολη μου), σημασια εχει τι κανεις στο καθε μαθημα και φυσικα πως το κανεις. πχ εγω στο σχολειο εκανα english literature. τι ηταν αυτο ομως; απο μονο του δε λεει κατι. μπορει να καναμε απο εμιλι ντικινσον μεχρι υπερ-αναλυσεις αναλυσεων πανω στο σεξπιρ.Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Φυσικα και σου επιτρεπω.. Σε συνολικό επίπεδο η Ελλάδα ειναι στον πάτο;
συγκριτικα με τις χωρες που ανεφερα, ναι, ειναι σε χαμηλοτερο επιπεδο η ελλαδα. απο το δημοτικο μεχρι τους διδακτορικους. αποψη μου παντα (που ομως βασιζεται σε πραγματα που εζησα και δε μου τα'πανε/διαβασα κτλ)
στον πατο δεν εννοουσα οτι ειναι γτπ, εννοουσα στην τελευταια θεση.
και μου φαινεται και σχετικα λογικο εφοσον γενικοτερα σα χωρα ειμαστε πισω στους περισσοτερους τομεις απο τις χωρες που ανεφερα (και τις ανεφερα γιατι αυτες ξερω για να κανω συγκριση. αν του χρονου παω για διδακτορικο στη γερμανια ή στη ρωσια ή στο ιραν ή οπου τελοσπαντων, θα κανω συγκριση αναγκαστικα με αυτες. λογικο δεν ειναι;τελος, το να σπουδαζεις και να μαθαινεις κατι πιο δυσκολο δε σε κανει απαραιτητα καλυτερο. καλυτερο σε κανει το πιο σωστο αναλογα μ'αυτο που σπουδαζεις, το πιο ισσοροπημενο, και αυτο κρινεται στην αγορα εργασιας φυσικα με αποτελεσματα γνωστα
Συμφωνω,εν μερει.Υπάρχουν όμως μαθηματα που διδασκονται εδω και εξω όχι.Οι ελληνες φοιτητες πολλες φορες λένε 'μα καλα,τι μας χρειάζεται εμας αυτό το μάθημα';Ελα ομως που ο μηχανικός επιβαλλεται να εχει ΣΦΑΙΡΙΚΗ εικόνα της επιστημης του.Σε αντιθεση με τους εξω που κυριαρχει η εξειδικευση σε μεγαλο βαθμό όπως ειπωθηκε πιο πριν.Βεβαια αυτα φαίνονται όπως λες στην αγορά εργασιας.
το λες και μονος σου στο τελος.
συγκρινε λοιπον την ιταλικη, βρετανικη, αμερικανικη αγορα εργασιας με την ελληνικη και το επιπεδο και νομιζω θα καταλαβεις γιατι πιστευω ο,τι πιστευω. η εκπαιδευση και η παιδεια ειμαι βεβαιος οτι παιζουν σημαντικο ρολο (μεταξυ αλλων φυσικα που δεν ειναι της παρουσης).πιστευω παρολα αυτα πως οντως πρεπει να αποκτας και μια πιο σφαιρικη εικονα του κλαδου σου. νομιζω ομως οτι ακραιες καταστασεις οχι απλως δε χρειαζονται αλλα κανουν και κακο. αφενος δεν περιμενεις να πας στο πανεπιστημιο για να μαθεις καποια γενικα πραγματα και αφετερου θεωρω την εξειδικευση αναποσπαστο κομματι του επαγγελματισμου. γιατι δε γινεται να ξερεις πολλα και να τα ξερεις καλα.
ΑΡΘΡΟ 16