-
Ζωο ο οδηγος του παμπαλαιου βαν που ειχε γεμισει την Αττικη οδο 2-3 χλμ με καπνους κ εκανε οτι δεν καταλαβαινε....
Σας λεω για ελαχιστη ορατοτητα-δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα στη ζωη μου!!!!!
Συνεχιζε κ πηγαινε ο βλ@κ@ς εντωμεταξυ...
-
Δεν μιλάει κανείς σ' αυτούς, Bagus.
Δεν ξεπερνούν το όριο ταχύτητας, άρα δεν είναι επικίνδυνοι... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Ο οδηγος που συνεχιζει την προσπεραση του ωφειλει να την διακοψει και να κανει ακρη εφ'οσον δυσχεραινει καποιον απο πισω που θελει να παει ακομα πιο γρηγορα (ΚΟΚ 17.6)
Ρε συ, να διαφωνούμε, αλλά όχι και στ' αυτονόητα!
Ο nass μίλησε για την περίπτωση όπου βγήκε να προσπεράσει, κάποιος του έκλεισε τη μεσαία κι έμεινε στην αριστερή για να τον περάσει. Εν τω μεταξύ, ο 'γλήγορος' τον έφτασε από πίσω. Που να πάει, δλδ;;;;;;;Δεν διαφωνουμε πουθενα. Ή μηπως με ειδες να διαφωνω με τον Nass? Εγω ειπα οτι η ιδεα του να αφηνουμε αναμμενο το φλας για να δειξουμε οτι εχουμε προθεση να συνεχισουμε το προσπερασμα μεχρι να το τελειωσουμε (= εμεις θα κρινουμε ποτε θα αφησουμε τον αλλο να περασει) δεν στεκει ακριβως γιατι δεν ειναι δικαιωμα σου να συνεχιζεις την προσπεραση για οσο θελεις εσυ.
Αυτο ΔΕΝ εχει σχεση με αυτο που εγινε με τον Nass ο οποιος απλα την πατησε γιατι καποιος αλλος τον αφησε ξεκρεμαστο (αν και εγω προσωπικα αμα θεωρουσα οτι αυτος που ερχεται με οσα ερχεται μπορει να με προφτασει, δεν θα εβγαινα).
Πριν από μερικές μέρες έβλεπα στην ΕΤ3 μια υπόθεση ενός οδηγού - δοκιμαστή της Merc, που έχασε δίπλωμα και δουλειά κι έφαγε 2 χρόνια ποινή γιατί κατηγορήθηκε ότι έφτασε με πολύ υψηλή ταχύτητα πίσω από γυναίκα οδηγό με μικρό αυτοκίνητο που δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει την προσπέρασή της και να γυρίσει δεξιά, με αποτέλεσμα αυτή να τρομοκρατηθεί, να φύγει από το δρόμο και να σκοτωθεί η ίδια και το μωρό της. Υπήρχαν αμφιβολίες αν ήταν πράγματι αυτός ο οδηγός του αυτοκινήτου που τρόμαξε τη γυναίκα, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ότι ο οδηγός έφταιγε για την κατάληξη. Σημειωτέον ότι δεν υπήρξε επαφή.
Καλα αυτο μην το παιρνεις τοις μετρητοις επειδη το ακουσες σε καποιο δελτιο ειδησεων. Αμα καποια τρομαξε και βγηκε μονη της απο τον δρομο επειδη ειδε καποιον να την πλησιαζει γρηγορα απο πισω,
α) δεν θα επρεπε να οδηγει γιατι δεν ειναι ιικανη να οδηγει αμα τρομαζει και κανει τετοια
β) τι δουλεια ειχε να κοιταει πισω της στην autobahn κατα την διαρκεια προσπερασης?
-
Τους συζητάμε, όταν δεν τους καταλαβαίνουμε, ψάχνουμε κι αλλού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τους ερμηνεύουμε κατά το δοκούν. Μια κοινωνία επιβιώνει μόνο με ανεπτυγμένη την αίσθηση του 'εμείς'.δηλαδή εσύ επιμένεις ότι όταν προσπερνάς 2-3 αμάξια κινούμενος στην αριστερή λωρίδα, πρέπει να έχεις αναμένο το αριστερό φλας, παρ'όλο που ό,τι ήταν να κάνει το φλας το έχει κάνει και δεν πρόκειται το όχημα να κινηθεί αριστερότερα μα αν αλλάξει πορεία θα είναι προς τα δεξιά;
υπέροχα. έχω αναμμένο το φλας για να δείξω ότι πηγαίνω ευθεία.
εγώ βλέπω ξεκάθαρα τι δουλειά κάνει το φλας και με βάση αυτό το χρησιμοποιώ. αν κάποιος με βλέπει να προσπερνώ άλλον / άλλους, θεωρώ ότι το καταλαβαίνει που το βλέπει και ότι αν ανάψω αριστερό φλας δεν θα ξέρει τίποτα περισσότερο από πριν.
τέλος, για κάτσε ρε φίλε... από τη μία μας λες ότι δεν υπάρχει αλλαγή λωρίδας σε δρόμο ταχείας... μάλιστα... και η συζήτηση που γίνεται για την περίπτωση του nass με την 'αριστερή' και την 'μεσαία'... από αυτά τα δύο δεν είναι αυτονόητο ότι υπάρχει και μια 'δεξιά' λωρίδα; άρα κάτι μου λέει ότι μιλάμε για αυτοκινητόδρομο. όχι; και αυτοκινητόδρομος να μην είναι όμως, υπάρχουν 3 λωρίδες ανα κατεύθυνση που πάει να πει ότι όσο κινείσαι σε μιά λωρίδα δεν είναι σωστό να έχεις αναμμένο το φλας. ανάβεις το φλάς για να δείξεις τί; ότι θα συνεχίσεις να κινείσαι ευθεία για να προσπεράσεις άλλους; (γράφω 'προσπεράσεις' αλλά όπως είπε κ άλλος πριν λίγο, το θέμα με το αν είναι προσπέραση αυτό ή όχι το έχουμε γκαστρώσει, μην συνεχίζουμε εδώ) Τότε τί θα σήμαινε αν δεν είχες κανένα φλας αναμμένο; μήπως ότι θες να συνεχίσεις την πορεία σου; ή μήπως ότι θες να επιστρέψεις δεξιά; Μα τότε θα έπρεπε να ανάψεις φλας δεξιά για να δείξεις ότι θες να πας δεξιά.
προσπέραση ενός αυτοκινήτου όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν: αριστερό φλας, έξοδος, σβήσιμο φλας κατά τη διάρκεια της προσπέρασης, δεξί φλας, επιστροφή στη λωρίδα.
2-3 λωρίδες: φλας όποτε ο οδηγός θέλει να αλλάξει λωρίδα (όταν *και *οι συνθήκες *και *ο κοκ το επιτρέπουν , δεν υποννοώ 'όποτε του καπνίσει'. ποτέ το 'θέλω' δεν υπερβαίνει τους κανόνες )
ο nass δεν έπρεπε να διατηρήσει το φλας αναμμένο.
αν κρατήσει αυτό παραπάνω θα πάω να ρωτήσω το υπουργείο συγκοινωνιών.
-
αυτο παντως με το αριστερο φλας αναμμενο στην αριστερη λωριδα,το εχω δει μονο στην ελλαδα.
σε ολη την ευρωπη ισχυει αυτο που αναφερθηκε.αναβεις φλας,αλλαζεις λωριδα,το σβηνεις και προσπερνας.οσο διαρκεσει η προσπεραση.μετα αναβεις το δεξι και πας δεξια.
ελληνικες πατεντες.
οπως με το παρκαρισμα.σε ολη την ευρωπη,εξαλλου το λεει και ο ΚΟΚ,οταν ειναι να παρκαρουμε,αναβουμε το αναλογο φλας.
και οχι τα αλαρμ -
... σε κάτι αριστερές εξόδους μετά τα Καμμένα Βούρλα...
Καταλαβαίνω, αλλά σημειώνω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αριστερές έξοδοι (σαν αυτές που λες - που διασχίζεις, δλδ, για να βγεις το ... αντίθετο ρεύμα) σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ούτε καν σαν έννοια.
Οδηγώντας στους Ελληνικούς δρόμους, πρέπει να βλέπει κάποιος 1 χλμ και 10 δευτερόλεπτα μπροστά...Ο σωστός τρόπος, αν υποτεθεί ότι υπάρχει τέτοιος, για να βγεί κάποιος αριστερά σε τέτοια 'διασταύρωση' είναι να επιβραδύνει πολύ πριν, ελέγχοντας πίσω του και μένοντας δεξιά και να βγει στο κέντρο του δρόμου με αριστερό φλας όταν δεν έρχεται κανένας.
Μην ξεχνάμε ότι ο nass μιλούσε για προσπέραση στην Αττική Οδό.
Φίλε Ηλία , ακόμη και εάν δεν υπάρχουν αντίστοιχες έξοδοι στις ΕΟ ( υπάρχει η έξοδος προς Τρίπολη βέβαια στην ΕΟ Αθηνών - Πατρών ) στην προκειμένη περίπτωση το σκεπτικό είναι λάθος. Το φλας είναι ενδεικτικό αλλαγής πορείας ή υπέρβασης και όχι διατήρησης της πορείας , εξακολούθηση της υπέρβασης κτλ.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αυτο παντως με το αριστερο φλας αναμμενο στην αριστερη λωριδα,το εχω δει μονο στην ελλαδα.
σε ολη την ευρωπη ισχυει αυτο που αναφερθηκε.αναβεις φλας,αλλαζεις λωριδα,το σβηνεις και προσπερνας.οσο διαρκεσει η προσπεραση.μετα αναβεις το δεξι και πας δεξια.
ελληνικες πατεντες.
οπως με το παρκαρισμα.σε ολη την ευρωπη,εξαλλου το λεει και ο ΚΟΚ,οταν ειναι να παρκαρουμε,αναβουμε το αναλογο φλας.
και οχι τα αλαρμδιαφωνω παμπολες φορες στη γερμανια (εχω ταξιδεψει πολλες φορες)βλεπω πχ αμαξι να βγαινει στη αριστερη να προσπερναει 10 πχ αμαξια και καθολη τη διαρκεια να ειναι με αναμενο το φλας.και δεν μιλαω για μια περιπτωση αλλα για τον κανονα
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
αν κρατήσει αυτό παραπάνω θα πάω να ρωτήσω το υπουργείο συγκοινωνιών.Καλή τύχη στο να βρείς άκρη...
-
Όλα έχουν την λογική τους...
Στο παρκάρισμα ανάβουμε αλάρμ και σταματάμε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ για να δεηθεί να σταματήσει ο από πίσω και να μην κολλήσει πίσω μας κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ότι θέλουμε να παρκάρουμε. Μόλις σταματήσει εντελώς, πάμε 3 μέτρα μπροστά και αρχίζουμε τον κανονικό μας ελιγμό παρκαρίσματος.
Σε προσπέρασμα σε αυτοκινητόδρομο ανάβουμε αριστερό φλας για να βοηθήσουμε τον διανοητικώς ανάπηρο πίσω μας που παίζει τα φώτα του να καταλάβει ότι ΉΔΗ κάνουμε προσπέρασμα και δεν μπορούμε να πάμε δεξιά γιατί θα πέσουμε πάνω σε αυτόν που προσπερνάμε, ούτε αριστερά γιατί υπάρχει διάζωμα ή διπλή διαχωριστική.
Επίσης, μπορούμε να βγάλουμε δεξιό φλάς ακόμα κι όταν δεν θέλουμε να στρίψουμε δεξιά γιατί θέλουμε να πούμε στον από πίσω μας 'φιλαράκι πέρνα με, δεν το έχω σκοπό να πάω πιο γρήγορα, κοιτάω το τοπίο'
Ελληνικές πατέντες για την Ελληνική πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Ελληνικές πατέντες για την Ελληνική πραγματικότητα.και διαιωνίζεται η ελληνική πατεντομανία. Λυπάμαι, εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτά.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
Ελληνικές πατέντες για την Ελληνική πραγματικότητα.
και διαιωνίζεται η ελληνική πατεντομανία. Λυπάμαι, εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτά.
Γιατί να λυπάσαι; Απλά δεν τα κάνεις. Ούτε εσύ, ούτε 'αυτοί που τα κάνουν' ενοχλούμε κανέναν! Ίσα ίσα, γνώμη μου είναι ότι τα παραδείγματα που ανέφερα είναι και πολύ χρήσιμα.
Στην πρώτη περίπτωση παρκάρει αυτός που πρέπει να παρκάρει και όχι ο 'μπαγάσας'.
Στην δεύτερη περίπτωση προσπερνάς με ασφάλεια και μετά πας δεξιά
... και στην τρίτη περίπτωση ενημερώνεις τον από πίσω ότι τον έχεις δεί και ότι αν ζορίσουν τα πράγματα θα τον βοηθήσεις κάνοντας ακόμα πιο δεξιά ή ακόμα και σταματώντας.Αν οι πατέντες είναι χρήσιμες δεν είναι κακό να τις χρησιμοποιούμε νομίζω...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
η μουλάρα που ενώ ήμουν στο πάρκινγκ του 'φάκτορυ' και είχα βγάλει φλας για να μπω στη θέση που έβγαινε κάποιος, ερχόμενη αυτή απ'το αντίθετο κι ενώ με είδε μπήκε μέσα, κρίμα και ξέχασα τις πινακίδες τηςΕσύ φταις που 'παραχώρησες' τη θέση. Μόλις αδειάσει η θέση αν δεν μπορείς να παρκάρεις αμέσως, βάλε το αμάξι σου έτσι ώστε να τη κλείνεις. Μετά το παρκάρεις.
Σήμερα το μεσημέρι σταματάω μπροστά στην άδεια θέση για να παρκάρω. Έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κάποιος και σταματάει, ρωτάει:
θα παρκάρεις; να το βάλω εγώ;
Θα παρκάρω.
Κοντοστέκεται, πηγαίνει μερικά μέτρα παρακάτω ενώ εγώ δεν το κουνάω μέχρι να φύγει, επιστρέφει με όπισθεν και ξαναρωτάει:
Θέλεις να φύγεις να το βάλω εγώ;
Όχι, θα παρκάρω.
Μετά έφυγε. -
Ίσα ίσα, γνώμη μου είναι ότι τα παραδείγματα που ανέφερα είναι και πολύ χρήσιμα.+1
Σωστό, καλό είναι να δίνεις στον άλλο να καταλάβει τι θέλεις να κάνεις.Επικίνδυνο είναι το σήμα με τα φώτα. Στο εξωτερικό αν κάνεις σε κάποιον σήμα με τα φώτα είναι σα να του λες 'παραχωρώ προτεραιότητα, πέρασε'. Εδώ (με το σήμα) του λες 'πρόσεξε θα πέσω επάνω σου αν μπεις μπροστά μου'. Μπέρδεμα.
-
Zώο η γκομενάρα με το κλειώ πριν λίγο στην Αρετσού.
Μουλάρα, αν διαβάζεις (λέμε τώρα), να μην σου κάτσει άντρας.
Έχει σταματήσει 3πλοσειρά στο ένα ρεύμα στην Κρήνη με αλάρμ, για να το χώσει στην πρώτη σειρά των παρκαρισμένων που έχει φύγει κάποιος κάπως.
Εγώ είμαι πίσω της, και έχω αφήσει απόσταση 2 μέτρων έχοντας μυριστεί μλκια.
Αρχίζει να κάνει όπισθεν, έρχεται, έρχεται, όχι δεν είναι δυνατόν, πλησιάζει, κόρνες, τπτ, τσουπ, με ακουμπάει. Ντάξει, δν έγινε τπτ λέω, άντε καμιά γρατζουνιά. Αυτή τρομάζει, βάζει πρώτη, και με στριμμένο το τιμόνι δεξιά τέρμα γκάζι.
Μπαμ, χτυπάει τον διπλοπαρκαρισμένο πίσω δεξιά, σπασμένο φανάρι και ραγισμένο προφυλακτήρα.
Εγώ να έχω μείνει μλκας.
-
Αν οι πατέντες είναι χρήσιμες δεν είναι κακό να τις χρησιμοποιούμε νομίζω...οι πατέντες δεν είναι σύμφωνες με τον κοκ, δεν είναι γραμμένες πουθενά και δε θέλω να οδηγώ βασιζόμενος στο τι περιμένει ο άλλος από έναν ελληνα. Οδηγώ σαν οδηγός και καλά θα κάνουν και οι άλλοι να συμμορφωθούν. αν είναι να αλλάξει κάποιος σύμφωνα με τα νερά του αλλουνού αυτός θα είναι ο πατεντιάρης, όχι αυτός που θέλει (προσπαθεί) να ακολουθήσει τους τύπους. Οι πατέντες μπορεί να είναι χρήσιμες αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Επιτρέπεις προσωρινά την 'λυση' μιας κατάστασης αλλά, όπως και να έχει, παραβαίνεις τον κοκ και δεν συμπεριφέρεσαι όπως περιμένει ένας σωστός (και όχι πατεντιάρης) οδηγός. Εκεί που τελικά άλλος έπρεπε να φερθεί σωστότερα, εσύ του επιτρέπεις να συνεχίζει την λαθεμένη οδήγηση (Δεν το λέω για όλες τις περιπτώσεις αυτό. πχ αυτή που σε περνάει ο άλλος επειδή πας αργά, δεν είναι λαθεμένη ούτε η δική σου οδήγηση ούτε του αλλουνού όμως δεν είσαι υποχρεωμένος να πας σα κότα ούτε να σταματήσεις επειδή ο άλλος είναι ανίκανος να σε περάσει με την αργή ταχύτητά σου... αν δεν μπορεί να σε περάσει όταν πας σχετικά αργά, γιατί να σε περάσει; αφού δε μπορεί να πάει γρήγορα. Τέλος, είναι πίσω σου, δεν κάνεις τίποτα που να δυσκολεύει την κίνηση, να κόψει το σβέρκο του. άκου εκεί να σταματήσεις). Στο τέλος δηλαδή εκεί που υπήρχε ένας ενοχλητικός/λάθος οδηγός, τώρα υπάρχουν ΔΥΟ.
Λέω όχι στην πατέντα. Οδηγώ σωστά και απαιτώ από τους άλλους να οδηγούν σωστά. Αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, να καταλάβουν ότι θα οδηγώ όπως πρέπει και όχι όπως περιμένουν από τις πατέντες τους.
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει ούτε να σκαρφίζεται πατέντες. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να ξέρουμε τον κοκ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ίσα ίσα, γνώμη μου είναι ότι τα παραδείγματα που ανέφερα είναι και πολύ χρήσιμα.
+1
Σωστό, καλό είναι να δίνεις στον άλλο να καταλάβει τι θέλεις να κάνεις.Επικίνδυνο είναι το σήμα με τα φώτα. Στο εξωτερικό αν κάνεις σε κάποιον σήμα με τα φώτα είναι σα να του λες 'παραχωρώ προτεραιότητα, πέρασε'. Εδώ (με το σήμα) του λες 'πρόσεξε θα πέσω επάνω σου αν μπεις μπροστά μου'. Μπέρδεμα.
Τελικά έχω ευρωπαική λογική, όποτε παίζω με τα φώτα σημαίνει 'βγες'.
-
Zωο επισης και ο τυπος που ,χθες βραδυ στα στενακια γυρω απο την Ολυμπου, ενω ειχε stop τσατιστηκε και με εβριζε που δεν τον αφησα να περασει...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σήμερα το μεσημέρι σταματάω μπροστά στην άδεια θέση για να παρκάρω. Έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κάποιος και σταματάει, ρωτάει:
θα παρκάρεις; να το βάλω εγώ;
Θα παρκάρω.
Κοντοστέκεται, πηγαίνει μερικά μέτρα παρακάτω ενώ εγώ δεν το κουνάω μέχρι να φύγει, επιστρέφει με όπισθεν και ξαναρωτάει:
Θέλεις να φύγεις να το βάλω εγώ;
Όχι, θα παρκάρω.
Μετά έφυγε.Eπρεπε να ξαναρθει και να σου πει: 'Ξανασκεψου τοοοοοοοοοο...........'
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ίσα ίσα, γνώμη μου είναι ότι τα παραδείγματα που ανέφερα είναι και πολύ χρήσιμα.
+1
βασικά αν του κάνεις γρήγορο αναβόσβημα μια ή δυο φορές σημαίνει ότι τον αφήνεις να περάσει, αν όμως είναι παρατεταμένο τότε του λες όπα μάγκα πού πας ?
-
Ζωο ο καραγκιοζης με το παπακι (κλασσικος φαινοταν απ μακρυα)! Πηγαινω με ~30-40 χλμ λογω σχετικης κινησης, δρομος 2 λωριδες, ειμαι αριστερα. Τον ακουσα (και μετα ειδα απο τον καθρεπτη) να καθεται πισω και αριστερα στο 1μ.
Λεω απο μεσα μου να του τσιμπησω λιγο το φρενο να χασει καμμια μερα απ τη ζωη του , αλλα τελικα δεν ενεδωσα. Μετα απο λιγο εκανε το κορυφαιο! περασε αναμεσα απο μενα και το τσιμεντενιο κρασπεδο στον ελαχιστο χωρο που του παραχωρησα κατα την προσπεραση!
Πρεπει να φτιαξουν ενα χωρο για ολα τα καγκουρια να πηγαινουν να αυτοκτονουν μονοι τους και μην κινδυνευουν και αλλοι...
Ζώα ζώα ζώα [#4]