-
μιας και αναφεραμε τα αλαρμ για το παρκαρισμα.
οταν ειμαστε στην ευρωπη και αναψουμε αλαρμ για να παρκαρουμε,θα φαμε το μπινελικι,μιας και θα κολλησουν οι αλλοι πισω μας.
οταν ενας ξενος παει να παρκαρει στην ελλαδα,θα φαει παλι μπινελικι και κορνα επειδη αναψε φλας.
ετσι ειναι.η καθε χωρα εχει και τις ιδιαιτεροτητες της.
αν και τελευταια οφειλω να ομολογησω οτι βλεπω ολοενα και περισσοτερα ατομα,νεαρης ηλικιας στην απολυτη πλειοψηφεια που αναβουν το φλας για να παρκαρουν και οχι τα αλαρμ.λογικα σε καμια 20ετια θα ειναι και ο κανονας -
Στο φλέγον θέμα στηρίζω κι εγώ kacey
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μιας και αναφεραμε τα αλαρμ για το παρκαρισμα.
οταν ειμαστε στην ευρωπη και αναψουμε αλαρμ για να παρκαρουμε,θα φαμε το μπινελικι,μιας και θα κολλησουν οι αλλοι πισω μας.
οταν ενας ξενος παει να παρκαρει στην ελλαδα,θα φαει παλι μπινελικι και κορνα επειδη αναψε φλας.
ετσι ειναι.η καθε χωρα εχει και τις ιδιαιτεροτητες της.
αν και τελευταια οφειλω να ομολογησω οτι βλεπω ολοενα και περισσοτερα ατομα,νεαρης ηλικιας στην απολυτη πλειοψηφεια που αναβουν το φλας για να παρκαρουν και οχι τα αλαρμ.λογικα σε καμια 20ετια θα ειναι και ο κανοναςΑ ναι εννοειται. Κανουμε ακριβως το αναποδο απο οτι κανουν σε ολη την Ευρωπη. Ο αγγλος συγκατοικος μου που ειχε ερθει για διακοπες, δεν αντεξε και με ρωτησε γιατι βγαζω αλαρμ στο παρκαρισμα. Και εννοειται οτι στην εξεταση για το διπλωμα στο παρκαρισμα εβγαλα φλας και οχι αλαρμ. Επισης εννοειται οτι ο απο πισω παραλιγο να πεσει πανω μου οταν ΔΕΝ εστριψα αλλα σταματησα διπλα σε μια αδεια θεση...
ΥΓ Λετε να ξεκινησω κανα συλλογο υποστηρικτων?
-
Κι εγώ συμφωνώ με τις συμβάσεις που περιέγραψε ο kacey, αλλά λίγο προσοχή αν τύχει να βρεθείτε Ευρώπη. Στη Γαλλία είμαι σίγουρος ότι τα 1-2 κοφτά ανάμματα προβολέων σημαίνουν 'στην άκρη περνάω', ότι δηλαδή το παρατεταμένο άναμμα στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες (Βέλγιο?) κάνουν πολύ συχνα ένα κοφτό κορνάρισματάκι όταν ξεκινούν προσπέραση για να βεβαιωθούν ότι ο μπροστινός τους έχει καταλάβει. Και άλλα πολλά τέτοια...
-
Bασικα ,στο παρκαρισμα με βολευει να αναψω φλας αντι για αλαρμ, γιατι ειναι πιο αμεσο και δεν χρειαζεται να αφησω το ενα χερι απο το τιμονι. Αλλα δεν εχω προβλημα αν ο μπροστινος μου αναψει φλας ή αλαρμ. Και στις δυο περιπτωσεις καταλαβαινω τι θελει να κανει. Δηλαδη εσεις αμα δειτε καποιον να βγαζει δεξι φλας, χωρις να υπαρχει δεξια δρομος για να στριψει παρα μια κενη θεση σταθμευσης, τι καταλαβαινετε?
-
Ότι θέλει να εμβολίσει παρακείμενο κτίριο.
-
Πάντως, σε μερικές περιπτώσεις, ο ΚΟΚ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ συνεννόηση μεταξύ των οδηγών (σταυροδρόμι διπλής κατεύθυνσης, 2 αυτοκίνητα αντικριστά, κι οι δύο να θέλουν να στρίψουν αριστερά).
Κανονικά και με τον νόμο συνεννόηση μεταξύ τους.Ε, εμείς μπορούμε να επεκτείνουμε λίγο την εφαρμογή της συνεννόησης και σε άλλες περιπτώσεις...
-
Αρχικα οτι το ξεχασε και μετα οτι μπορει να θελει να παρκαρει
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Πάντως, σε μερικές περιπτώσεις, ο ΚΟΚ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ συνεννόηση μεταξύ των οδηγών (σταυροδρόμι διπλής κατεύθυνσης, 2 αυτοκίνητα αντικριστά, κι οι δύο να θέλουν να στρίψουν αριστερά).
Κανονικά και με τον νόμο συνεννόηση μεταξύ τους.Ε, εμείς μπορούμε να επεκτείνουμε λίγο την εφαρμογή της συνεννόησης και σε άλλες περιπτώσεις...
κανονικα αυτος που ειναι απο δεξια εχει προτεραιοτητα.δηλαδη αν νοερα στριψουν και οι δυο συγχρονως αριστερα,ο ενας θα ειναι δεξια του αλλου.
βεβαια σιγουρα πολλες φορες ενα σινιαλο η ενα νευμα,διευκολυνει πολυ τη κατασταση. -
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
κανονικα αυτος που ειναι απο δεξια εχει προτεραιοτητα.δηλαδη αν νοερα στριψουν και οι δυο συγχρονως αριστερα,ο ενας θα ειναι δεξια του αλλου.
βεβαια σιγουρα πολλες φορες ενα σινιαλο η ενα νευμα,διευκολυνει πολυ τη κατασταση. -
ποιός είναι λογικός ποιός δεν είναι λογικός...
το μόνο για το οποίο είμαι βέβαιος, πια, δεν έχει σχέση με το τι πάει να πει το 1.5 αναβόσβημα της μεγάλης σκάλας ούτε το φώτα έκτακτης ανάγκης για ενημέρωση πρόθεσης παρκαρίσματος, ούτε το ενδεικτικό αλλαγής πορείας για την ενημέρωση πρόθεσης... συνέχισης προσπέρασης?!?
αλλά ότι ο λόγος που συνεχίζουν να γίνονται παράλογες και τελείως 'απρόσμενες' στούκες... βρίσκεται κάπου εδώ μέσα στο thread αυτό...
τελικά ζώα είμαστε όλοι γιατί είναι αδύνατο να συννενοηθούμε και να καταλήξουμε σε κάτι στο οποίο θα μπορούμε να στηριχτούμε όλοι κατά τρόπο απόλυτο και απόλυτα βέβαιο. αδιάφορο ποιός ξέρει καλύτερα τις πατέντες αδιάφορο τελείως ποιός από εδώ νομίζει ή πράγματι ξέρει τον κοκ καλύτερα...
ο Θεός μαζί μας.
-
τελικά απλώς έχουμε απλοποιήσει τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα.
Φλάς, αλάρμ, φώτα κόρνα όλα είναι ένα. Κάνω νταβαντούρι για να δείξω ότι κάτι περίεργο θα συμβεί, και από τα συμφραζόμενα ο άλλος καταλαβαίνει τί είναι αυτό
Νταβαντούρι + άδεια θέση = παρκάρισμα.
Νταβαντούρι + προσπέραση = συνέχεια προσπέρασης.
Νταβαντούρι + αργή ταχύτητα + διαστάυρωση = παραχωρώ προτεραιότητα
Νταβαντούρι + υψηλή ταχύτητα + διαστάυρωση = κάτσε στ' αυγά σου. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
βεβαια σιγουρα πολλες φορες ενα σινιαλο η ενα νευμα,διευκολυνει πολυ τη κατασταση.Ναι, αλλά ποιο είναι το όχημα αναφοράς;
Και ο ένας και ο άλλος 'βλέπουν' τον άλλο στα δεξιά τους. -
μαλλον λαθος το διατυπωσα.αν 2 αυτοκινητα ειναι το ενα απεναντι απο το αλλο,και θελουν να στριψουν και οι δυο προς την ιδια κατευθυνση,
τοτε ο ενας θα στριψει αριστερα και ο αλλος δεξια.
αν στριψουν συγχρονως,θα βρεθουν διπλα διπλα,οποτε αν ο δρομος ειναι διπλης κατευθυνσεως,τοτε ο ενας θα βρισκεται στο ρευμα του,αυτος δηλαδη που εστριψε δεξια,
και ο αλλος που εστριψε αριστερα θα ειναι στο αντιθετο ρευμα. -
Ζώο απίστευτο μοναδικό , ο ΚΑΡΑ-μ@λ@κ@ς με το ασημί Χ3 χθες στην πλημμυρισμένη Αμφιθέας, που θεώρησε πως είχε έρθει η ώρα να βγάλει τα παραπάνω λεφτά που έδωσε για το SUV-λάκι του , κι αντί να πηγαίνει αργά όπως όλοι οι υπόλοιποι, φρόντισε να δημιουργήσει τεράστιους πίδακες σαν να ήσουν σε συντριβάνι! Εκανε μούσκεμα μια έρμη γυναίκα που περίμενε στην στάση και πέταξε κουβάδες νερό σε κάθε αυτοκίνητο (και στο δικό μου...) που είχε την κακή τύχη να βρεθεί εκείνη την στιγμή δίπλα του!
Κρίμα που ήταν τυχερός και δεν έκανε κανένα aqua-planing (υδρολίσθηση) με τόσο νερό που είχε χθες εκεί! Να έβλεπα του μούτρα του αν τράκαρε το ζώο!
Δεν πρόλαβα να βγάλω και φωτό να τον έχουμε να τον καμαρώνουμε! Τόσα χρόνια στους δρόμους δεν μου έτυχε κάτι παρόμοιο σε ένταση! Κι άλλοι τρέχουν σαν ηλίθιοι όταν βρέχει και την πατάνε οι πεζοί κυρίως, αλλά αυτός εδώ ήταν άλλο πράμα!
(έκανα edit για κάτι ορθογραφικά λαθάκια... )
-
Χαρακτηρικός μ@λ@κας. Νομίζει ότι το SUV του μπορεί να τρέχει μέσα στα νερά ενώ τα άλλα αμάξια δεν μπορούν.
Όλα τα αμάξια όταν τρέχουν μέσα στα νερά χαλάνε (δεν εννοώ ότι σβήνει η μηχανή). Οι φλάντζες που κρατάνε τα λάδια να μη βγαίνουν δεν είναι σχεδιασμένες να κρατάνε έξω το νερό υπό πίεση - το ίδιο συμβαίνει και όταν πλένεις τη μηχανή, θέλει πολύ προσοχή. Μπαίνουν νερά στο κιβώτιο και στη μετάδοση, στις αρθρώσεις της ανάρτησης και αλλού. Χώρια που βρέχεται με κρύο νερό το ζεστό μπλοκ του κινητήρα και μπορεί να γίνει ζημιά. Στα νερά περνάς σιγά εκτός αν το αμάξι είναι για πέταμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
πραγμα που συμφωνα με τον ελληνικο ΚΟΚ ειναι παρανομο. Ο οδηγος που συνεχιζει την προσπεραση του ωφειλει να την διακοψει και να κανει ακρη εφ'οσον δυσχεραινει καποιον απο πισω που θελει να παει ακομα πιο γρηγορα (ΚΟΚ 17.6)*3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Οταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχιοε ήδη το προσπέρασμα.
β) Οταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.
γ) Οταν η λωρίδα κυκλοφορίας, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο οδηγός κατά το προσπέρασμα, δεν είναι ελεύθερη σε αρκετή απόσταση μπροστά του, κατά τρόπο ώστε, λαμβανομένης υπόψη της διαφοράς ταχύτητας του οχήματός του, κατά το χρόνο του προσπεράσματος, και εκείνης των οχημάτων, τα οποία προτίθεται να προσπεράσει, να μην εκθέσει σε κίνδυνο ή παρεμποδίσει τους ερχόμενους αντίθετα. *
Ρε συ Kacey, βαριέμαι αυτή τη συζήτηση, αλλά εμένα και το (α) και το (β) και το (γ) μου λένε πως προηγείται αυτός που ήδη προσπερνάει.
Οσο για το 6 που επικαλείσαι:
*6. Ο οδηγός, υποχρεούται μετά το προσπέρασμα, να επαναφέρει το όχημό του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, χωρίς κίνδυνο γι' αυτούς που προσπερνά.
Αν όμως κινείται σε οδόστρωμα με δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας κατό κατεύθυνση και προτίθεται να προσπεράσει περισσότερα από ένα οχήματα, μπορεί να παραμείνει στη λωρίδα που χρησιμοποιεί για το προσπέρασμα, αν η ενέργειά του αυτή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους οδηγούς ταχύτερων οχημότων που τον πλησιάζουν από πίσω. *
φαντάζομαι εννοείς το bold. Ομως πολύ βολικά ξεχνάς τη ρητή απαγόρευση της παραγράφου 3. Βασικά αυτό που λέει η 6 είναι πως δεν επιτρέπεται να κατασκηνώνεις στην αριστερή. Αλλά η 3 είναι σαφέστερη και ακόμα πιο ρητή, 'απαγορεύεται' λέει.
Ειλικρινά είμαι ο τελευταίος που θα εμποδίσει ένα γρηγορότερο από πίσω να με προσπεράσει, μόλις μπορέσω αμέσως θα κάνω δεξιά. Αλλά μου τη δίνει η 'king of the road' αντιμετώπιση 'τσακιστείτε όλοι να κάνετε δεξιά να περάσει ο βασιλιάς' (και βρίσκουμε και κάτι στον ΚΟΚ να νομιμοποιεί υποτίθεται αυτή την απαίτηση).
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
ο nass δεν έπρεπε να διατηρήσει το φλας αναμμένο.O nass έχει αυτή τη συνήθεια προσπαθώντας να αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσής του, ό,τι και να λέει ο ΚΟΚ. Διότι το αναμμένο φλας στην αριστερή κάνει σαφέστερο στο μπροστινό στη μεσαία 'πρόσεχε, σε προσπερνάω, μη βγεις' και στον μπροστινό στην αριστερή 'πρόσεχε, σε πλησιάζω, όταν μπορέσεις μπες δεξιά να σε προσπεράσω'. BTW αν ο μπροστινός μου στην αριστερή εκείνη τη στιγμή βγάλει φλας, δηλώνοντας πρόθεση συνέχισης προσπεράσματος, σβήνω το δικό μου, που σημαίνει 'ΟΚ, σε περιμένω'.
Δες στον καθρέπτη σου από τη μεσαία έναν που σε πλησιάζει ΜΕ φλας και έναν που σε πλησιάζει ΧΩΡΙΣ φλας και πες μου ποιόν προσέχεις καλύτερα.
Αυτή είναι μία σύμβαση που μου έμαθε ο δάσκαλος οδήγησης πριν 20 χρόνια και τη βρήκα λογική. Και, κινούμενος στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Μ. Βρετανία) διαπίστωσα πως είναι γενικά χρησιμοποιούμενη (όπως είπε βέβαια ο ililias, εκεί η αριστερή είναι 'ιερή', όχι κατασκήνωση όπως εδώ).
Καλό το αλλά υπάρχει και η κοινή λογική. Α, και που ΄σαι, να υποθέσω πως πάντα τηρείς τον ΚΟΚ (πχ. πηγαίνεις με το όριο, παρκάρεις μόνο όπου επιτρέπεται, δεν περνάς ποτέ με πορτοκαλί κτλ.) Διότι δεν μπορούμε να παραβιάζουμε τον ΚΟΚ και ταυτόχρονα να τον επικαλούμαστε, έτσι δεν είναι ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλό το αλλά υπάρχει και η κοινή λογική. Α, και που ΄σαι, να υποθέσω πως πάντα τηρείς τον ΚΟΚ (πχ. πηγαίνεις με το όριο, παρκάρεις μόνο όπου επιτρέπεται, δεν περνάς ποτέ με πορτοκαλί κτλ.) Διότι δεν μπορούμε να παραβιάζουμε τον ΚΟΚ και ταυτόχρονα να τον επικαλούμαστε, έτσι δεν είναι ?έχω σιχαθεί τη κουβέντα αυτή, λυπάμαι, δεν έχω τίποτα να πω.
στο διάολο πάνε/πάμε όλοι και όλα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διότι δεν μπορούμε να παραβιάζουμε τον ΚΟΚ και ταυτόχρονα να τον επικαλούμαστε, έτσι δεν είναι ?Πχ να πηγαίνουμε με 120 σε κατοικημένη περιοχή με όριο 50 και να γκαρίζουμε γιατί κάποιος που πήγαινε με 70 τόλμησε να μπει στη λωρίδα μας για να προσπεράσει άλλον αναγκάζοντάς μας να 'πέσουμε στα φρένα'.
Ζώα ζώα ζώα [#4]