-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Με το ποδήλατο δεν νομίζω. Είχα πάρει ένα κωπηλατικό. Κι αυτό πολύ καλό αλλά...βαρέθηκα. Λέω να το δώσω τώρα να αγοράσω διάδρομο!ένας φίλος μου δίνει κωπηλατικό, αλλά βαριέμαι τη διαδικασία στήσε-ξέστησε
-
Παιδιά μην πετάτε τα λεφτά σας σε μηχανήματα γυμναστικής (ποδήλατα, διαδρόμους)!
Κατ' αρχήν είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τα βαρεθείτε και θα σταματήσετε μέσα σε λίγες μέρες. Τουλάχιστον όλοι όσους ξέρω αυτό έκαναν.
Άσε που σχεδόν όλα αυτά που πουλάνε για το σπίτι είναι κάκιστης ποιότητας και μετά από κάποια χρήση ξεχαρβαλώνονται και βγαίνουν άχρηστα.
Εκτός πια αν σας περισσεύουν 3.000 και βάλε για διάδρομο.Τίποτα δε συγκρίνεται με το πραγματικό!
Αγοράστε ένα mountain-bike (από 500 -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
TRAV μην παρεις πρωτεϊνες. Ειναι μονο για οσους εχουν τοσες αναγκες σε μυικη αναπτυξη που δεν τις καλυπτει η καθημερινη διατροφη, κι απ' οσο ξερω, δε σε καλεσε ακομα ο Ομπραντοβιτς αντι για κεινο το σαπακι τον Χ''βρεττα Τρωγε λιγο κρεας παραπανω και θα εισαι ενταξει.Καλά, εάν με δεις τώρα δε θα γνωρίσεις
Πολύ με προβληματίζετε και είχα αποφασίσει να πάρω
Υ.Γ Όχι μηχανήματα στο σπίτι ρε παιδιά, εκτός και εάν πάσχετε από κρεμάστρες
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αν πάρεις πρωτεΐνη θα πάρεις τους πρώτους μήνες 4-5 κιλά. Αν κάνεις διατροφή τότε πάρε 90-100% αλλιώς σου είναι άχρηστη τόσο υψηλή περιεκτικότητα.
Η πρωτείνη δεν έχει να κάνει με όγκο (κρεατίνη) αλλά με μυική μάζα και αναπλήρωση των ιστών από την προπόνηση.
Μια καλή εναλλακτική είναι ο τόνος...
Πάντως αν αποφασίσεις να πάρεις, κάνε εξετάσεις αίματος πριν ώστε να έχεις μια βάση (όχι ότι η πρωτείνη θα προκαλέσει κάτι...)
-
ας πω και εγω την αποψη μου περι γυμναστηριου.
πηγαινα εντατικα 5 χρονια, ο λογος που ξεκινησα ηταν το γεγονος οτι ημουν πολυ αδυνατος (65 κιλα 1,83 υψος) με σωματοτυπο code name πατερ ονουφριος (στενες πλατες, κοκκαλιασμενα χερια).
μετα απο απο 5 χρονια ειχα φτασει σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο , εφτασα 77 κιλα τα οποια ηταν σε αρκετα μεγαλο βαθμο μυικη μαζα.
λογω αλλαγης δουλειας και τρελλου ωραριου, εχω σταματησει εδω και 9 μηνες και ειλικρινα αισθανομαι οτι πρεπει να ξαναρχισω αν οχι απο το μηδεν απο το 2.
αντε να βρω το κουραγιο να ξαναρχισω .
-
Και γω θα ήθελα να ξεκινήσω πάλι γυμναστήριο, αλλά μένω στα λόγια...
Θα ήθελα να αποκτήσω φυσική κατάσταση και στο μέτρο του δυνατού να φτιάξω λίγο πιο αθλητικό σώμα. Βάρος ευτυχώς δε χρειάζεται να χάσω (1.93, ~85-87 κιλά)
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και γω θα ήθελα να ξεκινήσω πάλι γυμναστήριο, αλλά μένω στα λόγια...Θα ήθελα να αποκτήσω φυσική κατάσταση και στο μέτρο του δυνατού να φτιάξω λίγο πιο αθλητικό σώμα. Βάρος ευτυχώς δε χρειάζεται να χάσω (1.93, ~85-87 κιλά)
Θα φροντίσει ο Ελληνικός Στρατός για σένα (όπως και για τον αδελφό σου) από τον Αύγουστο
-
Δεν ξερω τι λετε,αλλα το καλο σωμα συνηθως το αποκτας σε μικρη ηλικια. Απο 8 ετων πηγαινα μπασκετ και πιστεψτε με,με βοηθησε αφανταστα. Δεν εκανα πλαταρες ή μπρατσα σε μικρη ηλικια ,αλλα το σωμα μου εγινε αθλητικο και παραμενει ακομα και τωρα.
Οτι και να τρωω,οτι και να κανω ποτε δεν θα παχυνω. Θελω να αποκτησω μυικη μαζα για αυτο και τωρα λιωνω στα βαρη,αλλα συγχρωνως να μην χασω σε φυσικη κατασταση. Εχω ενα διαδρομο σπιτι μου και κανω 2 φορες την μερα. Ενα 15λεπτο ξεμουδιασμα το πρωι και το απογευμα φορτσαρω με 30λεπτο ή 45λεπτο.
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
Αν πάρεις πρωτεΐνη θα πάρεις τους πρώτους μήνες 4-5 κιλά. Αν κάνεις διατροφή τότε πάρε 90-100% αλλιώς σου είναι άχρηστη τόσο υψηλή περιεκτικότητα.
Η πρωτείνη δεν έχει να κάνει με όγκο (κρεατίνη) αλλά με μυική μάζα και αναπλήρωση των ιστών από την προπόνηση.
Μια καλή εναλλακτική είναι ο τόνος...Τον σιχαίνομαι ρε γμτ! Αλλά τρώω ψάρια 2-3 γεύματα τη βδομάδα
Πάντως αν αποφασίσεις να πάρεις, κάνε εξετάσεις αίματος πριν ώστε να έχεις μια βάση (όχι ότι η πρωτείνη θα προκαλέσει κάτι...) Ευχαριστώ, δεν το ήξερα αυτό
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και γω θα ήθελα να ξεκινήσω πάλι γυμναστήριο, αλλά μένω στα λόγια...Θα ήθελα να αποκτήσω φυσική κατάσταση και στο μέτρο του δυνατού να φτιάξω λίγο πιο αθλητικό σώμα. Βάρος ευτυχώς δε χρειάζεται να χάσω (1.93, ~85-87 κιλά)
Μια χαρά είσαι σε κιλά.
Κι εγώ στα καλά μου (με καθημερινές προπονήσεις) 87 κιλά ήμουν περίπου με 1.93 επίσης.
Τώρα είμαι 95-96 κιλά ενώ έφτασα και στο προσωπικό ρεκόρ 99 κιλά μετά τις γιορτές! Αλλά κυριολεκτικά μαμήθηκα στο φαί και δε γυμνάζομαι καθόλου εδώ και μήνες.
Το χειρότερο ρε γαμώτο είναι να ξεκινάς πάλι από το μηδεν ειδικά μετά από τραυματισμο. Βαριέμαι απίστευτα. Αλλά πάλι αν έχεις συνηθίσει να προπονείσαι και σ’αρέσει νιώθεις εντελώς άχρηστος αν δεν το κάνεις σε καθημερινή βάση.
Παίζει ρόλο και η παρέα. Αν ξεκινάς μόνος σου βαριέσαι περισσότερο.
Βρες κάποιον στην ίδια φάση και φυσική κατάσταση και ξεκινήστε παρέα.Περί συμπληρωμάτων: Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τέτοια σκευάσματα. Ούτε πρωτείνες, ούτε κρεατίνες ούτε τίποτα.
Κανένα συμπλήρωμα δε μπορεί να υποκαταστήσει μια πλήρη διατροφή.
Αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο, πχ αύξηση μυικής μάζας, πηγαίνετε σε ένα διαιτολόγο να σας δώσει το κατάλληλο πρόγραμμα και να κάνετε λιπομέτρηση και αποφύγετε τα συμπληρωματα.
Ειδικά αυτά που δίνουν στα γυμναστήρια. -
εγω ειμαι 1.85 και 84 κιλα..γυμναζομαι εντατικα απο το 2003 με διαλλειμματα μονο τα καλοκαιρια 1-2 μηνες...συμφωνω με τον kovathe οτι μια πληρης διατροφη σε γλυτωνει απο αυτα τα χημικα κατασκευασματα..εγω οποτε νοιωθω κουρασμενος απλα δεν κανω η κανω πιο χαλαρη προπονηση..επισης δε πιεζομαι να φτασω ορια καθε μερα..μονο αν δω οτι ειμαι ξεκουραστος και εχω ψυχολογικη διαθεση..το γυμναστηριο ειναι καθαρα τροπος ζωης γτ αν δε αρεσει σε καποιον πραγματικα θα ττο σταματησει..βεβαια η καλη παρεα βοηθα παρα πολυ αν και εχω καταλαβει οτι καλυτερα ειναι να κανει καποιος διαφορετικο προγραμμα γτ αν κανουν 2 φιλοι το ιδιο κανουν και διαλλειμματα 15 λεπτα για κουβεντα..επισης πιστευω οτι το να συνδυαζει διαφορα ειδη εκγυμνασης βοηθα στο να μην βαριεται κανεις..δηλαδη αεροβικη και βαρη και ακομα καποιο σπορ σποραδικα (5χ5 κολυμβηση) βοηθουν πολυ...εγω περαν του γυμναστηριου που ειναι στανταρ παω για κανα τρεξιματακι που κ που και κανα κολυμβητηριο το χειμωνα αν εχω χρονο..
-
Όλα με μέτρο...Εγώ όταν ξεκίνησα ήμουν 82 κιλά (1.95). Είχα αθλητικό σώμα αλλά χρειαζόμουν και δύναμη και όγκο λόγω μπάσκετ. Έτσι πήρα πρωτείνη συστηματικά για 1 χρόνο (με διακοπή για 2 μήνες) και έτσι μαζί γυμναστήριο έφτασα τα 88 κιλά μυικά. Τώρα πια βασίζομαι στην διατροφή και μόνο...
Τόνος, ασπράδια πρέπει να είναι στάνταρ στη διατροφή σου αν θέλεις να μην πάρεις συμπλήρωμα...
-
Να ρωτησω...ποια η διαφορα μηχανικου(ή μαγνητικου πως το λενε τελος παντων ) και ηλεκτρικου διαδρομου?
Μηπως ο μηχανικος καταπονει αρθρωσεις κλπ περισσοτερο?
Εχει κολλησει ο αδερφος μου με την ιδεα να παρει διαδρομο σωνει και καλα με 300ευρω!
(θα κανει κανα μηνα και μετα θα κρεμαει τα ρουχα! ) -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Να ρωτησω...ποια η διαφορα μηχανικου(ή μαγνητικου πως το λενε τελος παντων ) και ηλεκτρικου διαδρομου?Μηπως ο μηχανικος καταπονει αρθρωσεις κλπ περισσοτερο?
Εχει κολλησει ο αδερφος μου με την ιδεα να παρει διαδρομο σωνει και καλα με 300ευρω!
(θα κανει κανα μηνα και μετα θα κρεμαει τα ρουχα! )Ούτε να το σκέφτεσαι για μηχανικό...Είναι σκέτη ταλαιπωρία..
Με 300 δεν ξέρω αλλά με 400 βρίσκεις ηλεκτρικό.. Αρκεί να μην είστε υπέρβαροι... -
Σχετικα με διαδρομο. 'Οποιος ενδιαφερεται ας ριξει μια ματια και απο ebay πλευρά (κυριως Γερμανια για αποφυγη τελωνειων αλλα και απο αποψη ποιοτητας).
Εγω αγορασα διαδρομο αντιστοιχο του οποιου βρισκεις με ~2.500, με 860 ευρω μαζι με τα μεταφορικα.Οσον αφορα τις πρωτεϊνες νομιζω οτι ειναι μια πολυ καλη λυση για να αντικαταστησεις καποια γευματα πχ βραδινο. Μην ξεχναμε οτι μια καλη διατροφη αποτελειται απο 5 - 6 γευματα, πραγμα που με τους ρυθμους που ζουμε ειναι πολυ δυσκολο...
Τελος αν εχεις φτασει καποιο πλατο στα κιλα που σηκωνεις μπορεις να δοκιμασεις να αλλαξεις ασκησεις (πχ παγκος επικλινης αντι οριζοντιου κλπ) για λιγο καιρο, η ακομα να το ριξεις σε ¨ασχετες¨ ασκησεις που επιφερουν αυξηση της εκκρισης φυσικης αυξητικης ορμονης απο τον οργανισμο, οπως squats και αρσεις θανατου (πακετο και οι δυο το ξερω).
Ελπιζω να βοηθησα λιγο...
-
Επισης, απειρα θεματα διατροφης, συμπληρωματων και ασκησεων στο bodybuilding.com
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Δεν ξερω τι λετε,αλλα το καλο σωμα συνηθως το αποκτας σε μικρη ηλικια. Απο 8 ετων πηγαινα μπασκετ και πιστεψτε με,με βοηθησε αφανταστα. Δεν εκανα πλαταρες ή μπρατσα σε μικρη ηλικια ,αλλα το σωμα μου εγινε αθλητικο και παραμενει ακομα και τωρα.Οτι και να τρωω,οτι και να κανω ποτε δεν θα παχυνω. Θελω να αποκτησω μυικη μαζα για αυτο και τωρα λιωνω στα βαρη,αλλα συγχρωνως να μην χασω σε φυσικη κατασταση. Εχω ενα διαδρομο σπιτι μου και κανω 2 φορες την μερα. Ενα 15λεπτο ξεμουδιασμα το πρωι και το απογευμα φορτσαρω με 30λεπτο ή 45λεπτο.
Αυτο που λες δεν ισχυει για ολους.
Εκανα 7 η 9 χρονια κολυμβητηριο (μεσα σε 12 χρονια...καποιου μηνες σταματουσα) απο 5-6 ετων, μετα μπασκετ μετα πυγμαχια και μετα γυμναστηριο.
Μολις σταματησω την γυμναστικη παιρνω κιλα. Αυτο που δνε μπορω να διαπιστωσω ειναι γιατι αλλες φορες αρχιζω και παχαινω 2-3 μηνες αφου σταματησω και αλλες μετα απο 5-6-7 μηνες. Ισως να εχει να κανει με το τι τρεξιμο ριχνω λογω δουλειας κλπ ενω εχω σταματησει το γυμναστηριο.
Πιο καλο σαν ασκηση ειναι ενα 15λεπτο χαλαρο τρεξιματακι ή ποδηλατο? (μιλαω για στατικο ποδηλατο)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μπλα-μπλα-μπλα
είμαι μπουχέσας
μπλα-μπλα-μπλα -
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Να ρωτησω...ποια η διαφορα μηχανικου(ή μαγνητικου πως το λενε τελος παντων ) και ηλεκτρικου διαδρομου?Μηπως ο μηχανικος καταπονει αρθρωσεις κλπ περισσοτερο?
(θα κανει κανα μηνα και μετα θα κρεμαει τα ρουχα! )Πρέπει να σκάσεις πολλά για καλό διάδρομο, δηλαδή πάνω απο 1500-2000 ευρώ. Οι φτηνοί αν είσαι βαρύς κολλάνε σε κάθε βήμα σου και κάνουν ψιλο-διακοπές που είναι πολύ εκνευριστικές. Πρίν αγοράσετε οτιδήποτε δοκιμάστε το στην πράξη.
Γυμναστήρια και άλλα