-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ θα καθιερώσω μια φορά την εβδομάδα ΠΟΛΥ τρέξιμο γιατί ο διάδρομος στο γυμναστήριο δεν παλεύεται. 10-15 λεπτά απλά ζεσταίνουν τον οργανισμό, κοινώς τίποτα.
Άμα δεν τρέξεις μισή με μια ώρα δεν καις καθόλου λίπος.+1
Εκτος αυτου,ο διαδρομος δεν ειναι καθολου πρακτικος.Ολη την ωρα εχω το αγχος οτι θα πεσω.Εγω απο το καλοκαιρι κανω μονο τρεξιμο μονο για ζεσταμα στο γυμναστηριο,και πηγαινω σε γηπεδο για κανονικο τρξιμο.Αλλα τωρα με το κρυο και τις λασπες δε λεει...
+1 και για την κολυμβηση.παντα απο μικρος στις διακοπες μου(
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχω φαγωθεί τις τελευταίες ημέρες να πάρω ένα πολυμηχάνημα. Θέλω σε ένα δωμάτιο του σπιτιού να κάνω ένα μικρό γυμναστήριο. Υπάρχει ήδη ένα ελειπτικό, ένα ποδήλατο, ένα όργανο για κοιλιακούς, κλπ
Είμαι πρώην αθλητής μεγάλων αποστάσεων, αλλά τα τελευταία 3,5 χρόνια έγινα αθλητής της μεγάλης κουτάλας και πήρα καμιά 25ρια κιλά
Αποφάσισα να κόψω τα διπλομπούκια, τηγανιτά, βραδυνό(σε καθημερινή βάση) και γλυκά. Αερόβια τις καλές ημέρες θα τρέχω στο γήπεδο του χωριού που έχει χλοοτάπητα, και τις βροχερές θα κάνω ελειπτικό ή ποδήλατο. Επειδή όμως η ενδυνάμωση των μυών είναι απαραίτητη, είμαι ανάμεσα σε αυτά:
http://www.sportstore.gr/product_info.p ... ts_id=6503
http://www.sportstore.gr/product_info.p ... ts_id=5409
Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη και αναρωτιέμαι αν για τη δουλειά που το θέλω αρκεί και το μικρό.
Οι γνώστες ας δώσουν τη συμβουλή τουςΕγώ θα σου έλεγα να μην πάρεις πολυμηχάνημα..
Μπορείς άνετα με ένα πάγκο βαράκια και μπάρα να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις..
Και αν θέλεις να προσθέσεις κάτι πάρε διάδρομο,γιατί θα τον χρειαστείς και για προθέρμανση για τα βάρη αλλά και για κάψιμο λίπους..
Εγώ αυτό έχω κάνει και κάνω πλήρη εκγύμναση του σώματος..
Και επειδή ήθελα να μην κινδυνεύω κάνοντας πάγκο και squats πήγα σε ένα σιδερά και μου έφτιαξε ένα κλουβί το οποίο κόστισε 300 ευρώ και είμαι τέλεια..
κάτι τέτοιο
http://www.amazon.com/Powertec-Fitness- ... n_edpp_urlΣτο προτείνω και αυτό..
-
Ο περισσοτερος κοσμος δυσκολευεται να γυμναστει μονος του,και συνηθως τα πολυοργανα καταληγουν να γινονται κρεμαστρες για ρουχα.
Αυτους που ξερω να το κανουν επιτυχως ειναι μόνο advanced ασκουμενοι που ειναι αφοσιωμενοι σε αυτο που κανουν και ενοχλουνται απο την οχλαγωγια στα γυμναστηρια.
Οχι οτι αμα γραφτειτε σε ενα γυμναστηριο ειναι σιγουρη επιτυχια,απλα εχετε ελαχιστες παραπανω πιθανοτητες να πετυχετε,ξεκινηστε ετσι λοιπον και μετα βλεπουμε.ΥΓ:Εαν προκειται να αγορασετε καποιο πανακριβο πολυμηχανημα,μην το κανετε εαν δεν το δειτε απο κοντα να δουλευει και τι ποιοτητας ειναι.
-
Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδέψεις ένα τεράστιο ποσό για πολυμηχανήμα, με το 1/2 (ή και 1/3)των χρημάτων για ένα καλό πολυμηχάνημα, μπορείς να πάρεις ένα πάγκο, ορθοστάτες, μπάρες και πολλούς δίσκους διαφόρων κιλών(τους πιο φθηνούς που θα βρεις και μπάρες, εκτός αν μπορείς να ξοδέψεις και θέλεις ολυμπιακά κιλά και μπάρες), τα οποία δεν θα χαλάσουν ποτέ.
Πάρε και μερικά μαλακά πλαστικά δαπέδου(σαν κάτι που δείχνουν ότι τα βάζεις κάτω από στατικό ποδήλατο) να μην κάνεις φασαρία με τα κιλά και τις μπάρες και είσαι πανέτοιμος.Όλες οι ασκήσεις μπορούν κάλιστα να γίνουν με ελύθερα βάρη(και σε γωνίες που τα μηχανήματα ούτε να ονειρευτούν μπορούν).
Πάρε και ένα μονόζυγο(τα 90-95 κιλά βάρους σώματος δεν είναι και ασήκωτα, άρχισε έστω και κρεμασμένος και με τον καιρό μία-μιά επανάληψη θα έρθει).Το καλύτερο είναι ότι όλα τα παραπάνω μπορείς να τα μεταφέρεις όταν θέλεις, να τα στριμώξεις και δεν πιάνουν συνεχώς ένα ολόκληρο δωμάτιο. Αν βαριέσαι και να περπατάς(που πρέπει να το κάνεις κάπου-κάπου έτσι και αλλιώς), πάρε και ένα ποδήλατο και κάνε λίγο ζέσταμα βλέποντας τηλεόραση και δεν έχεις άλλη ανάγκη.
Τώρα για power rack ή ιδιοκατασκευή, αυτό είναι δικό σου θέμα πόσα θες να δώσεις και αν έχεις χώρο να το έχεις. Όλοι θα το ήθελαν(κυρίως για την ασφάλεια), αλλά θέλεις κάποιο χώρο διαθέσιμο και παραπάνω χρήματα.
Επίσης, ΜΙΑ φορά θα διαθέσεις όλα τα παραπάνω για εξοπλισμό: τέρμα οι συνδρομές γυμναστηρίων που σου πίνουν το αίμα, κάνεις ότι ώρα και ημέρα εσύ μπορείς και όσο εσύ γουστάριες, κερδίζεις ώρες, έχεις την άνεσή σου(τηλεόραση, διαδίκτυο).
Υ.Γ.: υπάρχουν και βάρη ποδιών καθώς και ιμάντες, έτσι δεν υπάρχει άσκηση που την κάνεις στο γυμναστήριο και δεν μπορείς να την κάνεις σπίτι σου. Χρησιμοποίησε και το βάρος του σώματος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο περισσοτερος κοσμος δυσκολευεται να γυμναστει μονος του,και συνηθως τα πολυοργανα καταληγουν να γινονται κρεμαστρες για ρουχα.
Αυτους που ξερω να το κανουν επιτυχως ειναι μόνο advanced ασκουμενοι που ειναι αφοσιωμενοι σε αυτο που κανουν και ενοχλουνται απο την οχλαγωγια στα γυμναστηρια.Έχεις εν μέρει δίκιο αλλά αν κάποιος είναι πραγματικά αποφασισμένος να γυμναστεί και επιθυμεί έντονα την αλλαγή στο σώμα του θα το κάνει είτε μόνος του είτε στο γυμναστήριο..Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο για να βλέπεις τις γκόμενες,μάλλον και εκεί θα τα παρατήσεις σύντομα.
Συν το οτι μετά απο κάνα χρόνο γυμναστικής και εφόσον δεις αλλαγές στο σώμα σου και νοιώσεις την ευφορία που σου δίνει η έντονη άσκηση παθένεις εξάρτηση και μετά οι πιθανότητες να συνεχίσεις δια βίου έστω και με μικρές διακοπές είναι μεγάλες. -
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί κάποιος indoors αλλά από την άλλη αν βρει το χώρο και τη διάθεση είναι καλύτερο από ένα πολυσύχναστο γυμναστήριο.
Να σημειώσω βέβαια ότι όλα αυτά τα όργανα που διαφημίζονται στην τηλεόραση είναι πάρα πολύ δύσκολα. Εννοώ ότι κάνουν δουλειά σε όσους έχουν ήδη ένα υψηλό επίπεδο και θέλουν να δουλέψουν σπίτι. ΔΕΝ είναι για αρχάριους. Οι αρχάριοι 1000 φορές να πάρουν ένα σετ αλτηράκια με το οποίο μπορούν να γυμνάσουν όλο το σώμα (και κατώτερο μυικό μάλιστα) και στην τελική προσθέτουν κιλά και παίρνουν κανά Men's Health να μάθουν καμμιά παράξενη άσκηση.Ρε Κιούση τελικά έχεις πρόβλημα γενικό ρε γμτ. Για πρωτεϊνούλες μιλάμε και regular πράγματα και μου ξεχείλωσες την κουβέντα προς bodybuilding... Δεν μιλάμε για Audi!!!!
Αλλά για να μείνεις ήσυχος θα σου πω ότι η πρωτεϊνη που παίρνω είναι από την πρώην εταιρεία του Σβατζενέγκερ (AS), οπότε είμαστε καλυμμένοι ώς προς το γερμανικό του θέματος... -
Πάντως αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει τα βάρη χωρίς να έχει γνώσεις είναι καλύτερο να βρει κάποιον να του δείξει ή το ιδανικό θα ήταν να βρει ένα γυμναστή να τον πληρώσει για 3-4 φορές γιατί οι ασκήσεις πρέπει να εκτελούνται με σωστή τεχνική αλλιώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και χρόνιων πόνων..
Η στη χειρότερη αν θέλει να κάνει μόνος του πρέπει να ψάξει στο internet για το σωστό τρόπο εκτέλεσης κάθε άσκησης.. -
To γυμναστήριο για να αποδώσει θέλει 'ζευγάρι'. Με αυτόν το τρόπο πας καλά και κάνεις σοβαρή προπόνηση και βλέπεις και πρόοδο. Μπορεί και μόνος του κάποιος αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχει κάποιο βοηθό (π.χ τον υπεύθυνο ή κάποιον εργαζόμενο εκεί) αλλιώς τα πράγματα είναι ζόρικα. Θέλει πολλή συγκέντρωση στο στόχο σου.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
To γυμναστήριο για να αποδώσει θέλει 'ζευγάρι'. Με αυτόν το τρόπο πας καλά και κάνεις σοβαρή προπόνηση και βλέπεις και πρόοδο. Μπορεί και μόνος του κάποιος αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχει κάποιο βοηθό (π.χ τον υπεύθυνο ή κάποιον εργαζόμενο εκεί) αλλιώς τα πράγματα είναι ζόρικα. Θέλει πολλή συγκέντρωση στο στόχο σου.+1. Ιδίως στα πρώτα βήματα κάποιου στο γυμναστήριο αποτελεί κρίσιμο παράγοντα κινήτρου ώστε να μην χάσει το ενδιαφέρον/βαρεθεί/εγκαταλείψει.
-
Μπα,εγω ξεκινησα μ'εναν κολλητο που σταματησε.Αλλα εγω συνεχισα.Κοσμο για να συναθλεισαι θα βρεις στο γυμναστηριο.
-
Το ζευγαρι ειναι δικοπο μαχαιρι,μπορει να σε 'τραβαει' ο αλλος, μπορει ομως και να σε ριξει πισω,μπορει ακομα και να σε πιέσει υπερβολικα και να τραυματιστεις.
-
Ακριβώς. Εγώ 9 χρόνια που παω γυμναστήριο έχω δει ότι όταν υπάρχει παρέα, μπαίνει ο παράγοντας πάρλα και πάπαλα η άσκηση. Είναι δε και ελάχιστα τα άτομα που μιλάω στο γυμναστήριο γιατί πλέον δεν έχω την πολυτέλεια χρόνου να φάω 2 ώρες εκεί.
-
Τελικά πήρα αυτό
http://www.sportstore.gr/product_info.p ... ts_id=6503Από κατάστημα που έτρεχε μια προσφορά και μαζί με την μεταφορά και τοποθέητηση θα βγει 1000€. Πολύ πιο στιβαρή κατασκευή από άλλα φθηνότερα.
Το μόνο θέμα που θα με προβλημάτιζε αν έμενα ακόμα σε διαμέρισμα θα ήταν ο χώρος. Πλέον έχει λυθεί και έχω κάνει ένα προσωπικό μικρό γυμναστήριο στο σπίτι μου. Αν θα το χρησιμοποιήσω εγώ και η γυναίκα μου θα κάνει απόσβεση σε λίγους μήνες.
Αν είναι να βαρεθείς να κάνεις, θα το βαρεθείς άσχετα αν πληρώνεις συνδρομή σε γυμναστήριο. Θυμάμαι που πλήρωνε ο αδερφός μου κάτι 8 μήνες +4 δώρο και πήγαινε το πρώτο δίμηνο συνήθως Απρίλιο-Μάιο πριν έρθει το καλοκαίρι . Εγώ βαριόμουνα να πηγαίνω στο parking να βγάζω το αμάξι, να πηγαίνω στο γυμναστήριο, να κάνω ντους, να γίνομαι ξανά μουσκεμα μέσα στο αμάξι, να ξαναπαρκάρω στο garage, να περπατήσω μέχρι τι σπίτι κλπ.
Χώρια που γλιτώνεις πολλά κρυολογήματα, όταν το χειμώνα φεύγοντας από το γυμναστήριο είσαι μπανιαρισμένος και μέχρι να φτάσεις σπίτι ξαναθέλεις μπάνιο.Κοντός ψαλμός... θα δείξει σε λίγους μήνες. Ή θα ξαναγίνω άνθρωπος, ή θα το πάρω απόφαση και θα πίνω ρακιά
-
Αφού έχεις χώρο για το θηρίο... άντε καλές προπονήσεις. Μην ξεχνάς να μην παρασύρεσαι στο φαγητό και περιόρισε τα παχυντικά(αυτό ισχύει για όλους μας )
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τελικά πήρα αυτό
http://www.sportstore.gr/product_info.p ... ts_id=6503Κοιτα, εκει κατα τα Χριστουγεννα,να ξερεις οτι εαν ενδιαφερεσαι να το πουλησεις -50% ειμαι διαθεσιμος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ζευγαρι ειναι δικοπο μαχαιρι,μπορει να σε 'τραβαει' ο αλλος, μπορει ομως και να σε ριξει πισω,μπορει ακομα και να σε πιέσει υπερβολικα και να τραυματιστεις.+1000
Ειδικά για τον τραυματισμό. -
Σκεφτομαι να αγορασω μια κωπηλατικη και το ανωτατοmax χρηματων ειναι 500ε-καμια φθηνοτερη?
Μετα απο ψαξιμο ομως βρηκα αυτην με 175ε http://www.plus4u.gr/main.php?Cat=118&S ... ScrH=1050#κανει δουλεια ή τζαμπα θα χασω τον χρονο μου
-
Συνήθως όταν πάω γυμναστήριο προτιμώ το ελλειπτικό παρά διάδρομο (ή κάνω συνδυασμό). Μου φένεται με το πρώτο γίνεται καλύτερη ασκηση σωματος και καις σαφώς περισσότερο. Μήπως όμως πιέζει πολύ τα γονατα; Μήπως δλδ καλύτερα διάδρομος με αρκετη δόση ανηφόρας παρά ελλειπτικό;
-
Πήγαινε και δοκίμασέ την, μην πάρεις γουρούνι στο σακί, κρίμα είναι. Μπορεί να μην είναι αυτό που ζητάς, να μην έχει την αντίσταση που θες, μπορεί να είναι και καλή, αλλά από τη φωτογραφία και μόνο δουλειά δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Συνήθως όταν πάω γυμναστήριο προτιμώ το ελλειπτικό παρά διάδρομο (ή κάνω συνδυασμό). Μου φένεται με το πρώτο γίνεται καλύτερη ασκηση σωματος και καις σαφώς περισσότερο. Μήπως όμως πιέζει πολύ τα γονατα; Μήπως δλδ καλύτερα διάδρομος με αρκετη δόση ανηφόρας παρά ελλειπτικό;Ο διάδρομος αν μιλάμε για τρέξιμο επιβαρύνει περισσότερο τις κλειδώσεις και τα γόνατα.
Εγώ επειδή έχω πρόβλημα στα γόνατα και δεν θέλω να δώσω (παραπάνω) όγκο στους τετρακέφαλους έχω δοκιμάσει step με πολύ καλά αποτελέσματα.
Γυμναστήρια και άλλα