-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς επειδή ήθελα πολύ να μπω στην Αεροπορία και αυτό θα γινόταν μόνο αν πετύχαινα κάποιους** χρόνους**, τους οποίους δεν μπορείς να φτάσεις χωρίς φάρμακα'
.Αυτό δεν παιζει με την καμία. Μα καμιά περίπτωση. Αν είναι δυνατόν δλδ. παλιά αθλήτρια στίβου και να θέλει ντοπαρίσματα για να περάσει τις εξετάσεις.
Χωρίς να θέλω να θίξω τον Eddie_147, o οποίος απλά μεταφέρει τη στιχομυθία. -
Ως φαντάρος είχα γνωρίσει μια υπαξιωματικό η οποία εκτός από αρκετά ...ενδιαφέρουσα εξωτερικά ήταν και παλιά αθλήτρια στίβου. Έχοντας πιάσει μια κουβέντα σχετική με γυμναστικές, βάρη κλπ μου ξεφουρνίζει και το εξής ωραίο...
'Δεν σου κρύβω ότι παλιότερα έπαιρνα αρκετές ουσίες και έβλεπα το αποτέλεσμα στο πρόσωπο μου. Είχα χαλάσει πολύ (αυτό ήταν το νόημα εξ΄αρχής της κουβέντας) αλλά μετά τα έκοψα όλα και ήρθα στα ίσα μου. Δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς επειδή ήθελα πολύ να μπω στην Αεροπορία και αυτό θα γινόταν μόνο αν πετύχαινα κάποιους χρόνους, τους οποίους δεν μπορείς να φτάσεις χωρίς φάρμακα'Δεν πιστευω στο τελος να σου ξεφουρνισε οτι πριν να ασχοληθει με το στιβο ηταν...αντρας?
btw αυτο με το αποτελεσμα στο προσωπο,ειναι χαρακτηριστικο side effect και φυσικα εκανε μπαμ!,στο προσωπο γνωστης πρωταθλητριας
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς επειδή ήθελα πολύ να μπω στην Αεροπορία και αυτό θα γινόταν μόνο αν πετύχαινα κάποιους** χρόνους**, τους οποίους δεν μπορείς να φτάσεις χωρίς φάρμακα'
.Αυτό δεν παιζει με την καμία. Μα καμιά περίπτωση. Αν είναι δυνατόν δλδ. παλιά αθλήτρια στίβου και να θέλει ντοπαρίσματα για να περάσει τις εξετάσεις.
Χωρίς να θέλω να θίξω τον Eddie_147, o οποίος απλά μεταφέρει τη στιχομυθία.Συγνώμη δικό μου λάθος που δεν ήμουνα πιο συγκεκριμένος αλλά νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο.
Ακριβώς επειδή έκανε πρωταθλητισμό, ήταν σε κάποιες διοργανώσεις στην εθνική ομάδα στίβου και έτσι μπήκε ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ή ότιδήποτε άλλο στο στρατό.
Ε όχι και να έπαιρνε αναβολικά για να περάσει τα αγωνίσματα των καραβανάδων. Είπαμε...Mindfresh το συγκεκριμένο άτομο είχει βρεθεί τρόπον τινά στη δημοσιότητα παλιότερα. Αν έχεις τόσο πολύ κάψα να μάθεις ποιά είναι να σου πω με pm γιατί αλλιώς είναι ανήθικο εκ μέρους μου να το συνεχίσω δημόσια.
-
Mindfresh το συγκεκριμένο άτομο είχει βρεθεί τρόπον τινά στη δημοσιότητα παλιότερα. Αν έχεις τόσο πολύ κάψα να μάθεις ποιά είναι να σου πω με pm γιατί αλλιώς είναι ανήθικο εκ μέρους μου να το συνεχίσω δημόσια.
Οχι,δε χρειαζεται κι εγω γενικα το ανεφερα,κι οχι για τη συγκεκριμενη κοπελα που γνωρισες στο στρατο.
Απλως καποιες χημικες ουσιες προκαλουν ακμη και εντονα στιγματα στο προσωπο,χαρακτηριστικα που εμφανισε τα τελευταια χρονια η Κ.Θανου.Και θυμαμαι που το συζητουσαμε εντονα στο γυμναστηριο,δλδ το ποσο αλλαξε αποτομα η εξωτ. εμφανιση της.Καπου εκει οπως καταλαβαινεις,μου κοπηκε κι εμενα η φορα για να παρω το οποιοδηποτε 'συμπληρωμα διατροφης'...
-
Εντάξει. Άλλο πρωτεϊνες και άλλο ορμόνες, στεροειδή κλπ.
Το να πάρεις μια πρωτεϊνη απλώς υποκαθιστά αυτό που κάνουν πολλοί και ρημάζουν τα κοτέτσια της γειτονιάς για να τρώνε 10 ασπράδια την ημέρα. Θέλει βέβαια αρκετό νερό για να μην επιβαρύνεις τα νεφρά.
Μέχρι και κρεατίνη μου έχει πει γιατρός ότι δεν παθαίνεις κάτι κακό (αρκεί να γυμνάζεσαι όταν την παίρνεις) αλλά εννοείται για μικρό διάστημα γιατί μακρόχρονη χορήγηση κάνει σοβαρές ζημιές.
Νομίζω κάπου υπήρχε ένα θέμα για γυμναστήρια, συμπληρώματα διατροφής κλπ ή κάνω λάθος; -
Βασικα αυτα που μου προτειναν ηταν σκευασματα με ονομασιες πρωτεινων και αμινοξεων πανω στη συσκευασια.Απο το γυμναστηριο μου ειπαν οτι ειναι πολυ πιο αποτελεσματικα απο τα αντιστοιχα που κυκλοφορουν στα φαρμακεια αλλα αμφιβολου προελευσεως και χωρις εγκριση ΕΟΦ και προτιμησα να μην το ρισκαρω.
τεσπα,ειμαι και λιγο συντηρητικος σε αυτα τα θεματα(δεν πινω,δεν καπνιζω κτλ)
-
Τώρα ξεφεύγουμε αλλά να σου απαντήσω.
Κατ' αρχάς το 'έγκριση από ΕΟΦ' είναι μια μπούρδα και μισή. Ξέρεις τι πίπες κυκλοφορούν με έγκριση από ΕΟΦ κανονικά;
Εγώ παίρνω καμμιά πρωτεϊνούλα που και που από ένα μαγαζί με συμπληρώματα, η οποία έχει έγκριση αλλά δεν μου λέει και κάτι αυτό.
Αν παίρνεις μια δόση την ημέρα αμέσως μετά την προπόνηση βοηθάει στην αύξηση μυικής μάζας. Αν το παίρνεις 2 ώρες πριν είναι για ενέργεια.
Η μόνη 'παρενέργεια' που μπορείς να πάθεις είναι αυτό που έπαθα εγώ. Πριν 2 χρόνια πήγαινα 2 ώρες κάθε μέρα γυμναστήριο μαζί με συμπλήρωμα πρωτεϊνης με αποτέλεσμα να γίνω ελαφρώς ντούκι* (λίγο πλάτες ανοίξαν και τα χέρια πρηστήκαν μην φανταστείς τίποτα τραγικό). Πέρσυ όμως με στρατό και 2 χειρουργεία η μυική μάζα λόγω ομοιόστασης έγινε σιγά σιγά λίπος... με αποτέλεσμα να τσιμπήσω 5 κιλά για πλάκα αλλά τώρα σιγά σιγά ξαναμαζεύομαι.
Bottom line πρέπει να πίνεις νερό και να μην αφήνεις πολύ αγύμναστο τον εαυτό σου.
Άποψη μου αν πάρεις κάτι τέτοιο πίνε πολύ νερό και να μην παίρνεις μεγάλες δόσεις.
Και εννοείται μην ξεφύγεις πέραν των πρωτεϊνών και των αμινοξέων. Μετά πας σε άλλα κόλπα που δεν έχει και μεγάλο νόημα.*Εννοείται ότι η αύξηση της μυικής μάζας έρχεται από την προπόνηση με πάααρα πολλά κιλά (πχ 100 κιλά τροχαλία πλάτης). Οι πρωτεϊνες είναι καύσιμο για τους μυς δεν είναι το μαγικό χαπάκι που θα το παίρνεις και σε 1 εβδομάδα θα γίνεις Σταλόνε χωρίς να κάνεις τίποτα.
-
εχεις δικιο για τον ΕΟΦ,αλλα ειναι επιπλεον σιγουρια.
Γυμναστηριο πηγαινω σχεδον καθημερινα τον τελευταιο 1 χρονο,και νερο πινω πολυ,ανεκαθεν.Προς το παρον προσπαθω να καψω το περιτο λιπος και δεν μπορω να πω οτι το χτισιμο ειναι αυτοσκοπος.
Απλως απο ενα σημειο και μετα ανθρωπινο ειναι να θελεις και μια αυξηση μυικης μαζας,μια γραμμωση κτλ.Εκει πανω μου προτειναν τα συμπληρωματα σε συνδυασμο με βαρη και μπηκα σε σκεψεις.Λεω παντως να περιμενω κανα εξαμηνο και βλεπουμε.παντως εχω παρατηρησει γνωστους που εχουν σημειωσει θεαματικη προοδο σε λιγο χρονο Μιλαμε,εχουν κανει κατι χερακια σαν ποδαρακια και ο λαιμος δε στριβει απ'το πρηξιμο-κι ολα αυτα σε 2 χρονια(ξεκινωντας απο νορμαλ σωματοτυπο) ...δε πιστευω να φυσιολογικα αυτα,ετσι?
-
Μου έστειλε ένα ωραιότατο pm ο CLAB το οποίο επειδή έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες παίρνω την πρωτοβουλία να το μεταφέρω αυτούσιο επειδή όπως σωστά μου είπε για πράγματα που δεν ξέρουμε ακριβώς τι ισχύει, να μην αναφερόμαστε απόλυτα
καλυτερα να σε διορθωσω εδω μιας κ ειναι πραγματα που εχω σπουδασει..
λοιπον,οι πρωτεινες σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν καυσιμο(αρα ενεργεια) για τους μυες..
αυτη η ενεργεια ειναι οι υδατανθρακες..γιαυτο αλλωστε οι αθλητες πριν απο αγωνες τρωνε πατατες η μακαρονια που ειναι πλουσια σε υδατανθρακες κ χωρις πρωτεινες..
ο ρολος των πρωτεινων κ συγκεκριμενα της κρεατινης που ειναι υπευθυνη για την αυξηση της μαζας(μυικη αν γυμναζεσαι,αλλιως απλος ιστος η ισως κ λιπος ουσιαστικα αν δεν εκρινεται απο τον οργανισμο) ειναι η ''ανακατασκευη'' των μυικων ιστων μετα απο την γυμναστικη..
τι συμβαινει ακριβως?οταν γυμναζομαστε,ουσιαστικα ειναι σαν να τραυματιζουμε τους μυες μας..οποτε η κρεατινη βοηθαει στην ταχυτερη κ αποτελεσματικοτερη επουλωση αυτων των ''πληγων''..η κρεατινη υπαρχει ηδη στονη οργανισμο μας.απλως αν την λαβουμε κ σε υπερβολικες ποσοτητες,απλως ουσιαστικα ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ τον χρονο επουλωσης των μυων,αρα αυξανουμε την ταχυτητα με την οποια οι μυες ειναι πλεον σε ιδανικη κατασταση κ αυξανουμε την ταχυτητα με την οποια διογκονωνται..
με λιγα λογια κ απλα,οταν παιρνεις κρεατινη
(η οποιαδηποτα αλλη πρωτεινη) απλως βοηθας(?) τον οργανισμο σου να αυξησει μυικη μαζα ταχυτερα..το εργο που θα εκανες σε 6-12 μηνες φυσικα,μπορει να συμβει σε 2-5 μηνες με ληψη πρωτεινων..
ελπιζω να μην παρεξηγησεις το π.μ. μου,απλως ειναι καλο για την υγεια μας να γνωριζουμε αρκετα τα πραγματα πριν προβουμε σε οποιαδηποτε κινηση(οπως π.χ. ληψη πρωτεινων,που διαφερει απο το συμπληρωμα διατροφης το οποιο μπορει να ειναι απο βιταμινες μεχρι κ αμινοξεα)..υπαρχουν πολλοι με προβληματα νεφρολογικης φυσης(πιθανως μικρης εκτασεως) που ουτε καν το γνωριζουν..οποτε οταν δεν γνωριζουμε κατι,καλο ειναι να μην το δημοσιοποιουμε κιολας..οσο για τον εοφ,πιστεψε με,οι ελεγχοι εχουν αξια κ νοημα..
Για τον ΕΟΦ μόνο μια ένσταση. Σε φαρμακευτική εργάζομαι και βλέποντας πόσα generics κυκλοφορούν χωρίς πραγματική μελέτη βιοϊσοδυναμίας, επίτρεψε μου να έχω μια κάποια αμφιβολία για το πόσο έχει νόημα τελικά η έγκριση του
-
ενδιαφεροντα και χρησιμα
επειδη κι εγω προσφατα εχω αρχισει να διαβαζω σχετικα κι εχω αποριες,μηπως να το συνεχιζαμε στο θεμα με τα γυμναστηρια?
-
Ναι άμα το βρεις βάλτο...
-
c.l.a.b η κρεατινη δεν ειναι πρωτεινη,ειναι διαφορετικη ουσια εκτος αν δν καταλαβα καλα τι εννοουσες.προσωπικα εγω με χρηση κρεατινης και καποιες ασκησεις με βαρη χωρις προγραμμα και διατροφη πηρα αρκετο ογκο μεσα σε λιγους μηνες,ξεκινωντας μαλιστα και απο πολυ χαμηλο επιπεδο γιατι τα χερια μου ηταν τελειως γυναικεια.την κρεατινη περισσοτερο την περνουμε για αποκτηση δυναμης,και τις πρωτεινες για ογκο.
τα συμπληρωματα παντως με τις μεγαλυτερες συνεπειες και τα πιο επικινδυνα ειναι τα λιποτροπικα/θερμογεννετικα,σκεφτομαι ομως να τα χρησιμοποιησω μιας και διατροφη για να χασω λιπος δεν παιζει να κανω,μονο ασκηση. -
Ναι άμα το βρεις βάλτο...αυτο---> viewtopic.php?f=13&t=21496 ;
Υπαρχει και το viewtopic.php?f=13&t=13556
-
Ο πρωταθλητισμός έχει χρήμα πολύ χρήμα. Πιστεύω πως σε αυτά τα επίπεδα όλοι είναι πουσαρισμένοι. Χαϊβάνια του κερατά και αυτοί μιας και τα προβλήματα στα συκώτια τους θα φανούν μετά όχι τώρα. Αnyway μακρυά από οποιαδήποτε ουσία συμπλήρωμα κλπ κωλοκύθια. Φαγητάκι του σπιτιού μας . Να τρώμε απ'όλα και τα φρουτάκια μας άφθονα βέβαια. Έτσι κάνω και πάω και γυμναστήριο κάθε μέρα. Ξεκίνησα για αποκατάσταση του γονάτου μου αλλά στη συνέχεια είδα πως η συνολική εκγύμναση του σώματός μου μόνο θετικά μου επέφερε σε ψυχή σε σώμα. Αλλά δεν παίρνω-πίνω τπτ άλλο εκτός από φυσικές τροφούλες
-
Αν μπορείς να μεταφέρεις τα σχετικά ποστ (τελευταία σελίδα νομίζω) στο θέμα για τα γυμναστήρια δατ γουντ μπι γκρέιτ...
kon5 20+ κιλά σε κάθε δικέφαλο δεν σηκώνεις με φαγητάκι από το σπίτι...
Και στην τελική μην δαιμονοποιούμε τα πάντα. Η πρωτεϊνη είναι συμπυκνωμένο φαγητό. Αντί να φας 10 ασπράδια παίρνεις κάποια γραμμάρια πρωτεϊνης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να μην τρώμε τίποτα και να τη βγάζουμε με τα συμπληρώματα. Χρειάζεται κανονική και μάλιστα πλούσια διατροφή και εντελώς επικουρικά λίγα γραμμάρια πρωτεϊνης ή αμινοξέων.
Η κρεατίνη είναι για πολύ περιορισμένη -και χρονικά- χρήση. -
εχεις δικαιο..δεν ειναι πρωτεινη(αλλα ουτε κ αμινοξυ οπως πολλοι νομιζουν,μιας κ ειναι χημικη ενωση) απλως συνηθως της δινουμε(λανθασμενα βεβαιως) αυτη την ιδιοτητα.
απο εκει κ περα,δεν χρησιμοποιειται σιγουρα για αποκτηση δυναμης.με την εννοια οτι δεν γινεσαι δυνατοτερος αν λαβεις κρεατινη αρα θα σηκωσεις κ περισσοτερα κγ(αν αυτο εννοεις)..ισα ισα που την λαμβανεις για να αυξησεις τον ογκο(γιαυτο κ την λεμε πολλες φορες λανθασμενα οπως ειπα,πρωτεινη),μιας κ βοηθα ουσιαστικα στην κατακρατηση νερου εντος των μυων(αρα κ του ογκου τους)..
απο εκει κ περα αντι να λαμβανεις κρεατινη μεσω σκονης θα μπορουσες καλλιστα να αλλαξεις την διατροφη σου,περιεχοντας περισσοτερο κρεας(τις μερες που προπονεισαι,για να μην επιβαρυνεις κ τον οργανισμο σου αδικως)..κ μη ζοριζοντας ηπαρ κ νεφρους..
για να χασεις λιπος αρκει διαφορετικος τροπος εκγυμνασης κ επισης περιορισμος τροφης οταν αυτη δεν προκειται να χρησιμοποιειθει ως ενεργεια(αρα θα καταναλωθει) αλλα οταν παραμεινει στον οργανισμο κ μετατραπει σε λιπος..προσωπικα εχασα 10-12κγ εγκαταλειπωντας την ζαχαρη(που δεν βελτιωνει τιποτα παρα μονο την γευση) κ αλλαζωντας τις νυχτερινες διατροφικες μου συνηθειες..παραλληλα βεβαιως με αεροβικη ασκηση..αυτο συνεβει σε περιοδο 5-6 μηνων..θα μπορουσα να λαβω λιποδιαλυτες(κ να τα χασω σε 1-2 μηνες το πολυ),αλλα προτιμησα την ορθοτερη λυση για την υγεια μου..
καλο θα ηταν να μη λεμε τοσο ανετα οτι θα λαβουμε ουσιες,μπορει οντας νεοι να αισθανομαστε ατρωτοι κ απυροβλητοι,αλλα με την υγεια δεν παιζουμε..φυσικα ο καθεις κανει οτι θελει,εδω μια απλη συζητηση κανουμε..ξαναλεω, αυτες οι ουσιες μειωνουν τον χρονο μεχρι το αποτελεσμα,δεν προσφερουν κατι αλλο.
κ μη ξεχναμε εναν απαραβατο κανονα.οτι παιρνουμε γρηγορα,το χανουμε γρηγορα κ αν δεν το χασουμε γρηγορα,στερουμαστε-επιβαρυνουμε κατι αλλο..''τα αγαθα κοποις κτωνται''υ.γ.
αν θεωρειται εκτος θεματος η απαντηση,μπορειτε να την μεταφερετε στο σωστο θεμα.. -
Αν μπορείς να μεταφέρεις τα σχετικά ποστ (τελευταία σελίδα νομίζω) στο θέμα για τα γυμναστήρια δατ γουντ μπι γκρέιτ...kon5 20+ κιλά σε κάθε δικέφαλο δεν σηκώνεις με φαγητάκι από το σπίτι...
Και στην τελική μην δαιμονοποιούμε τα πάντα. Η πρωτεϊνη είναι συμπυκνωμένο φαγητό. Αντί να φας 10 ασπράδια παίρνεις κάποια γραμμάρια πρωτεϊνης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να μην τρώμε τίποτα και να τη βγάζουμε με τα συμπληρώματα. Χρειάζεται κανονική και μάλιστα πλούσια διατροφή και εντελώς επικουρικά λίγα γραμμάρια πρωτεϊνης ή αμινοξέων.
Η κρεατίνη είναι για πολύ περιορισμένη -και χρονικά- χρήση.συμπυκνωμενο φαγητο ξερεις τι κανει στο ηπαρ σου?οταν το ηπαρ σου για να ''επεξεργαστει'' καποια ποσοτητα κρεατινης προερχομενη απο π.χ. μια μπριζολα,παιρνει καποιο α χρονο κ εσυ ξαφνικα πετας στο ηπαρ σου τουλαχιστον την ιδια ποσοτητα σε σκονη,σε ενα ποτηρι γαλα η νερο,το ηπαρ σου για ποσο νομιζεις θα αντεξει?
σε πληροφορω οτι μια χαρα παιρνιες ογκο κ χωρις να λαμβανεις ουσιες ξεχωριστα..οι ιδιοι οι bodybuilders λενε οτι η διατροφη ειναι το 50% του αποτελεσματος(κ το υπολοιπο ειναι η μεθοδος που ασκεισαι)..δεν νομιζω να θελεις λοιπον να γινεις bodybuilder για να χρειαζεσαι υποχρεωτικα κ αλλες ουσιες..
οποτε κανονικο φαγητο,να δινεις στον οργανισμο τις ουσιες τις οποιες εχει αναγκη την εκαστοτε στιγμη κ με υπομονη πετυγχαινεις τα αποτελεσματα,χωρις μαλιστα επιβαρυνση στον τομεα της υγειας..
χωρις να παιρνω τιποτα,με διατροφη(κ ευτυχως δεν καπνιζω κ κυριως δεν πινω για να επιβαρυνω ακομα περισσοτερο το ηπαρ μου..) μια χαρα αποτελεσματα ειδα..σε σημειο που δεν χωρουσα στα πιο στενα μου ενδυματα..απλως μου πηρε χρονο..αλλα ουτε το καταλαβα γιατι γυμναζομουν επειδη μου αρεσε κ το απολαμβανα κ οχι απο υποχρεωση-αγχος για να δειχνω πιο φουσκωτος η για την παραλια.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
απλως μου πηρε χρονο..αλλα ουτε το καταλαβα γιατι γυμναζομουν επειδη μου αρεσε κ το απολαμβανα κ οχι απο υποχρεωση-αγχος για να δειχνω πιο φουσκωτος η για την παραλια.. -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
c.l.a.b η κρεατινη δεν ειναι πρωτεινη,ειναι διαφορετικη ουσια εκτος αν δν καταλαβα καλα τι εννοουσες.προσωπικα εγω με χρηση κρεατινης και καποιες ασκησεις με βαρη χωρις προγραμμα και διατροφη πηρα αρκετο ογκο μεσα σε λιγους μηνες,ξεκινωντας μαλιστα και απο πολυ χαμηλο επιπεδο γιατι τα χερια μου ηταν τελειως γυναικεια.την κρεατινη περισσοτερο την περνουμε για αποκτηση δυναμης,και τις πρωτεινες για ογκο.
τα συμπληρωματα παντως με τις μεγαλυτερες συνεπειες και τα πιο επικινδυνα ειναι τα λιποτροπικα/θερμογεννετικα,σκεφτομαι ομως να τα χρησιμοποιησω μιας και διατροφη για να χασω λιπος δεν παιζει να κανω,μονο ασκηση.Αφού ασχολείσαι με το θέμα θα ξέρεις ότι το Hydroxycut σκότωσε κάμποσους στην Αμερική.
Το συγκεκριμένο αντιπροσωπεύεται και στην Ελλάδα από γνωστή αλυσίδα συμπληρωμάτων διατροφής και εξοπλισμού γυμναστηρίων. Βέβαια υπάρχει και αντίλογος , ότι και καλά ποιος ξέρει τι αλλο έπαιρναν αυτοί οι δέκα και διάφορα άλλα.
Το θέμα είναι ότι αυξάνουν πολύ τους παλμούς της καρδιάς, προκαλούν πονοκεφάλους και αϋπνίες. ΙΜΗΟ να μην τα πάρεις .Άλλωστε αφου δεν μπορεί να κάνεις διατροφή, σου είναι παντελώς άχρηστα.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις προς την κατεύθυνση της απώλειας λίπους τη στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις διατροφή είναι η χαμηλής έντασης αερόβια άσκηση (τόσο που να μπορείς να μιλάς χωρίς να λαχανιάζεις) ή η** High Intensity Interval Training.** (που πάντως δεν είναι για αρχάριους)
Το πλεονέκτημα της πρώτης είναι ότι καις πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ της δεύτερης ότι συνεχίζεις να καις και μετά αρκετά.
Πάντως γενικά μιλώντας η διατροφή έχει ένα ποσοστό γύρω στο 80% στην προσπάθεια να κάψει κάποιος λίπος και όλα τα άλλα έπονται.http://www.intervaltraining.net/
http://www.articleflame.com/Art/1550/90 ... -HIIT.html
-
εχω διαβασει αρκετα ασχημα για τα λιποτροπικα,ακομα και για αλλαγες στην διαθεση,ζαλαδες,ευκοιλια,συχνοουρια.+το οτι συνεχεια πιανοντε αθλητες επειδη χρησιμοποιησαν λιποτροπικα και υπηρχε μεσα παρανομη ουσια(εφεδρινη με τον εστογιανοφ προσφατα νομιζω)το κλειδι για να χασει καποιος κιλα περα απο τη διατροφη πιστευω ειναι να εχει διαδρομο σπιτι του,καθως αεροβικη καποιος μπορει να κανει καθε μερα(σε αντιθεση με τα βαρη που χρειαζοντε 48+ωρες για επουλωθουν οι μυς)και θελει και αρκετο χρονο πανω στο οργανο.
για τα προηγουμενα ποστ σχετικα με τα συμπληρωματα:
τα συμπληρωματα για καποιον που ασχολειτε καποιος πιο σοβαρα με τη γυμναστικη ή με βαρη με στοχο το χτισιμο τα θεωρω αρκετα σημαντικα.και ειναι εντελως αθωα αν λαμβανονται σωστα(και δεν παιζει καποιο προβλημα υγειας φυσικα),λογω του οτι ειναι απλα συστατικα τα οποια υπαρχουν στις τροφες,.καποιος ομως που εχει σκοπο τον ογκο και το χτισιμο εχει μεγαλυτερη αναγκη για αυτα τα συστατικα απο τον μεσο καναπεδακια και αν προσπαθησει να τα βρει αυτα τα συστατικα μονο μεσω το φαγητου,θα πρεπει να τρωει δεκα κιλα κρεας την ημερα και 3 12αδες αυγα σε ποτηρι οπως ο ροκυ.βεβαια με αυστηρη διατροφη και πειθαρχεια στο προγραμμα γινεται δουλεια,αλλα αντε να βρεις την πειθαρχεια και τα χρηματα για διατροφη.η κρεατινη περνεται σε κυκλους,5 μερες περιπου τη βδομαδα για 1,5 μηνα και μετα παυση για 1 μηνα.καθαρη μονουδρικη κρεατινη,καθως υπαρχουν κ αλλες κρεατινες χωρις να εχει αποδειχτει επιστημονικα η αποτελεσματικοτητα τους
περι κρεατινης λεει αρκετα εδω:
http://en.wikipedia.org/wiki/Creatine
Γυμναστήρια και άλλα