-
Βάλε κάποια πρόγραμμα τα γυμναστικής όπως σκούατ και πουςαπς στο YouTube αν πας να τα ακολουθήσεις στους ρυθμούς που πάνε αυτοί οι trainers μια χαρά θα τα παίξεις και θα νιώσεις αυτόν τον γλυκό πόνο της γυμναστικής.
θα ανέβει και η ψυχολογία σου.
Εγω εκανα χθες αυτο
επί 1,5 φορά, δεν κατάφερα να το βγάλω ολόκληρο και στην δεύτερη.
Αν μπορείς κάντο δύο φορές συνεχομμενες με 5 λεπτά διάλλειμα στο κάθε 10 λεπτό και σου βγάζω το καπέλο.
LAP φίλε ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά εγώ είμαι γυμναστηριάκιας...
Φυσικά δεν παίζω κατηγορία ντούκι αλλά fitness. Τρέξιμο, αεροβικές ασκήσεις, συντήρηση όργανα/βάρη με πρόγραμμα που βγάζω μόνος μου. Το πρόγραμμα το αλλάζω ανάλογα την εποχή, τα κέφια και τις ανάγκες μου και πάντα με βάση να χάσω κιλά ή τουλάχιστον να μην πάρω κιλά.
Φέτος έκλεισα 20 χρόνια θαμώνας σε γυμναστήρια. Είναι συνήθεια που δεν κόβεται, σαν το τσιγάρο. Είναι το μοναδικό μου χόμπι.
Ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας δεν μπορώ να το δω με τίποτα σαν χώρο γυμναστικής. Αν έμενα σε μονοκατοικία και είχα χώρο (π.χ. ένα ημιυπόγειο ή κάποια εξωτερική μεγάλη αποθήκη) εννοείται ότι θα τα είχα κάνει γυμναστήρια.
Οπότε καταλαβαίνεις ότι για να μετακομίσω στο Χαλάνδρι to 2016, δεν έγινε επειδή ξαφνικά αγάπησα το Χαλάνδρι ή το όμορφο κέντρο του ή τις στάσεις Μετρό... Αυτά ούτε που τα είχα κοιτάξει.
Αφού δεν μπορούσα (λόγω οικονομικών) να αγοράσω σπίτι/διαμέρισμα, ώστε να έχει δυνατότητα να στήσω δικό μου γυμναστήριο, τελικά έψαχνα για γυμναστήρια σε διάφορες περιοχές και έκανα επισκέψεις για να δω αν με καλύπτουν. Και μετά έβαζα τους μεσίτες να ψάχνουν για διαθέσιμα διαμερίσματα σε συγκεκριμένες περιοχές.
υ.γ. είχα βρει ρε φίλε μία μεζονέτα στα Γλυκά Νερά 120τμ. Ένα υπερυψωμένο ισόγειο 50τμ και ένα ημιυπόγειο 70τμ. Η μεζονέτα είχε και δύο θέσεις πάρκινγκ πίσω από το συγκρότημα.
Το ισόγειο ήταν ακριβώς όπως το ήθελα. Ένα μικρό σαλόνι/τραπεζαρία με ενιαία κουζίνα, ένα WC, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο και δύο μικρές βεράντες μπρος-πίσω.
Στο ημιυπόγειο κατέβαινες είτε από την εσωτερική μαρμάρινη σκάλα, είχε όμως και δική του κανονική πόρτα. Ένας τεράστιος ενιαίος χώρος 70τμ με μικρή κουζίνα, WC, με πόρτα κουζίνας και παράθυρα και από τις δύο πλευρές. Θεωρητικά όλος αυτός ο χώρος ήταν το 'σαλόνι' της μεζονέτας. Μόλις το είδα είπα ότι εδώ θα στήσω γυμναστήριο... Μόλις μου είπε ότι η τιμή είναι αδιαπραγμάτευτη (150000euro) απογοητεύτηκα και το όνειρο γκρεμίστηκε...
-
Storm ελα στο Yava στο κεντρο του Χαλανδριου. Φθηνο και καλο (με μικρο θεμα την καθαριοτητα).
-
Εγώ πάλι που γενικα κάνω δύσκολα, τα μισώ τα γυμναστήρια. Περιμένεις 10' σε κάθε όργανο κ σου σπανε τα @@ οι σφιχτες. Εκτός αν πας για μάτι.
Σπίτι έχω χορηγία φίλου σφιχτερμαν, ένα σετ ρυθμιζόμενους αλτήρες και μια μπάρα. Σε συνάρτηση με ένα σχοινάκι κ ένα app για ασκήσεις καλύπτεις πολλά πράγματα. Αντί για βάρη μπορείς να πάρεις και αντιγραφή trx από λιντλ. Μονόζυγο μόνο δεν μπορώ να αντικαταστήσει κάπως.
-
Εγώ προτιμώ τα γυμναστήρια με ωραία ονόματα...
Οπως Το κοντοσούβλι , η βλάχα και διάφορα άλλα τέτοια ...
Κάνουν χλμ οι μασητικοί μύες...
-
Storm ελα στο Yava στο κεντρο του Χαλανδριου. Φθηνο και καλο (με μικρο θεμα την καθαριοτητα).
Το Yava το γλυκοκοιτάω. Το μόνο που με εμποδίζει είναι η απόσταση, επειδή μένω προς το σταθμό μετρό Αγίας Παρασκευής. Οπότε έχω 'βολευτεί' και πάω στο ΑΧΙΟΝ.
Τώρα σκέφτομαι όταν και αν ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια να αλλάξω και ψάχνομαι. Άλλωστε τέλος Μαϊου λήγει και η ετήσια συνδρομή μου.
Πας στο YAVA; Αν γνωρίζεις με ενδιαφέρει να μάθω τα παρακάτω:
-
Σε τι κατάσταση είναι οι ηλεκτρικοί διάδρομοι.
-
Τους διαδρόμους τους χτυπάει ο ήλιος;;;;;;
-
Αν έχει δυνατό εξαερισμό στο χώρο των διαδρόμων. Πάντα αναζητώ δυνατό αέρα και κατά προτίμηση να ανοίγουν τα παράθυρα.
-
Αν μαζεύουν κόσμο οι διάδρομοι και αν έχουν βάλει όριο χρόνο χρήσης.
-
Ποιες μέρες και ώρες συνήθως γίνεται πανικός μέσα
-
Και τέλος τα αποδυτήρια αν έχουν αρκετά ντουλαπάκια και πάγκους για να μπορεί κάποιος να αλλάξει με την ησυχία του. Τα ντουλαπάκια κλειδώνουν άραγε;
Τα ρωτάω αυτά γιατί είχα γραφτεί το 2012 ετήσιο στο YAVA Αμαρουσίου (στην Αρτέμιδος), πήγα ακριβώς δύο φορές και δεν ξαναπάτησα. Έσκασα 199euro για δύο φορές γυμναστική. Μεγάλη απάτη.
-
-
Εγώ προτιμώ τα γυμναστήρια με ωραία ονόματα...
Οπως Το κοντοσούβλι , η βλάχα και διάφορα άλλα τέτοια ...
Κάνουν χλμ οι μασητικοί μύες...
χε!χε! γερό στομάχι. Γυμνασμένο...
-
Εγώ για μικρό διάστημα πήγα γυμναστήρια και μετά πήγα και κροςς φιτ
πονούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα ούτε να σηκωθώ το πρωί.
Όλοι οι μυς πονούσαν, οπότε έμαθα ασκήσεις από το κροςς φιτ καθώς πήγαινα κάθε μέρα, ήταν σαν μαθήματα σχολείου και ανεβαίνεις τάξεις ανάλογα την πορεία σου.
Ετσι λοιπόν έμαθα αυτές τις ασκήσεις και τις κάνω σπίτι. έχω κάπως μεγάλο σαλόνι και ένα κενό θεωρητικά για τραπεζαρία, δεν έχω βάλει τίποτα εκεί και έτσι κάνω τις ασκήσεις.
Μια χαρά είναι στο σπιτάκι μου, άσε που τον χειμώνα πιάνει βροχή και που να βγαίνεις έξω.
Τελειώνω τις ασκήσεις, κατευθείαν ντουζ και άραγμα καναπέ και νετφλιξ
-
wantone wrote:
Το Yava το γλυκοκοιτάω. Το μόνο που με εμποδίζει είναι η απόσταση, επειδή μένω προς το σταθμό μετρό Αγίας Παρασκευής. Οπότε έχω 'βολευτεί' και πάω στο ΑΧΙΟΝ.
Τώρα σκέφτομαι όταν και αν ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια να αλλάξω και ψάχνομαι. Άλλωστε τέλος Μαϊου λήγει και η ετήσια συνδρομή μου.
Πας στο YAVA; Αν γνωρίζεις με ενδιαφέρει να μάθω τα παρακάτω:
- Σε τι κατάσταση είναι οι ηλεκτρικοί διάδρομοι.
- Τους διαδρόμους τους χτυπάει ο ήλιος;;;;;;
- Αν έχει δυνατό εξαερισμό στο χώρο των διαδρόμων. Πάντα αναζητώ δυνατό αέρα και κατά προτίμηση να ανοίγουν τα παράθυρα.
- Αν μαζεύουν κόσμο οι διάδρομοι και αν έχουν βάλει όριο χρόνο χρήσης.
- Ποιες μέρες και ώρες συνήθως γίνεται πανικός μέσα
- Και τέλος τα αποδυτήρια αν έχουν αρκετά ντουλαπάκια και πάγκους για να μπορεί κάποιος να αλλάξει με την ησυχία του. Τα ντουλαπάκια κλειδώνουν άραγε;
Τα ρωτάω αυτά γιατί είχα γραφτεί το 2012 ετήσιο στο YAVA Αμαρουσίου (στην Αρτέμιδος), πήγα ακριβώς δύο φορές και δεν ξαναπάτησα. Έσκασα 199euro για δύο φορές γυμναστική. Μεγάλη απάτη.
Ισχυει οτι απο μαγαζι σε μαγαζι υπαρχει διαφοροποιηση. Παλαιοτερα και μενα ζηταγαν 169ε συν 30ε εγγραφη για ενα αθλιο Γιαβα αλλα μετα ανοιξε στο Χαλανδρι που σαν χωρος ειναι πολυ καλος αφου ηταν ισογειο και υπογειο εμπορικου κεντρου και ειχε απλα πολυ. Για να καταλαβεις εχω ανανεωσει δυο ετησιες στα 48ε τον χρονο.
Τα μηχανηματα ειναι μεταχειρισμενα (για το κοστος ειναι σουπερ οκ), διαδρομο δεν κανω αλλα φανταζομαι οτι πολλα δουλευουν αφου βλεπω κοσμο εκει. Ηλιο δεν εχει, εξαερισμο εχει καλο ειδικα στο ισογειο που ειναι οι διαδρομοι, στο υπογειο που ειναι τα μηχανηματα βαρη και αποδυτηρια (ειδικα εδω εχει θεματακι με εξαερισμο) λιγο ποιο δυσκολα αλλα γενικα ειναι μεγαλος χωρος. Λουκετο φερνεις μαζι σου. Μολις ανοιξει ελα μια βολτα να το δεις.
Για τα αλλα που ζητας ωρες κλπ και λεπτομερειες μπορω να σου πω τι ξερω (πηγαινω 2 χρονια σχεδον εκει) αλλα θα παρει ωρα να τα γραψω.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Το έχω δει από έξω το συγκεκριμένο YAVA. Με 48euro το χρόνο δεν είναι τίποτα.
Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν έτοιμος να γραφτώ, αλλά με φρέναρε η απόσταση από το σπίτι. Το ίδιο βλέπω να συμβαίνει και φέτος. Θέλω κάπου κοντά ώστε ακόμη και με βροχές και χιόνια να μπορώ να πηγαίνω.
Το καλό με το YAVA είναι ότι την Κυριακή ανοίγει πολύ πρωί. Συνήθως τα περισσότερα ανοίγουν μετά τις 10.00.
Τέλος πάντων. Κάτσε να δούμε αν θα ανοίξουν και μετά βλέπουμε.
-
...Μια χαρά είναι στο σπιτάκι μου, άσε που τον χειμώνα πιάνει βροχή και που να βγαίνεις έξω.
...
Για αυτά που κάνεις πράγματι μια χαρά είναι.
Αν σε γεμίζει αυτού του τύπου η άσκηση μια χαρά είναι και καλά κάνεις.
-
Mε μια ομπρελλα μια χαρα πηγαινα στο Γιαβα και οταν εβρεχε. Γενικα δεν ειχα θεμα ουτε τον χειμωνα αλλα επελεγα τις ωρες ωστε να ειναι ακομα μερα. Και δεν ειμαι και διπλα, γυρω στα 1600 μετρα.
-
Και εγώ περίπου στην ίδια απόσταση είμαι, 1.5 χιλιόμετρο. Αλλά όταν γυρνώ σπίτι από την δουλειά το απόγευμα και βρέχει καρέκλες, τόση απόσταση δεν την κάνω με τα πόδια μέσα στα λασπουριά.
Φυσικά θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το σκούτερ, αλλά μέσα στο κέντρο του Χαλανδρίου ακόμη και με το σκούτερ είναι χάος η κατάσταση. Ειδικά όταν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά μπλοκάρουν όλοι οι δρόμοι. Εκεί που είναι και το YAVA λόγω της ρεματιάς μπλοκάρει το σύμπαν...
-
Aπο την πλευρα που περπαταω εγω δεν εχεις ιδιαιτερο θεμα ουτε με λασπες/νερα ουτε με κινηση. Ακομα και ποδηλατο να ειχα δεν θα ειχα κανενα θεμα να παω. Δεν ξερω που μενεις ακριβως αλλα δυσκολευομαι να καταλαβω γιατι να εχεις καποιο θεμα. Μαλλον ειναι θεμα να το αποφασισεις και να βρεις την ιδανικη διαδρομη.
Τον χειμωνα το μονο προβλημα που εχω ειναι αν κανει υπερβολικο κρυο για περπατημα ή να εχει αερα αλλα τοτε δεν πηγαινω, επισης δεν παω βραδυ μονο μεσημερι που ειναι καλυτερος ο καιρος.
Με αυτκινητο εννοειται ειναι ζορι να παρκαρεις αλλα ξερω ενα σημειο που εχει χωρο γενικα και περπατας πολυ λιγο.
-
Που μένεις περίπου ρε συ?
Εγώ είμαι δύο λεπτά από το γήπεδο Απόλλωνα Χαλανδρίου. Είμαι δηλαδή πολύ κοντά στην Λεωφόρο Μεσογείων, στο Νομισματοκοπείο. Ποιο εύκολη πρόσβαση έχω στα γυμναστήρια που είναι στην Εθνικής Αντιστάσεως δηλ. τα ICON, Wellnessfit, Alterlife που στην ουσία είναι μία ευθεία από το σπίτι μου χωρίς να βγω σε κεντρικό δρόμο.
Φυσικά τώρα άνοιξε και το Golden Gym που είναι ποιο κοντά από όλα. Έχω και το AXION που είμαι μέλος.
Αρκετές επιλογές. Το YAVA είναι εντελώς αντιδιαμετρικά. Είναι από την άλλη πλευρά του Χαλανδρίου. Με το περπάτημα δεν έχω πρόβλημα, ούτε με τον αέρα, ούτε με το κρύο. Με την βροχή έχω! χα!χα! Δεν γουστάρω καθόλου τη βροχή, ειδικά να περπατάω μέσα στην βροχή! Και να ρίχνει και λασποβροχή;;;; Βασανιστήριο!!!!...
Εγώ υποχρεωτικά πάω μετά τις 5 το απόγευμα. Το μεσημέρι που πας εσύ είναι η καλύτερη στιγμή, γιατί συνήθως έχει το λιγότερο κόσμο στα γυμναστήρια. Μετά τις 5 αρχίζει και πλακώνει κόσμος.
Στο AXION γούσταρα που ανοίγει την Κυριακή νωρίς το πρωί και έχω συνηθίσει και πηγαίνω. Κυριακή ελάχιστος κόσμος. Και το YAVA ανοίγει Κυριακή νωρίς. Οι υπόλοιποι είτε δεν ανοίγουν καθόλου, είτε ανοίγουν μετά τις 10.
Εγώ λόγω εργασιακών υποχρεώσεων κοιτώ και τα ωράρια λειτουργίας και πολλά άλλα. Το έχω κάνει Project το θέμα γυμναστήριο.
-
Eιμαι απο την αλλη πλευρα, δηλ κατεβαινω την Κ Βαρναλη για να παω. Οπως ειπα κανενα θεμα. μεσημερι παω μονο τον χειμωνα, οταν ο καιρος ειναι καλος πηγαινω το απογευμα (5-7μμ). Προφανως πικ ωρα ειναι 6-8μμ Δευτερα-Τριτη αλλα μονο Σεπτ, Οκτ και μερικους αλλους μηνες γιατι μετα δεν ερχεται κοσμος.
-
Στορμ, θα με τρελάνεις (γιατί είμαι και εγώ γείτονας).
Λες αρχικα:
Το Yava το γλυκοκοιτάω. Το μόνο που με εμποδίζει είναι η απόσταση, επειδή μένω προς το σταθμό μετρό Αγίας Παρασκευής.
Και μετά λες:
Εγώ είμαι δύο λεπτά από το γήπεδο Απόλλωνα Χαλανδρίου. Είμαι δηλαδή πολύ κοντά στην Λεωφόρο Μεσογείων, στο Νομισματοκοπείο.
Τελικά που μένεις κοντά;
Πάντως επειδή περνάω έξω από το γιάβα του χαλανδρίου επιστρέφοντας από τη δουλειά, συνήθιζα να βλέπω πάααρα πολύ κόσμο μέσα.
-
Ρε φίλε είμαι ακριβώς στην μέση... χα!χα! Είμαι 800 μέτρα και από τους δύο σταθμούς Μετρό Νομισματοκοπείο και Αγίας Παρασκευής! Και δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η περιοχή του Χαλανδρίου!!! Εντάξει δεν θέλω να γράψω και την οδό που μένω... χε!χε!
Εσύ προς τα που είσαι περίπου; Εγώ νόμιζα ότι ήσουν ψηλά προς Δουκίσης Πλακεντίας στο Κοντόπευκο.
-
Και εγώ Αγ.Παρασκευή, κοντόπευκο.
-
Μακράν Alterlife (boutique) ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε γυμναστήριο. Πολύ λίγα άτομα, group personal όλα και ΜΟΝΟ με ραντεβού (μέσω app ή τηλεφώνου), οπότε πάντα γυμνάζεσαι μα άνεση. Εγώ το έχω απέναντι από το γραφείο μου και πηγαίνω 2-3 φορές την εβδομάδα, συνήθως το πρωί και κάποιες φορές το απόγευμα. Κλείνω τα ραντεβού 1 εβδομάδα νωρίτερα.
Έχει μόνο θετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα γυμανστήρια, με ένα μόνο αρνητικό: την τιμή.
-
Και εγώ Αγ.Παρασκευή, κοντόπευκο.
Και άλλος γείτονας!
Τι γίνεται ρε σεις εδώ μέσα; Όλοι κοντοχωριανοί ήμαστε;;;;
Γυμναστήρια και άλλα