-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ακομα το χω. To R19-Golf Gti ειναι αμαξια αλλης κατωτερης κατηγορια - seg C ,δε τιθεται δηλαδη θεμα συγκρισης καν.
Καταλαβες τι εγραψα? Με τα ιδια χρηματα που αγοραζες γυμνο 316 (& 190 1. καποιος αλλος που ηθελε επιδοσεις κι εξοπλισμο επερνε 19 16β. Θυμαμαι πολυ καλα την εποχη οτι υπηρχε κοσμος ο οποιος σκεφτονταν και τα 2 επιλογες (δηλ γερμανικο πριμιουμ αλλα ψοφιο ή γαλλικο/ιταλικα/ιαπωνικο μη πριμιουμ αλλα 16β ή τουρμπο).
Άσχετο, αλλά μιας και το ανέφερες, μου ήρθε αναλαμπή: είχα το 19 1.4TSE, και -όπως με τη ZX αργότερα και την Volcane- έλιωνα τα tests/συγκριτικά που είχαν το 16V
-
Toτε ηθελα το Κλειω 16Β με το οποιο ειχα παθει πλακα. Δυστυχως αντεξα μεχρι Κλειω 1.4 και βγηκε φολλα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ακομα το χω. To R19-Golf Gti ειναι αμαξια αλλης κατωτερης κατηγορια - seg C ,δε τιθεται δηλαδη θεμα συγκρισης καν.
Καταλαβες τι εγραψα? Με τα ιδια χρηματα που αγοραζες γυμνο 316 (& 190 1. καποιος αλλος που ηθελε επιδοσεις κι εξοπλισμο επερνε 19 16β. Θυμαμαι πολυ καλα την εποχη οτι υπηρχε κοσμος ο οποιος σκεφτονταν και τα 2 επιλογες (δηλ γερμανικο πριμιουμ αλλα ψοφιο ή γαλλικο/ιταλικα/ιαπωνικο μη πριμιουμ αλλα 16β ή τουρμπο).
Καταλαβα τι εγραψες, απλα ειπα μπας και δε ξεφυγουμε κι αλλο γιατι ο αλλος ειναι τρικυμια εν κρανιω... Σου γραφει π.χ. για 'πριμιουμιλικι' λογω χρωματικων συνδυασμων του απαντας οτι και αλλοι το προσεφεραν και σου ανταπανταει 'μα ειναι αυτο δειγμα πριμιουμ?' ,νταξ...
-
ΓΚ
-Σου λεει ο συνομιλητης σου (ΕΝΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΛΕΟΝ, εσυ βρε ανεκδιηγητε το πρωτοανεφερες!!) οτι 9 φορες τουλαχιστον εχει περασει απο πανω το εν λογω αμαξι σ οποιεσδηποτε συνθηκες (103 αλoγα αμαξι seg D του '94 satisfied?) και του ανταπαντας οτι καποτε πατησες μια φορα ενα a4 quattro. Και γαμω τα αντεπιχειρηματα-Λες οτι το Α1 ηταν πρεμιουμ λογω συνδυασμων (''Γενικοτερα το επιπεδο δυνατοτητων της διαμορφωσης, ειναι τοσο ευρυ που θυμιζει αυτο της πριμιουμ κατηγοριας.Προφανως και ολο αυτο το Concept της εξατομικευσης...'')
Σου λεει ο συνομιλητης σου και αλλοι το εκαναν και πιο πετυχημενα ισως και ειρωνικα ρωτας αν αυτο ειναι καν ενδειξη 'πριμιουλικιου'-Παραδεχεσαι οτι πεταξες μπουρδα (ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΣ ) οτι αντι της 155 εγραψες για την 75 και μετα συνεχιζεις να παραληρεις περι σκουριας, αλφεττα και οτι ακυρο σου κατεβει στον εγκεφαλο για πολλοστη φορα. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΚΟΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ- YOU STARTED IT.
-Προσπαθεις να μας πεισεις οτι υπαρχει καν θεμα συγκρισης μετα mito QV και A1 1.2tsi σε θεμα επιδοσεων και αναρωτιεσαι γιατι γελαν και οι πετρες μ αυτο.
-Μας παραθετεις τιμες καταλογων μη γνωριζωντας ποσο πουλιονταν αυτα τ αυτοκινητα στη πραγματικοτητα και ζητας τα ρεστα. Και γραφεις οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ποσο πραγματικα πουλιοταν κατι
-Θεωρεις την εργονομια κριτηριο ποιοτητας. Θελω να μου πεις σε τι μοναδες ραγισματος και τριγμου μετριεται η εργονομια
-Σε ξενα site δε θα ριξω καμια ματια για κομμενα πλαισια σε e36 οταν το 316i που ανεφερα (που σαι εχει και τα μαμα τασια ακομα....ποσω σε μαλλον χαμηλωματα..) εχει περασει απο φανοποιο για περιποιηση...
Και περιμενεις απ ολο αυτο το ντελιριο ηλιθιοτητας να συνεχισω να χαραμιζω το χρονο μου απαντωτας σου εισπρατωντας ενα νεο ντελιριο...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
...ο αλλος ειναι τρικυμια εν κρανιω... Σου γραφει π.χ. για πριμιουμιλι λογω χρωματικων συνδυασμων του απαντας οτι και αλλοι το προσεφεραν και σου ανταπανταει 'μα ειναι αυτο δειγμα πριμιουμ?' ,νταξ...Oxι, αυτο εγραψα:
Ακομα και στην βασικη εκδοση του Α1 που δεν εχει πχ δερματινο τιμονι, μπορεις να το βαλεις ως μεμονωμενο εξτρα με 186 ευρω...Γενικοτερα το επιπεδο δυνατοτητων της διαμορφωσης, ειναι τοσο ευρυ που θυμιζει αυτο της πριμιουμ κατηγοριας.
Προφανως και ολο αυτο το Concept της εξατομικευσης, αλλα και εξοπλισμου ασφαλειας-ανεσης, -που κανενα αλλο στην κατηγορια δεν εχει στον βαθμο του Α1- πληρωνεις παραπανω. Αν εσυ δεν θελεις/αρνεισαι να το δεις, αυτο ειναι δικο σου θεμα......απαντησες:
Οσον αφορα την εξατομικευση καποιο προσεφερε 44 συνδυασμους οροφης-αμαξωματος-καθρεπτων στην Ελλαδα και φυσικα δεν ηταν το A1 Να δεις πως απογειωνοταν το νουμερο οταν εμπλεκες και αποχρωσεις καθισματων.. Σιγα τα ωα ως προς την εξατομικευση του A1.
...και σου διευκρινησα oτι:
Μαλιστα, αντιπαραβαλεις τωρα τους χρωματικους συνδυασμους μεσα-εξω, ως δειγμα...premium...
Θα πρεπει να γνωριζεις οτι οι μεγιστες δυνατοτητες εξατομικευσης-εξοπλισμου ανεσης και ασφαλειας ΔΕΝ περιοριζονται στις...μπογιες.
Aν δεις τους εξτρα κωδικους για το Α1, θα καταλαβεις...Ποιος ειναι λοιπον τρικυμια εν κρανιω?
-
ΕΣΥ αγορινα μου, ΕΣΥ! Που στοχευμενα δεν εχεις να πεις και τιποτα αλλο για ολα τ υπολοιπα. Αντε πια βραδιατικα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
ΓΚ
-Σου λεει ο συνομιλητης σου (ΕΝΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΛΕΟΝ, εσυ βρε ανεκδιηγητε το πρωτοανεφερες!!) οτι 9 φορες τουλαχιστον εχει περασει απο πανω το εν λογω αμαξι σ οποιεσδηποτε συνθηκες (103 αλoγα αμαξι seg D του '94 satisfied?) και του ανταπαντας οτι καποτε πατησες μια φορα ενα a4 quattro. Και γαμω τα αντεπιχειρηματαO τροπος που εγραψες τα παρακατω, αυτη την εντυπωση μου εδωσε, οτι πατησες με τα συγκεκριμενα αυτοκινητα, οπερ και ανταπαντησα με αντιστοιχο παραδειγμα...
Μιλαμε οτι εχεις πετυχει τη περιπτωση 'βουτυρο στο ψωμι' μου και αναφερομαι παντα σε ταχυτητες 140-190. Μπορω να θυμηθω τουλαχιστον 9 φορες με τυχαιους τις εποχες που δε λογαριαζα και το αποτελεσμα ηταν παντα υπερ μου. Εννοειται οτι εχω οδηγησει 316 και 318 is και μετατροπη 325 e36 και προσωπικα μπορω ν αντιληφθω γιατι δε μπορει... Μπορω επισης να σε φερω σ επαφη με τον κατοχο της e36 2.5 να σου επιβεβαιωσει και ο ιδιος το παραπανω λεγομενο... Μπορω επισης να σε φερω σ επαφη με τον κατοχο της e36 316 ο οποιος ειχε παραλληλα tipo sedicivalvove και volvo 340 να σου πει τι κολουμπρα επαθε οταν καβαλησε το δικο μου... Μετα βεβαια μπλεκουμε παθητικη ασφαλεια, αξιοπιστια και οτι σου κατεβει
Γραφε πιο ξεκαθαρα, πιο συγκεκριμενα, για να σου απαντω παρομοιως...
-Λες οτι το Α1 ηταν πρεμιουμ λογω συνδυασμων (''Γενικοτερα το επιπεδο δυνατοτητων της διαμορφωσης, ειναι τοσο ευρυ που θυμιζει αυτο της πριμιουμ κατηγοριας.Προφανως και ολο αυτο το Concept της εξατομικευσης...'')
Σου λεει ο συνομιλητης σου και αλλοι το εκαναν και πιο πετυχημενα ισως και ειρωνικα ρωτας αν αυτο ειναι καν ενδειξη 'πριμιουλικιου'Σου απαντησα πριν, οχι μονο εξατομικευση σε χρωματα...Premium για εσενα τι σημαινει Btw, γιατι απο εκει νομιζω εχει ξεκινησει ολη αυτη η διασταση αποψεων...
-Παραδεχεσαι οτι πεταξες μπουρδα (ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΟΛΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΣ ) οτι αντι της 155 εγραψες για την 75 και μετα συνεχιζεις να παραληρεις περι σκουριας, αλφεττα και οτι ακυρο σου κατεβει στον εγκεφαλο για πολλοστη φορα. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΚΟΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ- YOU STARTED IT.
Τουλαχιστον παραδεχομαι τυχον λαθη, το συγκεκριμενο βεβαια εξηγησα οτι απο κεκτημενη ταχυτητα το εκανα, αλλα ακομα και εαν δεν το πιστευεις, ουδεμια σημασια εχει στην κυριως συζητηση-διαφωνια περι του αν ειναι και ποσο Premium το Α1 σε σχεση με τα ανταγωνιστικα, εκτος εαν θες ως αλλος 'πολιτικαντης' να επικεντρωσεις την κουβεντα
αλλου. Τα περι σκουριας ισχυουν δυστυχως, μονο ακυρο δεν ειναι, μια αναζητηση σε ξενα/Ελληνικα Fora που εχουν να κανουν με 75 θα σε διαφωτισουν.
Πριν μιλησουμε για πλαισιο και οδηγοικεντρικοτητα, μιλουσαμε -μεταξυ μας τουλαχιστον- για PremiumΕ, σκουριες και ποιοτητα-premium ειναι δυο λεξεις που δεν πανε μαζι, θες δεν θες να το καταλαβεις, αυτο ισχυει...
-Προσπαθεις να μας πεισεις οτι υπαρχει καν θεμα συγκρισης μετα mito QV και A1 1.2tsi σε θεμα επιδοσεων και αναρωτιεσαι γιατι γελαν και οι πετρες μ αυτο.
Διαβασε καλυτερα, βαρεθηκα να επαναλαμβανομαι. Το A1 1.4 tfsi/122 με το σπορ πακετο, αναρτησης-καθισματων και με 17αρες ζαντες ειναι απεναντι απο την (xειροκινητη τοτε, πλεον μονο διπλοσυμπλεκτη) QV.
Αυτοκινητα που εχω οδηγησει κιολας. Η ονομαστικη διαφορα ιπποδυναμης εξισορροπειται σε σημαντικο βαθμο απο το χαμηλοτερο βαρος του Α1, οπερ και η διαφορα σε επιδοσεις δεν ειναι τοσο σημαντικη και κυριως τοσο αισθητη.
Μαλιστα η αναρτηση της QV ειναι δυστυχως το αδυνατο της σημειο, πολυ κατωτερη του πλαισιου-κινητηρα, κατι που χαλαει οχι μονο τις δυνατοτητες για κορυφαια οδηγικη αισθηση, αλλα και δινει την εντυπωση φτηνοτερης κατασκευης απο την πολυ μετρια αποσβεση-κοπανημα μαζι με την υποδυεστερη μονωση που εχει απο το Α1.-Μας παραθετεις τιμες καταλογων μη γνωριζωντας ποσο πουλιονταν αυτα τ αυτοκινητα στη πραγματικοτητα και ζητας τα ρεστα. Και γραφεις οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ποσο πραγματικα πουλιοταν κατι
Κουβεντα με πολυ συγκεκριμενες προσφορες, που μπορει να ειχε ο 'φιλος' επειδη εχει μπαρμπα στην Κορωνη, δεν θα κατσω να κανω. Με βαση τις πιο προσφατες τιμες καταλογων υπολογιζονται οι τιμες.
Επισης δεν γνωριζω, ουτε και με ενδιαφερει να μαθω, ΠΟΣΕΣ και ΠΟΙΕΣ αντιπ/σωπειες γυρισε ο 'φιλος' για να παρει προσφορα. Λες και μπορει να αποδειχτει εαν πηγε να παρει πχ την πιο ακριβη προσφορα για Audi και την πιο καλη για το αλλο αυτοκινητο...-Θεωρεις την εργονομια κριτηριο ποιοτητας. Θελω να μου πεις σε τι μοναδες ραγισματος και τριγμου μετριεται η εργονομια
Διαβασε κανενα ξενο/ελληνικο περιοδικο της προκοπης και θα καταλαβεις...
-Σε ξενα site δε θα ριξω καμια ματια για κομμενα πλαισια σε e36 οταν το 316i που ανεφερα (που σαι εχει και τα μαμα τασια ακομα....ποσω σε μαλλον χαμηλωματα..) εχει περασει απο φανοποιο για περιποιηση...
...και εγω δεν θα κατσω να ασχοληθω και να αποδεχτω οτι κοβονται τα πλαισια των Ε36 επειδης εσυ λες οτι εχεις ΕΝΑ παραδειγμα...
Και περιμενεις απ ολο αυτο το ντελιριο ηλιθιοτητας να συνεχισω να χαραμιζω το χρονο μου απαντωτας σου εισπρατωντας ενα νεο ντελιριο...
Δεν περιμενω τιποτα, βλεπω ομως οτι συνεχιζεις τον αντιλογο -αφου εχεις αντιληφθει καποια απο τα λεγομενα μου, λανθασμενα- οποτε σου απαντω και εγω...
Στα περι ντελιριου ηλιθιοτητας, βιαζεσαι πολυ να βγαλεις συμπερασμα, συν το οτι σου βγαινουν νευρακια, γιατι απο ουσιαστικη επιχειρηματολογια εχεις δυστυχως στερεψει... -
Τι θελω και σε προκαλω. Τινα σου απαντησω ανθρωπε μου σ αυτο το ντελιριο?? Αν ειναι δυνατον πια. Εκανα highlight ολα τα** διαγράφηκαν ύβρεις** συνεχιζεις να λες τα ιδια και τα ιδια και να παραδεχεσαι οτι μεχρι που δε καταλαβαινεις πλεον τι γραφω αλλα συνεχιζεις ν απαντας γιατι απλα θες να χεις τον τελευταιο λογο
Τωρα βρηκες και το λογο που το πηρε τοσο!!!! Τωρα αμφισβητεις και οτι το πηρε τοσο! Πραγματα που τα διαφημιζε η τηλεοραση!
Πρωτα σου γραφω να βρεις κανα φανοποιο να μιλησεις και επιπλεον το προσωπικο μου παραδειγμα και λες για ΕΝΑ παραδειγμα.
Τωρα συνδεσαμε το πριμιουμιλικι του Α1 με την 75 και τις σκουριες της!!!
Πραγματικα τωρα καταλαβαινω γιατι σε σιχτιριζε ολο το φορουμ τοτε καθε φορα που μπλεκονταν μ εσενα σε (ο θεος να το κανει...) διαλογο Διαγράφηκαν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί [mod]
-
Κουραστήκαμε......
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα , σήμερα αναγκάστηκα να πέσω σε μια μεγάλη λακκούβα για να σώσω έναν ντελιβερα και από τότε ακούω έναν ήχο από τον πίσω δεξιά τροχό κάθε φορά που πέφτω σε λακκούβα ή σαμαράκι . Δεν ακούγεται σαν ρουλεμάν αλλά μπορώ να τον παρομοιασω με δυο μεγάλες μεταλλικές βιδες (σαν μπουλόνια ) που χτυπιούνται ή καλύτερα παλονται. Δεν προσδιορίζω όμως αν ακούγεται από τον τροχό ή τα αμορτισέρ . Τι μπορεί να είναι ;
-
Εξαρτάται και από την ταχύτητα και το βάθος της τρύπας Από ακρόμπαρο μέχρι top-mount, δύσκολο να έσκασε το αμορτισέρ. Συνήθως αυτό το πρόβλημα φαίνεται αμέσως μόλις σηκώσεις το αυτοκίνητο και κρεμάσει λίγο ο τροχός...
-
Ήτανε λακκουβαρα και ο ήχος ακούγεται από τον πίσω τροχό . Σαν να έχω δέσει 4-5 κλειδιά από κάτω και όταν πέσω σε σαμαράκι χτυπιούνται .. Για τέτοιου είδους ήχο μιλάμε ..
-
top mount το πιθανότερο αλλά διαγνώσεις από δω δεν μπορούν να γίνουν. Συνεργείο asap.
-
Εννοείται συνεργείο .. Έτσι και αλλιώς το άλλο Σάββατο έχει μεγάλο σέρβις αλλά όσο να ναι το έχω έννοια
-
Τελικα οταν επεσα στη λακκουβα χαλαρωσε το ρουλεμαν... Το σφιξαμε και ολα ενταξει...ηθελα να ρωτησω τι συμβαινει με την θερμοκρασια και την πιεση λαδιου.σκεφτομαι να βαλω ενα οργανο θερμοκρασιας λαδιου για να ξερω ποτε μπορω να το ματσουκωνω αφοβα. Στο a4 b5 του 97 σε ποια θερμοκρασια πρεπει να φτασει για να το κανω? Επισης ελεγα να βαλω και για την πιεση λαδιου αλλα δεν ξερω τι δειχνει σε πρακτικο επιπεδο μιας και στην αναγκη αναβει προειδοποιητικο λαμπακι στο καντραν.θα μου δωσετε τα φωτα σας για αλλη μια φορα?
-
Ο χρήστης mixalis_peugeot έγραψε:
Τελικα οταν επεσα στη λακκουβα χαλαρωσε το ρουλεμαν... Το σφιξαμε και ολα ενταξει... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τελικα οταν επεσα στη λακκουβα χαλαρωσε το ρουλεμαν... Το σφιξαμε και ολα ενταξει...
Έλα ντε...το μοναδικό ρουλεμάν εκεί τριγύρω είναι στο μουαγιέ, που κάνει εντελώς διαφορετικό θόρυβο. Και έτσι και αλλιώς τα ρουλεμάν δεν επιδέχονται 'σφιξίματος'. Μάλλον κάτι άλλο ειπώθηκε και διορθώθηκε...
Πίεση και θερμοκρασία λαδιού είναι απολύτως απαραίτητες ενδείξεις, και τα δύο έχουν σαφέστατο λόγο ύπαρξης (άλλο που στα περισσότερα αυτοκίνητα δεν υπάρχουν), και τα δύο βοηθούν πάρα πολύ. Τα προειδοποιητικά λαμπάκια στο ταμπλώ είναι on/off, και συνήθως άμα ανάψουν είναι ήδη αργά....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τελικα οταν επεσα στη λακκουβα χαλαρωσε το ρουλεμαν... Το σφιξαμε και ολα ενταξει...
Έλα ντε...το μοναδικό ρουλεμάν εκεί τριγύρω είναι στο μουαγιέ, που κάνει εντελώς διαφορετικό θόρυβο. Και έτσι και αλλιώς τα ρουλεμάν δεν επιδέχονται 'σφιξίματος'. Μάλλον κάτι άλλο ειπώθηκε και διορθώθηκε...
Πίεση και θερμοκρασία λαδιού είναι απολύτως απαραίτητες ενδείξεις, και τα δύο έχουν σαφέστατο λόγο ύπαρξης (άλλο που στα περισσότερα αυτοκίνητα δεν υπάρχουν), και τα δύο βοηθούν πάρα πολύ. Τα προειδοποιητικά λαμπάκια στο ταμπλώ είναι on/off, και συνήθως άμα ανάψουν είναι ήδη αργά....
Για την θερμοκρασια λαδιου καταλαβαινω οτι δειχνει ποτε μπορουμε να αρχισουμε να πιεζουμε το αυτοκινητο. Η καταλληλη θερμοκρασια αλλαζει απο αμαξι σε αμαξι? Επισης η πιεση λαδιου τι μας δειχνει πρακτικα?
-
Οι θερμοκρασίες είναι λίγο-πολύ οι ίδιες, ή τεςπα κυμαίνονται περίπου στο ίδιο διάστημα. Παρομοίως και για την πίεση λαδιού, δηλαδή δεν έχει νόημα να κοιτάς τα απόλυτα νούμερα. Και τα δύο όργανα όμως θα σου δίνουν πληροφορία για το αν έχεις διακυμάνσεις, θα μπορείς να βλέπεις αν έχεις στιγμιαία spikes (π.χ. αν κολλάει η αντλία, αν γλυστράει κλπ), και θα βλέπεις τη συμπεριφορά μεταξύ χαλαρού και πίεσης. Την ίδια στιγμή στα μαμά όργανα στο ταμπλώ δεν θα βλέπεις απολύτως καμία διαφοροποίηση.
-
Νομιζω πως καταλαβα στο περιπου. Αυτο που με μπερδευει ειναι τι σημαινει για τον κινητηρα η πιεση του λαδιου και η ενδειξη του πυρομετρου. Υπαρχει καποιο άλλο οργανο για μαμα turbo?
AUDI FORUM