-
-
Άσχετο άλλα είδα ένα Q7 καινούριο με LED φώτα. Πραγματικά δεν το είχα ξαναδεί μετά f\l και μου έκανε εντύπωση γιατί τώρα τελευταία έχουν πέσει πάρα πολύ (μηδενιστεί) οι πωλήσεις. Q3 έχει στις αντιπροσωπείες άλλα δεν είναι ωραίο και δεν μου κάθεται καλά με το άσπρο. Δεν ξέρω γιατί. Το 5θυρο Α1 είναι απλά πρακτικό και όχι και ωραίο, αυτή την αρετή την έχει το 3θυρο.
-
Ασχοληθηκε γυρω στις 3 μερες με το αυτοκινητο,τουλαχιστον 25 ωρες συνολικα...
Εχει πολλα video στο youtube, ειναι η δουλεια του αυτη,οπως και να εχει ειναι μερακλης!Το swell που εβαλε ο φιλος παραπανω ειναι απο τα καλυτερα του ειδους ,αρκετα οικονομικο και με πολλες γνωσεις.Σκοπευω να παω το δικο μου lava grey για μια ενδελεχη επαγγελματικη περιποιηση υστερα απο 7 χρονια προσεκτικης ωστοσο χρησης.
-
Απίστευτη δουλειά έκανε ο μπάρμπας και για να βρείς να σου κάνουν παρόμοια εδώ θα πρέπει να τα στάξεις...
Ψάχνομαι και εγώ εδώ και καιρό για το δικό μου Α3 για μέσα έξω περιποίηση, μέχρι μηχανή.
Για τους φανοποιούς τι πιστεύετε; Επειδή είναι η δουλειά τους οι βαφές και συνήθως όταν το παίρνεις απο εκεί το αμάξι γυαλίζει (οκ και λόγω καινούργιας βαφής) αλλα έχω την αίσθηση οτι ξέρουν τι κάνουν σε αντίθεση με παλικάρια που ασχολούνται με αλοιφές απο χόμπι. -
To swell ειναι απο τα καλλιτερα στην Ελλαδα και ο Μιχαλης που το εχει πληρως ενημερωμενος και ψαγμενος,ενω ειναι παντα προθυμος να βοηθησει.Εγω ψωνιζω απο εκει και σιγουρα καποια στιγμη θα του αφησω το Α5 για περιποιηση.
Απο φανοποιους μακρυα.Αποκλειεται καποιος να κατσει να ασχοληθει με τοση λεπτομερεια... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απο φανοποιους μακρυα.Αποκλειεται καποιος να κατσει να ασχοληθει με τοση λεπτομερεια...
+1
συν του ότι το αμάξι γυαλίζει γιατί στο έχει 'κερώσει'.
Μετά από καμιά βδομάδα θα δεις ότι 'επανήλθε' το χρώμα στο 'φυσιολογικό'. -
Αφηστε που οι φανοποιοι ειναι και old school κατασταση.Μια χοντρη αλοιφη και μια σβουρα-γυαλοχαρτο για ολα...
Η τεχνολογια εχει κανει αλματα,πχ στο swell απο οτι εχω δει στο site υπαρχει πακετο με 7 βηματα διαφορετικων αλοιφων-κεριων,στεγανοποιητικων,γυαλιστικων κλπ.Αφηστε και τα προιοντα νανοτεχνολογιας που αρχισαν να κυκλοφορουν...Οταν παω το δικο μου θα ποσταρω φωτογραφιες!
-
Μου έβγαλε μια ένδειξη το ΤΤ ότι πρέπει να κάνω service σε 900km. Το τελευταίο service έγινε στις 9/2/2011 και περιλάμβανε ιμάντα εκκεντροφόρου + αντλία νερού + λάδια και φίλτρο λαδιού. Έκτοτε, 10 μήνες μετά, έχουν γίνει 4.000km περίπου. Πως προέκυψε αυτή η ένδειξη τώρα; Αφορά timer που ξέχασαν να κάνουν reset ή πράγματι θέλει service; Κι αν θέλει, τι μπορεί να περιλαμβάνει;
-
Μάλλον ξέχασαν να μηδενίσουν τον υπολογιστή.
-
Φιλε scotch μαλλον καποιος προγραμματισε λαθος την ενδειξη του service βρες ενα διαγνωστικο για να τη ρυθμισεις εκ νεου,εφοσον δεν σου αναψε check engine..
Xθες εκανα service σε συνοικιακο συνεργειο και οχι στην αντιπροσωπεια για πρωτη φορα στα 7 χρονια που εχω το Α3 μου και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος σε ολα τα επιπεδα.Χαιρομαι να στηριζω οικονομικα επαγγελματιες-νεα παιδια που σεβονται τον πελατη και κυνηγανε τη δουλεια τους.Στο θεμα μας τωρα:
Δεν αλλαξα φιλτρο αερος (φοραει χαρτινο βαρελακι μεσα στο φιλτροκουτι) επιειδη ηταν καθαρο-το φυσηξε λιγο και ολα οκ.Κοιταξα ποσο το χρεωνει η αντιπροσωπεια και ειδα 25 ευρω σκετο ανταλλακτικο.Δεν ξερω ποσα παιρνει για τοποθετηση αλλα ειναι αστεια,την κανω μονος μου.
Σκεφτομαι λοιπον να βαλω ενα βαρελακι k&N μεσα στο φιλτροκουτι,να παρω και το κιτ καθαρισμου και να ησυχασω μια για παντα απο αλλαγες φιλτρου αερα.Καθαρισμα απο εμενα καθε 5-7000km και τελος.Κοστος 45 ευρω απο ebay.Να προχωρησω λετε στην αγορα του ή υπαρχει περιπτωση να αρχισουν ασταθειες στο ρελαντι,check engine,να τρελαθει ο maf ,ειναι λιγο περιεργα τα audi σε αυτα τα θεματα.Το κερδος μου ειναι καλυτερη αποκριση στο γκαζι ,λιγο καλυτερη αισθηση σε ολο το φασμα των στροφων και μακροπροθεσμα οικονομικο.Το Α3 μου ειναι το 1.6 8v.Καθε αποψη δεκτη!
-
Δημήτρη, η άποψή μου είναι να προχωρήσεις σε τέτοια αγορά άμεσα. Ωστόσο είμαι κάθετος στην χρήση
λιπαντικού. Γνώμη μου είναι να διαλέξεις κάτι που δεν θα θέλει οπωσδήποτε λάδι, το ίδιο έχω κάνει κ
εγώ άλλωστε. Δεν σχολιάζω κάν ότι το έχω κάνει απόσβεση καιρό τώρα... -
Θοδωρη το κιτ καθαρισμου τι περιλαμβανει?Λιπαντικο και καθαριστικο ετσι?Ξερω οτι το λιπαντικο ή μαλλον μεγαλη ποσοσητα λιπαντικου στο φιλτρο φευγει και πηγαινει στον maf με αποτελεσμα ολα τα αρνητικα επακολουθα...Το λιπαντικο που χρησιμευει στο aftermarket φιλτρο?Στη μακροζωια του?Εσυ ποσα km εχεις με το φιλτρο?
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Φιλε scotch μαλλον καποιος προγραμματισε λαθος την ενδειξη του service βρες ενα διαγνωστικο για να τη ρυθμισεις εκ νεου,εφοσον δεν σου αναψε check engine..Θα περάσω αύριο μια βόλτα από την αντιπροσωπεία. Ευχαριστώ
-
Υπάρχουν φίλτρα απο διάφορα υλικά όπως γάζα, σφουγγάρι ή σίτα (πλέγμα). Συνήθως έχουν μαζί καθαριστικό και λιπαντικό
όπως λές. Το καθαριστικό είναι για να το απαλλάσεις απο βρωμιά, αν κ εγώ εδώ και 1,5 χρόνο απλά το φυσάω πολύ καλά με
αέρα, σε κάθε service.
Το λιπαντικό είναι κυριώς για να ενισχύσει την κατακράτηση σωματιδίων απο το φίλτρο κ ίσως να διατηρεί το υλικό σε λίγο πιο
καλή κατάσταση, αλλά κατα 95% είναι για το πρώτο που λέω. Ωστόσο στα δικά μας τουλάχιστον, δεν έχει βρεθεί ακόμη συνταγή για χρήση λαδιού σε φίλτρο που δεν θα σου χαλάσει τη μέρα κάποια μέρα (λόγω maf εννοώ).
Απλό φίλτρο χωρίς λάδι και καθάρισμα με πεπιεσμένο αέρα σε κάθε service λοιπόν, εκτός αν έχεις χρόνο οπότε το κάνεις ένα καθάρισμα με το καθαριστικό του, επιτρέποντάς του βέβαια μετά να στεγνώσει πολύ καλά. -
Κατατοπιστικοτατος Θοδωρη ευχαριστω,θα τα πουμε και στο quattro!
-
Παιδιά ελπίζω να ρωτάω στο σωστό μέρος....
Είμαι ''αδερφός'' κατόχου Α3 1.8 TFSI Stronic και θα ήθελα να μάθω την ακριβή ποσότητα CO2 που αναγράφεται στην αδεια κυκλοφορίας.
Σε μια λίστα του υπουργείου Συγκοινωνιών αναγράφεται 149, ενώ στην άδεια του αυτοκινήτου 155.
Ποια είναι η πραγματική; -
θα ήθελα να μάθω την ακριβή ποσότητα CO2 που αναγράφεται στην αδεια κυκλοφορίας.
Η ακριβής ποσότητα που αναγράφεται στην άδεια, είναι αυτή που αναγράφεται πάνω σε αυτή.
-
Συμφωνώ.
Αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει γίνει κάποιο λάθος;
Και γιατί το υπουργείο δίνει άλλο νούμερο; -
Με λίγο ψάξιμο στο επίσημο site της Audi, ο S tronic 1800άρης βγάζει 149 και όχι 155 που λέει η άδεια.
Αλλάζει τώρα αυτό πάνω από την άδεια;
Και που θα πρέπει να απευθυνθώ; -
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Με λίγο ψάξιμο στο επίσημο site της Audi, ο S tronic 1800άρης βγάζει 149 και όχι 155 που λέει η άδεια.
Αλλάζει τώρα αυτό πάνω από την άδεια;
Και που θα πρέπει να απευθυνθώ;καταρχας ποιας χρονολογιας α3 εχεις; (εχει σημασια)
AUDI FORUM