-
Να ρωτήσω ξανά γιατί δεν έχω καταλήξει: Ποια λάδια είναι τα πιο κατάλληλα για τη clk (w209, 184hp);
Ιξώδες: 5-30 ή 10-40; Στο συνεργείο - εξειδικευμένο - που το πήγα τελευταία φορά, βάζουν 10-40. Το βιβλιαράκι λέει ότι μπορεί να βάλεις όποιο θέλεις από τα δύο.
Προδιαγραφές: 229.5 ή 229.51; Σε φόρα έξω διαβάζω πως η 229.51 είναι για πετρελαιοκινητήρες κυρίως και πως δεν είναι η ενδεδειγμένη για βενζίνη (το ίδιο μου είπαν κι από την αντιπροσωπεία). Το βιβλίο αναφέρει και τις δύο.
Όχι τίποτε άλλο αλλά τα castrol edge fst 5-30 που έλεγα να πάρω καλύπτουν τις προδιαγραφές 229.51. -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Μπορούσε να τα πει 2 λεπτά στην αρχή και μετά να εστίαζε στην αίσθηση και σε περισσότερα πλάνα με περάσματα
πρεπει να υπάρχει και ενας λογος να αγοράσει καποιος το περιοδικό. τα βιντεο ουσιαστικά ειναι teasers για την -εξαιρετική οντως- δουλειά του drive.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Να ρωτήσω ξανά γιατί δεν έχω καταλήξει: Ποια λάδια είναι τα πιο κατάλληλα για τη clk (w209, 184hp);Ιξώδες: 5-30 ή 10-40; Στο συνεργείο - εξειδικευμένο - που το πήγα τελευταία φορά, βάζουν 10-40. Το βιβλιαράκι λέει ότι μπορεί να βάλεις όποιο θέλεις από τα δύο.
Προδιαγραφές: 229.5 ή 229.51; Σε φόρα έξω διαβάζω πως η 229.51 είναι για πετρελαιοκινητήρες κυρίως και πως δεν είναι η ενδεδειγμένη για βενζίνη (το ίδιο μου είπαν κι από την αντιπροσωπεία). Το βιβλίο αναφέρει και τις δύο.
Όχι τίποτε άλλο αλλά τα castrol edge fst 5-30 που έλεγα να πάρω καλύπτουν τις προδιαγραφές 229.51.ΜΒ 229,3 ή 229,5 ανάλογα τι λέει το βιβλιαράκι εγώ βάζω και τα δύο
Τα ΜΒ229,31/51 είναι για πετρελαιοκινητηρες.
Θα στο πώ μπακάλικα πάρε το Mobil1 new life 0W-40 που πιάνει και τις δύο προδιαγραφές και είσαι κομπλέ -
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
Μπορούσε να τα πει 2 λεπτά στην αρχή και μετά να εστίαζε στην αίσθηση και σε περισσότερα πλάνα με περάσματα
πρεπει να υπάρχει και ενας λογος να αγοράσει καποιος το περιοδικό. τα βιντεο ουσιαστικά ειναι teasers για την -εξαιρετική οντως- δουλειά του drive.
Και παλι,δε βλεπω λογο να υπαρχει τοσο καλοστημενο βιντεο αν ουσιαστικα δε δειχνει τιποτα που να χρηζει προβολης..
Σε μια προηγμενη χωρα παντως η καλυτερη λυση θα ηταν να εστιασουν σε ενα Online περιοδικο/καναλι εφοσον ειναι τοσο καλοι σ αυτο το θεμα και να παρατησουν την ιδεα του εντυπου (οφτοπικ,συγγνωμη) -
-
Thnx Thomas
Sent from Samsung Mobile
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
W111 250SE coupe , Silbergrau (930)
Eίναι
Κάτι που ήθελα να σε ρωτήσω και μου το θύμησε το βιντεάκι.
Σε αυτές τις σειρές παρατηρεί κανείς το θετικό κάμπερ που έχουν οι πίσω τροχοί.
Σου έχει τύχει να δεις οδηγίες ευθυγράμμισης από επίσημη πηγή για τέτοιου είδους αποτέλεσμα;ΥΓ
Μας έφαγε η κουβέντα την άλλη φορά και το εγκεφαλάκι ξεχάστηκε στο πίσω πατάκι.
Το βρήκα την άλλη μέρα το πρωί -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Κάτι που ήθελα να σε ρωτήσω και μου το θύμησε το βιντεάκι.
Σε αυτές τις σειρές παρατηρεί κανείς το θετικό κάμπερ που έχουν οι πίσω τροχοί.
Σου έχει τύχει να δεις οδηγίες ευθυγράμμισης από επίσημη πηγή για τέτοιου είδους αποτέλεσμα;Είναι χαρακτηριστικό της ανάρτησης αυτού το τύπου (single point swing axle) και απαιτεί πολύ προσεκτική επιλογή ελατηρίων. Με την πάροδο του χρόνου τα ελατήρια χαλαρώνουν (είναι εξαιρετικά βαρύ αυτοκίνητο, μην ξεχνας) και κατά την αντικατάσταση πολλοί βάζουν ότι τους έρθει (πχ στην δική μας 115 κάποια στιγμή είχαν βάλει ασθενοφόρου μετά τα κόψανε για να κάτσει με τη μάζα της πιο 'σωστά', πάει περίπατο δηλαδή το Κ κ.ο.κ - μη σου κάνει καθόλου εντύπωση δλδ που δεν ήταν ποτέ σωστά μετά τις μετατροπές αυτές).
Το βασικό ντιζάιν που πάει πίσω στην 220Α (ponton w180) και έχει ακριβώς αυτό το πρόβλημα ότι σε στροφές με μεγάλες μεταφορές φορτίου αλλάζει πολύ το κάμπερ (λογικό αφου η ζάντα είναι πάντοτε κάθετη στο ημιαξόνιο) οπότε προσπαθούσαν να έχουν (σε λογικά πλαίσια) όσο γίνεται περισσότερη 'εκμεταλλεύσιμη' περιοχή. Εξελιξη αυτού είναι η ανάρτηση των 198roadster (όχι της γλαρόφτερης) ή οποία έφτασε και στις 108, που ουσιαστικά έχει πιο χαμηλά το κέντρο στήριξης της ανάρτησης ( κάτω από το διαφορικό ή low-pivot) για μικρότερες κλίσεις στις στροφές.
Για την εποχή της ήταν ΟΚ (προς καλή) αλλά με τα χρόνια ξεπεράστηκε.
H ουσιαστική αλλαγή για την ΜΒ ήρθε με την 190 (W201) με τη multilink ανάρτηση πίσω (5-συνδέσμων).ΥΓ
Φυσικά, επειδή θα βγούνε και οι κλασσικοί μαϊντανοι να πουν για βροντόσαυρους και τα ρέστα, στην ΜΒ της εποχής η Νο.1 προτεραιότητα ήταν η αξιοπιστία (έχοντας πάντα υπόψη τη μάζα του αυτοκινήτου) και μέχρι τότε κανένα πραγματικά αξιόπιστο σύστημα δεν μπορούσε να αντικαταστήσει την τεχνολογία αυτή. Οποιοσδήποτε γνωρίζει τα στοιχειώδη περι κινηματικής μηχανισμών θα μπορούσε να σας βγάλει οτιδήποτε χαρακτηριστικό από μια ανάρτηση, το ζήτημα είναι να μπορούσες με την τεχνολογία των υλικών της εποχής (καουτσούκ σινεμπλόκ και ορειχάλκινες μπούσες), με αξιοπιστία να της φορτώσεις δύο τόνους για 30 χρόνια σε πραγματικές συνθήκες χωρίς να την πάρεις στο χέρι... -
Υπερβολικό θετικό κάμπερ στους πίσω τροχούς (που φαίνεται αμέσως με το μάτι δλδ) έχω παρατηρήσει σε πολλά κλασικά πχ Σκαραβαίους αλλά και Alfa Giuliες κ.α....
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
:offtopicviii:
Υπερβολικό θετικό κάμπερ στους πίσω τροχούς (που φαίνεται αμέσως με το μάτι δλδ) έχω παρατηρήσει σε πολλά κλασικά πχ Σκαραβαίους αλλά και Alfa Giuliες κ.α....Ας το κάνουν αρνητικό να είναι και stanced
-
Σε μια Americana που είχε οικογενειακός φίλος πάντως, πίσω είχε πολύ αρνητικό κάμπερ, ειδικά όταν την φόρτωνε.
-
Έχει κανένας άλλος οδυνηρή εμπειρία απο ζάντες?
Στο AMG χθες αλλάξαμε δυο οι οποίες για άλλη μια φορά ραγισαν.
Να πω ότι έχουμε αλλάξει.......
Μια φορά μια, άλλη μια φορά τζάκ ποτ απο πέτρες γυφτων στην ΑΟ δυο ζάντες και τρία λάστιχα, άλλη φορά μια, και χθες δυο.
Δεν ξέρω άλλος τι εμπειρία έχει απο 18αρες
Δεν ξέρω αν επιβαρύνει το βάρος ή το σχήμα τους.
Φοράμε την κλασική πενταστερη της amg σε
245/40 ZR 18 μπροστά και 265/35 ZR 18.Ραντεβού στα λαστιχαδικα.
Περιττό να σας πω οταν ζητάμε τέτοιες διαστάσεις μας λένε φυσικά και δεν έχουμε στοκ και πάρε αναμονή. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχει κανένας άλλος οδυνηρή εμπειρία απο ζάντες?
Στο AMG χθες αλλάξαμε δυο οι οποίες για άλλη μια φορά ραγισαν.
Να πω ότι έχουμε αλλάξει.......
Μια φορά μια, άλλη μια φορά τζάκ ποτ απο πέτρες γυφτων στην ΑΟ δυο ζάντες και τρία λάστιχα, άλλη φορά μια, και χθες δυο.
Δεν ξέρω άλλος τι εμπειρία έχει απο 18αρες
Δεν ξέρω αν επιβαρύνει το βάρος ή το σχήμα τους.
Φοράμε την κλασική πενταστερη της amg σε
245/40 ZR 18 μπροστά και 265/35 ZR 18.Ραντεβού στα λαστιχαδικα.
Περιττό να σας πω οταν ζητάμε τέτοιες διαστάσεις μας λένε φυσικά και δεν έχουμε στοκ και πάρε αναμονή.Θες εμπειριες απο Ford? Στο Fiesta εχω χασει το μετρημα των φορών που το χω παει για ισιωμα, 4 χρονια τωρα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...Δεν την πας να στη διαβάσουνε, ρε συ... Τρέμω να πατήσω κλικ στο τοπικό, όταν βλέπω ποστ δικό σου!
-
Το θέμα ζάντες και ελληνικοί δρόμοι δεν το έχεις μόνο εσύ cpp και πολύ καλός φίλος με Audi TT πήγε για ίσιωμα 2 φορές σε 18ρες.
-
Nα χτυπησω ξυλο οι 17αρες amg που εχω εγω ειναι ολοισιες,οπως και φιλου 18αρες amg σε slk.
Σιγουρα ειναι και θεμα τυχης,να μη σου τυχει ο κρατηρας. -
Κι εδώ μέχρι στιγμής, να χτυπήσω ξύλο, όλα καλά (225/40/18 μπροστά, 255/35/18 πίσω).
-
Βέβαια ο cpp μιλάει για ράγισμα και άρα αλλαγή ζαντας.
Λίγο διαφορετικό απο το ίσιωμα. -
-
MB is redefining ride comfort
http://www5.mercedes-benz.com/en/innovation/magic-body-control-s-class-suspension/
MERCEDES-BENZ FORUM