-
Καλά πρώτα λόγια για τον νέο προσθιοκίνητο στραβοχυμένο λουκουμά: http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... ive-tourer
-
Περιμενες να γραψουν κατι διαφορετικο?
-
Αποκλείεται δηλαδή να είναι όντως καλό αυτοκίνητο? Προσωπικά το βρίσκω ομορφότερο τόσο από το golf sportvan όσο και από την b-class, το δε εσωτερικό μου αρέσει πολύ. Και σύμφωνα με όλα τα reviews είναι πολύ καλό και ευχάριστο οδηγικά. Το ότι είναι η πρώτη μπροστοκίνητη bmw γιατί να ξενίζει τον παραδοσιακό αγοραστή της μάρκας? Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απευθύνεται σε ανθρώπους που ψάχνουν κάτι πρακτικό-ευρύχωρο στις διαστάσεις του άσου, premium, ευχάριστο οδηγικά και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία το 70% αυτών που θα το αγοράσουν θα είναι και η πρώτη τους bmw. Προβλέπω ότι θα πουλήσει και μάλιστα αρκετά.
-
πάντως παραμένει άσχημο αυτοκίνητο όπως όλα της κατηγορίας αυτής
-
πολύ όμορφο αμάξι
αυτή η κατηγορία είναι η καλύτερη για 60άρηδες... μπαίνεις κ κάθεσαι άνετος σαν νταλικέρης, έχεις ορατότητα, άνετο πορτπαγκάζ χωρίς να σκύβεις κτλ. Βασικό είναι πως δεν έχουν σκαλοπατάκι στο πορτπαγκαζ, δλδ δε χρειάζεται να σηκώσεις πολύ τη βαλίτσα ή το μπυροκασόνι πχ όταν το βγάζεις...
πολύ πιο σοφή επιλογή να αγοράσεις τέτοιο, από ένα suv του στυλ Χ3 επίσης... σαφώς καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από τα suvs...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πολύ όμορφο αμάξιαυτή η κατηγορία είναι η καλύτερη για 60άρηδες... μπαίνεις κ κάθεσαι άνετος σαν νταλικέρης, έχεις ορατότητα, άνετο πορτπαγκάζ χωρίς να σκύβεις κτλ. Βασικό είναι πως δεν έχουν σκαλοπατάκι στο πορτπαγκαζ, δλδ δε χρειάζεται να σηκώσεις πολύ τη βαλίτσα ή το μπυροκασόνι πχ όταν το βγάζεις...
πολύ πιο σοφή επιλογή να αγοράσεις τέτοιο, από ένα suv του στυλ Χ3 επίσης... σαφώς καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από τα suvs...
...εκτος εαν αυτο λεγεται 'Macan'...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
πολύ όμορφο αμάξι
αυτή η κατηγορία είναι η καλύτερη για 60άρηδες... μπαίνεις κ κάθεσαι άνετος σαν νταλικέρης, έχεις ορατότητα, άνετο πορτπαγκάζ χωρίς να σκύβεις κτλ. Βασικό είναι πως δεν έχουν σκαλοπατάκι στο πορτπαγκαζ, δλδ δε χρειάζεται να σηκώσεις πολύ τη βαλίτσα ή το μπυροκασόνι πχ όταν το βγάζεις...
αν μιλάμε για macan πάω πάσο...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πολύ όμορφο αμάξι
αν μιλάμε για macan πάω πάσο...
...ενταξει ειναι αδικη η 'συγκριση', η macan κανει ενα σκασμο λεφτα σε σχεση με μια entry level 1500αρα πχ 2series active, αλλα γενικοτερα θα συμφωνησω, και πιστευω οτι το συγκεκριμενο θα επικρατησει στην κατηγορια των MPV's...
-
Προειδοποίηση: ακολουθεί σεντονάκι σπέσιαλ με μονογράμματα.... μιας εμπειρίας που ξεκίνησε καλά και χάλασε στη διαδρομή...
Με την ευκαιρία της μείωσης του σήματος (πληρώνουμε μόνο το υπόλοιπο της χρονιάς και όχι όλη τη χρονιά) και για να έχουμε άνετο αυτοκίνητο για ταξίδια στις διακοπές είπα να επαναλειτουργήσω το αυτοκίνητο (BMW 520iΑ E39) μετά από 2 περίπου χρόνια ακινησίας.
Εφορία πρώτα, α, θέλουμε και ασφάλιση. Οκ πίσω, ασφάλιση χαρτί όλα οκ, παρακαλώ πινακίδες. Αυτό το αρτί προσωρινής ασφάλισης έχει καταργηθεί αλλά τέλος πάντων θα το δεχτώ (πετάχτηκα και για φωτοτυπία που είχα ξεχάσει να κάνω). Ψάχνει και στο δικό μου κωδικό βρήκαν άλλες πινακίδες…. Ίσως επειδή είχαν ενωθεί 2-3 ΔΟΥ κοιτούσε αλλού. Χτυποκάρδι…. Ο υπάλληλος ψάχνει και ρωτάει, μηχανάκι είναι;; Ευτυχώς τελικά βρίσκει πινακίδες και άδεια, πλήρωσα και το σήμα (μόνο 275 αντί 660 της χρονιάς) και έχω λειτουργικό αυτοκίνητο στα χέρια μου. Συνδέω την μπαταρία και παίρνει μπρος και μέχρι εδώ όλα καλά, ζεσταίνεται, ακούγεται οκ και μετά ελέγχω και λάδια που είχα αλλάξει λίγο πρίν την ακινησία πλήρη.
Το σβήνω και μου κάνει κάτι τρελλά να βαράει ο συναγερμός χωρίς λόγο ακόμα και αφού το ξεκλειδώσω. Μετά μου το έκανε και με τον κινητήρα αναμμένο φεύγοντας από το βενζινάδικο…. Ένα το κρατούμενο. Ελπίζω ότι ίσως να φταίει η μπαταρία και άμα δουλέψει λίγο θα στρώσει.... θα δούμε, θα πρέπει να ελεγχτεί στο διαγνωστικό.
Δεν κρατιέμαι, πρέπει να το πάω βόλτα. Χωρίς κλιματισμό και ανοιχτά παράθυρα για να ακούσω τυχόν ήχους κλπ. Δεν το είχα σκεφτεί αλλά και οι μυρωδιές μετράνε.
Ξεκινάω, ο κινητήρας καλά ακούγεται και καλά τραβάει, το αυτόματο κιβώτιο το ίδιο αλλά τα φρένα γκρατζουνάνε από την επιφανειακή οξείδωση. Τα λάστιχα δεν μοιάζει να έχουν παραμορφωθεί (μου έχει τύχει και ξέρω πως είναι).
Σταματάω για βενζίνη, ελέγχω και πίεση ελαστικών που είχαν περί τα 2000χλμ μόνο από καινούργια και φουσκώνω αναλόγως. Είχαν περί τα 20λίγο πίεση. Με λάστιχα φουσκωμένα το τιμόνι έγινε πιο σαφές και η άνεση έχασε λίγο αλλά ποιότητα κύλισης καλή. Καμία σχέση με τα μίνι και σούπερμίνι που οδηγούσα, ξαφνικά όλα αυτά μου φάνηκαν χάρχαλα κι ας ήταν μερικά καινούργια! Τελικά η κατηγορία του αυτοκινήτου κάνει μεγάλη διαφορά.
Ώρα για φρένα, μερικά ήπια παρατεταμένα φρεναρίσματα αρκούν για να φύγει το γκρατζούνισμα και επιβεβαιώνω με μερικά πιο βίαια, φρένα οκ.
Οκ, νιώθω ασφαλής, βολτάρω γενικώς να εξοικειωθώ και με τις διαστάσεις μια και ότι έχω οδηγήσει κατά την ακινησία ήταν από 70-120 πόντους μικρότερο!
Κάποια στιγμή μου έρχεται μια μυρωδιά σα βοθρίλα που επειδή κράτησε για πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα την χρέωσα σε ένα φορτηγάκι τύπου εκκενώσεις βόθρων μπροστά μου. Δεν ξέρω αν σήμαινε κάτι άλλο αλλά αμέσως μετά στο φανάρι μου μυρίζει ψυκτικό υγρό. Ε, ζέστη είναι θα ανέβηκε η στάθμη και ίσως έκανε υπερχείλιση. (εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκα ότι έχω ρεζερβουάρ υπερχείλισης και δεν χύνεται έξω). Φεύγοντας από το φανάρι κοίταξα πίσω και είδα ότι είχα αφήσει και μια άλφα ποσότητα ψυκτικού στην άσφαλτο. Θερμοκρασία κανονική αλλά ας έχουμε το νού μας. Ακολουθούσε ανηφόρα και μετά στο ίσιωμα ευθεία βλέπω τη βελόνα να αρχίσει να κουνιέται, ανάβω καλοριφέρ και κλιματισμό αλλά τίποτα, άλλωστε έχεις πολύ λίγα δευτερόλεπτα (θα εξηγήσω μετά γιατί*) μέχρι να πάει στο κόκκινο, βλέπω ότι δεν σταματάει και τη στιγμή που το αράζω σε ένα φαρδύ πεζοδρόμιο κλειστού συνεργείου ανάβει κόκκινο και σβήνω. Κρυφό μενού θερμοκρασία 128. Μετά από λίγο που πέφτει λίγο βάζω πάλι μπρος αλλά αμέσως ανεβαίνει 129…. Περιμένω πιο πολύ και ανοίγω τάπα….. τίποτα ούτε ατμός ούτε ζουμιά…. Βάζω νερό και το βλέπω να βγαίνει από κάτω. Μεγειά μας!*Καθώς η βελόνα του θερμομέτρου δείχνει ακριβώς στη μέση από λιγότερο από 80 εως 115 έχεις πολύ λίγο χρόνο από το 115 μέχρι το 125 που μάλλον ανάβει λαμπάκι. Αν δηλαδή δεν είσαι υποψιασμένος να κοιτάς συνέχεια είναι θέμα τύχης να το δεις αμέσως ή μετά από ελάχιστα λεπτά όταν θα έχουν λιώσει όλα. Αυτό στα μείον του συστήματος αυτού.
Ερωτηματικά: τι έγινε, τι προκάλεσε τη διαρροή; Λόγω ακινησίας κάτι σκούριασε (ψυγείο) ή κάτι ράγισε (κολλάρο); Πάντως ψυκτικό άλλαζα κάθε 3 χρόνια όπως προβλέπεται. Ήταν άραγε τυχαίο και ήταν η ώρα του ή μπορούσα να είχα κάνει κάτι; Σκέφτομαι δηλαδή μήπως επειδή ίσως δεν δουλεύει καλά ο υδραργυρικός συμπλέκτης του βεντιλατέρ και δεν είχα τον κλιματισμό ζεσταινόταν το υγρό και αύξησε πίεση τόσο που κάτι υποχώρησε (ψυγείο, ντεπόζιτο, κολλάρο, θα δείξει η νεκροψία). Και βέβαια αγωνία μήπως έχει συμβεί κάποια πιο σοβαρή ζημιά. Νεότερα από Δευτέρα. Τουλάχιστον η νέα ασφάλεια είπε ότι οκ, είμαι στο σύστημά τους και καλύπτομαι (και οδική για βλάβη που είχα ζητήσει).
Αυτά έγιναν Παρασκευή απόγευμα και δυστυχώς Σάββατο κανένα συνεργείο δεν απαντούσε ή απαντούσε η έκθεση και το συνεργείο δεν ήταν ανοιχτό. Οπότε από Δευτέρα η συνέχεια. Κάθε πρόταση συνεργείου φανερά ή με πμ ευπρόσδεκτη σε περίπτωση που λόγω περιόδου θερινών διακοπών δε λειτουργεί αυτό που θα προτιμούσα (που μου είχε προτείνει ο Nikos!). -
Κλασικά πράματα, οι μπιμμερς πονάνε στο κύκλωμα ψύξης, όπως είχα πει παλιότερα. Μπορεί να είναι ψυγείο (στις άκρες), μπορεί να είναι το δοχείο διαστολής σε ραφή, μπορεί να είναι και κανένα σάπιο κολάρο-δυστυχώς το κύκλωμα είναι φτιαγμένο από τυρί, κι αυτό μαλακό, όχι καμία γραβιέρα.
-
Από δοχείο διαστολής είχα μείνει και εγώ με το 318ci, αλλά και με το Bora. Δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερα σπάνιο.
-
onyx αν έβαζες στην ιστορία σου καμιά γκόμενα απωθημένο από το λύκειο που τώρα δουλεύει κορδελιάστρα και κανένα απρόοπτο τύπου 'πήγα να πεθάνω και με έσωσε το αμάξι' θα μιλάγαμε για Politis material.
-
-
Το γνωστο Ring Taxi (M5 F10) προσκρουει στις μπαριερες, και η πιστα κλεινει για το υπολοιπο της ημερας:
Μερικες φωτο, και περαιτερω στοιχεια/πληροφοριες, εδω:
http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=1018691 -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Προειδοποίηση: ακολουθεί σεντονάκι σπέσιαλ με μονογράμματα.... μιας εμπειρίας που ξεκίνησε καλά και χάλασε στη διαδρομή...
.
.
.την τελευταία φορά στο service δε είχε ενδείξεις για απώλεια νερού?
στο προηγούμενο αμάξι του πατέρα μου του το είχε πει ο μάστορας από τα 80χιλ χιλιόμετρα
το αυτοκίνητο δεν ήταν ασφαλές για ταξίδι από τις 200χιλ σύμφωνα με το μάστορα, το είχαμε μόνο για κοντινές αποστάσεις και τελικά ήθελε αλλαγή κεφαλής μηχανής(από εκεί έχανε νερό) στις 230χιλ που πήγε για απόσυρσηκαι στο Auris φίλου του το είπανε από τώρα(50χιλ)ότι έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα και ότι κάποια στιγμη στο μέλλον θα χρειαστεί αλλαγή και όλα αυτά τα καλύπτει η εγγύηση επειδή το πρόβλημα παρουσιάστηκε τώρα(αντιπροσωπεία Toyota )
-
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
..
.την τελευταία φορά στο service δε είχε ενδείξεις για απώλεια νερού?...
Υπενθυμίζω ότι η τελευταία φορά ήταν το 2012 οπότε τέθηκε σε ακινησία. Μου είχαν πει από παλιά ότι μάλλον δεν λειτουργούσε ο υδραργυρικός συμπλέκτης του βεντιλατέρ αλλά δεν είχε πρόβλημα με θερμοκρασίες ούτε απώλεια υγρού.
Τελικά είχε διαρροή κάπου στο ντεπόζιτο ή στο δοχείο διαστολής (είναι ψιλοενωμένα και κυκλοφορούν σαν ανταλλακτικό μαζί στην Ελλάδα). Αφού αλλάχτηκαν αυτά το πρόβλημα δεν εξαφανίστηκε και αλλάχτηκε και η τάπα και τώρα τα πράματα μοιάζουν εντάξει. Οπότε πάλι καλά που δε χρειστήκαμε και τρόμπα.... ακόμα! Εξήγηση δυστυχώς δεν δόθηκε οπότε ας πούμε ότι ήταν η ώρα τους...
Σχετικά με το συναγερμό που δείχνει άτακτη συμπεριφορά το συμπέρασμα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα. Πιθανόν φταίει η μπαταρία είτε η κυρίως του αυτοκινήτου (που δοκιμάστηκε και θέλει αλλαγή αν και σε ηρεμία κρατάει καλή τάση) είτε η ειδική ενσωματωμένη στη σειρήνα (που δεν προσφέρεται σαν ανταλλακτικό και αλλάζει με τη σειρήνα... μη τους πω καμιά κουβέντα...). Ελπίζω ότι με λίγη χρήση θα καταφέρει να φορτίσει η εσωτερική μπαταρία και δεν θα δυστροπεί!
Επόμενο βήμα λοιπόν μπαταρία και ΚΤΕΟ....
Κακό πράμα η ακινησία πάντως... -
onyx! καλως τη δεχτηκες πισω την κουκλαρα (η αγαπημενη μου 5αρα)
για το συναγερμο λογικα ειναι η μπαταρια (εγω θα την αλλαζα μετα απο 2 χρονια) αλλιως τσεκαρε το σενσορακι συναγερμου κατω απο το καπω (λογικα εχεις οποτε αποσυνδεσε το και δες αν θα ξαναχτυπησει τπτ).
-
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
onyx! καλως τη δεχτηκες πισω την κουκλαρα (η αγαπημενη μου 5αρα)για το συναγερμο λογικα ειναι η μπαταρια (εγω θα την αλλαζα μετα απο 2 χρονια) αλλιως τσεκαρε το σενσορακι συναγερμου κατω απο το καπω (λογικα εχεις οποτε αποσυνδεσε το και δες αν θα ξαναχτυπησει τπτ).
Ευχαριστώ, ιδιαίτερα η σύζυγος πολύ εκτίμησε την άνεση και ποιότητα κύλισης.
Το διακοπτάκι κάτω από το καπώ περιέργως το βρήκα αποσυνδεμένο οπότε δεν ήταν αυτό (το ξανασύνδεσα).
Επίσης περιέργως τώρα δεν έχω καθόλου συναγερμό οπότε όταν μου είπε ότι μου μηδένισε το σφάλμα ίσως απενεργοποίησε το συναγερμό ή απλά αυτός τα έπαιξε... δε θα μου λείψει αλλά... θα ξαναελεγχτεί αφού αλλάξω μπαταρία...
Οπότε ψάξιμο για μπαταρία, θα ρωτήσω στο σχετικό θέμα αλλά αν ξέρετε κάτι πείτε το!
BMW FORUM