-
Καλα αν κάποιος έχει πρωτο κριτήριο την οδηγική συμπεριφορά - απολαυςη δε θα παρει ντίζελ με 95 άλογα...
τετοιο τιμόνι σ αμάξι με τόσα χρήματα ειναι fail. Η απάντηση/απόρριψη κλήσης μ ενα κουμπί, η αυξομείωση εντασης + αλλαγή τραγουδιού/σταθμού απο το τιμόνι ειναι πολυ μεγάλη ευκολία.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
+1000
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Καλα αν κάποιος έχει πρωτο κριτήριο την οδηγική συμπεριφορά - απολαυςη δε θα παρει ντίζελ με 95 άλογα...Sent from my iPad using Tapatalk
Εντυπωσιακή άγνοια περί τροχών αν και χρόνια στο φορουμ. Σε ζηλευω!
-
Τι θέλετε δηλαδή να γράψω ??? Να γράψω στον φίλο ότι είναι τέλεια επιλογή να δώσει 18.000 για ένα μεταχειρισμενο με 95 άλογα και άδειο εξοπλισμό ??
Π.χ. ότι αν του κάνει ας το πάρει, αν όχι ας κοιτάξει αλλού, οι ελλείψεις που ειπώθηκε ότι έχει είναι εντελώς τριτεύουσες για την συντριπτική πλειοψηφία του κοζμάκη, και στο φινάλε ένα ζευγάρι φώτα ομίχλης αν τόσο το χρειάζεται μπαίνει ότι ώρα θέλει.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Συγνωμη αλλα για BMW μιλαμε (Αναρτηση τιμονι σασι οδικη συμπεριφορα και χιλια άλλα). Τα κουμπια που λειπουν απο το τιμονι ειναι θεμα συγκρισης-απορριψης; Προσωπικα η μονη ενσταση που εχω ειναι για το ιστορικο τους. Για ποιο λογο δηλαδη μετα 6 ή 10 χιλιαδες χλμ κριθηκαν ασυμφορα για λιζινγκ ή οποιον αλλον τα ειχε;....Τα χίλια άλλα ποιά είναι γιατί πχ η Giulietta έχει και ανάρτηση και τιμόνι και οδική συμπεριφορά και περισσότερα άλογα είναι και καινούρια περίπου στην ίδια τιμή. Ελπίζω κάποτε να αξιωσει ο θεος ολο τον κόσμο και να πάρουν BMW με 95 ατίθασα άλογα να πηγαίνουν σαν τον άνεμο.
Τα leasing δεν είναι τόσο γυμνά, εμένα τουλάχιστον δεν μου έχουν δώσει ποτέ τόσο γυμνό αυτοκίνητο. Αυτα κάτι άλλο μπορεί να είναι (rent a car, εξυπηρέτησης) -
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Καλησπέρα συμφορουμίτες, θέλω μια γνώμη.
Ενδιαφέρομαι για bmw 114 μοντέλο '17. Σε αρκετους εμπόρους υπάρχει σε πετρέλαιο με περίπου 10Κ χιλιόμετρα, περί τα 18.000 ευρω. Eνδεικτικά: https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs ... model=3238
Αξίζει το συγκεκριμένο μοντέλο? Έχω κάτι να προσέξω? Το πετρέλαιο είναι καλή αγορά ή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων σε λίγο καιρό?
Γενικά, ενστάσεις/διαφωνίες/συμβουλές για μια τέτοια αγορα?
Ευχαριστώ
Άνοιξα 3 αγγελίες από αυτές που έβαλες και παρατήρησα ότι κανένα δεν είχε κουμπιά στο τιμόνι.. Απορώ πως τα πουλάει τόσο άδεια σε εξοπλισμό η BMW και ποιος θα τα πάρει.. Ειναι που ειναι σχεδιαστικά ξεπερασμενο και μέσα και έξω, το βλέπεις και χωρίς κουμπιά και γίνεται ακόμα χειρότερο..
Μιλάμε για αυτοκινούμενο επιτάφιο, 114d, κι εσένα σε πείραξαν τα κουμπάκια στο τιμόνι...
-
Πόσο ζυγίζει; Κάνουμε συχνά ταξίδια με το Fiesta ενός φίλου που είναι Diesel με 90 άλογα και είναι πολύ ευχάριστο με καλό τράβηγμα και φυσικά εξαιρετικά οικονομικό.
-
Oh, please, Mr Lappas...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Η αλήθεια ειναι πως τα χειριστήρια στο τιμόνι λύνουν τα χέρια, στο 1 απο τα 2 αμάξια που οδηγώ καθημερινά ωστόσο δεν υπάρχουν και μπορώ να πω πως μπορώ να ζήσω με την έλλειψη αυτή.
Το bmw προορίζεται για νεαρή κοπέλα, με επάγγελμα που απαιτεί αμάξι κύρους, όσο αυτό είναι δυνατό σε αυτό το budget. Σε γνωστό της έμπορο, η τιμή είναι 17.000
Άλλες επιλογές είναι το φιέστα (έφριξα με τα σχόλια περι τριγμών στο ομώνυμο νήμα) με παραπλήσια τιμή και για εντελώς budget επιλογή, με τα θετικά της βενζινοκίνησης και της μεγαλύτερης ιπποδύναμης - το swift.
Είναι προσωπικές της επιλογές και δε θέλω να παρέμβω σε αυτές. Τα κριτήρια της είναι αισθητικά και μεγέθους - δε θέλει μεγαλύτερο αυτοκίνητο απο τη σειρά 1.
Υπάρχει βέβαια και η all-in επιλογή του mini cooper 5d, η οποία ωστόσο μας πάει στα 25.000
Y.Γ. Προσωπικά, θεωρώ πως εξοπλισμός όπως αυτόματο κιβώτιο, σύστημα led, καλή αναλογία κιλών/ιπποδύναμης είναι καθοριστικά για την επιλογή ενός αυτοκινήτου.
-
To συγκεκριμένο αυτοκίνητο με 95 ίππους σίγουρα δεν προορίζεται για να βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Παρόλα ταύτα δεν παύει να έχει το τιμόνι, την ανάρτηση, το πλαίσιο, την παθητική ασφάλεια, την ποιότητα (αν και entry level) μιας bmw. Αυτό σημαίνει πως αν και με αδύναμο κινητήρα (όντας όμως πισωκίνητο) δεν πρέπει επ' ουδενί να αντιμετωπίζεται σαν ένα αμαξάκι του συρμού. Από εκεί και μετά επειδή αναφέρθηκε κι αυτό, σαν θαυμαστής της Τζουλιέτα εγώ αυτή θα προτιμούσα. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως ο φίλος μπήκε στο νήμα και ρώτησε για συγκεκριμένο αυτοκίνητο και εκεί πρέπει να σταθούμε. Μάλιστα επειδή αναφέρθηκε στο τελευταίο σχόλιο του φίλου η λέξη κύρος, στα χρήματα όντως τα προσφερόμενα 114d είναι από τις ελάχιστες επιλογές. Σα να λέμε καμία σχέση με i30, auris, ceed, duster, octavia ή ότι άλλο...
-
Ο χρήστης chris85 έγραψε:
Το bmw προορίζεται για νεαρή κοπέλα, με επάγγελμα που απαιτεί αμάξι κύρουςΠοια δουλειά «απαιτεί» κινητό τάφο 17000€ μόνο και μόνο γιατί μοιάζει με άλλα ακριβά προϊόντα της μάρκας; Καλύτερα να επενδύσει η κοπέλα αυτά τα χρήματα σε εξοπλισμό, επιμόρφωση, γκαρνταρόμπα ή λαδώματα!
Συγγνώμη αλλά δεν άντεξα! -
Αυτά πέρι κύρους τα θεωρώ χαζομάρες αλλά τέλος πάντων.. Θέλει αμάξι με κύρος και έχει σαν επιλογές πέρα από Bmw σειρά 1, το fiesta και το swift?? Εγώ πάντως πιο πολύ κύρος θα ένιωθα με το συγκεκριμένο Renault megane https://www.car.gr/12627420-renault-megane παρά με μία βασική έκδοση της Bmw σειρά 1.. Το Renault έχει ίδια χιλιόμετρα και τιμή με τις αγγελίες από σειρά 1 που κοιτάει.. Αλλά το συγκεκριμένο Renault είναι κάποια πλούσια έκδοση γιατί βλέπω από τις φώτο να έχει μεγάλη οθόνη, πινακα οργάνων που αλλάζει χρώματα και γραφικά, led εσωτερικό φωτισμό στο ταμπλό και στις μπρος και πίσω πόρτες, καθίσματα με συνδιασμό ύφασμα και δέρμα και στις πληροφορίες βλέπω έχει φώτα xenon, ηλεκρικά και θερμενώμενα καθίσματα, navi, κάμερα οπισθοπορείας και γενικά τα πάντα.. Νομίζω πως ποιο πολύ θα εντυπωσιάσει τον κύκλο της με το συγκεκριμένο megane και όποιος μπει μέσα θα πάθει πλάκα, παρά με μία βασική σειρά 1 που δείχνει 10+ χρόνια παλαιότερη από το megane.. Άμα θέλει να δείξει κύρος , πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πάρει τη σειρά 1 σε καλύτερη έκδοση.. Στη βασική έκδοση το συγκεκριμένο μοντέλο μόνο κύρος δεν βγάζει.. Δε νομίζω να αρκεί μόνο το σήμα.. Αν είναι έτσι πάω να πάρω και εγώ μια μεταχειρισμένη Bmw 20ετίας με 2.000ευρώ και να το παίζω ότι έχω αμάξι με κύρος.. Πάντως, εμφανισιακά το megane δείχνει και είναι ότι πιο σύγχρονο για την κατηγορία του.. Πρέπει να το δει νομίζω και δείχνει και πιο ακριβό από τη σειρά 1.. Δεν θα ξεχάσω όταν είχε βγει πριν 3,5 χρόνια το C4 Cactus που ήμουνα με την παρέα μου έξω και όταν το είδαμε στο δρόμο σχολίαζαν ότι πρέπει να είναι πανάκριβο και 4 χ 4 και όταν τους είπα τις τιμές του δεν με πίστευαν και είπαν φαίνεται πολύ ακριβότερο από τις τιμές που μας είπες...
-
Αυτά πέρι κύρους τα θεωρώ χαζομάρες αλλά τέλος πάντων.. Θέλει αμάξι με κύρος και έχει σαν επιλογές πέρα από Bmw σειρά 1, το fiesta και το swift?? Εγώ πάντως πιο πολύ κύρος θα ένιωθα με το συγκεκριμένο Renault megane https://www.car.gr/12627420-renault-megane παρά με μία βασική έκδοση της Bmw σειρά 1.. Το Renault έχει ίδια χιλιόμετρα και τιμή με τις αγγελίες από σειρά 1 που κοιτάει.. Αλλά το συγκεκριμένο Renault είναι κάποια πλούσια έκδοση γιατί βλέπω από τις φώτο να έχει μεγάλη οθόνη, πινακα οργάνων που αλλάζει χρώματα και γραφικά, led εσωτερικό φωτισμό στο ταμπλό και στις μπρος και πίσω πόρτες, καθίσματα με συνδιασμό ύφασμα και δέρμα και στις πληροφορίες βλέπω έχει φώτα xenon, ηλεκρικά και θερμενώμενα καθίσματα, navi, κάμερα οπισθοπορείας και γενικά τα πάντα.. Νομίζω πως ποιο πολύ θα εντυπωσιάσει τον κύκλο της με το συγκεκριμένο megane και όποιος μπει μέσα θα πάθει πλάκα, παρά με μία βασική σειρά 1 που δείχνει 10+ χρόνια παλαιότερη από το megane.. Άμα θέλει να δείξει κύρος , πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πάρει τη σειρά 1 σε καλύτερη έκδοση.. Στη βασική έκδοση το συγκεκριμένο μοντέλο μόνο κύρος δεν βγάζει.. Δε νομίζω να αρκεί μόνο το σήμα.. Αν είναι έτσι πάω να πάρω και εγώ μια μεταχειρισμένη Bmw 20ετίας με 2.000ευρώ και να το παίζω ότι έχω αμάξι με κύρος.. Πάντως, εμφανισιακά το megane δείχνει και είναι ότι πιο σύγχρονο για την κατηγορία του.. Πρέπει να το δει νομίζω και δείχνει και πιο ακριβό από τη σειρά 1.. Δεν θα ξεχάσω όταν είχε βγει πριν 3,5 χρόνια το C4 Cactus που ήμουνα με την παρέα μου έξω και όταν το είδαμε στο δρόμο σχολίαζαν ότι πρέπει να είναι πανάκριβο και 4 χ 4 και όταν τους είπα τις τιμές του δεν με πίστευαν και είπαν φαίνεται πολύ ακριβότερο από τις τιμές που μας είπες...++++
Κυρος με 114d θα πουλησει μονο με το κλειδι στο τραπεζι, αν δε μπει καποιος μεσα στο αμαξι πιο πολυ για το φτωχο κομπλεξικο συγγενη που θελε πριμιουμ και δεν ειχε λεφτα να το παρει θα την περασει.
Ποιες δουλειες ειναι αυτες που απαιτουν πριμιουμ αμαξι για το ιματζ ρε παιδια;
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εσείς οι 2 τελευταίοι σίγουρα ζείτε στην ίδια χώρα με εμάς;
Φυσικά και προσδίδει κύρος μια bmw ότι επιπέδου εξοπλισμού ή κινητήρα κ αν είναι. Για αυτό άλλωστε κ πουλιούνται εξαρχής τόσο φτωχά κ αδύναμα αυτοκίνητα.
Επιπλέον, είμαστε λίγοι αναλογικά οι «καμμένοι» που ξεχωρίζουμε τα διάφορα trim levels των αυτοκινήτων κ ξέρουμε πόσο κοστίζει το καθετί.
Η συντριπτική πλειοψηφεία της ελληνικής κοινωνίας θα δει την 114d και δίπλα μια 135i m και θα πει «Α, να 2 bmw”. -
114 και 135 το ιδιο σασσι ειναι παντως και αν βιδωσεις αυτα που της λειπουν σε εξοπλισμο δεν θα ειναι ασχημο, βεβαια θα κοστισει να τα προσθεσεις και ισως να μην συμφερει αφου αγοραζεις καλυτερα εξοπλισμενη 116 με 22κ.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Φυσικά και προσδίδει κύρος μια bmw ότι επιπέδου εξοπλισμού ή κινητήρα κ αν είναι. Για αυτό άλλωστε κ πουλιούνται εξαρχής τόσο φτωχά κ αδύναμα αυτοκίνητα.
Επιπλέον, είμαστε λίγοι αναλογικά οι «καμμένοι» που ξεχωρίζουμε τα διάφορα trim levels των αυτοκινήτων κ ξέρουμε πόσο κοστίζει το καθετί.
Η συντριπτική πλειοψηφεία της ελληνικής κοινωνίας θα δει την 114d και δίπλα μια 135i m και θα πει «Α, να 2 bmw”.+1
-
...Θέλει αμάξι με κύρος και έχει σαν επιλογές πέρα από Bmw σειρά 1, το fiesta και το swift?? ...+1
(Θα ήθελα να έχω κύρος, αλλά μέχρι εκεί με παίρνει ) -
Εγώ αντιλαμβάνομαι πως σαν διαστάσεις της κάνουν και αυτές ενός φιέστα ή ενός σουιφτ. Καθώς όμως επιζητά κάτι που προσθέτει κύρος προκρίνει ένα 114d. Ανόητο ή όχι αυτό είναι το σκεπτικό και μάλιστα συγκεντρώνει και πολλούς θιασώτες. Εμένα προσωπικά μου φέρνει στο μυαλό κάτι τρικύλινδρες Χ1 αλλά περί ορέξεως...
-
Όπου το φαίνεσθαι παίζει ρόλο ή ακόμη είναι και το ζητούμενο, αμάξια σαν το 114 βρίσκουν νόημα. Αλλιώς όλοι θα αγόραζαν Σκόντα που τα δίνει με το τετραγωνικό της λαμαρίνας.
'Ας με λένε Καραμπίνα κι ας πεθαίνω από την πείνα' λέει ο θυμόσοφος λαός, ο οποίος σπάνια κάνει λάθη. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Η συντριπτική πλειοψηφεία της ελληνικής κοινωνίας θα δει την 114d και δίπλα μια 135i m και θα πει «Α, να 2 bmw”.Έτσι ακριβώς είναι την ίδια ώρα που η ανιψιά μου (γιατρός στο επάγγελμα) εργάζεται σε κέντρο στην Γενεύη πάει στην εργασία της με το τρένο, ενω η Ελβετίδα (την έχουμε φιλοξενήσει στην Αθήνα) φίλη της που εργάζονται μαζί έχει ΚΙΑ. Είναι όμως καλές στην δουλειά τους, επιβιώνουν σε ένα πραγματικά απαιτητικό περιβάλλον είναι αυτόφωτες να το πω και δεν έχουν ανάγκη να τους προσδώσουν κύρος οι λαμαρίνες και τα iphone.
BMW FORUM