-
Γεια σας, εχω μια απορια. Η BMW 220i 184hp 2L, δεν ειναι λιγο 'undepowered'? Δεν μπορουν να βγουν πολλα παραπανω αλογα απο τον κινητηρα αυτον? 2 λιτρα ειναι. Αν ηταν πετρελαιο θα το καταλαβαινα, αλλα δεν ειναι...
-
Ο χρήστης Xristaras7 έγραψε:
Γεια σας, εχω μια απορια. Η BMW 220i 184hp 2L, δεν ειναι λιγο 'undepowered'? Δεν μπορουν να βγουν πολλα παραπανω αλογα απο τον κινητηρα αυτον? 2 λιτρα ειναι. Αν ηταν πετρελαιο θα το καταλαβαινα, αλλα δεν ειναι...Δεν το εχω οδηγησει αλλα οχι μια χαρα θα ειναι αν μπορεις να πληρωσεις διλιτρο. Απλα με την ιδια φορολογια υπαρχει η 228 με 250 ιππους αλλα αλλον κινητηρα (αλλο τουρμπο, αλλα πιστονια κλπ). Ο 184 μεχρι 220 παει.
-
Και τοτε πως το Seat Leon Cupra απο 2 λιτρα βγαζει 300 αλογα?
Δεν ειπα οτι δεν ειναι καλος ο κινητηρας. Προφανως και ειναι. Αλλο ειπα... -
Η κάθε εταιρεία σχεδιάζει τους κινητήρες της με συγκεκριμένα κριτήρια και στόχους. Δεν έχει σημασία πόσα βγάζει το Cupra ή το Evo. Η Maserati για παράδειγμα έβγαζε 330 άλογα από 2 λίτρα πριν από 25 χρόνια...
-
Γεια σας, εχω μια απορια. Η BMW 220i 184hp 2L, δεν ειναι λιγο 'undepowered'? Δεν μπορουν να βγουν πολλα παραπανω αλογα απο τον κινητηρα αυτον? 2 λιτρα ειναι. Αν ηταν πετρελαιο θα το καταλαβαινα, αλλα δεν ειναι...Με την εννοια που το λες (ως κινητηρας) σαφως και ειναι underpowered. Αλλα δεν καταλαβαινω την απορια σου (ή τον λογο που το αναφέρεις).
-
Το αναφερω διοτι ειναι περιεργο. Εν ετη 2017 δεν υπαρχει κατασκευαστης που να βγαζει 2λιτρο κινητηρα με μολις 184 ιππους. Ξαναλεω, θα ηταν μια χαρα αν ηταν πετρελαιο. Δεν ειναι ομως...
-
Παίζουν ρόλο κ οι ρύποι κ η κατανάλωση...
-
Και φοροι και ασφαλεια που πανε με την ιπποδυναμη σε Ιταλια και Γερμανια πχ
Οπως ειπαμε με αλλο τουρμπο και αλλα εσωτερικα μεταλλα θα μπορουσε να βγαλει και 500 ιππους αν ηθελαν, ομως αυτη η εκδοση βγαζει 184.
-
Το αναφερω διοτι ειναι περιεργο. Εν ετη 2017 δεν υπαρχει κατασκευαστης που να βγαζει 2λιτρο κινητηρα με μολις 184 ιππους.http://www.4troxoi.gr/techdata/mercedes ... sedan/c200
-
Οποτε για Ελλαδα η σειρα 2 ειναι too much. Σωστα?
Αν ομως το παμε με τα νεα τελη που αναμενεται να ισχυσουν το 2018 (αν θυμαμαι καλα)? Ουτε καν φορος πολυτελειας... -
Παιδια σημερα πηγα για αλλαγη λαδιων στην f30 320d,νωριτερα απο οτι λεει η bmw,επειδη θελω να αλλαζω τα λαδια το πολυ μεχρι 10.000 χλμ.
Αυτο που προσεξα ειναι οτι δεν ειδα πουθενα μπουκαλια του ενος λιτρου...Πιθανον να βαζουν απο βαρελι...
Το εχετε υποψη σας κατι τετοιο? -
σαν πρωην κατοχος bmw μου βαζανε κανονικα απο μπουκαλια 1 λιτρου.μπροστα μου τα ανοιγανε...η 320d τι λεει?ενδιαφερεται φιλος..ποσα εξοδα σε τελη-φορο πολυτελειας εχεις?
-
Ο χρήστης desperado32 έγραψε:
σαν πρωην κατοχος bmw μου βαζανε κανονικα απο μπουκαλια 1 λιτρου.μπροστα μου τα ανοιγανε...η 320d τι λεει?ενδιαφερεται φιλος..ποσα εξοδα σε τελη-φορο πολυτελειας εχεις?Απο τελη 110~ ευρω και φορο πολυτελειας 440 ευρω..
Ειναι αμαξι πολυ οικονομικο σε καταναλωση(~5l/100km με normal οδηγηση),πολυ καλη οδηγικη συμπεριφορα και σου εμπνέει σιγουρια.
Η ποιοτητα υλικων φαινεται πολυ καλη,αλλα ακουγονται καποιοι τριγμοι σε τραχυ δρομο...(εχει πολυ καλη ηχομονηση και ο παραμικρος τριγμος ακουγεται...Ισως το μοναδικο μειον στην f30)
Απο γκαζι δεν του λειπει ουτε ροπη ουτε αλογα αλλα για να εχεις αμεση αποκριση πρεπει να εισαι σε sport mode.
To σημαντικοτερο ειναι οτι εαν το παρει ας του κανει και ενα αγιασμο,γιατι σε εμενα προς το παρον με εχουν βρει παρκαρισμενο σε μπροστα και πισω προφυλακτηρα... -
την ειχα την f30 αλλα σε 316.λογω καταναλωσης λαδιου τηνπουλησα.ειχε και καποια αλλα θεματακια σε μενα.με τα 184 αλογα την εχεις?καινουργια αγραστηκε?
-
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
Παιδια σημερα πηγα για αλλαγη λαδιων στην f30 320d,νωριτερα απο οτι λεει η bmw,επειδη θελω να αλλαζω τα λαδια το πολυ μεχρι 10.000 χλμ.
Αυτο που προσεξα ειναι οτι δεν ειδα πουθενα μπουκαλια του ενος λιτρου...Πιθανον να βαζουν απο βαρελι...
Το εχετε υποψη σας κατι τετοιο?Που το πηγές; εγώ στο Χ3 μου όπου κι αν έχω πάει σε Αθήνα πάντα έβαζαν σφραγισμένα μονολιτρα. Βέβαια ήμουν πάντα παρών
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Στην αντιπροσωπεια Γιαννενα.
και εγω παρων ημουν αλλα το ματι μου δεν πηρε μονολιτρα(κατα 99% εβαλαν απο βαρελι με ειδικη αυτοματη αντλια)...
Στην Πρωτη αλλαγη που ειχα κανει στα 5000χλμ παντως μονολιτρα ειχαν βαλει εαν θυμαμαι καλα..
Επειδη παρακολουθουσα πισω απο την τζαμαρια,γιατι δεν αφηνουν κοσμο μεσα στο συνεργειο,δεν ειμαι 100% σιγουρος..
Την επομενη φορα θα απαιτησω μονολιτρα... -
κι εμενα ολες τις φορες μονολιτρα μου βαζουν στην F30 μου, τοσο στο δωρεαν service και τοσο οταν τα αλλαξα μονος μου. Αλλαξω καθε χρονο που κανω 5000 χλμ βασει ηλικιας λαδιων. Συνολο εχω 11.500 χλμ
υγ εμενα φτου φτου καθολου τριγμους αλλα την κατασκευασανε Οκτωβρη και οχι καλοκαιριατικα με τις αδειες -
Τα μονόλιτρα δηλαδή είναι καλύτερα από τα πεντάλιτρα για παράδειγμα; Δες τι μαθαίνει κανείς...
-
Μα δε μιλά ο άνθρωπος για πενταλιτρο αλλά για βαρέλι με αντλία. Τι έχει μέσα ; πόσο του κοστίζει και ποσό το χρεωνει; και σίγουρα πάει κάποιος του περισσεύει πχ μισό λίτρο , δεν το ζητά και το ρίχνουν μέσα. Τουλάχιστο στο σφραγισμένο μονολιτρο ξέρεις τι αγοράζεις
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης desperado32 έγραψε:
την ειχα την f30 αλλα σε 316.λογω καταναλωσης λαδιου τηνπουλησα.ειχε και καποια αλλα θεματακια σε μενα.με τα 184 αλογα την εχεις?καινουργια αγραστηκε?Ναι καινουρια,συνολο τωρα 14.000 χλμ,μεχρι στιγμης αψογη.Στα μειον καποιοι ελαχιστοι τριγμοι που ακουγονται σε τραχυ δρομο(ισως να ειμαι λιγο ψειρας αλλα πιστευω οτι σε αυτην την κατηγορια δεν θα επρεπε να ακους κιχ)
BMW FORUM