-
Θα ήθελα να βάζω μια θερμοκρασία και να ρυθμίζει τα υπόλοιπα αυτόματα... Αν χρειάζεται Α/c να το ενεργοποιεί αν δεν το χρειάζεται να το έχει κλειστό.
Μου κακοφαίνεται να είναι καλοκαίρι, να βάζω 21 βαθμούς και να βγάζει ζεστό αν ΔΕΝ πατήσω την νιφάδα. Θέλω να βγάζει 21 και ας ενεργοποιήσει ό,τι χρειάζεται.
Για αυτό δεν λέγεται κλίμα -και μάλιστα αυτόματο- και όχι air-condition ?ΥΓ 1: ίσως έχω συνηθίσει -λάθος- στο Audi a4 οπου βάζω θερμοκρασία και κάνει τα υπόλοιπα μονο του. Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος παρακαλώ εξηγήστε μου..
ΥΓ 2: Και στο ''ζεστό'' έχει νόημα το A/C μιας και αφυγραίνει τον αέρα στην καμπίνα που βοηθάει στο ξεθόλωμα των τζαμιών
ΥΓ 3: Σε κάνα δυο video που είδα, πατώντας την λειτουργία ''auto'', ενεργοποιείται παράλληλα και το ''A/c'' και φαντάζομαι ότι το κάνει σε ''κρύο'' και ''ζεστό'' και χρησιμοποιεί τον συμπιεστή ΟΠΟΤΕ και ΑΝ τον χρειαστεί. Αυτό θα ήθελα να το κάνει εξ΄αρχης και μονο του αυτόματα. That's all I am saying -
αυτό κάνεις αμα πατήσεις το ayto (στηνς τριάρα)
τα κάνει όλα μόνο του
αν σβήσεις το ayto τότε τα κάνει manual και προσπαθεί και χωρίς ac πχ στο ζεστό.
Μια χαρά δουλεύει -
Ο χρήστης koumis έγραψε:
Θα ήθελα να βάζω μια θερμοκρασία και να ρυθμίζει τα υπόλοιπα αυτόματα... Αν χρειάζεται Α/c να το ενεργοποιεί αν δεν το χρειάζεται να το έχει κλειστό.
Μου κακοφαίνεται να είναι καλοκαίρι, να βάζω 21 βαθμούς και να βγάζει ζεστό αν ΔΕΝ πατήσω την νιφάδα. Θέλω να βγάζει 21 και ας ενεργοποιήσει ό,τι χρειάζεται.
Για αυτό δεν λέγεται κλίμα -και μάλιστα αυτόματο- και όχι air-condition ?ΥΓ 1: ίσως έχω συνηθίσει -λάθος- στο Audi a4 οπου βάζω θερμοκρασία και κάνει τα υπόλοιπα μονο του. Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος παρακαλώ εξηγήστε μου..
ΥΓ 2: Και στο ''ζεστό'' έχει νόημα το A/C μιας και αφυγραίνει τον αέρα στην καμπίνα που βοηθάει στο ξεθόλωμα των τζαμιών
ΥΓ 3: Σε κάνα δυο video που είδα, πατώντας την λειτουργία ''auto'', ενεργοποιείται παράλληλα και το ''A/c'' και φαντάζομαι ότι το κάνει σε ''κρύο'' και ''ζεστό'' και χρησιμοποιεί τον συμπιεστή ΟΠΟΤΕ και ΑΝ τον χρειαστεί. Αυτό θα ήθελα να το κάνει εξ΄αρχης και μονο του αυτόματα. That's all I am sayingΕχεις δικιο, ετσι ειναι το clima των audi ειναι ευτυχως απο τα καλυτερα, καταλαβαινει μονο του χωρις τη νιφαδα την οποια δεν εχει. Δυστυχως τα bmw θελουν να πατησεις και τη νιφαδα, ειναι πιο πισω τεχνολογικα
-
Δηλαδή στον αυτόματο κλιματισμό των audi, κάνει ότι γουστάρει/κρίνει το αυτοκίνητο όσον αφορά το άνοιξε κλείσε του ac? Γιατί δεν το θεωρώ καθόλου προτέρημα αν ισχύει. Θέλω να λειτουργεί το ac όταν γουστάρω εγώ, είτε είναι καλοκαίρι είτε είναι χειμώνας.
-
ετσι κι εγω δε θέλω τη νιφάδα. ουστ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΕΓΩ. αυτό που λέτε εσείς κάτι άλλο θα είναι..... για τα audi. δε μπορεί να δουλεύει το κλιματιστικό από μόνο τους χωρίς να μπορείς να το κλείσεις
Εγω ξέρω ανθρώπους που τους πειράζει? Τι θα κάνουν δε θα μπορούν να πάρουν αέρα... ? Μόνο αιρκοντίσιον? -
Για την ακριβεία, αν δεν θες να δουλεύει υποχρεωτικά το a/c έχει το κουμπί 'econ' που το απενεργοποιεί.
Κατι σαν τον αντίστροφο της φιλοσοφίας του συστήματος στα bmwΤώρα ποιο ειναι καλύτερο δεν ξερω. Απλά έχω συνηθίσει και με ξενίζει
-
Ο χρήστης koumis έγραψε:
Για την ακριβεία, αν δεν θες να δουλεύει υποχρεωτικά το a/c έχει το κουμπί 'econ' που το απενεργοποιεί.
Κατι σαν τον αντίστροφο της φιλοσοφίας του συστήματος στα bmwΤώρα ποιο ειναι καλύτερο δεν ξερω. Απλά έχω συνηθίσει και με ξενίζει
ναι ετσι ειναι, και προς απαντηση του προηγουμενου φιλου, βγαζει την θερμοκρασία του αέρα που επιλέγεις. Οντως αν πατησεις το econ κανει αυτο που λεει ο koumis, σταματα να λειτουργει το δευτερο ψυγειο. Σπανια το πατω εως τωρα και ποτε μπορω να πω καθως απο την στιγμη που επιλεγεις την επιθυμητη θερμοκρασια δεν ξανασχολησαι. ναι, εχουν πολλα κατα τα audi, κυριως after sale εξυπηρετηση και διαφορα αλλα χαζα, αλλα κρατημα, ασφαλεια και κλιμα ειναι top!
-
Χαζομάρα να πρέπει να σβήνεις τον κλιματισμό όταν δεν θέλεις να λειτουργεί ο συμπιεστής (δηλαδή στο 60-70% των μετακινήσεων). Σαφώς πιο λογικό το σύστημα της BMW.
-
Από άποψη οικονομίας και καταπόνησης του συστήματος συμφωνώ ότι ειναι καλύτερο το σύστημα της Bmw.
Όμως το a/c δεν ειναι απαραίτητο μόνο το καλοκαίρι στον καύσωνα.
Εξάλλου και η Bmw στην λειτουργία auto το ενεργοποιεί...Και να σημειώσω τέλος πως σε τέτοια συστήματά (2ζωνικα κτλ) ο συμπιεστης δεν μένει μονίμως σε λειτουργία (όπως σε manual συςτηματα με κουμπί on-off για το a/c) αλλα ενεργοποείται κατα το δοκουν. Αυτό ισχύει και για bmw και για Audi
Ίσως τελικά ειναι θέμα συνήθειας πιο πολύ και λιγότερο ουσία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Α νόμιζα πως είσαι Αμερική, όχι Αγγλία. Έζησα και σπούδασα στο UK, οπότε σε καταλαβαίνω αν και προσωπικά θα διάλεγα το petrol mate!μεχρι στιγμης σε μικτη χρηση ειμαι στα 7.8 λιτρα τα 100 χιλιομετρα ( 36 mpg)
οχι ασχημα, ελπιζω να βελτιωθει καθως θα στρωνει.
Οσο περναει ο καιρος μαρεσει και περισσοτερο ! -
Δεν είναι άσχημα.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Η κατανάλωση είναι πάρα πολύ καλή δεδομένων των επιδόσεων, του βάρους, της κατηγορίας του αυτοκινήτου και του γεγονότος ότι το μοτέρ είναι άστρωτο. Στον αυτοκινητόδρομο θα πέφτει εύκολα κάτω από 7. Είναι μετά να απορεί κανείς γιατί τα diesel μεγάλου κυβισμού πουλάνε τόσο πολύ στην Ευρώπη?
-
Θα ηθελα να μαθω εντυπωσεις απο κατοχο της 316 Ε92 coupe 1.6 μοντελα 08-11, κυριως ποια ειναι τα αδυνατα σημεια τους και αν αξιζει η αγορα μεταχειρισμενου.thnxs
-
Έχω Ε92 αλλά όχι 1600. Αδύνατο σημείο ο 1600άρης κινητήρας που είναι 'λίγος' για σπορτίφ αυτοκίνητο. Επίσης έβγαζε πρόβλημα στους πολλαπλασιαστές και υπάρχει σχετική ανάκληση. Δες αν αλλάχθηκαν και αν μπήκαν οι νέοι. Κατά τα άλλα μια χαρά αυτοκίνητο.
-
σίγουρα θα εχουν μπει
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω Ε92 αλλά όχι 1600. Αδύνατο σημείο ο 1600άρης κινητήρας που είναι 'λίγος' για σπορτίφ αυτοκίνητο. Επίσης έβγαζε πρόβλημα στους πολλαπλασιαστές και υπάρχει σχετική ανάκληση. Δες αν αλλάχθηκαν και αν μπήκαν οι νέοι. Κατά τα άλλα μια χαρά αυτοκίνητο.Thnxs, θα το εχω υποψην μου
-
Ο χρήστης alexchrist έγραψε:
Έχω Ε92 αλλά όχι 1600. Αδύνατο σημείο ο 1600άρης κινητήρας που είναι 'λίγος' για σπορτίφ αυτοκίνητο. Επίσης έβγαζε πρόβλημα στους πολλαπλασιαστές και υπάρχει σχετική ανάκληση. Δες αν αλλάχθηκαν και αν μπήκαν οι νέοι. Κατά τα άλλα μια χαρά αυτοκίνητο.
Thnxs, θα το εχω υποψην μου
Ειναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να βαζουν σε αυτο το αυτοκινητο τον ιδιο κινητηρα με αυτον στη σειρα 1 και mini cooper 1.6 .
Αν μπορεις λογω τεκμηριου πάρε την 320 το λιγοτερο..!
Αλλο πρόβλημα σε αυτα τα αυτοκινητα είναι ο αισθητήρας NOx ( 490 ευρω με εργασια) -
Καλησπέρα παίδες και καλώς σας βρήκα....Αν θυμάστε είχα κάνει παλιότερα μια δημοσίευση στην οποία ήθελα γνώμες για αγορά πρώτου αυτοκινήτου για νέο οδηγό.Ενώ λοιπόν ψάχναμε για καινούριο έτυχε μια οικονομική αναποδιά και αρχίσαμε να ψάχνουμε για μεταχειρισμένο.Έτσι λοιπόν εδώ και δύο μέρες δηλώνω κάτοχος μιας BMW 316 ti compact μοντέλο του 2004 την οποία απέκτησα με μόλις 4000 €.Έχω να δηλώσω οτι πλέον η μπέμπα έχει ήδη αναβάσει τον πήχη σε σχέση με τα αυτοκίνητα που έχω δοκιμάσει και οι απαιτήσεις μου ανάλογες σε μελλοντικά μοντέλα που θα αποκτήσω αλλά έτσι όπως το κόβω απο την οικογένεια της BMW δεν νομίζω να φύγω τόσο εύκολα .....Εντυπώσεις για το αμάξι σύντομα αφού πρώτα το χορτάσω (αν και τέτοιο
αμάξι δεν το χορταίνεις τόσο εύκολα
) -
Ο χρήστης tsimisde έγραψε:
Καλησπέρα παίδες και καλώς σας βρήκα....Αν θυμάστε είχα κάνει παλιότερα μια δημοσίευση στην οποία ήθελα γνώμες για αγορά πρώτου αυτοκινήτου για νέο οδηγό.Ενώ λοιπόν ψάχναμε για καινούριο έτυχε μια οικονομική αναποδιά και αρχίσαμε να ψάχνουμε για μεταχειρισμένο.Έτσι λοιπόν εδώ και δύο μέρες δηλώνω κάτοχος μιας BMW 316 ti compact μοντέλο του 2004 την οποία απέκτησα με μόλις 4000 €.Έχω να δηλώσω οτι πλέον η μπέμπα έχει ήδη αναβάσει τον πήχη σε σχέση με τα αυτοκίνητα που έχω δοκιμάσει και οι απαιτήσεις μου ανάλογες σε μελλοντικά μοντέλα που θα αποκτήσω αλλά έτσι όπως το κόβω απο την οικογένεια της BMW δεν νομίζω να φύγω τόσο εύκολα .....Εντυπώσεις για το αμάξι σύντομα αφού πρώτα το χορτάσω (αν και τέτοιο
αμάξι δεν το χορταίνεις τόσο εύκολα
)Πολύ όμορφο αυτοκίνητο κατ' εμέ, το είχα το 2005 και με έβγαλε σχεδόν ανέπαφο από σύγκρουση με πολλά χιλιόμετρα και χωρίς ζώνη! Τότε το είχα πουλήσει στην τιμή που πήρες εσύ το δικό σου, για ανταλλακτικά όμως, αφού ήθελε τεράστιο ποσό για να σουλουπωθεί! Μάθημα ότι τα ESP και τα λοιπά βοηθήματα έχουν τα όρια τους!
-
Μαθημα για τη ζωνη ασφαλειας θελω να ελπιζω...
BMW FORUM