-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Οχι 2 έχει μόνο ,ένα σε κάθε άξονα.ωραία, καλά μου είπε κ ο πωλητής...
-
Εμπρός αριστερά και πίσω δεξιά είναι τα αισθητήρια φθοράς (και αν δεν έχει ανάψει το λαμπάκι ότι θέλουν αλλαγή τα τακάκια τότε αυτά δεν χρειάζονται καν αλλαγή αλλά μια και τα αλλάζεις όλα καλό είναι να τα αλλάξεις κι αυτά, φτηνά είναι).
Ίσως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή τα κεραμικά τακάκια (καμία σχέση με κεραμικούς δίσκους). Βέβαια μπορεί να είναι σωστή για τον τρόπο που χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο. Αξίζει όμως να δεις στο θέμα για τα φρένα (στα τεχνικά) μερικές σελίδες (μπορεί και αρκετές) δημοσίευση του 21Quadra που αναλύει πολλά για τα είδη των τακακιών και αυτό που μου έμεινε είναι ότι με τα κεραμικά ελοχεύουν κίνδυνοι αν τα ζορίζεις τα φρένα σου.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εμπρός αριστερά και πίσω δεξιά είναι τα αισθητήρια φθοράς (και αν δεν έχει ανάψει το λαμπάκι ότι θέλουν αλλαγή τα τακάκια τότε αυτά δεν χρειάζονται καν αλλαγή αλλά μια και τα αλλάζεις όλα καλό είναι να τα αλλάξεις κι αυτά, φτηνά είναι).
Ίσως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή τα κεραμικά τακάκια (καμία σχέση με κεραμικούς δίσκους). Βέβαια μπορεί να είναι σωστή για τον τρόπο που χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο. Αξίζει όμως να δεις στο θέμα για τα φρένα (στα τεχνικά) μερικές σελίδες (μπορεί και αρκετές) δημοσίευση του 21Quadra που αναλύει πολλά για τα είδη των τακακιών και αυτό που μου έμεινε είναι ότι με τα κεραμικά ελοχεύουν κίνδυνοι αν τα ζορίζεις τα φρένα σου....τί να πω, θα τα δοκιμάσω κ βλέπουμε... Βέβαια δε μπαίνω σε πίστες κτλ, απλώς θέλω πχ στα 200 χαω ή σε μια παρατεταμένη κατηφορική διαδρομή να φρενάρουν καλά. Κάπου διάβασα στο νετ ότι προκαλούν μια επίστρωση στη δισκόπλακα... Τέλος πάντων... πάντως η bmw πρέπει να βάζει απλά τακάκια, ακόμη κ στα νέα μοντέλα... βγάζουν πολύ μαυρίλα όμως. αν δεν πλύνεις το αμάξι για 10 μέρες, ήδη μαζεύεται πουρί...
-
Γενικά η διαδικασία του στρωσίματος των φρένων αποσκοπεί και στο να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα 'τακακιού' πάνω στο δίσκο έτσι ώστε να έχεις τριβή τακακιού με την επίστρωση. Αυτό άσχετα από το είδος του τακακιού.
Όντως φρενάρει καλύτερα αλλά αν οδηγάς στην πόλη και γενικά δεν ζορίζεις συχνά τα φρένα η επίστρωση φεύγει και πρέπει να την ξαναστρώσεις. -
Άνοιξα στο κομμάτι της Ιωνίας που παρακάμπτει το Αγρίνιο με μια SLK R172 1.8 (με σηματάκι AMG...) και ένα 200άρι TT Mk2 Coupe μέχρι ψηλά (limit+100).
Προπορεύοταν η SLK (που προσπερνούσε όλο τον κόσμο σα χάρος προηγουμένως), από πίσω το ΤΤ και πιο πίσω εγώ.
Το TT συνεχώς κολλημένο πίσω, χάιδεψε και φρένα 1-2 φορές. Εγώ ακολουθούσα εύκολα, χωρίς να έχω πατήσει το sport που αλλάζει απόκριση κινητήρα και κιβωτίου, αφήνοντας λίγο γκάζι κάθε τόσο.
Γενικά μου έκανε εντύπωση, η SLK έδειχνε αρκετά πιο αργή.
-
Μάλλον είναι.Αμα ήταν και η αυτόματη...
-
KWSN_Men 3liter 231 εισαι?
λογικα το ΤΤ επερεπε να φαει τα 184 του R172 SLK
-
Ο πρώτος πάντα έχει πιο μεγάλο ζόρι.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Άνοιξα στο κομμάτι της Ιωνίας που παρακάμπτει το Αγρίνιο με μια SLK R172 1.8 (με σηματάκι AMG...) και ένα 200άρι TT Mk2 Coupe μέχρι ψηλά (limit+100).Προπορεύοταν η SLK (που προσπερνούσε όλο τον κόσμο σα χάρος προηγουμένως), από πίσω το ΤΤ και πιο πίσω εγώ.
Το TT συνεχώς κολλημένο πίσω, χάιδεψε και φρένα 1-2 φορές. Εγώ ακολουθούσα εύκολα, χωρίς να έχω πατήσει το sport που αλλάζει απόκριση κινητήρα και κιβωτίου, αφήνοντας λίγο γκάζι κάθε τόσο.
Κοίτα, το ΤΤ το οποίο δεν ξέρεις αν ήταν το 200άρι ή το 211 ή το 160άρι ή αν είχε DSG, είναι ένα πανάλαφρο αυτοκίνητο. Αν μάλιστα ήταν το 2.0 TFSi τότε στις ρεπρίζ είναι το ταχύτερο μεταξύ του δικού σου και της SLK.
Τα οποία Audi λόγω TFSi δεν ξέρεις αν είναι +30 ως +50 ίππους από κάποιο remap. -
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
KWSN_Men 3liter 231 εισαι?λογικα το ΤΤ επερεπε να φαει τα 184 του R172 SLK
Εγώ είμαι 2.5i 192 SMG
Άνοιξα στο κομμάτι της Ιωνίας που παρακάμπτει το Αγρίνιο με μια SLK R172 1.8 (με σηματάκι AMG...) και ένα 200άρι TT Mk2 Coupe μέχρι ψηλά (limit+100).
Προπορεύοταν η SLK (που προσπερνούσε όλο τον κόσμο σα χάρος προηγουμένως), από πίσω το ΤΤ και πιο πίσω εγώ.
Κοίτα, το ΤΤ το οποίο δεν ξέρεις αν ήταν το 200άρι ή το 211 ή το 160άρι ή αν είχε DSG, είναι ένα πανάλαφρο αυτοκίνητο. Αν μάλιστα ήταν το 2.0 TFSi τότε στις ρεπρίζ είναι το ταχύτερο μεταξύ του δικού σου και της SLK.
Τα οποία Audi λόγω TFSi δεν ξέρεις αν είναι +30 ως +50 ίππους από κάποιο remap.Η αλήθεια είναι ότι όντως μπορεί να ήταν και το 211. Το 160 αποκλείεται, έχει διαφορετικές εξατμήσεις πίσω. Για πρόγραμμα προφανώς δεν ξέρω, αλλά αμφιβάλλω γιατί όταν άνοιγε και αυτός δε μου φάνηκε να μου ξεφευγει εμένα.
Το όλο point είναι για την SLK που εγώ δε θα έπρεπε να την έχω τόσο εύκολα (χωρίς sport πατημένο που σημαίνει χειρότερη απόκριση κινητήρα και πιο αργές αλλαγές, ενώ άφηνα και το γκάζι) μια και έχει υποτίθεται και καλύτερη και υψηλότερη καμπύλη ροπής λόγω υπερπλήρωσης ενώ η διαφορά σε άλογα είναι μόλις 8 υπέρ μου. Και τώρα που το σκέφτομαι, θεωρητικά θα μπορούσε να είναι ακόμα και η 250 με τα 204 άλογα μια και εξωτερικά δεν έχει διαφορές, ενώ το μονο διακριτικό πίσω ήταν ένα 'AMG'.
-
Πολλά πράματα μπορεί να παίξουν ρόλο και δυστυχώς εφόσον δεν ήταν οργανωμένη σύγκριση να ξέρεις τι έχει ο καθένας και τι έκανε ο καθένας συμπέρασμα δύσκολα θα βγει.
Ο πρώτος τρώει περισσότερη αεροδυναμική αντίσταση. Ο πρώτος ξεκινάει να επιταχύνει αφού φύγει ο εμπρός του ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος ξεκινάνε ακόμα πιο πριν, δεν περιμένουν να φύγει ο εμπρός τους για να πατήσουν αφού ξέρουν ότι θα πατήσει μόλις φύγει ο αργός.
Στις μεγάλες ταχύτητες η αεροδυναμική θα παίξει μεγάλο ρόλο (και η μετωπική επιφάνεια) και φυσικά και το βάρος.
Και βέβαια έχει σημασία πόσα από τα άλογα που διαθέτεις ρίχνεις στο δρόμο. Και δε λέω μόνο για απώλειες (τα πισωκίνητα πετρισσότερες από τα προσθιοκίνητα και τα 4χ4 ακόμα πιο πολλές) αλλά για το σε πόσες στροφές σε σχέση με αυτές της μέγιστης ισχύος είσαι. Αν πχ έχεις πιο πολλές σχέσεις είναι πιο πιθανό να έχεις την πιο κατάλληλη. Η αν εσύ κατεβάζεις μια σχέση ενώ ο άλλος όχι εσύ θα έχεις τα 192 ενώ ο άλλος δεν θα έχει τα 184/200/204/211 κλπ οπότε λογικά τους έχεις.
Όπως εμένα που πέρναγα αργά και βασανιστικά μια Ε60 (με 20 άλογα παραπάνω) στην Υλίκη.... είχα την σωστή σχέση για τα χλμ, η 4η μου που είναι direct τερμάτιζε λίγο παραπάνω από τα χλμ που πηγαίναμε, αν ο άλλος δεν είχε το μακρύ μου (αυτόματο) κιβώτιο ίσως ήταν με την τελευταία του πιο μακριά σχέση. Ή αν απλά φοβάται να το πάει στις 6200 στροφές και ανεβάζει στις 5800 (που ανεβάζει μόνο του το αυτόματο στην θέση D).
Βασικά με παρεμφερή άλογα (+αντιστάσεις+βάρος) είναι θέμα να είσαι στις σωστές στροφές, λίγο πριν αυτές της μέγιστης ισχύος. Έτσι πχ ο ένας μπορεί να κερδίζει στα 130-150 ενώ άλλος στα 160-180 και άλλος στα 190-210. -
Ποτε δε ξερεις ο αλλος ποσο παταει.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
50-60 περίπου με 230 ήταν.
Η SLK το πάτησε πρώτη που ήταν και 3-4 αυτοκίνητα μπροστά στην ουρά μέχρι τότε.
Επίσης εγώ έχω μεγάλες απώλειες λόγω ζαντολάστιχου.
Το ΤΤ άφησε πρώτα το γκάζι και μετά εγώ. Ο SLK συνέχισε κι αν κρίνω από το πώς πήγαινε πριν, το πάταγε.
-
Δεν μπορείς να ξέρεις αν ο άλλος πάτησε τέρμα γκάζι, αν κατέβασε τις ταχύτητες που έπρεπε, αν κουβαλούσε 200 κιλά φορτίο, αν είχε κλιματισμό κλπ κλπ κλπ. Με άλλα λόγια δεν λένε τίποτα αυτές οι εμπειρίες!
-
αλλα εν τελει σ αυτό το γαλαζακι χανει.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
...σε ποια περιοχη την ειδες?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν μπορείς να ξέρεις αν ο άλλος πάτησε τέρμα γκάζι, αν κατέβασε τις ταχύτητες που έπρεπε, αν κουβαλούσε 200 κιλά φορτίο, αν είχε κλιματισμό κλπ κλπ κλπ. Με άλλα λόγια δεν λένε τίποτα αυτές οι εμπειρίες!Σωστά. Μπορεί να είχε 2 πτώματα στο πορτ μπαγκάζ.
-
Μιας και πιάσαμε τις 4άρες.
428i Cabrio. Υπέροχη
-
Omega seamaster?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Omega seamaster?Και μένα εκεί έπεσε το μάτι μου.
Χέστηκα για το αμάξι.
BMW FORUM